EFISZ – 2019. II. félév

EU-EXPO 2019 – Megnyitó party – X. 10.
Nagyon fontos tanácskozást tartunk arról, hogy milyen legyen a 2020-as EU-EXPO és különösen hogyan exponáljuk világszerte A Szépség Világnapja X. 14.-i koncepcióját. Az Európai Fiatalok Szövetsége szervezését is egy magasabb szintre emeljük.

Aktivista klubjainkat kéthetente, csütörtökön szervezzük – szeptember 19.
Nagyon hasznos és kellemes programjainkat – pl. EU-EXPO, Miss Írisz választás – az Aktivista klubjainkban beszéljük meg, exponáljuk, szervezzük, tervezzük. A partnereink, klubtagjaink programjait is támogatjuk. A különlegességek, termékek, alkotások, és a sztárvendégek ugyancsak fontos részét képezik az összejöveteleinknek.

A közösségszervezés a fókuszban – szeptember 6.
Szociológiai felmérésünk alapján megállapíthattuk, hogy – sajnos – tizedére csökkent az iskolások, a diákok és a felnőttek közösségi világa, élete, kapcsolata. Ennek nagyon sok kárkihatása van az egész társadalomra, nemzetünkre! A tanulságokat levonva, mostantól intenzívebben fogjuk szervezni az Európai Fiatalok Szövetsége közösségi életét. Az Alapelveink már stabilak, a céljaink, főbb projektjeink jók, megvalósíthatók és vonzóak is. Tehát következik egy jó vezetőség, a főtitkárnőnk, a funkció és akció csoportok személyi feltételeinek megoldása. A Before-partinkon és az idei EU-EXPO rendezvényein is fókuszban marad a közösségi életünk fejlesztése. X-party szisztémánkban szerveződünk.

Az Alkotó, revitalizáló táborokat rendszeresítjük 2020-tól – augusztus 17.
A jó közösség, a jó élmények, az értelmes alkotások, az egészség mindenkinek nagyon fontos. Ennek érdekében is fejlesztjük ki a táborainkat. A programokban a sportolás, a művészet, a természetgyógyászat, az ismeretek szerzése és a szórakozás szervezetten történik. Terveink szerint Budapesttől 40-100 km távolságban lévő, gyógyvízzel rendelkező, 40 férőhelyes szállodák, apartmanok, kastélyok jöhetnek szóba helyszínnek. Az EFISZ táborokról először az idei Before-partinkon tanácskozunk intenzíven, azután kétheti rendszerességgel a klubjainkon, kreatív tréningjeinken.

A szórakozáskultúránk lényeges megújítása szükséges- augusztus 4.
Egy szociológia felmérésünk sajnos kimutatta, hogy hazánkban az emberek szórkozás egy nagyságrenddel gyengébb, mint amilyen lehetett a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években. A Kádár János vezette MSZMP nagyon figyelt arra, hogy valóban, értelmesen és kellemesen tudjanak szórakozni a diákok, a munkások, a parasztok, a vezetők. Voltak jó diszkók, melyekben a szép tánczene mellett koncertek, filmek, humorok is voltak. Ma ez szionte megszünt. Gyakrana részegség dominál a kis társaságok szórakozása során.
Nagyon indokolt, hogy lényegesen megújítsuk a szórakozáskultúránkat. Ennek érdekében kezdeményezzük a Diákok és Vállalkozók Fórumának összehívását is, még ebben az évben, szeptemberben. Nyilván a monoteista vallások fantáziaszegény destrukciójának, álszeméremségének a leküzdése is fontos lesz. Újdonságokat is alkotunk, pl. a XXI. század táncát, a Quantum-diszkót is komplettálni fogjuk. A Before-partinkon, szeptember 12-én, a Jó Istenek Hetében részletesen beszélünk erről a témánkról is.

A testedzés új dimenziói – július 24.
Amikor kondizunk, otthon, a teremben, a természetben, akkor az erőfeszítéseinknek, a gyakorlatainknak lehetne az a feladata is, hogy kvázi szimulálja más feladatainkkal kapcsolatos képességeink fejlesztését is.
Egy másik fejlesztésünk az, hogy nagyon hasznos dolgokat is el tudjunk végezni kondizás égiszében. Például speciális mosószerkezetet hajtunk, vagy dinamóval kombinált power bankot töltünk fel. Ez a jövő energiatermelése is lehet!
A további részleteket megbeszéljük az Aktivista klubjainkon, az EU-EXPO Testkultúra napján is.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség fejlődésének nagyon fontos lépése volt, midőn a feudalizmusból átléptünk a kapitalizmusba, a polgári demokráciába. 1789-ben a francia nép nagy elszántsággal megdöntötte a diktatórikus császárságot, és kikiáltotta a Francia Köztársaságot. Megünnepeljük minden évben ezt az eseményt. A budapesti Francia Intézetben műsoros fesztivált szerveznek. Kihasználjuk az alkalmat, és az EU-s kapcsolatainkat is fejlesztjük. K

Komplex tervet dolgozunk ki – július 5.
Akciótervünkben a koncepciónknak megfelelően a jó közösségi életet, a céltudatosságot, a megvalósítható és fenntartható fejlődést tartjuk fontosnak. Ideológiánk összeállt, a szervezésünk az X-party szisztémában történik továbbra is. A kidolgozott tervünket az Európai Unió illetékes szervezeteinek is megküldjük, és együttműködünk az EU-val. Kiemelten fontos feladatunknak az EU-EXPO szervezését tartjuk. A szórakozáskultúránk megújításában lényegeset fejlesztünk. Részletek az Aktivista klubjainkon. Terveink első prezentációja augusztus 4-én lesz.

A Jó Istenek Hete – július 1-7.
Immár 33. alkalommal szervezzük meg az emberiség jó isteneinek tiszteletére . Mostani alkalommal a közösség és az ősmagyar istenek vannak a fókuszban.