Világlátó – 2020. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

Péter, Pál névnap – június 29.
Sok híres történelmi személy, művész, tudós keresztneve Péter, vagy Pál. Sok boldogságot, jó egészséget, sok sikert kívánunk!

100. epizódjához érkezett a Magyar Nemzeti Múzeum pénztörténeti vlogja – június 29.
A pénzrendszer az emberiség legintelligensebb találmányainak egyike. Érdemes olykor a történelmére is ráfigyelnünk! A kialakult járványügyi helyzet miatt a Magyar Nemzeti Múzeum hónapokra a virtuális térbe kényszerült, így munkatársai habitusuknak és lehetőségeiknek függvényében kezdtek online tartalmakat szolgáltatni. Ezeknek a projekteknek az egyik legsikeresebb epizódja egy tudományos-ismeretterjesztő videósorozat. Tóth Csaba régész-numizmatikus, az MNM Éremtárának munkatársa „Pénzek színes világa” címmel indított vlogot a Magyar Nemzeti Múzeum facebook profilján és YouTube csatornáján március 23-án. Azóta minden este ¾ 8-kor, vasár- és ünnepnapokon egyaránt, felkerült egy rövid numizmatikai témájú videó, így június 30-ára eljutott a 100. epizódig.

Ünnepélyes tisztavatás – június 27.
A rendőrség barátságos, fegyelmezett tagjainak nagy eseménye a rendőrtisztek ünnepélyes felavatása. A szokott helyen, a budai Vár főterén több százan kapták meg előléptetésüket. Nagy tisztelettel jó egészséget, sikereket kívánunk a rendőrség lelkiismeretes dolgozóinak!

Megújulunk július 1-től – június 26.
Az EU-EXPO témaköreire fókuszálunk. Az innovációra, a testkultúrára, a művészetre, a szépségre és s szórakozásra.

Kreatív Euexparty – június 24.
A három legfontoabb témánkra fókuszáltunk: Olimpia Szépe választás, A Szépség Világnapja és az EU-EXPO 2020. A megjelent klubtagok a saját vállalkozásukkal is társulhatnak a központi témáinkhoz – a konstruktív együttműködés jegyében. A hajdúszoboszlói szállodák tulajdonosának, Ináncsi Miklósnak a szakvéleménye alapján a termálfürdőkben a jógaoktatásra nagy igény lenne. Az Etka-jóga Központ vezetője a Lurdy Konferencia Központban is szervezne fórumot. Az FLP termékei, az aloévera alapanyagból szignifikánsan gyógyhatásúak. A FilmyxIQumot, a humoros némafilmeket a Before-partinkon, szeptember 12-én prezentáljuk. Kreatív konferenciák lesznek az idei EU-EXPO-n, és az  EU felé fordulunk.

Nyári napforduló – június 21.
Nagyon ritka, jó csillagászati konstelláció alakul ki a nyár első napján. Érdemes a nagy, pozitív kezdeményezéseinket startoltatni, a problémákat megoldani, és a romantikára is fókuszálhatunk. Szerencsenap is ez a vasárnap!

Apák napja – június 21.

Újraválasztották Kulcsár Krisztiánt a MOB elnökének – június 20.
Nagyon fontos feladatsorozat előtt áll a Magyar Olimpiai Bizottság, hiszen a 2021-Ben megrendezésre kerülő Tokiói Olimpiára való felkészülésnek sok nehézséget kell leküzdeni. Reméljük a legjobbakat, hajrá Magyarország!

Újra kinyit a természet operaháza: jön a Tisza-tavi Fesztivál – június 18.
Ami a kulturális szórakozási lehetőségeket illeti, nem kérdés, hogy az idei nyár egyik csúcspontja a július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál lesz. A több helyszínen zajló programokat a szervezők testmozgással és csónakázással kötik össze, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a különleges hangulatú rendezvénynek köszönhetően a résztvevők jobban megismerjék hazánk második legnagyobb tavát. A természet operaházaként ismertté vált fesztivál programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos, hazánkban és külföldön is elismert művész fellépése színesíti. Világszerte párját ritkítja a Tiszta-tó köré szerveződő komolyzenei rendezvénysorozat, amely idén hetedik alkalommal hívogatja az igényes szórakozásra és mozgásélményre vágyókat. A háromnapos eseményen a közönség nem mindennapi közegben láthatja a hazai komolyzenei színtér legfényesebb csillagait. A szervezők szeretnék közelebb hozni a műfajt az emberekhez, ugyanakkor menekvést nyújtani azoknak, akik egy időre eltávolodnának a nagyvárosok nyüzsgésétől. A megvalósítás idilli helyszíneken, az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Tisza-tó 10 környező településén zajlik.

Hasznot is hoz a cégeknek a NAV adatszolgáltatás – június 16.
Néhány hét múlva bővítik a NAV adatszolgálatásra kötelezettek körét, és bár sokan csak extra adminisztrációt és a nagytestvér árgus szemeit látják a jogszabályváltozás mögött, valójában a vállalkozások nyerhetnek vele a legtöbbet. A kényszerű digitalizáció miatt gyorsabb és olcsóbb lesz az irodai adminisztráció, ráadásul sokan most fűzik integrált rendszerbe a cégek folyamatait. 2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni a NAV Online Számla rendszerébe.

A meditáció és a testedzés kombinációja – június 14.
Miközben sportolunk, érdemes fókuszálnunk szociál-pszichés feladatokra, problémáinkra, funkciónkra is, és ennek az lesz a jótékony hatása, hogy testileg is, szellemileg is fejlődünk, megújulunk, erősödünk. Az EFISZ Táborainkban erről bővebb tréningeket is tartunk.

