Fiatal Vállalkozók Hete

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége nagyon jó, barátságos és vállalkozó kedvű csapata évről évre megszervezi a Fiatal Vállalkozók Hetét. 

Idén is – 2018. november 12-16. – sok érdekes téma kerül a színpadra, és már országos méretűvé vált a rendezvény.

Érdemes a részleteket megtekinteni a FIVOSZ honlapján: 

www.fivosz.hu

Budapesten november 14-15-ig, a Bálna Budapest Plázában kerül megszervezésre FVH. Ezen megjelennek a Diákok és Vállalkozók Fórumának képviselői is.

Eredmények, konklúziók, kapcsolatok:


A diákság szerepe az expókon

Sok jó rendezvény van már Budapesten, és a vidéki nagyvárosokban.

A kiállítók, vállalkozók nagyon igénylik a diákok asszisztenciáját, ez közismert.

Az expó-innováció égiszében kezdeményezzük, szervezzük, hogy a diákok a szakmájuknak, érdeklődésüknek megfelelően az expókon katalizálják a kiállítók és a célközönség, partnerek kapcsolatát. Erre az egyik legjobb módszer az, hogy kisebb csoportot verbuválunk egy expón, vállalkozókból, újságírókból, tudósokból, művészekből, diákokból, és tárlatlátogatást szervezünk nekik, bemutatva, jobban megismerve a kiállítókat, termékeiket, szolgáltatásaikat. Ezzel mindenki jól jár.

A másik innovatív kezdeményezésünk, hogy már az expó megtervezésébe is bevonjunk kompetens diákokat, akik kreativitásukkal, lelkesedésükkel nagy mértékben növelnék az expó iránti szakmai és közönség érdeklődést. Természetesen a szervezésben, a reklám-propagandában is érdekeltté lehet tenni a diákokat.

Mindezekről és a továbbiakról részletesebben is szólunk a Szépségkirálynők Hétvégéjén és az Évnyitó partinkon.

Budapest, 2018-10-28


A mandala dala

A 2018-as EU-EXPO Művészet napján, október 11-én, különlegességet fejlesztettünk ki: a mandala dalát. Összekombináljuk a mandala, a festmény vizuális és a dal akusztikus világát.

Fontosabb komponensek:

Van egy szépen, színesen megfestett mandala.

Egy algoritmus alapján a színekhez rendelt hangjegyeket lekottázzuk..

A kotta alapján lezenéljük valamilyen illő hangszeren lejátszuk a zenét.

Lehet még kombinálni egy szép verssel.

Mégtovább fejlesztve egy tánckoreográfiát is alkothatunk.

Karácsonyi, ünnepi eseményen ez csoda jó hatással lesz a közönségre.

A Diákok és Vállalkozók Fóruma a művészet terén is sokat tud alkotni!

Budapest, 2018. X. 11. * A Jó Istenek Hete és A Szépség-innováció Hete


Elkezdődött a 2018/2019-es tanév


Ahogyan az Lenin is megmondta, az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni! – ennek megfelelően hatalmas előkészületek és várakozás után elkezdődött a 201862019-es tanév az iskolákban, a gimnáziumokban, az egyetemeken. A leglényegesebbnek azt tartjuk, hogy a mai korban, világban hasznos ismereteket oktassák, és a megtanultak alkalmazni tudását is fejlesszék az oktatás során. Másik, különösen fontos, hogy a jó közösségek is kialakuljanak, fejlődjenek, erősödjenek. Például az egyetem végzősei között maradjon meg az összetartás, barátság, mint ahogyan ez megvolt a dicsőséges szocializmusban. És persze a testedzés, a művészeti készségek fejlesztése és a szórakozás is nagyon fontos – diáknak, szülőknek, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Diákok és Vállalkozók Fóruma az expó-innovációban ezeket is figyelembe veszi.


Az ötven felettiek újraoktatása diákok bevonásával

Nagyon sok vállalkozó, ötven év felettiek már sok mindent elfelejtettek az érettségiükből, az egyetemi tanulmányaikból. Érdemesnek tartjuk, hogy legyen egy szenior-oktatási rendszer, melyben a mai tudományokkal is jobban kapcsolatba kerülnének azok a vállalkozók, akik az életet már jól megtapasztalták.

Kicsit módosítva alkalmazhatjuk Lenin híres instrukcióját, hogy “Az ifjúság legfontosabb feladata tanulni, tanulni, tanulni!” – oly módon, hogy “Ha a felnőttek tanulnak, megújulnak!”

Kellenek az informatikai, a természettudományi, a humán és a művészeti ismeretek is.

Természetesen szükség lesz egy korszerű valláskultúrára is, hiszen pl. a monoteista vallásokról már egyértelműen megállapítható, hogy zsákutcába vezetnék a bigott híveiket. Kell itt is egy jó diák-vállalkozó-tudomány-vallás konszenzus.

A gyógyászatot is lényegesen meg kell újítanunk, erre hivatott az EU-EXPO Testkultúr napja is, és az Orvosok és Természetgyógyászok Konszenzus Konferenciája, amit idén novemberben szervezünk meg.

A további részleteket a Before-partinkon, szeptember 12-én prezentáljuk.


A diákságnak pozitív célokra van szüksége

A diákság nagy energiával, vitalitással tanul, és ez a tanulás csak akkor ér valamit, akkor tud használhatóvá válni, ha a diákoknak vannak nagy céljaik, pozitív jövőképük.

A múltba nem érdemes visszafordulni, mert már megvalósult. Felesleges újra egyfajta feudalista restaurációval kísérletezgetnie a Fidesz-Kdnp kabinetnek, mert az úgysem sikerülhet. Túlléptünk a császárság világán, a kapitalizmuson is. A szocializmus volt igazán jó, sokkal jobb, mint a mostani rendszer.

A diákság nagy kreativitással i rendelkezik. Ha nem blokkolják a monoteista vallások dogmái, akkor nagyon fantáziadúsak, barátságosak, humorosa, romantikusak és együttműködő készek. Ezt mindenképpen érdemes értékelnie a vállalkozóknak, akik már rendelkeznek gyakorlattal, problémamegoldó képességekkel, és pozitív célokkal.

A Diákok és Vállalkozók Fórumain kiemelten kell foglalkozzunk azzal, hogy milyen is legyen a jövőképünk, társadalmi rendszerünk, céljaink világa. Az őszi Fórumunkra tehát hívjuk, várjuk az átlagnál aktívabb, progresszívabb diákságot és a vállalkozói szférát.

A 2018. szeptember 12-i Before-partinkon startol az új koncepciónk, mellyel – reményeink szerint – sikeresen megmozgatjuk az egész magyar nemzetet, sőt az Európai Uniót is, hiszen kiemelten fontos projektünk az EU-EXPO.


Kezdődik a VAKÁCIÓ

A nyári nagy vakáció minden iskolás gyermek, és a családja számára szinte ünnep. Lehet strandolni, játszani, élni, szórakozni. De táborok is vannak, és nagyon fontos a sportolás is. Kell, hogy a gyerekek testileg is, szellemileg is fejlődjenek, hiszen ők a jövőnk reménységei.

Jó egészséget, erőt, sok boldogságot kívánunk a vakációzó diákoknak, tanulóknak, tanároknak!


Az Európa nap kapcsán

Európa ünnepén, a budapesti Szabadság téren mi is megjelentünk.  Nagyos sok jó kiállító volt, akikkel érdemes, hasznos volt törgyalnunk.

A konklúziónk:  nagyon nagy szükség és igény van arra, hogy a diákság és a vállalkozói szféra konstruktívan összefogjon és együttműködjön az EU fejlesztése erősítése érdekében is.

Ezért egy külön fórumot is megszervezünk, még a nyár elején, és meghívjuk az Európai Unió illetékes vezetőit, képviselőit is. A részleteket megbeszéljük  tanácskozásainkon. Fő témáink egyike, természetesen az idei EU-EXPO lesz, melyet októberben tartunk.