“Világlátó” – 2019. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

Megválasztották az Európai Bizottság elnökét – július 16.
Ursula von der Leyen lett az új elnök. Sok sikert kívánunk neki a felelősségteljes munkájához!

Vívó világbajnokság Magyarországon
E sportágban a magyar vívók az élcsoportba tartoznak. Méltó helyre került a Vívó VB 2019-ben, de kell is, hogy a küzdés sporágnak magas színvonalú körülményeket biztosítsunk.

Az ezotéria fontos tudományunk!

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség fejlődésének nagyon fontos lépése volt, midőn a feudalizmusból átléptünk a kapitalizmusba, a polgári demokráciába. 1789-ben a francia nép nagy elszántsággal megdöntötte a diktatórikus császárságot, és kikiáltotta a Francia Köztársaságot. Megünnepeljük minden évben ezt az eseményt. A budapesti Francia Intézetben műsoros fesztivált szerveznek. Kihasználjuk az alkalmat, és az EU-s kapcsolatainkat is fejlesztjük, az EU-EXPÓ égiszében.

Nyáron legyünk többet a természetben a vízben napozzunk sokat, ez nagyon egészséges!

FINA Vizes VB Dél-Koreában – július 12.
Ünnepélyes műsorral megkezdődött a vizes sportok világbajnoksága, Dél Koreában. Ennek kapcsán javasoljuk, hogy, aki teheti, szintén sportoljon vízben, hiszen jó energiát kap a szerveztünk, főleg a természetes vizekben.

Emese nap – július 5.
Ősanyánk Emese a 800-as évek elején élt, szülte meg nemzetalkotó fiát Álmost 819-ben. Igazából Emese Szűz Mária reinkarnációja, Álmos pedig Jézus Krisztus reinkarnációja. Mindezek inspirálták, hogy hozzunk létre egy különleges ünnepséget. 2005-ben a Magyarok Házában szerveztük meg az első Emese bált. A másodikon pedig megalapítottuk a Kormányzati Tanácsadó Jósdánkat is. Hatalmas jelentősége lett a közélet terén. A legnagyobb rangú Emese bált 2009-ben, a Gellért hegy tetején, a Panoráma Sátorban szerveztük meg. A műsorban volt a Miss Írisz választás Emese főpapnője kiválasztása, táltosok tánca, a Magyar Néphadsereg Központi Művészegyüttesének fellépése is. Az ideiben a Jó Istenek Hetében a magyar istenek előtt is tisztelgünk, örök dicsőség és hála az emberiség jó isteneinek!. Crossing-party szerűen szervezzük meg.

Felavatták az újjáépített Vasas stadiont – április 5.
Magyarország egyik legrangosabb sportklubjának központja az Angyalföldön, a Fay utcában található. Most felújították, 4.500 nézőnek adhat vidám kikapcsolófást. Hajár Vasas!

Nyolc éve startolt a DIÁKOK ÉS VÁLLALKOZÓK FÓRUMA – július 3.
Az első Magyar Világtalálkozón, 2011. július 3-án, Balatonlellén szerveztük meg először a Diákok és Vállalkozók Fórumát. A két szféra konstruktív együttműködése a lényeg. A diákság nagyon kreatív, készséges, a vállalkozók pedig ismerik a valós világot, gyakorlatiasak. Sok területen tudunk egymással jókat alkotni!

Budapesten koncertezik Luis Fonsi
Augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Luis Fonsi. Az elmúlt évek legnagyobb slágerkirálya vadiúj, és persze régebbi mindenki által imádott forró hangulatú slágereivel robban be a budapesti nyárba. A Puerto Rico-i énekes, dalszerző vitathatatlanul a világ egyik vezető latin zenei nagykövete. Több mint 20 éves karrierje során számos országban (Mexikó, Spanyolország, Egyesült Államok, Puerto Rico, Argentína, Kolumbia, Venezuela és Közép-Amerika) multi arany- és platina- lemezekkel büszkélkedhet. A zenei iparág egyik legrangosabb díjazását is megkapta a Latin GRAMMY®-t.

15 éves magyar lány nyerte a világversenyt
Magyar gyermekmodellek hódították meg Portugáliát. A Little Miss World Hungary modelljei képviselték Magyarországot Portugaliában a Miss and Mister Star Universe versenyen. Büszkék lehetünk a szép és tehetséges magyar gyerekekre!

175 évvel ezelőtt mutatták be a magyar Himnuszt – július 2.
és mára megérett arra, hogy lényegesen megújítsuk a hangulatát, a ritmusát, sőt a szövegét is. Ennek érdekében kezdeményeztük 2016 januárjában, hogy “Újítsuk meg a magyar Himnuszt!” Várhatóan 2020 elejére össznemzeti alkotás fog születni. További részleteket fórumainkon is megbeszéljük.

Megalakult az Európai Parlament, elindult a kilencedik ciklus – július 2.
Kedden 10 órakor az alakuló üléssel Strasbourgban elkezdődött az Európai Parlament kilencedik törvényhozási ciklusa.

Finom a sült görögdinnye! – július 2.
A Diákok és Vállalkozók Fórumának Gasztronómiai szekciója már évekkel ezelőtt elkészítette az első rántott görögdinnyét, ami nagyon finom lett. Most pedig a serpenyőben sült görögdinnyével aratott nagy sikert. A kissé nyersebb gyümölcsöt kicsit megsütve tudjuk még ízletesebbé tenni.

A nagy hőségben inkább lazuljunk!
Tartósan harminc fok körül van a napközbeni hőmérséklet. A természet, a Nap felé fordulást és a jó szórakozást is támogatja a nyár. A házi művészkedésre, zenélésre, festésre is érdemes fókuszálnunk, mert ilyenkor növekszik a fantáziánk is.

Felső vezetőket választunk az EU-ban – július 1.
Az Európai Bizottságnak fontos szerepe van az EU életében. Kell, hogy jó vezetőség jó célok irányába vezesse Európát!

A Kiskunság tele van meglepetésekkel
A Duna-Tisza közén található Kiskunság ma még sokaknak felfedezetlen terep Magyarországon, pedig rengeteg arrafelé a látnivaló. Szankon a Büszkeségpont és a Helyi Érték Kiállítótér mellett ma már a múlt héten átadott egyedülálló Kiskun Emlékhely is várja a látogatókat, a közeli Kiskunmajsán pedig élményfürdő és szamárfarm is csalogatja a pihenni vágyó családokat. A Kiskunságban rejlő lehetőségeket az utóbbi évtizedekben kezdték el alaposan kiaknázni, de most már bátran állíthatjuk, hogy napokba telhet végig járni a régió értékeit. A térség rengeteg meglepetéssel és számos kulturális látnivalókkal várja a látogatókat, akik a helyszínen olyan ismeretekre és élményekre tehetnek szert, amire máshol az országban nem adódna lehetőségük.

Elkezdődött az aratás!
Július elsején már nagyüzemben aratnak országszerte, búzát leginkább. Nagyon jó színvonalú a magyar mezőgazdaság, kell a szakértelem és a jó technika is. Reméljük, hogy az idei termés is jó lesz és bőséges!

A Jó Istenek Hete – július 1-7.
Már  33. alkalommal szervezzük meg az emberiség jó isteneinek tiszteletére a különleges hetünket. Most a közösség építése, fejlesztése, valamint a magyarok dicsőséges istenei – Napisten és a Hold istennő – tiszteletére fókuszálunk. Az Emese bál-partinkon együtt ünnepelünk.

 

Az EU soros elnökségét Finnország tölti be ebben a félévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük