Hírek, események – 2021.

Az 1988-ban alapított és sikeresen működő Vállalkozók Klubja reinkarnált az EU-EXPO Klubba. 2022-től ezt aktivizáljuk, fejlesztjük, szervezzük intenzíven.

EU-EXPO Klub és Fórumunk – december 12.
Az Ásványbörzén, a Lurdy Konferencia Központban nagyon praktikus egy komplex rendezvényt, klubdélutánt diákok és vállalkozók fórumát is megszervezni. A partnereink egymással is konspirálnak, és a kiállítás, vásáron prezentáló érdekes, szép termékforgalmazókkal is kapcsolatba kerülhetnek. A 2022-es terveinkről is szó van, és a szórakozáskultúránk lényeges megújítása, valamint az EU-EXPO klub szervezése is fő témánk. A Karácsonyi ünnepekre is méltóan készülünk.

Testvér-Fesztiválok Fóruma – november 19.
A szórakozás-kultúránk lényeges megújítása, fejlesztése, a múlt értékei alapján – az egyik legfontosabb feladatunk 2022-ben. Ezt is megtárgyaljuk, és a diákság mozgósíthatóságát a rendezvények terén. Az EU-s kapcsolatainkat 2022 második félévében indítjuk, most inkább tájékozódunk a lehetőségekről. A klubtagjaink, partnereink egymással jó kapcsolatot tudnak kialakítani a fórumunkon. Havonta szervezzük.
Konklúziók: 
A témaköreinkre fókuszálunk, alkalmanként kettőre.
A január 28-i Testvér-Fesztiválok Fóruma, ami egyben EU-EXPO Klub és Partner és Média Party is, az Egészség és a Szórakozás lesz a fókuszban.
Ennek megfelelő helyszínt választunk.
A szervezésben, a reklám-propagandában a DNS-marketing módszerünket is alkalmazzuk.
Két sztárvendéget is meghívunk.
Három rendezvényt kiemelten propagálunk.

Otthon Design Ősz és Esküvő kiállítás a Hungexpón – november 5-7.
Ez a rendezvény az egyik legnépszerűbb a Hungexpo hatalmas spektrumában. Szinte mindenkit érdekelhet, érinthet. A lakberendezés, a technika, a szolgáltatások, a módszerek hatalmas tárházában lehet válogatni. A vállalkozóknak, a diákoknak, a művészeknek, a szakembereknek különösen fontos ez a rendezvény.
Az Esküvő kiállításon jól tájékozódhatunk a hazai és a nemzetközi divatrendekről is.
A munka mellett a szórakozásnak is tere ez az őszi rendezvény!

Havi rendszerességgel tarunk fórumokat – október 19.
Különösen főkuszálunk az EU-EXPO-ra, a Szépség Világnapja programjaira, a Testvér-Fesztiválok Fórumára. Következik: november 19. a Lurdy Konferencia Központban – EFISZ, DVF és TFF.

A Szépség Világnapja – október 14.
“A szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a Világ megünnepelje!” – 2003-óta szervezzük meg mindíg X. 14-én. Napközben Expó, este Gála, benne a Miss Írisz választás, a Kristálykorona műsora a szépség istennőinek tiszteletére. 2022-ben valódi nagy világnapi ünnepséget tartunk. Ezt idén megtervezzük, megszervezzük.

EU-EXPO 2021 – október 11-17.
Az EU-EXPO Budapesten startolt 2015-ben. A klubszerű szervezés bevált. A fő témaköreinkre fókuszálunk, az Innovációra, a Művészetre, a Testkultúrára, a Szépségre és a Szórakozásra. Idén megtervezzük a nemzetközi, EU-s expanziónkat,

A Jó Istenek Hete – 60. – október 11-17.
Az emberiség jó isteneinek megünneplésében most a Napistent ünnepeljük.Kell, hogy életünk forrásával nagyon jóban legyünk!

