Hírek – 2019. II. félév

Megalapoztuk szervezetük továbbfejlesztését 2020-ban

Karácsonyi ünnepek a Jó Istenek Hetében
Az emberiség egyik legszebb ünnepe a Karácsony. A baráti szeretet, a családi összetartozás, az élet szeretete a lényeg. Minden kedves klubtagunknak, aktivistánknak, szimpatizánsunknak, partnerünknek nagyon jó, kellemes ünnepeket kívánunk. Természetesen a magyar társadalomnak az európai nemzeteknek is békés, vidám ünnepeket kívánunk!

A Brexitnek van egy különleges haszna! – december 19.
Az egyre inkább fejlődő, demokratikus Európai Unió 28 tagja közül kilépnek a britek. Egy feudalisztikus országgal “kevesebbek” lettünk. Ennek van egy olyan nagyfokú jelentősége, hogy egy domináns királyság már nem fogja visszahúzni, degradálni az EU világát. Tehát: haladhatunk tovább a demokrácia, a szocializmus útján! Az országok együttműködésének fontossága is pregnánsabbá válik. Az EU-EXPO különösen fontos lesz az Európai Unió tagországai számára – ezzel pedig csak nyerünk!

A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 14.
Nagy esemény ez az Európai Fiatalok Szövetségének, hiszen 2010. december 3-án szerveztük meg először a Szépségkirálynők Hétvégéjét, és ekkor kezdeményeztük, hogy hozzunk létre egy korszerű európai szövetséget. A fiatalság felső korhatárát 64 évesre emeltük, de ezt még növelni fogjuk. Így lett, ünnepélyes körülmények között megalapozva az Európai Fiatalok Szövetsége, melyet 2020-ban valódi európai szervezetté fejlesztünk.
Az idei Szépségkirálynők Hétvégéjén két rangos szépségverseny döntőjére is sor kerül. Az egyik a Miss Alpok-Adria Budapest Szépe választás, a másik, amelyen meg is jelenünk, a Miss Hungary döntője, a Lurdy Konferencia Központban. Crossing-party szerűen a fórumunkat is megtartjuk. Megbeszéljük az Alapelveinket, a Dialektikus idealizmust, a Fesztivál Akadémiát és az Évnyitó partinkat, szervezését is. Megválasztjuk a Szépségek Királynőjét – Szép Valentina lett – és az Év Legjobb Szépségversenyét – a Pásztói Megye Szépe választás lett.
A szépségversenyünk, a Miss Írisz választás lényeges megújításáról is szó lesz. Folytatás az Évnyitó-partinkon, január 20-án.

Természetgyógyász szakma csúcstalálkozója – december 1.
Idén huszonharmadik alkalommal szervezte meg a Természetgyógyász magazin az Ezoterikus karácsonyi fesztivált, a Villányi út Konferencia központban. Érdemes volt nekünk is megjelenni egy önálló standdal. A természetgyógyászat értékeit – módszereit, termékeit, technikáit, szervezeteit – nagyon hasznos ismerni is, és nekünk terjeszteni is. A rekreációs táborainkban különösen fókuszálunk a természetes gyógymódokra. Dr. Görgey Katalin főszerkesztő vezette csapat idén is nagyszerű rendezvényt produkált. 120 kiállítóval, 35 előadóval, kb 5 ezer fős közönség előtt exponálták a figyelemre méltó természetgyógyászatot. Ideológiánk is tovább stabilizálódott, ismét bebizonyosodott, hogy a Dialektikus idealizmusnak nagy jövője van.

Fiatal vállalkozók hete – november 18-22.
Idén is nagyszerű rendezvényt szervezett meg a FIVOSZ. Abszolút telt ház lett a Bálna Plázában, Budapesten. Mintaértékű a teljesítmény!

Hatékony közösségépítési módszereket fejlesztünk ki – november 11.
Az Alapelveink, a témáink, a céljaink nagyon hasznosnak, jónak bizonyultak. A tájékoztatások és a tesztelések után most jön a csapatépítés. Az Aktivista klubjainkon érdekes és hasznos programok lesznek, ám a partnerek, a közönség szervezésében a DNS-marketing módszerünket fogjuk alkalmazni. Ennek lényege, hogy a meghívottakat tájékoztatjuk arról, miért jó nekik is a rendezvényünk, és hívjanak magukkal még egy valakit, akinek ugyancsak ajánlanának minket. Az Évnyitó-party már komplex módon lesz szervezve. Különleges meghívottakkal, játékokkal, alkotásokkal. A részleteket megtanácskozzuk az előkészítő megbeszéléseinken.

After-party a Jó Istenek Hetén – november 7.

Hasznos volt az EU-EXPO 2019 – október 23.
A nemzetközi összefogás, együttműködés terveit beszéltük meg az idei EU-EXPO tematikus napjain. A vállalkozóknak is, a diákoknak és a művészeknek is tetszett a koncepciónk, hogyan tegyük nemzetközivé 2020-ban az EU-EXPO-t, és hogy tényleg világnap legyen a Szépség Világnapja, melyet 2003-ban szerveztünk meg először. A közösség-orientált partner és közönségszervezés prioritást élvez. A stílusunkon is fejlesztünk: művészeti és humor komponenseket is bevetünk a PR akciónkba. A klubhálózatunk szervezése a 2020. január 19-i Évnyitó-partinkon kerül prezentációra. A klubunk háziasszonyát még keressük, a Szépségkirálynők Hétvégéjén meg is találjuk, december 14-éig. Következik: After-party és a Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe, November 7-én, a Morrisons 2-ben. Az EU-EXPO Nívódíját is ekkor adjuk át.

EU-EXPO 2019 – Megnyitó party – X. 10.
Nagyon fontos tanácskozást tartunk arról, hogy milyen legyen a 2020-as EU-EXPO és különösen hogyan exponáljuk világszerte A Szépség Világnapja X. 14.-i koncepcióját. Az Európai Fiatalok Szövetsége szervezését is egy magasabb szintre emeljük.

Aktivista klubjainkat kéthetente, csütörtökön szervezzük – szeptember 19.
Nagyon hasznos és kellemes programjainkat – pl. EU-EXPO, Miss Írisz választás – az Aktivista klubjainkban beszéljük meg, exponáljuk, szervezzük, tervezzük. A partnereink, klubtagjaink programjait is támogatjuk. A különlegességek, termékek, alkotások, és a sztárvendégek ugyancsak fontos részét képezik az összejöveteleinknek.

A közösségszervezés a fókuszban – szeptember 6.
Szociológiai felmérésünk alapján megállapíthattuk, hogy – sajnos – tizedére csökkent az iskolások, a diákok és a felnőttek közösségi világa, élete, kapcsolata. Ennek nagyon sok kárkihatása van az egész társadalomra, nemzetünkre! A tanulságokat levonva, mostantól intenzívebben fogjuk szervezni az Európai Fiatalok Szövetsége közösségi életét. Az Alapelveink már stabilak, a céljaink, főbb projektjeink jók, megvalósíthatók és vonzóak is. Tehát következik egy jó vezetőség, a főtitkárnőnk, a funkció és akció csoportok személyi feltételeinek megoldása. A Before-partinkon és az idei EU-EXPO rendezvényein is fókuszban marad a közösségi életünk fejlesztése. X-party szisztémánkban szerveződünk.

Az Alkotó, revitalizáló táborokat rendszeresítjük 2020-tól – augusztus 17.
A jó közösség, a jó élmények, az értelmes alkotások, az egészség mindenkinek nagyon fontos. Ennek érdekében is fejlesztjük ki a táborainkat. A programokban a sportolás, a művészet, a természetgyógyászat, az ismeretek szerzése és a szórakozás szervezetten történik. Terveink szerint Budapesttől 40-100 km távolságban lévő, gyógyvízzel rendelkező, 40 férőhelyes szállodák, apartmanok, kastélyok jöhetnek szóba helyszínnek. Az EFISZ táborokról először az idei Before-partinkon tanácskozunk intenzíven, azután kétheti rendszerességgel a klubjainkon, kreatív tréningjeinken.

A szórakozáskultúránk lényeges megújítása szükséges- augusztus 4.
Egy szociológia felmérésünk sajnos kimutatta, hogy hazánkban az emberek szórkozás egy nagyságrenddel gyengébb, mint amilyen lehetett a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években. A Kádár János vezette MSZMP nagyon figyelt arra, hogy valóban, értelmesen és kellemesen tudjanak szórakozni a diákok, a munkások, a parasztok, a vezetők. Voltak jó diszkók, melyekben a szép tánczene mellett koncertek, filmek, humorok is voltak. Ma ez szionte megszünt. Gyakrana részegség dominál a kis társaságok szórakozása során.
Nagyon indokolt, hogy lényegesen megújítsuk a szórakozáskultúránkat. Ennek érdekében kezdeményezzük a Diákok és Vállalkozók Fórumának összehívását is, még ebben az évben, szeptemberben. Nyilván a monoteista vallások fantáziaszegény destrukciójának, álszeméremségének a leküzdése is fontos lesz. Újdonságokat is alkotunk, pl. a XXI. század táncát, a Quantum-diszkót is komplettálni fogjuk. A Before-partinkon, szeptember 12-én, a Jó Istenek Hetében részletesen beszélünk erről a témánkról is.

A testedzés új dimenziói – július 24.
Amikor kondizunk, otthon, a teremben, a természetben, akkor az erőfeszítéseinknek, a gyakorlatainknak lehetne az a feladata is, hogy kvázi szimulálja más feladatainkkal kapcsolatos képességeink fejlesztését is.
Egy másik fejlesztésünk az, hogy nagyon hasznos dolgokat is el tudjunk végezni kondizás égiszében. Például speciális mosószerkezetet hajtunk, vagy dinamóval kombinált power bankot töltünk fel. Ez a jövő energiatermelése is lehet!
A további részleteket megbeszéljük az Aktivista klubjainkon, az EU-EXPO Testkultúra napján is.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség fejlődésének nagyon fontos lépése volt, midőn a feudalizmusból átléptünk a kapitalizmusba, a polgári demokráciába. 1789-ben a francia nép nagy elszántsággal megdöntötte a diktatórikus császárságot, és kikiáltotta a Francia Köztársaságot. Megünnepeljük minden évben ezt az eseményt. A budapesti Francia Intézetben műsoros fesztivált szerveznek. Kihasználjuk az alkalmat, és az EU-s kapcsolatainkat is fejlesztjük. K

Komplex tervet dolgozunk ki – július 5.
Akciótervünkben a koncepciónknak megfelelően a jó közösségi életet, a céltudatosságot, a megvalósítható és fenntartható fejlődést tartjuk fontosnak. Ideológiánk összeállt, a szervezésünk az X-party szisztémában történik továbbra is. A kidolgozott tervünket az Európai Unió illetékes szervezeteinek is megküldjük, és együttműködünk az EU-val. Kiemelten fontos feladatunknak az EU-EXPO szervezését tartjuk. A szórakozáskultúránk megújításában lényegeset fejlesztünk. Részletek az Aktivista klubjainkon. Terveink első prezentációja augusztus 4-én lesz.

A Jó Istenek Hete – július 1-7.
Immár 33. alkalommal szervezzük meg az emberiség jó isteneinek tiszteletére . Mostani alkalommal a közösség és az ősmagyar istenek vannak a fókuszban.