“Világlátó” – 2020 II. félév

Posted by & filed under Hírek.

Évértékelés – 2020 – december 30.
Ez az évünk inkább a tervezésről, a jó programjaink teszteléséről, előkészítő szervezésről szólt. A hasznos, pozitív információk alkotják a híreinket továbbra is. Hogyan tovább? Ezt megtárgyaljuk az Évnyitó-partinkon, 2021. január 21-én.

Kellemes, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A Jó Istenek 50. Hete – december 21-27.
A XXI. század ideológiájában, a Dialektikus idealizmusban a több isten létezése alapelvnek számít. ha van egy isten, akkor kell legyen párja, kell, hogy legyenek többen! Csak a jók számítanak istennek. E héten ünnepeljük Karácsonyt is, és az emberiség fejlesztésére, az angyalokkal való kapcsolatokra is fókuszálunk.
Az Angyalok Éjszakja december 21-én van. Éljünk együtt jól, sikeresen!

Aranyvasárnap – december 20.
A karácsonyi ünnepek előtti nagy nap. Készülünk a Karácsonyra. Van Jótékonyság is. És tervezzük meg a következő évi ünnepeket is!

Jóváhagyta az EP a 2021-es uniós költségvetést -december 18.
A képviselők többletforrásokat harcoltak ki a munkahely-teremtésre, a
#koronavírus-járvány hatásainak kezelésére és az éghajlati programokra.

Virtuózok V4 döntő – december 18.
A zeneművészet gyöngyszemei versenyeznek. Peller Mariann kezdeményezése ez a fantasztikusan jó rendezvénysorozat. Idén már nemzetközi lett, öt ország fiatal zeneművészei mutatkoztak be, és előadásukkal lenyűgözték a közönséget is, a zsűrit is.

Az év honlapja lett a Magyar Nemzeti Múzeum weboldala!
A Magyar Nemzeti Múzeum weboldala a Magyar Marketing Szövetség rangos “Az Év Honlapja 2020” megmérettetésén kultúra kategóriában különdíjat nyert. Az elismerés azért is fontos az intézmény és a vele szorosan együttműködő fejlesztőcsapat, az Integral Vision számára, mert az online felület “Társadalmi és civil szervezetek” kategóriában 2015-ben már nyert különdíjat.
“A Kultúra kategóriába csaknem tucatnyi pályamű érkezett, és bizony a pályamunkák több mint fele igen jelentős minőségi teljesítményt mutatott be. Itt tényleg igaz a mondás, hogy egyrészt nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy a megfelelő díjakat kiossza, ugyanakkor a magas kultúrát digitális elismeréssel díjazni számunkra is felemelő volt. Az alkotók törekedtek arra, hogy áttekinthető, mindenki számára könnyedén használható felületeket adjanak a látogatóknak. Digitális misszió ez.”- indokolta döntését a Magyar Marketing Szövetség zsűrije.

250 éve született Ludwig von Beethoven – december 16.
Az emberiség egyik legjobb, leghíresebb zeneszerzőjének köszönhetjük az EU Himnuszának zenéjét. A Für Elise dalt már általános iskolában le tudtuk játszani. A híres zeneszerző dalainak hallgatása gyógyhatású is, hiszen az angyali szférával is össze tudja kötni a jó embereket.

Tudjunk írni mindkét kezünkkel! – december 14.
Alap a jobb kezes írás. Sokan írnak bal kézzel. De mindkét kezünkkel való írás már ritka. Pedig érdemes tudni, hogy ha bal kezünkkel írunk (a jobb kéz helyett), akkor a képességeinket bővítjük, stimuláljuk a bal agyféltekénket, az intuíciós képességünket is. Még a művészi ihletek is erősödhetnek, fejlődhet a kreativitásunk. A következő nagy lépés: egyszerre írni mindkét kezünkkel. Ha erre képesek vagyunk, akkor az agyunk 50%-át már tudjuk használni – és ez nagyon jó a szellemi-testi egészségünknek!

Exkluzív tárlatvezetés a Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállításban – december 13.
A Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében, online ingyenes 3D tárlatvezetés élőben!

A Szépségkirálynők Hétvégéje + Az Év Legjobb Szépségverseny díj – december 12.
Idén sajnos kevés szépségverseny került megrendezésre, de mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a 2010-ben kezdeményezett rendezvényünket idén is megtartsuk. A Szépségkirálynők Hétvégéjén az Év Legjobb Szépségversenye díjat a Miss Bikini szépségversenynek ítélte oda a szakmai zsűri.

Enyhülnek a járványügyi korlátozások – december 7.
A közösségi élet fejlesztésére érdemes fókuszálnunk. Jó tervek készítése, megbeszélése mostanság nagyon hasznos lesz. Akik mernek tervezni a jövőbe, azoknak sok sikerük lesz !

Mikulás – december 6.
Járvány ide, járvány oda, mindenkinek érdemes megtartani a Mikulást, a családokat is összetartó ünnepséget!

Az Önkéntesség világnapja – december 5.
Jónak lenni jó!

Folytatódik a versíróverseny zenére – december 1.
A három zene, melyekre verset kell költeni: Ravel:Bolero, “De ki viszi át a révészt?” és a Boccerini: Menüett. Ezeket majd el is lehet énekelni, és a legszebb alkotásokat különdíjban részesíti a Szervező Bizottság.

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
A Magyar Innovációs Szövetség, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 Csatornával, a 2020/2021-es tanévre, a 14 és 20 év közötti korosztály számára meghirdetett 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny beadási határideje lezárult. A fő támogató a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával az NKFI Alap. A 2020. november 25-i határidőre összesen 187 fiatal küldött be, rekordszámú 140 pályázatot.

Adventi ünnepek – november 29.
A kereszténységnek, és különösen a katolikus vallásnak a megújulását is indukálja az Adventi ünnepség. Érdemes a világnézetünket kitágítani, és a Mennyország felé fordulni, persze a Napon keresztül.

Íni tudás mindkét kezünkkel nagyon hasznos
A jobb kézzel való írás különösen a bal agyfelünkre hat, a racionalitást stimulálja. A bal kezünkkel írás pedig az intuíciónkat, a humorérzékünket, a kreativitásunkat fejleszti. Érdemes tehát tudni írni mindkét kezünkkel! Felnőtt korban aranyat ér!

Kutatók Éjszakája – november 27.
Az éjjel jobban ellazulunk, a fantáziánk is erősödik – tehát a kreativitásunk növekszik. A kutatóknak ez aranyat ér.

A magyar labdarúgás napja – november 25.
A magyar válogatott 6:3-ra legyőzte az angol csapatot, még 1957-ben. Ennek megünneplését 1993-ban kezdeményezték, és lett azóta a Magyar labdarúgás napja, november 25-én. Ekkor van Katalin nap is – boldog névnapot kívánunk a Katalinoknak!

Fejlesszük művészi képességeinket is – november 23.
A koronavírus-járvány okozta helyzetet is ki tudjuk okosan használni, ha a művészi és a testkultúra jegyében is tuningoljuk magunkat és vállalkozásunkat, szervezetünket. Az alaposabb kidolgozásra most van bőven időnk. Érdemes arra fókuszálnunk, hogy 2021 első negyedévében már lecseng a koronavírus-járvány-mizéria, és az emberek ismét egymás felé tudnak fordulni. Szóval: alkossunk, fejlesszük, képezzük önmagunkat egy nagy célra (pl. EU-s kapcsolatainkra) is összpontosítva!

Világszerte november 21-én ünneplik a televíziózás világnapját. Az ENSZ-közgyűlés még 1996-ban határozott a megtartásáról. A célja az lenne, hogy elősegítsék a békével, biztonsággal, a gazdasági és társadalmi fejlődéssel kapcsolatos televíziós programok cseréjét, illetve bátorítsák a kulturális cserekapcsolatokat.

Gyermekjogok világnapja – november 20.

Fiatal Vállalkozók Hete – november 19-20.
Idén on-line fórumot szervez a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége a klasszikussá vél Fiatal Vállalkozók Hetén. Sztárvendég Gerendai Károly, a Sziget fesztivál atyja. A konferenciára be lehet jelentkezni a FIVOSZ honlapján is: www.fivosz.hu Nagyon érdemes!

Jobblétre szenderült Benkő László – november 18.
A legendás OMEGA együttes Yrisz Klub Nívódíjas vezetője Benkő László szelleme a Mennyországban él tovább.

A Magyar Nyelv Napja – november 13.
A magyar hivatalosan 1844-ben lett államnyelvünk. Az egyik legintelligensebb nyelv és a kézírásunk a leginformatívabb. Éljünk vele, fejlesszük önmagunkat,a nemzetünket, az emberiséget!

Magyar fiatalok előállítottak egy, a világon egyedülálló baktériumkoktélt,
amely 7 hét alatt bármilyen egyszerhasználatos műanyagot képes lebontani. A felfedezés jelentőségét jól mutatja, hogy a Poliloop már alá is írt egy Fortune 500-as céggel, így az ipari tesztelés is küszöbön áll. A biotech startupba a budapesti Vespucci Partners fektetett be a világ egyik legelismertebb, USA központú nemzetközi akcelerátorával, a Techstars-szal együtt.

Nemzetközi Fitness és Testépítő Bajnokság – november 6-8.
A Magyar Fitnesz szövetség nyolc fős csapattal vesz részt a spanyolországi versenyeken. Huber István elnök lapunknak elmondta, hogy három kategóriában is esélyesek vagyunk a dobogóra. Eredmények:

A Jó Istenek Hete – november 2-8.
A világnézetünk (Dialektikus idealizmus) alapján az emberiség felett lévő pozitív angyali szféra felett vannak a jó istenek, akik a Világ fejlődéséért sokat tettek, tesznek. Ezt jó tudnunk, és fejlesztenünk kell kapcsolatainkat az angyalokkal, a jó istenekkel is. Ezen a héten különösen fókuszálunk a közösségépítésre, a rendezvényeink megtervezésére, előkészítésére is.

Országos Edzettségi Tesztnap – november 8.
Évről évre legyünk egyre edzettebbek! A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma. Az egyik legfontosabb és legjobb kezdeményezésünk az Országos Edzettségi Tesztnap komplex rendszere. Az öt alapgyakorlat: fekvőtámasz, guggolás, felülés, célba-dobás és egyensúlyozás – ezeknek van normaszintje. 100 pont a maximum. Évente kétszer tartjuk a Tesztnapunkat. 2020-ben valóban országos méretűvé szervezzük. A legelsőt még 2008-ban, a Csillebérci Úttörőtábor sportparkjában tartottuk, Budapesten. Idén a Margit-szigeten a Sportcsarnokban tesztelünk.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe – november 7.
Lenin vezetésével egy új, jobb világrend kialakítása kezdődött 1917-ben. A mai időszámítás zerint november 7-én. A szocializmus, a kommunizmus volt a cél. A kezdeményezések és társulások szabályozott rendszerében az ember közösségi életet, jó magánéletet is élhet. Bár eddig még sehol sem volt kommunizmus, ami otimálisan jól szabályozott társadalmi rendszer, a Mennyország kapuja, de reméljük, visszatalálunk a “Lenini útra”, és újra előre, felfelé haladunk. November 7-én megünnepeljük a dicsőséges kommunista hősüket is!

