Alkossuk meg az Olimpia indulóját!

Az emberiség összetartásának és fejlődésének egyik centruma a négy évenként megrendezésre kerülő Olimpia. Az Ókori görögök találták ki, már akkor is nagy népszerűségnek örvendett.

Az újkorban 1896-ban Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére éledt újjá az olimpia eszméje, és azóta is egyre nagyobb a népszerűsége, a legnézettebb rendezvény a Földön.

A XX. század első évtizedeiben még voltak művészi versenyszámok is az Olimpián. 1924-ben Pierre de Coubertin versének ítélték oda az olimpiai aranyérmet. A győztes vers címe: „Óda a sporthoz”

Mindezek alapján kezdeményezzük, hogy legyen az Olimpiának himnusza, indulója, melynek szövege az „Óda a sporthoz” lenne.

Praktikusan egy versenyt hirdetnénk meg, melyben az indulók versenyeznének, és a győztes alkotás lenne az Olimpia indulója.

A nemzetközi bajnokság 2018-ban kezdődik, és 2020 tavaszán kerülne kiválasztásra a győztes, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt.

A kezdeményezésünket 2018. február 24-én szavaztuk meg, és most arra kérjük a szimpatizánsainkat, partnereinket, hogy a további részleteket dolgozzuk ki együtt. Akár a TesTudaT Konferencián, 2018. március 25-én is szentelhetünk ennek a pozitív kezdeményezésnek egy kreatív csoport-tanácskozást.

A 2018-as EU-EXPO és a Szépség Világnapja, október 14-én helyt adna az aktuálisan legjobbnak tartott induló bemutatásának is, „A Szép Dal Ma …” verseny vertikumában.

Kérjük, hogy amennyiben szeretne társulni e nagyszerű kezdeményezésünkhöz, jelezzen vissza, és a továbbiakról folyamatosan értesíteni fogjuk, a konstruktív együttműködésére számítani fogunk!

Tisztelettel:

Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista Kub * Európai Sajtószövetség * Yrisz Klub
EU-EXPO Klub * Diákok és Vállalkozók Fóruma * Kibernológusok Társasága

www.x-party.hu * www.euexpo.eu * www.kibernologia.hu * +3670-2260641 * y@x-party.hu

Budapest, 2018. február 28.