Világlátó – 2019. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

*Megújulunk!
Az Európai Sajtószövetség 14 éves aktív tevékenysége és a közélet változása erősen implikálja egy újabb szintre való felemelkedésünket. Az Európai Fiatalok Szövetségének Alapelvei jelentik az alapokat, és az EU-EXPO komoly célrendszert is tartalmaz. Ezek célközönsége a mi célközönségünk is. Az interaktivitás, az együttműködés, az értékesítés és a fejlődés érdekében fórumot is szervezünk, valamint a TesTudaT Konferencián, március 25-én, a Jó Istenek Hetében, megtanácskozzuk a terveinket és a szerveződésünket. Az Európai Unió ünnepére, május 11-én már komplex szisztémánkat fogjuk prezentálni. Ötleteket, véleményeket, javaslatokat örömmel fogadunk!

Európai Parlament hírek – március 23.
Megszületett a megállapodás a digitális szerzői jogokról. Nagyon pozitívan értékeljük a megállapodásokat, a haladás érdekében történtek!

A Víz Világnapja – március 22.
Az egyik őselem a víz, életünk pótolhatatlan kelléke. A víz elem a pszichénkben az érzelmekhez kapcsolódik. A Víz Világnapján figyeljünk jobban a tiszta víz megőrzésére, a víz tisztítására is!

KISZ ünnepe – március 21
1957. III. 21-én bontott zászlót a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség, amely 14 és 35 év közöttiek mindeddig a legintelligensebb közösségi szervezetévé fejlődött a hetvenes-nyolcvanas években. A KISZ szervezeti és működési szabályzata a demokratikus centralizmus elvén alapult, amely  egységet, céltudatosságot, szervezettséget és hatékony működést eredményezett. A KISZ-táborok hangulata, élményvilága maradandóan jó emlék minden résztvevőnek. A magyar nemzet egyik kiemelten fontos feladata, hogy méltó utódot hozzon létre. Az Európai Fiatalok Szövetsége is ezen szemléletben, egy jobb jövő érdekében szerveződik, igaz, még gyermekcipőben. Ám az Európai Unió nagyon jó tér egy új KISZ létrehozásában.

Ünnepünk: 100 évvel ezelőtt kiáltották ki a Magyar Tanácsköztársaságot – március 21.
A kommunizmus az emberiség legjobb eszmerendszere, melynek magyarországi nyitánya 1919-ben indult, majd a dicsőséges szocializmusban,  hetvenes-nyolcvanas években fejlődött. Dicsőség a hősöknek!

Ufószövetség új útjai
A Magyar Ufószövetség ismét megválasztotta elnökének Kalmár János, aki lapunknak exclusive interjút adott. Elmondta, hogy három újdonságra fókuszálnak: az egyik az új generáció beavatása az ufókutatásba, a másik a nemzetközi szervezethez való csatlakozás, a harmadik egy komplex tudományos ismeretterjesztő mű (könyv, CD) kidolgozása az ufókutatásról. Tény, hogy léteznek földönkívüliek, akikkel a kapcsolatfelvétel a jövő nagy titka.

OTTHONTEREMTÉSI KIÁLLÍTÁSI CSOKOR
Az idei évben egészen korán, április 3-7. között ismét érdemes kilátogatni a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba, a CONSTRUMA csokorra, az építőipar hazai csúcsrendezvényére. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesignkiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM is tagja e csokornak, így még szélesebb körű tájékozódási lehetőség vár a szakmai látogatókra az újdonságok terén. A csokor az építőipari ágazat jelentőségét tükrözve, minden alkalommal több száz kiállítóval, 45-50.000 látogatóval, 5 pavilonban és a szabadterületen vonultatja fel az ágazat újdonságait. Az otthonteremtés legszélesebb spektrumát kínálja a látogatóknak, ilyen formában a szakma számára a legfontosabb esemény. Egy helyen, egy időben olyan kínálatot, szakmai programokat vonultat fel, mely így ebben a formában nem elérhető.

