Nemzeti ünnepünkön a nemzeti összefogásért

Augusztus huszadika, nemzeti ünnepünk, az államalapítás, az új kenyér, az Alkotmány ünnepe.

A múlt értékeinek elismerése, megtartása mellett a jövő megtervezése is nagyon fontos. Ám a tervekhez célokra is szükség van. A mostani társadalmi rendszernek ez az egyik leglényegesebb gyenge pontja: nincsen társadalmi szintű célrendszere, vonzó, definiált jövőképe.

A dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években, Kádár János vezetésével még volt pozitív jövőképe a társadalmunknak: a kommunizmus.

A mostani, Fidesz-KDNP kabinetnek már nincsen, vagy inkább az a célja, hogy vissza vezesse az országot a feudalizmusba. Sok-sok jel utal erre. A szándék mögött meghúzódó gonosz erők ugyan lényegesen megroppantak, meggyengültek, de sajnos még mindig dominálnak.

A miniszterelnök mentalitásával párhuzamba állítható közmédia híradói továbbra is 60%-ban tartalmaznak szennyhíreket. Ez szadista karakterre utal, Orbán Viktor kézírásának grafológiai elemzéséből ez rögtön látszik.

A pozitív erőknek, pártoknak mindenek előtt jó célok kijelölése, meghatározása lenne az első, legfontosabb lépés. Molnár Gyulának, Gyurcsány Ferencnek és a többieknek, ebben kellene összefogniuk, leülni, egyeztetni. Azután lehet majd összefogásról beszélni.

A nemzeti együttműködést nemzetközivé kellene tennünk, ami van is, hiszen az EU is a nemzetek együttműködésén alapul, azt kell segítse.

A mi részünkről kezdeményeztük az EU-EXPO rendszerét, amely ugyancsak alkalmas arra, hogy a nemzetek összefogjanak, együttműködjenek a fejlődés, a boldogság, a szebb világ, a jobb élet érdekében.

Az Európai Fiatalok Szövetsége és a Kormányzati Tanácsadó Jósda 2017 szeptemberétől aktívan bekapcsolódik a célok kollektív kijelölése, megtervezése érdekében a közéletbe. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.