Hírek, események – 2020. I. félév

A kreatív tanácskozásunk fő témái – június 29.
Hogyan szolgálja a digitalizáció a szocializációt? Hogyan újítsuk meg a szórakozáskultúránkat? Hogyan fejlesszük a szellemi képességeinket? Ezekről is tárgyalunk a fórumainkon. A részleteket a jubileumi összejövetelünkön, július 3-án beszéljük meg.

Pedagógusnap – június 7.
Életünk fejlesztésében főszerepet is játszó pedagógusok ünneplése mindenképpen jogos, sőt kötelező is egy normális közösségben, társadalomban. Sok boldogságot, jó egészséget, megérdemelt sikereket kívánunk a pedagógusoknak!

Gyermeknap – május 31.
A gyermekeké a nagyon jó jövő, de csak akkor, ha normálisan, pozitívan, jó világnézettel neveljük őket. Éljenek vidáman, egészségesen a gyerekek! A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered és ezen a napon különösen a volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített egyetemes gyermeknap intézménye.

Az Internet Világnapja – május 18.
Az emberiség öt legintelligensebb találmányainak egyike az internet. Mára már közismert. Nagy mértékben segíti a társasági és a magánéletet, a tájékozódásunkat, a szervezéseket is. A fejlesztési lehetőségek hatalmasak!

Különleges kombinációs fórumokat szervezünk – május 14.
Három nagyon eltérő szférát integrálunk a következő nagy Diákok és Vállalkozók Fórumán, június 9-én. A cirkuszi artistákat, a gyümölcstermesztőket és a spiritualizmussal foglalkozó vállalkozókat, diákokat hívunk meg (persze mások is jöhetnek), kreatív tanácskozásra. A továbbfejlődésünk és új, jó célok kitűzése, módszerek, közösségépítés a fókuszban. Az előkészítés során Delphi módszert is alkalmazunk, hogy felmérjük a partnereink, az érintettek, a meghívottak véleményét, javaslatait. Megbeszéléseink: május 20-án, 29-én, június 3-án.

Elkezdődött az érettségi – május 4.
Különösen izgalmas körülmények között, a koronavírus-járvány-mizériában kell érettségizniük a végzett középiskolásoknak. Ennek kapcsán külön is fókuszálunk majd arra, hogy a diákvilágot hogyan tudjuk megújítani. A vállalkozói szférának ebben nagy szerepe lesz. Megtanácskozzuk a fórumainkon, május 9-én az Európa ünnepén is.

Éljen Május Elseje!
A munka, a munkásmozgalom nagy ünnepe, és Magyarországnak az EU-hoz való csatlakozásának ünnepe. A munka célja – a szocializmus szerint – a termelő erők, a közösségek, az ember bővített újrateremtése, céltudatos tevékenység. Tehát kellenek jó célok, amelyeket érdemes elérnünk. A megvalósítás során nagyon fontos szerepe lehet a diákságnak is, a vállalkozói szférának is. A jó célok kitűzésében is.
Az Európai Unió a nemzetközi összefogás, együttműködés kiemelten jó, fontos platformja. Az EU-EXPO komplexumával az EU fejlesztése a célunk. 

A megújulás előcsarnokában vagyunk!
A koronavírus-járvány mizéria nagy mértékben módosítja a gazdasági életet. Ezért egy különleges Diákok és Vállalkozók Fórumát szervezünk május 9-re. Kidolgozunk egy tanulmányt, kérdésekkel, melyben egy új és jobb kor szak alkotására fókuszálunk. Az előkészítő összejöveteleinken megtanácskozzuk a részleteket. A projekt startja: május 9. – Európa ünnepe a Szabadság téren.

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk! – április 10-13.
Mindenki számára érdekes, kellemes, közösségi rendezvénysorozat a húsvéti ünnepek. A szórakozás és az udvarlás is lényeges.