Újítsuk meg, fejlesszük a szórakozásunk világát! – október 2.
A vidám, jó élet, a szórakozás minden normális embernek különösen fontos. A hetvenes-nyolcvanas években, a dicsőséges szocializmus idején nagyon jó volt az egyetemeken a szórakozási lehetőség, a diszkók. Nem a lerészegedésről szólt, hanem a jó műsorokról, a romantikáról, a szórakozásról. Ezért kell ezt reaktiválnunk és továbbfejlesztenünk a XXI. század technikájával, érdeklődésével. A diákság és a vállalkozói szféra különösen érintett érdekelt a mozgalmunkban való részvételben, ezért rendszeresítjük e témakörünk tanácskozásait. Az EU-EXPO Szórakozás napján, október 16-án már prezentáljuk a terveinket, a megvalósításunkat is. A vidámság – FilmyxIQum, a szórakoztató művészet – Zene-festmény-tánc, a romantika – Quantum-diszkó a konkrétumok.

A vállalkozói szféra tanítása – szeptember 14.
Kb. 60 éves kor felett már érdemes lenne újra tanulni! Ehhez a diákságot is be kell szervezni. A Before-partinkon (IX. 23.) megbeszéljük, hogy milyen tantárgyakra fókuszáljunk. És a lényeg: megújul a vállalkozói szféra is. Meg a diákság is, hiszen például a korszerű ideológiai ismeretekre nekik is nagyon nagy szükségük van.

Kezdődik az iskola – szeptember 1.
A megújulást kidolgoztuk az elmúl másfél év alatt. Most jöhet a megvalósítás. Lényeg: a két szféra kreatív együttműködése. Új módszereket is alkalmazunk, melyekkel hatékonyabban tudjuk fokozni a különlegességek kitalálását és a megvalósítását. A következő Fórumainkon erről tanácskozunk.

Éljen Augusztus 20 ! – Az Alkotmányunk, az államalapításunk ünnepén egy különleges partit tartunk – benne: Diákok és Vállalkozók Fóruma, EFISZ Aktivista Klub, Vállalkozók Klubja, EU-EXPO Klub, KTJ, Kibernológusok Társasága.
Helyszínek: Hősök tere, Parlament előtti tér, Újpesti Főtér.

Kreatív tanácskozásokat rendszeresítünk – augusztus 3.
Sok jó, hasznos témánk van, melyek megvalósítása érdekében kreativitást növelő csoportmódszereket is alkalmazunk a fórumainkon, a klubpartinkon. A fókuszban az EU-EXPO, a Szépség Világnapja, a Testvér-fesztiválok Fóruma, a FilmyxIQum és a Laharo-party lesz. Következik az augusztus 1ö-i Klubpartink.

Görögdinnye Fesztivál Békésen – július 24.
A vidám szórakozás, az egészség és a különlegességek vannak a fókuszban. Idén már hatodik alkalommal szervezzük meg Békés városában a Görögdinnye Fesztivált. Tervünk az is, hogy 2022-ben már országos, 2023-ban nemzetközi lehessen ez a nagyon jó kezdeményezésünk. A Testvér-Fesztiválok Fórumának előkésítése is napirenden van.
Konklúziók, eredmények:

Fórumot tartunk az Ásványbörzén – július 17.
Fantasztikusan jó rendezvény a Lurdy-házi Lelkes Ásványbörze. Egy laza fórumot is szervezünk, melyen megbeszéljük a kreatív csapatmunkánk fejlesztését, az EU-EXPO idei terveit, a Testvér-fesztiválok Fóruma koncepcióját és a Szépség Világnapja X. 14. nemzetközi exponálását is.
Kezdeményezzük a Parti-asztalok rendszerét is, ami a rendezvényeken lehetséges 2-3 asztalok melletti speciális megbeszélések szervezését is.
Konklúzió: a diákság aktiválásának új módszereit is kidolgozzuk, a vállalkozói szférát az innovációs programjainkkal mozgósítjuk.

10 évesek lettünk! – július 3.
2011. július 3-án szerveztük meg a Diákok és Vállalkozók első Fórumát, Balatonlellén, az I. Magyar Világtalálkozón, melyet dr Tanka László és csapata szervezett. A Fórumon felszólalt Zombory Gábor, Földes Attila és Szilvásy Péter alapító elnök.
Az informatika világával és a vállalkozói és a diákság konstruktív együttműködésének szervezése volt (ma is!) a fő célunk. A diákok nagyon lelkesek, kreatívak, a vállalkozók ismerik a gyakorlati életet, a gazdaságot, a lehetőségeket. Összefogás és fejlődés – ez a lényeg. Az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus, az alap.
Az ünnepségünket az Expó-stúdiónkban tartjuk.

