Mitől beteg a magyar futball?

Egy nemzet, egy ország és a focicsapata nagymértékben interaktív kapcsolatban van egymással. A magyar csapat szereplése, Eredmények visszautalnak a társadalom mentalitására,és viszont: a társadalom szellemisége hat a focicsapatra.

A 2017. június 10-i Andorra – Magyarország meccsben a hazaiak nyertek 1:0-ra. Ennek a szégyenteljes vereségnek sok oka volt. De itt most három lényegeset megemlítünk.

  1. A mai társadalom sajnos már nem egységes. Az Orbán Viktor fideszelnök vezette kabinet megosztó és konfliktáló mentalitással próbál hatalmon maradni. Jelentős értelmes, társadalmi szintű célrendszer nélkül. Egy ilyen társadalomban a józan többség erősen opponálja a diktátort, és már azért sem drukkolunk a focicsapatunknak, mert ha győzne, akkor a diktátor kisajátítaná a csapat érdemeit. Ezt a társadalmi disszonanciát megérzi a nemzeti focicsapatunk is, és gyenge játékot tud csak produkálni.
  2. A német szövetségi kapitány nem magyar. Szégyen, hogy a nemzeti focicsapatunknak nem magyar szakértő a vezetője!
  3. A jó, a profi football alapja a grundfoci – amit már 5-6 évesen lehet, kellene játszani. Ma szinte ismeretlen fogalom a grundfoci, de a rendszerváltásig még nagyon elterjedt, nagyon népszerű volt.

Konklúziók:
Bern Storck (eredményeit elismerjük!) szövetségi kapitánynak le kellene mondania
, és helyébe egy dinamikus, képzett magyar szakembert kellene kineveznünk.
Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is le kellene mondania a miniszterelnökségről, mert az országot egyfajta poszt-feudalista nihilbe vezetné.
A dicsőséges szocializmus értékeit reaktiválnunk kellene! A közösség-centrikus, előrenéző társadalmi rendszer két nagyságrenddel intelligensebb a mostani rendszernél.
Az abortuszokat be kell tiltani,
mert az emberi ellenségeskedésnek, széthúzásbak, destrukciónak az alapja az orvosilag indokolatlan terhességmegszakítás.

Kormányzati Tanácsadó Jósda
Budapest, 2017. VI. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.