Hírek, események – 2023

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! – december 23-25.
A szeretet, az újjászületés, a fejlődés ünnepe Karácsony. A jó család nagyon fontos, a jó terveink szintén. Egészségesen fejlődjünk!

Legyen szépségverseny az Olimpiákon – december 17. * Olimpia napja
A szépségversenyek jó műsora, szép versenyzői jó hangulatot teremtenek. Érdemes szépségversenyt is szervezni az Olimpiai játékokon. Az 1900-as évek elején művészetek terén is voltak olimpiai versenyszámok. Pierre de Coubertin az újkori olimpiák létrehozója 1912-ben az Óda a Sporthoz című versével nyert aranyérmet. Tehát lehet, érdemes szépségversenyt is rendezni az olimpiákon. Kezdeményezésünket már kifejlesztettük, leteszteltük. 2008-ban az ORFK siófoki Aranypart Hoteljében szerveztük meg az első Olimpia Szépe választást, még a Miss Írisz választás égiszében. Azután 2012-ben a Metró klubban, 2016-ban a Thököly étteremben, 2021-ben a Lurdy Konferencia Központban. Tervünk, kezdeményezésünk, hogy 2024-ben a Párizsi Olimpiai játékokon legyen Olimpia Szépe választás. A részleteket, a terveket megtanácskozzuk az illetékes szervezetekkel.

After-party – december 9.
A Szépség Világnapja X. 14. és az EU-EXPO After-partiján értékeljük ez és eredményeinket, és indítjuk a 2024-es programtervünket is. A helyszínünk a Lurdy Konferencia Központban, a 28. Lelkes Ásványbörzén azért is nagyon aktuális mert átadjuk az EU-EXPO Nívódíját, melyet idén méltán kiérdemelt Lelkes András, az Ásványbörzék főszervezője. Ezúton is gratulálunk Andrásnak! A Szépségkirálynők Hétvégéjét is ekkor tartjuk.

Expó-innovációnk aktivizálása – december 1.
A Diákok és Vállalkozók Fórumával összefogva a témaköreinkre specializált a szervezünk fontos tanácskozások át, melyeken kreatív fejlesztéseket indukálunk a Művészet, a Testkultúra, a Szépség, az Innováció, a Gazdaság és a Szórakozás terén. Az After-party-partinkonk december 9-én indítjuk akciónkat.

Országos Edzettségi Tesztnap – november 19.
Különösen hasznos, fontos, egészséges kezdeményezésünket 2009 májusában indítottuk. Évente kétszer szervezzük. Öt alapgyakorlat van: fekvőtámasz, guggolás, felülés, egyensúlyozás és célbadobás. Tervünk, hogy 2024-ben tényleg országos méretűvé fejlesszük.

Lényegesen megújulunk – november 11.
Az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus új dimenziókat nyit az emberiség felé, az angyalk világa különösen fontos a jó emberek számára. Az Aktivista klubjainkon az EU-EXPO Témaköreire – Innováció, Művészet, Szépség, Testkultúra, Szórakozás – fókuszálunk, és a partnereinket is ennek megfelelően szervezzük. Kell a jó társasági, közösségi élet! Az Európai Fiatalok Szövetségének új főtitkárát is megválasztjuk az After-partinkon, 2023-12-9én.. Tervünk, hogy a TesTudaT Konferenciánk 2024. Március 25-én már mintaértékű legyen az Európai Unióban, melynek fejlesztése különösen fontos számunkra is. Kifejlesztünk egészséges, hasznos, élénkítő misztériumokat is.

Éljen November 7!
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom – 1917. Október 29-én, az emberiség új fejlődést indította el. A jó közösségi élet, a munka, a tanulás, a szórakozás terén nagyon sok jót alkottak a Szovjetunióban és a többi szocialista országban, Magyarországban is. , Örök dicsőség a hősöknek, Leninnek, Kádár Jánosnak is!

Érdemes zenélnünk is- november 4.
A hangszeren való játszás, művészkedés jó hatással van a szellemünkre, az agyunkra is, és ezért a jó szórakozás mellett egészséges is. Ezért érdemes propagálni a hangszereket,a zeneszalonokat, a társas összejöveteleket is. Zenélésre mindenki képes, a megfelelő hangszert kiválasztani viszont komoly feladat. Felnőtteknek egy új hangszeren játszás fokozza a kreativitást, a jó életkedvet is.

