Ezen az oldalunkon olyan pályázatokról adunk hírt, amelyek vállalkozóknak, diákoknak, vállalkozást indítóknak lehet hasznos. 
(Oldalstart: 2016-11-8))

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása – Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása

Pályázók köre:

  • Támogatást igényelhet az a 18. életévét betöltött magánszemély, aki 2015. január 1. napjától 10.000 fő alatti lakosságszámú településen él és nem tagja, nem volt tagja, illetve nem tulajdonosa vagy nem volt tulajdonosa már bejegyzett vagy korábban bármeny okból megszűnt vállalkozásnak.
  • Pályázhat az a vállalkozó is, aki a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben elért éves árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik és jelen pályázat keretében nem mezőgazdasági tevékenységgel kívánja bővíteni tevékenységi körét.

A támogatás mértéke:

A vissza nem térítendő támogatás összege: 40 000 eurónak megfelelő forintösszeg, mely két részletben folyósítható.  A támogató okirat kézbesítését követő naptól a támogatási összeg 75%-a előlegként, az üzleti terv végrehajtását követően (az első kifizetési kérelem benyújtásától számított 36-48. hónap között) a fennmaradó összeg 25%-a.

Kötelező vállalások:

  • A kedvezményezett a támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított 9 hónapon belül köteles megkezdeni az üzleti terv végrehajtását és az üzleti terv végrehajtásának megkezdésétől számított 6 hónapon belül az új mikrovállalkozásra vonatkozó egyéni vagy társas vállalkozást befejezetten megalapítani és tevékenységét bejelenti.
  • Legkésőbb a támogató okirat kézbesítését követő naptól számított 4. üzleti év végére az új tevékenység vagy az új mikrovállalkozás működése alapján kifizetett jövedelemnek el kell érnie legalább a hatályos kormányrendeletben meghatározott, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított garantált bérminimumot (éves), vagy részmunkaidős foglalkoztatás esetén annak a foglalkoztatással arányos részét.
  • Nem kötelező – de 15%-al növeli a pályázat nyertességének esélyét – amennyiben a pályázó vállalja az üzleti terv végrehajtása során (a vállalkozás megalapításától a második kifizetési kérelem benyújtásáig) egy fő részmunkaidős, jelenleg mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozó esetében egy fő teljes munkaidős alkalmazott foglalkoztatását.

A pályázat kiemelt előnyei:

  • Csak akkor kell a vállalkozás működését elindítani, ha a támogatói okirat megérkezett, a pályázó biztosan támogatásban részesül.
  • Átalánytámogatás, nincs szükség részletes elszámolásra, bármire fordítható az összeg a vállalkozás beindításához.

Pályázat benyújtási határideje: 2016.10.24. és 2018.10.23. között

Az első szakaszban benyújtásra kerülő pályázatok: 2016. 10. 24. és 2016. 11. 24. között

******** 

Európában is egyedülálló utólagos ablakszigetelési technológiát ajánlanám fel kezdő vállalkozók , vagy már működő vállalkozások részére,  igény esetén.
A Hungarian Skyline Bt. 1994-től végez Magyarországon egyedülálló technológia alapján fa, fém és műanyag nyílászáróknál utólagos hő, hang, por és eső víz elleni szigetelést, az egész ország területén, de már külföldi országokban is, mely jól bevált, úgy a lakosság mint a közület részéről.

Ha kezdő, vagy már meglévő vállalkozását szeretné bővíteni, akkor az alábbi költségekkel kell számolni:

Szerszámok:

– 1-db sarokcsiszológép  kb:   8.000-Ft

– 1-db csavarbehúzógép  kb:  12.000-Ft

– 1-db kalapács, kis és nagy véső, lapos és csillag csavarhúzó (kicsi és nagy) fém reszelő, harapó fogó, kombinát fogó, hidegvágó, emelő, vagy feszítő, imbusz kulcs, kézi falc gyalu, ecset, vágókés, ami  kb: 10.000-Ft összesen.

A szerszámok bekerülési összege, max: 30.000-Ft.

Anyagok:–   Pálmatex ragasztó kezdéshez 2-db.0.8-as kiszerelésű, ami  8.000-Ft/2-doboz.

–                 Német szigetelőanyag 1-doboz, 36.000-Ft/doboz, ami 2-db 60-fm-es tekercs.

–                 Francia szigetelőszalag, Angol ragasztóval ellátva 20-db, ami 6.000-Ft/20-db, mely 19×25-fm-es.

A szigeteléshez szükséges anyagok bekerülési összege: 50.000-Ft, mely elegendő 2-db nagy családi ház szigeteléséhez, ami 150-200.000-Ft nettó árbevételt eredményez/nap.

 

A munkavégzéshez, ill. a munkavállaláshoz szükséges technológia betanítását, ( elsajátítását ), kezdő, vagy már meglévő vállalkozások részére: 600.000- Ft,+Áfa-s áron vállalom, max: 2-fő  betanításával, ha önerőből szeretné megvalósítani.

Pályázati, vissza nem térítendő támogatás esetén: 1.000.000-Ft+27%-os Áfa, azaz 1.270.000-Ft.

A fenti összeg magában foglalja, az alábbi költségeket:

– Mivel az anyag beszerzés külföldről történik, így azt biztosítani tudom, igény alapján, számlázással.

– Ha a  szigetelési technológia betanulásához, a területet Ön biztosítja bárhol, max:2-3-napig, akkor a szállás és utazási költség engem terhel.

– A munkavállaláshoz szükséges ismertető és tájékoztató anyagokat, ill. a műszaki leírást biztosítom..

– A munka betanításához szükséges anyagot, a betanítási időre, a 2-3-napra ingyenesen biztosítom.

Megjegyzés: Ezzel a szigetelési technológiával, akár 1-hét alatt is megkeresheti a technológia elsajátításával kapcsolatos költségeket.

A több évig tartó munkalehetőségre, csak az jelentkezzen akivel a későbbiek folyamán együtt is lehet dolgozni.

Erre a szigetelési technológiára már külföldről is érdeklődnek, mivel onnan is kapunk megrendeléseket.

A rosszul záródó nyilászárók, rengeteg hőveszteséget eredményeznek, de ettől jobb szigetelési technológia nincs Európában.

Ezt a szigetelést lehet alkalmazni Műemlékvédelmi épületeknél is, mivel többször is festhető és legalább 20-30-évig lehet számolni a

garantált fűtési költségmegtakarítással, ami csak 1/10-be kerül az ablakcseréhez képest.

Már most egyre több műanyag ablakszigetelést kérnek, mivel  5-6-év után jelentkeznek a problémák a nyílászáróknál és az ablakcsere

program miatt, rövidesen akár 20-30-évre is megrendelések várhatók az utólagos szigetelésre, mely technológia erre kiválóan alkalmas.

Ha Ön igényel alvállalkozót a munkájához, akkor abban is partner tudok lenni, igény esetén.

A technológia betanításával járó kiadás, max: 5-napi munkából már megtérül, de ez is ingyen van, mivel pályázhat rá.

Egyéb kérdés esetén a 0630/9462-562-es telefonon elérhető vagyok, vagy bővebb információt a www.hungarianskyline.eu honlapunkon talál.

T,
Mencsik Gyula, cégvezető

Bp. 2016-11-08