Hírek, események – 2020 II. félév

Továbbfejlesztjük az X-party szisztémánkat! – december 29.
A konstruktívan együttműködő, téma-orientált informális csoportokban nagy szerepe lesz az angyaloknak is! Hogyan, milyen szeánszokkal kombináltan? Ez fontos témája lesz a megbeszéléseinknek. További részleteket az Évnyitó-partinkon tanácskozzuk meg, 2021. január 21-én. A lényeg: a természet világa. A diákságnak és a vállalkozóknak össze kell fognia, mert csak együtt tudunk eredményesek lenni!

A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 12-14.
A szépségversenyek nagyon megszínesítik, megszépítik életünket, vállalkozásunkat, művészetünket is. Minden évben, december szervezzük meg a Szépségkirálynők Hétvégéjét, megválasztjuk az Év Legjobb Szépségversenyét is. Idén a Miss Bikini verseny érdemelte ki az elismerésünket. Répás Lajos, aki a Miss Hungary szépségverseny főszervezője nagyon jó műsoros, színvonalas szépségversenyt szervezett meg a Balaton egyik csodaszép strandján.
2021-ben pedig lényegesen megújítjuk a szépségversenyeket, különösen a Miss Írisz választást. Évnyitó-partinkon, január 21-én ezt is megbeszéljük!

Zene lefestése, festmény megzenésítése – november 23.
A művészetek világában is innovatívak vagyunk. Három éve találtuk ki, hogy le lehet festeni egy szép zenét, meg lehet zenésíteni egy szép festményt. A lényeg: legyen szisztéma, amely az alkotás alapja. E különleges témánkat 2021-ben már nagyobb körben exponáljuk, terjesztjük. Sőt versenyszerűen is megszervezzük. A részleteket megtanácskozzuk az Évnyitó-partinkon, 2021. január 21-én. Az Expó-stúdiónkban bemutatjuk a legjobb alkotásokat is.

Fiatal Vállalkozók Hete – november 19-20.
Idén on-line fórumot szervez a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége a klasszikussá vél Fiatal Vállalkozók Hetén. Sztárvendég Gerendai Károly, a Sziget fesztivál atyja. A konferenciára be lehet jelentkezni a FIVOSZ honlapján is: www.fivosz.hu Nagyon érdemes!

Testkultúra napok szervezése – november 6.
Tanácskozunk arról, hogy mit tartalmazzanak a testkutúra napok. A szórakozó helyeken, művelődési házakban, sportközpontokban fogjuk megszervezni. Lesz állapotfelmérés, tanácsadás, élelmiszerek, technikai eszközök, sportszerek bemutatása, forgalmazása. Előadásokat, jóga gyakorlatokat, csoportfoglalkozásokat is beépítünk a programokba. Este pedig szórakozás, diszkó. A lényeg: legyünk természetesen egészségesek! Az első SZB tanácskozásunkat november 6-án, a Morrison’s 2-ben tartjuk. Januárban, februárban már startol a komplex rendezvényünk.

Az EU-EXPO témaköreire különösen fókuszálunk – október 10.
Idén kreatív tanácskozásokban beszéljük meg, milyen legyen a 2021-es EU-EXPO. A terveinket leteszteltük, most a hatékony megszervezés a feladatunk. A diákszervezeteket és a vállalkozókat mozgósítjuk a sikeres együttműködés jegyében. Az EU-s kapcsolataink fejlesztése és a közösségépítés a legfontosabb feladataink közé tartoznak. A Megnyitón, október 12-én, erről külön is tárgyalunk. A jó szórakozás fejlesztésére is kidolgozunk terveket, pl. a FilmyxIQumot, a Quantum-diszkót.

Élményszintű oktatás fontossága – szeptember 26.
A kellemes, jó élmények jobban megmaradnak az emlékezetünkben. Ha valami hasznos információra, tudás alkalmazására van szükségünk, akkor az ismeretek felidézése is jó hatással vannak érzelmünkre, hangulatunkra. Ezért kezdeményezzük, hogy a Szenitorskolákban élményszerű legyen zs oktatás. Megbeszéljük a részleteket a tanácskozásainkon. Az EU-EXPO Innováció témakörének is témája ez a kezdeményezésünk.

Európai Diáksport Napja – szeptember 25.
A sportolás, a testedzés az immunrendszerünket nagyon fejleszti, erősíti.

Leteszteltük a Szeniorskola ötletét. – szeptember 15.
A megkérdezett kb. 50 fő egyértelműen pozitívan reagált arra, hogy vezessük be a tanulást 70 év felett is. A Szeniroskola nagyon komplex rendszer lesz, alaposan kell megtervezni és megszervezni. nagy valószínűséggel 2021 szeptemberében indulhat útjára a próba-iskola, és 022-ben már nagyobb közösséget érint, foglalkoztat. A lényeg: a hetven éven felüliek lássanak valami jó, pozitív jövőképet, tudjanak alkotni, fejlődni, legyen érdekes, hasznos életük és közösségük. Három generációt mozgat meg ez a projektünk. Mindenki jól jár benne!

A diákoknak (is) egy normális, XXI. században aktuális világnézetre, vallásra, ideológiája van szüksége – szeptember 7. Ennek érdekében is kifejlesztettük és mostantól propagáljuk a Dialektikus idealizmust.

Új tanév kezdete – szeptember 1.
Sok iskolába reggel már becsöngetnek. Kezdődhet a tanulás őszi  időszaka. És igaz a nagy tanító, Lenin iránymutatása: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Ezt ki fogjuk terjeszteni a felnőtt korra is, sőt a Szeniorskolában a 70 éven felüliekre is. Mindenki jól jár, ha fejlődik a tudata, a szellemvilága, az ismeretrendszere, a gyakorlata is.

Funkcionális fórumokat szervezünk, start – augusztus 25.
Bizonyos területekre külön-külön fókuszálva szervezzük meg a fórumainkat. Ezzel a hatékonyságot is tudjuk növelni, na meg a kapcsolatrendszerünket is. Augusztus 25-én fő témán a szórakozás, a szépségversenyek, az EU-EXPO és az EU-s kapcsolataink fejlesztése lesz. Bázishelyünk a Morrison’2 (BP. Szt. István krt. 11.) Kisebb tnácskozásokra és nagy rendezvényekre is megfelelő helyszín. Az Expó-stúdiónkat is itt valósítjuk meg.

Kreatív, közösségépítő bázisunk az Expó-stúdió – augusztus 14.
Nagyon sok jó program előkészítésében, szervezésében tud fontos helyet biztosítani az Expó-stúdiónk. Fórumokat, partner és média-partikat, klub délutánokat, szépségverseny kasztingokat, művészi alkotásokat is meg tudunk szervezni. A helyszín a Morrison’s 2-ben, a főváros egyik legjobb szórakozóhelyében alakul ki.

Térjünk vissza a szocializmushoz! – augusztus 4.
A mostaninál százszor jobb élet volt a dicsőséges szocializmusban, a hetvenes-nyolcvanas években! A közösség, a romantika, az összefogás, az innováció, az egészség világában. Mostantól az a feladatunk, hogyan tudjuk reaktíválni a Magyar Népköztársaságot, amiben benne van a magyar, a nép, a köz és a társaság. Az EFISZ Aktivista klubjainkon, a Fórumainkon, a Jósdakonferenciánkon egyik legfontosabb témánk ez lesz 2020-2021-ben.
A vállalkozói szféra új dimenzióját, az X-party szisztémát is alkalmazzuk.
Az Európai Unió sokmindenben inkább hasonlít a szocializmushoz, ezt nekünk erősíteni, fejleszteni erkölcsi kötelességünk is.
Ideológiánk, világnézetünk, a Dialektikus idealizmus is alapul szolgál a fejlesztésben.

30 éves jubileumunk – július 24.
A Vállalkozók Klubja égiszében 1990 július közepén vettük fel a kapcsolatot a budapesti Szovjet Kultúra és Tudomány Háza vezetőségével. Fantasztikusan jó és hasznos lett ez az együttműködés, hiszen ekkor startolt hazánkban az ezotéria, a természetgyógyászat, a parapszichológia tudománya is. Kotlarszkij professzor az íriszdiagnosztikát honosítottuk újra magyarországon, hiszen azt a tudományt még az 1980-as években Péczely Ignác fedezte fel és dolgozta ki. Létre is hoztuk a Péczely Ignác Íriszközpontot, amelyet a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában működtettünk éveken át. Grafológia, íriszdiagnosztika, műtét nélküli szürke-hályog-gyógyítás és rövid/távollátás gyógyítás – nagyon sikeres volt. A Vállalkozók Klubja felfejlődött nagy, nemzetközi konferenciák szervezésével, és egyesületté is alakult. A Diákok és Vállalkozók Fórumának gyökerei ide vezetnek! A továbbiakban folytatjuk a hagyományokat és új, hasznos kreatív témákat is megvalósítunk. Fórumainknak sok jó témái vannak.

Továbbfejlesztjük az Olimpia Szépe választást
Az első versenyt 2008-ban a BM siófoki Aranypart Hotelben szerveztük meg, nagy sikerrel. Azután 2012-ben a Bazaar Clubban, majd 2016-ban a Thököly Étteremben. Mostanra megérett a helyzet arra, hogy kidolgozzunk egy részletes tervünket, melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak benyújtunk, annak érdekében, hogy legyen szépségverseny az Olimpiákon. A kreatív tanácskozásainkat július 24-én és augusztus 8-án tartjuk – ekkor megválasztjuk az idei Olimpia Szépét is.

A Szép Dal Ma… – versíróverseny zenére újra indul! – július 12.
Újítsuk meg a szórakozáskultúránkat – mozgalmunkban most olyan klasszikus zenéket kell verset írni, melyek ismertek és kedveltek. A dalokat el tudjuk énekelni, sőt még tánckoreográfiát is lehet alkotni. Az idei koncepciónkat megbeszéljük az augusztus 4-i Fórumunkon is, és az Olimpia Szépe választáson, augusztus 8-án.

A Magyar Tudományos Akadémia új elnököt választ – július 7.
Fontos feladatok előtt áll a tudományos világ: vagy megújulva továbbfejlődik, vagy a dogmatikus világképekre korlátozódik. Hassunk a haladás, a fejlődés irányába, és legyen jó a tudomány világa hazánkban! Az új elnök: Freund Tamás.

Megújulva továbbfejlődünk – július 3.
Nagy sikerrel, pont kilenc évvel ezelőtt, 2011. július 3-án tartottuk meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát az első Magyar Világtalálkozón, Balatonlellén. Sokminden megváltozott azóta.
A közösségépítésre kiemelten fontos figyelnünk, meg a szórakozáskultúránk megújítására is. Nagy tanácskozást tartunk júliusban arról, hova, hogyan tovább.
Fókuszban továbbra is az EU-EXPO, a Szépség Világnapja, az Európai Rekreációs Táborok szervezése lesz. Az értékesítést a már kifejlesztett DNS-marketinggel valósítjuk meg.
Havonta 1-2 fórumot mindenképpen megszervezünk. A diákság és a vállalkozók életkedvét is javítjuk ezáltal.