admin avatar
Full name:
Nickname:
admin
Website:
Description:

Posts by admin

Megújítjuk a két szférát

A diákok és a vállalkozók különösen sokat tesznek a nemzetünkért, a fejődésért. Nemzetközi összefogásban tudjuk, hogy mit érdemes fejleszteni, előállítani, forgalmazni.

Még a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas évek végén lett megteremtve a vállalkozói világ Magyarországon. A diákság már akkor elismert volt itthon és külföldön egyaránt.

Mostanra, a XXI. század második évtizedének végére ismét az innovációé lesz a főszerep: meg kell újítanunk a diák és a vállalkozói szférát.

Igen, mám de hogyan, kikkel, miért?

Nos, az első és legfontosabb kérdés: milyen ideológia, világnézet mentén újuljunk meg? Sőt, az is felvetődik, hogy magát a világnézetünket, az életfilozófiánkat, a vallásunkat újítsuk meg, a XXI. század ismereteire, tapasztalataira és céljaira alapozva.

Tehát most az a lényeg, hogy együtt gondolkodva, összefogva, konstruktívan tárgyaljunk, beszéljünk, tervezzünk, döntsünk arról, hogy milyen világot szeretnénk magunknak, a nemzetnek, az EU-nak, az emberiségnek. Lehet, hogy ez túlzásnak tűnik, de ha elkezdjük, akkor már van értelme a mozgalmunknak is.

Következik tehát: Diákok és Vállalkozók Fóruma a nemzeti világnézetünk, ideológiánk, filozófiánk, vallásunk lényeges megújítása, továbbfejlesztése érdekében, A következő TesTudaT Konferenciánkon ez lesz a fókuszban, 2018. március 25-én. A diákságnak, a vállalkozóknak jut a főszerep, na meg a tudósoknak, a szépségeknek, a művészeknek, az újságíróknak is. Erről a kezdeményezésünkről is lesz szó az Évnyitó partinkon, 2018. január 29-én, ami egyben az EU-EXPO Klub, a Miss Írisz választás, az Európai Fiatalok Szövetségének és az Európai Sajtószövetségnek is évnyitó partija.


Sikeres a Fiatal Vállalkozók Hete

A tíz éve megalakult Fiatal Vállalkozók Szövetsége (FIVOSZ) kezdeményezte a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozatot, amely már világméreteket öltött. Mint azt a nyitó beszédében a FIVOSZ elnöke, Kovács Patrik elmondta, ezen a héten (2017. XI. 13-19.) immár 170 országban tartják meg a Fiatal Vállalkozók Hetét.

A budapesti központi helyszín a csodaszép Iparművészeti Múzeum, ezer látogatót vonzott.  Az előadók nagyon hasznos témákban fejtették ki véleményüket, kezdve a vállalkozói stílustól, öltözéktől, a módszereken át a nagyobb tervek szervezéséig sok mindenről tartottak előadást.

A hangulat, a megjelentek barátságos viselkedése, mint mindig, most is jellemző volt.

A FIVOSZ az a szervezet, amelyet tényleg jó szívvel, komolyan tudunk ajánlani az arra érdemesülteknek!.


Az ezotéria fontossága

Az ezotéria a belső összefüggések tudása. Általában minden tudomány része az ezotériának, de a köznapi értelemben az ezotérián a transzcendens világnézetet, a parapszichológiai ismereteket értjük. És ezek is nagyon fontosak.

A diákok számára a világnézetük és az életben való tájékozódásuk, elhelyezkedésük okán fontosak az ezotérikus ismeretek.

A vállalkozóknak pedig az üzleti élet, a partnerkapcsolatok, a gazdasági tendenciák miatt fontos az ezotéria.

Az Európai Fiatalok Szövetsége és a Diákok és Vállalkozók Fóruma, együttműködve a Kormányzati Tanácsadó Jósdával és a Lélekkutató Intézettel, új, stratégiai lépéseket tesz, egy sokkal jobb, szebb világ érdekében.

A részleteket először a Jósdakonferencián és a Természetgyógyász Magazin Karácsonyi Fesztiválján beszéljük meg, ahova a jelentősebb vállalkozók és diákszervezetek vezetőit is meghívjuk.

Tervünk, hogy 2018-ban egy komplexebben látó és tevékenykedő Szövetséget és Fórumokat hozzunk létre, működtessük sikeresen.

Budapest, 2017-11-1


Szépség-innováció Hete

Önmagában a szépség, különösen a női szépség is nagyon jó ihletője a felfedezéseknek, újításoknak, az innovációnak.

