Világlátó – 2018 II. félév

Posted by & filed under Hírek.

**
Szilveszteri mulatságok és érdekességek – december 31.
Az év utolsó napjának megünneplése minden országban szépen, vidáman, színpompásan történik.  Egy-két jó tanács, hogyan emeljük az ünnepség fényét: egyszerre koccintásnál az egészség mellett kívánjunk magunknak és másoknak is valami különösen jót – magunkban, de ki is mondható. Az Élmény hangulatát leképezhetjük kottán, rajzban, írásban is – ez majd emlékeztetni fog minket arra, mi jót szeretnénk a következő évben elérni.
*
A Karácsonyi ünnepekre készül az ország-világ
Az emberiség egyik legnagyszerűbb ünnepén a szeretet van a középpontban, a család, a rokonság, a barátok, barátnők. Az ajándékozás nagyon fontos, hasznos és jó, hiszen materializálódik az ajándékban a szeret érzése. Természetesen a jó hangulat, a vacsora, a zene is fontos velejárója az ünnepeknek. Idén az Aranyvasárnap után van a Szenteste, és ez felerősíti a jó hangulatot. A boltok, piacok nyitva, tömeg biztosan lesz, ez kell is.
Az Európai Sajtószövetség vezetősége ezúton kíván kellemes karácsonyi ünnepeket minden kedves olvasónknak, partnerünknek, tagjainknak!
*
Az Év embere a Finantial Times szerint
A neves brit üzleti napilap Soros György milliárdos befektetőt választotta meg az év emberének. Gratulálunk!
**
Harminc éve alakult meg a Vállalkozók Klubja
A régi szép idők eredményei megújulnak, továbbfejlődnek!
Még a dicsőséges szocializmusban, 1988 december elején került megrendezésre az első Vállalkozók Klubja, a Népligetben, a Jurta Színházban. Kovács Ádám Volt az első vendégünk, a Celládámról és más fontos találmányról tartott előadást. Azután a kb. 120 fős közönség, akiket érdekelt a vállalkozás, beszélgettek. A Vállalkozók Klubja nagy expanziójára először a VSZM Művelődési Házban (Bp. Fehérvári út 120.) került sor. Az előadók között voltak kormánytagok, tudósok, művészek, cégvezetők. A Fehér-házi Előszilveszteri Bál tekinthető az egyik csúcspontnak – 1989. december 29-én. 1990 nyarán vettük fel a kapcsolatot a szovjetekkel, a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában. A természetgyógyászat, az ezotéria is ekkor indult meg hazánkban. Az egyesületté alakulás ezután lett. A Vállalkozók Klubja egyike a magyar vállalkozói szféra megalapítóinak, klubvezető: Szilvásy Péter. A Vállalkozók Klubja az alapja az Yrisz Klubnak és az EU-EXPO Klubnak is, valamint az X-party szisztémának. A fejlődés folytatódik!  
***
A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 15.
A szépségversenyek év végi összefoglaló partijának is számít az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat. A Miss Hungary döntőjére is sor kerül. Megválasztjuk a Szépségek Királynőjét és az Év Legjobb Szépségversenye címet kiérdemlő eseményt is. A zsűrinek nehéz de nagyon szép feladata van ilyenkor. Természetesen az nnepi műsorra is sor kerül. A Vállalkozók Klubjának 30 évvel ezelőtti megalapítását is megünnepeljük.
Eredmények – borsonline.hu oldalán is.
**
Federica Mogherini főképviselőnek az Európai Unió nevében tett nyilatkozata az emberi jogok világnapja alkalmából – december 10.
Az ENSZ tagállamai 70 évvel ezelőtt ezen a napon fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ez a lépés az emberi történelem legnagyobb tragédiáját követően egységbe kovácsolta a világot. Azóta hosszú utat tettünk meg. Az Egyetemes Nyilatkozat a nemzetközi emberi jogi normák sarokkövének bizonyult, amelyre számos ország erős és ellenállóképes emberi jogi struktúrát épített fel. Még sosem éltek ennyien ilyen jó emberi jogi körülmények között, mint napjainkban. Az Egyetemes Nyilatkozat 70. évfordulója alkalmat ad arra, hogy megvizsgáljuk, az emberi jogok milyen átfogó hatást gyakoroltak társadalmainkra.

*
Prima Primissima díjkiosztó gála – december 7.
A nagyvállalkozói szféra egyik magyarországi megalapítójának is tekinthető Demján Sándor, az MHB vezérigazgatója hozta létre a “legjobbak a legjobbak között” versenyt. A művészetek, a tudományok, a vállalkozások terén a leginkább arra érdemesülteket díjazzák minden év decemberében. Fantasztikusan jó műsor keretében, a televízió egyenes adásban közvetíti az eseményt. A díjazottak:
**
20. Lurdy Házi Lelkes Ásványbörze – december 7-8-9.
A világ minden részéről bemutatnak különleges ásványokat, drágaköveket a kiállítók. Karácsony előtt ez nagyon jó rendezvény! A főszervező Lelkes András és családja, barátai segítségével elérte, hogy már többen szeretnének standot bérelni, mint amennyi hely van a Lurdy Konferencia Központban.
December 8-án egy komplex Partner és Média-partit, EU-EXPO Klubot, Aktivista Klubot is szervezünk, a Vállalkozók Klubjának 30 évvel ezelőtti megalakítását is megünnepeljük. 
*
Természetgyógyász Magazin Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja – december 2.
Ez a rendezvény, már két évtizede, a természetgyógyász és parapszichológiai szakma csúcstalálkozójának is számít. Három szintet foglalnak el a jobbnál jobb kiállítók a Villányi úti Konferencia Központban. Rangos előadások mellett színvonalas kiállítók és szolgáltatók is megjelennek. Lesz grafológiai tanácsadás, kártyajóslás, csakraterápia, táplálkozási tanácsadás, életmódváltás, korszerű és tradicionális módszerek a tágabb értelembe vett életvitellel kapcsolatban. Főszervező dr. Görgei Katalin, a Természetgyógyász Magazin főszerkesztője és Paulinyi Tamás a Szintézis Szabadegyetem vezetője, és a csapatuk. Ez egy szenzációsan jó rendezvény, mindenkinek jó szívvel ajánlható!
*
Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács -november 26.
Európai Unió Tanácsa. A miniszterek várhatóan részleges általános megközelítést fogadnak el az Európai Szolidaritási Testületről (2021–2027) szóló rendeletjavaslatra és az Erasmus programról szóló rendeletre vonatkozóan. November 27-én, kedden a miniszterek megbeszéléseiket a Kreatív Európa programra és arra a kérdésre fogják összpontosítani, hogy miként lehet küzdeni az online félretájékoztatás terjedése ellen. Emellett vitát tartanak majd a nagyszabású sporteseményekről mint az innováció mozgatórugóiról. A vitán meghívott előadóként részt vesz Martin Kallen, az UEFA versenyigazgatója.*
30 éves a Hatos lottó!
A Vállalkozók Klubja megalakulásával szinte egyidőben startolt az egyik legnépszerűbb szerencsejáték, a Hatos lottó. Az ünnepségsorozat a Hősök terén kezdődik, november 25-én. Sok szerencsét! A jó célok érdekében a pénznyerésnek sok értelme van. 
*
A hastánc jótékony hatásai
A női egészségre a hastáncnak is nagyon jó hatása van, mivel az energiákat gerjeszti és megfelelően elosztja a testben. Javítja a fantáziát, a kreativitást, a pontosságot, a ritmusérzéket is. Az alvásra és a férfiakra is jó hatással van…
*
Röpülj páva – ismét, megújulva
Még a dicsőséges szocializmusban került először megrendezésre a magyar népzene, népdal, néptánc fesztiváljának számító televíziós ki mit tud verseny. Nagyon helyes, hogy napjainkban is hatalmas népszerűséggel újraindul a Röpülj páva, melynek döntőjére Karácsony közelében kerül sor. Ez a műsor tényleg nagyon jó műsor minden értelmes néző számára!
*
Készül az AlapFilmyxIQum!
Hogy mi ez? Na, majd megnézed! Látni kell főleg, mert a Humoros Némafilmek nemzetközi Fesztiváljának start-demó-reklám filmje. A nagy bemutatóra:
A Szépségkirálynők Hétvégéjén, december 15-én, a Lurdy Konferencia Központban kerül sor.
Az alapfilmben döntési szituációra végződik a történet, melyet a versenyzőknek kell folytatni. A humorszakma csúcsait döngetjük!
*
Több mint 40 bajnok a vízi sportok ünnepén: Vizesgála a Duna Arénában – november 25.
A tavalyi évhez hasonlóan ismét összegyűlnek a vízi sportok hazai klasszisai, hogy egy lehengerlő showműsor keretében csillogtassák meg tudásuk legjavát. A Vizesgálának ezúttal a rangos világversenyek helyszíneként szolgáló Duna Aréna ad otthon. Az idei rendezvényen a sportbarátok több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok produkcióját láthatják.
*
Grafológusok Őszi Szakmai Napja – november 24.
A kézírás az emberiség egyik legintelligensebb alkotása, nagyon jól kifejezi, leképezi a duktor személyiségét, jellemét, viszonyulásait, egészségi állapotát, múltját és jövőképét is. A jó grafológus több ezer kézírást elemzett már, és van para-pszichológiai, ezotérikus, vállalkozói ismerete, tapasztalata is. A Magyar Írástanulmányi Társaságot dr. Agárdi Gábor vezetésével sikerült még a dicsőséges szocializmusban, 1989-ben megújítani. A grafológia nagyon hasznos a személyzeti munkában, de a gyógyításban és a transzcendenciában is. A MÍT mostani találkozóján a szakma további lehetőségeiről is szó lesz. Tudjuk, hogy a kibernológia a grafológia új dimenziója a XXI. század karakterológiai diszciplínája. 
*
Férfiak Nemzetközi Világnapja – november 19.
Ha van Nőnap, kell legyen Férfiak napja is. A két nem egyenrangú. Az isteni szinten is.E napon érdemes jobban a testkultúránkra, és a heteroszexualitásra is fókuszálni, hiszen ezek jellemzik legjobban a nemi identitást, így a férfiasságot.
*
Magyar Ízek Őszi Vására – november 17.
Néhány különlegesség, finomság a vásár repertoárjából: Cardinal kézműves kávé, szezámmagos kürtőskalács, oreosütemények, szarvasmarha kolbász, Csalló pálinka, Józsa tészták. A műsorban fellépett a Rajkó zenekar mesterhegedűse és cimbalmosa is. A vásár főszervezője Pap Krisztián és családja, barátai. Kellene ez gyakrabban is, mert nagyon színvonalas a rendezvény! Megválasztottuk a Party Szépét is, aki Pojbics Andrea lett.
*
Fiatal Vállalkozók Hete – november 12-16.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének lelkes csapata ugyancsak mintaértékű a konstruktív és barátságos együttműködés világában!
A kezdeményezés a FIVOSZ alapító elnöke, Kovács Patrik indította hat évvel ezelőtt.
Az idei FIVOSZ Héten már országos expanzió van.
Nagyon érdemes részt venni valamelyik eseményen, mert mindenkinek ad érdekességet, tanulni valót, hasznosságot
Az Európai Fiatalok Szövetségének vezetősége is megjelenik a budapesti porgramokon, november 13-án és 14-én, a Bálna Budapest Plázában.
Eredmények, konklúziók, folytatás:
*
Világnézetünket nagyon meg kell újítanunk
A XXI. század ideológiájának, világnézetének, vallásának a kialakítása egyre időszerűbb, ezért a Jó Istenek Hetében – november 7-én kezdeményezzünk egy konferencia összehívását. Politikusokkal, vallási vezetőkkel, tudósokkal, művészekkel, vállalkozókkal, diákokkal együtt egy konszenzuson alapuló világnézetet dolgozunk ki. Ennek alapja a Dialektikus idealizmus is. A konferencia szervezése már októberben elindult, de igazán intenzívvé a Természetgyógyász Magazin Ezotérikus Karácsonyi Fesztiválján, december 2-án válik.
**
Országos Edzettségi tesztnap – november 11.
A lényeg: évről évre legyünk egyre edzettebbek!
*
Miss Hungary fotótábor – november 10-11.
Magyarország egyik legkedveltebb, legrangosabb szépségversenye a Miss Hungary. Minden év decemberében van a döntője. Idén dec. 15-én lesz a Lurdy Konferencia  Központban. A Miss Hungary katalógusa is szenzációsan jó. A fotótáborban résztvevő lányokról készült fényképek kerülnek be a nagyon designos lapba. Perzse a partnerek és a szponzorok is helyt kapnak benne. Répás Lajos főszervező idén is a Hajdúszoboszlói Hotel Aurumban tartja a fotótábort. Kellemes és nagyon hasznos élmény.
*
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 101. évfordulója – november 7.
1917-ben kitört a forradalom Oroszországban, és a szocializmus, a kommunizmus nagyon pozitív eszmerendszerének megvalósulása kezdődhetett el. Történelmi tény, hogy még nem volt kommunizmus, de az is iga, hogy a kommunizmus ideológiájánál jobbat még nem tudott alkotni az emberiség. A NOSZF ünneplét a haladó emberiség elkötelezett vezetői a mai napig komolyan veszik, és megtartják. Mi az Újpest Fesztivál Centrumban emlékezünk a dicsőséges szocializmusra.
*
A Jó Istenek Hete – II. évad –  november 4-11.
Az emberiség felett két szinttel vannak az istenek, akik jó, pozitív mágiával segítik, éltetik a világot, az angyalok és az emberiség életét. Az ősi kultuszok felújítás és továbbfejlesztése különösen fontos manapság. A monoteizmuson túl kell lépnünk, és a világunkat tágabban kell szemlélnünk, élnünk. A szociális tér, a közösségek reaktíválása és újak teremtése most különösen fontos feladatunk. Az Európai Fiatalok Szövetsége iaz Alapelveink és a programterveink kidolgozása után nagyszabású akciókba kezd 2019-től. Célunk egy valódi, jó közösségi életteret varázsoljunk az Európai Fiatalok Szövetsége égiszében. A Jó Istenek Hete misztériumunkat folytatjuk, fejlesztjük!
*
UFÓ-Konferencia – november 3.
A Földön-kívüliek létezése egyre inkább evidensé válik. Érdemes ezzel a témakörrel tudományos igényességgel is foglalkozni. A Nemzetközi UFÓ-Szövetség magyarországi szervezete (vezető: Kalmár János, Yrisz Klub Nívódíjas) minden év novemberében hatalmas konferenciát szervez Újpesten, az Ifjúsági Házban – nem véletlenül, hiszen a mai ifjúságnak ez a téma már nagyon aktuális lesz, kb. 15 év múlva. 
***
Mindenszentek Napja – november 1.
Eredetileg ősi, boszorkány ünnep, évkezdetnek is számított ez a nap, amikor is azokat ünnepeljük, akik az emberiséget előre vitték életükben, és amikor jobblétre szenderültek, a szellemük az angyalok világába léphetett. Ezen a napon is érdemes arra fókuszálni, hogy az emberi élet célja, értelme: közösségben, közösségért, közösség által! 
*
Téli óraátállítás – október 28.
Egy órával vissza kell állítani hajnal 3 órakor az órát. Eredetileg ennek az volt a célja, hogy energiát (villany) takarítsanak meg az emberek, de ez nem jött be, mert decemberben már délután 5 órakor sötét van. Ezért kezdeményeztük, hogy a nyári óraátállítás után már ne legyen visszaállítás. Ez nagyon jó lesz mindenkinek. Most viszont érdemes korábban kelni, aktivizálni magunkat a napi teendőkre!
*
Beauty kiállítás és vásár a Hungexpón – október 26-28.
A szépségipar nagy felvonulása is ez a rendezvény, idén először jelentkezik a Hungexpón. A standok is nagyon szépek, designosak, a kiállítók is fókuszálnak a nívós termékeik exponálására.
Különösen érdekes téma: a 2002-ben kifejlesztett PszichoKozmetika arcmaszkjába érdemes belekeverni pl. kókusztejet, D-vitamint is.
***
Szórakozzunk, legyünk egyre vidámabbak!
A “Jó zenére jó táncolni jó!” mozgalmunkat még 2008. május 8-án, az Európai Unió ünnepén kezdeményeztük. A Laharo-partik rendszerét továbbfejlesztjük, és kiterjesztjük. A multifunkciós partikon lesznek bemutatók (pl. divat, stílus), hastáncshow, koncert, latin és rock-and-roll tánc, humoros filmek, játékok, buli és Quantum-diszkó is. Ez utóbbi a XXI. század tánca. A partnerek és a közönség szervezése novemberben megindul. A november 10-i partin próbát tartunk.
*
Megújulva megnyitott az egykor Europark, azaz a Shopmark – október 25.
Egy év alatt lényegesen felújították és kibővítették Kispest első plázáját az Eurparkota, aminek Shopmark lett az új neve. Az átadó ünnepségen Gajda Péter is jelen volt, és büszkén jelezte, hogy ez a pláza Kispest egyik büszkesége. 
**
Az 56-os forradalom ünnepe – október 23.
Az 1956-os magyarországi forradalom megmutatta a világnak, hogy van fegyverünk a diktátorok ellen. A forradalom győzelme után kezdődhetett a szocializmus építése, melynek alapjait 1961-re leraktuk.
*
Békéscsabai Kolbászfesztivál – október 19-22.
A csabai kolbász világhírű. Íze tényleg egyedülállóan finom. A kolbászfesztiválon négyszáz csapat készít kolbászt. A zsűrinek idén is nehéz dolga lesz. A hangulat remek, a műsoros estek is fokozzák. Szinte mindenkinek ajánlható, még a vegetáriánusoknak is, hiszen sok más étel, ital is van a repertoárban.
*
Magyar-spanyol sztár a könnyűzene világában
Hangulatos lemezbemutatóval kombinált sajtótájékoztatón mutatta be dalait Sergio Santos “Tiltott tánc” címen. Szinte operaénekesi színvonalban. Dalai dinamikusak, jól megkomponáltak és nem futószalagművek. “Ha van ihletem, akkor komponálok!” – mondta kérdésünkre a művész, és ezzel jó biztatást is adott azoknak, akikben ugyancsak van egy kis művészvér. Santos dalai megtalálhatók a Youtubon is, érdemes meghallgatni! 
*
Multifunkciós tagsági rendszert hozunk létre
Az Európai Sajtószövetség szerves kapcsolatban van az Európai Fiatalok Szövetség, az X-party Központ, az EU-EXPO Klub, a Diákok és Vállalkozók Fóruma, a Szponzorszervező Csapat tevékenységivel, témáival, rendezvényeivel társul a tag, aki sajtóigazolványunkat kéri. Ezzel bővülnek az újságíró  és az Európai Sajtószövetség köre is, a tevékenységek hatékonyabbak lehetnek. Ezt a koncepciónkat az idei EU-EXPÓn és a Szépség Világnapján, X. 14-én konstruáltuk meg. A részleteket és a tagsági igazolványokat az After-partin prezentáljuk, november 11-én
*

