Különleges alkotások – összefogással

Az expók világának megújítása nagyon hasznos témánk, az EU-EXPO égisze alatt sokat tudunk fejleszteni. A diákokra és a vállalkozókra nagy szükségünk van ezen a téren – is! Egy-két érdekesség: a szervezés legyen közösségi és kreatív csoporttechnikákat is alkalmazzunk, a humor is jelenjen meg, méghozzá a pavilonok, standok szintjén is – például egy-egy Vicclapot tesznek ki a kiállítók. A közös művészeti alkotásnak is lenne piaca, közönsége partnersége. Egy rajz, egy dallam, egy szobor máskor is bemutatható, ezért jó szuvenírként is működhet.

A Jó Istenek Hetének első napján, 2018. 01. 29-én, az Évnyitó partinkon megbeszéljük, hogyan lehet hatni egy pozitívabb, jobb, igazabb világnézettel a diákság fejlődésére, a vállalkozói szféra erősödésére, együttműködésére is.

*** Újítsuk meg a magyar Himnuszt! – 2. rész ***

A Magyar Kultúra Napja – I. 22.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt, amely nagyon sokáig tényleg méltóan képviselte nemzetünk szellemiségét.

Ám megérett a helyzet arra, hogy továbbfejlesszük a Himnuszt!

Legyen vidámabb, optimistább, kreatívabb a Himnusz – zenéjében és szövegében egyaránt. A 2016-os januári Évnyitó partinkon a felkérésünkre egy zenekar lejátszotta a Himnuszt, de az eredetinél sokkal frissebb, ritmusosabb kompozícióban. Az eredeti hangjegyekkel. Jó élmény volt hallgatni!

Idén, 2018-ban pedig a Himnusz szövegén is változtatni fogunk. Áttérünk a több- isten-hitre, elkerüljük a halál-mantrát, és a nemzetközi konstruktív összefogásra fókuszálunk a magyar Himnusz szövegében – természetesen az eredeti vers figyelembevételével.

Minden jó ötlet, javaslat, partnerség, támogatás jól jön!

Témagazda: Európai Fiatalok Szövetsége – efisz@x-party.hu

Szilvásy Péter alapító, elnök * Budapest, 2018. 01. 22.