Világlátó – 2018 II. félév

Posted by & filed under Hírek.

A Paulaner Októberfeszt Budapesten – szeptember 27-30.
A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre, így Magyarországon immár hatodik alkalommal élhetik át az igazi bajor élményt a Kincsem Parkban. Budapesti rendezvény alternatívát kínál mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt. Az idei évtől kezdve a Paulaner Brauerei Gruppe GmbH & Co. KGaA saját hatáskörében szervezi a PAULANER OKTOBERFEST BUDAPEST sörfesztivált. A színes programban fellép többek között a Beatrice Nagy Feróval, és lesz retró diszkó is. Buli, sör, jókedv!

A legendás évfolyam ismét találkozik – szeptember 22.
A Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki karán, még a dicsőséges szocializmusban, 1983-ban végzettek ismét összejönnek a BME Rektori Hivatalában, hogy megbeszéljék az aktuális világhelyzetet, na meg jól szórakozzanak. A 99 végzett diplomás közül 70-en lesznek jelen. Ez önmagában is csoda! Jönnek Ausztráliából, Dél-Amerikából is. Mintaértékűnek tekintjük azt, hogy a tanulás mellett a jó közösség is nagyon fontos volt.

EU: Vállalkozás és ipar – Versenyképességi Tanács, 2018.9.27–28.
A Versenyképességi Tanács olyan kérdésekről tárgyal majd, mint a mesterséges intelligencia, valamint a 2020 utáni időszakra szóló Horizont Európa kutatási program. Az ülés napirendjén szerepel az EU hosszú távú költségvetése is.További részletek az ülésekkel foglalkozó oldalon.

Szeptemberfeszt a Népligetben – szeptember 21-23.
Budapesti Népligetben kerül megszervezésre. Négy év kihagyás után. Az első napon minden féláron. Megszervezzük az Aktivista és az EU-EXPO Klubunkat is. Jó koncertek, bemutatók. 150 gasztronómiai cég állít ki. Főszervezők: Gál Gábor és Netz István. A nagy tömeg, a jó hangulat biztos. Idén is megválasztjuk a Fesztivál Szépét. Lesz pörköltfőző verseny, gyermeksziget, Lutrimusz-kaszinó is.

UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban is. 2018-ban a központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-kert), ahol az IDUS keretében kerül megrendezésre a Budapesti Egyetemi Sporfesztivál is a HÖOK-al együttműködésben

Nemzeti Vágta – szeptember 15-16.
Benépesült a Hősök tere, tele lett az Andrássy út is. Sok érdekességet mutattak be a vágta helyszíneinek képviselői. Megválasztottuk a Fesztivál Szépét, aki egy szlovákiai magyar lány lett, Plankó Andrea.

Budapesti Nagy Sportágválasztó – szeptember 14–15.
Immár 23. alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amely alkalmanként átlagosan több mint 20 000 embert vonz. Idén összesen 104 hagyományos és kevésbé ismert sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, akik egy országos rekordkísérletnek is részesei lehetnek. A sportolás mellett a rendezvényre látogató sportbarátok olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal is találkozhatnak, beszélgethetnek, sőt: akár együtt is mozoghatnak velük a nyílt edzéseken.

Before-party – szeptember 12.
Nagyon sikeres és eredményes lett az EU-EXPO és a Szépség Világnapja Before-partija, ami egyben összevont sajtótájékoztató, az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja is. A még 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja új dimenzióját is jelenti az EU-EXPO Klub, amely rendkívül széles spektrumban, strukturáltan, céltudatosan szervezi a vállalkozói szféra mellett a diákságot, a művészeket, a rendezvényszervezőket, a szépségeket is. A Szépség Világnapj X. 14-én már a 15. alkalommal kerül megszervezésre, ami ünnep az Európai Sajtószövetségnek, hiszen 2005-ben kezdeményeztük a létrehozatalát.

Világbajnok lett a magyar trió az Öttusa Világbajnokságon – szeptember 12.
Gratulálunk a lányoknak, és további sok sikert kívánunk nekik!

Vegafesztivál – szeptember 8-9.
A húsmentes táplálkozás hasznosságát nem lehet vitatni, hiszen mindenkinek ki lehet próbálni. Ha jobb lesz tőle az egészsége, a szellemisége, akkor legyen vegetáriánus. Az idei fesztivált is Csermák Orsolya és csapata szervezi meg a kőbányai Pataky Művelődési Központban. Színes műsorral kombinált fórumok és nagyon sok jó kiállító jelenik meg. Szinte mindenkinek ajánlható ez a tradicionálisan színvonalas, jó hangulatú rendezvény!

Food Truck Show a lovin – szeptember 7-9.
A mostani nagy food truck fesztiválon a “díszvendégíz” az indiai főszerek lesznek. Hamburger, hot-dog, pecsenye, lángos – minden mennyiségben, finoman elkészítve. A Kincsem park ezen a hétvégén megtelik. Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek ajánlható ez a rendezvény!

A Futball Éjszakája – szeptember 7.
Első alkalommal kerül megrendezésre a foci népszerűsítésének ez a különleges módja. Szinte minden stadionban lesz valami buli, koncert és persze foci. A közönség aktív bekapcsolásával. A dicsőséges szocializmusban startolt Színészek – Újságírók rangadójára is sor kerül. Eredmény:

Megjelent a 2018. évi Globális Innovációs Index
A WIPO, a Cornell SC Johnson College of Business és az INSEAD The Business School for the World közös gondozásában 2018. július 10-én jelent meg a The Global Innovation Index 2018 Energizing the World with Innovation című kiadvány. Az innovációs rangsor a világ közel 130 országának innovációs kapacitásait és teljesítményét méri fel megközelítően 90 mutatószám (indikátor) felhasználásával. A Globális Innovációs Index alapján a világ leginnovatívabb gazdasága 2011 óta Svájc. Őt követi Hollandia, Svédország, az Egyesült Királyság, Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok. Magyarország 2018-ban a 33. helyet foglalja el az összesített innovációs rangsorban, azaz mintegy hat helyet ugrott előre az országrangsorban (2017-ben a 39. helyezett volt). Hazánk az innovációs szektor ráfordításainak és eredményeinek arányát mutató innovációs hatékonyság (Innovation Efficiency Ratio) alapján az előkelő 8. helyen áll.

Elkezdődött az új tanév – szeptember 3.
Ahogyan az Lenin is megmondta, az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni! – ennek megfelelően hatalmas előkészületek és várakozás után elkezdődött a 201862019-es tanév az iskolákban, a gimnáziumokban, az egyetemeken. A leglényegesebbnek azt tartjuk, hogy a mai korban, világban hasznos ismereteket oktassák, és a megtanultak alkalmazni tudását is fejlesszék az oktatás során. Másik, különösen fontos, hogy a jó közösségek is kialakuljanak, fejlődjenek, erősödjenek. Például az egyetem végzősei között maradjon meg az összetartás, barátság, mint ahogyan ez megvolt a dicsőséges szocializmusban. És persze a testedzés, a művészeti készségek fejlesztése és a szórakozás is nagyon fontos – diáknak, szülőknek, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Diákok és Vállalkozók Fóruma az expó-innovációban ezeket is figyelembe veszi.

ÚVár a kifutó – augusztus 31.
Második alkalommal került megrendezésre a Hilton Budapest szálloda és aZ – Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület részeként működő – Ability Fashion Team közös eseménye, a Vár a kifutó! – II. Felvonás divatbemutatója egy vidám, családias hangulatú, zenés, táncos gálaest keretében. Szlovák Dorina és Buday Gergely 2012. április 12-én alapította meg az Ability Fashion Team-et, melynek küldetése, hogy a megváltozott életet élő lányok és fiúk betekintést nyerhessenek a fotózás, a szépség és a divat világába. 2017. július 7-én a kifutóra lépő modellek bebizonyították, hogy az igazi szépséget nem befolyásolja, hogy valaki éppen hallókészülékkel, fehér bottal, kerekesszékkel vagy egyéb segédeszközzel éli mozgalmas életét a mindennapok során.

Újpesti városnapok- augusztus 30. – szeptember 2.
Idén is nagyon jó műsorral, programmal, kiállítókkal jelentkezik az Újpesti városnapok, a Gő téren, az új piacon, és a nagy színpadon. Az első napon az Oscar-díjas Hair musical feldogozását prezentálják. A kerület lakóin kívül sokan jönnek Budapest más területéről, és a környező falvakból is. Kezdjük jó hangulatban az őszi szezont, a tanévet. Jó kezdet, fél siker!

A Jó Istenek Hete – XX. – augusztus 20-26.
Az ideológiánk, az alapelveink életképessége már bebizonyosodott, mostantól már az expanzióra kell fókuszlnunk. A Jó Istenek Hete részint a tradíciók ápolásán, részint a mi korunk világnézetének a megújításán alapszik. Az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezésében, a Jó Istenek Hetében fókuszálunk azokra a jó és különleges dolgokra,melyeket fontosnak tartunk. A testkultúra, a világnézet, az innováció, a művészet, a szórakozás terén is tudjuk értelmezni a Jó Istenek Hete programjait. A mostani, a 20. alkalommal megrendezésre kerülő héten az ősmagyar vallást, a Napisten és a Holdistennő világát szeretnénk felújítani. Érdemes tudni, hogy az Árpádsávos zászlónk eredetileg vörös (Napisten) és ezüst (Holdistennő) színű volt. Az 1948-as forradalomban a zöld, a Föld is társult a trikolórhoz. Európában, az Unióban 2019-ben tervezzük ezen akciónk expanzióját.

Szeretettel vár mindenkit a Hilton a Várban!
A vezetőséggel egy rendezvény kapcsán találkoztunk. És nagyon korrektek, barátságosak voltak. Megtudtuk, hogy hónapokkal előbbre már telt házuk van, a rendezvénytermeiket is sokan keresik. Rájöttünk, mi a titkuk, miért van, hogy ennyire kedveltek! A lényeg, hogy nagyon konstruktívak, barátságosak. Ötcsillagos szálloda, de azért fel lehet keresni akkor is, ha nincsen sok plénze az embernek, mert az aurája is nagyon jó a helynek.

Megnyílt az új Újpesti Piac – augusztus 24.
Több éves építkezés után végre megnyílt az új Újpesti Piac. Sok ezren látogatták meg a megnyitón. Száznál több stand, árusító kínálja termékeit, zöldséget, gyümölcsöt, húsárut, sajtokat bőven lehet vásárolni. A hangulat továbbra is jó, barátságos.

Budavári Sörfesztivál – augusztus 23-26.
A sör ünnepének is tekintett rendezvényen megkóstolhatunk sok-sok különlegességet. Élvezhetjük a sör mámorító, sőt gyógyító hatását is.Baráti társaságban egy pohár sör mindenkör:)

Nemzeti ünnepünk Augusztus 20.
Az államalapítás, az új kenyér és az Alkotmány ünnepe van e napon – országszerte színvonalas rendezvényekkel kombináltan. A dicsőséges szocializmus Alkotmányát 1949-ben sikerült megalkotni, és a hetvenes-nyolcvanas évek dicsőséges szocializmusában már jól tudtuk működtetni. A Szent István-i államalapítás fontos része lett nemzetünk összekovácsolódásának. Az Új Kenyér ünnepe jelképezi, hogy együtt, összefogva kell dolgozni, alkotni. A budapesti fesztiválon a Duna-parton, a Várkert bazár előtt a Magyar Ízek utcájában sok finomsággal találkozhatunk. Többek között az idei Új Kenyér is nagyon finom lett, a Kurdi Family Pékség mesterműve. A nagy titok: kukoricaliszt és 12 órás kovászolás. A Fesztivál Szépe címet egy mohácsi gasztronómiai cég háziasszonya érdemelte ki. A 20-án este a klasszikus tűzijátékot a Ghimes együttes komponálta zenére celebrálják. A lényeg változatlan: együtt, összefogva, vidáman, kreatívan tudunk sikeresek, boldogok lenni.

Fődíjat nyert Goztola Krisztina a Bujtor István Filmfesztiválon
Kisjátékfilm kategóriában a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotás lett a nyertes a IX. Bujtor István Filmfesztiválon. A francia-magyar koprodukcióban készült film főszereplője Goztola Krisztina volt, aki első ízben mutatkozott be producerként, és osztatlan sikert aratott. Augusztus 18. és 20. között immár kilencedik alkalommal rendezték meg Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált, ahol a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket díjazták négy kategóriában.

Tour de Hongrie
Hatalmas nemzetközi mezőnnyel profi biciklisták versenyén keresztül a világ szeme elé tárult Magyarország. A francia versenyhez hasonlóan, itt is több száz kilométert kell letekerniük a versenyzőknek, nyugatról keletre haladva, hegynek föl, hegynek le. Le a kalappal az extrém sportok élharcosai előtt! Megmutatták, hogy az ember teljesítőképességeit lehet még fokozni. A győztes:

Rekord hőséges nyár
Idén már a harmadik hete, hogy a napi középhőmérséklet 30 C fok felett van. Kell az ilyen jó, napsütéses vidámság. Persze a strandon leginkább. Tudjuk ajánlani többek között a Palatinust, a Kispestit, a Velenceit is. A lényeg, hogy töltődjünk fel energiával, és jó élményekkel, a jó céljaink érdekében.

Európai Sportbajnokság
Szinte olimpiai kvalitású rendezvény! A szabadtéri sportokban hatalmas a verseny. A magyar csapat az élmezőnyben van. Németország és Skócia ad otthont a rendezvénynek, augusztus első felében.

India Varázsa Fesztivál- augusztus 12.
Add át magad a varázslatnak! Neked mi jut eszedbe Indiáról?Ízek? Mantrák? Szerelmek?Vagy netán a sáfrányszínben pompázó vidám szerzetesek, akik mantrákat énekelnek az utcán? Esetleg az Ájurvéda, az Élet tudományának örök érvényű szabályai, melyeket magad is szeretnél a mindennapjaid részévé tenni? Vagy a lenyűgöző monumentális, szobrokkal díszített épületek látványa?
Bármi legyen is az, ami elvarázsolt, mi segítünk újra átélni a csodát.

Kezdődik a Sziget fesztivál – augusztus 8.
Európa egyik legjobb rendezvénye idén már a 26. alkalommal jelentkezik. Gerenday Károly főszervezőnek nagyon sok munkája van ebben a rendezvényben, méltán megérdemli a dicséreteket, a kitüntetéseket. A Sziget fesztivál látogatóinak 75 százaléka külföldi, nagy részük törzsvendég.  A budapesti Hajógyári sziget megtelik. A színpadon híres művészek, énekesek, együttesek. Sok-sok kiállító, stand is emeli a színvonalat. Buli. Egyszer mindenképpen érdemes elmenni a Szigetre!

Úszó Európa Bajnokság – augusztus 4-10.
Nyár van, vidámság és sport. Ez kell egy nemzetközi úszóversenyhez. A magyarok ott vannak az élbolyban, aranyérmek közelében.

Jótékonyságú Cirkuszparádé – augusztus 10.
A cirkuszművészek teljesítménye csodálatra, elismerésre méltó, példamutató. Olyasmit láthatunk a porond művészeinek előadásában, ami biztat minket arra, hogy igenis, lehet elérni magasabb szintet, képesek vagyunk még többre, még jobbra. Az Eötvös Cirkusszal összefog a Fővárosi Nagycirkusz, és egy estét arra szentelnek, hogy a bevételből a nyugdíjas cirkuszművészeket megajándékozhassák a szeretet ünnepén. Biztos a telt ház és a vastaps.

Békés város megújul
Az Alföld egyik legalföldibb városa, Békés, nagy megújulás elé néz. A fesztiválok világába is belép, a mezőgazdaság és a játék integrálásával. Augusztus első hétvégéjén tartják a III. Görögdinnye-Fesztivált Békésen, és ennek kapcsán az EU-EXPO Klubra is sor kerül. A jó hangulatot, közösséget, barátságot az expó-innovációval kombinálva Békés városban különleges kezdeményezések indulnak szeptembertől. A részleteket az www.euexpo.eu oldalon publikáljuk.

Négy díjjal tértek haza a magyar diákok az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiáról, amit az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szerveztek meg. A versenyen 76 ország tanulói vettek részt.

A Barátság Világnapja – július 30.
Az embereket összekötő barátság az alapja az emberiségnek! A barátság nagyon fontos az életünkben. Ennek egy világnapot szentelni nagyon helyes!

Lényegesen megújul, továbbfejlődik az Európai Sajtószövetség
Az alapokat fél évtized alatt kifejlesztettük, leraktuk. Évek alatt teszteltük kezdeményezéseinket. Különösen hasznosnak bizonyult a “Világlátó” Falilap rendszeres, a Partner- és Média-partik, a hírlevelünk. Akik tagjai a Szövetségnek, a saját médiájuk ápolásában érintettek, hozzá kell járuljanak az európai kapcsolataink fejlesztésében. 2018. szeptember 12-én, a Before-partinkon prezentáljuk komplex rendszerünket és a jövőképünket.

Forma 1 Magyar Nagydíj – július 29.
A Hungaroring benépesül a Forma1-es futamok idején. Világszerte ismert ez a verseny, melyet még a dicsőséges szocializmusban, 1987-ben szerveztek meg először ezen a pályán. Az autóversenyzés csúcsa a Forma1. Példája annak, hogy mire képes az ember, ha jó csapatban, jó felkészültségben, jó technikával képezi magát, és egymást. Nagyon-nagy a népszerűsége ennek a versenynek, nézettsége benne van top 5 esemény listán. Az Olimpia előzi meg és a Dal című verseny.

A kávéivás ősi misztériuma
Már az ókorban, Egyiptomban is ismerték a kávét. És akkor fejlesztették ki a kávéivás szeánszát, amit mára elfeledtek. Ám a nagy misztikumot érdemes ismerni és használni, bonyolult világunkban különösen is. A lényeg: a kávé segít megoldani egy bonyolult, nehéz elméleti feladatunkat. A kávés csészét felvéve fogalmazzuk meg, mire keresünk megoldást, választ, és utána iszogassuk a nedűt. Pár másodperc múlva rájövünk a megoldásra! Egészségünkre!

A Nándorfehérvári diadal emléknapja – július 22.
Hunyadi János vezetésével dicsőséges győzelmet aratott a magyar hadsereg az agresszív iszlám sereggel szemben. Ennek a győzelemnek a tiszteletére szólnak délben a templomokban a harangok. Örök dicőség a hősöknek!

Megválasztották az Anna bál szépét – július 21.
Ez a legrégibb bál Európában, már kétszáz évvel ezelőtt is megszervezték Balatonfüreden. A jó hagyományokat őrizve, minden évben megszervezik, Anna naphoz közeli szombat estén. És megválasztják a bál szépségirálynőjét is, aki idén Tóth Kinga Zoé lett. Budapesti, 26 éves lány. A szervezők ismét remekeltek. Csodálatos műsorral és gasztronómiai különlegességekkel. Érdemes legalább egyszer részt venni ezen a bálon!

Megújítjuk a Laharo-partik rendszerét
A jó szórakozásra mindenkinek szüksége van. Sőt, még gyógyhatása is van egy jó táncos mulatozásnak. A 2008-ban kezdeményezett témánk, a Laharo-party most új dimenziójához érkezett, megújítjuk. A XXI. század tánca mozgalmunk egyik fő koncepcióját érvényesítjük: a múltből a jövőbe, a jövőből a jelenbe. Tradíció-futuró diszkót, műsorosat, játékosat, közösségbarát verziót dolgozunk, szakértőkkel, partnerekkel, támogatókkal. A premiert az idei EU-EXPO Szórakozás napján tervezzük, október 13-án. A mai huszonévesek és ötvenesek egyaránt érdekeltek a sikerben!

VB győztes a magyar ifjúsági női kézilabda-válogatott!
A kézilabda a legküzdőbb sportok közé tartozik. A világbajnokok megérdemelten ünnepeltek, és nagy gratulációnk a szép lányoknak, az edzőknek is!

A DNS martketing startja – július 18.
A DNS marketing ötletét már 20017. november 7-én kitaláltuk a PszichoMenedzser Stúdióban. Ennek lényege, hogy egy adott témára meghívott partnerünknek (ismerősnek, ismeretlennek) megírt, személyre szabott meghívónkban leírjuk: miért jó neki megjelennie, miért  érdemes más megjelentekkel kapcsolatba lépnie, miért jó meghívnia egy-két partnerét, és milyen különlegességet készítsen, ami hasznos, értékes lehet. Az EU-EXPO, a Partner- és Média-partik szervezésében ezután már főként DNS marketinget alkalmazunk.

Lényeges fejlesztések, újítások bővítések az EU-EXPO tervében
A “Testkultúra” témakörében az emberi szellem, a parapszichológia, az ezotéria is helyt kap. Különösen fontosnak tartjuk a tradíciók ápolását, a keleti, nyugati kultúrák, módszerek reaktiválását, és újak kifejlesztését az Expo-innováció égiszében. A “Szórakozás” témakörben a XXI. század táncának, a Quantum-diszkónak a kifejlesztése, rendszerbe állítása áll. De a zenék lefestése, a festmények megzenésítése, az Olimpia indulójának megalkotása is fontos különlegességünk. A Szépség Világnapja, X. 14. idén jó csillagzattal bír. Reméljük a legjobbakat. A részletekről sajtótájékoztatót tartunk a Before-partin, IX. 12-én. Új törzshelyünkön, a Morrisons2-ben megtanácskozzuk a részleteket. (2018-07-18)

Orosz – Amerikai csúcstalálkozó Helsinkiben – július 16.
A két ország elnökének a megbeszélésére figyelt a világ, és okkal megnyugodhatunk, mert dominált a békés együttműködés szándéka. Putyin és Trump bizalmas találkozójának részleteit a KTJ is vizsgálja. Reméljük a legjobbakat!

31. Lidl Balaton-átúszás – július 14.
Az 5,2 km még medencében úszva is sok, hát még egy tóban, szélben! Aki neki mert vágni, tudja jól, ez nagy próbatétel, a Balatont átúszni. És mégis ezrek ugranak a tóba, hogy célba érjenek. Az idei eseménynek szerencsére az időjárás is nagyon kedvez. A  szervezők, a támogatók valóban nagyszerű esemény megvalósítása érdekében fognak össze. Akik át tudják úszni a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között, méltán büszkék lehetnek magukra!

A Nagy Francia Polgári Forradalom ünnepe – július 14.
Nagyon fontos esemény volt az emberiség történetében, 1789. július 14-én korszakváltás kezdődött Párizsban, forradalmi javulás a világban. Ezt ünnepeljük e napon. Központi helyszín a Francia Intézet. Tanácskozás, megbeszélés, szervezés, utána szórakozás.

12 éve, a második Emese bálon, 2006. július 5-én alapítottuk meg a Kormányzati Tanácsadó Jósdát, a Magyarok Házában. A fő célunk az volt, hogy a parapszichológia, az ezotéria, a spiritualizmus módszereivel segítsük tanácsainkkal a Kormányt. Nagyon békés, konstruktív céljaink voltak a Gyurcsány kormány idején. Ebben az évben már az EU támogatása az egyik legfontosabb célunk.

A legcukibb gyerekek a kifutóról
Véget ért az első gyermek divathét Magyarországon Egy héten át a legkisebbeké volt a főszerep a kifutókon, a Kids Fashion Week World 2018. rendezvényen. A Tesla Budapestben megrendezésre került program volt az első magyar gyermek divathét, de így is több mint ötven 3-16 év közötti modell és 15 divattervező vett részt rajta a világ minden tájáról. Nemzetközi szinten számos világvárosban szerveznek gyermek divatheteket, de Budapesten csak az elmúlt napokban került megrendezésre az első.

„Kapj rá!” a halra!
A nyár a szabadtéri programok időszaka. A halfogyasztást ösztönző „Kapj rá!” kampány kóstoltató roadshowjának köszönhetően a következő hetekben számos rendezvényen és fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők az egyszerűen elkészíthető, ízletes halból készült ételeket. Ezekben a napokban a soproni VOLT Fesztivál látogatói kaphatnak rá a halra, ha ellátogatnak a Borfaluban található „Kapj rá!” faházhoz. Itt nemcsak megkóstolhatják az ízletes halfalatokat, hanem el is vihetik magukkal a recepteket, és a szerencsekereket megpörgetve további értékes ajándékokat szerezhetnek. A standon többek között halropogós remulád mártással, füstölt busa pástétom és chilis, zöldfűszeres halfasírt várja a bulizás után megéhező fesztiválozókat. Ha járatosak az édesvízi halak ismeretében, akkor megpörgethetik a szerencsekereket is. A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:
1., HALFESZT Tiszafüredi Halas Napok, Tiszafüred, 2018.07.06-08.
2., Bajai Halfőző Fesztivál, Baja, 2018.07.12-15.
3., II. Dunamenti Halfesztivál, Mohács, 2018. 07.21.
4., Sziget Fesztivál, Budapest, Óbudai-sziget, 2018. 08.08-15.
5., VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok, Szarvas, 2018. 08.03-04.
6., Fonyódi Harcsafesztivál, Fonyód, 2018.08.24-25.
7., Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018.08.31-09.02
8., Györöki Szüret és Halfőző fesztivál, Balatongyörök, 2018.09.01.
9., Mahal halfőző verseny, Tiszafüred, 2018.09.01.

A Magyar Egészségügy Napja – július 1.
Semmelweis Ignác születésnapját tekintjük a Magyar Egészségügy Napjának. Ekkor kicsit jobban ráfigyelünk az egészségünkre, az egészségügyre is.

Ausztria az EU Tanácsának új elnöke július 1-től.
Sok sikert kívánunk felelősségteljes munkához, az EU, a nemzetek együttműködésének fejlesztése érdekében! Mi, magyarok is ebben vagyunk érdekeltek. Az EU-EXPO sikeres megvalósíthatóságát is erősíti  jó magyar – osztrák vállalkozói kapcsolat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.