Nagyon jó tudnunk, hogy az élet van – november 1.
És nem kell ledegradálódni arra, hogy biológiai sejthalmaz vagyunk. Van szellemünk, lelkünk, és ez jó kapcsolatban kell legyen a biológiai testünkkel. Az elhunytak, jobb létre szenderültek szelleme vagy az angyali szférába kerül, vagy a negatív démonok közé. Érdemes jó kapcsolatban lenni az angyalokkal és a jó istenekkel is!
A világnézetünk legyen jó, helyes, és nyitott a valóságos világra!
Ez a világnézetünk a Dialektikus idealizmus.
Fejlődjünk!

Világnézetünk megújítása, aktualizálása nagyon fontos – október 29.
Ennek érdekében Világnézeti Konferenciát is szervezünk. Érdemes továbblépni az ókori szemléleteken, a monoteizmusok disszonáns dogmáin, Ennek érdekében is propagáljuk a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust. Mindezekről egy kreatív tanácskozást is szervezünk november 7-én, és december 9-én.
Fontos tudni, hogy a jó világnézet az egészségünk jó forrása is!

Fejlesztjük a “Szórakozáskultúránk megújítása” mozgalmunkat – október 28.
A diákságnak is, a felnőtteknek is kell a jó szórakozás, mely az életkedvünket növeli, javítja, és ez jó hatással van az egészségünkre i.s. Éppen ezért a hangulatos, jó rendezvényeket is propagáljuk, segítjük, és a mi rendezvényeinket is exponáljuk. A Quantum-disco projektünkben a megjelentek is komponálhatnak zenét, és a táncolásuk is lehet újdonság. Persze a finomságok, a humoros műsorok is kellenek. Az Aktivista klubjainknak ez fontos témája.

Fontos feladatok az EU-EXPO égiszében – október 10.
Az EU-EXPO Megnyitóján, október 9-én, a Lurdy Konferencia Központban megtanácskoztuk az Expó-innovációnkat, a diákok bevonását a klubjainkba, és az EU-EXPO Témaköreinek megfelelő vállalkozók aktivizálását is. Terveink szerint már nyereséges lesz az EU-EXPO 2024-ben. Az After-partinkon a gazdasági tervünket is megtanácskozzuk. A diákságot az egészségügy fejlesztése érdekében is aktivizáljuk. A továbbiakban is elsősorban rendezvényeken szervezzük meg a találkozóinkat, az Aktivista Klubjainkat. Következik az Ásványbörze, december 9-én.
A szórakozáskultúránk fejlesztésére külön is fókuszálunk. Vannak jó programjaink, most a partnerek szervezése a feladatunk.
A Szépség Világnapján X. 14-én, amit immár húsz éve kezdtünk el szervezni, a Miss Írisz választást és a nemzetközi expanziónkat is megtanácskozzuk, A helyszín a Margit-szigeten, az Úttörő stadionban. Az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus bizonyítottan jó, kell, hogy fejlődjünk, országosan, nemzetközileg is. A Jó Istenek 85. Hetében nagyon jó a világunk.
A nagy projektünk, az “Élmény, alkotó táborok” szervezését három fokozatban valósítjuk meg 2024-ben. Az első minimál verziós, a második nagyobb, a harmadik pedig a normál, nagy létszámú, programú verzió. Az rndezvényeinken ez fontos témánk lesz.

*+*
Kell a vidámság is a jó rendezvényeken – október 3.
Szerencsére egyre inkább beindulnak a rendezvények, a társasági összejövetelek. Leküzdöttük a koronavírust! Kezdeményezünk érdekes, jó hangulatú, humoros alprogramokat a partnereink, tagjaink rendezvényein is. Kidolgoztuk a “Szórakozáskultúránk megújítása, fejlesztése” főbb moduljait is. A hangulatos, érdekes, humoros DiaFilmyxIQumok, a Viccfallapok, a Folytasd a vicceinket, a Pittbullvárlap és más témák nagyon jók lesznek rendezvényeken is. Persze menedzseljük a vidéki városokban a jó szórakozás szervezését is. Idéntől a Szépség Világnapjának X. 14-én a Nevetés is az egyik vendég világnapja lesz, a Költészet, a Zene, a Tánc világnapja mellett. Az EU-EXPO Klubjainkon, a Megnyitónkon X. 9-én ezt is megtárgyaljuk.
*+*
A “Megfiatalodás 60 év felett” mozgalmunk intenzívebbé vált – szeptember 19.
A vegyészmérnökök találkozóján is exponáltuk, .és nagyon sokakat érdekelt. Az Életmód és Ásvány Expón intenzíven fejlesztjük, szervezzük mozgalmunkat. Az Élmény alkotó táborokra is nagyon fókuszálunk. És a grafológiát is jó fel tudjuk használni.
Ez a cikk is nagyon informatív, hasznos. Azt érdemes tudni, hogy fehérjeszintézisben mutációt okozó változásokat tudati hatások is okozzák. Ezt az egészségügyi dolgozóknak nagyon fontos lenne ismerni, tudni.
Lassítható az öregedés egy új tanulmány szerint, a kutatók a génátírásban látják a kulcsot

Kezdődik az iskola – szeptember 1. és 4.
A tudás a fejlődésünk, a jó életünk alapjainak egyike. Hassunk oda, hogy egy korszerű világnézet – Dialektikus idealizmus – alapján megújuljon, fejlődjön az oktatás. Érdemes visszavezetni az általános iskolákban az iskolaköpeny viselését is.

EU-EXPO Klub – augusztus 4.
Az 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja elérte célját, a magyar vállalkozói szféra kialakult és nagyon nagy eredményeket elért. A fejlődésünk új dimenziója, hogy 2021. december 24-én a Vállalkozók Klubja reinkarnált az EU-EXPO klubunkban. A szellemvilágot és a testkultúrát is fejlesztjük. A jó közösségi élet, a sikeres gazdasági élet, a jó szórakozás is fontos szempont az EU-EXPO Klubokon. A mostanin megbeszéljük az EU-EXPO 2023-as terveit, a Szépség Világnapja X. 14. programját, az ideológiánk terjesztését, a szórakozáskultúránk fejlesztését is. A szeptember 14-i Before-partink tervezése is napirenden. Megalkotjuk az EU-EXPO klub dalát is. Az EFISZ Aktivista klubjait is felfejlesztjük.

Görögdinnye Fesztivál Békésen – július 22-23.
Idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg ezt az érdekes rendezvényt. Kell a jó hangulat, a kreativitás, a jó társaság! Tervünk az, hogy 2024-ben már vendégvárosok, sőt külföldi partnerek is érkezzenek. A részleteket a nyitó napon megtanácskozzuk. Bemutatunk egy különleges újítást is, a rendezvény DiafilmyxIQumját. Humorosság mellet érdekes, hasznos információkat is tartalmaz. Rendszeresítjük más rendezvényeken is a DiafilmyxIQeumkat. Természetesen lesz rántott görögdinnye is. A Békés városnak nagyon hasznos, jó lehetősége ilyesmiket megszervezni!

Különösen fontos témánk a szórakozáskultúránk megújítása, fejlesztése – június 24.
Ennek érdekében komplex tanácskozásokat is szervezünk. A javaslatainkat publikáljuk a június 29-i EU-EXPO és Aktivista Klubunkon is. Különösen a vidékiek felélénkítése fontos.

Nyári Napforduló – június 21.
A Nap a Rák jegyébe lép, e napon van a jó, különleges akciók startja. Érdemes különlegességeket is aktiválnunk.

Az egészségügy fejlesztés nagyon fontos – június 3.
A betegségek pszicho-szomatikusak, de a skolasztikus orvostudomány nem tudja értelmezni, helyesen kezelni a betegségek pszichés komponenseit. Ennek a monoteista vallások dogmái is oka. Fontos projektünk a testkultúra, az egészségügy lényeges fejlesztése, ezért fórumokat, tanácskozásokat is szervezünk.
A Naturportál Természetgyógyász Napon – június 3-án, valamint az Életmód expón is celebráltunk kreatív tanácskozásokat. Az eredményeinket publikáljuk. Fontosnak tartjuk az ideológiánk szerinti jó gondolkodást, problémamegoldást is. Az egészséges fejlődés a célunk.