Magyar Nemzeti Múzeum ünnepe
1802. november 25-én gróf Széchényi Ferenc a magyar nemzetnek ajándékozta tudományos gyűjteményét, így ezt a dátumot tekintjük a Magyar Nemzeti Múzeum alapításának. Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indította el az alapító, gróf Széchényi Ferenc tiszteletére azt az ünnepélyes koncertsorozatot, amelynek idei hangversenyén két mű hallható: Haydn: 80. szimfónia, és Mozart: d-moll zongoraverseny K 466, a Budapest Sound Collective előadásában, Dubóczky Gergely vezényletével. Az est szólistája a nemzetközileg is elismert, sikeres zongoraművész, Fejérvári Zoltán.

Mindenszentek és elhunytak napja – november 1-2.
Fontos tudni, hogy az elhunytak szelleme tovább él. Ez a lényeg. Attól függően, hogy mit csinált emberként kerül a felsőbb, angyali szintre (ha jó ember volt), illetve a sötétebb, pokol szférákba, ha sokat gonoszkodott és ártott. Érdemes tehát jó emberi életet élnünk, pozitív, konstruktív világot fejleszteni.

Felnőttként is meg lehet tanulni úszni – október 30.
Ebben segít az Ötpróba. Sokaknak nem adatott meg, hogy gyermekkorban elsajátítsák az úszás alapjait, ezért felnőtt fejjel kacérkodnak a gondolattal, hogy milyen jó lenne megtanulni úszni. Ebben segít most az Ötpróba Úszóiskola, ahol a kezdő szinttől megtanítják a sportág alapjait, de az oktatók segítségével haladóként is csiszolhatsz a technikádon. Tamás Rita testközelből meséli el élményeit az első oktatásáról. Sportágválasztó híre.

Az egészségügyi miniszterek videokonferenciája – október 30.
A tagállamok egészségügyi miniszterei videokonferencia keretében véleménycserét tartanak arról, hogy milyen szerepet tölthet be az EU az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megerősítésében

Tervezéshez most jól jön a visszafogottság
A koronavírus-járványnak van egy-két haszna is: pl. több időnk, lehetőségünk van tervezni, előkészíteni programjainkat is. Érdemes ezt jól kihasználnunk!

Nemzeti ünnepünk – október 23.
A magyar nemzet sikeresen összefogott 1956-ban, és leverte a sztálini, rákosi diktatúrát. Ezek után leraktuk a szocializmus alapjait (1961-ben), és egy szebb, jobb világot építettünk. Az ünneplésnek vannak alapjai!

Ipar napjai és Automotive – október 19-22.
A Hungexpo egyik legnívósabb szakmai rendezvénye, melyen felsorakozik az ipar széles spektruma, és az autók világa is. A rendezvény különösen hasznos a diákoknak, a szakmai vállalkozóknak, tudósoknak, mérnököknek. Persze az érdeklődőknek is.

II. Életmód expó – október 17-18.
A Lurdy Konferencia Központ kezdeményezése ez a nagyszerű rendezvény, melyen van vásár, van Ásványsziget, vannak jó kiállítók és hasznos, érdekes előadások is. A szervezők ezzel a rendezvénnyel hívják fel a figyelmünket a jó, pozitív életre, módszerekkel kombináltan. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt hasznos ez a rendezvény, mely egész napos.

A Kenyér világnapja – október 16.
A jó kenyér mindenhol a Földön ismert és kedvelt élelmiszerünk. Tiszteljük a kenyér feltalálóit, elkészítőit!

