Köszönet a görögöknek!

A Görög Köztársaság Nagykövetsége részére
Tisztelt Nagykövetség!
Tisztelt Görög Barátaink!
Az önök országa a névadója kontinensünknek Európának, és a görög kultúra, tudomány, emberség döntő mértékben viszi előre nemzeteink integrációját.
Gyerekkorom óta ismerem a görögöket, mert a pestlőrinci lakótelepen nőttem fel, ahol volt a görög lakótelep is. Jó barátságban voltunk. Ezt a barátságot kellene hogy megtartsa, erősítse az Európai unió is. Az Önök informális elnöksége bár nehéz időszakban került sorra, mégis egyben maradtunk, és fejlődtünk, hála az Önök lelkiismeretes tevékenységének is! Mind magam, mind tagjaink nevében ezúton hivatalosan is tisztelettel köszönetemet fejezem ki a görög népnek és vezetésének!
Egy érdekes kezdeményezésünkről, ami önöket is érinti, szeretnék beszámolni. A Szépség Világnapján, október 14-én felavatjuk Europé szobrát, amit a 21. század technikájával (3D nyomtató, CC eszterga) készítünk el. Ezután pedig minden országban félévente egy ilyen szobor elkészítését szervezzük meg. Ez egyben emlékmű is az Európai Unió létrehozásának tiszteletére. Ünnep, összefogás, konstruktív együttműködés – ezt jelenti Európé szobra. Amennyiben megtisztelnek minket, díszvendégként, Olaszország mellett szeretettel meghívjuk a képviselőiket a rendezvényünkre!
További sok sikert kívánunk Önöknek, a görög népnek és vezetésének!
Tisztelettel: Szilvásy Péter alapító
Európai Fiatalok Szövetsége * Yrisz Klub * Európai Sajtószövetség
www.x-party.hu * 1701 Budapest, Pf. 303. * +36-70-2260641 * y@x-party.hu
Budapest, 2014. június 29.