A jóslás azt jelenti, hogy jót láss!
Jósolhatunk embereknek, szervezeteknek, nemzeteknek, a lényeg, hogy a pozitív jövőképet erősítsük, a negatívumokra felhívjuk a figyelmet, és a megoldással erősítsük az optimizmusunkat!
A Kormányzati Tanácsadó Jósda 2006. július 5-én alakult meg a 2. Emese bálon, a Magyarok Házában.

2015-ben úgy döntöttünk, hogy az Európai Uniót is támogatni fogjuk, és 2017-ben, a decemberi Jósdakonferenciánkon kidolgoztunk egy komplex tanácsadói programot az EU részére, amelyet 2018 januárjában részletezünk az illetékes szerveknek.
Nyitunk nagyobb szervezetek felé is, sőt a vállalkozókat, a rendezvényszervezőket is támogatjuk tanácsainkkal.
A tagságunk bővítése ennek megfelelően történik.

2018

II. félév:

A Mars és a Leszálló Holdcsomópont együttállása erős konfliktusokat jelez, illetve ezekkel szembe kell nézzünk, le kell küzdjük a destrukciókat.
nagyon jó konstelláció alakul ki július 27-én: Telihold lesz, és a Nap együtt áll a felszálló Holdcsomóponttal. Nagyra kell ilyenkor törekednünk, sikerülni fog!
Az augusztus 20-i ünnepségsorozatban inkább a kreatív együttműködés dominál, a vállalkozásoknak kifejezetten jó időszak lesz!
Az EU számára  kedvező lesz, hogy sok jó szervezet aktívan összefog, és inkább épít, mint destruál. A média pozitívabbá válik, aminek jó hatása lesz a kollektív és az egyéni tudatra, moralitásra.
Az EU-EXPO – 2018. X. 9-14. nagy lendületet adhat mind a hazai, mind az EU-s kultúrának, szórakozásnak, gazdaságnak.

A Nap a Mérleg havába lép, nap-éj egyenlőség, a csillagászati ősz kezdete: szeptember 23. 3 óra. A jó, pozitív és vállalkozói kommunikációnak kedvez a csillagállás.

Január:

Politika: tájékozódás, szerveződés
Gazdaság: pihenés, tervezés
Szórakozás: lazulás, testezés, művészkedés

Február

A farsang havában a szórakozás mellett a politikai vitákat lazábban tudjuk venni. A kreativitásunk is növekszik.

Március

Az ünnepek hava, hiszen Március 15-e és Húsvét kezdete, valamint a Tavaszpont is márciusban van. A közéleti viták fokozódnak, ezért most inkább tervezni érdemes a nagyobb kezdeményezéseket. A testi egészségünkre is jobban odafigyelhetünk.

Április

A Húsvéti ünnepek békések lesznek. Az Országgyűlési választások -április 8. – előtt a hangulatok felerősödnek. A választásokon a pozitív erők győzelme megjósolható. Főleg a baloldali összefogásnak lesznek nagy sikerei. Az MSZ-LMP-DK-Együtt koalíció győzni fog, de a Jobbikot is be kell vonni az érdemi munkálatoba. A Fidesz-KDNP koalíció összeomlik, ennek következtében erős turbulencia képződhet a társadalomban. A kitisztulás után, április végén, már megy minden a maga útján, sokkal jobban, mint korábban.
Hazánk felszabadulásának ünnepét, Április 4-én érdemes exponálnunk.

A Fidesz-KDNP kabinetnek strukturális változását értékelni fogjuk.

Megalakítjuk a Magyar Köztársaság Kormányát X-party-1 szisztémában, ismét normalizálódni kezd a közösségi élet Magyarországon, az Európai Uniós kapcsolataink fejlesztése is a fókuszpontunkba kerül.

Május

A gazdaság visszabillen a  normális életbe. Különleges sportversenyben világraszóló győzelmet aratunk.
A Nap az Ikrek jegyébe lép május 21-én, 3 óra 30 perckor. Jó csillagállás alakul ki a művészetek, szépségversenyek, a tartalmas szórakozások világában. Az egészségre is fokozottabban fókuszálunk. A XXI. századi tudományok fejlesztése ajánlott, bár a konfliktusokra is figyelni érdemes, mert a jelenlegi Fidesz-Kdnp kabinet posztfeudalista mentalitása erősen opponálja a mások kezdeményezéseit, sikereit.
Az infó-kommunikáció – fejlesztés, expanzió – különösen szerencsés lehet.
A Hold – Felszálló Holdcsomópont együttállás, május 22-én kiemelt szerencsenap lehet.
A Gyermeknapon, május 27-én késő délután Hold – Jupiter együttállás alakul ki, ez nagyon kedvező lehet..
Ha valaki pozitív jövőképet alakít, a szocialista – kommunista rendszert élteti, akkor ne vegye komolyan politikai konfliktusokat. Mars – Leszálló Holdcsomópont együttállás van, ami az előre és a visszafelé haladó irányok konfliktusát jelzi,.
A szórakozásra nagyobb mértékben érdemes figyelnünk!