Hírek, események – 2022

A Vállalkozók Klubja 1988-ban startolt – december 3.
A Népligeti Jurta Színház adott otthont az első Vállalkozók Klubjának – Szilvásy Péter alapításában. A klub díszvendége Kovács Ádám, a Celladam felfedezője, és cégvezetője a Celladam Teamnek. A klubestnek hatalmas sikere volt, ez megalapozta a további klubéletet,, a vállalkozó szféra fejlesztése is beindulhatott. A Vállalkozók Klubja egyesületté is alakult, melynek Ujhelyi Sándor lett az elnöke. A Vállalkozók Klubját 2020 decemberében az EU-EXPO Klubba reinkarnáltuk. December 3-án, a 34. évfordulónk alkalmából ünnepségsorozatot is rendezünk.

Fiatal Vállalkozók Hete – november 23-25.A FIVOSz nagyszerű kezdeményezése idén is nagy közönséget vonz. Sok jó, hasznos előadás és kiállítók inspirálnak a vállalkozásokra. Kovács Patrik csapata nagyszerű vállalkozást kreált a Millenárisban.

Az EU-EXPO fejlesztése – október 10-16.
Kidolgoztuk, meghatároztuk a témaköreinket – Testkultúra, Művészet, Innováció, Szépség és Szórakozás. Ezek nagy mértékben érdeklik a vállalkozókat, a művészeket, a tudósokat, a diákokat, a rendezvényszervezőket. Nem konkurálunk más rendezvényekkel, inkább konstruktívan együttműködünk a pozitív kezdeményezésekkel. Az idei EU-EXPO tanácskozásain megtervezzük a 2023-as expanziónkat, de figyelünk a kombinatív összefogásra is. Az Európai Unió – amit nagyon tisztelünk – különösen hasznos, jó lesz az EU-EXPO 2023-ban. Erre nagyon fókuszálunk.

A Szépség Világnapján, X. 14-én nagyon különleges, fontos, az emberiséget feljavító kezdeményezésünket is exponáljuk.

Before-party – szeptember 12.
A Szépség Világnapja X. 13. előkészítő, sajtótájékoztatós, partneres rendezvényének találtuk ki az első Before-partinkat, még 2005-ben. Azután fejlesztettük, és mostanra már az EU-EXPO előkészítő partija, Aktivista Klub is lett a Before-party. A grafológiai különlegességei két is megtárgyaljuk. Idén a Morrisons2-ben tartjuk. A szórakozáskultúránk fejlesztése is fontos témánk. A megjelentek megismerkednek a programjainkkal, terveinkkel és egymással is. Klasszikus Vállalkozók Klubja és a Diákok és Vállalkozók Fóruma is ez a Before-partink.

Fórumaink szervezésére nagyon fókuszálunk – augusztus 22.
Sok jó, hasznos, kellemes, nyereséges, művészi, tudományos, egészséges témánk van, melyek napirendjei az Aktivista klubjainknak. Nagy szükség van már a jó közösségi életre, a korszerű ideológiánkra is. A diákság és a vállalkozói szféra összefogása ugyancsak fontos. A háziasszonyunkat és egy-két szervezőnket még keressük, de a Before-partinkra, szeptember 12-én már komplex lesz a Szövetségünk.
Az augusztus 29-i multifunkciós klubpartinkon is megtárgyaljuk ezeket.

Divattervezés grafológiai elemzéssel – augusztus 14.
Ezt a régi fejlesztésünket, hogy a kézírás elemzése alapján is lehet ruhát tervezni, a szépségversenyünkön, a Miss Írisz választáson külön is exponáljuk. A mai világban nagy szükség van a kreativitásra és a fantáziára is – a GrafoDivatDesign szinte mindenkinek ajánlható. Nagy bemutatónkat a Szépség Világnapján, október 14-én tartjuk, de addig is lehet kipróbálni. Jó varrodák, design-stúdiók és a diákság összefogása indul!

7. Görögdinnye-fesztivál Békésen – július 30.
A kreatív szórakozás, a finomságok, a jó társasági élet fejlesztései is kiemelt célja ennek a rendezvénynek. Az elsőt 2016-bán szerveztük meg a helyiekkel, nagy sikerrel. Tervünk az, hogy 2023-ban meghívunk vendégváró sokat, külföldről is. A jó szórakozás a lényeg.

Különleges PR módszerek kifejlesztésére is fókuszálunk – július 17.
A különböző témák, műfajok, stílusok kombinálás, integrálása kreatív módszerekkel nagyon hasznos lesz a témáink, projektjeink, rendezvényeink reklámozásában. Konstruktív tanácskozást tartunk erről is az EU-EXPO Klubpartinkon, augusztus 8-án. Az első nagy reklámakciónkat a szeptember 12-i Before-partink érdekében szervezzük meg.

Tizenegy évesek lettünk – július 3.
Az első Diákok és Vállalkozók Fórumát az első Magyar Világtalálkozón szerveztük meg Balatonlellén, 2011. július 3-án. A hely is, az esemény is nagyon méltó volt a projektünk kezdéséhez.

V. Életmód expó és Ásványsziget- június 11-12.
Nagyon hasznos, jó rendezvény ez a Lurdy Konferencia Központban! Sok kiállító prezentálja termékeit, szolgáltatásait. A műsorok is érdekesek. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlható a megtekintés.
Egy önálló standunkon grafológiai elemzésekkel szolgálunk.

Pedagógusnap – június 5.
A pedagógusnap változó ünnep: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

Gyermeknap – május 29.
Május utolsó vasárnapja a gyermekek ünnepe is. Legyenek egészségesek, vidámak, okosak, éljenek jó családi és közösségi életet!

Kezdődik az érettségi – május 2.
A középiskolai érettségi vizsga mindenkinek nagyon fontos, és hasznos, hiszen ha sikerül jól leérettségizni, az méltán ad önbizalmat a szellemünknek, és a közösségi életünknek. A magyar írásbelivel indul az érettségi, majd lesz matematika, történelem, kémia, stb.
Sok sikert kívánunk a diákságnak!

A Tánc Világnapja – április 29.
Egy különleges táncot is kifejlesztünk “A Szép Dal Ma…” projektünk égiszében, a Laharo-partijainkon is.

TesTudaT Konferencia és Írisz bál-party – március 25.
Ez a konferenciánk kiemelten fontos témákkal foglalkozik. A világnézetünk, a parapszichológia fejlesztése, a tudatosság és a vidám jó élet lényeges kérdéseire is fókuszálunk. Az est Írisz bál-party a szórakozásunk élénkebbé tételét inspirálja, a Miss Írisz szépségverseny startja is ekkor van. Az 5. TesTudaT Konferenciánkon alkottuk meg a vezérelvünket: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” – ez az Európai Fiatalok Szövetségének is a vezérelve lett.

Irisz a szivárvány istennője – március 25.
Az ógörög jó istenek közé tartozik Írisz, a szivárvány, a sokszínűség istene, az istenek hírnöke. Az írisz-diagnosztika ihletője, a Miss írisz szépségverseny névadója. Hála és köszönet Írisz istennőnek!

Művész-diákságot mozgósítunk – február 22.
Az ének-zene művészettel foglalkozó középiskolásokat és egyetemistákat is érintő, érdeklő programjainkon innovatív hatást is gyakorolunk. A Szép Dal Ma… Versíróverseny klasszikus zenékre, a tudományos tételek megdiszkósítása, a Diák Divat Show – nagyon fontos, jó, kellemes kezdeményezésünk, melyekkel a diákokat is, a művészeket is, a vállalkozókat is mozgósítani tudjuk. A fórumainkon, az Aktivista klubjainkon, az EU-EXPO Klubokon ezekre is fókuszálunk. Következik: az Írisz bál és a TesTudaT Konferencia március 25-én.

Multifunkciós EU-EXPO Klub – február 18.
Az 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja az EU-EXPO Klubba reinkarnált 2021 decemberében. A Grafoklubnak is helyt adunk most, és a Diákok és Vállalkozók Fórumának is tervezünk fejlődését.
Amire nagyon fókuszálunk: az idei EU-EXPO tervei, a Szépség Világnapja nemzetközi expanziója, a szórakozásunk megújítása és “Legyünk természetesen egészségesek!”  A megjelent partnereink, klubtagjaink egymással tudnak konspirálni. A Morrisons”2 adja a helyszínt. Lesz a Parti-pite készítő verseny prezentációja is. A humoros némafilmek projektünket is bemutatjuk. Az Aktivista klubunk égiszében a világnézetünket, a Dialektikus idealizmust megtanácskozzuk.

Évindító partink – január 28.
Az éves programjainkat ismertetjük, beszéljük meg. A közösségi életünk és a szórakozás-kultúránk fejlesztésére külön fókuszálunk. Az EU-EXPO Klubunk nagyon hasznos lett, ezért az idei EU-EXPO is még klubhálózat-szerű lesz októberben. A Szépség Világnapját idén 20. alkalommal szervezzük meg, célunk, hogy valódi világnap legyen, az ENSZ jóváhagyásával. A Miss Írisz választásban is sokat újítunk: csapatverseny is lesz. Az ideológiánknak, a Dialektikus idealizmusnak a terjesztése kiemelten fontos tervünk, akciónk. És a vidám, egészséges életünk erősítése is!

Pontosan hét éve született meg az EU-EXPO fantasztikus ötlete – január 19.
Egy új dimenzióját nyitottuk meg a magyar és az európai vállalkozások számár. Az évnyitó parinkon, január 28-án megünnepeljük a jó kezdetünket, hogy legyen nagyon jó folytatás is.

Fantasztikus újításunk: tudományos tételeket, vitaminokat, gyógyteákat megdiszkósítunk!
Premier: 2022-03-25 TesTudaT Konferencia és Írisz bál-party.
A részleteket megtanácskozzuk, kidolgozzuk a fórumainkon, klubpartinkon is.