Életmód expó a Lurdy Konferencia Központban – június 12-13.
Önálló standunkon tájékoztatunk, reklámozunk, szervezünk, grafológizálunk. Különösen fókuszálunk a szövetségünk fejlesztésére, az Alapelveink és az ideológiánk exponálására, a szórakozásunkra is. Az EU-ExPO Különleges termékeinek megalkotásait is indukáljuk. Az egészséges életre, az EFISZ üdülőnk létrehozására is figyelünk. Az Életmód expón lesz Ásványsziget is, és kitalálunk valami érdekességet az ásványdizájnban. Előkészítjük a következő rendezvényeinket is. Keressük a főtitkárnőnket, háziasszonyunkat, hoszteszeinket és a szépségversenyzőinket is.
Fórumunkat 12-én, szombaton, 16 órakor tartjuk.

Országos Edzettségi Tesztnap – május 30.
“Évről évre legyünk egyre edzettebbek” – ez a Legyünk természetesen egészségesek és az Országos Edzettségit Tesztnapunk legfontosabb üzenete. Idén is kétszer szervezzük meg, következik: november 7-i tesztnapunk. A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma. Erőre magyarok!

Gyermeknap – május 30.
A gyermekek a jövőnk reménységei, nagyon fontos, hogy ezt ők is tudják, megéljék, és fejlődjenek előre, fölfelé!

A szórakozáskultúránk megújítása különösen fontos – május 24.
A zenés-táncos vidámság nagyon jó volt a dicsőséges szocializmusban, de mára sajnos lényegesen degradált a szórakozás világa. Éppen ezért különösen fókuszálunk a szórakozásra a Testvér-Fesztiválok Fóruma szervezésében is. A jól táncolható, dallamos zenék, a vidám, érdekes filmek, a társasjátékok, a FilmyxIQumok, mind részei lesznek a megújított Laharo-partijainknak. Terveink szerint szeptemberben lesz a nagy premier.

Az újra nyitásra, a megújulásra készül az ország – május 14.
A pandémia sikeres leküzdése után újra megindul a közösségi élet, mind a rendezvények terén, mind pedig a szervezetek világában. Érdemes új, jó, motiváló, megvalósítható célokat kitűznünk! Várhatóan a második félévben lesz már élvezhető eredménye akcióinknak. Az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége, valamin az EU-EXPO szervezése ugyancsak nagy innovációnak néz elébe. A részleteket megtanácskozzuk az összejöveteleinken, az Aktivista Klubunkon, az EU-EXPO Klubunkon, a Partner- és Média-partinkon is. Hajrá előre!

Európa ünnepe – május 9.
A II. Világháború megszűnt Európában 1945. április 9-én. És kezdődött egy új, jobb, szebb korszak, világ építése a kontinensünkön.Éljen és virágozzék a nemzetek, a népek konstruktív együttműködése!

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.[1] A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.
“A Szép Dal Ma…” Versíróverseny klasszikus zenékre – ugyancsak ünneplésre ad okot nekünk.

TesTudaT Konferencia – március 25.

A fő témáink idén: a tudatos testedzés és étkezés új módszerei, az ideológiánk a Dialektikus idealizmus terjesztése, a közösségi életünk továbbfejlesztése. Természetesen a szórakozás-kultúránk fejlesztésével is foglalkozunk: a Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiváljának szervezése nagyon fontos. És “A Szép Dal Ma…” versíróverseny zenére ugyancsak a fókuszban van. Az EU-EXPO és a Testvér-Fesztiválok Fóruma is fontos témánk. A Miss Írisz választás szépségversenyünket megújítjuk, csapatverseny is lesz, különleges díjakkal. Az első TesTudaT Konferenciánkat Tudatos testépítés címen 2006. III. 25-én szerveztük meg az RSZKK Sportcentrumában. A sikeren felbuzdulva minden évben egyre igényesebben, színvonalasabban szervezzük meg a TesTudaT Konferenciánkat, a Jó Istenek Hetében.

