2012. május 11.

Az illetékes minisztérium által közzétett „Baby boom” (továbbiakban: BB) koncepció parapszichológiai elemzését folyamatosan itt publikáljuk.

Első észrevételünk: a BB alapgondolata helyes és sok pozitívumot tartalmaz.

Az elnevezés (Baby boom) viszont magyartalan és sznob, tehát a „középosztályt” lejáratja. (Korábban is volt már ilyenre példa.)

A BB összeállítása több forrás alapján történt, a 123. oldalon található „Forrás” hivatkozásaiból kiderül, hogy leglényegesebb információkat tartalmazó KSH adatokat csak 2009-ig vették figyelembe..

A 2011-11-es hazai statisztikák elemzése hiányzik, pedig fontos lenne!

A BB Word dokumentumát keresőszavakkal is vizsgáltuk.

A témát illetően olyan kulcsfontosságú problémák, mint az abortusz (terhesség-megszakítás) vagy az egy isten hit nem is szerepel, Meggyőződésünk, hogy ezeknek a káros jelenségeknek a vizsgálata nélkül érdemben nem lehet egy ilyen probléma- és feladathalmazt, mint a népesség, helyesen értelmezni.

A magzat, mint megszületendő gyermek  jogállása és társadalmi szinten történő helyes meghatározása (értelmes, érző emberi lénynek tekintendő) hiányzik mind az Alaptörvényből, mind a „Baby boom” programból.

A monoteista vallásokban az ideális párkapcsolatok ab ovo gátoltak, hiszen ezekben a vallásokban (zsidó, katolikus, iszlám) a legmagasabb szint (az Atya, Allah, JHV) pártalannak van beállítva, ami a valóság értelmezésének önkényes korlátozása.

Az oktatáspolitikába a szex kultúra beillesztése ugyancsak nagyon helyes lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.