EFISZ – hírek, érdekességek – 2018. II. félév

Megünnepeljük a Nagy Francia Polgári Forradalom évfordulóját

Az emberiség egyik legnagyobb fejlődése a feudalizmusból a polgárosodásba, a demokráciába való lépés volt. Ennek egyik mérföldköve az 1789. július 14-én kirobban forradalom Párizsban. A diktátorokat eltaposta a nép, és egy barátságosabb, együttműködőbb rendszert hoztak létre, kikiáltva a Francia Köztársaságot.
Megünnepli a világ ezt az eseményt minden évben. A Gyurcsány Kormány idején még 2-3 napos ünnepség keretében, manapság egy délutánra, estére korlátozódott ez Budapesten. Ez a jelenség is utal a poszt-feudalista restaurációra, mellyel a fidesz-kdnp próbálkozik, természetesen sikertelenek lesznek.
A Nagy Francia Forradalom megünneplésével a magyarság élteti a demokráciát is, a nemzetek összefogásának fontosságát is. Az Európai Fiatalok Szövetsége nagy ünnepséget szervez 2019-ben a francia Kulturális Központtal, a 230. évforduló tiszteletére. Idén egy Aktivista Klub és EU-EXPO Klub, valamint Partner és Média-party szervezésével járulunk francia barátaink rendezvényének sikeréhez. Találkozunk 2018. július 14-én, 18 órától a Francia Intézetben.

Ezen a nyáron rekreálódunk, szórakozunk és tervezünk

Az elmúlt évtizedek eredményeit, akcióit összegyűjtjük, reaktiváljuk témáinkat és jó kapcsolatainkat is. És a mai lehetőségekhez, igényekhez megfelelően továbbfejlesztjük.
Az Aktivista klubjainkban Megbeszéljük, szervezzük a lényegeseket. Kreatív sportmódszereket is alkalmazunk.
Július első harmadában egy új, kreatív, kedves és szép főtitkárnőnk is lesz!