Hírek, események – 2020 II. félév

Évértékelés – december 29.
Az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus kifejlesztése, tesztelése volt a legfontosabb programunk 2020-ban. Mára sikerült egy komplex, jó értelmezhető és követhető világnézetet alkotnunk, a XXI. századi ismereteinknek megfelelően. A programjainkkal a közösségszervezésünket erősítjük, fejlesztjük, az Aktivista klubok nagyon megfelelőeknek minősültek. Következhet a szervezettebb expanziónk.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

A Jó Istenek 50. Hete – december 21-27.
A XXI. század ideológiájában, a Dialektikus idealizmusban a több isten létezése alapelvnek számít. ha van egy isten, akkor kell legyen párja, kell, hogy legyenek többen! Csak a jók számítanak istennek. E héten ünnepeljük Karácsonyt is, és az emberiség fejlesztésére, az angyalokkal való kapcsolatokra is fókuszálunk.
Az Angyalok Éjszakja december 21-én van. Éljünk együtt jól, sikeresen!

A rekreéciós és élménytáborok különösen fontosak lesznek 2021-ben!
Pont tíz éve kezdeményeztük, hogy a magyarországi gyógy-termél vizekre alapozottan szervezzünk rekreáló és élmény táborokat. A három generációs animált programokban van művészet, egészség, testkultúra, sport, alkotás, szórakozás is. Nagyon sokaknak jelent majd hasznos, egészséges kikapcsolódást. Várhatóan 2021 júniusában szervezzük meg az első táborunkat. Az Évnyitó-partinkon erről is tárgyalunk január 21-én.

Az Angyalok Éjszakája – november 30. és december 14.
Különösen jó csillagállás alakul ki, együtt álla a Hold és a Felszálló Holdcsomópont. Ennek a kezdeményezésünknek az a célja, hogy lényegesen javítsuk, erősítsük, fejlesszük kapcsolatunkat az angyali szférával, a minket kísérő, segítő angyalokkal. Most fókuszáljunk arra, hogyan legyünk egészségesebbek, hogyan küzdjük le a járványokat, és a közösségi életünkre, a kapcsolatainkra is figyeljünk. A kezdeményezésünket egyelőre csak belső körökben publikáljuk, és majd a 3 Angyalok Éjszakája után exponáljuk a társadalomban. Lényeg: fejlődjünk együtt előre, fölfelé!
Konklúzió: ez is nagyon hasznos kezdeményezésünk, amit érdemes továbbfejlesztenünk!

A megújulás útjára kell lépnünk – november 22.
A koronavírus-járvány okozta helyzetet is ki tudjuk okosan használni, ha a művészi és a testkultúra jegyében is tuningoljuk magunkat és vállalkozásunkat, szervezetünket. Az alaposabb kidolgozásra most van bőven időnk. Érdemes arra fókuszálnunk, hogy 2021 első negyedévében már lecseng a koronavírus-járvány-mizéria, és az emberek ismét egymás felé tudnak fordulni. Szóval: alkossunk, fejlesszük, képezzük önmagunkat egy nagy célra (pl. EU-s kapcsolatainkra) is összpontosítva!

Országos Edzettségi Tesztnap – november 8.
Évről évre legyünk egyre edzettebbek! Ezt a különösen hasznos témánkat 2009-ben kezdtük először megvalósítani, a Csillebérci Kalandpályán, az egykori Úttörő tábor helyszínén. z öt alapgyakorlat: fekvőtámasz, guggolás, felülés, célba-dobás, egyensúlyozás – ezekkel le tudjuk tesztelni edzettségünket. Tervünk az, hogy 2022-ben tényleg országos méretű legyen ez a nagyon hasznos témánk, kezdeményezésünk.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe – november 7.
A szocializmus egy sokkal jobb korszaka az emberiségnek, amit érdemes tudni, és fontos értékelni, fejleszteni is. A kommunista hősök Lenin vezetésével 1917-ben véget vetettek a sötét középkornak, a kapitalizmus dogmáinak, és elkezdték a szocializmus rendszerét megvalósítani. Magyarországon az 1919-es Tanácsköztársaság, majd pedig 1961-ben, Kádár János vezetésével raktuk le a szocializmus alapjait. Nagyon jó világ volt, és ezért reaktíválnunk kell! Világ proletárjai egyesüljetek!

Testkultúra-napokat is szervezünk – november 6.
A Szervező Bizottság alakuló ülését a Morrison’s2-ben tartjuk. Megbeszéljük ötleteinket, a lehetőségeket, a következő programokat, rendezvényeket. A lényeg: legyünk természetesen egészségesek, érezzük jól magunkat!

A Jó Istenek Hete – november 2-8.
A világnézetünk (Dialektikus idealizmus) alapján az emberiség felett lévő pozitív angyali szféra felett vannak a jó istenek, akik a Világ fejlődéséért sokat tettek, tesznek. Ezt jó tudnunk, és fejlesztenünk kell kapcsolatainkat az angyalokkal, a jó istenekkel is. Ezen a héten különösen fókuszálunk a közösségépítésre, a rendezvényeink megtervezésére, előkészítésére is.