Újra megnyitották az ország legszebb cukrászdáját – június 10.
Budapesten, a Vörösmarty téren van a Szamos marcipán cukrászda, amely csodaszépen van berendezve, kidíszítve. A termékei is nagyon híresen finomak. A pilisvörösvári központban gyártott termékekre nagyon odafigyelnek, igényesen gyártják. A forgalmuk ezért is meglehetősen nagy.

6 hobbi, amivel pénzt lehet keresni
Mindenkinek szüksége van hobbira, amiben kiélheti a kreativitását, mellyel kikapcsolhat, és elfelejtheti a hétköznapok problémáit. De miért ne lehetne kedvenc időtöltésünkkel pénzt keresni? A TanfolyamOKJ.hu képzéskereső oldal összeállításában olyan hobbiként végezhető munkákat mutat be, melyekkel könnyedén kiegészítheted fizetésedet, vagy akár vállalkozásként meg is élhetsz belőlük. Például: kertészkedés, fotózás, sütés-főzés, állatgondozás, testedzés, bútorkészítés.

A foglalkoztatási és szociális miniszterek nem hivatalos videokonferenciája – június 9.
A foglalkoztatási és szociális miniszterek videokonferencia keretében fognak ülésezni, hogy megvitassák az Unió talpra állítását. A miniszterek elsősorban arra fognak összpontosítani, hogy miként lehet megerősíteni a nemzeti foglalkoztatási és szociális politikákat, és hogyan lehet ellenállóbbá tenni a munkaerőpiacokat. A véleménycsere középpontjában a rugalmas munkafeltételek, az átképzés/továbbképzés, illetve a nemek közötti egyenlőség fog állni. A miniszterek tájékoztatást kapnak továbbá az európai szemeszter folyamatban lévő ciklusáról és a 2020. évi országspecifikus ajánlásokról, valamint a soron következő német elnökség prioritásairól.

Vállalkozás és ipar az EP-ben
Űrpolitika a fenntartható gazdaságért: a Tanács következtetéseket fogadott el A Tanács következtetéseket fogadott el az űrtevékenységeknek a fenntartható és ellenállóképes gazdaság megteremtéséhez való hozzájárulásával kapcsolatosan. Teljes tartalom megtekintése

A Jó Istenek 44. Hete – június 8-14.
Még 2016 novemberében indítottuk első hetünket, kezdetben kicsit bátortalanul, de hamar felfejlődtünk, megerősödtünk hitünkben, hogy az angyali szféra felett a jó istenek világa is létezik. Legyen egyre jobb az élet – ezt kívánjuk nekik is!

Testkultúra és testedzés
Amikor fizikailag terheljük, eddzük testünket, akkor nagyon hasznos, érdemes gondolatban arra is fókuszálnunk, hogy milyen pszicho-szociális komponense is van a gyakorlatnak. Például felállás, megtartás, megújulás, stabilizálás. Sokat fejleszthetjük ezek által önmagunkat!

Pedagógusnap – június 7.
Életünk fejlesztésében főszerepet is játszó pedagógusok ünneplése mindenképpen jogos, sőt kötelező is egy normális közösségben, társadalomban. Sok boldogságot, jó egészséget, megérdemelt sikereket kívánunk a pedagógusoknak!

Hálakoncert az egészségügyi dolgozóknak
Nyit a Budai Szabadtéri Színház. Ezer olyan ápolót, orvost, mentőst, kutatót hív meg és lát vendégül a Budai Szabadtéri Színház, akik az elmúlt hónapokat a frontvonalban töltötték a koronavírus elleni küzdelemben. A 2020. augusztus 31-én megrendezésre kerülő koncerten musical, operett és popénekesek lépnek fel – mindannyian ingyenesen, munkájukat felajánlva az egészségügyi dolgozók számára.

Székelykapu átadása Újpesten – június 4.
A nemzeti összetartozás-tudatunk fontosságát is hangsúlyozta Déri Tibor Újpest polgármestere az átadó ünnepségen az Szent István téren elhelyezett, fából faragott Székely kapunál.

Kiállítások Világnapja – június 3.
A rendezvények, a kiállítások, a fesztiválok, az expók minden ember számára hasznosak, kellemesek lehetnek.

Megnyerte a Honvéd a Magyar Kuoa döntőt – június 3.
A Mezőkövesd ellen győzött 2:1-re

Az Olasz Köztársaság napja – június 2.
További sok sikert kívánunk olasz barátainknak, az Olasz Köztársaságnak!

Pünkösdi ünnepek -május 31-június 1.
A magasabb szintek, a pozitív szellemek – az angyalok ünnepe is Pünkösd. Nagyon fontos ez az emberiségnek is, hiszen a két szféra jó kapcsolatának fejlesztése közérdek. Éljenek vidáman, boldogan az angyalok, a jó istenek!

Gyermeknap – május 31.
A gyermekeké a nagyon jó jövő, de csak akkor, ha normálisan, pozitívan, jó világnézettel neveljük őket. Éljenek vidáman, egészségesen a gyerekek! A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered és ezen a napon különösen a volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített egyetemes gyermeknap intézménye.

Február 1-től Szűts Ildikó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. A Főpolgármesteri Hivatal gyakorlatának megfelelően Szűts Ildikó nyílt pályázaton nyerte el megbízatását.

Eredményhirdetés: a múzeumi karantén-pályázat győztesei
Az elmúlt hónapokban megtapasztalt izolációra, szorongató új helyzetekre reagáltak a múzeumok egy különleges karantén-pályázat kiírásával. A pályázatot meghirdető Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, majd a virtuális gyűjteményhez később csatlakozó Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum 4 kategóriában hirdetett győztest. A kiírásra összesen 361 alkotás érkezett. A beérkezett 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei pályamű különleges tükre annak, ahogyan a fiatalok megélték a COVID-19 járvány következtében átélt elszigeteltséget, bezártságot, a mindennapok drasztikus átalakulását.  Az alkotók munkáikkal a kapcsolatok átalakulására, a tanulás és tapasztalatszerzés megváltozott körülményeire, lehetőségeire, a magányra, a beszűkülésre, a vágyódásra, a virtuális valóságra, egyéni reményeikre és félelmeikre is reflektáltak.

Újraindulnak a belföldi csoportos utazások is
Ha még nem mersz határon túl utazni, akkor itt van neked Magyarország! A koronavírus okozta leállás miatt átmenetileg megtorpant ugyan, de máris újra beindulni látszik a belföldi turizmus. A csoportos utakat is egyre nagyobb érdeklődés övezi, hiszen minimálisra csökkenthető az egészségügyi kockázat.

A magyar nemzet egyik legnagyobb vezére Kádár János 108 éve, 1912. V. 26-án született.
Örök dicsőség a kommunista hősöknek!

Gálvölgyi János 78 éves – május 26.
A legnagyobb magyar színészeink egyik vezéregyénisége Gálvölgyi János. Kossuth díjas, Yrisz Klub Nívódíjas színész, aki a nevetés, a mosolygás, a jókedv fejlesztésével az emberek életkedvét lényegesen megnövelte. Hála és köszönet Gálvölgyi Jánosnak, a jó istenek éltessék!

Országos Edzettségi Tesztnap – május 23.
Az egyik legjelentősebb kezdeményezésünk, mely a testi egészség mellett a szellemi,a tudati fejlesztésnek is nagyon jó, kreatív, stabil alapot ad. Még 2009-ben kezdeményeztük, azzal a céllal, hogy egy mozgalom keretében legyünk évről évre egyre edzettebbek. Tehát ha valaki most csak 45%-osan tudja a tesztet produkálni – nem baj! hasson oda, hogy legközelebb már 50 %-ot is elérjen. Az öt alapgyakorlat: guggolás, fekvőtámasz, felülés, célbadobás, egyensúlyozás – jól leteszteli mind a fizikai, mind a pszichikai állapotunkat is. Tervünk, hogy 2021-ben már tényleg nagy, országos programmá fejlesszük ezt a nemes témánkat. A program főtámogatója a Magyar Népköztársaság Kormánya.

Bemutatták az új európai élelmiszeripari stratégiát. Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.

Az Internet Világnapja – május 18.
A Nemzetközi Távközlési Egyesület 2002-ben kezdeményezte az internet világnapjának bevezetését. Napjainkra a legtöbb ember számára napi rutinná vált az internet használata. 2019-ben hazánkban a 16–74 évesek 75, az unióban 79%-a böngészett napi rendszerességgel a világhálón: többek között egészséggel kapcsolatos információkat kerestek, telefonáltak vagy állást kerestek.
Az internet az emberiség öt legintelligensebb találmányainak egyike.

Klubkereső indult a Nagy Sportágválasztó honlapján!
2007 szeptembere óta 25 alkalommal került megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat. Az elmúlt több mint 12 év alatt a kezdeti 20 sportághoz képest legutóbb, már 109 sportág képviseltette magát rendezvényünkön. Évről évre gyerekek, szülők ezrei látogatnak ki sporttelepünkre, hogy kipróbálják vagy akár kiválasszák melyik a számukra ideális és szimpatikus sportág.
Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen könnyű beleszeretni egy-egy sportágba a Nagy Sportágválasztón. Azt viszont már kicsit keményebb dió eldönteni, hogy hova járjon mozogni a gyermek, hiszen mindig fontos szempont, hogy közel is legyen, de minőségiek is legyenek az edzések. (Forrás: Nagy Sporágválasztó)

Egészségünk érdekében jógázzunk is!
Sok nagyon hasznos, egészséges jógamódszer ismert. A magyar szakterületben az Etka-jóga az egyik legismertebb. Etka anyó dolgozta ki például a légzés és a vérkeringés jógát. Mindenkinek ajánlható, különösen a vírusos járványok idején, hiszen a tüdőnk és a vérkeringésünk, a testünk tudatos kontrollja nagyon fontos és hasznos. Gyógyításra is alkalmas jógamódszerek vannak, például a grafológiai elemzésen alapozott jógázás.

100 éve született II. János Pál pápa – május 18.
Szentté is avatták, megérdemelten. Mind a négy levelünkre válaszolt, még 1995-ben írtakra. Köszönjük és további jó egészséget kívánunk a szellemének!

Sokan keresik a tanulási lehetőségeket a karantén ideje alatt
Március óta tartanak Magyarországon is a korlátozó intézkedések, melyek során az iskolák és az egyetemek kapui bizonytalan időre bezárultak. Ennek ellenére számos lehetőség van arra, hogy a karantén ideje alatt hasznos készségeket, vagy akár egy új szakmát is elsajátítsanak a tanulni vágyók.
A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamközvetítő portál adatai alapján továbbra is nagy kereslet van a felnőttek számára indított képzésekre. Bár március közepén visszaesés volt tapasztalható a tanfolyamokra jelentkezők számában, áprilisban és májusban jelentősen többen keresnek képzéseket, mint az előző években.