Ünnepel a nemzetünk! – március 15. és 21.
Az 1848-as szabadságharcunk kezdetének, március 15-nek minden időkben nagy a népszerűsége. Idén is megünnepeljük országszerte.
A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség 1957. március 21-én bontott zászlót, és nagyon sikeresen kifejlesztettük az ifjúsági közösségi élet jó világát. A régi szép időket reaktíváljuk – ez a nagy üzenete a dicsőséges múltunknak!

A diákvilág megújítására is fókuszálunk – március 3.
A XV. TesTudaT Konferenciánkon, március 25-én a közösségi élet kiterjesztése is téma lesz, a diákság szerepe a társadalomban, a jövőnk építésében nagyon fontos témakör.

A vidámság jó hatással van az immunrendszerünkre – február 24.
Egzaktul, műszerekkel is lehet bizonyítani, hogy a vidámság, ami növeli az életkedvünket, az immunrendszerünket is fejleszti, erősíti. A pandémia idején ez most különösen hasznos információ! Ennek érdekében is fejlesztjük a szórakozáskultúránkat is. A Laharo-party, a Pittbullvárlap, a Humoros Némafilmek Fesztiválja is nagyon jó témánk a szórakozás világában.

Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiválja: FilmyxIQum – február 12
A  fantázia, a humor és a jó vállalkozói együttműködés során a diákság is megmozgósítható annak érdekében, hogy egy különleges filmsorozat feldobja a nézők, az alkotók, a partnerek hangulatát, életkedvét. A diákság érdeklődése nagy, különösen mostanában lesz majd hasznos a diákok alkotóművészetének erősítése, népszerűsítése.
A filmpremier március 25-én lesz, az Írisz bálpartin, ahol a Miss Írisz választás első előversenyére is sor kerül. Persze a zene tánc is műsoron lesz. – Érdemes már most, januárban megtervezni a jó eseményeket, programokat!

Évnyitó partink nagyon fontos – január 21.
Éves tervünket prezentáljuk klubtagjainknak, partnereinknek az Expó-stúdióban, 2021. január 21-én. Nagyon lényegesnek tartjuk a megvalósíthatóságot, a fejleszthetőséget és a fenntarthatóságot is. Ebben az évben a klubhálózatunk bővítésére összpontosítunk. Havonta 1-2 EU-EXPO Klubot szervezünk. A kreatív, konstruktív együttműködés jegyében. Az EU-s expanziónkat szeptemberben indítjuk. Az idei EU-EXPO időpontja október 11-17. A Szépség Világnapja lesz a középpontban. Szeretnénk valódi világnappá alakítani ezt a csodálatos jó kezdeményezésünket, melyet először 2003-ban szerveztünk meg, nagy sikerrel. Az EU-EXPO Klub szervező bizottságát február végére összeállítjuk, és ezzel is a sikereinket fogjuk elérni. Az X-party szisztémánk bevált, továbbfejlesztjük.
Az EU-EXPO létrehozásának ötlete 2015. január 19-én született meg, akkor a Hangexpónak javasoltuk, de önálló projektté alakítottuk.

Első Fórumunk sikeres lett! – január 14.
Fontos konklúzióink:

Nagyon hasznos a két szféra (diákok, vállalkozók) konstruktív együttműködésének intenzív megszervezése 2021-ben.
Az EU-EXPO Témaköreire (innováció, művészet, testkultúra, szépség, szórakozás) fókuszálunk a továbbiakban az összejöveteleinken, tanácskozásainkon, fórumainkon.
Februári témakörünk: művészet.

Tíz éve kezdeményeztük, hogy legyen a “Diákok és Vállalkozók Fóruma”
A Hungexpo sajtótájékoztatóján indítványoztuk ezt a nagyszerú kezdeményezésünket, és az első Magyar Világtalálkozón, 2011. június 3-án, Balatonlellén szerveztük meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát.
2021-ben továbbfejlesztjük koncepciónkat, az EU-EXPO, a Szépség Világnapja, a TesTudaT Konferencia, a Testvér-Fesztiválok Fóruma, a szórakozáskultúránk megújítása – ezek is szerepelnek a Diákok és vÁllalkozók Fóruma témáiban.

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!