Az Évnyitó-partinkon, 2021. 01. 21-én megünnepeljük a Vállalkozók Klubjának három évtizedes tevékenységét is.
****
A vállalkozók Klubját 1988. december 3-án, a népligeti Jurta színházban szerveztük meg először. Vendégünk volt a Celladam főnöke, Kovács Ádám.

***

A vállalkozói szféra továbbfejlesztéseként megalkottuk az X-party szisztémánkat 1999-ben. A fejlődésnek új dimenzióit nyertük ezáltal.
Az X-party lényege: “Konstruktívan együttműködő, téma-orientált informális csoport”.

***

1989-ben a Fehérvári úton, a VSZM Művelődési Házban szerveztük meg havonta a Vállalkozók Klubját. Vendégeink voltak többek között Palotás János, a VOSZ alapítója, Székács Anna az APEH elnöke is.

*****

1989. október 10-én a Fészek Művelődési Központban nagy sikerrel tartottunk klubesteket. Háziasszonyunk a szépséges Zsila Ágnes volt. Domján Laci is előadást tartott az Agykontrollról.

*****

1989. december 29-én kiemelkedő sikerrel megszerveztük a Vállalkozók Előszilveszteri bálját a Fehér Házban, az MSZP székházában (ma képviselői irodaház). A műsor 4 és fél órás volt. Azután az Old Boys együttes zenéjére táncolhattunk. Fantasztikus élmény volt a nyolcszáz vendégünknek!

*****

1990-ban felvettük a kapcsolatot a Szovjet Kultúra Ház igazgatójával, Vaskebával, és Valerij Vasziljevvel. Hatalmas fejlődésnek indultunk! A szovjetek segítségével elterjesztettük a természetgyógyászat és az ezotéria értékeit, különlegességeit. Létrehoztuk a Péczely Ignác Íriszközpontot Kotlarszkij professzor szakmai védnökségével.

*****

A Vállalkozók klubját egyesületté alakítottuk. Az egyesület elnöke Ujhelyi Sándor lett. Alapító főtitkár: Szilvásy Péter.

Az Yrisz Klubot 1991 szeptemberében indítottuk, kiemelt témáink közé tartozott az íriszdiagnosztika, a grafológia, az ősi okkult ismeretek, a természetes gyógymódok, a technikai újdonságok és a bálok szervezése.

*****

A Diákok és Vállalkozók Fórumát – a két szféra konstruktív együttműködése érdekében kezdeményeztük, 2011-ben.
Az első fórumunkat a Magyar Világtalálkozón, Balatonlellén, 2011. július 3-án szerveztük meg.

*****

A Vállalkozók Klubja teljesítette legfőbb küldetését, a vállalkozói szféra létrehozását és felfejlesztését. Az alapító döntése értelmében a Vállalkozók Klubja az EU-EXPO Klubba reinkarnált  2017 októberétől. Az EU-EXPÓt X-party 1 szisztémában szervezzük. Kiemelten fontos feladatunk az Európai Unió és a nemzetközi együttműködés fejlesztése. 

Szilvásy Péter alapító

Budapest, 2018. 05. 07. * 2020-11-22

*****

magyaroroszforum

pmp-11-16

euexpoklub-20-09-29

euexpoklub-06-25

vke-jan