A Szépség Világnapja – X. 14.

CROSSING-PARTY MÓDSZERREL SZERVEZZÜK AZ IDEI EU-EXPO-T – október 9-14.
A terveink tesztelését már a MusicExpón, október 5-én elkezdjük. A művészeti témáink kerülnek a fókuszba.
A Szórakozás modult a ReMixben tartjuk, 6-án. Ekkor van a Miss Írisz és a Miss Hungary castingja is. A Lelkes Ásványbörzén, október 7-én kibővített klubdélutánt tartunk. A programjaink, a csapatépítés, a PR, az értékesítés a fő témáink.
Az ünnepélyes megnyitóra október 9-én, 18 órakor kerül sor az Atlasz-kabinetben. Prezentáljuk az idei és a jövő évi terveinket is.
A Testkultúra modul programját praktikusan egy nagyszerű strandon, a Palatinuszon tartjuk.
A Feltalálók és Újítók Napján, október 12-én, a Kibernológusok Társaságának nagytanácskozására is sor kerül. Az info-kommunikáció, az expó-innováció témáinkat exponáljuk.
A Szórakozás, október 13-án, egy hastánc-fesztiválon lesz.
A Szépség Világnapját, a Miss Írisz választást a Hungexpón, az Otthon Design nagyszerű programsorozatához integráljuk. A crossing-party módszerét már öt évvel ezelőtt kidolgoztuk, alkalmaztuk, először a 10. Emese bálon. Nagy előnye ennek a módszernek, hogy sokkal bővebb lehet az adott program, hiszen társulunk egy adott rendezvényhez, amelyiknek a műsorát, partnerségét, reklámját is bővíthetjük. Mindannyian jól járunk.
A Miss Írisz 2018-ban Molnár Krisztina diáklány lett.

Testkontroll
A Vezérelvünk – Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé! – nagyon fontos derivátumává válik a “Testkontroll”, melynek kifejlesztését 2017 nyarán kezdtük el. E módszerünk első fokozatában a testedzés közben fokozottan gondolunk a testünkre, testrészeinkre, szerveinkre is. A felvetődő problémákat, fájdalmakat megoldjuk – és egészségesebbé válunk. Módszerünk oktatását már novemberben elkezdjük.

A Jó Istenek Hete  XXII- – október 8-14.
Az emberiség feletti, pozitív, jó világot az angyalok világának (Mennyországnak) nevezzük. Az angyalok feletti szint az istenek szintje, akik a Világ életét szervezik, vezetik. Vannak férfi és női istenek – a két nem egyenrangú, egységet képez. Duál-párokban is. Az embereknek jó tudni, hogy az istenek jók. Köszönet és hála a jó isteneknek. Az istennői princípiumot méltatjuk, többek között a Miss Írisz választással, A Szépség Világnapjával X. 14-én. Ezen a héten kerül megrendezésre az EU-EXPO is.

Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban – október 6-7.
Az ásványvilágot szinte mindenki szereti, csodálja. Különösen akkor, ha nagyon sokféle jelenik meg egy vásáron. A mostani Ásványbörzén is felvonulnak legszebbek, közülük lesz megválasztva az Év Ásványa. A rendezvény jó hangulatú, sok érdekességgel. Még egy Aktivista Klubot is be tudunk szervezni.

Budapesti Maraton – október 6-7.
Csodaszép fővárosunkban idén már a 33. alkalommal szervezik meg, Kocsis Árpád vezetésével, a Budapest Maraton futóversenyt. A színvonal nagyon jó, a hangulat ugyancsak, a távok meg: 5 km, 10 km és 42,125 km. Aki lefutotta már a maratont, tudja jól, hogy mekkora nagy teljesítmény, hatalmas dicsőség. Mondhatja, mint az ókori spártai hős: győzelem! Idén a helyszín a Duna-parton van. A győztes:

Budapest Music Expo – október 5-7.
Egy hangszeren való játszani tudás hozzá tartozik az alapműveltséghez! A Music Expo nagymértékben segíti a látogatókat abban, hogy rögtön megjöjjön a kedvük egy hangszert kipróbálni, játszani rajta. Hatalmas tárházát mutatja be a zenének idén is Andrásik Rémó igazgató és csapata, partnereivel. A hungexpón kerül megrendezésre, ahol kényelmesen, jó leférnek a kiállítók, köztük Roland, Huawei, a Sony és még sokan mások. Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, romantikusoknak különösen hasznos ez a seregszemle!

A Paulaner Októberfeszt Budapesten – szeptember 27-30.
A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre, így Magyarországon immár hatodik alkalommal élhetik át az igazi bajor élményt a Kincsem Parkban. Budapesti rendezvény alternatívát kínál mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt. Az idei évtől kezdve a Paulaner Brauerei Gruppe GmbH & Co. KGaA saját hatáskörében szervezi a PAULANER OKTOBERFEST BUDAPEST sörfesztivált. A színes programban fellép többek között a Beatrice Nagy Feróval, és lesz retró diszkó is. Buli, sör, jókedv!

A Tudomány Éjszakája – szeptember 28.
Jó dolog, ha a tudomány mai állapotára is rálátunk egy kicsit, játékosan, szórakozva.

Európai Diáksport Napja – szeptember 28.
Nagyon fontos, hogy a diákság a tanulás mellett sokat mozogjon, sportoljon. Az egész-ségre ma különösen kell ügyelnünk, hiszen az okostelózás az idegrendszert aktivizálja, és nagyon sokaknál a test elhanyagolódik. Az Országos Edzettségi Tesztnap rendszerünk ugyancsak az egészségünk érdekében kerül megrendezésre.   Az Európai Unió korrektségére jellemző a Diáksport Napja kezdeményezés is.

Flyingfitness, a legkomplexebb mozgásforma
Itt az idő, hogy elszakadj a talajtól. A Flyingfitness az aerial jóga és a légtorna ötvözete nyújtó és erősítő gyakorlatokkal, valamint az óra végén hammockos relaxációval kiegészítve. Rénes Szilvia, a Royal Shape személyi edzője szerint nincs még egy olyan sport, amely ennyire sokoldalú. Még csak modellnek sem kell lenni hozzá, hogy sikerélményünk legyen benne.

Elkezdődött a csillagászati ősz – szeptember 23.
Hajnal 3 órakor a Nap a Mérleg havába lépett, elkezdődött a csillagászati ősz, ami most kedvez a pozitív kommunikációnak, az innovációnak – és teszteléseknek, fejlesztéseknek is. A párkapcsolatnak, a nagy céloknak október 4. hozhat nagy szerencsét. Ekkor áll együtt a Hold és a Felszálló Holdcsomópont. A politikai konfliktusokat fel kell vállalni, a jobb célok fognak győzelmet hozni. Egészségünk terén érdemes jobban figyelnünk az immunrendszerünkre, a memóriánkra, a csontozatunkra. EZek karbantartása és fejlesztése most kiemelten fontos. A társadalomban a közéleti vitákban a kreatívabbak, humorosabbak és pozitívabbak fognak győzni. Az Európai Unió a mostani vitákból továbbfejlődve megerősödik. A nemzetközi együttműködés javulni fog, ha kikerüljük az akadékoskodókat. A szórakozáskultúránk megújulása október 10-től válhat intenzívebbé. (Forrás: Kormányzati Tanácsadó Jósda)

A legendás évfolyam ismét találkozik – szeptember 22.
A Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki karán, még a dicsőséges szocializmusban, 1983-ban végzettek ismét összejönnek a BME Rektori Hivatalában, hogy megbeszéljék az aktuális világhelyzetet, na meg jól szórakozzanak. A 99 végzett diplomás közül 75-en voltak jelen öt évvel ezelőtt.. Ez önmagában is csoda! Jönnek Ausztráliából, Dél-Amerikából is. Mintaértékűnek tekintjük azt, hogy a tanulás mellett a jó közösség is nagyon fontos volt. A mostani találkozón 61-en vettünk részt!

EU: Vállalkozás és ipar – Versenyképességi Tanács, 2018.9.27–28.
A Versenyképességi Tanács olyan kérdésekről tárgyal majd, mint a mesterséges intelligencia, valamint a 2020 utáni időszakra szóló Horizont Európa kutatási program. Az ülés napirendjén szerepel az EU hosszú távú költségvetése is.További részletek az ülésekkel foglalkozó oldalon.

UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban is. 2018-ban a központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-kert), ahol az IDUS keretében kerül megrendezésre a Budapesti Egyetemi Sporfesztivál is a HÖOK-al együttműködésben

Nemzeti Vágta – szeptember 15-16.
Benépesült a Hősök tere, tele lett az Andrássy út is. Sok érdekességet mutattak be a vágta helyszíneinek képviselői. Megválasztottuk a Fesztivál Szépét, aki egy szlovákiai magyar lány lett, Plankó Andrea.

Budapesti Nagy Sportágválasztó – szeptember 14–15.
Immár 23. alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amely alkalmanként átlagosan több mint 20 000 embert vonz. Idén összesen 104 hagyományos és kevésbé ismert sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, akik egy országos rekordkísérletnek is részesei lehetnek. A sportolás mellett a rendezvényre látogató sportbarátok olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal is találkozhatnak, beszélgethetnek, sőt: akár együtt is mozoghatnak velük a nyílt edzéseken.

Before-party – szeptember 12.
Nagyon sikeres és eredményes lett az EU-EXPO és a Szépség Világnapja Before-partija, ami egyben összevont sajtótájékoztató, az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja is. A még 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja új dimenzióját is jelenti az EU-EXPO Klub, amely rendkívül széles spektrumban, strukturáltan, céltudatosan szervezi a vállalkozói szféra mellett a diákságot, a művészeket, a rendezvényszervezőket, a szépségeket is. A Szépség Világnapj X. 14-én már a 15. alkalommal kerül megszervezésre, ami ünnep az Európai Sajtószövetségnek, hiszen 2005-ben kezdeményeztük a létrehozatalát.

Világbajnok lett a magyar trió az Öttusa Világbajnokságon – szeptember 12.
Gratulálunk a lányoknak, és további sok sikert kívánunk nekik!

Vegafesztivál – szeptember 8-9.
A húsmentes táplálkozás hasznosságát nem lehet vitatni, hiszen mindenkinek ki lehet próbálni. Ha jobb lesz tőle az egészsége, a szellemisége, akkor legyen vegetáriánus. Az idei fesztivált is Csermák Orsolya és csapata szervezi meg a kőbányai Pataky Művelődési Központban. Színes műsorral kombinált fórumok és nagyon sok jó kiállító jelenik meg. Szinte mindenkinek ajánlható ez a tradicionálisan színvonalas, jó hangulatú rendezvény!

Food Truck Show a lovin – szeptember 7-9.
A mostani nagy food truck fesztiválon a “díszvendégíz” az indiai főszerek lesznek. Hamburger, hot-dog, pecsenye, lángos – minden mennyiségben, finoman elkészítve. A Kincsem park ezen a hétvégén megtelik. Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek ajánlható ez a rendezvény!

A Futball Éjszakája – szeptember 7.
Első alkalommal kerül megrendezésre a foci népszerűsítésének ez a különleges módja. Szinte minden stadionban lesz valami buli, koncert és persze foci. A közönség aktív bekapcsolásával. A dicsőséges szocializmusban startolt Színészek – Újságírók rangadójára is sor kerül. Eredmény:

Megjelent a 2018. évi Globális Innovációs Index
A WIPO, a Cornell SC Johnson College of Business és az INSEAD The Business School for the World közös gondozásában 2018. július 10-én jelent meg a The Global Innovation Index 2018 Energizing the World with Innovation című kiadvány. Az innovációs rangsor a világ közel 130 országának innovációs kapacitásait és teljesítményét méri fel megközelítően 90 mutatószám (indikátor) felhasználásával. A Globális Innovációs Index alapján a világ leginnovatívabb gazdasága 2011 óta Svájc. Őt követi Hollandia, Svédország, az Egyesült Királyság, Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok. Magyarország 2018-ban a 33. helyet foglalja el az összesített innovációs rangsorban, azaz mintegy hat helyet ugrott előre az országrangsorban (2017-ben a 39. helyezett volt). Hazánk az innovációs szektor ráfordításainak és eredményeinek arányát mutató innovációs hatékonyság (Innovation Efficiency Ratio) alapján az előkelő 8. helyen áll.

Elkezdődött az új tanév – szeptember 3.
Ahogyan az Lenin is megmondta, az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni! – ennek megfelelően hatalmas előkészületek és várakozás után elkezdődött a 201862019-es tanév az iskolákban, a gimnáziumokban, az egyetemeken. A leglényegesebbnek azt tartjuk, hogy a mai korban, világban hasznos ismereteket oktassák, és a megtanultak alkalmazni tudását is fejlesszék az oktatás során. Másik, különösen fontos, hogy a jó közösségek is kialakuljanak, fejlődjenek, erősödjenek. Például az egyetem végzősei között maradjon meg az összetartás, barátság, mint ahogyan ez megvolt a dicsőséges szocializmusban. És persze a testedzés, a művészeti készségek fejlesztése és a szórakozás is nagyon fontos – diáknak, szülőknek, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Diákok és Vállalkozók Fóruma az expó-innovációban ezeket is figyelembe veszi.

ÚVár a kifutó – augusztus 31.
Második alkalommal került megrendezésre a Hilton Budapest szálloda és aZ – Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület részeként működő – Ability Fashion Team közös eseménye, a Vár a kifutó! – II. Felvonás divatbemutatója egy vidám, családias hangulatú, zenés, táncos gálaest keretében. Szlovák Dorina és Buday Gergely 2012. április 12-én alapította meg az Ability Fashion Team-et, melynek küldetése, hogy a megváltozott életet élő lányok és fiúk betekintést nyerhessenek a fotózás, a szépség és a divat világába. 2017. július 7-én a kifutóra lépő modellek bebizonyították, hogy az igazi szépséget nem befolyásolja, hogy valaki éppen hallókészülékkel, fehér bottal, kerekesszékkel vagy egyéb segédeszközzel éli mozgalmas életét a mindennapok során.

Újpesti városnapok- augusztus 30. – szeptember 2.
Idén is nagyon jó műsorral, programmal, kiállítókkal jelentkezik az Újpesti városnapok, a Gő téren, az új piacon, és a nagy színpadon. Az első napon az Oscar-díjas Hair musical feldogozását prezentálják. A kerület lakóin kívül sokan jönnek Budapest más területéről, és a környező falvakból is. Kezdjük jó hangulatban az őszi szezont, a tanévet. Jó kezdet, fél siker!

A Jó Istenek Hete – XX. – augusztus 20-26.
Az ideológiánk, az alapelveink életképessége már bebizonyosodott, mostantól már az expanzióra kell fókuszlnunk. A Jó Istenek Hete részint a tradíciók ápolásán, részint a mi korunk világnézetének a megújításán alapszik. Az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezésében, a Jó Istenek Hetében fókuszálunk azokra a jó és különleges dolgokra,melyeket fontosnak tartunk. A testkultúra, a világnézet, az innováció, a művészet, a szórakozás terén is tudjuk értelmezni a Jó Istenek Hete programjait. A mostani, a 20. alkalommal megrendezésre kerülő héten az ősmagyar vallást, a Napisten és a Holdistennő világát szeretnénk felújítani. Érdemes tudni, hogy az Árpádsávos zászlónk eredetileg vörös (Napisten) és ezüst (Holdistennő) színű volt. Az 1948-as forradalomban a zöld, a Föld is társult a trikolórhoz. Európában, az Unióban 2019-ben tervezzük ezen akciónk expanzióját.

Szeretettel vár mindenkit a Hilton a Várban!
A vezetőséggel egy rendezvény kapcsán találkoztunk. És nagyon korrektek, barátságosak voltak. Megtudtuk, hogy hónapokkal előbbre már telt házuk van, a rendezvénytermeiket is sokan keresik. Rájöttünk, mi a titkuk, miért van, hogy ennyire kedveltek! A lényeg, hogy nagyon konstruktívak, barátságosak. Ötcsillagos szálloda, de azért fel lehet keresni akkor is, ha nincsen sok plénze az embernek, mert az aurája is nagyon jó a helynek.

Megnyílt az új Újpesti Piac – augusztus 24.
Több éves építkezés után végre megnyílt az új Újpesti Piac. Sok ezren látogatták meg a megnyitón. Száznál több stand, árusító kínálja termékeit, zöldséget, gyümölcsöt, húsárut, sajtokat bőven lehet vásárolni. A hangulat továbbra is jó, barátságos.

Budavári Sörfesztivál – augusztus 23-26.
A sör ünnepének is tekintett rendezvényen megkóstolhatunk sok-sok különlegességet. Élvezhetjük a sör mámorító, sőt gyógyító hatását is.Baráti társaságban egy pohár sör mindenkör:)

Nemzeti ünnepünk Augusztus 20.
Az államalapítás, az új kenyér és az Alkotmány ünnepe van e napon – országszerte színvonalas rendezvényekkel kombináltan. A dicsőséges szocializmus Alkotmányát 1949-ben sikerült megalkotni, és a hetvenes-nyolcvanas évek dicsőséges szocializmusában már jól tudtuk működtetni. A Szent István-i államalapítás fontos része lett nemzetünk összekovácsolódásának. Az Új Kenyér ünnepe jelképezi, hogy együtt, összefogva kell dolgozni, alkotni. A budapesti fesztiválon a Duna-parton, a Várkert bazár előtt a Magyar Ízek utcájában sok finomsággal találkozhatunk. Többek között az idei Új Kenyér is nagyon finom lett, a Kurdi Family Pékség mesterműve. A nagy titok: kukoricaliszt és 12 órás kovászolás. A Fesztivál Szépe címet egy mohácsi gasztronómiai cég háziasszonya érdemelte ki. A 20-án este a klasszikus tűzijátékot a Ghimes együttes komponálta zenére celebrálják. A lényeg változatlan: együtt, összefogva, vidáman, kreatívan tudunk sikeresek, boldogok lenni.

Fődíjat nyert Goztola Krisztina a Bujtor István Filmfesztiválon
Kisjátékfilm kategóriában a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotás lett a nyertes a IX. Bujtor István Filmfesztiválon. A francia-magyar koprodukcióban készült film főszereplője Goztola Krisztina volt, aki első ízben mutatkozott be producerként, és osztatlan sikert aratott. Augusztus 18. és 20. között immár kilencedik alkalommal rendezték meg Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált, ahol a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket díjazták négy kategóriában.

Tour de Hongrie
Hatalmas nemzetközi mezőnnyel profi biciklisták versenyén keresztül a világ szeme elé tárult Magyarország. A francia versenyhez hasonlóan, itt is több száz kilométert kell letekerniük a versenyzőknek, nyugatról keletre haladva, hegynek föl, hegynek le. Le a kalappal az extrém sportok élharcosai előtt! Megmutatták, hogy az ember teljesítőképességeit lehet még fokozni. A győztes:

Rekord hőséges nyár
Idén már a harmadik hete, hogy a napi középhőmérséklet 30 C fok felett van. Kell az ilyen jó, napsütéses vidámság. Persze a strandon leginkább. Tudjuk ajánlani többek között a Palatinust, a Kispestit, a Velenceit is. A lényeg, hogy töltődjünk fel energiával, és jó élményekkel, a jó céljaink érdekében.

Európai Sportbajnokság
Szinte olimpiai kvalitású rendezvény! A szabadtéri sportokban hatalmas a verseny. A magyar csapat az élmezőnyben van. Németország és Skócia ad otthont a rendezvénynek, augusztus első felében.

India Varázsa Fesztivál- augusztus 12.
Add át magad a varázslatnak! Neked mi jut eszedbe Indiáról?Ízek? Mantrák? Szerelmek?Vagy netán a sáfrányszínben pompázó vidám szerzetesek, akik mantrákat énekelnek az utcán? Esetleg az Ájurvéda, az Élet tudományának örök érvényű szabályai, melyeket magad is szeretnél a mindennapjaid részévé tenni? Vagy a lenyűgöző monumentális, szobrokkal díszített épületek látványa?
Bármi legyen is az, ami elvarázsolt, mi segítünk újra átélni a csodát.

Kezdődik a Sziget fesztivál – augusztus 8.
Európa egyik legjobb rendezvénye idén már a 26. alkalommal jelentkezik. Gerenday Károly főszervezőnek nagyon sok munkája van ebben a rendezvényben, méltán megérdemli a dicséreteket, a kitüntetéseket. A Sziget fesztivál látogatóinak 75 százaléka külföldi, nagy részük törzsvendég.  A budapesti Hajógyári sziget megtelik. A színpadon híres művészek, énekesek, együttesek. Sok-sok kiállító, stand is emeli a színvonalat. Buli. Egyszer mindenképpen érdemes elmenni a Szigetre!

Úszó Európa Bajnokság – augusztus 4-10.
Nyár van, vidámság és sport. Ez kell egy nemzetközi úszóversenyhez. A magyarok ott vannak az élbolyban, aranyérmek közelében.

Jótékonyságú Cirkuszparádé – augusztus 10.
A cirkuszművészek teljesítménye csodálatra, elismerésre méltó, példamutató. Olyasmit láthatunk a porond művészeinek előadásában, ami biztat minket arra, hogy igenis, lehet elérni magasabb szintet, képesek vagyunk még többre, még jobbra. Az Eötvös Cirkusszal összefog a Fővárosi Nagycirkusz, és egy estét arra szentelnek, hogy a bevételből a nyugdíjas cirkuszművészeket megajándékozhassák a szeretet ünnepén. Biztos a telt ház és a vastaps.

Békés város megújul
Az Alföld egyik legalföldibb városa, Békés, nagy megújulás elé néz. A fesztiválok világába is belép, a mezőgazdaság és a játék integrálásával. Augusztus első hétvégéjén tartják a III. Görögdinnye-Fesztivált Békésen, és ennek kapcsán az EU-EXPO Klubra is sor kerül. A jó hangulatot, közösséget, barátságot az expó-innovációval kombinálva Békés városban különleges kezdeményezések indulnak szeptembertől. A részleteket az www.euexpo.eu oldalon publikáljuk.

Négy díjjal tértek haza a magyar diákok az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiáról, amit az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szerveztek meg. A versenyen 76 ország tanulói vettek részt.

A Barátság Világnapja – július 30.
Az embereket összekötő barátság az alapja az emberiségnek! A barátság nagyon fontos az életünkben. Ennek egy világnapot szentelni nagyon helyes!

Lényegesen megújul, továbbfejlődik az Európai Sajtószövetség
Az alapokat fél évtized alatt kifejlesztettük, leraktuk. Évek alatt teszteltük kezdeményezéseinket. Különösen hasznosnak bizonyult a “Világlátó” Falilap rendszeres, a Partner- és Média-partik, a hírlevelünk. Akik tagjai a Szövetségnek, a saját médiájuk ápolásában érintettek, hozzá kell járuljanak az európai kapcsolataink fejlesztésében. 2018. szeptember 12-én, a Before-partinkon prezentáljuk komplex rendszerünket és a jövőképünket.

Forma 1 Magyar Nagydíj – július 29.
A Hungaroring benépesül a Forma1-es futamok idején. Világszerte ismert ez a verseny, melyet még a dicsőséges szocializmusban, 1987-ben szerveztek meg először ezen a pályán. Az autóversenyzés csúcsa a Forma1. Példája annak, hogy mire képes az ember, ha jó csapatban, jó felkészültségben, jó technikával képezi magát, és egymást. Nagyon-nagy a népszerűsége ennek a versenynek, nézettsége benne van top 5 esemény listán. Az Olimpia előzi meg és a Dal című verseny.

A kávéivás ősi misztériuma
Már az ókorban, Egyiptomban is ismerték a kávét. És akkor fejlesztették ki a kávéivás szeánszát, amit mára elfeledtek. Ám a nagy misztikumot érdemes ismerni és használni, bonyolult világunkban különösen is. A lényeg: a kávé segít megoldani egy bonyolult, nehéz elméleti feladatunkat. A kávés csészét felvéve fogalmazzuk meg, mire keresünk megoldást, választ, és utána iszogassuk a nedűt. Pár másodperc múlva rájövünk a megoldásra! Egészségünkre!

A Nándorfehérvári diadal emléknapja – július 22.
Hunyadi János vezetésével dicsőséges győzelmet aratott a magyar hadsereg az agresszív iszlám sereggel szemben. Ennek a győzelemnek a tiszteletére szólnak délben a templomokban a harangok. Örök dicőség a hősöknek!

Megválasztották az Anna bál szépét – július 21.
Ez a legrégibb bál Európában, már kétszáz évvel ezelőtt is megszervezték Balatonfüreden. A jó hagyományokat őrizve, minden évben megszervezik, Anna naphoz közeli szombat estén. És megválasztják a bál szépségirálynőjét is, aki idén Tóth Kinga Zoé lett. Budapesti, 26 éves lány. A szervezők ismét remekeltek. Csodálatos műsorral és gasztronómiai különlegességekkel. Érdemes legalább egyszer részt venni ezen a bálon!

Megújítjuk a Laharo-partik rendszerét
A jó szórakozásra mindenkinek szüksége van. Sőt, még gyógyhatása is van egy jó táncos mulatozásnak. A 2008-ban kezdeményezett témánk, a Laharo-party most új dimenziójához érkezett, megújítjuk. A XXI. század tánca mozgalmunk egyik fő koncepcióját érvényesítjük: a múltből a jövőbe, a jövőből a jelenbe. Tradíció-futuró diszkót, műsorosat, játékosat, közösségbarát verziót dolgozunk, szakértőkkel, partnerekkel, támogatókkal. A premiert az idei EU-EXPO Szórakozás napján tervezzük, október 13-án. A mai huszonévesek és ötvenesek egyaránt érdekeltek a sikerben!