A Szépség Világnapja (X. 14.) hete egyben a Szépség-innováció Hete is, sőt a Pozitív Média Hete is ekkor van. Idén 2017-ben, október 9-től 15-ig.

A Szépség Világnapján a napközbeni Expón megbeszéljük azokat az újításokat, melyeket pont egy évvel ezelőtt kezdtünk el, melyeknek lényege, hogy a szépségversenyeket is megújítsuk. Már az előkészítő szervezésben, a személyiségre szabott ajándékokban, a műsorok aktualitásában és a rendezvény alkalmához illően, a közönség és a partnerszervezésben – ezekben a kell lényegesen újítanunk.

Az EU-EXPO is ezen a héten van, és megbeszéljük a 2018-as EU-EXPO terveit, a közösség-orientált partner és közönségszervezés metodikáját.

A Jó Istenek Hete lényegesen feljavítja a kreativitásunkat, hiszen ki tudunk lépni olyan korlátokból, amelyeknek nincsen már igazán értelme, azaz a monoteizmusokból. Az egészség, az angyali világgal való kapcsolatunk is fejlődhet.

A Szépség-innováció Hetének egy újdonsága a Feltalálók és Újítók Napja, október 12-én. A VIP partinkat az Atlasz-kabinetben celebráljuk.

A hét eredményeit összefoglaljuk egy tanulmányban, és megküldjük tagjainknak, partnereinknek, leendő partnereinknek is.


Before-party

Jól sikerült az EU-EXPO és A Szépség Világnapja Before-partija, 2017. szeptember 12-én, a Ludy Konferencia Központban.

A Diákok és Vállalkozók Fóruma különösen érintett mindkét témában, hiszen a kreativitás, a nemzetközi info-kommunikáció, a reklám-propaganda és az értékesítés terén nagyon érdekelt a két szféra, a diákság és a vállalkozók.

Megállapodtunk, hogy idén az EU-EXPO a 2018-as terveink prezentációja lesz. Szeretnénk elérni, hogy jövőre, ha már lecsendesedtek a politikai hacacárék, akkor a társadalom újra az alkotás felé, a kapcsolatok, a közösségi élet felé fordul. Az EU-EXPO egyik legfontosabb küldetése, hogy a nemzetek együttműködését, fejlődését segítse. Erről is szólnak a Fórumaink, az EU-EXPO és az Aktivista Klubjaink.

A Before-party hagyománya immár, hogy megválasztjuk a Party Szépét is, aki 2017-ben Mátyás Bianka, 17 éves diáklány lett.


IPAR 4.0 iparstratégia

IPAR 4.0 iparstratégia

2017. július 24-én, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform együttműködésével elindította az Ipar 4.0 stratégiáról és intézkedési programjáról szóló előterjesztés előzetes, informális konzultációs folyamatát. Az egyeztetésre az NGM felsővezetői közül többek között Lepsényi István, államtitkár és Marczinkó Zoltán, helyettes államtitkár kérte fel Szövetségünket. A Magyar Innovációs Szövetség képviseletében a rövid – három napos felkészülési idő ellenére – hét fős szakértői csapat jelent meg az államtitkári tárgyalóban. Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke vezetésével, Monszpart Zsolt és Frischmann Gábor, a MISZ alelnökei, valamint több tagozatvezető és aktív tag: Dr. Charaf Hassan, tanszékvezető a BME részéről, Hild Imre, a Startup tagozat elnöke, továbbá Dr. Marczis Balázs, a R. Bosch Kft fejlesztési igazgatója és Jakab Roland, az Ericsson vezérigazgató-helyettese.

Az ülésen az NGM részéről elhangzott, hogy az informális egyeztetés célja a kormány-előterjesztés előkészítésének felgyorsítása, a vélemények minél hatékonyabb becsatornázása.

A MISZ résztvevői szerint a stratégia professzionális munka eredménye, ugyanakkor helyenként túl részletes, terjedelmes, egyes részeinél igen bonyolultan és gyakran nagyon általánosan fogalmaz, így lényege, üzenetei nehezen érthetők. Fontos kérdésként vetette fel több hozzászóló az Ipar 4.0 speciális vállalatközi (nagyvállalatok és KKV-k, start-up-ok speciális kapcsolata), K+F+I és oktatás-vállalati kapcsolatrendszerét. Hangsúlyos téma volt az oktatás kérdése, egyetemek – ipar kapcsolata, mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt. Felvetették a MISZ résztvevők az egyes programok, kezdeményezések közötti átfedések kérdését, mind tartalmi harmonizálás, mind a rendelkezésre álló humán-erőforrás korlátozottsága, mind a finanszírozási források összehangolt és optimális hasznosítása szempontjából. Szokásunkhoz híven ismét felvetettük a valódi hatáselemzések szükségességének kérdését.

