Hírek, események – 2021. I. félév

A jó alvás, szép álmodás fontossága – március 3.
Nagyon fontos, hogy  nap 24 órájában az alvásunk jó legyen, az álmodásunk ugyancsak jó, szép lehessen. Ennek érdekében a TesTudaT Konferenciánkon is tanácskozni fogunk, és új, hatékony módszerek kifejlesztésével is foglalkozunk, annak érdekében,  hogy jól aludjunk, szépeket álmodjunk. Az biztos, hogy ha az ember naponta megtesz valami hasznosat, jót, nem árt másoknak (bár megvédheti önmagát a gonoszoktól!), és a vidámságra is fókuszálunk, na meg a romantikára is, akkor jól fogunk aludni, szépeket fogunk álmodni.

Avidámság jó hatással van az immunrendszerünkre – február 24.
Egzaktul, műszerekkel is lehet bizonyítani, hogy a vidámság, ami növeli az életkedvünket, az immunrendszerünket is fejleszti, erősíti. A pandémia idején ez most különösen hasznos információ! Ennek érdekében is fejlesztjük a szórakozáskultúránkat is.

Validáltuk ideológiánkat, terjeszteni fogjuk – február 21.
Hat éves fejlesztésünk eredménye a XXI. század ideológiája, melynek a Dialektikus idealizmus címet adtuk. Nagyon sok világnézet, tapasztalat summázata az ideológiánk, melyre alapozva lehet értelmesen, hasznosan, produktívan, életvidáman gondolkodnunk, döntenünk, cselekednünk és a tapasztalatainkat értelmezni. 2021-ben már az ideológiánk terjesztése, más szervezetekkel, társaságokkal való megismertetése a kiemelten fontos feladatunk. A hogyanokat megbeszéljük rendezvényeinken, a TesTudaT Konferenciánkon, az Aktivista klubjainkon.

Rendszerbe állítjuk Hírlevelünket – február 9.
Sok jó programunk van, véleményünk, fejlesztésünk is, és a klubtagjainknak, partnereinknek is. Kifejlesztjük Hírlevelünket, melyet megküldünk a körünknek, partnereinknek és új, ismeretlen, potenciális tagjainknak is. A Hírlevelünkben a pozitivitás, a konstruktivitás dominál, de a lényeges, közéleti témákkal, problémákkal is foglalkozunk. A fő témáinkra fókuszálunk. Várjuk aktivisták együttműködését a Hírlevelünk szerkesztésében, terjesztésében. Start 2021-02-09 – A Jó Istenek Hetében. Hajrá, előre haladjunk!

A Jó Istenek Hete – február 8-14.
Már az 52. alkalommal szervezzük meg az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus alapján a Jó Istenek Hetét. Nagyon hasznos, fontos projektünk ez, mert a világnézetünket tágítja, fejleszti és erősíti is. Fő témakörünk ezen a héten a Művészet – a zeneszerzésre, a versírásra és a festészetre is fókuszálunk.

A közösségi élet fejlesztésére különösen fókuszálunk!
Az elmúlt tíz évben nagy mértékben leépült a közösségi élet, a jó kapcsolatok világa. Ez a jelenlegi társadalmi rendszer disszonanciája miatt is alakult így. Abszolút helytelen, hogy egy pártvezető egyben miniszterelnök is. Az emberek egymáshoz való viszonyát is rontja ez az ellentmondás. De ki kell találjuk a megoldást, és az Európai Unió égiszében is képesek leszünk a szocializációnk fejlesztésére. A február 12-i Aktivista klubunkon ezt is megbeszéljük, és expandáljuk a jó terveinket, ideológiánkat. – január 28.

Évnyitó partink nagyon fontos – január 21
Éves tervünket prezentáljuk klubtagjainknak, partnereinknek az Expó-stúdióban, 2021. január 21-én. Nagyon lényegesnek tartjuk a megvalósíthatóságot, a fejleszthetőséget és a fenntarthatóságot is. Ebben az évben a klubhálózatunk bővítésére összpontosítunk. Havonta 1-2 EU-EXPO Klubot szervezünk. A kreatív, konstruktív együttműködés jegyében. Az EU-s expanziónkat szeptemberben indítjuk. Az idei EU-EXPO időpontja október 11-17. A Szépség Világnapja lesz a középpontban. Szeretnénk valódi világnappá alakítani ezt a csodálatos jó kezdeményezésünket, melyet először 2003-ban szerveztünk meg, nagy sikerrel. Az EU-EXPO Klub szervező bizottságát február végére összeállítjuk, és ezzel is a sikereinket fogjuk elérni. Az X-party szisztémánk bevált, továbbfejlesztjük.
Az EU-EXPO létrehozásának ötlete 2015. január 19-én született meg, akkor a Hangexpónak javasoltuk, de önálló projektté alakítottuk.
Jól sikerült az Évnyitónk! Konklúziók:
Az ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust, mely méltán lehet a XXI. század világnézete, ideológiája, nagyon fontos terjesztenünk 2021-ben. A másik: az EU-EXPO szervezése kiemelten fontos feladatunk. A közösségünk építése, fejlesztése a klubrendezvényeink égiszében lesz hatékony.A Szépség Világnapja X. 14-én lesz a középpontban. Az egészségünk és a szórakozáskultúránk fejlesztésére is nagyon figyelünk.

Élmény – Életmód táborokat is szervezünk – január 10.
Nagyon fontosnak tartjuk a jó közösségi életet. Ennek érdekében kifejlesztjük az Életmód táborok rendszerét. Rekreáció, alkotás, élmény – ezekre nagyon fókuszálunk. A helyszíneken a gyógy-termálfürdő is fontos. Az Aktivista klubjainkon a szervező bizottsági tanácskozásunkon megbeszéljük a részleteket. Terveink szerint 2021 júliusában egy próbaverziót szervezünk meg, amit továbbfejlesztve rendszeresítjük a táborainkat. Február 12-i klubdélutánunknak ez fontos témája lesz. Témánk eredetileg “Európai Rekreációs Élmény, Alkotó Tábor” nevet kapta, már 2013-ban megszerveztük.

Az Évnyitó-partinkon, január 21-én megbeszéljük ez éves programjaink lényegét.
Folytatjuk az Aktivista Klub építését, szervezését, az ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust is propagáljuk. Az EU-EXPO-ra és a Szépség Világnapjára X. 14. fókuszálunk. És persze szórakozunk, közösségi életünket fejlesztjük. Hajrá, előre!

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!