Az EU-s kapcsolataink fejlesztése

A diákoknak is, a vállalkozóknak is nagyon jó, ha vannak működő EU-s kapcsolataik.

Éppen ezért a Fórumainkon rendszeres téma, hogyan, kikkel, milyen területen tudjunk kapcsolatba kerülni EU-s partnereinkkel.

A júliusi tanácskozásunkra tehát még inkább hívjuk azokat a diákokat és vállalkozókat, akik tudnak jól angolul, vagy németül, olaszul, spanyolul, vagy franciául, és érdekükben áll a nemzetközi, EU-s kapcsolatok kialakítása.

Az EU-EXPO 2017 jó apropó arra, hogy kapcsolatainkat fejlesszük.

Fórumunk gyökere a Magyar Világtalálkozó

Az első Magyar Világtalálkozó 2011. július elején volt, Balatonlellén. Az első Diákok és Vállalkozók Fórumát itt szervezzük meg, 2011. július 3-án, nagy sikerrel.

Az idei Világtalálkozóra a Fórumunk új fejlődési szakaszához ért: tematizáljuk és kibővítjük. Meghívunk politikusokat, művészeket, tdósokat.

Nagyobb rendezvényeken is hsznos tud leni a Diákok és Vállalkozók Fóruma.

A május 25-i és a június 17-i partinkon, ami EU-Expo Klub is, Megbeszéljük a részleteket.

Eredmény, konklúziók:i

Majális + Ipar Napjai

Április utolsó napja, és május elseje négynapos rendezvények sorozatát hozták, országszerte.
A diákoknak kellemes kikapcsolódás, de jó munkalehetőség is, a vállalkozóknak pedig jó megjelenési lehetőség a rendezvényeken.

Az Ipar Napjai a Hungexpón, május 9-12-ig tart.
Különleges Diákok és Vállalkozók Fórumot szervezünk május 10-én, mely egyben EU-EXPO Klub is. Az EU-s kapcsolatainkra és nagyobb projektjeinkre koncentrálunk. Természetesen a szépségversenyek szervezése is napirenden lesz, hiszen nagyon sok szép diáklány vesz részt a kiállítói standok közösség-orientált munkájában.

Most az a leglényegesebb, hogy a két szférát megmozgató hatékony infó-kommunikációs rendszerünket kidolgozzuk, ezért kreatív csoportmódszereket is alkalmazunk a Fórumunkon.

Amit a diákok nagyon jól tudnak: informatika, design, idegen nyelv, kommunikáció, asszisztencia, szervezés. Keressük az EU-EXPO Klubunk háziasszonyát is.

A vállalkozói szféra a valós, gyakorlati élethez ért jól, a nagy lehetőségeket jól fel tudjuk ismeri, és a sikeres megvalósítás tervét is kidolgozzuk. Összefogva sokkal eredményesebbek tudunk lenni. Mindenki jól jár.

A 2017. május 10-i Diákok és Vállalkozók Fórumának eredményei, konklúziói:

TesTudaT Konferencia és Írisz-party

Ez a  konferenciánk különösen fontos témákkal foglalkozik.

A Nagy Paradigmaváltás jegyében kifejlesztünk egy korszerű, és a stabil tradíciókra, értékekre is alapozó ideológiánkat, aminek a “dialektikus idealizmus” nevet adjuk.

A diákságot és a vállalkozói szférát is nagyon érintő, érdeklő EU-EXPO néhány modulját is megbeszéljük. Például az Európai testvérvárosok és fesztiválok Hálózatát, a Szépség-innovációt és a Quantum-diszkók rendszerét is.

Startol az Európai Rekreációs Központok és Táborok világa. Nagyszerű, magyar helyszínekre fókuszálunk.

A konklúziókat rögzítjük, és a terveinkben beintegráljuk.

Az V. TesTudaT Konferenciánkon sikerült a Vezérelvünket megalkotnunk: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” Bízunk benne, hogy a mostani konferenciánk is nagyon eredményes lesz!

