Társadalmunknak komoly, jó célrendszerre van szüksége!

A nyolcvanas években, a dicsőséges szocializmusban még volt társadalmi szintű célrendszerünk, a kommunizmus. A retrográd propagandával ellentétben a tény az, hogy a kommunizmus optimálisan jó társadalmi célrendszer. Hazánkban még nem volt kommunizmus.

Több nagy rendezvényen feltettük a kérdést vezető politikusoknak is, hogy mi van ma, milyen definiált céljai vannak ma a társadalmunknak. Erre senki nem tudott egzakt, értelmes választ adni. Sőt a HEBC Konferencián a Shell vezérigazgatója is mellénk állt, mondván, ők is évek óta kérdezik a Fidesz-Kdnp kabinet vezetőit, hogy mik a céljaik, de értelmes választ nem tudtak adni.

A lényeg az, hogy ha van egy jó célrendszerünk, ami felé érdemes haladnunk, megvalósítása érdekében nemzetszinten érdemes összefognunk, együttműködnünk, akkor az jó, éltető és fejlesztő lesz.

Feladatunk tehát, hogy kidolgozzunk egy, a kommunizmushoz hasonlóan jó társadalmi rendszer jövőképét, és a megvalósítása érdekében a megtervezésére is fókuszáljunk.

A Magyar Köztársaság Kormánya, a Lélekkutató Intézet, az Európai Fiatalok Szövetsége alapnak tekinti az Alapelveinket és a Dialektikus idealizmust  a célrendszerünk kidolgozása érdekében, s a Kormányzati Tanácsadó Jósda ennek érdekében is folytatja tevékenységét.

Szakértői csoportot szervezünk, és nagy tanácskozást hívunk össze megalakulásunk 12. évfordulója alkalmából, 2018.júliusában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.