“Világlátó” – 2019. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

World Press Fotókiállítás a Nemzeti Múzeumban
A 40 ezer fotó közül 200-at választott ki a zsűri, ezek kerültek bemutatásra a Nemzeti Múzeumban. Nagyon érdekes koncepciót közölt a Múzeum vezetősége: a jelen alkotásai, fotói pár év múlva értékes múzeumi emlékké válnak. A másodízben megrendezésre került nemzetközi fotópályázat legjobbjait érdemes megtekinteni, mert nagyon jó ötleteket adhatnak a mindennapjaink feladataihoz, terveihez is!

Édesnapok a Bazilikánál – szeptember 13-15.
Érdemes tudnunk, hogy a csokoládé hatóanyagának, a teobrominnak jó hatása van a kreatív gondolkodásra és az álmodásra is! Az idei Csokoládé fesztiválon sok jó terméket bemutatnak agyártók, forgalmazók. A Budapest Süteményét is érdemes megkóstolni, mert nagyon finom!

Vegafesztivál – szeptember 14-15.
Vegetáriánusoknak lett kitalálva ez a rendezvény, de mindenkinek ajánlható. Hagyományosan a kőbányai Pataky Művházban szervezi meg az Egészségvár kft, Jakus Orsolya vezetésével.

Jubileumi Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó – szeptember 13-14.
A sportolás, a testedzés hozzátartozik a mindennapjaink elfoglaltságaihoz. A gyerekeknek érdemes olyan sportot választani, amelyikben jól érzik magukat, és tehetségük is van hozzá. A hangszerekhez alapfokon mindenkinek kellene értenie. Hogy melyikhez, Ki kell próbálni! Ez a rendezvény most a Merkapt Sporttelepen, Kőbányán kerül megrendezésre. Szinte minden értelmes embernek csak ajánlani tudjuk!

Before-party – szeptember 12.
Ha van egy rendezvény utáni afterparty akkor legyen a rendezvény előtt before-party – ezt a kezdeményezésünket már 2005. szeptember 12-én startoltuk. Akkor A Szépség Világnapja (X. 14.) előkészítő rendezvényeként szerveztük meg. Idén már az EU-EXPO komplex rendszerét is exponáljuk. A helyszín a Belvárosban, a Morrisons 2-ben, a VIP szalonban nagyon megfelelő. Fő témáink még: a közösségszervezés, a szórakozáskultúránk megújítása, a központi üdülőnk megszervezése.

A tokaji aszú három gyógyhatása
Régen, még Rákóczi idejében is aranyat ért a tokaji aszú. Többek között javítja a kreatív gondolkodást, az alvást és az emlékezést is. Az EU-EXPO Innováció moduljában egy különleges kombinációt is bemutatunk, október 14-én és 15-én.

XXXV. Jó Istenek Hete – szeptember 9-15.
A jó tervek megvalósítása, szervezése a fókuszban. A jó istenek világát szeretnénk hatékonyabban exponálni – az emberiség érdekében is! A részleteket megbeszéljük az EU-EXPO és a Szépség Világnapja Before-partiján és az Aktivista klubjainkon, fórumainkon is. Célunk az, hogy a jubileumi héten, november 4-10. méltó magas szintre emeljük a misztériumainkat. A jó istenek-istennők világának ismerete csak javíthatja, fejlesztheti az emberiséget!

X, Food Truck Show a Lovin – szeptember 6-8.
Jó kombináció: sport, fogadás, koncertek, finomabbnál finomabb ételek és italok. A mostani rendezvényen a különleges mangalica termékeket exponálják a kiállítók.

Kezdődik az új tanév – szeptember 1.
Már Lenin is megmondta, az ifjúság, a fiatalság legfontosabb feladata: “Tanulni, tanulni, tanulni!”

