Vállalkozók Klubja – a gyökerek

A magyarországi vállalkozói szférát az 1980-as évek végén hozták létre.- Palotás János, Szilvásy Péter, Székács Anna, Szántai-Sárközi Ambrus, Zsila Ági.

A gyökerek, az alapítók tisztelete nagyon fontos a fenntartás és a fejlesztés alapfeltétele. A dicsőséges szocializmus (70-ess, 80-as évek) fellendülésének egyik gyümölcse a vállalkozások létrejötte. Többek között a Vállalkozók Klubja is e szférát fejlesztette. A VOSZ, a BKIK ugyancsak.

Most az a nagy kihívás, hogyan tudjuk egy új dimenzióba emelni a vállalkozásokat. Ennek érdekében hoztuk létre még 2011-ben a Diákok és Vállalkozók Fórumát, illetve 1999-ben az X-party szisztémánkat. A lényeg röviden: konstruktívan együttműködő, téma-orientált informális csoportok  szervezése, működtetése.

Ez kiemelten fontos, hasznos lesz napjainkban. A Fórumjainkon, az EU-EPXÓ Klubbokon, az EFISZ Aktivista Klubjain, partnereink rendezvényein különösen fókuszálunk a vállalkozók és a diákok együttműködésére, fejlesztésére is.

2018. április 7-én reaktiváltuk a Vállalkozók Klubját, a Lelkes Ásványbörzén, a Lurdy Konferenciában. A Hungexpón, az EU Napon, a Magyar Világtalálkozón folytatjuk fejlesztéseinket.