Világlátó – 2018 II. félév

Posted by & filed under Hírek.

*

Orosz – Amerikai csúcstalálkozó Helsinkiben – július 16.
A két ország elnökének a megbeszélésére figyelt a világ, és okkal megnyugodhatunk, mert dominált a békés együttműködés szándéka. Putyin és Trump bizalmas találkozójának részleteit a KTJ is vizsgálja. Reméljük a legjobbakat!

31. Lidl Balaton-átúszás – július 14.
Az 5,2 km még medencében úszva is sok, hát még egy tóban, szélben! Aki neki mert vágni, tudja jól, ez nagy próbatétel, a Balatont átúszni. És mégis ezrek ugranak a tóba, hogy célba érjenek. Az idei eseménynek szerencsére az időjárás is nagyon kedvez. A  szervezők, a támogatók valóban nagyszerű esemény megvalósítása érdekében fognak össze. Akik át tudják úszni a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között, méltán büszkék lehetnek magukra!

A Nagy Francia Polgári Forradalom ünnepe – július 14.
Nagyon fontos esemény volt az emberiség történetében, 1789. július 14-én korszakváltás kezdődött Párizsban, forradalmi javulás a világban. Ezt ünnepeljük e napon. Központi helyszín a Francia Intézet. Tanácskozás, megbeszélés, szervezés, utána szórakozás.

12 éve, a második Emese bálon, 2006. július 5-én alapítottuk meg a Kormányzati Tanácsadó Jósdát, a Magyarok Házában. A fő célunk az volt, hogy a parapszichológia, az ezotéria, a spiritualizmus módszereivel segítsük tanácsainkkal a Kormányt. Nagyon békés, konstruktív céljaink voltak a Gyurcsány kormány idején. Ebben az évben már az EU támogatása az egyik legfontosabb célunk.

A legcukibb gyerekek a kifutóról
Véget ért az első gyermek divathét Magyarországon Egy héten át a legkisebbeké volt a főszerep a kifutókon, a Kids Fashion Week World 2018. rendezvényen. A Tesla Budapestben megrendezésre került program volt az első magyar gyermek divathét, de így is több mint ötven 3-16 év közötti modell és 15 divattervező vett részt rajta a világ minden tájáról. Nemzetközi szinten számos világvárosban szerveznek gyermek divatheteket, de Budapesten csak az elmúlt napokban került megrendezésre az első.

„Kapj rá!” a halra!
A nyár a szabadtéri programok időszaka. A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány kóstoltató roadshowjának köszönhetően a következő hetekben számos rendezvényen és fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők az egyszerűen elkészíthető, ízletes halból készült ételeket. Ezekben a napokban a soproni VOLT Fesztivál látogatói kaphatnak rá a halra, ha ellátogatnak a Borfaluban található „Kapj rá!” faházhoz. Itt nemcsak megkóstolhatják az ízletes halfalatokat, hanem el is vihetik magukkal a recepteket, és a szerencsekereket megpörgetve további értékes ajándékokat szerezhetnek. A standon többek között halropogós remulád mártással, füstölt busa pástétom és chilis, zöldfűszeres halfasírt várja a bulizás után megéhező fesztiválozókat. Ha járatosak az édesvízi halak ismeretében, akkor megpörgethetik a szerencsekereket is. A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:
1., HALFESZT Tiszafüredi Halas Napok, Tiszafüred, 2018.07.06-08.
2., Bajai Halfőző Fesztivál, Baja, 2018.07.12-15.
3., II. Dunamenti Halfesztivál, Mohács, 2018. 07.21.
4., Sziget Fesztivál, Budapest, Óbudai-sziget, 2018. 08.08-15.
5., VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok, Szarvas, 2018. 08.03-04.
6., Fonyódi Harcsafesztivál, Fonyód, 2018.08.24-25.
7., Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018.08.31-09.02
8., Györöki Szüret és Halfőző fesztivál, Balatongyörök, 2018.09.01.
9., Mahal halfőző verseny, Tiszafüred, 2018.09.01.

A Magyar Egészségügy Napja – július 1.
Semmelweis Ignác születésnapját tekintjük a Magyar Egészségügy Napjának. Ekkor kicsit jobban ráfigyelünk az egészségünkre, az egészségügyre is.

Ausztria az EU Tanácsának új elnöke július 1-től.
Sok sikert kívánunk felelősségteljes munkához, az EU, a nemzetek együttműködésének fejlesztése érdekében! Mi, magyarok is ebben vagyunk érdekeltek. Az EU-EXPO sikeres megvalósíthatóságát is erősíti  jó magyar – osztrák vállalkozói kapcsolat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.