“Minden nap újabb és újabb lehetőséget kínál arra, hogy a világot jobbá és szebbé tegyük, hogy szebbnek és jobbnak lássuk, tapasztaljuk!” – Ozirisz

Ezen az oldalon a különböző módszerekkel megalkotott jövőképünkről szeretnénk tájékoztatást adni. A közéleti folyamatokat extrapoláljuk a közeljövőbe, és megpróbálunk jól használható rendszert kiépíteni. 2013. december végéig tehát ez az oldalunk kísérleti fejlesztésnek tekinthető. A Magyar Köztársaság Kormányának összeállására szeretnénk komplettálni a rendszerünket, 2014. június elsejéig.

******

Jóslat a 2014-es választások időpontjával kapcsolatban

Amennyiben tényleg igaz, hogy 2014. április 6-án lesznek a választások, akkor ez nagyon szerencsés lesz a progresszív, konstruktív erőknek, és sikeresen legyőzik az Orbán-teamet. Nagyon jó a csillagállás, és egy igazi jó, pozitív fordulat prognosztizálható.

Jupiter – Szaturnusz együttállás, kellemes, pozitív érzelmek, Nap a Kos jegyében új kezdete, Uránusz konjunkció a józan ész diadalát jelzi. Bár az érzelem és az értelem nagyon hadakozik majd.

Későbbi időpontok már nagyon kedvezőtlenek lennének, de 13-án és 20-án biztosan nem szervezik meg a választásokat.

2013-10-27.

******

2013. november 22 – december 31.

Közélet, politika: a kezdeményezések inkább lanyhulnak, mivel a politikai szféra, a politikai elit nagymértékben csökkenti az emberek kedvét, hangulatát. Ezért a társulások is nehezebben mennek. Bár, akár a kezdeményezés, akár a társulás most mindenképpen nagyobb sikerekkel kecsegtet. A Karácsonyi Ünnepek előtt 3 héttel az emberek többsége rezisztensebbé válik az aktív párt-politikával szemben, és egyre inkább egymás felé fordulnak. Ez a fellendülés előszele. Az ünnepek, a Szilveszter hangulata már jobb lesz a tavalyinál, de még mindig nem felhőtlen, mint a nyolcvanas években.

Gazdaság, vállalkozói szféra: az emberek nagy részének a fizetőképessége lecsökkent, ezért a vásárlási láz is mérséklődik. Inkább az új, a különleges lesz divatban.

Oktatás, diákság: a felméréseink alapján a diákságnak a társadalmi szintű jövőképe szinte már nem is értelmezhető, nagy probléma a céltalanság érzete, az, hogy mit kezdjen magával, a tanulmányaival a diák, sokan nem érzik társadalmi hasznosságukat, hogy ők fontos tagjai a nemzetnek. Ezt a súlyos jelenséget a 2014-es kormányváltás után a haladó erők gyorsan orvosolni fogják.

Európai Unió: a krízisnek még nincsen vége, mert a destruktív, alattomosan támadó erők még aktívak, kevésbé detektálhatóak. Az emberek nagy része viszont már inkább EU-párti, és a nemzetközi együttműködés fél év múlva lényegesen felerősödik.

Budapest, 2013. november 18.

***
2013. szeptember 23. – november 7.

Az ősz kezdete jót jelezhet a vállalkozói szférának és a diákságnak. Egyre több vállalkozó ismeri fel, hogy a társulásokhoz a saját szándék és tehetség is elegendő. A Diákok és a Vállalkozók Fóruma, a Magyar – Orosz Vállalkozói Fórum és Üzletember Találkozó, a VOSZ belső rendezvényei és az önkormányzatok is hatékonyabban menedzselik a vállalkozásokat, a tudományt, a művészetet és a szórakozást. különösen a szórakozás-kultúránk megújítása, a tradíciók és a XXI. századi technikák adta lehetőségek jobb kihasználása felé lép 2013. őszén a magyar felső-szintű vállalkozói szféra.

Európai Uniós kapcsolatainkat, helyzetünket ugyancsak az alulról jövő kezdeményezések fogják megmenteni. A demokrácia erősödésének megnyilvánulásaként is.

Egyre több orvos ismeri fel, hogy az abortusz nem más, mint előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság, és a normális, emberi érzésű orvosok megtagadják az orvosilag indokolatlan terhességmegszakításokat, azaz az abortuszokat. A fekete mágusoknak természetesen ez nem fog tetszeni, hiszen a hatalmuk legfőbb forrása pontosan a magzatgyilkosság, annak szuggerálása, az emberek megfélemlítése (orbán Viktor pont ezért nem állt ki az abortuszok beszüntetése mellett, a magzati élet védelme érdekében még 2011. február 7-én, amikor ezt meg kellett volna tennie!)

A belpolitikában a felesleges, sok energiát felemésztő csatározgatások, ellenségeskedések hatására még nagyobb tömeg fordul el a politikusoktól, és kezd meg egymással együttműködni inkább.

A monoteista vallások dogmatikus és ellentmondásos tételeit egyre többen kezdik felismerni, és megszólni, aminek következtében vagy egy újabb, jobb felé fordulnak a hívők, vagy kikényszerítik a belső reformokat.

Október 23-a vízválasztó krízis lesz. Pregnánsan előjönnek a diktatórikus elemek, és a demokráciát akarók közötti ellentétek. A zsarnokság ellen fellépő haladó magyarság nagy napja lehet 2013. október 23.

November 7-én (a nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepén) a pozitív szemléletű média összefog, és az embereket embernek tekintő szemlélet kezd felélénkülni a médiában.

***

A magyar nemzet nagy ünnepén, augusztus 20-án illő tisztelettel a nép felé jelezzük, hogy kifejezetten ritka jó, szerencsés, sikeres időszak várható október végén, november elején.

2013. 07. 23 – 09. 20.

Gazdaság – pénzügy

A takarékszövetkezetek centralizálása egyrészt jó is lehet, ám az oligarchák perturbáló tevékenysége megroppanthatja a banki szektort, amely iránti bizalom már most is kritikus. A császársági restaurációs kísérletezgetések egyik fókuszpontjában a bankszektor, a pénzrendszer központosítása és vezérlése áll. Ezt a destrukciót szerencsére megakadályozza az Európai Unió, még szeptember elején. Azután a vállalkozások és a pénzrendszer ismét összetart. Igazi fellendülés e téren inkább november közepére tehető.
A Kormányzati Tanácsadó Jósda javaslata: a barteralapú finanszírozás fejlesztése, az EU-s források igénybevétele, a tisztességesen működő bankokkal való kapcsolatok erősítése.

Pártrendszer – vallások

A politikai pártok szembenállása a hibás társadalmi rendszerrel is összefügg. A mostani társadalmi, politikai rendszer megoszt, individualizál, konfliktál és ezek miatt divergál. A nyári szünet után a szembenállás, a konfliktusok kiéleződése várható. A fidesz kongresszusa után még sok minden változhat. Ha akad egy jobb elnök, mint amilyen Orbán Viktor, akkor a fidesz felerősödhet, egyébként mivel megújulásra képtelen, az ország egységét megteremteni nem is szándékozik, várhatóan október-november a politikai szembenállás időszaka lesz.
Kiterjedtebb vizsgálat indul a 2006-ban titokban megszervezett Kormányellenes attakokkal kapcsolatban, és részletesen feltárjuk a 2006. agugusztus 20-án elkövetett aljas mentális támadást az ünneplő tömeg ellen. A felelősökre, elkövetőkre már 2013. augusztus 20-tól visszaszállnak a tetteik hatása, majd pedig szeptember végén az elszámoltatásra is sor fog kerülni. Ennek következtében a magyar nemzetet érő pressziók, stresszelő hatások a kabinet részéről lényegesen csökkenek, de ez az év még konfliktusokkal terhelt lehet.

A Kormányzati Tanácsadó Jósda javaslat: az informális közösségek fejlesztése, ezekhez való társulás sokkal több sikerélményt biztosít, mint a pártpolitikai platformok.

Nemzetközi kapcsolatok

A magyar nemzet nagyon vendégszerető, barátságos nép, és az Európai Unió hasznos tagja akar maradni továbbra is. A mostanság megroppant bizalom visszaszerzése össznemzeti üggyé válik, és szeptemberben egyre erősödik az EU-s kapcsolataink kialakítása és fejlesztése. Kell tenni ezt azért is, mert az illetékes államtitkárság, Győry Enikő vezetésével inkább elhanyagolja az illetékességi területének ellátását, pedig nagy szükségünk lenne egy operatív, dinamikus és kombinatív államtitkárra. Várható, hogy lesznek személyi változások a Külügyminisztériumban.