A jóslás azt jelenti, hogy jót láss!
Jósolhatunk embereknek, szervezeteknek, nemzeteknek, a lényeg, hogy a pozitív jövőképet erősítsük, a negatívumokra felhívjuk a figyelmet, és a megoldással erősítsük az optimizmusunkat!
A Kormányzati Tanácsadó Jósda 2006. július 5-én alakult meg a 2. Emese bálon, a Magyarok Házában.

Ez a témánk a lényeges megújítás tárgyát képezi a Jósdakonferenciánkon, 2018. december 9-én.

2015-ben úgy döntöttünk, hogy az Európai Uniót is támogatni fogjuk, kidolgoztunk egy komplex tanácsadói programot az EU részére, amelyet 2019 januárjában részletezünk az illetékes szerveknek.
Nyitunk nagyobb szervezetek felé is, sőt a vállalkozókat, a rendezvényszervezőket is támogatjuk tanácsainkkal. A tagságunk bővítése is ennek megfelelően történik.

2018

Megalakítottuk a Magyar Köztársaság Kormányát X-party-1 szisztémában, ismét normalizálódni kezd a közösségi élet Magyarországon, az Európai Uniós kapcsolataink fejlesztése is a fókuszpontunkba kerül.

II. félév:

A Mars és a Leszálló Holdcsomópont együttállása erős konfliktusokat jelez, illetve ezekkel szembe kell nézzünk, le kell küzdjük a destrukciókat.
nagyon jó konstelláció alakul ki július 27-én: Telihold lesz, és a Nap együtt áll a felszálló Holdcsomóponttal. Nagyra kell ilyenkor törekednünk, sikerülni fog!
Az augusztus 20-i ünnepségsorozatban inkább a kreatív együttműködés dominál, a vállalkozásoknak kifejezetten jó időszak lesz!
Az EU számára  kedvező lesz, hogy sok jó szervezet aktívan összefog, és inkább épít, mint destruál. A média pozitívabbá válik, aminek jó hatása lesz a kollektív és az egyéni tudatra, moralitásra.
Az EU-EXPO – 2018. X. 9-14. nagy lendületet adhat mind a hazai, mind az EU-s kultúrának, szórakozásnak, gazdaságnak.

A Nap a Mérleg havába lép, nap-éj egyenlőség, a csillagászati ősz kezdete: szeptember 23. 3 óra. A jó, pozitív és vállalkozói kommunikációnak kedvez a csillagállás.

A Nap – Jupiter – Merkúr együttállás 2018. november 26-án – A Nagy Szerencse Napja lehet. Kedvező konstelláció pozitív kezdeményezéseknek, nyilvánosságra hozataluknak és a párkapcsolatok kialakításának.

2019.

Január:

Politika: tájékozódás, szerveződés
Gazdaság: pihenés, tervezés
Szórakozás: lazulás, testezés, művészkedés

Február

A farsang havában a szórakozás mellett a politikai vitákat lazábban tudjuk venni. A kreativitásunk is növekszik.

Március

Az ünnepek hava, hiszen Március 15-e és Húsvét kezdete, valamint a Tavaszpont is márciusban van. A közéleti viták fokozódnak, ezért most inkább tervezni érdemes a nagyobb kezdeményezéseket. A testi egészségünkre is jobban odafigyelhetünk.

Április

A Húsvéti ünnepek békések lesznek.
Hazánk felszabadulásának ünnepét, Április 4-én érdemes exponálnunk.

Május

A gazdaság visszabillen a  normális életbe. Különleges sportversenyben világraszóló győzelmet aratunk.
A Nap az Ikrek jegyébe lép május 21-én, 3 óra 30 perckor. Jó csillagállás alakul ki a művészetek, szépségversenyek, a tartalmas szórakozások világában. Az egészségre is fokozottabban fókuszálunk. A XXI. századi tudományok fejlesztése ajánlott, bár a konfliktusokra is figyelni érdemes, mert a jelenlegi Fidesz-Kdnp kabinet posztfeudalista mentalitása erősen opponálja a mások kezdeményezéseit, sikereit.
Az infó-kommunikáció – fejlesztés, expanzió – különösen szerencsés lehet.
A Hold – Felszálló Holdcsomópont együttállás, május 22-én kiemelt szerencsenap lehet.
A Gyermeknapon, május 27-én késő délután Hold – Jupiter együttállás alakul ki, ez nagyon kedvező lehet..
Ha valaki pozitív jövőképet alakít, a szocialista – kommunista rendszert élteti, akkor ne vegye komolyan politikai konfliktusokat. Mars – Leszálló Holdcsomópont együttállás van, ami az előre és a visszafelé haladó irányok konfliktusát jelzi,.
A szórakozásra nagyobb mértékben érdemes figyelnünk!