Az egyórás megbeszélés végén Lepsényi István megköszönte a véleményeket és javaslatokat, legnagyobb részüket beépítendőnek értékelte. A konzultációk után elkészítik az anyag következő verzióját, amely a kormány elé kerül.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség – Hírlevél * Budapest, 2017-08-29


Hatalmas lehetőségek!

A Nemzeti Ünnepünkön, amely az államalapítás, az Új Kenyér és az Alkotmány ünnepe, érdemes az ifjúságra, a diákságra még jobban fókuszálni, annak érdekében, hogy akik tovább viszik a fáklyát, tudják, hogy merre érdemes haladniuk.

Magyarország a lehetőségek hazája – de csak az EU-val közösen!

A diákságnak a kreativitása, pozitív lelkesedése, az együttműködő készsége kincset ér a hazának. Sok-sok nagy és kisebb vállalkozás van, ahol a diákoknak fontos szerepük lenne. A mi részünkről az EU-EXPO az, amit jó szívvel, ésszel tudunk ajánlani azoknak a diákoknak, akik szeretnék megtalálni helyüket, szerepüket a társadalomban.

2017. szeptember 12-i Before-partinkon a Diákok és Vállalkozók Fórumát is megtartjuk, és az EU-EXPO szervezését intenzív stádiumba tesszük. Különösen fontos az EU-s kapcsolataink alakítása, és ebben kiemelt szerepe lenne a diákságnak.

Hogyan, miként? A Fórumunkon erről tanácskozunk.


Újítsuk meg a szórakozásunk világát!

2008-as “találmányunk”, a Laharo-party eredetileg azt jelentette, hogy: “LAtin, HAstánc és ROck-and-roll meg retro diszkó party”

Azonban a retró részt nagyon megújítjuk, és tradíció-futuró diszkó lesz a neve, azaz a múltból a jövőbe, a jövőből a jelenbe.

Egy másik nagy kezdeményezésünkkel is kombináljuk a partijainkat: “A Szép Dal Ma … versíróverseny klasszikus zenére” szerzeményeit diszkósítjuk. Tehát képzeld el, hogy ha pl. a Für Elise dalát elénekelik egy szórakozó helyen, akkor arra is lehet szépen, jót táncolni.

A továbbiakban Quantum-diszkó a neve az ilyen bulinak. A mozgalmunk lényege, hogy őrizzük meg és fejlesszük tovább kreatívan, jó hangulatban a tradíciókat, akár a népzenét, akár a klasszikusokat, vagy a retródiszkó számokat, és találjunk ki rájuk jó tánckoreográfiát (heteroszexuális, illetve körtáncok).

A fejlesztést pedig kövesse a népszerűsítés, a rendszeresítés. A további részleteket megbeszéljük a Fórumokon, az EU_EXPO és Aktivista Klubjainkon. A premiert az EU-EXPO 2017 programsorozatában celebráljuk, október 14-én, a Szépség Világnapján.


Az EU-s kapcsolataink fejlesztése

A diákoknak is, a vállalkozóknak is nagyon jó, ha vannak működő EU-s kapcsolataik.

Éppen ezért a Fórumainkon rendszeres téma, hogyan, kikkel, milyen területen tudjunk kapcsolatba kerülni EU-s partnereinkkel.

A júliusi tanácskozásunkra tehát még inkább hívjuk azokat a diákokat és vállalkozókat, akik tudnak jól angolul, vagy németül, olaszul, spanyolul, vagy franciául, és érdekükben áll a nemzetközi, EU-s kapcsolatok kialakítása.

Az EU-EXPO 2017 jó apropó arra, hogy kapcsolatainkat fejlesszük.


Fórumunk gyökere a Magyar Világtalálkozó

Az első Magyar Világtalálkozó 2011. július elején volt, Balatonlellén. Az első Diákok és Vállalkozók Fórumát itt szervezzük meg, 2011. július 3-án, nagy sikerrel.

Az idei Világtalálkozóra a Fórumunk új fejlődési szakaszához ért: tematizáljuk és kibővítjük. Meghívunk politikusokat, művészeket, tdósokat.

Nagyobb rendezvényeken is hsznos tud leni a Diákok és Vállalkozók Fóruma.

A május 25-i és a június 17-i partinkon, ami EU-Expo Klub is, Megbeszéljük a részleteket.

Eredmény, konklúziók:i