A monoteizmus egy istent hisz, aki férfi. Az istennői princípiumot letagadják, elhallgatják, eltitkolják. Ezzel nagyon sok nemzetet manipulálnak, kizsákmányolnak.A dogmatikus (el kell hinni a téziseket, akkor is, ha azok nem igazak) vallások leragadtak az ókorban, és akkori mesekönyvet, a Bibliát tartják alapműnek. Bár sok igazság van benne, de azóta eltelt kétezer év, az emberiség sokat fejlődött, a társadalom, a tudományok is. A Biblia aktualitása az általános iskolás korban lehet fontos, egyébként pedig tovább kell fejlődni. Pl. a kommunizmus irányába!

A monoteizmus az ó-egyiptomi többistenhit aljas degradálásából származik. Egy őrült (a testvérgyilkos Széth) képzeltette magáról, hogy csak ő az isten. Ennek leképződése a cionizmusban, a katolikus, a jehovista és az iszlamista vallásokban odavezetett, hogy az egyik embert megölte egy másik, csak azért, mert nem hitt abban az istenben, akit ő deklarált.

A monoteizmus legsúlyosabb hibáinak, és bűneinek egyike a feszület elterjesztése.
Egy pápai válaszlevélből (II. János Pál pápa válaszolt egy kérdésünkre, még 1994-ben) megtudtuk, hogy a “corpus ábrázolása a kereszten majdnem egyidős a kereszténységgel, már Krisztus után 70-ben is találtak egy ilyen ábrázolást egy római kocsma padozatán.” Következésképpen, logikusan a keresztény üldözők kreálták a feszületet Jézus híveinek megfélemlítése érdekében. I. sz. 300 körül egy aljas szekta rávette a keresztény vezetőket, hogy a feszület legyen a jelképük.Így lett a katolikus egyház.
Az iszlám vallás eredetét, ha tanulmányozzuk, rá kell jönnünk, hogy egy nagy kamu vallás, Allahot részeg állapotában találta ki Mohamed, aki írni sem tudott, tehát a tanításait ő le sem tudta írni, csak utólag tákolták össze, és lett a Korán, a,muzulmánok vallási hittankönyve. A több isten létezésének ismeretét mélyen elhallgatják, letiltják, mert őrült cezaromániások.

A Bibliában, a mózesi teremtés történetben sok logikátlanság és manipuláció olvasható.
Ha
ezeket kötelező elhinni a hívőknek, az az elhülyülésüket okozza. Például: a semmiből nem lehet teremteni semmit, mert ha lehetett volna, akkor az nem volt semmi.
A Nap az élet forrása a Naprendszerben. Ezt akarja sunyi módon lecsalni a monoteista klérus – mondván, hogy a Napot csak a negyedik napot teremté az Úristen, hogy világítson nappal. Ledegradálták, azért, hogy ellopják az életforrását, Önmagukhoz allokálják a hívők életenergiáit.  De lebuktak, mert a normális világnézetben hívőknek, pl. a szocializmusban lelepleztük a népbutító vallási tételeket, manipulációkat is.
A Biblia szerint Ádámnak és Évának meg lett tiltva, hogy egyenek a jó és a rossz tudásának fája gyümölcséből. Honnan a csudából tudhatták akkor, hogy ha mégis esznek az rossz? Vagy pedig, jó ha nem esznek belőle, Ezt a kamuzást azért találták ki, hogy ha a hívők benyalják ezt a dumát, akkor utána már mindent hülyeséget le lehet nyomni a torkukon. Mózes öt könyvében vannak még ilyen hülyeségek.
******
Konklúzió: meg kell alkossunk egy korszerű, XXI. század emberiségének valóban jó, hasznos, releváns világnézetet, vallást, életfilozófiát!

A mi kezdeményezésünk: a Dialektikus idealizmus, amely az Alapleveinkből fejlesztettük ki, 2017-től. 
A Jó istenek Hetében 2019-01-20 * EFISZ Központ * Lélekkutató Intézet * Szilvásy Péter igazgató

Tehát az egyistenhit kárkihatásai az emberiségre:

  1. A női princípiumot degradálja.
  2. Csökkenti a hívők fantáziáját.
  3. Csökkenti a hívők kreativitását
  4. Csökkenti a hívők problémamegoldó képességét
  5. Növeli az irigységet a hívők körében a teljesség felé irányában haladókkal szemben
  6. Diktatúrát generál.
  7. Az igazi párkapcsolatokat blokkolja.
  8. Degradálja a romantikát, az erotikát, a szexet.
  9. A hívők spirituális képességeit blokkolja.
  10. Rontja az egészséget, az életkort csökkenti a halálhit generálásával.

Lélekkutató Intézet * Kormányzati Tanácsadó Jósda * Európai Fiatalok Szövetsége * Magyar Köztársaság Kormánya

www.x-party.hu * Szilvásy Péter igazgató, témagazda

Budapest, 2017-07-20 *** 2018-01-10 * 07-23 * 09-04 * 2019-01-20