Este pedig Írisz-party, szépségversenyünk, a Miss Írisz választás startjával.

Fókuszpontjaink

A Diákok és Vállalkozók Fóruma az EU-EXPO 2017 szervezésében is aktív szerepet kap, éppen ezért különösen fókuszálunk az alábbi témákra:

Infokommunikáció

Egészség-rekreáció

Szépség-innováció

Szórakozás

Felméréseink szerint ezek a témák az emberek 80%-át érintik, érdeklik.

A követkrzó Fórumainkon ezeket tételesrn megbeszéljük.

Eredmények:

A megújulás éve 2017!

Az alkotó társadalmat fejlesztjük! – ez az irányelvünk.

A Diákok és a Vállalkozók együtt, összefogva különösen hatékonyan tudnak hozzájárulni, hogy boldog, sikeres, szerencsés legyen a 2017-es mozgalmi évünk!
Hogyan, kikkel, milyen programokkal – ezt megbeszéljük a január 19-i Évnyitó partinkon.

 

Aktív szerep az EU-EXPO megvalósításában

A Diákok és Vállalkozók Fóruma is fontos szerephez jut az EU-EXPO sikeres megvalósításában, programjainak megszervezésében.

A fő feladatunk most az, hogy a diákszervezetekkel és a leleményes, együttműködésre kész diáksággal fejlesszük kapcsolatainkat.

Sok vállalkozásban tudnak aktívan rész venni diákok. Hogy melyekben? Nos erre találtuk ki a “Vállalkozási lehetőségek diákok részére” programunkat. Első ízben 2016. december 10-én szervezzük meg, a XV. Lurdy Házi Ásványbörzén. Azután havi rendszerességgel a Fórumainkon.

Eredmények a december 10-i programunkon:

Magyar – Orosz Vállalkozói Konferencia

VIII. Magyar – Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó 

  1. november 23-24.

Hagyományosan nagyon jó kapcsolatokat ápolunk az orosz vállalkozókkal, üzletemberekkel. Az első Fórumra még 1990-ben került sor a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában.

Ezen a fórumon idén 30 üzletember, felső vezető, vállalkozó, tudós jelenik meg, és a magyar résztvevők száma eléri a százat.

A lényeg a jó, hatékony együttműködés kialakítása, fejlesztése, mind a két ország, mind a hazai vállalkozók között.

A Vállalkozók Klubja Egyesület – elnök Ujhelyi Sándor – főszervezésében immár nyolcadik alkalommal jelentkezik a Fórum. A Fórum Fővédnöke a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium Képviseli: Szabó László Miniszterhelyettes

A Szépség-innováció Hete

2003-óta ünnepeljük meg minden év október 14-én a Szépséget, egy világnap keretében. Napközben Expó, este Gála a szépség istennőinek tiszteletére.
Az idei Expón megbeszéljük többek között a jövő évi tervünket, a nagy, nemzetközi expanziónkat, a Szépség-innováció és a Pozitív Média hetét, a szépségversenyek megújítását, a divatreformot, a Szép Dal Ma… versíróversenyt zenére, a Szép a Világ, s benne hazánk, Magyarország! c. játékfilmet, és még sok más érdekességet.
Megnyílik a szépségversenyek tárlata, az Afrodité Galéria is. Milyen legyen a XXI. század tánca? – erről is beszélünk.
Az esti Gálán bemutatkozik egy világújdonság: az Élmény Hangulatának Dallamát lejátssza a Titánium zenekar.
Az EU-EXPÓ 2017 szervezése is napirendre kerül.
Megválasztjuk a XIV. Miss Íriszt.:

A rendezvényt először az Yrisz Klub égisze alatt szerveztük meg, még a Magyarok Házában, azután pedig az Európai Fiatalok Szövetségének kiemelten fontos témája lett.

szepinnohete

aszvn-erdekes-szvkt

aszvn-p3-3