Európai Parlamenti választások

Minden parlamenti választásnak van egy különösen jó hatása a társadalomra, mégpedig az, hogy az emberek, a közösségek szerveződése felerősödik, a szocializáció irányába.

A 2019-es EP választásoknak is az a célja, értelme, hogy az európai népek, nemzetek, államok közötti kapcsolatok erősödjenek, fejlődjenek.

A demokrácia jegyében folynak a választások, a jelöltekre mindenki önként, a maga akaratából adja le a voksát. Érdemes tudni, hogy a favorizált szervezetekkel telepatikus kapcsolatba is kerül a szavazó. És ez nagymértékben fogja a további gondolkodását, döntéseit befolyásolni.

Tehát lrdemes azokra adni a voksunkat, akik valóban egy jobb, egységesebb, együttműködőbb rendszert szeretnének, mint pl. a DK, vagy az MSZP, és nem pedig a kizsákmányolás, az önkényeskedés felé haladnak, mint pl. a KDNP, a Fidesz, a Jobbik.

Az jósolható, hogy egy újabb fejlődési fázisba lép az EU. A haladó irányzat felerősödik, feljavul. Ám a diktátoroknak is lesz szerepe, őket azok fogják követni, akik szolgamódon tudnak élni, önálló gondolkodás még nem jellemző rájuk. A két szféra közötti konfliktusok egyik megoldási módja a pozitív erők részéről, például a szórakozá (Laharo-partik), a művészetek, a humor is.

Az Európai Fiatalok Szövetsége a választások után szintén egy újabb szintre kerül. A közösségi platformjaink és a nemzetközi expanziónk lesznek a fókuszban.

A részleteket megbeszéljük az Aktivista klubjainkban, az elnökségi, szervező bizottsági tanácskozásainkon.

Megbeszélésünk tárgyát képezi, hogy a formális, de jure nemzetközi szervezetté alakuljunk-e. Az eddigi szisztémánk, az X-party-1 jól bevált, megtartjuk, fejlesztjük.

Szilvásy Péter alapító, igazgató

Európai Fiatalok Szövetsége * Lélekkutató Intézet * EU-EXPO
efisz@x-party

Budapest, 2019. 05. 24.