Tanulni, tanulni, tanulni!

Az ifjúság legfontoabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni! – Ez a nagy kommunista vezető, Lenin mondta, a Komszomol Kongresszusán. Mind a mai napig igaz, jó ez az útmutaás. Ugyanis sokan nem szeretnek tanulni, vagy tanítani, de még többen szeretnének jó dolgokat megismerni, megtanulni, megtanítani.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ismeretek alkalmazásának a képessége fejlődjön. 8 ezer fős felmérésünk alapján, sajnos, az a helyzet, hogy az érettségizettek (főleg lányok) 60 %-a nem képes fejben kiszámítani, mennyi a 2000 húsz százaléka. Akik meg kitudják számítani, azoknak a felét el lehet bizonytalanítani.

Az Európai Fiatalok Szövetsége, összefogva a Diákok és Vállalkozók Fórumával, olyan program kidolgozásába kezd 2017. szeptember 4-től, melynek lényege, hogy egy szebb, jobb, definiált társadalmi célrendszer felé fordulva a fiatalok képesek legyenek, akarják használni tudásukat, a megszerzett ismereteiket. A tervek egyik részét képezi, hogyan tudjunk visszatérni a köztársaságba, elkerülni a poszt-feudalizmust, illetve a szocializmus, kommunizmus eszméinek a megújítása hogyan történjen.

Az már látszik, hogy a monoteista vallások (zsidó, katolikus, iszlám) nagymértékben és önkényesen korlátozzák az emberek, a hívők világnézetét, életfilozófiáját. Nagy a valószínűsége annak, hogy nem megújítani, fejleszteni kell ezeket a vallásokat, hanem egy újat szintetizálni, a XXI. század világára.

 

Európai Fiatalok Szövetsége – elnökség

Budapest, 2017-09-01

Hogyan, miként, kikkel? Nos ehhez nekünk is tanulni kell, megismerni jobban a jelen világunkat, és a prognózisokat, jóslatokat helyesen felállítani.

Az Európai Fiatalok Szövetsége kongresszusán, november 7-én – amikor ünnepeljük a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulóját is – már részletesbb tervekkel fogunk előállni. Reméljük, sikerrel!