Most nagyon érdemes az ismeretekre, az alkotásokra, a megújulásra fókuszálnunk! – április 4.
Hazánk felszabadulásának ünnepén, Április 4-én egyben a társadalmi megújulásra,
továbbfejlődésre is figyelhetünk, aktívan tehetünk is érte. A dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években, még nagyon jó volt a társadalmunkban az együttműködési készség, hajlam, affinitás, az új, jobb, fejlettebb dolgok, technikák, kezdeményezések érdekében.  A közösségi élet is nagyon jó volt – az Úttörő Szövetségben, a KISZ-ben, az MSZMP-ben, a szakszervezetekben. Most az a feladatunk, hogy mindezeket újra felélesszük, továbbfejlesszük!A Diákok és Vállalkozók Fórumát megújítjuk, és a húsvéti ünnepek után intenzívebb fázisba lépünk. A részleteket megbeszéljük a tanácskozásainkon.

XV. TesTudaT Konferencia – március 25.
A témaköreink mindegyike érdekelt ebben a különleges, kreatív konferencián. A testkultúra és az innováció égiszében megalkotjuk a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust. Az EFISZ Rekreációs Központok és Táborok ugyancsak nagyon fontosak lesznek, idén minimál-verzióban valósítjuk meg. A tárgyalásunk kiemelt témája, hogy idén valóban világnappá szervezzük A Szépség Világnapját – X. 14-én. A szórakozáskultúránk fejlesztésére is nagyon oda kell figyeljünk.Reméljük, hogy a Jó Istenek Hetében sikeresek leszünk!

A tavasz kezdete – március 20.
Jó csillagállással és igazi szép nappal kezdődik a tavasz. EZ is előrejelzi, hogy idén különösen fontos lesz a kreatív csapatmunka. A Diákok és Vállalkozók Fórumát exponáljuk a partnereinknek és új kapcsolatokat is kiépítünk. A tervezésre nagyon fókuszálunk, különösen az EU-EXPO és témaköreire. A nemzetközi és a helyhatósági kapcsolatainkat is kiépítjük 2020-ban. Legyen sikeres a tavaszunk!

Nemzetközi Nőnap – március 8.
Sok boldogságot kívánunk a nőknek, az istennőknek is!

Diákok és vállalkozók Újpest megújításáért – március 3.
Kreatív, konstruktív összefogással lényegesen fel lehet javítani a budapesti kerületek társasági életét. A polgármesteri hivatallal jól együttműködve például a régi piac hasznosítását, a nagyobb szabadterek beépítését, a szórakozásunk felélénkítését is napirendre vesszük. A Fórumunkra meghívjuk a kerületi diákokat és vállalkozókat, persze művészeket és újságírókat is.

Valentin napon a fő témáink: romantika, szórakozás
Öt évvel ezelőtti felméréseink szerint nagyon gyenge lett a szórakozás világa. Az eltelt tíz év alatt a romantika, erotika is tizedére csökkent. Ezt a káros jelenséget a poszt.feudalista szemléletű Fidesz-Kdnp kabinet kreálta. Ideje végre vidámabban élvezni életünket. Ennek érdekében céltudatos, kreatív Fórumot is megszervezünk. Február 14-én erről is tanácskozunk a Valentin napon, a Szóvivő bálon.

Talentum TesztCentrumok fontossága – január 25.
A Kézírás napján, a Grafológusok tanácskozásán a Talentum TesztCentrumok rendszerezésének fontosságáról is beszéltünk. A diákoknak, a vállalkozóknak nagyon hasznos! Már 2001-Ben kifejlesztettük, majd pedig az Egymásért Alapítvány is felkarolta, még 2007-Ben. A megújulás, a csapatszervezés, a megvalösítás is témája lesz a Fórumainknak.

Megújulva továbbfejlődünk 2020-ban!
A részleteket ismertetjük és megbeszéljük az Évnyitó partinkon, január 20-án, a Morrisons2-ben. A Szépség Világnapjára és az EU-EXPO-ra különösen fókuszálunk.

Sikerekben gazdag, boldog új évet, évtizedet kívánunk!
Megújulunk, továbbfejlődünk céljaink elérése érdekében.