EFISZ – hírek, érdekességek – 2018. július-augusztus

Lényegesen tovább kell fejlődnünk!
Az elmúlt évek tapasztalati bebizonyították, hogy nagyon szükség lenne egy nagy, nemzetközi közösségre, szervezetre, amelyben a tagok, a partnerek konstruktívan együtt tudnak működni. Véleményünk, hogy társadalmi fragmentumok léteznek, de ezek többsége opponálja, konfrontálja a többi társaságot. Lásd a politikai szféra, a vallások és a verseny szféra mentalitását, világát. Nekünk tehát az Alapelveinkre alapozottan egy jól működő, valóban európai, valóban ifjúsági szemléletű szövetséget kell alkotnunk. A tervezés után most jöhet a megvalósítás! Az innováció, a közösségi élet, a jó szórakozás, a testkultúra, a romantika – ezek lesznek a fő témáink 2019-ben.

Létrehozzuk stúdiónkat
Stúdióban alakítjuk ki az Európai Fiatalok Szövetsége központját. Az ünnepélyes megnyitót a Before-partin, IX. 12-én tartjuk. Ennek a Stúdiónknak több funkciója lesz: szervező bizottsági tanácskozások, design alkotások, találkozók, megbeszélések. Az Y-party Központ, az Európai Sajtószövetség, az EU-EXPO és az Európai Fiatalok Szövetsége is e stúdióban folytatja majd a tevékenységét. (Augusztus 18.)

EU Konzultációt indítunk
A vallás, a politika, a gazdaság és az élményvilág megújítására, fejlesztésére van szükségünk. Már kiléptünk az országhatárokon, és a nemzetközi együttműködésnek van mostantól jelentősége, szerepe. Az EFISZ Konferenciánkon, 2018. november 7-én ezekről is fogunk komolyan tanácskozni. (július 28.)

A szórakozáskultúránkat nagyon meg kell újítsuk!
Döbbenetes jelenségre lettünk figyelmesek: a mai huszonéveseknek igazából nincsen párkapcsolat építő, fejlesztő tánckultúrája. Pedig a hetvenes, nyolcvanas években, a dicsőséges szocializmusban, még voltak jó diszkók, egyetemeken, kultúrházakban, rendezvényeken. Ma az ún. “tüctüc” zenékre vonaglik az egybegyűlt tömeg, Ezek a zenék inkább transz zenék, a hallgatóit, a monotonitásukkal egy alfa állapotba tudják vinni, és érdektelen a másik ember. A jó párkapcsolat egyik legfontosabb indikátora, hogy tudnak-e jót és jól együtt táncolni a párok, a férfi és a nő. A nemi identitástudatot is erősíti a jó páros tánc, amihez jó zenére lenne szükség.
Konklúzió: a Quantum-diszkók rendszerét nagyon gyorsan, jól ki kell fejlesztenünk! (2018-07-22)

Kiemelt témáinkra, programjainkra fókuszáltan szervezzük a Szövetséget

Nagyon fontos fázisában érkezett az Európai Fiatalok Szövetsége. Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nagyon jó a tartalom, az Alapelveink, a célrendszerünk. Mostantól már a tervezés fölé emelkedett a szervezet és a kapcsolataink építése, bővítése. Szeptemberben, a Before-partinkra már kialakítunk egy bázishelyet, ahol rendszeresen összeülhet a vezetőség. Az EU-s kapcsolatainkat a DNS marketinggel szervezzük, nagyon kell, hogy egy szép, jó EU-t erősítsünk mi is. A médiánk iski lett fejlesztve, mostantól expandáljuk a Partner- és Média-party, a “Világlátó” Falilap és Tabló, a rendezvény-hálózatunk komplexumát is. (Július 21.)

Megünnepeljük a Nagy Francia Polgári Forradalom évfordulóját

Az emberiség egyik legnagyobb fejlődése a feudalizmusból a polgárosodásba, a demokráciába való lépés volt. Ennek egyik mérföldköve az 1789. július 14-én kirobban forradalom Párizsban. A diktátorokat eltaposta a nép, és egy barátságosabb, együttműködőbb rendszert hoztak létre, kikiáltva a Francia Köztársaságot.
Megünnepli a világ ezt az eseményt minden évben. A Gyurcsány Kormány idején még 2-3 napos ünnepség keretében, manapság egy délutánra, estére korlátozódott ez Budapesten. Ez a jelenség is utal a poszt-feudalista restaurációra, mellyel a fidesz-kdnp próbálkozik, természetesen sikertelenek lesznek.
A Nagy Francia Forradalom megünneplésével a magyarság élteti a demokráciát is, a nemzetek összefogásának fontosságát is. Az Európai Fiatalok Szövetsége nagy ünnepséget szervez 2019-ben a francia Kulturális Központtal, a 230. évforduló tiszteletére. Idén egy Aktivista Klub és EU-EXPO Klub, valamint Partner és Média-party szervezésével járulunk francia barátaink rendezvényének sikeréhez. Találkozunk 2018. július 14-én, 18 órától a Francia Intézetben.

Ezen a nyáron rekreálódunk, szórakozunk és tervezünk

Az elmúlt évtizedek eredményeit, akcióit összegyűjtjük, reaktiváljuk témáinkat és jó kapcsolatainkat is. És a mai lehetőségekhez, igényekhez megfelelően továbbfejlesztjük.
Az Aktivista klubjainkban Megbeszéljük, szervezzük a lényegeseket. Kreatív sportmódszereket is alkalmazunk.
Július első harmadában egy új, kreatív, kedves és szép főtitkárnőnk is lesz!