A Makarenkói-elv nagyon aktuális

A nagy kommunista, Makarenkó örök tanítása:

“Az emberi élet célja, értelme: közösségben, közösségért, közösség által!”

Ez nagyon igaz, hiszen az ember közösségi lény, csak egy szervezett társadalomban érzi jól, hogy rá szükség van és neki is szüksége van a közösségére.

Egyedül létezni nincs értelme, csak együtt tudunk boldogulni, párban, családban, közösségben, nemzetben, emberiségben.

A dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években jól működött a Kisdobos, az Úttörők és a Kommunista Ifjúsági Szövetség. Vidám, kreatív és céltudatos életünk volt.

Mára ez nagyon megváltozott. Már az iskolákban sincsenek igazi jó közösségek, csak csoportok, baráti társaságok. A végzett egyetemisták pár év múlva elvesztik kapcsolataikat a diáktársaikkal. A felnőtteknek pedig érdekközösségük van inkább, esetleg funkcionális csoporthoz tartoznak. A nyugdíjasok nagy része magányossá válik. A falvakban a közösségi élet nagyon kismértékű.

Javítanunk kell, egy szebb, jobb, megvalósítható társadalmi rendszerért kell tevékenykednünk. Előre nézve, és egységben, szervezetten.

Az Európai Fiatalok Szövetsége már kidolgozta Alapelveit, működési szisztémáját, és idén, 2018-ban az effekti szervezetépítés van a fókuszpontunkban. Hívjuk azokat, akik képesek konstruktívan együttműködni – a mi kezdeményezéseinkkel, és a partnereinkével.

Az Évnyitó partinkon, a TesTudaT Konferenciánkon már effektíven expandálunk. Az EU-EXPO témánkra orientáltan jól tudjuk szervezetünket fejleszteni Magyarországon é Európában egyaránt.
A Vezérelvünk jó irányt, célt mutat: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!”

Budapest, 2018-01-21