Az Ápolók Világnapja -május 12.

Madarak és Fák Napja – május 10.
Élő bolygónk életteli részét képezik a fák is, a madarak is. Ünnepeljük meg, megérdemlik!

Európa ünnepe – május 9.
Budapesten, a Szabadság téren tartjuk a központi ünnepséget. Tanácskozást is tartunk a terveinkről, az EU fejlesztéséről, az Olimpia Szépe választás is témánk lesz, castingot is tartunk. Az EU-EXPO stratégiai fontosságú témánk, a részleteket már megterveztük, most a szervezéssel foglalkozunk .Az Európai Fiatalok Szövetsége közösségének építése megalapozott, Alapelveinket validáltuk. A XXI. század világnézetét, a Dialektikus idealizmust is megalkottuk, most a publikáción van a hangsúly. A szórakozás-kultúránkat Laharo-party és Quantum-diszkó is erősíti. Éljünk egyre jobban, sikeresebben! Az Európai Unió illetékes szerveivel való kapcsolatfelvételünkre különösen fókuszálni fogunk.

Magyar világsikerrel ért éget ért az I. Online Cirkuszfesztivál. A többszörös cirkuszfesztivál-díjas ifj. Richter József és Merrylu Richter II. helyezést ért el a világ minden tájáról beérkezett, összesen 685 artistaszám közül.

Az egészséges embernek nem árthat a koronavírus
A járvány statisztikáinak elemzése alapján egyértelműen megállapítottuk, hogy egy normál immunrendszerű, egészséges embernek nem tud ártani a koronavírus. Az immunrendszerünk rögtön megölik a koronavírusokat, de ehhez kell egy normális, értelmes szemlélet. A megfélemlítéssel manipulálókkal szemben a humornak, a lazaságnak van jó ellenhatása. És egészségesek maradunk, illetve a betegek is meg tudnak gyógyulni, ha növekszik az életkedvük.

A madarak és fák napjának célja évek óta az, hogy különböző eseményekkel, rendezvényekkel kialakítsák a fiatalok természetvédelem iránti szeretetét elkötelezettségét.

Elkezdődött az érettségi – május 4.
Különösen izgalmas körülmények között, a koronavírus-járvány-mizériában kell érettségizniük a végzett középiskolásoknak. Ennek kapcsán külön is fókuszálunk majd arra, hogy a diákvilágot hogyan tudjuk megújítani. A vállalkozói szférának ebben nagy szerepe lesz. Megtanácskozzuk a fórumainkon, május 9-én az Európa ünnepén is.

Anyák napja – május 3.
Az anyaság az emberiség egyik alappillére. Éljenek boldogan, egészségesen az anyák!

Éljen Május Elseje!
A munka, a munkásmozgalom, a szocializmus nagy ünnepe. Vidám hangulatú majális klasszikusan a Városligetben, illetve országszerte.

A Magyar Film Napja – április 30.
1901-Ben készült el és került bemutatásra az első magyar film.

Szörényi Levente 75 éves – április 26.
Az egyik legnagyszerűbb zeneszerzőink egyike Szörényi Levente, vidám, jó egészségnek örvend. Nagyon helyesen. Az egyik szerzeménye Bródy Jánossal, az “István, a király” valódi mestermű és Oscar-díjra érdemes. További sok sikert, jó erőt és egészséget kívánunk a művész úrnak!

Készítsük el Europé szobrát – április 25.
Földrészünk névadó istennője már régóta megérdemli, hogy csodálatos műalkotással, szoborral is tisztelegjünk előtte. Ennek érdekében a korábbi kezdeményezésünket idén, 2020-ban már megvalósítjuk, és elkészítjük Europé szobrát. Az idei EU-EXPO Művészet napján avatjuk fel, A további részleteket, – pl. mekkora legyen, miből készüljön, kik alkossák meg, hol lehet felállítani – megbeszéljük az Aktivista klubjainkon. Az első prezentációt az Olimpia Szépe választáson mutatjuk be, augusztus 8-án.

Az EU felső vezetése a továbbfejlesztéseket tervezi
Egyre inkább látszik, hogy a koronavírus-járványmizériának vége lesz május első felében, és az emberek, a nemzetek közötti kapcsolatokat reaktíválni és fejleszteni kell. Igen ám, de milyen ideológia alapján?  Ugyanis az idejétmúlt monoteista vallásokon túl kell már lépnünk, és a XXI. századi világnézetünk szerint kell nagy célokat kitűznünk. Ebben érdekeltek vagyunk mindannyian – az Európai Fiatalok Szövetsége, az EU-EXPO Klub és az Európai Sajtószövetség is. Különleges kreatív tanácskozást szervezünk Európa ünnepén, május 9-én a Szabadság téren. Megbeszéljük, hogyan tovább? Médiánk expanziójáról is szó lesz.

Szent György nap – április 24.

150 éve született Lenin – április 22.
Minden idők egyik legnagyobb politikusa, kommunista hős. Örök dicsőség!

A Jó Istenek Hete – április 13-19.
Az ezotéria, a spiritualizmus, a természetgyógyászat fejlesztésére különösen érdemes fókuszálnunk, hiszen emberek vagyunk, nemcsak biológiai, sejthalmazok, hanem tudattal, szellemünk világával is rendelkezünk. A jó istenek világát az angyalok segítségével meg tudjuk érteni, és megfelelően tenni az életért, a fejlődésért. Az ó-egyiptomi jó istenek – Ré, Geb, Nut, Ízisz, Ozirisz, Hórusz, stb. – megmutatták, hogy megfelelő világnézettel egészségesen tudunk élni 150-200 évet is. Tehát a nagy feladatunk: alkossuk meg a XXI. század világnézetét, a Dialektikus idealizmust. Egyeztetve az angyalokkal, a jó istenekkel.

A humor javítja, erősíti az immunrendszerünket!
Bizonyíthatóan javul az immunrendszerünk, ha humoros filmeket nézünk, viccelődünk, olvasunk laza, barátságos, humoros írásokat. A koronavírusjárványmizéria egyik legjobb ellenszere is a humor. Na meg persze az egészséges világnézet, a jó ételek-italok, a szórakozás, a magánélet, a jó közösségi élet is.

Az Űrhajózás Világnapja – április 12. Pont 59 évvel ezelőtt járt először ember a világűrben. A szovjet Jurij Gagarin majdnem két órát töltött az űrben a Szojúz űrhajóban.

A Húsvéti ünnepek és a misztérium tanulságai – április 12.
Jézus Krisztus egyik legfontosabb tanítása a több isten létezésének bizonyítása volt. Az akkori zsidó kultúra hitt egy valakiben, Jehovában, és deklarálták egyedüli létezését. Ami nem volt igaz, mert az ó-egyiptomi kultúrát degradálva kreálták az Ószövetséget. A Jézusi tanítás arra mutatott rá, hogy vannak még istenek a világunkban. Persze ezzel konfliktusokba került a dogmatikus zsidó vezetőkkel, de sikeresen ellent tudott állni nekik, és végül győzött a megújulás. Igaz, később, ezt is degradálták, lásd katolikus, vagy iszlám vallás. A mostani Húsvéti ünnepek már előkészítése lehet egy korszerű megújulásnak a vallásokban, a világnézetünkben. Már alkotjuk a Dialektikus idealizmust, a XXI. század ideológiáját.

A Magyar Költészet Napja – április 11. A szocializmus egyik legjobb kezdeményezése, hogy a költészetet is megünnepeljük. József Attila születésnapját deklarálták már 1964-Ben a Költészet Napjának. Ez minket arra inspirál, hogy intenzívebben szervezzük A Szép Dal Ma… versíróversenyt zenére – mozgalmunkat, amelyet 2006-ban indítottunk.

Lényegesen megújulunk a Húsvéti ünnepek után!
Ezentúl erősebben fókuszálunk a témáinkra, témaköreinkre. Az aktív kapcsolatépítés és a közösségeink fejlesztése is kiemelten fontossá válik. Az ideológiánk alapján és szemléletében alkotjuk meg cikkeinket, hírleveleinket, és létrehozunk egy kreatív “Körlevél” rendszerünket is. Hasznos, érdekes, fontos információk jó kezdeményezésekről, lehetőségekről, továbbá humor és érdekes játékok is lesznek a publikációinkban. Az Európai Unió felé is aktívabban fordulunk, a pozitív média mozgalmunk bebizonyította létjogosultságát, hasznosságát, fontosságát.
Továbbra is az alkotó társadalmat, a jó közösségi életet, az innovációt, a fejlődést szolgáljuk, erősítjük!

Az Egészség Világnapja – április 7.
A WHO alapította világnapon az átlagnál kis jobban figyeljünk önmagunk és szeretteink egészségére. Találjunk ki valami újdonságot, amivel még egészségesebbek lehetünk!

Éljen Április 4!
Hazánk felszabadulásának ünnepén érdemes emlékeznünk a dicsőséges szocializmusra, a Kádár János vezette nemzeti fejlődésünkre is!

26 éves tűzoltó lett az ország Erős Embere – március 30.
A 26 éves mádi tűzoltó, Juhász Péter komoly sérülésből felépülve fordult újra a versenyzés felé, azóta évről évre tarol a legkülönbözőbb versenyszámokban. Mondani sem kell, az erős emberek ebben a szezonban zárt ajtók mögött vetélkednek egymással, de vajon idén is a mádi tűzoltó lesz az országos bajnok? Beindult a versenyszezon az erős embereknél, aminek a koronavírus sem állhatta útját: a helyzetre tekintettel idén zárt kapuk mögött zajlik a HSMA (HUNGARIAN STRONGMAN ASSOCIATION – Magyar Erősember Szövetség) legrangosabb sorozata, a Prémium Liga.

Egyre több ellenszere van a koronavírusnak – március 29.
Belsőleg az egyik leghatékonyabb ellenszer a Bexytal (pálinka, csilipaprika, méz), az pálmalevél-kivonat, a múmió, a Q10. Külsőleg a jó zene, a szórakozás, a jó társaság, a természet, a Nap.

XV. TesTudaT Konferencia – március 25.
A témaköreink mindegyike érdekelt ebben a különleges, kreatív konferencián. A testkultúra és az innováció égiszében megalkotjuk a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust. Az EFISZ Rekreációs Központok és Táborok ugyancsak nagyon fontosak lesznek, idén minimál-verzióban valósítjuk meg. A tárgyalásunk kiemelt témája, hogy idén valóban világnappá szervezzük A Szépség Világnapját – X. 14-én. A szórakozáskultúránk fejlesztésére is nagyon oda kell figyeljünk. Reméljük, hogy a Jó Istenek Hetében sikeresek leszünk!

Az Olimpia 2021-ben lesz megtartva, Tokióban
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntött.
Az Olimpia Szépe választást idén, augusztus elején megszervezzük!

Március 21. – Ünnepnap: a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) megalakulásának, zászlóbontásának (1957) és a Magyar Tanácsköztársaság kikiáltásának (1919) ünnepe.
Érdemes tudni, hogy a szocializmus, majd pedig a kommunizmus (ami még sehol sem volt) mind ezidáig a legintelligensebb, jól szervezett társadalmi rendszere az emberiségnek. Örök dicsőség a hősöknek!

Az Atlasz-korrekció atyja: R. C. Schümperli – március 16,
Az első nyakcsigolyánk, az Atlasz tartja a koponyánkat. Tízből hét embernek már születésétől kezdve kisebb-nagyobb mértékben el van fordulva. És ez a torzulás rontja a fej és a törzs kapcsolatát, sok egészségi, pszichés problémát okozva. A problémára a svájci mester, René C. Schümperli jött rá, és a megoldásra is kifejlesztett egy nagyon hatékony megoldást. A módszere az atlaszkorrekció, kb. fél órás technikai wellness masszázs a nyaknál. Magyarországon 8 szakértő végezheti el ezt. Az atlasz-maszterek egyesületet is létrehoztak. A nemzetközi konferencia szervezője dr. Szilvásy István, az ÁEK alapító főigazgató főorvosa, atlaszmaszter – www.atlaszprofi.hu 

A koronavírus hatékony ellenszerei
többek között a Bexytal (Békési-Szilvásy Wellness pálinka-kompozíció – többek között csilipaprikát és propoliszt is tartalmaz), az olajfalevél kivonat, a humorizáció, a testkontroll, a jóga is.

Görögországban fellobbant az Olimpiai láng – március 12.
A tokiói olimpia szervezése még intenzívebb fázisba lépett. Az olimpia eszméje éljen, fejlődjön!
Negyedik alkalommal megszervezzük az Olimpia Szépe választást. Megzenésítjük Pierre de Coubertin olimpiai aranyérmes versét, az “Óda a Sporthoz”. A TesTudaT Konferenciánknak ez is témája lesz március 25-én.

Az Európa Tanács elfogadta az EU hosszú távú klímastratégiáját
Az EU teljesíti a Párizsi Megállapodásban vállalt kötelezettségeit. A Tanács ma elfogadta az ENSZ-hez benyújtandó azon dokumentumot, amely ismerteti az EU hosszú távú, az évszázad közepéig megvalósítandó éghajlat-politikai céljait.

Az 1848-as szabadságharc ünnepe – március 15.
A nemzeti összetartozásunk egyik legfontosabb eseménye a 48-as szabadságharc, és ennek a megünneplése minden évben.

Külügyek Tanácsa (Kereskedelem), 2020. március 12.
A Tanács áttekinti a WTO 12. miniszteri konferenciájának (Nur-Sultan, Kazahsztán) előkészületeit, valamint a Kínával és az Amerikai Egyesült Államokkal fennálló kereskedelmi kapcsolatok terén végbement legújabb fejleményeket.

Nemzetközi Nőnap – március 8.
A női nem mind az emberi, mind az angyali, mind az isteni világban önállóan csoda, szépség, érzelem, élmény. Méltó az ünneplésre!

Dal 2020 döntő – március 7.
A magyar dalversenyt megnyerte Rácz Gergő és Jj.

FIVOSz est a Caffe Freiben – március 5.

A Bexytal 4.0 – különösen hasznos gyógyszer!
Másfél évtizedes kutatás-fejlesztés eredményeképp létrehoztuk a Bexytal (Békési – Szilvásy wellness-pálinka kompozíció) 4. fokozatát. Ebben van az EU-EXPO méze és csilipaprika-kivonat is. Kiderült, hogy nagyon jó ellenszere a vírusoknak (influenza, korona), bacilusoknak is. Depresszió és fáradság ellen is alkalmazható. A termékünk limitált szériában készül.

Bosziszombat – február 29.
Az ezotéria és a spiritualizmus színes és hasznos érdekességeit 150 kiállító, szolgáltató is bizonyítja. Helyszín a Lurdy Konferencia Központ.

UTAZÁS Kiállítás a HUNGEXPÓN – február 27. – március 1.
Az egyik legnépszerűbb, legnagyobb látogatót vonzó hangulatos, érdekes kiállítás a Hungexpo égiszében az Utazás. Több száz cég mutatja be ajánlatait, hova, miért érdemes utaznunk, nyaralnunk, élményeket szereznünk. Megjelenik az ország színe-java e téren. Jó kapcsolatokat is ki lehet építeni a diákoknak, a vállalkozóknak, a rendezvényszervezőknek. Mindenkinek jó szívvel ajánlható programsorozat az Utazás kiállítás, ami a Boatshow-val is kombinálódik.

Kreatív előkészítő tanácsozások a XV. TesTudaT Konferencia (III. 25.) témával kapcsolatban
Szakmai körökben a legjelentősebb hatással bíró  rendezvények közé tartozik a TesTudaT Konferencia, melyet 2006. március 25-én szerveztünk meg először az RSZKK Kiképző Központjában. Az ötödik konferenciánkon, a Kris-san hajón, megalkottuk vezérelvünket: Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!. A mostani konferenciánknak sok altémája van, melyekkel kapcsolatban konzultálunk az interneten a megívott partnereinkkel. Egyik legfontosabb célunk, hogy komplettáljuk a világnézetünket, a Dialektikus idealizmust. A további részleteket a TesTudaT Konferencia hivatalos oldalán publikáljuk.

ÚjHold – február 23.
Kifejezetten jó asztrológiai konstelláció alakul ki ÚjHold idején. Érdemes most a már megtervezett témáink sikeres megvalósítására, szervezésére fókuszálnunk. A szerencse is nekünk kedvez, ha a magasabb szintek felé fordulunk.

X. MOM Sport Lelkes Ásványbörze – február 22-23.
Az ásványok csodaszép világa tárul fel a hétvégén a MOM Sportban. Főszervező, Lelkes András, lapunknak elmondta, hogy most is nagyon sok jó kiállító vonultatja fel az ásványkincseit és ékszerek alapanyagait is. A hangulat ugyancsak jó+ Csalásoknak, vállalkozóknak, művészeknek, diákoknak különösen ajánlható rendezvény!

A digitalizáció és a szocializáció, meg az egészség
Manapság sokan nagyon gyakran foglalkoznak komputerrel, okos telefonnal. Jó tudnunk, hogy ha a testedzésünk napi kb. 30 perc, akkor ehhez kb. négy-öt órányi komputerezés passzol. Ha túl sokat foglalkozunk a digitális világgal, és nem figyelünk az egészségünkre, akkor ennek vannak káros mellékhatásai. De ha harmóniába hozzuk a három komponenst, akkor minden jó lesz! A további részleteket megtanácskozzuk a XV. TesTudaT Konferenciánkon, melyre szakértőket is meghívunk.

XVI. Szóvivő bál – február 14.
A farsang havának egyik legjobb rendezvénye, sok jó, érdekes előadással és persze tánccal, a jó közönségben. Nem csak szóvivőknek!

A Házasság hete – február 10-16.
A jó házasság eredménye a jó család!

Február 13-án a RAM Colosseum színpadán kerül bemutatásra a ’Képzelt riport egy amerikai popfesztiváról’ szimfonikus szuperkoncert változata. A nagyszabású produkciót 47 év után előszór hallhatja a közönség szimfonikus nagyzenekari hangásban, olyan kitűnő szólisták tolmácsolásában, mint Vágó Bernadett, Veréb Tamás, Csengeri Attila, Polyák Rita, Kovács Beáta és Kósa Zsolt. Oscar-djra érdemes, csodálatosan jó műalkotás!

“Nők, asszonyok a tudományban” Világnapja . február 11.

Oscar Gála – február 9.
A filmművészet csúcstalálkozója, pompája ez a rendezvény, melyben átadásra kerülnek a legjobbaknak ítélt Oscar díjak.

Utcát neveztek el Orbán Istvánról Kőbányán. Az EGIS Gyógyszergyár legendás vezérigazgatója volt dr. Orbán István, még a dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években. A gyár utcája ezentúl Orbán István utca.

Budapesti Mangalica fesztivál – február 7-9.
A Szabadság téren jelentkezik idén is a mangalica fesztiválja. Sok jó étel-ital és műsor vár a kilátogatókra.

Sirha – a gasztronómia fesztiválja a Hungexpón – február 4-7.
230 KIÁLLÍTÓ ÉS VILÁGSZÍNVONALÚ PROGRAMOK VÁRJÁK A SZAKEMBEREKET! A Sirha Budapest különlegessége, hogy a hagyományos szakkiállítást világszínvonalú programokkal kíséri, hogy az érintett iparágak képviselői egy helyen tekinthessék meg a szektorok legkiemelkedőbb versenyeit. Természetesen nem maradnak el a konferenciák és workshop-ok sem, hiszen a kiállítás fontos fóruma a legfrissebb trendek és innovációk megismerésének, üzletkötésnek és inspirálódásnak.

Február a farsang hava
Bizony, mindenkinek szüksége van a szórakozásra, főleg így tél vége felé. A bulizásokon figyeljünk a közösségünk összetartására, erősítésére is. A Laharo-partikat Szervező Szövetség összefogva az Európai Fiatalok Szövetségével különlegességek kifejlesztésével is hozzájárul a szórakozás-kultúránk lényeges megújításához.

Sztárcsinálók premierje – január 31.
Az 1981-ben bemutatott magyar rockoperát felújítottan bemutatják az Újpesti Rendezvénytérben. A jó szórakozás kombinálódik a művészettel!

A brit királyság kilépett az Európai Unióból – január 31.
Habár egy feudalista társadalmi rendszerű állam lépett ki az EU-ból, ennek vannak jó és rossz hatásai is. Az tény, hogy ezentúl jobban beindul az EU fejlesztése annak érdekében is, hogy a nemzetközi, konstruktív együttműködés fejlődjön. Az EU-EXPO, az Európai Rekreációs Táborok, az Európai Testvér-fesztiválok Hálózata, az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége lényegesen intenzívebben expandálhat 2020-ban.

A magyar férfi csapat nyerte meg a Vízilabda EB-t – január 26.

A Jó Istenek Hete 39. – január 20-26.
A végtelen világunk legmagasabb szintjén élő és jókat alkotó isteneinket tiszteljük, szeretjük. És terjesztjük, hogy inkább több isten létezését tartsuk valósnak.

A Hastánc hasznosságai
Szinte minden nőnek, lánynak érdemes hastáncolnia, otthion, vagy színpadon, mert lényegesen javítja a kreativitást, a kombinativitást, az összhangot, és legfőképpen a nőiességet. Persze nagyon egészséges is!.

Kínai Holdújév kezdete – január 25.
2020-ban a Patkány évében inkább a laza szórakozás dominálhat, a romantikával kombinálva. Kínában ez a legnagyobb ünnep, általában három hétig tart.

A Kézírás Napja – január 25.
Az emberiség öt legintelligensebb alkotásainak egyike a kézírás, melynek elemzése a grafológia tudományát adja.  A kibernológia pedig a grafológia új dimenziója, integrálva a kibernetikával. A Kézírás napján írjunk jobb és bal kezünk kel is, nagyon hasznos!

Szimfonikus szuperkoncert lesz a Képzelt riportból
Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt. A Ringasd el magad, a Menni kéne vagy a Valaki mondja meg zászlóshajói a magyar musical-történelemnek, ehhez fogható sikereket csak nagyon kevés színdarabnak sikerült elérni az elmúlt évtizedekben.
A dalok most új köntöst kapnak: szimfonikus nagyzenekar szólaltatja meg a slágereket, újra felcsendülnek az örök dallamok, a Dunakeszi Szimfonikusok Farkas Pál vezényletével egy igazi időutazásra invitálják a várhatóan nagyszámú érdeklődőt.
A Budapesti Showszínház rendezésében színpadra kerülő produkció a RAM Colosseumban lesz megtekinthető, február 13-án, ám több mint valószínű, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel több előadás is megnyitásra kerül majd a későbbiek során.
Véleményünk: Oscar díjra érdemesült alkotás az eredeti mű (is).

AgromashExpo- január 22-25.
A magyar mezőgazdaság jelene és tervei a jövőre vonatkozóan. Nagyon jó bemutatók és tanácskozások a Hungexpón. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a legnagyobb agrárszakmai rendezvényen csaknem 350 kiállító mutatja be a mezőgazdaság legkorszerűbb technikáit, trendjeit. A kiállítás az utóbbi években 50 ezer látogatót vonzott, ezúttal is hasonló érdeklődésre számítanak.  Valóban jó hangulatban, konstruktívan lehet a közönségnek és a kiállítóknak egymással kapcsolatot építeni.

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
Legyünk méltán büszkék nemzetünk kulturális értékeire!

Évnyitó-party – január 20.
Multifunkciós évnyitóra kerül sor a Morrisons2-ben. Ez éves tervünket prezentáljuk, az V. EU-EXPO részleteit is bemutatjuk, valamint a Szépség Világnapja X. 14. nemzetközi expanzióját is megtárgyaljuk, kreatív csoportmódszerek alkalmazásával. Ebben az évben már effektíven növeljük kapcsolatrendszerünket, PR-unkat és az értékesítésre is fókuszálunk. Fontos az eredményesség, a hasznosság és a nyereségesség. Partner és Média-partink ebben az évben is rajtol. Megjelenik a Rendezvényajánlónk és a Pittbullvárlap. Létrehozzuk a fesztivál Akadémát, amely az Európai Testvér-fesztiválok Hálózatával integrálódik.

Átadták az idei Védőnők a gyermekáldásért díjat
Páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem eredményesen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A kitüntetést 2020-ban Vidáné Válóczi Éva, Borbélyné Horváth Anikó és Katona Csabáné vehették át Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától.

Gergely Róbert mesemusicalt írt gyerekeknek a Föld megmentéséről
Olyan egyedülálló előadást álmodott meg négy magyar színész, amely napjaink legfontosabb kihívásának, a klímaváltozásnak a hatásaira világít rá a gyermekek számára is érthető nyelven. Gergely Róbert rendező szerint a bolygónk egyre több jelzést küld katasztrófák formájában arról, hogy beteg, és ezt a legkisebbeknek is meg kell érteniük. A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése című mesemusical a fiatalokat a műsorba bevonva próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy csak egy Föld létezik, amire vigyáznunk kell. Az idei első előadás január 25-én szombaton lesz a Premier Kultcaféban.

Magyar színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentőinek: előadásának nyereségéről mondd le a Budapesti Showszínház!
Január 24-én a RAM Colosseumban lesz egyetlen előadás erejéig  újra látható az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.

Educatio 2020 – január 9-11.
”Tanulni, tanulni, tanulni!” – ez a lenini útmutatás nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is szól. Az Educatio kiállítás a Hungexpón bemutatja az kktatás hatalmas tárházát Magyarországon.

Budapesti nemzetközi cirkuszfesztivál – január 6-13.
A cirkusz művészei fantasztikus produkciójukkal bizonyítják, hogy a kreativitás, a problémamegoldás, a kivitelezés terét mindig lehet bővíteni. A Fővárosi Nagycirkuszban a cirkuszvilág csúcstalálkozóját a kerül sor. Mindenkinek ajánlható ez a jó rendezvénysorozat!

Megújul az ötöslottó sorsolás – január 4.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Horvátország tölti be 2020. I. félévében.
Sok sikert kívánunk horvát barátainknak a nagyon fontos feladatok ellátásában!

A Béke Világnapja – január 1.
Az ENSZ kezdeményezésére az év első napja a békés egymás mellett élés fontosságát hirdetjük.

2020-ban az EU-EXPO témaköreire fókuszálunk
Innováció, testkultúra, művészet, szépség, szórakozás.
Továbbra is pozitív médium vagyunk.

Sikerekben gazdag, vidám, boldog új évet, új évtizedet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük