Európa ünnepe

Idén május 7-én, a Szabadság téren, a Szovjet hősök emlékművénél, és az egykor Televízió Székháza előtt szervezték meg az Európa Napját. Főszervező az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete volt. Nagyon sok jó kiállító jelent meg. Hasznos információkkal látták el az érdeklődő közönséget. Kell az ilyen rendezvény, gyakrabban lenne rá szükség is, igény is!

Azonban a politikai háttér már kevésbé normális, inkább tisztességtelen volt.

A közmédia híradóiban egyszer sem említette meg az ünnepet, ami ráadásul nemzetközi volt. A híradók a miniszterelnök személyiségét, viszonyulásait, kapcsolatait nagyban leképezi. Kinyomoztuk, hogy Orbán Viktor, nagykorú személy, a Fidesz jelenlegi elnöke és de jure miniszterelnök (bár emberileg erre alkalmatlan) személyesen adott utasítást arra, hogy meg se említse a közmédia a jeles eseményt, az Európa Napját. Ennek két oka is volt. Az egyik – sokak számára elég egyértelmű – a Brüsszel ellenes őrült kampány, “Nemzeti konzultáció” címen. Ha ugyanis bemutatnák a nagyközönségnek, hogy milyen sokat köszönhetünk az Európai Uniónak, akkor azzal értelmetlenné válna Orbán Viktor gyakori kirohanásai, esztelen megnyilvánulásai Brüsszel ellen.

A másik ok, amiért a közmédia hallgatott az EU Napról, az már a mágia körébe tartozik. Emlékezetes, hogy 2006. június 6-án egy sátáni banda (melynek tagja Orbán Viktor, a Fidesz jelenlegi elnöke is) elhatározta, hogy 2006. aug. 20-án telepatikusan manipulálja az ünneplő tömeget, és szeptember 17-én terrortámadást indítanak a televízió székházánál. Ez utóbbi időpont a Kormány asztrológiájában a legkritikusabb nap volt. Orbán Viktor, aki gyakran bújja a horoszkópokat, jelölte ki, hogy a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét ekkor kell nyilvánosságra hozni. A beszédet az N13 egykori sztálini titkos ügynök szerezte meg a technikustól, akit lefizetett és hipnotizált is.
Ha az Európa Napról rangjának megfelelően a közmédia hírt adott volna, akkor a társadalmunk kollektív tudatában egy pozitív, sikeres emlékkép rögzülne a helyszínről, ami felülírná a 2006-os gonoszságokat. Démonokat is bevetettek, és nagyon sok koldust fizettek meg a randalírozásért.

Orbán Viktor és a bandája nem volt érdekelt abban, hogy az Európa Napról illő televíziós prezentáció legyen publikálva. Érdektelen volt számára, hogy a megjelent gasztronómiai cégeknek ez bizony veszteséges volt. Az sem izgatta, hogy az EU nagyszerűségét mindenki elhiszi, elfogadja, és szeretne róla többet tudni.

Konklúzió:
A további EU-s események szervezésében aktívabb szerepet fogunk játszani, az Európai Sajtószövetséggel, az Európai Fiatalok Szövetségével és az EU-Expo Klubbal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.