ABBAval alfába!
Magyarországon két helyszínre érkezik a világ egyik legjobbja, az ABBA együttesnek legjobb emlékkoncertje. Már a nyolcvanas években tudományosan igazolták, hogy a kortárs tánczenének nagyon jó hatása van az egészségünkre is. Az ABBA együttes zenéinek hallgatása kellemes alfa-állapotot indukál, mely állapotban kreatívabba, pozitívabbak vagyunk, és a stressz oldása mellett a testünkben javul a vérkeringés és az idegrendszerünk is. A retródiszkókban bárki letesztelheti ezt. Az ABBA együttes dalai biztosan felcsendülnek. Most különös ABBA-szeánszra kerülhet sor:. THE SHOW: A TRIBUTE TO ABBA * Győr Audi Aréna: 2019. március 25. Papp László Budapest Sportaréna: 2019. március 26.Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel ‘THE SHOW’ az ABBA zenéjének újabb sikert hozott – most pedig a ‘THE SHOW’ az ABBA “People Need Love” című első kislemez kiadásának 45. évfordulóját ünneplik. Az ABBA legendája 1974-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon kezdődött, és azóta is a popzene történelmének legtöbb lemezeladással rendelkező együttese lett a Beatles után második helyen. A győztes Waterloo című sláger volt számukra a nagy áttörés, melyet számos világszerte slágerlista vezető dal követett. Nem titok, hogy az ABBA már évtizedek óta nem turnézik, így a fáklyát “THE SHOW – a tribute to ABBA” című show viszi tovább, mely a világ legjobb ABBA emlékkoncertje a Hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub (Official International ABBA Fan Club) szerint. ‘A SHOW’-t 2001-ben hozták létre és azóta egy fantasztikus 15 évnyi turnéval arattak világsikert. „Az ABBA tökéletes másának megalkotásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy svéd énekeseket használjunk. Nekik van egy olyan jellegzetes kiejtésük, amit más nem tud leutánozni. Így nem kellett semmilyen kompromisszumot kötnünk, amikor újra alkottuk az igazi ABBA hangzást” – nyilatkozta Kenneth Svoldgaard producer.

Tanácsköztársaság 100 évfordulója – március 21.
A Magyar Tanácsköztársaságot pont száz évvel ezelőtt, 1919. március 21-én kiáltották ki, és a szocializmus, a haladás irányába vezette nemzetünket. Örök dicsőség a hősöknek!

Tavasz köszöntése – március 21.
A csillagászati tavasz kezdete március 21. A mostani csillagállások a pozitív kezdeményezésekhez való konstruktív csatlakozásoknak nagyon kedveznek. A romantika is jobban előtérbe kerülhet.
Javaslat: egy pohár itallal köszöntsük a tavaszt, egy nagy, jó célunk sikeres megvalsóítására gondolva!

Nemzeti ünnepünkre készülünk
Országszerte nagy felkészülés előzi meg az 1848-as Forradalom és szabadságharc ünnepét, Március 15-ét. A tavasz küszöbén nemzetünk megújulása, fejlődése is ez a nap. A közélet, a politika mellett a művészet és a néphagyományok exponálására is sor kerül. Érdemes ilyenkor arra gondolnunk, hogy nemzetünk összefogjon, egységben a fejlődés, a pozitív jövő felé haladjon, a nemzetközi partnerséggel. 

48. Műegyetemi Állásbörze – március 12-13.
A legnagyobb kereslet villamosmérnökökre van, alig megelőzve az informatikusokat és gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket a 48. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörzén. Hazánk legrangosabb álláskereső rendezvényén több, mint 140 cég várja a pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat egyaránt. Március 12-én nyílik meg Magyarország legnagyobb múltú állásbörzéje, amely két napon át több ezer hazai és külföldi álláslehetőséget, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget kínál egy helyen. Pályakezdőknek 118, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 131, míg hallgatóknak 100 kiállító kínál nyitott pozíciókat. Az előzetes felmérés szerint a 140 résztvevő cég legnagyobb számban (90) villamosmérnököket, informatikusokat (81) és gépészmérnököket (79) keres, de más végzettséggel rendelkezőknek is bőven van miből válogatniuk. A vegyészmérnökök rangja továbbra is a legmagasabb.

Fantasztikus különlegesség a Quantum-diszkón: közönség által készített kottát komponáljuk meg táncdallá!
Világpremier 2019.V.11. az EU ünnepén. Amennyiben sikerül, akkor nemzetközi expanziót szervezünk, az idei EU-EXPO Szórakozás témájában, október 12-én tánckoreográfiával kombinálva. 
 

Nemzetközi Nőnap – március 8.
A női és a férfi princípium egyenrangúsága minden civilizált társadalomban egyértelmű. De a múltban még nem így volt. A Nőnap azokat is dicsőíti, akik a két nem egységért sokat tettek. Az igazi párkapcsolat akkor jó, ha a férfi és a nő összeillik, egyenrangú. Március 8-án nőnapi bulit tartanak az újranyitott budapesti Metro Klubban, ahol László Attila angol, magyar, német és svájci diplomás táncpedagógus ad majd instrukciókat az érdeklődőknek. A jó hangulatról a Madarak tánczenekar gondoskodik majd egy különleges zenei összeállítással.

A Palacsinta világnapja – március 5.
Az egyik legsokrétűbb süteményünk a palacsinta. Lehet édes, lehet sós, különböző töltelékkel – mindenhol ismert étel. Egy érdekesség a sok közül: palacsinta prézlivel és vaníliakrémmel. Az EU_EXPO egyik különlegessége lesz egy specilis palacsinta, melynek világpremierje 2019. X. 12-én, a Szórakozás, valamint a Feltalálók és Újítók napján lesz.  

33 év után újra a Metró Klubban Arató András
„Ahol csak a zene kábít, és még lassúzni is lehet” Generációjának egyik legismertebb lemezlovasa még gimnazistaként járt először a fővárosi Metro Klubban, amely február elején Metro Club Theatre néven nyitott újra. Arató András évtizedeken át játszott Budapest legendás szórakozóhelyén, és mostantól kéthetente ismételten ő felel a hangulatért. Arató András fergeteges bulival tér vissza ezen a héten (2019. március 2.) Budapest ikonikus szórakozóhelyére, a hetedik kerületi Metro Klubba, ahol a pályafutása is kezdődött. A Dohány utcai legendás szórakozóhelyen minden pénteken és szombaton a luxus varázsával átitatott környezetben, nyugati színvonalú hang- és fénytechnikával, kifogástalan kiszolgálással, mennyei italokkal, hatalmas tánctérrel és az ország legjobb lemezlovasaival várják a vendégeket.

91. Oscar gála – február 24.
A filmszakma legrangosabb fesztiválján a legjobb alkotóknak, művészeknek osztanak díjat. A hollywoody eseményt 250 országban egyenesen nézik.

A Dal döntője – február 23.
Idén Pápai Joci képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban. Ez a nemzetközi verseny nagy népszerűségnek örvend, és jól inspirálja, bemutatja a jelenlegi könnyűzenét.

Quantum diszkó – a XXI. század szórakozás-kultúrája
2014-ben szociológiai felmérést végeztünk arról, milyen a 35 év felettiek szórakozásvilága, milyen gyakran járnak el zenés-táncos szórakozó helyre. Az eredmények azt mutatták, hogy a megkérdezetteknek csak 5%-a jár rendszeresen normális diszkóba. 30-40 évvel ezelőtt az az arány kb. 60% volt. A jó szórakozás, a zene és a tánc hozzátartozik egy intelligens ember életéhez. Eljött az ideje annak, hogy alkossuk meg a XXI. század táncát, és rendszeresítsük a multifunkciós Quantum-diszkókban. Ennek érdekében a diákság, a rendezvényszervezők, a vállalkozók, a művészek, a szépségek bevonásával alkotó mozgalmat kezdeményezett az Európai Fiatalok Szövetsége a Diákok és Vállalkozók Fórumával. A tervezett premier 2019. májusában lehet. Ötleteket, társulásokat, javaslatokat: efisz@x-party.hu címünkre kérjük.   

UTAZÁS a Hungexpón – február 21-24.
Idén is hatalmas érdeklődés kíséri az Utazás kiállítást a Hungexpón. A nemzetközi érdeklődés is jelentős. Egy sajtóbejárással, valamint az EU-EXPO Klubbal is társulunk. Megválasztjuk az Utazás Szépét, a Legérdekesebb standot is. Egy újításunkat is rendszeresítjük: az Élmény tablóját elkészítjük, a kiállítók fotói alapján. A nemzetközi kapcsolataink bővítésére is nagyon alkalmas az Utazás kiállítás. Emgválasztottuk az Utazás Szépét, aki Bányai Anna lett. 
A vártnál nagyobb bővülés és következetes építkezés. Ez jellemzi a nemzetközi és a hazai turizmust, és ez a két tényező határozta meg a most véget ért 42. Utazás kiállítást is, amely a tavalyinál lényegesen több látogatót fogadott. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba 30 ország 300 kiállítója hozta el idei újdonságait. Magyarország első számú turisztikai kiállításának középpontjában az aktív kikapcsolódás és a kaland állt. Sikerrel debütált az új párosítás: az Utazás és a Budapest Boat Show kiválóan egészítették ki egymást.

 
Ufóinvázió Kőbányán – február 23.
Ismét sor kerül a hagyományos Föld Alatti Futásra. Az extrém hangulatról nemcsak a különleges helyszín, a kőbányai pincerendszer gondoskodik, de a futóversenyt elözönlő földönkívüliek is. Te futsz gyorsabban, vagy ők? Nevezz most!

Az év női sportolója Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok
Csütörtökön kihirdették Az M4 Sport – Az év sportolója gála idei díjazottjait. A nők között az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, Kozák Danuta lett a befutó, akit a Merkapt Zrt. támogat a felkészülésben. A férfiak mezőnyében az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor tarolt. 

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten
Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten. Az 1200 négyzetméteres területen megszervezett Mentes Feszt a glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos, tartósítószer-, íz-és állagjavítót nem tartalmazó termékek és szolgáltatások fesztiválja, ahol több mint 40 kiállító mutatkozik be.

XV. Szóvivő bál – február 15.
Nem csak szóvivőknek szól ez a rangos szórakozás, hanem szinte mindenkinek, aki szereti a jó báli hangulatot, a jó társaságot. A Magyar Szóvivők Országos Egyesülete szervezésében idén a budapesti Marriott Hotelben kerül megrendezésre. A létszám kb. 400 fő. A fellépő művészek között Mága Zoltán és zenekara, Lagzi Lajcsi, a Helikon együttes is dinamizálja a mulatást. Főszervező: Orodán Sándor, a szóvivők szövetségének elnöke. Műsorvezető Bényi Ildikó.

Jön Európa legnagyobb masters erőemelő versenye
Európa erőemelői népesítik be az Olimpiai Sportparkot Győrben március elején a Masters RAW Erőemelő Európa-bajnokságon. A szervezők legalább 23 különböző ország 300 versenyzőjére és 300 kísérőjére valamint a nemzetközi szövetség képviselőire számítanak, nekik bárki ingyen szurkolhat majd a helyszínen.

A Jó Istenek Hete – február 11-17.
Ez a kezdeményezésünk egyre inkább beérik, és bebizonyosodik, hogy az emberiségnek vannak jó istenei, akikkel egy iteratív, implicit kapcsolatrendszerben létezünk, fejlődünk. E héten az innovációé, különösen a rendezvények, közösségek fejlesztésének új módjait szeretnénk kifejleszteni. A közösség-orientált partner és közönségszervezés, a DNS marketing, a szeánszok, a parapszichológia alkalmazása most kiemelt fontossággal bírnak.

Kezdődik a házasság hete – február 10.
Az igazi jó párkapcsolat minden ember kiemelten fontos ügye, vágya, reménye, célja. Az igazi jó szexnek is alapja a jó párkapcsolat. Erre is érdemes figyelnünk általában, és ezen a héten kiemelten.

Lendületben a fiatal vállalkozók
A FIVOSZ lelkes csapata tényleg egyre népszerű. A Fivosz-esteken kétszázan mennek el, és teremtenek új, jó vállalkozói kapcsolatokat. Ez a lényeg: jó közösségben, hatékonyan együttműködve! Az alapító Kovács Patrik már a nemzetközi vállalkozói életben is élen jár. A szervezet egyik főnöke szinte szépségkirálynő, Fekete Kornélia, nagyon jó szervezőkészséggel, megvalósító képességekkel rendelkezik. A FIVOSZ tehát továbbra is jól fejlődik.

Laharo-party a Budapesti Mangalivafesztiválon – február 9.
Jó zenére jót táncolni, szórakozni jó! – Ez a Laharo-party jelmondata, már a megalakulásától, 2008 óta. Mostantól már nagyobb fesztiválokon is celebráljuk a Laharo-partinkat. E hét végén a Budapesti Mangalicafesztivál adja a lehetőséget. Február 23-án meg az Utazás kiállítás a Hungexpón. Párkapcsolatok kialakításának, fejlesztésének nagyon jó lehetőség a Laharo-party!

A Seniorskola különlegességei- 1. rész
Tanulás 70 év felett is – ez a seniorskola témánk lényege, hogy a tanulás, a tudás a közösségi élet felerősítse, javítsa, fejlessze a 70 éven felüliek életét. A családjuk, a társaságuk is meg tud újulni. Az első lépésünk a témában az, hogy kialakítjuk a metodikánkat, a tantervet és a partnerségi rendszerünket. Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Diákok és Vállalkozók Fóruma, az EU-EXPO Klub is oszlopos tagjai a seniorskola vertikumának. Első lépés: írjunk, rajzoljunk a másik kezünkkel is. Pozitívan stimulálja a másik agyféltekénket!

Újranyit Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub – február 8.
Metro Club Theatre néven nyitott meg újra Budapest legendás szórakozóhelye a Metro Klub, amely az 1960-as években a Magyar Beat fellegváraként vált ismertté. A kettes metró építőmunkásainak szánt szórakozóhely hamar kinőtte a kereteket és nem volt olyan hétvége, amikor a megtelt feliratot ne kellett volna kitenni az ajtajára. Február 8-án pénteken Revolution és DJ Nash gondoskodik róla, hogy az újranyitás emlékezetes maradjon

Az Angyalok Hete – február 4-10.
A pozitív, jó emberek kapcsolatban vannak az angyalokkal. A művészi alkotások, a humor, a zene, a tánc, a kézírás – ezekkel s jól tudunk kapcsolódni a minket szerető, védő, segítő angyalokhoz. Nekünk, embereknek fontos feladatunk, hogy erősítsük, fejlesszük az angyali világhoz vezető utat. Ilyen volt például az ó-egyiptomi, az őskeresztényi, az ősmagyar vallások, sőt még a kommunizmus is.

Ady Endre emlékév 2019

Az egyik legjobb és méltán az egyik leghíresebb költőnk Ady Endre. Versei érettségi tételek. Nagyon ajánljuk költeményeit azoknak, akik magasabb szellemi szinten szeretnének és mernek gondolkodni. Egyik szent Ady Endre vers: A tűz csiholója.

Hogyan működik a vörös fényterápia?
Amikor a piros LED-es fény a 620 és 800 nm közötti hullámhosszon ragyog a bőrön, kb. 10 milliméterre hatol. Ellentétben a veszélyes ultraibolya sugárzással, amely növelheti a rák kockázatát, a vörös fényterápia nem rendelkezik ilyen káros mellékhatásokkal. A kollagén termelésének, a gyulladás csökkentésének és a nyirokrendszer stimulálásának hatékony eszköze. A folyamat nem termel hőt, és nem károsítja az egészséges sejteket, pozitív hatással van az idegrendszerre, az anyagcserére és a regeneratív folyamatokra. A vörös fény serkenti az adrenalin-termelést, hatására gyorsul a szívverés, erősödik a vérkeringés. Amikor ezt a terápiát a fejbőrre alkalmazzák, ösztönözheti a keringést, a fejbőr vérellátását, regenerálja a szőrtüszőket, mely megállíthatja a hajhullást. A kezelés következtében a bőr feszesebbé válik. A vörös fényterápia felgyorsítja a bőr anyagcseréjét, csökkentheti a vízhiányt, valamint javítja a sérült szöveteket, finomítja és csökkenti a ráncokat.

Kínai Holdújév kezdete – február 5.
A tavaszünnep időpontja évről évre változik. Az új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg, de az esetek többségére igaz, hogy a tavaszünnep az európai naptár február 4‑éjéhez legközelebb eső újhold napján van. Ez azt jelenti, hogy a tavaszünnep mindig január 21. és február 21. közé esik. A gyakorlatban a kínaiak a hivatalos naptárakból tudják meg, hogy az adott évben mikor tartják legnagyobb ünnepüket. Idén a föld-disznó éve lesz, ami sok szerencsét hoz a disznó évében születetteknek, és a kompatibilis barátoknak egyaránt.

A magyar Tungsram az innováció élmezőnyében
Együttműködési megállapodást írt alá január elején Jörg Bauer, a Tungsram csoport elnök-vezérigazgatója az EIT Digitallal, a digitális transzformáció vezető uniós szervezetével. Ezzel a nagy múltú vállalat egy olyan európai innovációs ökoszisztémához csatlakozott, amely jelenleg 200-nál is több tagot számlál, köztük multinacionális társaságokat, középvállalatokat, egyetemeket és kutatóintézeteket.

III. Nemzetközi Hóember-készítő és Hógolyódobó Világkupa Békésen – január 27.
A téli örömök koncentrálhatnak az ilyen rendezvényben, hiszen gyerekeket, felnőtteket egyaránt megmozgat, és inspirálja a kreatívitást, a megvalósító képességet, a gyorsaságot és a pontosságot is. Békés városa már rendszeresen helyt ad ennek a programnak, nyáron pedig a Görögdinnye-fesztiválnak is. A szervezők nagy felkészültséggel, rutinnal bonyolítják a versenyt, melyben van célbadobás, távolsági hajítás, hóember készítés is. Békés városában, a Suerplatzon kerül megrendezésre a világkupa.

Indul a Hungexpo – az AgromashExpóval – január 23-26.
Hazánk legnagyobb vásár, kiállítás szervező központja a Hungexpo, immár tradicionálisan a mezőgazdasággal, az agrár-gépiparral, a szőlészettel, borászattal, kertészettel összefogva rendezi meg évindító vásárát, kiállítását.
A sok-sok érdekesség, hasznosság közül különösen jónak tartottuk:

Magyar Kultúra Napja – január 22.
Ezen a napon, 1823-ban írta meg Kölcsey Ferenc a Himnuszt. A megzenésítése után vált a magyarság himnuszává. A XXI. században már érdemes megújítanunk a Himnuszt dallamában, ritmusában, hogy vidámabb, dinamikusabb legyen. A 2016-os Évnyitó-partinkon sikeresen fejlesztettünk a Himnusz zenéjén. Most következik a szöveg optimistábbá tétele.

Indul a Dal – január 19.
Az Eurovizios Dalfesztivál a világ 5 legnézettebb műsorainak egyike. A zene, a vers, az ének csúcstalálkozójának is mondhatjuk. Nagyon jól leképezi egy adott nemzet hangulatát, mondanivalóit is. A közmédia, a Duna tv, szombat esténként egyenes adásban közvetíti a versenyt, amit mindenkinek tudunk ajánlani!

Évnyitó-party – január 19.
Összevont tanácskozásban ez éves tervünket prezentáljuk és tárgyaljuk meg, crossing-parti-szerűen. A Duna Palotában az EU-EXPO Klub és a Média-party, valamint az Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista Klubunk kerül megszervezésre. A Lalibela étteremben és a ReMix-ben a Laharo-partinkat illetve a FilmyxIQumot celebráljuk.
A Jó Istenek Hetében – január 14-20. – különösen jó, kollektív tudati hatásokkal is gazdagodunk.
A Party Szépe lett Keresztes Julianna, a Tüzes Pálinka kft értékesítője.

30 évvel ezelőtt jegyezték be Magyarország első magán kft-jét, a Szinektika-Projekt Innovációs kft-t – január 17.
Még a dicsőséges szocializmusban kezdte el működését a Szinektika-Parojekt Innovációs Kft., melynek alapító igazgatója Szilvásy Péter, tagjai Faragó Tibor és Szapár András voltak. A cég szervezte nagyon hasznosan és nagyon színvonalasan a Vállalkozók Klubját, a Péczely Ignác Íriszközpontot, a Lélekkutató Intézetet, a PszichoMendzser Stúdiót, a PszichoKibernetikai Laboratóriumot és a ReklámTipp Stúdiót is. A hazai vállalkozói szféra megalapozóinak egyik legfontosabb tagját képeztük.

A Szinektika-Projekt Innovációs Kft és a vállalkozói szféra új dimenzióját hoztuk létre 1999-ben: az X-party szisztémánkat, ami konstruktívan együttműködő, kreatív, téma-orientált csoportot jelent. Eddig már négy szintjét dolgoztuk ki!

Átadták a 2018-as év “Védőnők a gyermekáldásért” díjat
Példamutató hivatástudatuk, önzetlenségük miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a kismamákért és a már megszületett babákért, hanem rendszeresen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A meddőség megelőzéséért és a jövő nemzedék egészségéért létrehozott “Babacsalogató” alapítvány sajtótájékoztatójára és kimagasló munkát végzett védőnők 2018 évre szóló kitüntetéseinek átadására pénteken került sor Budapesten az Aranytíz kultúrházban.

Érdekes, jó tudni!
Dr. Edgar Mitchell, világhírű, a Holdon is járt űrhajós és tudós budapesti rendezvényünkön a vízről ezt mondta: „amikor információt adunk egy tárgynak, amikor rámeditálunk valamilyen tárgyra, mint ez esetben a vízre. De vigyük ezt fizikaibb szintre! Kiderült, hogyha a vízbe szennyező anyagot raksz, akkor ugyan kiszűrheted annak valamennyi molekuláját, a vízben akkor is benne marad a szennyező anyag információja. Ez a kvantum-hologram alapja a víz esetében. Nincs akadálya, hogy ugyanígy mentális kivetítéssel is valamit belevigyél a vízbe. (Forrás: Agykontroll)

Educatio – január 10-12.
Idén a Hungexpóra expandált ez a nagyszerű rendezvény. A diákságnak és a vállalkozóknak csemege ez a rendezvény, hiszen a két szféra nagyon jó interakcióba tud kerülni egymással. A művészetek, a tudományok, a média, a rendezvények ugyancsak prezentálják ajánlataikat. A Diákok és Vállalkozók Fórumát is megtartjuk, pénteken délután. A Tehetség TesztCentrumunkkal kombinálva. A 200 kiállító, többségében egyetem jól prezentálta a mai oktatást. Barátságosan jól lehetett beszélgetni a kiállítókkal. A látogatói létszám a három nap alatt kb. 40 ezer volt, ami nagy siker! A konklúziókat a Diákok és Vállalkozók oldalán gyűjtöttük össze.

Új gyógyhellyel gazdagodott hazánk
Egészen pontosan a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőt és környékét nyilvánították gyógyhellyé a közelmúltban.

Korda György 80 éves lett – január 4.
A legendás táncdalénekes-művész még mindig jó egészségnek örvend, feleségével együtt, Balázs Klárival. A dalaik nagyon szépek, slágerek – sok-sok embernek okoznak vele örömet. A pozitív hatás a környezetre is visszahat – erre bizonyság, hogy Korda Györgyön meg sem látszik a kor, a vidámság azonban igen. További jó egészséget, sok sikert kíván Korda Györgynek és Balázs Klárinak az Európai Sajtószövetség elnöksége!

Az EU Tanácsának elnöke 2019. I. félévében:
Román Köztársaság.
Sok sikert kívánunk a felelősségteljes munkához!

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük