TesTudaT Konferencia és Írisz-party

Ez a  konferenciánk különösen fontos témákkal foglalkozik.

A Nagy Paradigmaváltás jegyében kifejlesztünk egy korszerű, és a stabil tradíciókra, értékekre is alapozó ideológiánkat, aminek a “dialektikus idealizmus” nevet adjuk.

A diákságot és a vállalkozói szférát is nagyon érintő, érdeklő EU-EXPO néhány modulját is megbeszéljük. Például az Európai testvérvárosok és fesztiválok Hálózatát, a Szépség-innovációt és a Quantum-diszkók rendszerét is.

Startol az Európai Rekreációs Központok és Táborok világa. Nagyszerű, magyar helyszínekre fókuszálunk.

A konklúziókat rögzítjük, és a terveinkben beintegráljuk.

Az V. TesTudaT Konferenciánkon sikerült a Vezérelvünket megalkotnunk: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” Bízunk benne, hogy a mostani konferenciánk is nagyon eredményes lesz!

Este pedig Írisz-party, szépségversenyünk, a Miss Írisz választás startjával.

Fókuszpontjaink

A Diákok és Vállalkozók Fóruma az EU-EXPO 2017 szervezésében is aktív szerepet kap, éppen ezért különösen fókuszálunk az alábbi témákra:

Infokommunikáció

Egészség-rekreáció

Szépség-innováció

Szórakozás

Felméréseink szerint ezek a témák az emberek 80%-át érintik, érdeklik.

A követkrzó Fórumainkon ezeket tételesrn megbeszéljük.

Eredmények:

A megújulás éve 2017!

Az alkotó társadalmat fejlesztjük! – ez az irányelvünk.

A Diákok és a Vállalkozók együtt, összefogva különösen hatékonyan tudnak hozzájárulni, hogy boldog, sikeres, szerencsés legyen a 2017-es mozgalmi évünk!
Hogyan, kikkel, milyen programokkal – ezt megbeszéljük a január 19-i Évnyitó partinkon.

 

Aktív szerep az EU-EXPO megvalósításában

A Diákok és Vállalkozók Fóruma is fontos szerephez jut az EU-EXPO sikeres megvalósításában, programjainak megszervezésében.

A fő feladatunk most az, hogy a diákszervezetekkel és a leleményes, együttműködésre kész diáksággal fejlesszük kapcsolatainkat.

Sok vállalkozásban tudnak aktívan rész venni diákok. Hogy melyekben? Nos erre találtuk ki a “Vállalkozási lehetőségek diákok részére” programunkat. Első ízben 2016. december 10-én szervezzük meg, a XV. Lurdy Házi Ásványbörzén. Azután havi rendszerességgel a Fórumainkon.

Eredmények a december 10-i programunkon:

Magyar – Orosz Vállalkozói Konferencia

VIII. Magyar – Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó 

  1. november 23-24.

Hagyományosan nagyon jó kapcsolatokat ápolunk az orosz vállalkozókkal, üzletemberekkel. Az első Fórumra még 1990-ben került sor a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában.

Ezen a fórumon idén 30 üzletember, felső vezető, vállalkozó, tudós jelenik meg, és a magyar résztvevők száma eléri a százat.

A lényeg a jó, hatékony együttműködés kialakítása, fejlesztése, mind a két ország, mind a hazai vállalkozók között.

A Vállalkozók Klubja Egyesület – elnök Ujhelyi Sándor – főszervezésében immár nyolcadik alkalommal jelentkezik a Fórum. A Fórum Fővédnöke a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium Képviseli: Szabó László Miniszterhelyettes

A Szépség-innováció Hete

2003-óta ünnepeljük meg minden év október 14-én a Szépséget, egy világnap keretében. Napközben Expó, este Gála a szépség istennőinek tiszteletére.
Az idei Expón megbeszéljük többek között a jövő évi tervünket, a nagy, nemzetközi expanziónkat, a Szépség-innováció és a Pozitív Média hetét, a szépségversenyek megújítását, a divatreformot, a Szép Dal Ma… versíróversenyt zenére, a Szép a Világ, s benne hazánk, Magyarország! c. játékfilmet, és még sok más érdekességet.
Megnyílik a szépségversenyek tárlata, az Afrodité Galéria is. Milyen legyen a XXI. század tánca? – erről is beszélünk.
Az esti Gálán bemutatkozik egy világújdonság: az Élmény Hangulatának Dallamát lejátssza a Titánium zenekar.
Az EU-EXPÓ 2017 szervezése is napirendre kerül.
Megválasztjuk a XIV. Miss Íriszt.:

A rendezvényt először az Yrisz Klub égisze alatt szerveztük meg, még a Magyarok Házában, azután pedig az Európai Fiatalok Szövetségének kiemelten fontos témája lett.

szepinnohete

aszvn-erdekes-szvkt

aszvn-p3-3

Újítsuk meg a szépségversenyeket

  • Mozgalmunkat 2014 elején indítottuk. Már nagyon időszerű, hogy a szépségversenyek szervezését, tematikáját, partnerségét, műsorait, közönségszervezését lényegesen megújítsuk.

Diákosan szólva: az általános iskolából kinőve a gimnáziumok szintjére érkeztek a nívós szépségversenyek!

Ennek érdekében is szerveztük meg az Olimpia Szépe választást, a Riói Olimpia tiszteletére. A nagyon jó hangulatú és műsorú szépségversenyben, a Miss Írisz választás égisze alatt, világpremierre is sor került: Beethoven Für Elise zenéjére komponált verset (szerző: Szilvásy Péter) a szépséges Varga Sára énekelte el. A háttérzenét az Exrajkó játszotta le még a március 25-i TesTudaT Konferenciánkon. Ekkor hirdettük meg azt a mozgalmunkat, melynek keretében megújítjuk a magyar Himnusz is – ez egyre aktuálisabb.

Az Olimpia Szépe választáson, 2016. augusztus 19-én, kihirdettük korszakalkotó tervünket: kezdeményezzük a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál, hogy a 2020-as Ttokiói Olimpián legyen hivatalos versenyszám az Olimpia Szépe választás. Ennek érdekében egy akciócsoportot hozunk létre, és a részleteket, teendőket kreatív technikák alkalmazásával kidolgozzuk. A Szépség Világnapján, október 14-én prezentáljuk a részleteket.

olimpiaszepefischltimea-2016

olimpiaszepe-b-921-2016

oszv-2020-tokio-a12

Munkalehetőségek diákoknak

Nyáron is, a vakáció idején is sok diák keres munkát. Ez hasznos, jó dolog. Érdemes összefognunk ennek fejlesztése érdekében, hogy minél hasznosabban, jobban telhessen a nyár.A vállalkozóknak is fontos a diák munkaerő, mert a diákok kreativitása, munkaszeretete, pozitív életszemlélete, szocializációs készsége nagyon kell, fejlesztésre érdemes.

Tanácskozásunkon eldöntöttük, hogy már augusztus elején megszervezünk egy olyan Fórumot, amelyre meghívjuk a megfelelő vállalkozókat, cégeket, szervezeteket, akik tudnak jó munkákat ajánlani dolgozni szerető diákoknak.

És természetesen hívjuk a diákokat, a diákszervezeteket is.

Az első ilyen fórum még “próbaüzem”, de azután havi rendszerességgel megszervezzük.

Mindenki jól jár!

További részleteket a 2016. július 12-i tanácskozásunkon tárgyaljuk meg.