A Magyar Úttörők Szövetsége megalakulásának ünnepe – június 2.
1946. június 2-án bontott zászlót a magyar gyermek-ifjúság eddig legjelentősebb, legjobb szervezete. Az Úttörők 12 pontja zseniálisan jó és hasznos tanítás, elv, eszmerendszer. Az úttörők vörös nyakkendője jó életet is jelképez. Ma is van az Úttörők Szövetsége, és további sok sikert kívánunk az úttörőknek!

Pünkösdi ünnepek – május 28-29.
Az ideológiánk, a világnézetünk lényeges információja, hogy a Mennyország létezik a Napban. Ezt is jó tudnunk, és Pünkösdkor arra is figyelni, hogy a jó emberek szelleme a Mennyországba tud kerüli. Érdemes tehát jól, emberien élni, és a boldogság csak fokozódik. Ezek a Jézusi-tanítások nagyon hasznosak! Vidám ünneplést Pünkösd vasárnapján és hétfőjén!

Gyermeknap – május 28.
Éljenek vidáman, egészségesen, jó szellemvilágban a gyermekek!

Az ideológiánk terjesztése nagyon fontossá vált – május 21.
Felméréseink kimutatták, hogy németi, társadalmi megújulásunk, fejlődésünk egy jó, igaz, értelmes, hasznos világnézetet igényel. Az Európai Uniót is fejlesztjük az ideológiánkkal, a Dialektikus idealizmussal. Aktivista klubjainkon ez kiemelt témánk.

1950. május 9-én a Schuman-nyilatkozat lefektette az Európai Unió alapjait. Arra szólította az országokat, hogy működjenek együtt az egységes és békés Európa megteremtéséért.

Európa és az EU ünnepe – május 7.
Vasárnap egész napos ünnepséget tartanak az illetékes EU-s szervezetek Budapesten a Szabadság téren. Aktivista és EU-EXPO Klubot is szervezünk ennek tiszteletére. Európé istennő szobrának az elkészítésére is fókuszálunk.
Ezen a napon van az Anyák napja. Sok boldogságot kívánunk a jó anyáknak!

Jubileumi Laharo-party – május 6.
Pont 15 éve, 2008. május 8-án szerveztük meg az első Laharo-partinkat. A jó zenére jót táncolni jó – mozgalmunkat már több helyszínen is exponáltuk. A mostani alkalommal a híres, nagyon népszerű ReMix-ben szervezzük. Sztárvendégünk B. Tóth László, aki a retró diszkót kitalálta, kifejlesztette. Persze lesz humoros Viccfallap, Pittbullvárlap, FilmyaIQum is. A lényeg: élvezzük az életet!

Húsvéti ünnepek – április 7-10.
Jó tudni, hogy az emberi szellemi élete folytatódik a test halála után is. A jó emberek szellemét befogadják az angyalok. Ezért érdemes jónak lenni! A húsvéti ünnepek a családokat is összehozzák, kellenek a jó családi közösségek is!

Éljen Április 4!
Hazánk felszabadulás a II. Világháborúból, 1945-ben. És kezdődhetett egy jó társadalmi rendszer, a szocializmus építés. Bár volt torzulás, de 1961-től Kádár János vezetésével, a szocializmus alapjainak lerakása után már megindult a fejlődés. Örök dicsőség a hősöknek!

TesTudaT Konferencia – március 25.
Fő témáink: ideológiánk a Dialektikus idealizmus, Megfiatalodás 60 év felett – mozgalmunk, grafológiai fejlesztéseink, az egészségügy reformja, a szórakozáskultúránk megújítása, az idei EU-EXPO és a klubhálózatunk szervezése. A konklúziókat megtanácskozzuk és majd publikáljuk a partnereinknek, a klubtagjainknak. Az Expó-innovációra és a Testkultúra témaköreinkre fókuszálunk.

A KISZ megalapításának 66. évfordulója – március 21.
A legintelligensebb ifjúsági közösség a Magyar Kommunista Ifjúági Szövetség, melyet 1957. március 21-én alapítottak meg. A KISZ a demokratikus centralizmus elve alapján működött, egységet alkotott a vezetőség és a tagság – céltudatosan.
Tervünk, hogy az EFISZ átvehesse a stafétát, mert nagyon büszkék vagyunk a KISZ-ben megélt jó eseményeinkre, emlékeinkre, kapcsolatainkra. “Közösségben, közösségért, közösség által” – az emberi élet célja, értelme, ahogyan Makarenko állította – teljesen igaz!