A tervezés időszakát éljük – október 27.
A koronavírusjárványmizériának van több káros és több jó mellékhatása. Mi kihasználjuk az előnyöket: van időnk, lehetősgünk megtervezni a következő éveket, programjainkat. A kapcsolataink előkészítésre is jobban tudunk fókuszálni. A káros hatásokat is figyeljük. Például az értelmes gondolkodás blokkolása szignifikánsan felerősödött a pitlákok hatásai miatt, de az értelmes emberektöbbsége hülyeségnek tartja a túlzott maszkviselést, a társaságoktól való távolságot, stb. A lényeg: egy egészséges embert ha megtámad a koronavírus, akkor a támadokat hamar megöli az immunrendszerünk. Nem kell félni ettől a vírustól.
Hogyan lehet természetes módszerekkel leküzdeni a koronavírus-járványt – erről kreatív tanácskozást tartunk november 12-én, szakértők bevonásával.

A Jó Istenek és a Pozitív Média Hete – október 12-18.
Nagyon igaznak tartjuk: “Ha közölsz egy jó hírt, visszakapod! Ha rossz hírt közölsz, azt is visszakapod!” – tehát érdemes pozitív, jó, hasznos, ember és közösségbarát mentalitással kommunikálni híreket.
A Jó Istenek világában élünk, éljünk jól, hasznosan és kellemesen! – Mindenki hite szerint boldogul, gondolkodik és cselekszik. Világnézetünket ne korlátozzuk dogmatikus vallásokkal, hanem legyünk kreatívak, pozitív, optimsta szemléletűek, és a világunk kitágul. Éljenek jól a jó istenek!

Elkezdődött az V. EU-EXPO – október 12.
Nagyon hasznos, kreatív tanácskozással vette kezdetét az EU-EXPO 2020-ban. A Szamos Marcipán Központban tartottuk az ünnepélyes Megnyitónkat. A megjelent klubtagokkal az idei és a 2021-es terveinket elemeztük, fejlesztettük. A lényeg: 2023-ban lesz tényleg eurpai méretű a rendezvényünk. A Klubhálózatunk fejlesztésére a következő időszakban fókuszálunk.

Megjelenünk fesztiválokon is – október 10.
A jó rendezvényeken jól tudunk konspirálni, szervezni, ezért a továbbiakban külön is fókuszálunk a rendezvényeken való reklám-propagandára és a közösségünk építésére, valamint a rendezvényeink előkészítő szervezésére, propagálására is.  A háziasszonyunknak ez a terület ugyancsak hasznos és fontos lesz. A Hungexpón, a Lurdy Konferenciában, a  szórakozó helyeken ugyancsak jól fogjuk reklámozni, szervezni magunkat. Következik: EU-EXPO, a Szépség Világnapja X. 14-én – ezeket kell jól megszervezni a kreatív tanácskozással.

Az EU helyzetéről szóló vita – szeptember 17.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke első alkalommal tartott évértékelő beszédet, amelyben ismertette a Bizottság eddigi eredményeit és felvázolta a jövőbeli terveit. Az évértékelőt vita követte a képviselőkkel, akik értékelték a testület munkáját.
A Bizottság elnökének tervei között szerepel az egységes piac előtt álló akadályok lebontása, új stratégia a Schengeni térség kapcsán, a károsanyag-kibocsátás csökkentése 55%-kal 2030-ig és a beruházás a digitális technológiákba. Ursula von der Leyen az uniós döntéshozatal folyamatát is felgyorsítaná.

Propagáljuk az ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust
Az Európai Fiatalok Szövetsége égiszében, a Lélekkutató Intézet nagy fejlesztését, a XXI. század világnézetét, a Dialektikus idealizmust érdemesnek tartjuk nagyobb körben is ismertetni, propagálni. A lényeg: haladjunk a korral, legyen az emberiségnek aktuálisan jó, a XXI. század ismeretein alapuló világnézete. Ez értelmes emberek, a jó közösségek, a társadalom hasznára, előnyére válik az ideológiánk. Az Aktivista klubjainkon továbbra is téma lesz, és minden értelmes véleményt, javaslatot akceptálunk.

Az EU-s kapcsolataink fejlesztése – szeptember 14.
Megvannak az alapok, az ideológiánk, a struktúránk – mostantól már nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Európai Unió felé intenzíven lépjünk, építsük kapcsolatainkat. 2021-ben ez lesz az egyik fő témánk. Kellenek a jó komunikátorok, a kapcsolattartók, a háziasszonyok is.

Az új tanév kezdetén – szeptember 1.
“Tanulni, tanulni, tanulni!” – Lenin mondta ezt annak idején, hogy az ifjúságnak ez a legfontosabb feladata. Ám most nagyot újítunk: létrehozzuk a “Szeniorskola” rendszerét, melynek lényege: tanulás 70 év felett is. Az emberiség megújulását, új dimenzióját is jelenti ez a nagyon fontos, konstruktív projektünk. A Before-partinkon erről is tárgyalni fogunk. Létrehozzuk az Operatív Szervező Bizottságot, melynek alakuló tanácskozását szeptember második felében tartjuk. És: hajrá diákok! Előre!

Szakmai körökben is konzultálunk az ideológiánkról – augusztus 23
A több éves fejlesztői munkánkkal kidolgozott Dialektikus idealizmus a XXI. század ideológiája, melyről szakmai körökben – tudósokkal, politikusokkal, művészekkel, diákokkal, vállalkozókkal, újságírókkal is konzultálunk. Részeket képezünk, és ezeket megküldjük a partnereinknek. A nagy expanziónkat is meg tudjuk tervezni e konzultációval. A lényeg: októberre, az EU-EXPO idején már komplex, elismerten jó lesz a Dialektikus idealizmus.
Ez az ideológiánk adja az alapját a céljaink, a terveink, a szervezéseink fejlesztésének. Az Aktivista klubjainkon is megbeszéljük a részleteket. Start: Euexparty 2020-08-25 .

A közösségünk építésére kiemelten összpontosítunk – augusztus 21.
Jó rendezvényeken önálló standdal megjelenünk, és a PR mellett a közénk tartozó embereket, szervezeteket is be tudunk szervezni a szövetségünkbe. Az ideológiánkat kidolgoztuk, az Alapelveinket is, a szervezeti struktúránkat ugyancsak. Mostantól a közösségszervezés a lényeg. Programjaink, rendezvényeink ugyancsak jók. Elértük tehát a harnadik fokozatot. Nagy szüksége van a magyar társadalomnak a jó közösségekre!

Fiatalok Világnapja – augusztus 12.
Az ENSZ közgyűlése 1999-ben deklarálta a Fiatalok Világnapját. Ezzel is felhívta a figyelmet a fiatalságra, egzisztenciális és társadalmi fontosságára. Az Európai Fiatalok Szövetsége abszolút rezonál e koncepcióval, és azzal, hogy “Teljes tesTudattal, közösségben az örök fiatalság felé!” Ez a vezérelvünk.

Térjünk vissza a szocializmushoz! – augusztus 4.
A mostaninál százszor jobb élet volt a dicsőséges szocializmusban, a hetvenes-nyolcvanas években! A közösség, a romantika, az összefogás, az innováció, az egészség világában. Mostantól az a feladatunk, hogyan tudjuk reaktíválni a Magyar Népköztársaságot, amiben benne van a magyar, a nép, a köz és a társaság. Az EFISZ Aktivista klubjainkon, a Jósdakonferenciánkon egyik legfontosabb témánk ez lesz 2020-2021-ben. A vállalkozói szféra új dimenzióját, az X-party szisztémát is alkalmazzuk. Az Európai Unió sokmindenben inkább hasonlít a szocializmushoz, ezt nekünk erősíteni, fejleszteni erkölcsi kötelességünk is.
Ideológiánk, világnézetünk, a Dialektikus idealizmus is alapul szolgál a fejlesztésben.

Komplex közvéleménykutatást tartunk – július 24.
Több nagy, sokakat érintő témánk, rendezvényünk, szervezetünk is van, amelyek kapcsán egy közvéleménykutatás alapján szeretnénk bővíteni, fejleszteni. A kérdések és a célközönség fontos témája az Aktivista klubjainknak. A projektet július 24-én kezdjük, a délutáni rendezvényünkön.

Fontos tanácskozás az Európai Unió csúcstalálkozója – július 17-20.
A gazdaságélénkítésre összpontosítanak a tagországok miniszterelnökei. Az új lehetőségek feltárása különösen fontos lesz. Reméljük, hogy az EU továbbra is a fejlődés útján halad előre, felfelé! A csúcstalálkozó sikeresen befejeződött. Ez nekünk nagyon jó, hiszen a tevékenységünk, programjaink nagyon hasznosak az EU számára is.

A közéleti témákkal is foglalkozunk – július 7.
A tanácskozásunk főbb témakörei: a kormány disszonanciái, az EU-s kapcsolataink fejlesztése, a szépségversenyek megújítása, a testkultúránk és a szórakozásunk fejlesztése. Publikáljuk ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust. Hogyan, miként, mikor, kikkel? – ezekre a kérdésekre is megválaszolunk. 

Ezen a héten az ideológiánkat nagyobb körben terjeszteni fogjuk. Új misztériumot is kifejlesztünk, melyben a Napistenre és a Holdistennőre és világukra fókuszálunk. Kell a szép zene és a grafoterápia is hasznos.

A csapatépítésre, a PR-rá és az értékesítésre fókuszálunk – július 5.

Ideológiánk egyre tökéletesedik!
A több éves fejlesztésünk eredményeként a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust leteszteltük. Jöhet a nagyobb léptékű publikálás, terjesztés. Először az egyházaknak, politikai pártoknak.

Az Európai Unió informális soros elnökségét Németország látja el – július 1.
A hatékonyság, a céltudatosság lesz a lényeg. Sok sikert kívánunk az EU-nak!