VB győztes a magyar ifjúsági női kézilabda-válogatott!
A kézilabda a legküzdőbb sportok közé tartozik. A világbajnokok megérdemelten ünnepeltek, és nagy gratulációnk a szép lányoknak, az edzőknek is!

A DNS martketing startja – július 18.
A DNS marketing ötletét már 20017. november 7-én kitaláltuk a PszichoMenedzser Stúdióban. Ennek lényege, hogy egy adott témára meghívott partnerünknek (ismerősnek, ismeretlennek) megírt, személyre szabott meghívónkban leírjuk: miért jó neki megjelennie, miért  érdemes más megjelentekkel kapcsolatba lépnie, miért jó meghívnia egy-két partnerét, és milyen különlegességet készítsen, ami hasznos, értékes lehet. Az EU-EXPO, a Partner- és Média-partik szervezésében ezután már főként DNS marketinget alkalmazunk.

Lényeges fejlesztések, újítások bővítések az EU-EXPO tervében
A “Testkultúra” témakörében az emberi szellem, a parapszichológia, az ezotéria is helyt kap. Különösen fontosnak tartjuk a tradíciók ápolását, a keleti, nyugati kultúrák, módszerek reaktiválását, és újak kifejlesztését az Expo-innováció égiszében. A “Szórakozás” témakörben a XXI. század táncának, a Quantum-diszkónak a kifejlesztése, rendszerbe állítása áll. De a zenék lefestése, a festmények megzenésítése, az Olimpia indulójának megalkotása is fontos különlegességünk. A Szépség Világnapja, X. 14. idén jó csillagzattal bír. Reméljük a legjobbakat. A részletekről sajtótájékoztatót tartunk a Before-partin, IX. 12-én. Új törzshelyünkön, a Morrisons2-ben megtanácskozzuk a részleteket. (2018-07-18)

Orosz – Amerikai csúcstalálkozó Helsinkiben – július 16.
A két ország elnökének a megbeszélésére figyelt a világ, és okkal megnyugodhatunk, mert dominált a békés együttműködés szándéka. Putyin és Trump bizalmas találkozójának részleteit a KTJ is vizsgálja. Reméljük a legjobbakat!

31. Lidl Balaton-átúszás – július 14.
Az 5,2 km még medencében úszva is sok, hát még egy tóban, szélben! Aki neki mert vágni, tudja jól, ez nagy próbatétel, a Balatont átúszni. És mégis ezrek ugranak a tóba, hogy célba érjenek. Az idei eseménynek szerencsére az időjárás is nagyon kedvez. A  szervezők, a támogatók valóban nagyszerű esemény megvalósítása érdekében fognak össze. Akik át tudják úszni a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között, méltán büszkék lehetnek magukra!

A Nagy Francia Polgári Forradalom ünnepe – július 14.
Nagyon fontos esemény volt az emberiség történetében, 1789. július 14-én korszakváltás kezdődött Párizsban, forradalmi javulás a világban. Ezt ünnepeljük e napon. Központi helyszín a Francia Intézet. Tanácskozás, megbeszélés, szervezés, utána szórakozás.

12 éve, a második Emese bálon, 2006. július 5-én alapítottuk meg a Kormányzati Tanácsadó Jósdát, a Magyarok Házában. A fő célunk az volt, hogy a parapszichológia, az ezotéria, a spiritualizmus módszereivel segítsük tanácsainkkal a Kormányt. Nagyon békés, konstruktív céljaink voltak a Gyurcsány kormány idején. Ebben az évben már az EU támogatása az egyik legfontosabb célunk.

A legcukibb gyerekek a kifutóról
Véget ért az első gyermek divathét Magyarországon Egy héten át a legkisebbeké volt a főszerep a kifutókon, a Kids Fashion Week World 2018. rendezvényen. A Tesla Budapestben megrendezésre került program volt az első magyar gyermek divathét, de így is több mint ötven 3-16 év közötti modell és 15 divattervező vett részt rajta a világ minden tájáról. Nemzetközi szinten számos világvárosban szerveznek gyermek divatheteket, de Budapesten csak az elmúlt napokban került megrendezésre az első.

„Kapj rá!” a halra!
A nyár a szabadtéri programok időszaka. A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány kóstoltató roadshowjának köszönhetően a következő hetekben számos rendezvényen és fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők az egyszerűen elkészíthető, ízletes halból készült ételeket. Ezekben a napokban a soproni VOLT Fesztivál látogatói kaphatnak rá a halra, ha ellátogatnak a Borfaluban található „Kapj rá!” faházhoz. Itt nemcsak megkóstolhatják az ízletes halfalatokat, hanem el is vihetik magukkal a recepteket, és a szerencsekereket megpörgetve további értékes ajándékokat szerezhetnek. A standon többek között halropogós remulád mártással, füstölt busa pástétom és chilis, zöldfűszeres halfasírt várja a bulizás után megéhező fesztiválozókat. Ha járatosak az édesvízi halak ismeretében, akkor megpörgethetik a szerencsekereket is. A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:
1., HALFESZT Tiszafüredi Halas Napok, Tiszafüred, 2018.07.06-08.
2., Bajai Halfőző Fesztivál, Baja, 2018.07.12-15.
3., II. Dunamenti Halfesztivál, Mohács, 2018. 07.21.
4., Sziget Fesztivál, Budapest, Óbudai-sziget, 2018. 08.08-15.
5., VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok, Szarvas, 2018. 08.03-04.
6., Fonyódi Harcsafesztivál, Fonyód, 2018.08.24-25.
7., Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018.08.31-09.02
8., Györöki Szüret és Halfőző fesztivál, Balatongyörök, 2018.09.01.
9., Mahal halfőző verseny, Tiszafüred, 2018.09.01.

A Magyar Egészségügy Napja – július 1.
Semmelweis Ignác születésnapját tekintjük a Magyar Egészségügy Napjának. Ekkor kicsit jobban ráfigyelünk az egészségünkre, az egészségügyre is.

Ausztria az EU Tanácsának új elnöke július 1-től.
Sok sikert kívánunk felelősségteljes munkához, az EU, a nemzetek együttműködésének fejlesztése érdekében! Mi, magyarok is ebben vagyunk érdekeltek. Az EU-EXPO sikeres megvalósíthatóságát is erősíti  jó magyar – osztrák vállalkozói kapcsolat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük