2012.

November 7. – december 31.

A Kormányzati Tanácsadó Jósda szakértői és partnerei ezúton is kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a magyar népnek, az EU-nak, Európának és a nagyvilágnak!

Boldog, békés, szeretetteljes Aranyvasárnapot, Szentestét, ajándékozást, koccintást mindenkinek!

Legyen szebb és jobb a jövőnk! A jelenünk is.

A november folytatta október konfliktusosságát, de már az értelem is megjelenik a hangulat, az érzelem mellett. November végére a politikai szférában a gondolkodás, a bölcsesség visszaszerzi dominanciáját, de igazából csak decemberben várható, hogy a képviselők, a kabinet a józan észre is hallgasson.
Kifejezetten ritka jó csillagászati konstelláció alakul ki november 17-re. A Nap együttáll a Felszálló Holdcsomóponttal és a Merkúrral, valamint nővő Hold is van. A nagy projektek kezdésének, nyitó publikálásának kifejezetten jó időszak ez!
November 19-22. a szerelmeseknek, a romantikának, a művészi alkotásoknak nagyon kedvez.
Nagy anyagi, pénzbeli sikereket, gazdagságot december 10-12-re lehet jósolni. A korábban átgondolt, megtervezett projektek első nagy sikere ekkorra exponálódik.

A diákok megmozdulásának egy pozitív oldala az, hogy a társadalom jobban fogja értékelni a tudást.

A közhangulat amúgy is nagyon strapált, a Karácsonyi ünnepeket lazán, stressz nélkül, inkább a szeretetre és a barátságra összpontosítva lehet jól venni.

2012. 12. 21. A nagy elhatározások napja, újra és új kezdésnek kiváló időpont.

Szeptember 21 – október 25.

A Nap szeptember 22-én, szombaton 16 órakor lép át a Mérleg jegyébe. Az időszak kulcsszavai:
Kommunikativitás, szépség, nők, szórakozás, médiumitás, gyerekek-ifjúság-nevelés, tanulás, küzdés erővel, kapcsolat a távolival, női támogatás.

Telihold: szeptember 29 éjfél – a spirituális tudás, az intuíció, a magasabb szintekkel, angyalokkal való jó kapcsolatok időszaka.

Október 1-jén az Országgyűlésben a konfliktusok fokozódása lehet. A politikai szféra eddigi legnagyobb próbatétele, konfrontációja október 3-ára prognosztizálható. Október 23-án győzni fog a józan ész. Lehet, hogy addigra visszaszorul Orbán Viktor a közéletből (egészségi okok miatt) és ez október végén hoz komplikációkat.

A gazdaság a társadalom és az egyén számára október 12-én nagyon kedvező, különösen a szépségiparban, szakmában, ez kb 3 napig tart.

A nemzetközi kapcsolataink október 5-9-ig kedvezően alakulnak.

A kiegyensúlyozott testkultúra most nagyon időszerű, a Mérleg jegyének megfelelő szervek, sportágak kerülhetnek fókuszba. A táplálkozás, a méregtelenítés majd az erősítés időszaka október.

A hazai jó minőségű szeszes italok, különösen a vörös bor jó hatással van az alvásra.

A dohányzás csak akkor káros az egészségre, ha túlzásba viszik. Egy-két szál (sőt 4-5 szál) cigaretta elszívása nem okoz sem halált, sem más kárt – de akik ezt felrakják a cigarettás dobozokra (más sokkoló hatású szuggesztiók) azok viszont súlyos mentális károkat generálnak!

A laza szórakozás kultúrát október végén érdemes jobban erősíteni, de nem az ún. zombi-zenékkel, hanem pl. a retro discóval! (2012. 09. 20. 21:07)

Augusztus 20-tól szeptember 20-ig

Kiemelten jó időszak: augusztus 29-31. és szeptember 11-14.
A nyáron az emberek többsége rájött arra, hogy a saját erő és az összefogás nagyon sokat ér. A pártpolitikai csatározások, széthúzás nem tesz jót az országnak, és emiatt az emberek nagy többsége már elfordult a politikától. Jelenleg az kell legyen, hogy egymás felé forduljunk, de sajnos szeptembertől a politikai elit önérdeke ennek ellen fog hatni. Ismét megosztás léphet fel. A nemzet azonban összeforrott az Olimpia idején, és már egyre kevésbé tolerálja a “divide et impera” elvét követőket. Tehát, ha az Orbán-kabinet ismét a fidesz érdekeit helyezi a nemzet érdeke elé (ennek nagy esélye van), akkor szeptember közepétől erősödni fog az ellenzék.

A tanévkezdést sajnos beárnyékolják a rossz oktatási törvények. A diákság kilátásai, helyzete az utóbbi két évben romlottak. A közösségi élet szervezése sokat tudna javítani (pl. a Diákok és Vállalkozók Fóruma, Diákújságírók, diákszövetségek)

A külkapcsolataink most jók, de ha az Orbán-kabinet egy császársági restauráció felé szándékozik tartani, akkor ezzel sok jó EU-s kapcsolatunk fog romlani.

Ezért megoldásnak javasoljuk az öntevékeny, alulról történő kezdeményezéseket az EU irányába!
A gazdasági visszaesés valójában annak a következménye, hogy az Orbán-kabinetnek valójában nincsen stratégiai, társadalmi szintű célrendszere.

Szeptember közepén már jól beindul az élet az országban, szeptember végére gazdasági fellendülés is várható. A pozitív erők, nagy tömegek konfliktálnak az Orbán-kabinettel, és e párharc kifejleszti és felerősíti a progresszió irányzatait.

Az Európai Unió helyzete:
a nagy nehézségek őszre exponálódnak, de az EU kitart, nem hátrál és fejlődik. A párkapcsolatok, az igazi szerelem számára nincsenek országhatárok, és ez a legerősebb érv a nemzetköziség mellett.

*

Július 5-től augusztus 4-ig

Közélet, politika:
Az Országgyűlés nyári rendkívüli időszaka alatt hozott törvények főleg a jövő évi költségvetés körül forognak. A társadalom és pártok divergenciája nem csökken, inkább stagnál, mivel nagyon határozott, nagy társadalmi célrendszert sem kialakítani nem tud az Orbán-kabinet, sem a többi párt ideológusai.
A “Szociális konzultáció” önmagában nagyon pozitív kezdeményezés volt, de ez utóbbi kérdőív nagyon silány munkának volt mondható. A válaszolók száma kb. 450 ezer fő, alig több, mint 5 %-a az összesnek. Ez jelzi, hogy a magyar nép bizalma lényegesen csökkent a kezdeményezők, az Orbán-kabinet felé.
Erre is van megoldási javaslatunk, de az titkos, ára 3 millió forint.
Megoldás lenne a széthúzás, a bizalmatlanság és a gonoszság alapjait képező abortuszok azonnali betiltása, de erre sajnos egyik párt sem elég bátor és bölcs.

Közhangulat:
A nyaralás, a kellemes kánikula most a közhangulatot inkább javítja, várhatóan július közepére az emberek feltöltődnek, önmagukkal, családjukkal, közösségükkel foglalkozhatnak, amire régóta nagy szükség van.
A nyaralási élményeket augusztus végére vetik össze a tavalyival és a tavaly előttivel. Amennyiben a mérleg kedvezőtlennek bizonyul, akkor szeptember elején a közhangulat szignifikánsan rosszabb lehet, mint júniusban.
Megoldási javaslat: az államnak többet kellene támogatnia a nagyobb rendezvényeket, amelyek sok embert, sok programot vonzanak. Ezáltal az állam és a társadalom együttműködése jobb, tartalmasabb, színesebb lenne.

Gazdaság:
A mezőgazdaság viszonylag jól, a turizmus csak kevésbé növekszik. Ennek oka, hogy már a külföldiek anyagi helyzete sem engedheti meg azt, amit korábban. Az orosz turizmus bár csökken, de még mindig nagyon jó, nagyon erős. A társadalom gazdasági teremtő ereje még mindig nagy, de a kedv és az összefogás lényegesen csökkent, ezért vélhetően kevesebb lesz a produktum, mint három éve.
Ennek a problémának a megoldása sokkal összetettebb, mint azt itt publikálhatnánk.

Külkapcsolatok:
A magyar nép híresen vendégszerető, a szocializmus idején ez nagyon erős tulajdonságunk volt. A külkapcsolatainkra árnyékot vet, hogy az utóbbi években az egocentrizmus megerősödött, és a szívélyes, baráti viszonyok nagymértékben átalakultak anyagi érdekek és hatalmi dominanciák irányában. A BNV sikerén lehet lemérni a legjobban, hogy mi a helyzet. Jelenleg nagyon dilatál a sikeres jövőkép.
Megoldás: a közösségek a maguk szintjén kezdeményezzenek EU-s kapcsolatokat, mert az a tapasztalatunk, hogy nagyon barátságosak és konstruktívak! A mostani állami vezetés kompetenciája kissé kétséges (a kormany.hu oldal kibernológiai elemzése alapján állítjuk: sem az időszerűsége, sem az információi nem megfelelőek)

Összességében: mikróközösségek, a vállalkozások és a nem bizniszorientált csoportok inkább jobban járnak. A diákoknak azt javasoljuk, hogy minimalizálják a kiadásukat, és most alapozzák meg a kapcsolatrendszerüket.

Nagyon jó időszaknak mondható a július 27. – augusztus 5.

***

Június 9-12.
Az EU fellendülésének kezdetét éljük. Új perspektívák születnek. A vállalkozóknak, a szerelmeseknek kedvez ez az időszak. A magyar mezőgazdaság jó évnek néz elébe.

Május 30.
Az ünnepek után ismét lendületben, felkészülés a nyárra. A szerencse is betársul, a kollektívák munkáját segíti.

Május 21-én
lép át a Nap az Ikrek jegyébe, ekkor Újhold is van. Az angyalokkal való kapcsolatfelvételt és kommunikációt a csillagok is támogatják.

Május 10. csütörtök, 20.40
A Nap-Jupiter együttállás szerencsét hoz az esti rendezvényeknek, a Vénusz az Ikrekben a szépségversenyeket támogatja.

Május 9. – az Európai Unió ünnepnapja
A Hold-Plútó konjunkció és a Nap-Jupiter konjunkció Mundán értelemben a határon túliakkal való jó összefogásra sugároz jó energiákat.

Május 1-2. – kedd-szerda
A Munka ünnepén a kiegyenlítődés, az ellentétes erők egyensúlyba kerülése kerül középpontba. Másodikán főpapi-főpapnői jelleg dominál, érdemes kihasználni a tudomány, a művészet, a kommunikáció-média terén!

Április 28-29. – szombat-vasárnap
Az április 22-én indított projektek első nagy sikerének megmutatkozása.

Április 22. – vasárnap, a Föld Napja
A Bika jegyébe belépett Nap kifejezetten jó, pozitív energiát sugároz a Földre, az Újhold és a Jupiter támogatásával. A déli időpontban érdemes ezért elindítani a pozitív kezdeményezéseinket, ekkorra exponálni publikációkat, kampányindítókat.

Április 11. szerda, és 14. szombat
Az ünnepek után újult erővel, lelkesedéssel nagyobb sikerre lehet számítani a nagyobb programok szervezésénél. Erősödik a forint, javul az EU-s megítélésünk és a gazdasági helyzetünk is.

Április 6. péntek, 18 óra
A Húsvéti ünnepek Teliholddal kezdődnek, kivételesen szerencsés csillagzattal. Az Én-Te reláció dominál, a női oldalon a stabilitás, a családszeretet, a férfi oldalon a tudás, a munkasiker. Érdemes az ősök felé is fordulni, a szülőkön, nagyszülőkön keresztül. Az istenek, az angyalok most különösen ügyelnek az emberre, segítőkészen. A Nagy Szerencse április 7-én jelentkezik, Fortuna istennő is támogatja a keresztény ünnepet! (április 3.)

Március 30-31.
A tavaszkezdet nagyon jónak tűnik, főleg az ösztönszférára gyakorol jó hatást, és azért a gazdaságnak is ad hátszelet.

Március 15. szerda
A nemzeti ünnepünk energiájának egyik csúcspontja délután 5 és este kilenc óra között van. Érdemes kipróbálni, egy-két jó gondolatot, célt leírni, amelyek a társadalommal kapcsolatosak, és a megvalósulásukhoz lesz kollektív energia.

Március 8. csütörtök
A nemzetközi Nőnapon különlegesen jó csillagállások is segítik a párkapcsolatokat. A mostanság tapasztalható belpolitikai konfliktusok és a szórakozási kultúránk kicsit nehezíti a témát, de könnyed flegmatizmussal, romantikus akciókkal jó eredményeket lehet elérni.
A pénzügyi helyzet javulásához segít, amennyiben az ekkor indított kezdeményezéseknek segít a közhangulat is, a Nőnap, nők, szépség, kedvesség.

Február 14. kedd
Válaszúthoz érkezünk: vagy a destruktív, császársági irány, vagy az összefogás, a nemzetek egysége felé haladunk. A jó megoldás az Európai Unió felé vezet, és azon belül hatni arra, hogy javuljon a helyzet, a szisztéma.

Január 25. szerda
Új a alapokat, feladatokat ad az IMF-fel történt tárgyalás, január 24-én. Ezek után érdemes újratervezni. A progresszív erők kapnak támogatást.

Január 20. péntek, 17 óra – a Nap belép a Vízöntő jegyébe
Oroszlán Aszcendens. Kulcsszavak: bátran és kitartóan küzdeni nagy célokért! A lehetőségek határai tágabbak, mint gondolnánk. A kommunikációban a humorra és a szépségre figyelni. A rosszindulatú ellenségeskedés, gáncsoskodás nem ér el semmit sem. Jupiter az MC közelében sok szerencsét jelez a jószándékúaknak.

Január 18-19-20.
Rendkívül dinamikus, erőteljes és szerencsés napok. Különösen a tudománynak, oktatásnak és a szórakozásnak kedvező időszak.
Az Európai Unió számára a konstruktív együttműködésre, a megbeszélésekre is most van nagyon jó alkalom.

Január 12.
Sikeres tárgyalás a Nemzetközi Valutaalappal.

2012. 01. 05.
Az ország sorsát javító megoldások napja.