Hírek, események – 2021. I. félév

A diákvilág megújítására is fókuszálunk – március 3.
A XV. TesTudaT Konferenciánkon, március 25-én a közösségi élet kiterjesztése is téma lesz, a diákság szerepe a társadalomban, a jövőnk építésében nagyon fontos témakör.

A vidámság jó hatással van az immunrendszerünkre – február 24.
Egzaktul, műszerekkel is lehet bizonyítani, hogy a vidámság, ami növeli az életkedvünket, az immunrendszerünket is fejleszti, erősíti. A pandémia idején ez most különösen hasznos információ! Ennek érdekében is fejlesztjük a szórakozáskultúránkat is. A Laharo-party, a Pittbullvárlap, a Humoros Némafilmek Fesztiválja is nagyon jó témánk a szórakozás világában.

Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiválja: FilmyxIQum – február 12
A  fantázia, a humor és a jó vállalkozói együttműködés során a diákság is megmozgósítható annak érdekében, hogy egy különleges filmsorozat feldobja a nézők, az alkotók, a partnerek hangulatát, életkedvét. A diákság érdeklődése nagy, különösen mostanában lesz majd hasznos a diákok alkotóművészetének erősítése, népszerűsítése.
A filmpremier március 25-én lesz, az Írisz bálpartin, ahol a Miss Írisz választás első előversenyére is sor kerül. Persze a zene tánc is műsoron lesz. – Érdemes már most, januárban megtervezni a jó eseményeket, programokat!

Évnyitó partink nagyon fontos – január 21.
Éves tervünket prezentáljuk klubtagjainknak, partnereinknek az Expó-stúdióban, 2021. január 21-én. Nagyon lényegesnek tartjuk a megvalósíthatóságot, a fejleszthetőséget és a fenntarthatóságot is. Ebben az évben a klubhálózatunk bővítésére összpontosítunk. Havonta 1-2 EU-EXPO Klubot szervezünk. A kreatív, konstruktív együttműködés jegyében. Az EU-s expanziónkat szeptemberben indítjuk. Az idei EU-EXPO időpontja október 11-17. A Szépség Világnapja lesz a középpontban. Szeretnénk valódi világnappá alakítani ezt a csodálatos jó kezdeményezésünket, melyet először 2003-ban szerveztünk meg, nagy sikerrel. Az EU-EXPO Klub szervező bizottságát február végére összeállítjuk, és ezzel is a sikereinket fogjuk elérni. Az X-party szisztémánk bevált, továbbfejlesztjük.
Az EU-EXPO létrehozásának ötlete 2015. január 19-én született meg, akkor a Hangexpónak javasoltuk, de önálló projektté alakítottuk.

Első Fórumunk sikeres lett! – január 14.
Fontos konklúzióink:

Nagyon hasznos a két szféra (diákok, vállalkozók) konstruktív együttműködésének intenzív megszervezése 2021-ben.
Az EU-EXPO Témaköreire (innováció, művészet, testkultúra, szépség, szórakozás) fókuszálunk a továbbiakban az összejöveteleinken, tanácskozásainkon, fórumainkon.
Februári témakörünk: művészet.

Tíz éve kezdeményeztük, hogy legyen a “Diákok és Vállalkozók Fóruma”
A Hungexpo sajtótájékoztatóján indítványoztuk ezt a nagyszerú kezdeményezésünket, és az első Magyar Világtalálkozón, 2011. június 3-án, Balatonlellén szerveztük meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát.
2021-ben továbbfejlesztjük koncepciónkat, az EU-EXPO, a Szépség Világnapja, a TesTudaT Konferencia, a Testvér-Fesztiválok Fóruma, a szórakozáskultúránk megújítása – ezek is szerepelnek a Diákok és vÁllalkozók Fóruma témáiban.

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!