Nemzetközi Nőnap – március 8.
Ünnepeljük a nőket, az istennőket is ezen a napon. Virággal, pezsgővel, desszerttel – a lényeg, hogy legyen jobb, egészségesebb a szebbik nem, a nők!

Kibernológusok tanácskozása – február 25.
A kibernetika és a grafológia fúziójaként jött létre a kibernológia tudománya, a XXI. század karakterológiai diszciplínája. A mostani tanácskozáson rendezvények, politikai pártok és egyházak honlapjainak elemzése is fő témánk.

A szórakozásunk lényeges megújítására is fókuszálunk – február 5.
Már a nagyvárosokban is alig van jó szórakozási lehetőség. Az egyik fő témakörünk a Szórakozás, tehát intenzíven fejlesztjük a jó szórakozásunkat, például a Laharo-partijainkkal, szépségversenyünkkel is.
Klubjainkon erről is tanácskozunk – február 17-én, 17-19h., helyszín: Morrisons2 VIP szalonja.

Januárban újra: Vállalkozók Klubja – január 20.
A Népligeti Jurta Színház adott otthont az első Vállalkozók Klubjának – Szilvásy Péter alapításában. A klubestnek hatalmas sikere volt, ez megalapozta a további klubéletet,, a vállalkozói szféra fejlesztése is beindulhatott. A Vállalkozók Klubja egyesületté is alakult, melynek Ujhelyi Sándor lett az elnöke. A Vállalkozók Klubját 2020 decemberében az EU-EXPO Klubba reinkarnáltuk. A jó, konstruktív kapcsolatok fejlesztése, az EU-s kapcsolataink fejlesztése kiemelten fontos célunk 2023-ban. A különleges EU-EXPO Klubunkat 2023. január 20-án tartjuk a Lurdy Házi Konferencia Központban.
Az Európai Fiatalok Szövetségének intenzív szervezésére is fókuszálunk ezentúl, a témaköreinknek megfelelően szervezzük speciális klubjainkat.

EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás – január 12-14.
A Hungexpo A pavilonjában kerül megrendezésre ez a színvonalas rendezvény, melyen a diákság, az oktatás, a nemzetközi kapcsolatok vannak a fókuszban. “Kiállítóink között lesznek magyar és külföldi felsőoktatási intézmények, mesterképzések és PhD programok, szakképző intézmények, szakmai gyakornok programok, nyelviskolák, valamint munka- és karrier-lehetőségek. Felsőoktatási óriástalálkozónk azonban mindig tartogat meglepetéseket, hiszen itt olyan lehetőségekkel is találkozhatsz amelyekről nem is tudtál.” – szervezők.

Az EU fejlesztésében is katív szerepeket vállalunk – január 9.
A programjaink, különösen az EU-EXPO nagyon hasznos lesz az Európai Unióban. Idén a Szépség Világnapjára – X. 14-én – külön fókuszálunk, kell, hogy tényleg nemzetközivé fejlesszük. Az Aktivista klubjainkon a programjaink megbeszélése, és a megjelentek együttműködésének szervezése is fontos. Következik az Évnyitó partink, január 20-án, a Lurdy Konferencia Központban. Az előkészítő szervezést az Educatio kiállításon tartjuk, január 12-én.

Különleges csillagállás, telihold – január 7.
A Hold most nagyon pozitív energiát sugároz, kedvez a szerencsének, a jó és pozitív tervezésnek is. Este szerencse-est lehet!

Az EFISZ Táborok szervezése különösen fontos 2023-ban – január 2.
A rekreációs, alkotó, sikerélményszerző táborunk programját már megterveztük, és az Évnyitó partinkon, január 20-án prezentáljuk is. Meghívunk potenciális partnereket és táborozókat is. A nagy EU-s expanziónk egyik fontos projektje lesz idén az EFISZ Táborunk, melyeken a külföldi, az EU-s kapcsolatunk erősítését is tervezzük. Az Aktivista klubjainknak egyik fő témája a “Megfiatalodás 60 év felett” mozgalmunk, és ebben a táborainknak is nagy szerep jut. A szórakozásunkat is fejleszteni fogjuk.

*+*+*

Az Európai Unió soros elnökségét 2023 első félévében Svédország tölti be.
Sok sikert kívánunk felelősségteljes munkájukhoz! 

*+*+*

Sikeres, boldog új évet kívánunk!