A Tókiói Olimpia tiszteletére megszervezzük a IV. Olimpia Szépe választást, 2020. 08. 08-án.

A helyszínt és a rendezvény részleteit megtárgyaljuk az Aktivista és az EU-EXPO Klubjainkon.
Május 8-án, Európa ünnepén publikáljuk a terveinket.
(BP. 2020-03-25)

******

A XXXI. Olimpia – Rió 2016 – tiszteletére megszerveztük, immár harmadik alkalommal az Olimpia Szépe választást.

Az elsőt, még 2008 augusztusában a Siófoki Aranypart Hotelben valósítottuk meg, nagy sikerrel. 2012-ben a Budapesten, a Bazzar Clubban (mostani Metró Klub). Nívós műsorral.

A különleges szépségversenyünk egyik fontos eredménye az a nagy tervünk, hogy kezdeményezzük a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál, hogy 2020-ban, a Tokiói Olimpián legyen hivatalos versenyszám az Olimpia Szépe választás.

Száz évvel ezelőtt még volt művészeti versenyszám az olimpiákon. Pierre de Coubertin verse, az “Óda a sporthoz” is aranyérmes lett. Ezt a verset megzenésítve szeretnénk indulóját komponálni az Olimpiáknak. A döntést természetesen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fogja meghozni. Részletek.

Az “Újítsuk meg a szépségversenyeket!” mozgalmunknak különlegesen fontos témája lesz ez!

oszv-2020-tokio-a12

*********

A másik nagy eredmény: sikeresen debütált a “A Szép Dal Ma …” Versíróverseny Klasszikus Zenékre. A csodaszép zeneműre, Beethoven Für Elise zenéjére írtunk egy verset (szerző: Szilvásy Péter), amelyet a rendezvényünkön elénekelt Varga Sára dalművész. Ez világpremier volt! Folytatjuk ezt a témánkat is.
Következik Ravel klasszikus dallama, a “Bolero”, illetve Vivaldi “Négy évszak” szerzeményéből az Ősz. Premier: A Szépség Világnapja Gáláján, október 14-én.

A szépségversenyünk másik érdekessége az a vers, melyet az újkori olimpiák atyja, Pierre de Coubertin báró írt, még 1912-ben, és ezzel olimpiai aranyérmet is kiérdemelt. Tervünk, hogy az Óda a sporthoz c. versét megzenésítsük.

Az Olimpia Szépe választás 2016 főszponzora az Atlaszprofi kft – köszönjük a támogatást!

olimpiaszepefischltimea-2016

A Szépségek Díját kiérdemelték: Csermák Orsolya divattervező, Fördős Gábor fotómávész, Varga Sára énekes és csodaszép Thököly Vendéglő.

Következik a Szépség Világnapja Before-partija, 2016. szeptember 12.én. Ez egyben a 20. EU-Expo Klub is.

olimpiaszepe-b-921-2016