Újpesti városnapok az újpesti főtéren – augusztus 29. – szeptember 1.
A négy napos fesztivál sztárvendége Korda György és Balázs Klári, esténként pedig vidám zene tánc mulatság.

A G7 csúcstalálkozó konklúziója – augusztus 25.
A globális problémákat csak nagyon együttműködve, konstruktívan képes az emberiség megoldani. Azután lesz egy újabb fejlődési korszak. Például a magzati életet is élő, érző, tudatos emberi életrésznek kell tekintenünk!

FINA Kajak-kenu VB Szegeden – augusztus 23-25.
Az ifjúság nagy sporteseménye zajlik Szegeden. Jól szerepelnek a magyarok. Az Olimpiára is lehet kvalifikálódni ezen a rangos világbajnokságon. A magyar csapat 12 kvótát szerzett a tókiói olimpiára.

Szórakozáskultúránk lényeges megújításra szorul
Felméréseink alapján megállapítható, hogy a 20 éven felüliek zenés-táncos szórakozása tizede sincs annak, amilyen volt a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években. Ezért egy szakértői csapatot szervez az Európai Fiatalok Szövetsége, amely társaságnak kreatív csoportmódszerek alkalmazásával különleges, jó, megvalósítható, fejleszthető, fenntartható módszereket, stílusokat kell kidolgoznia. Az EU-EXPO Szórakozás napján, október 12-én kerül sor az újítások prezentálására.

Augusztus 19-20. – Az Alkotmányunk és az államalapításunk ünnepe!
A Jó Istenek Hetében. A világnézetünk, vallásunk lényeges megújításának főbb tételei. Ünnepelünk a Magyar Ízek utcáján is.
Augusztus 20-án este tűzijáték, megünnepeljük a Magyar Népköztársaság Alkotmányának 70 éves évfordulóját is. Örök dicsőség a hősöknek, az igaz kommunistáknak!

50. Debreceni virágkarnevál – augusztus 18-20.

Hihetlen, fantasztikus, csodaszép alkotások nemzetközi seregszemléje ez a fesztivál. Holland virágok, magyar táncosok emelik e rendezvény rangját, melynek eredete a dicsőséges szocializmusban gyökerezik.

Görögdinnye Fesztivál Békésen – augusztus 10-11.
Nagyon egészségünkre válik a görögdinnye, mert finom is, és a vesénket is tisztítja. Magyarországon jól megterem a görögdinnye, különösen az Alföldön sokan termesztik. A Görögdinnye Fesztiválnak fontos küldetése a gyümölcs népszerűsítése mellett a különlegességek kifejlesztése, reklámozása is. Készül majd rántott görögdinnye, kandírozott, pirított görögdinnye is. A Görögdinnye Fesztivál Békésen a Fő téren kezdődik, és bejárjuk a fél várost is. A Görögdinnyegörgető verseny, az egyszerre koccintás görögdinnyekoktéllal ugyancsak élvezetes. Nevezni a helyszínen lehet. Partnereink standot is bérelhetnek. Este buli.

Hungarikum Fesztivál Szegeden – augusztus 8-11.
A Széchenyi téren több, mint 70 kiállító mutatja be a hungarikumokat – élelmiszereket, ruházatot, zenét, dísztárgyakat.

Toplista a legnépszerűbb budapesti színházakról
Meglepő és egyben elgondolkodtató listát tettek közzé színházi szakemberek: „Melyik színházat és játszó-helyet kedvelik a legtöbben a legnagyobb közösségi oldalon?” címmel. Az első helyet kiugróan magas, majd’ 280 ezer kedvelővel vezeti a Corvin Dumaszínház a Facebookon, melyet a Vígszínház követ 92 ezer lájkkal, s a még szintén dobogós Budapesti Operettszínház 89 ezres számmal. Szinte hihetetlen, hogy 55 színház működik Budapesten – ez nagyon jó!

