Világlátó – 2019. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

Vidám szilveszterezést kívánunk! – december 31.
A jó szórakozásra mindenkinek szüksége van, az évtized utolsó napján biztosan jó estélyünk lehet! Köszönet a 2019-es évnek!

A vállalkozói szféra 30 éve startolt – december 29.
Az 1988-ban létrehozott Vállalkozók Klubja szervezte meg 1989. december 29-én a Fehér házban (mai Képviselői irodaházban) az Előszilveszteri bált. Az MSZP Vállalkozói tagozatával együttműködve. A politikai és a vállalkozói szféra összefogva nagyszerű célokat tudott megvalósítani Magyarországon, a vállalkozói szféra új dimenzióját eredményezte a nemzetünknek.
A Vállalkozók Klubunkat az EU-EXPO Klubba reinkarnáltuk, fejlesztjük tovább – folytatjuk!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Minden kedves olvasónknak, partnerünknek örömteli, vidám, szép, családias, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A Jó Istenek Hete – december 23-29.
A Karácsonyi ünnepek is kiváló apropója ennek a kezdeményezésünknek, hogy a jó istenek világát is exponáljuk, kapcsolódjunk jobban az emberiség jó isteneihez. Az eredeti Jézusi tanítás is azt jelezte, hogy van több isten, női és férfi isteni princípium létezik. Bár nem minden ember képes ezt felfogni, de amennyiben jól viselkedik, korrekt, rendes, akkor képes az angyalokkal és a felettük lévő jó istenekkel is kapcsolatban élni. Ez a jövő útja, amit a kommunizmus eszméje is tartalmazott. A Jó Istenek Hete 2020-ban már nagyobb publicitást is kapni fog. Részleteket az Évnyitó partinkon, január 20-án ismertetjük.

Az ÖK2EN-ben Balázs Klári és Korda György – december 19.
Az újjáépített újpesti piac 2. emeletén nagyon kulturált, színvonalas rendezvényteret, színháztermet is kialakítottak. Minden nap van program. Ezek közül egy érdekesség az ŐK2EN riportműsor, melyet Istenes László vezet. A mostani vendégük a világhíres Korda György – Balázs Klári páros volt. Sok érdekességet megtudhatott a közönség a teltházban. Balázs Klári hangsúlyozta, hogy a humor nagyon jót tesz az egészségünknek, és a páros életnek is. A nyolcvan éves Korda György pedig a közönségét nagyon szereti, minden féle diszkriminiáció nélkül. Ezért aztán őket is nagyon kedveljük, és tocábbi jó egészséget, sok sikert kívánunk a párnak!

A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 14.
A Miss Alpok-Adria budapesti és a Miss Hungary országos döntőjére is sor kerül. A magyar lányok a legszebbek, ez is bizonyságot nyer. Megválasztjuk még a Szépségek Királynőjét is. Az Év legjobb Szépségversenye címet idén a Miss Alpok-Adria Megye Szépe választás bizonyult, amit április 28-án szerveztek meg Pásztón.
A Szépségek Királynője címet Szép Valentina érdemelte ki.

150 éves a Mengyelejev-féle periódusos rendszer!

Zenélni jó!
A testkultúránk fejlesztése mellett érdemes az aktív zenéléssel is törődnünk. Egy hangszeren való játszani tudás (alapszinten) hozzátartozik egy normális ember intelligenciájához. Vannak jó mozgalmak, mint például a Hangszert a kézbe!, vagy a Hangszersimogató, vagy a Hangszereljük fel magunkat! – ezek is inspirálják a zenélés művészetének élményét.

91 éves Gina Lolobrigida
A fantasztikum lényege: egy igazán szép és kedves nő, aki a szórakoztató filmek gyöngyszeme, élvezi az életet.

Emberi jogok világnapja – december 10.
Pont 100 évvel ezelőtt deklarálták az emberiség vezető szervezetei az Emberi jogok rendszerét.

40 éve együtt Balázs Klári és Korda György
A legendás énekespár még mindig, példamutatóan aktív a jó élet világában. További sok sikert kívánunk nekik!

Lurdy házi a Lelkes Ásványbörze – december 6-8.
A szép ásványokból érdekes díszeket készíthetünk, ami lehet a lakásunk, a munkahelyünk hangulatjavítója is. Természetesen ajándékozhatjuk akár Karácsonykor. A 22. Lelkes Ásványbörzén megjelent 200 kiállító jó hangulatot is varázsolt, a közönséggel együtt.

Óvodák támogatásának országos mozgalma
Sok hátrányos helyzetű óvodának a támogatására invitálja egy országos mozgalom. Termékekkel, hasznos, de már nem használt eszközökkel, ruhákkal is lehet jót tenni. Érdemes!

Természetgyógyász Magazin Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja – december 1.
A szakma csúcstalálkozójának is tekinthetjük ezt a rendezvényt, immár 1997-óta. Kb. 120 kiállító mutatja be termékeit, technikáit, szolgáltatásait, melyekkel az egészségünket is lehet javítani, fejleszteni. A hangulat mindig nagyon barátságos. Fő szervező Dr. Görgey Katalin és csapata, szerkesztősége. Biztosan megjósolhatjuk, hogy az idei is nagyon jó, sikeres rendezvény lesz!

Hivatalba lép az új Európai Bizottság – december 1.Sok sikert kívánunk az új EB-bék, Ursula von dér Layen elnöknek és csapatának!

Grafológusok konferenciája – november 30.A kézírás az emberiség legintelligensebb találmányainkat egyike. A grafológia segítségével jól elemezhető a doktor jelleme, viszonyulása, egészsége, múlt – jelen – jövőképe is. Fontos, hogy fejlesszük a Grafológiám, melynek új dimenziója a kibernológia.

Budapestért díjjal tüntette ki a főpolgármester Ganczer Gábort, a Hungexpo vezérigazgatóját. Karácsony Gergely a főváros kereskedelmi és turisztikai életében betöltött innovatív vezetői szerepének elismeréseként nyújtotta át a díjat.

Dönt az Európai Parlament – november 27.
Az Európai Bizottság tisztségviselőit szavazza meg az EP. Az effektív munka ezután indulhat meg. Optimisták lehetünk, mert tényleg jó az elnök is és a vezetőség is. Az Évnyitó-partinkon elemezni fogjuk az EU-s koncepciókat, filozófiákat, terveket is. Drukkolunk Ursula von der Leyennek, hogy sikeres legyen a pozitív tervük, tevékenységük!

A fitnesz hétvégéje – november 23-24.
Két nagyon jó, különleges rendezvény is bizonyította, hogy az egészséges sportolás mennyire hasznos és fontos – mi több szép is. A Testnevelési Egyetem központi épületében szervezte meg a magyar fitnesz-szövetség az IFBB Világbajnokságot. Testépítés, alak, erő, ügyesség – ezeket a szempontokat zsűrizték. 40 országból érkeztek a versenyzők. A legnagyobb sikeres a női mezőny bemutatkozásának volt. A testépítés mindenkinek hasznos, ez bebizonyosodott!
A másik nagy rendezvény a BSI által szervezett FittAréna, a BOK csarnokban. Mindenki kipróbálhatta a súlyzókkal a badizást, a testformálást. A szervezők sok jó céget is meghívtak, hogy mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat.

MuseumDigit Konferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban
Új szerepben: a 21. század kihívásaira keres választ az idei MuseumDigit konferencia. Az idén hetedik alkalommal november 26-27-én kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeumban a MuseumDigit konferencia, a régió kiemelt szakmai rendezvénye a jövő múzeumáról, a digitális kor kihívásairól és lehetőségeiről. Az Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK (Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ) által rendezett kétnapos rendezvény fókuszában a digitalizáció és a digitális trendek állnak. Szó lesz a mesterséges intelligencia és Big Data nyújtotta lehetőségekről a múzeumban, emellett idén külön szekciót kap az inkluzív múzeum, az esélyegyenlőség és digitális kompetencia. Regisztrálni a MuseumDigit.hu oldalon lehet.
A témákat élvonalbeli nemzetközi projektek és sikeres stratégiák mentén mutatják be a külföldi és hazai előadók.

Gyermekek Világnapja – november 20.

Összeáll az Európai Unió Tanácsa
Az idén megválasztott EP képviselők úgy látszik intenzíven, előre, a haladás irányába próbálják vezetni – nagyon helyesen! – az Európai Uniót. A felső vezetésnek nagy feladatai lesznek a nemzetek közötti együttműködés terén. Mi is segítünk ebben, több témánk, projektünk van, melyeknek az EU fejlesztése a célja. Az Európai Sajtószövetség, az EU-EXPO, az Európai Fiatalok Szövetsége 2020-ban a nemzetközi porondokon mutatja be lényegét, tervét, programrendszerét. Az Évnyitó-partinkon erről külön napirendi pontban számolunk majd be, január 20-án. Az EP vezetésével ennek alapján tudunk együttműködni.

Fiatal Vállalkozók Hete – november 18-23.
A FIVOSZ lelkes és nagyon kreatív csapata immár nyolcadik alkalommal szervezi meg ezt a nemzetközileg is kedvelt rendezvényt, melyben a már nagyon befutott, élenjáró vállalkozók is tartanak előadást a fiatal vállalkozni szándékozóknak. Kovács Patrik (Yrisz Klub Nívódíjas) a FIVOSZ alapítója tartja a megnyitót A Bálna Budapest Plázában. Az előadásokat nagyon hasznos kapcsolatépítő megbeszélések követik.

Felújították a Népstadiont – november 15.
Több éves munkával fejlesztve felújították Magyarország legnagyobb stadionját, amely még az ötvenes években épült. A modern Népstadion (Puskás Aréna) 80 ezer szurkolónak tud helyt adni. A kiegészítő építmények korszerűek és nagyon jó összhangban van a tradíciókkal és a jelen kor igényeivel is. A megnyitón a magyar csapat az urugvári focicsapattal játszik. Hajrá magyarok!

LUX Filmművészeti díj – november 13-15.
Magyarországon ismét az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, döntős filmeket, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája szervezésében. A versenyben lévő, változatos műfajú műveket a díj hagyományaihoz híven összeköti az európai identitás sokrétű kérdésköre és aktuális, mindannyiunkat érintő társadalmi jelenségek érzékeny ábrázolása. Látható lesz a konvenciók és a feminizmus helyzetét vizsgáló észak-macedón szatirikus dráma, az Isten létezik és Petrunijának hívják, a Cold Case Hammarskjöld című dán-svéd provokatív oknyomozó dokumentumfilm és a rendszerszintű korrupció visszásságait feldolgozó spanyol politikai thriller, A rendszer.

A Magyar nyelv napja – november 13.
175 évvel ezelőtt, 1844-ben vált hivatalos nyelvvé a magyar Magyarországon. Jó tudni, hogy a magyar nyelv a legjobb nyelv, az összefüggések nyelve. A magyar kézírás pedig az emberiség legintelligensebb alkotásainak egyike!

Startol a Fölszállott a páva – november 8. Az ifjú, gyerekkorosztályos versenyzők bebizonyítják, hogy a tánc örömünkre egyik forrása. Zseniális produkciókat csodálhatjuk meg a Duna tv műsorában.

Éljen November 7! A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe
1917-ben tört ki a forradalom, és győzött Oroszországban, Leningrádban. A szocialista társadalmi rendszer ezután kezdett kifejlődni. Természetesen sok-sok problémát, konfliktust is meg kellett oldaniuk a hősöknek. Az emberiség mindmáig legintelligensebb társadalmi rendszerének a szocializmust tekinthetjük. A céltudatosság, a tervszerűség, a szervezettség és a hatékonyság, na meg az emberi nemes eszmék biztos alapot adtak arra, hogy továbbfejlődjünk a földi életünkben. Kommunizmus még sehol sem, volt, de reméljük, újra visszatérünk a megújult, továbbfejlesztett szocializmus útjára. Ünnepeljünk November 7-én!

Keresik 2019 Év Fiatal Vállalkozóját
A FIVOSZ 11. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A díjra a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2019. november 8-ig. A díjazott egy éven át a fiatal vállalkozók nagykövete lesz, amely számos média megjelenéssel és előadói felkéréssel is jár. November közepén rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Showt, amelynek záróeseményeként hagyományosan átadják az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat.

Koncertsorozat a Nemzeti Múzeum alapítójának, gróf Széchényi Ferenc tiszteletére
1802. november 25-én gróf Széchényi Ferenc engedélyért fordult I. Ferenc császárhoz, hogy tudományos gyűjteményét a nemzetnek ajándékozhassa. Az uralkodó hozzájárulását adta, így ezt a dátumot tekintjük a Magyar Nemzeti Múzeum alapítási évének. A múzeum – az emblematikus dátumhoz illeszkedően – 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indította el azt az ünnepélyes koncertsorozatot, amelynek idei hangversenyén Bach és Haydn művek hangoznak el. A három naposra bővült koncertsorozat művészeti vezetője Dubóczky Gergely karmester. A koncertek mellett tematikus tárlatvezetések is színesítik a programot. A november 15-i nyitókoncerten az előző évben szólistaként fellépő Anneke Boeke 2016-ban alapított Ensemble Cantilene együttesével tér vissza, november 16-án, a Budapesti Kamarazenei Műhely koncertjét Telemann szellemében hallhatjuk, majd november 17-én, a sorozat zárókoncertjén a Budapest Sound Collectivet hallhatja a közönség. Vezényel: Dubóczky Gergely, a zenekar alapítója.

Mindenszentek napja – november 1.
Igazából az a lényeg, hogy az ember nem meghal, hanem meghál. Függően attól, milyen életet élt, vagy lekerül a mélybe, vagy felemelkedik az angyalokhoz. Érdemes ezen elgondolkodni, és a jó felé igyekezni!

Különleges Laharo-party – október 25.
Jót táncolni jó! – ez köztudott ugyan, de sajnos ritkábban megyünk el táncolni, szórakozni. A Laharo-party 2008-ót a szórakozásunk érdekében lett kifejlesztve, és mostantól továbbfejlesztjük. Hogyan, kikkel, milyen technikákkal, hol? – erről tárgyalunk a kreatív tanácskozásainkon. De a lényeg: érezzük jól, egyre jobban magunkat!

Jön a kötelező emelt szintű matek érettségi
2020-tól már csak ezzel lehet bekerülni számos egyetemi szakra. 2020-tól legalább egy középfokú nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi továbbtanuláshoz, számos mérnöki és gazdasági szak esetében pedig kötelező lesz, hogy matematikából emelt szinten adjanak számot tudásukról a felvételizők. Emiatt jelentősen növekedni fog a matematikából emelt szinten érettségiző diákok száma, a felkészülésüket pedig mostantól egy hazánkban már bevált online oktatási platform is segíti. Magyarországon elsőként a mateking.hu rukkolt elő emelt szintű matek érettségire felkészítő videós tananyagokkal. Sőt több ez mint videó: egy teljesen új oktatási technológia.

Október 23. – nemzeti ünnepünk
1956-ban összefogott a nemzetünk, hogy egy szebb, jobb, igazságosabb világot alkossunk. A diktátorok megbuktatása, elüldözése után már építhettük a szocializmust, tervezhettük a kommunizmust.

Beauty és Stilus a Hungexpón – október 18-20.
Szinte mindenkit érdekelhet ez a kiállítás és vásár a Hungexpón. A szépség, a stílus, a megjelenés van a fókuszban. Érdekes és tanulságos előadások mellett megismerkedhetünk különleges szépségipari termékekkel is.

Budapest új főpolgármestere: Karácsony Gergely – október 16.
Gratulálunk a megérdemelt sikeréért, és sok sikert kívánunk felelősségteljes munkájához!

A Szépség Világnapja – X. 14.
A szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a világ megünnepelje!
Az Európai Sajtószövetség 2005. X. 14-én alakult meg – ezt is megünnepeljük! 2020.ban lesz a 15. születésnapunk, és A Szépség Világnapját ekkorra már nemzetközivé szervezzük.
Megválasztjuk a Miss Íriszt is, aki:

Önkormányzati választások – október 13.
Izgalmas, érdekes és tanulságos lesznek az idei önkormányzati választások. Reméljük, hogy a haladás, fejlődés irányába vált Magyarország, a magyar nép.

EU-EXPO – október 10-15.
Az idei rendezvénysorozatunkban a terveink konkrét letesztelése, fejlesztése és publikálása van a fókuszpontban. A témaköreink: Testkultúra, Innováció, Művészet, Szépség, Szórakozás – szinte mindenkit érint, és a megvalósíthatósági, fejleszthetőségi kritériumunknak is megfelelnek. Az ünnepélyes megnyitóra (csak meghívottaknak) az EU-EXPO fő támogatójának, az AtlaszProfi kft. kabinetjében kerül sor. A konklúziókat megbeszéljük és elkezdjük intenzíven szervezni a 2020-as EU-EXPO komplex rendszerét, a Szépség Világnapjára (X. 14.) kiemelten fókuszálunk. Kreatív konferenciákat szervezünk 2020-ban.

A Látás Világnapja- október 10.
A jó látás mindannyiunknak fontos. Ez az érzékelésünk egyik alapja a jó életünknek. A külső és a belső látás fontosságára hívja fel a figyelmünket ez a világnap. Még 1991-ben kidolgoztunk olyan hatékony módszereket, melyekkel a szürkehályogot, a rövid-távollátást tudtuk meggyógyítani – műtét nélkül. Lássunk egyre jobban!

A Jó Istenek Hete – 36. – október 9-15.
Az emberiség jó isteneinek tisztelete minden normális embernek, szervezetnek hasznos, jó – a fejlődésünknek, összetartásunknak különösen fontos. A Jó Istenek Hete szervezését (minden hónapban) három évvel ezelőtt kezdtük el. Mára bebizonyosodott, hogy valóban jó dolog. Ezután az ideológiánkkal, a Dialektikus idealizmussal együtt egy magasabb szintre fejlesztjük és exponáljuk, publikáljuk. Az életünk minden területén érintett legalább egy jó isten, mint forrás. Hála és köszönet a jó isteneknek!

HungaroMed – október 7-9.
A gyógyítás módszereinek, technikáinak széles repertoárját lehet megismerni. Vállalkozóknak különösen hasznos ez a rendezvény a Hungexpón.

Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban –  október 5-6.
Az ásványok érdekes világa mindenkinek hasznos megismerni. Folytatás: 2019. december 5-7. – Lurdy Konferebcia Központban!

A Zene Világnapja – október 1.
A zene is, a tánc is, a költészet is az emberiség legintelligensebb találmányai közé tartozik – ajándékok a jó istenektől. A Szépség Világnapján, október 14-én, a Vendégvilágnapok közé tartozik a Zene is. Egy hangszeren megtanulni minden értelmes embernek kifejezetten jó, hasznos.

Újpesti Borfesztivál – szeptember 27-28.
A jó boroknak van egy különleges gyógyhatása: a telepatikus hipnózisokat, káros rontásokat tudja hatástalanítani. Ám a mértéket tudni kell! Az Újpesti Borfesztiválon sok finom bort megkóstolhatunk, vidám műsorok mellett. Helyszín a Szent István tér.

Budapest Maraton – szeptember 28-29.
A 42 km lefutása nagyon-nagy teljesítményre, erőnlétre vall. De csak akkor egészséges, ha szellemileg és testileg is fejlődünk a táv teljesítése előtt is, utána is. A Budapesti Sportiroda immár 34. alkalommal szervezi meg a Budapest Marathon, amit idén a Spar is szponzorál. A Nagyvárad téri sportpálya a startok és célok helyszíne. Lesz kisebb táv is, családi futás is. Természetesen a jó kísérő műsorok sem maradnak el. A lényeg: hatalmas dicsőség lefutni a maratont!

Lézerrel tisztítják a négyes metrót
Búcsút mondhatunk a zajnak és a veszélyes tisztítószerek használatának is egy újfajta lézeres technológiával, ami nem hagy maga után mást, mint tiszta felületeket. Az automatizálható készülék ráadásul arra is képes, hogy tervrajz alapján olvassa be a tisztítandó tárgyak képét, így a lehető legprecízebben járva körül azokat.

OMÉK – 2019 – szeptember 26-29.
A magyar mezőgazdaság seregszemléjének is tekinthető ez a két évente a Hungexpón megrendezésre kerülő kiállítás és vásár. Fő téma idén a mezőgazdasági innováció, a különleges termékek, az ipari gépek. A szórakozásnak is helyt adnak a szervezők. Este koncertek, retró-diszkó is lesz. Hazánk gazdaságában a mezőgazdaságnak főszerepe van, ezt látni lehet az OMÉK-on is. A rendezvény konklúziója: az élelmiszer  – mezőgazdaság innovációjában a diákoknak is nagy szerep, sok munka jut.

30 éves a Hócipő – ünnepség a RAM-ban – szeptember 24.
A humorizáció nagyon fontos és egészséges is. A Hócipő című kétheti lap harminc éve jelent meg először. Ennek ünneplésére szervez a szerkesztőség egy fantasztikusan jó, vidám estet a Radnóti Miklós Művelődési Központban – telt ház előtt. Olyan neves, fantasztikusan jó színészek, humoristák is fellépnek, mint pl. Gálvölgyi János, Varga Ferenc József, Farkasházi Tivadar. A nevetés felér egy gyógyszerrel 🙂

Csillagászati ősz kezdete – szeptember 23. 9 h
Különösen jó csillagzat alakul ki az ezotérikus tudományok szervezőinek, így a kibernológiának is. A Hold együtt áll a Felszálló Holdcsomóponttal a 9. Házban, a Rák jegyében. Ennek egyik üzenete: az értelmes, hasznos témákat pozitív érzelmekkel kombinálva érdemes publikálni, szervezni. A másik jó konstelláció a Napa 11-es házban, a Mérleg jegyébe lépett. Ebben a házban van még a Mars, a Vénusz és a Merkúr is. Dinamikusan, változatosan, érdekesen, határozottan – ezek legyenek a tevékenységünk jellemzői, természetesen a jó kezdeményezésekre és a társulásokra fókuszáljunk!  A helyhatósági választásokat cizellálja a Leszálló Holdcsomópont és a Szaturnusz, Plútó együttállása. A küzdést is fel kell vállalnunk, a siker érdekében. A Jupiter szerencsét hozhat a gazdasági életben, a 2-es házban van, a Nyilas havában. A Descendensen a Bika jegyében van az Uránusz, a partnerségben a különlegesség és a megbízhatóság a fontos. A Neptunusz a Halak jegyében, a 4-es házban, a Halak jegyében van, kicsit szeszélyes családi helyzett jelez, de az innovativitás nagyon segít Összefoglalva: idén ősszel a dinamikus változás, fejlődés lesz a középpontban. (Forrás: kibernologia.hu)

World Press Fotókiállítás a Nemzeti Múzeumban
A 40 ezer fotó közül 200-at választott ki a zsűri, ezek kerültek bemutatásra a Nemzeti Múzeumban. Nagyon érdekes koncepciót közölt a Múzeum vezetősége: a jelen alkotásai, fotói pár év múlva értékes múzeumi emlékké válnak. A másodízben megrendezésre került nemzetközi fotópályázat legjobbjait érdemes megtekinteni, mert nagyon jó ötleteket adhatnak a mindennapjaink feladataihoz, terveihez is!

Édesnapok a Bazilikánál – szeptember 13-15.
Érdemes tudnunk, hogy a csokoládé hatóanyagának, a teobrominnak jó hatása van a kreatív gondolkodásra és az álmodásra is! Az idei Csokoládé fesztiválon sok jó terméket bemutatnak agyártók, forgalmazók. A Budapest Süteményét is érdemes megkóstolni, mert nagyon finom!

Vegafesztivál – szeptember 14-15.
Vegetáriánusoknak lett kitalálva ez a rendezvény, de mindenkinek ajánlható. Hagyományosan a kőbányai Pataky Művházban szervezi meg az Egészségvár kft, Jakus Orsolya vezetésével.

Jubileumi Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó – szeptember 13-14.
A sportolás, a testedzés hozzátartozik a mindennapjaink elfoglaltságaihoz. A gyerekeknek érdemes olyan sportot választani, amelyikben jól érzik magukat, és tehetségük is van hozzá. A hangszerekhez alapfokon mindenkinek kellene értenie. Hogy melyikhez, Ki kell próbálni! Ez a rendezvény most a Merkapt Sporttelepen, Kőbányán kerül megrendezésre. Szinte minden értelmes embernek csak ajánlani tudjuk!

Before-party – szeptember 12.
Ha van egy rendezvény utáni afterparty akkor legyen a rendezvény előtt before-party – ezt a kezdeményezésünket már 2005. szeptember 12-én startoltuk. Akkor A Szépség Világnapja (X. 14.) előkészítő rendezvényeként szerveztük meg. Idén már az EU-EXPO komplex rendszerét is exponáljuk. A helyszín a Belvárosban, a Morrisons 2-ben, a VIP szalonban nagyon megfelelő. Fő témáink még: a közösségszervezés, a szórakozáskultúránk megújítása, a központi üdülőnk megszervezése.

A tokaji aszú három gyógyhatása
Régen, még Rákóczi idejében is aranyat ért a tokaji aszú. Többek között javítja a kreatív gondolkodást, az alvást és az emlékezést is. Az EU-EXPO Innováció moduljában egy különleges kombinációt is bemutatunk, október 14-én és 15-én.

XXXV. Jó Istenek Hete – szeptember 9-15.
A jó tervek megvalósítása, szervezése a fókuszban. A jó istenek világát szeretnénk hatékonyabban exponálni – az emberiség érdekében is! A részleteket megbeszéljük az EU-EXPO és a Szépség Világnapja Before-partiján és az Aktivista klubjainkon, fórumainkon is. Célunk az, hogy a jubileumi héten, november 4-10. méltó magas szintre emeljük a misztériumainkat. A jó istenek-istennők világának ismerete csak javíthatja, fejlesztheti az emberiséget!

X, Food Truck Show a Lovin – szeptember 6-8.
Jó kombináció: sport, fogadás, koncertek, finomabbnál finomabb ételek és italok. A mostani rendezvényen a különleges mangalica termékeket exponálják a kiállítók.

Kezdődik az új tanév – szeptember 1.
Már Lenin is megmondta, az ifjúság, a fiatalság legfontosabb feladata: “Tanulni, tanulni, tanulni!”

Újpesti városnapok az újpesti főtéren – augusztus 29. – szeptember 1.
A négy napos fesztivál sztárvendége Korda György és Balázs Klári, esténként pedig vidám zene tánc mulatság.

A G7 csúcstalálkozó konklúziója – augusztus 25.
A globális problémákat csak nagyon együttműködve, konstruktívan képes az emberiség megoldani. Azután lesz egy újabb fejlődési korszak. Például a magzati életet is élő, érző, tudatos emberi életrésznek kell tekintenünk!

FINA Kajak-kenu VB Szegeden – augusztus 23-25.
Az ifjúság nagy sporteseménye zajlik Szegeden. Jól szerepelnek a magyarok. Az Olimpiára is lehet kvalifikálódni ezen a rangos világbajnokságon. A magyar csapat 12 kvótát szerzett a tókiói olimpiára.

Szórakozáskultúránk lényeges megújításra szorul
Felméréseink alapján megállapítható, hogy a 20 éven felüliek zenés-táncos szórakozása tizede sincs annak, amilyen volt a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években. Ezért egy szakértői csapatot szervez az Európai Fiatalok Szövetsége, amely társaságnak kreatív csoportmódszerek alkalmazásával különleges, jó, megvalósítható, fejleszthető, fenntartható módszereket, stílusokat kell kidolgoznia. Az EU-EXPO Szórakozás napján, október 12-én kerül sor az újítások prezentálására.

Augusztus 19-20. – Az Alkotmányunk és az államalapításunk ünnepe!
A Jó Istenek Hetében. A világnézetünk, vallásunk lényeges megújításának főbb tételei. Ünnepelünk a Magyar Ízek utcáján is.
Augusztus 20-án este tűzijáték, megünnepeljük a Magyar Népköztársaság Alkotmányának 70 éves évfordulóját is. Örök dicsőség a hősöknek, az igaz kommunistáknak!

50. Debreceni virágkarnevál – augusztus 18-20.

Hihetlen, fantasztikus, csodaszép alkotások nemzetközi seregszemléje ez a fesztivál. Holland virágok, magyar táncosok emelik e rendezvény rangját, melynek eredete a dicsőséges szocializmusban gyökerezik.

Görögdinnye Fesztivál Békésen – augusztus 10-11.
Nagyon egészségünkre válik a görögdinnye, mert finom is, és a vesénket is tisztítja. Magyarországon jól megterem a görögdinnye, különösen az Alföldön sokan termesztik. A Görögdinnye Fesztiválnak fontos küldetése a gyümölcs népszerűsítése mellett a különlegességek kifejlesztése, reklámozása is. Készül majd rántott görögdinnye, kandírozott, pirított görögdinnye is. A Görögdinnye Fesztivál Békésen a Fő téren kezdődik, és bejárjuk a fél várost is. A Görögdinnyegörgető verseny, az egyszerre koccintás görögdinnyekoktéllal ugyancsak élvezetes. Nevezni a helyszínen lehet. Partnereink standot is bérelhetnek. Este buli.

Hungarikum Fesztivál Szegeden – augusztus 8-11.
A Széchenyi téren több, mint 70 kiállító mutatja be a hungarikumokat – élelmiszereket, ruházatot, zenét, dísztárgyakat.

Toplista a legnépszerűbb budapesti színházakról
Meglepő és egyben elgondolkodtató listát tettek közzé színházi szakemberek: „Melyik színházat és játszó-helyet kedvelik a legtöbben a legnagyobb közösségi oldalon?” címmel. Az első helyet kiugróan magas, majd’ 280 ezer kedvelővel vezeti a Corvin Dumaszínház a Facebookon, melyet a Vígszínház követ 92 ezer lájkkal, s a még szintén dobogós Budapesti Operettszínház 89 ezres számmal. Szinte hihetetlen, hogy 55 színház működik Budapesten – ez nagyon jó!

Kezdődik a Sziget-fesztivál – augusztus 7.
Világméretűvé nőtte ki magát a Sziget Fesztivál, amit a Hajógyári-szigeten szerveznek minden évben. A korábbi nagyfőnök, Gerenday Károly sikeresen tudta értékesíteni, 15 milliárd forintért vette meg a jogokat a mostani szervező. Félmillió a látogatottsága, sokan jönnek külföldről is. Koncertek száma száz. Buli, szórakozás – ez kell a nyáron! A rendezvény tíz napos.

Szenzáció: Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban
A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.

Két új naperőműpark kezdte meg működését
Két újabb saját kivitelezésű naperőműpark kezdte meg működését az Alteónál Nagykőrösön és Balatonberényben, ezzel…

Forma-1 a Hungaroringen – augusztus 2-4.
Az egyik legnagyobb sporteseménynek lesz házigazdája Magyarország, a Hungaroring. A csúcstechnikát igénylő autóversenyt kb. 100 milliárd néző követi a tévéadásokon keresztül. Az esemény érdekes, izgalmas, a mogyoródi helyszín is nagyon alkalmas a nyári hétvégi felélénkülésre.

Új magyar technológiával nyomtatnak üvegre, fára, plexire
Utánozhatatlan megoldásokra képes a startup. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő INTERO Design által kifejlesztett technológia olyan strukturált felületek gyártását teszi lehetővé, melyek utánozhatatlan érzéseket biztosítanak üvegen, fán és plexi bútorelemeken egyaránt. Bármire képesek „nyomtatni”, ami 5 centiméternél vékonyabb. A vállalat egyaránt dolgozik lakossági megrendelésre, de komplett szállodák fürdőszobáit is elkészítették már.

Elkezdődött a 15. Makkabi Játékok, Budapesten – július 30.
Nemzetközi sportverseny, ötezer sportolóval, jó hangulatban. Zsidóság legnagyobb sporteseménye. Áder János nyitotta meg a rendezvénysorozatot.

Veresegyházi Medveotthon
Kuli Bálint igazgató tisztelettel meghívja Önt és munkatársát a Veresegyházi Medveotthonban rendezett sajtótájékoztatóra, ahol a hányatott sorsú, érdi cirkuszi oroszlánok végre birtokba vehetik végleges otthonukat, Magyarország legnagyobb nagymacska kifutóját. A hét felnőtt oroszlán mellett két kölyök is érkezik, utóbbiak mindössze két hónaposak. A sajtótájékoztatón jelen lesz az oroszlánok gondozója is, aki többek között arra a kérdésre is válaszol, hogyan neveli, gondozza a szüleitől elkülönített két kölyköt. A sajtótájékoztató időpontja: 2019. július 29. hétfő, 09.30 Helye: Veresegyházi Medveotthon oroszlán kifutója.

194. Anna-bál – július 27.
Minden alkalommal hatalmas népszerűséggel szervezik meg a Balatonfüreden a legendás Anna bált ami nagyon jó szórakozás és nagyon jó kapcsolatépítésre is jó. A tavaji Anna bál Szépe rendezvény az Év Legjobb Szépségversenye díját is kiérdemelte.Az idei bálkirálynő

Strandok éjszakája  – július 26.
Július 26-án ismét éjszakába nyúlóan strandolhatunk. Koncertek, Dj-k, tűzijáték, habparty. Íme, a Strandok éjszakájához csatlakozott fürdők listája és programjaik.

Idén több mint 112 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak szerdán a fővárosban és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartottak.

A Nap az Oroszlán jegyébe lép – július 23.
Nagyon szerencsés csillagzat alakul ki, együtt áll a Nap a Merkúrral, és a Vénusszal, a Felszálló Holdcsomópont és a Mars is közel áll a Naphoz. A romantikára, a szórakozásra, és nagyon fontos, pozitív témákra, projektekre érdemes ilyenkor fókuszálnunk! A közéletben is inkább az összetartást, együttműködést erősítsük! (Forrás: Kormányzati Tanácsadó Jósda)

A Nándorfehérvári diadal emléknapja – július 22.

Megválasztották az Európai Bizottság elnökét – július 16.
Ursula von der Leyen lett az új elnök. Sok sikert kívánunk neki a felelősségteljes munkájához!

Vívó világbajnokság Magyarországon
E sportágban a magyar vívók az élcsoportba tartoznak. Méltó helyre került a Vívó VB 2019-ben, de kell is, hogy a küzdés sporágnak magas színvonalú körülményeket biztosítsunk.

Az ezotéria fontos tudományunk!

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség fejlődésének nagyon fontos lépése volt, midőn a feudalizmusból átléptünk a kapitalizmusba, a polgári demokráciába. 1789-ben a francia nép nagy elszántsággal megdöntötte a diktatórikus császárságot, és kikiáltotta a Francia Köztársaságot. Megünnepeljük minden évben ezt az eseményt. A budapesti Francia Intézetben műsoros fesztivált szerveznek. Kihasználjuk az alkalmat, és az EU-s kapcsolatainkat is fejlesztjük, az EU-EXPÓ égiszében.

Nyáron legyünk többet a természetben a vízben napozzunk sokat, ez nagyon egészséges!

FINA Vizes VB Dél-Koreában – július 12.
Ünnepélyes műsorral megkezdődött a vizes sportok világbajnoksága, Dél Koreában. Ennek kapcsán javasoljuk, hogy, aki teheti, szintén sportoljon vízben, hiszen jó energiát kap a szerveztünk, főleg a természetes vizekben.

Emese nap – július 5.
Ősanyánk Emese a 800-as évek elején élt, szülte meg nemzetalkotó fiát Álmost 819-ben. Igazából Emese Szűz Mária reinkarnációja, Álmos pedig Jézus Krisztus reinkarnációja. Mindezek inspirálták, hogy hozzunk létre egy különleges ünnepséget. 2005-ben a Magyarok Házában szerveztük meg az első Emese bált. A másodikon pedig megalapítottuk a Kormányzati Tanácsadó Jósdánkat is. Hatalmas jelentősége lett a közélet terén. A legnagyobb rangú Emese bált 2009-ben, a Gellért hegy tetején, a Panoráma Sátorban szerveztük meg. A műsorban volt a Miss Írisz választás Emese főpapnője kiválasztása, táltosok tánca, a Magyar Néphadsereg Központi Művészegyüttesének fellépése is. Az ideiben a Jó Istenek Hetében a magyar istenek előtt is tisztelgünk, örök dicsőség és hála az emberiség jó isteneinek!. Crossing-party szerűen szervezzük meg.

Felavatták az újjáépített Vasas stadiont – április 5.
Magyarország egyik legrangosabb sportklubjának központja az Angyalföldön, a Fay utcában található. Most felújították, 4.500 nézőnek adhat vidám kikapcsolófást. Hajár Vasas!

Nyolc éve startolt a DIÁKOK ÉS VÁLLALKOZÓK FÓRUMA – július 3.
Az első Magyar Világtalálkozón, 2011. július 3-án, Balatonlellén szerveztük meg először a Diákok és Vállalkozók Fórumát. A két szféra konstruktív együttműködése a lényeg. A diákság nagyon kreatív, készséges, a vállalkozók pedig ismerik a valós világot, gyakorlatiasak. Sok területen tudunk egymással jókat alkotni!

Budapesten koncertezik Luis Fonsi
Augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Luis Fonsi. Az elmúlt évek legnagyobb slágerkirálya vadiúj, és persze régebbi mindenki által imádott forró hangulatú slágereivel robban be a budapesti nyárba. A Puerto Rico-i énekes, dalszerző vitathatatlanul a világ egyik vezető latin zenei nagykövete. Több mint 20 éves karrierje során számos országban (Mexikó, Spanyolország, Egyesült Államok, Puerto Rico, Argentína, Kolumbia, Venezuela és Közép-Amerika) multi arany- és platina- lemezekkel büszkélkedhet. A zenei iparág egyik legrangosabb díjazását is megkapta a Latin GRAMMY®-t.

15 éves magyar lány nyerte a világversenyt
Magyar gyermekmodellek hódították meg Portugáliát. A Little Miss World Hungary modelljei képviselték Magyarországot Portugaliában a Miss and Mister Star Universe versenyen. Büszkék lehetünk a szép és tehetséges magyar gyerekekre!

175 évvel ezelőtt mutatták be a magyar Himnuszt – július 2.
és mára megérett arra, hogy lényegesen megújítsuk a hangulatát, a ritmusát, sőt a szövegét is. Ennek érdekében kezdeményeztük 2016 januárjában, hogy “Újítsuk meg a magyar Himnuszt!” Várhatóan 2020 elejére össznemzeti alkotás fog születni. További részleteket fórumainkon is megbeszéljük.

Megalakult az Európai Parlament, elindult a kilencedik ciklus – július 2.
Kedden 10 órakor az alakuló üléssel Strasbourgban elkezdődött az Európai Parlament kilencedik törvényhozási ciklusa.

Finom a sült görögdinnye! – július 2.
A Diákok és Vállalkozók Fórumának Gasztronómiai szekciója már évekkel ezelőtt elkészítette az első rántott görögdinnyét, ami nagyon finom lett. Most pedig a serpenyőben sült görögdinnyével aratott nagy sikert. A kissé nyersebb gyümölcsöt kicsit megsütve tudjuk még ízletesebbé tenni.

A nagy hőségben inkább lazuljunk!
Tartósan harminc fok körül van a napközbeni hőmérséklet. A természet, a Nap felé fordulást és a jó szórakozást is támogatja a nyár. A házi művészkedésre, zenélésre, festésre is érdemes fókuszálnunk, mert ilyenkor növekszik a fantáziánk is.

Felső vezetőket választunk az EU-ban – július 1.
Az Európai Bizottságnak fontos szerepe van az EU életében. Kell, hogy jó vezetőség jó célok irányába vezesse Európát!

A Kiskunság tele van meglepetésekkel
A Duna-Tisza közén található Kiskunság ma még sokaknak felfedezetlen terep Magyarországon, pedig rengeteg arrafelé a látnivaló. Szankon a Büszkeségpont és a Helyi Érték Kiállítótér mellett ma már a múlt héten átadott egyedülálló Kiskun Emlékhely is várja a látogatókat, a közeli Kiskunmajsán pedig élményfürdő és szamárfarm is csalogatja a pihenni vágyó családokat. A Kiskunságban rejlő lehetőségeket az utóbbi évtizedekben kezdték el alaposan kiaknázni, de most már bátran állíthatjuk, hogy napokba telhet végig járni a régió értékeit. A térség rengeteg meglepetéssel és számos kulturális látnivalókkal várja a látogatókat, akik a helyszínen olyan ismeretekre és élményekre tehetnek szert, amire máshol az országban nem adódna lehetőségük.

Elkezdődött az aratás!
Július elsején már nagyüzemben aratnak országszerte, búzát leginkább. Nagyon jó színvonalú a magyar mezőgazdaság, kell a szakértelem és a jó technika is. Reméljük, hogy az idei termés is jó lesz és bőséges!

A Jó Istenek Hete – július 1-7.
Már  33. alkalommal szervezzük meg az emberiség jó isteneinek tiszteletére a különleges hetünket. Most a közösség építése, fejlesztése, valamint a magyarok dicsőséges istenei – Napisten és a Hold istennő – tiszteletére fókuszálunk. Az Emese bál-partinkon együtt ünnepelünk.

 

Az EU soros elnökségét Finnország tölti be ebben a félévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük