Jóslat: “A Magyar Világtalálkozó 2012. A sajtótájékoztatója az Urániában (06. 20.) a tavalyinál kisebb közönséget vonz, de a megbeszélések sokkal effektívebbek lesznek. A diákság nagyobb mértékben lesz mozgósítva. Az Orbán-kabinet nem támogatja anyagilag a rendezvényt, ennek következtében nagy problémák adódnak. Egy nagy szponzor megmenti a Találkozót. A jobboldal hathatós közönséglétszámot nem fog tudni szervezni, a bal oldal viszont nem érdekelt megfelelően. A Világbál sikeres lesz. A nagy hőség miatt a közönség létszáma elmarad a várttól. A Világtalálkozó összességében jobb lesz a tavalyinál.” – június 19.

Eredmények, értékelés:
A Világfalu eseményei, színvonala nagyon jónak minősíthetők.
A látogatottság és főleg a vásárlói közönség vészesen gyenge volt, amiatt több kiállítónak lettek gazdasági gondjai.

A műsor a Nagyszínpadon színes, változatos volt.

A rendezvény médiatámogatottsága nagyon gyenge volt, egyetlen közmédium sem foglalkozott tisztességes mértékben a programokkal. A hírlapok közül a Népszava volt korrekt.

Tanulság:
a Szervezőknek a mozgósításban a közösségi médiák és a partnerszervezetek, a diákság, a sportkörök, a vállalkozói szövetségek közvetlen elérése tud leginkább segíteni, ezt kell kihasználni jövőre.

Prognózis:
A 2013-évi Magyar Világtalálkozó már nyereséget is termel, mind a szervezőknek, mind a partnereknek. A közönség létszáma még nagyobb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.