Kezdődik a Sziget-fesztivál – augusztus 7.
Világméretűvé nőtte ki magát a Sziget Fesztivál, amit a Hajógyári-szigeten szerveznek minden évben. A korábbi nagyfőnök, Gerenday Károly sikeresen tudta értékesíteni, 15 milliárd forintért vette meg a jogokat a mostani szervező. Félmillió a látogatottsága, sokan jönnek külföldről is. Koncertek száma száz. Buli, szórakozás – ez kell a nyáron! A rendezvény tíz napos.

Szenzáció: Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban
A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.

Két új naperőműpark kezdte meg működését
Két újabb saját kivitelezésű naperőműpark kezdte meg működését az Alteónál Nagykőrösön és Balatonberényben, ezzel…

Forma-1 a Hungaroringen – augusztus 2-4.
Az egyik legnagyobb sporteseménynek lesz házigazdája Magyarország, a Hungaroring. A csúcstechnikát igénylő autóversenyt kb. 100 milliárd néző követi a tévéadásokon keresztül. Az esemény érdekes, izgalmas, a mogyoródi helyszín is nagyon alkalmas a nyári hétvégi felélénkülésre.

Új magyar technológiával nyomtatnak üvegre, fára, plexire
Utánozhatatlan megoldásokra képes a startup. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő INTERO Design által kifejlesztett technológia olyan strukturált felületek gyártását teszi lehetővé, melyek utánozhatatlan érzéseket biztosítanak üvegen, fán és plexi bútorelemeken egyaránt. Bármire képesek „nyomtatni”, ami 5 centiméternél vékonyabb. A vállalat egyaránt dolgozik lakossági megrendelésre, de komplett szállodák fürdőszobáit is elkészítették már.

Elkezdődött a 15. Makkabi Játékok, Budapesten – július 30.
Nemzetközi sportverseny, ötezer sportolóval, jó hangulatban. Zsidóság legnagyobb sporteseménye. Áder János nyitotta meg a rendezvénysorozatot.

Veresegyházi Medveotthon
Kuli Bálint igazgató tisztelettel meghívja Önt és munkatársát a Veresegyházi Medveotthonban rendezett sajtótájékoztatóra, ahol a hányatott sorsú, érdi cirkuszi oroszlánok végre birtokba vehetik végleges otthonukat, Magyarország legnagyobb nagymacska kifutóját. A hét felnőtt oroszlán mellett két kölyök is érkezik, utóbbiak mindössze két hónaposak. A sajtótájékoztatón jelen lesz az oroszlánok gondozója is, aki többek között arra a kérdésre is válaszol, hogyan neveli, gondozza a szüleitől elkülönített két kölyköt. A sajtótájékoztató időpontja: 2019. július 29. hétfő, 09.30 Helye: Veresegyházi Medveotthon oroszlán kifutója.

194. Anna-bál – július 27.
Minden alkalommal hatalmas népszerűséggel szervezik meg a Balatonfüreden a legendás Anna bált ami nagyon jó szórakozás és nagyon jó kapcsolatépítésre is jó. A tavaji Anna bál Szépe rendezvény az Év Legjobb Szépségversenye díját is kiérdemelte.Az idei bálkirálynő

Strandok éjszakája  – július 26.
Július 26-án ismét éjszakába nyúlóan strandolhatunk. Koncertek, Dj-k, tűzijáték, habparty. Íme, a Strandok éjszakájához csatlakozott fürdők listája és programjaik.

Idén több mint 112 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak szerdán a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartottak.

A Nap az Oroszlán jegyébe lép – július 23.
Nagyon szerencsés csillagzat alakul ki, együtt áll a Nap a Merkúrral, és a Vénusszal, a Felszálló Holdcsomópont és a Mars is közel áll a Naphoz. A romantikára, a szórakozásra, és nagyon fontos, pozitív témákra, projektekre érdemes ilyenkor fókuszálnunk! A közéletben is inkább az összetartást, együttműködést erősítsük! (Forrás: Kormányzati Tanácsadó Jósda)

A Nándorfehérvári diadal emléknapja – július 22.

Megválasztották az Európai Bizottság elnökét – július 16.
Ursula von der Leyen lett az új elnök. Sok sikert kívánunk neki a felelősségteljes munkájához!

Vívó világbajnokság Magyarországon
E sportágban a magyar vívók az élcsoportba tartoznak. Méltó helyre került a Vívó VB 2019-ben, de kell is, hogy a küzdés sporágnak magas színvonalú körülményeket biztosítsunk.

Az ezotéria fontos tudományunk!

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség fejlődésének nagyon fontos lépése volt, midőn a feudalizmusból átléptünk a kapitalizmusba, a polgári demokráciába. 1789-ben a francia nép nagy elszántsággal megdöntötte a diktatórikus császárságot, és kikiáltotta a Francia Köztársaságot. Megünnepeljük minden évben ezt az eseményt. A budapesti Francia Intézetben műsoros fesztivált szerveznek. Kihasználjuk az alkalmat, és az EU-s kapcsolatainkat is fejlesztjük, az EU-EXPÓ égiszében.

Nyáron legyünk többet a természetben a vízben napozzunk sokat, ez nagyon egészséges!

FINA Vizes VB Dél-Koreában – július 12.
Ünnepélyes műsorral megkezdődött a vizes sportok világbajnoksága, Dél Koreában. Ennek kapcsán javasoljuk, hogy, aki teheti, szintén sportoljon vízben, hiszen jó energiát kap a szerveztünk, főleg a természetes vizekben.

Emese nap – július 5.
Ősanyánk Emese a 800-as évek elején élt, szülte meg nemzetalkotó fiát Álmost 819-ben. Igazából Emese Szűz Mária reinkarnációja, Álmos pedig Jézus Krisztus reinkarnációja. Mindezek inspirálták, hogy hozzunk létre egy különleges ünnepséget. 2005-ben a Magyarok Házában szerveztük meg az első Emese bált. A másodikon pedig megalapítottuk a Kormányzati Tanácsadó Jósdánkat is. Hatalmas jelentősége lett a közélet terén. A legnagyobb rangú Emese bált 2009-ben, a Gellért hegy tetején, a Panoráma Sátorban szerveztük meg. A műsorban volt a Miss Írisz választás Emese főpapnője kiválasztása, táltosok tánca, a Magyar Néphadsereg Központi Művészegyüttesének fellépése is. Az ideiben a Jó Istenek Hetében a magyar istenek előtt is tisztelgünk, örök dicsőség és hála az emberiség jó isteneinek!. Crossing-party szerűen szervezzük meg.

Felavatták az újjáépített Vasas stadiont – április 5.
Magyarország egyik legrangosabb sportklubjának központja az Angyalföldön, a Fay utcában található. Most felújították, 4.500 nézőnek adhat vidám kikapcsolófást. Hajár Vasas!

Nyolc éve startolt a DIÁKOK ÉS VÁLLALKOZÓK FÓRUMA – július 3.
Az első Magyar Világtalálkozón, 2011. július 3-án, Balatonlellén szerveztük meg először a Diákok és Vállalkozók Fórumát. A két szféra konstruktív együttműködése a lényeg. A diákság nagyon kreatív, készséges, a vállalkozók pedig ismerik a valós világot, gyakorlatiasak. Sok területen tudunk egymással jókat alkotni!

Budapesten koncertezik Luis Fonsi
Augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Luis Fonsi. Az elmúlt évek legnagyobb slágerkirálya vadiúj, és persze régebbi mindenki által imádott forró hangulatú slágereivel robban be a budapesti nyárba. A Puerto Rico-i énekes, dalszerző vitathatatlanul a világ egyik vezető latin zenei nagykövete. Több mint 20 éves karrierje során számos országban (Mexikó, Spanyolország, Egyesült Államok, Puerto Rico, Argentína, Kolumbia, Venezuela és Közép-Amerika) multi arany- és platina- lemezekkel büszkélkedhet. A zenei iparág egyik legrangosabb díjazását is megkapta a Latin GRAMMY®-t.

15 éves magyar lány nyerte a világversenyt
Magyar gyermekmodellek hódították meg Portugáliát. A Little Miss World Hungary modelljei képviselték Magyarországot Portugaliában a Miss and Mister Star Universe versenyen. Büszkék lehetünk a szép és tehetséges magyar gyerekekre!

175 évvel ezelőtt mutatták be a magyar Himnuszt – július 2.
és mára megérett arra, hogy lényegesen megújítsuk a hangulatát, a ritmusát, sőt a szövegét is. Ennek érdekében kezdeményeztük 2016 januárjában, hogy “Újítsuk meg a magyar Himnuszt!” Várhatóan 2020 elejére össznemzeti alkotás fog születni. További részleteket fórumainkon is megbeszéljük.

Megalakult az Európai Parlament, elindult a kilencedik ciklus – július 2.
Kedden 10 órakor az alakuló üléssel Strasbourgban elkezdődött az Európai Parlament kilencedik törvényhozási ciklusa.

Finom a sült görögdinnye! – július 2.
A Diákok és Vállalkozók Fórumának Gasztronómiai szekciója már évekkel ezelőtt elkészítette az első rántott görögdinnyét, ami nagyon finom lett. Most pedig a serpenyőben sült görögdinnyével aratott nagy sikert. A kissé nyersebb gyümölcsöt kicsit megsütve tudjuk még ízletesebbé tenni.

A nagy hőségben inkább lazuljunk!
Tartósan harminc fok körül van a napközbeni hőmérséklet. A természet, a Nap felé fordulást és a jó szórakozást is támogatja a nyár. A házi művészkedésre, zenélésre, festésre is érdemes fókuszálnunk, mert ilyenkor növekszik a fantáziánk is.

Felső vezetőket választunk az EU-ban – július 1.
Az Európai Bizottságnak fontos szerepe van az EU életében. Kell, hogy jó vezetőség jó célok irányába vezesse Európát!

A Kiskunság tele van meglepetésekkel
A Duna-Tisza közén található Kiskunság ma még sokaknak felfedezetlen terep Magyarországon, pedig rengeteg arrafelé a látnivaló. Szankon a Büszkeségpont és a Helyi Érték Kiállítótér mellett ma már a múlt héten átadott egyedülálló Kiskun Emlékhely is várja a látogatókat, a közeli Kiskunmajsán pedig élményfürdő és szamárfarm is csalogatja a pihenni vágyó családokat. A Kiskunságban rejlő lehetőségeket az utóbbi évtizedekben kezdték el alaposan kiaknázni, de most már bátran állíthatjuk, hogy napokba telhet végig járni a régió értékeit. A térség rengeteg meglepetéssel és számos kulturális látnivalókkal várja a látogatókat, akik a helyszínen olyan ismeretekre és élményekre tehetnek szert, amire máshol az országban nem adódna lehetőségük.

Elkezdődött az aratás!
Július elsején már nagyüzemben aratnak országszerte, búzát leginkább. Nagyon jó színvonalú a magyar mezőgazdaság, kell a szakértelem és a jó technika is. Reméljük, hogy az idei termés is jó lesz és bőséges!

A Jó Istenek Hete – július 1-7.
Már  33. alkalommal szervezzük meg az emberiség jó isteneinek tiszteletére a különleges hetünket. Most a közösség építése, fejlesztése, valamint a magyarok dicsőséges istenei – Napisten és a Hold istennő – tiszteletére fókuszálunk. Az Emese bál-partinkon együtt ünnepelünk.

 

Az EU soros elnökségét Finnország tölti be ebben a félévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük