Mitől beteg a magyar futball?

Egy nemzet, egy ország és a focicsapata nagymértékben interaktív kapcsolatban van egymással. A magyar csapat szereplése, Eredmények visszautalnak a társadalom mentalitására,és viszont: a társadalom szellemisége hat a focicsapatra.

A 2017. június 10-i Andorra – Magyarország meccsben a hazaiak nyertek 1:0-ra. Ennek a szégyenteljes vereségnek sok oka volt. De itt most három lényegeset megemlítünk.

  1. A mai társadalom sajnos már nem egységes. Az Orbán Viktor fideszelnök vezette kabinet megosztó és konfliktáló mentalitással próbál hatalmon maradni. Jelentős értelmes, társadalmi szintű célrendszer nélkül. Egy ilyen társadalomban a józan többség erősen opponálja a diktátort, és már azért sem drukkolunk a focicsapatunknak, mert ha győzne, akkor a diktátor kisajátítaná a csapat érdemeit. Ezt a társadalmi disszonanciát megérzi a nemzeti focicsapatunk is, és gyenge játékot tud csak produkálni.
  2. A német szövetségi kapitány nem magyar. Szégyen, hogy a nemzeti focicsapatunknak nem magyar szakértő a vezetője!
  3. A jó, a profi football alapja a grundfoci – amit már 5-6 évesen lehet, kellene játszani. Ma szinte ismeretlen fogalom a grundfoci, de a rendszerváltásig még nagyon elterjedt, nagyon népszerű volt.

Konklúziók:
Bern Storck (eredményeit elismerjük!) szövetségi kapitánynak le kellene mondania
, és helyébe egy dinamikus, képzett magyar szakembert kellene kineveznünk.
Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is le kellene mondania a miniszterelnökségről, mert az országot egyfajta poszt-feudalista nihilbe vezetné.
A dicsőséges szocializmus értékeit reaktiválnunk kellene! A közösség-centrikus, előrenéző társadalmi rendszer két nagyságrenddel intelligensebb a mostani rendszernél.
Az abortuszokat be kell tiltani,
mert az emberi ellenségeskedésnek, széthúzásbak, destrukciónak az alapja az orvosilag indokolatlan terhességmegszakítás.

Kormányzati Tanácsadó Jósda
Budapest, 2017. VI. 13.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.