EU-EXPO 2020 – október 12-18.
Idén kreatív tanácskozásokat tartunk a témaköreinkre, a témáinkra  fókuszálva.
A Megnyitónkat a Szamos Marcipán budapesti központjában, a Vörösmarty téren celebráljuk.
Az Expó-innovációnk már elkezdődött, most intenzíven fejlesztjük.
A Szépség Világnapját, október 14-én a Lurdy Konferencia központban tartjuk. Az Életmód-expóval is konspirálunk, október 17-18-án. Különösen fontosnak tartjuk: az EU-s kapcsolataink kifejlesztését, a csapatépítést, a reklám-propagandát, a szervezettséget és az értékesítést. Partnereink, klubtagjaink az elsődleges célközönségünk.
A Crossing-parti-szerű szervezést tartjuk megfelelőnek idén. Lényeg: Ismeret + Alkotás + Kapcsolat + Közösség +Élmény > Fejlődés.
Ezen a héten van a Pozitív Média Hete, a Jó Istenek Hete és a Szépség-innováció Hete is.

Egyre több ellenszere van a koronavírusnak
A járvány indukálta a szakma intenzív odafigyelését erre a vírusra, hogyan lehet megdögleszteni. Vannak pszichés és szomatikus ellenszerek. A lényeg az immunrendszerünk fejlesztése, az önértékelésünk erősítése, a szellemességünk fokozása. A Bexytal – Békési – Szilvásy wellness pálinka kompozíció – harmadik verziójában van csilipaprika és különleges méz is. E gyógyitalnak szignifikánsan jó hatása van az immunrendszerünkre, és a vírusok, bacilusok leküzdésében is hatékony szer. A szórakozáskultúránk fejlesztésére is jobban kellene fókuszálnunk!

Nemzeti vágta – október 10-11.
Országszerte nagyon népszerű esemény a Vágtaverseny. A döntő idén is a Hősök terén kerül megrendezésre. Reméljük, hogy jövőre már nagy nézőközönség és kiállítók előtt.

Lesz Costruma! – szeptember 7-11.
A Hungexpo egyik legnépszerűbb rendezvénye az otthonról, a designról szól leginkább, de sok más érdekes kiállító is bemutatja termékét, szolgáltatását. Az első EU-EXPO Klubunkat is a Cnstrumán celebráltuk, még 2015-ben. A rendezvényre a meghívottak ingyenesen beléphetnek.

Idén ősszel is érdemes lesz ellátogatni a Magyar Nemzeti Múzeumba!
A World Press Photo kiállítás mellett, a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) országos esemény sorozatához kapcsolódóan biztonságos környezetben, színes programokkal várjuk a látogatóinkat. Az évről-évre egyre népszerűbb Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) a járvány idején sem hagyja cserben látogatóit. A fesztivál idei jelmondata: Távol is közel. A Magyar Nemzeti Múzeum a tágas és biztonságos múzeumi térben „picit távolabb egymástól, mégis közel” rendezi meg interaktív programjait, tárlatvezetéseit, hogy a látogatók a járványügyi helyzet ellenére is zavartalanul átadhassák magukat a kikapcsolódásnak!

Fitbalance – szeptember 3-4.
Az egyik legjelentősebb sport, fitnesz esemény Magyarországon. Húsz évvel ezelőtt kezdte el szervezni Bara Csaba és Huber István a Fitnesz Szövetséggel együtt. Azóta kinőtte magát, és idén is a Budapest Sportarénában szervezik meg. Nagyon sok jó kiállító vonul fel. Fitnesz-szalonok, konditermek, eszközök, ételek-italok tárházává alakul a Sportcsarnok. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt javasoljuk megjelenni, aktívan részt venni!

75 éves az ENSZ – szeptember 28.
Nagy tisztelettel köszöntjük a nemzetek szövetségét, és további sok sikert, fejlődés kívánunk az ENSZ-nek, az emberiségnek!

A Kávé világnapja – szeptember 26.
Érdemes tudnunk, hogy a kávénak vannak gyógyhatása is: dehipnotikum, kreativitást fokozó, élénkítő.

Természetgyógyászok Kongresszusa – szeptember 26.
Idén is nagy sikerrel szervezte meg dr. Taracközi István vezetésével a Természetgyógyászok Szövetsége a szakma egyik csúcstalálkozóját. Az előadók és a megjelent kiállítók bemutatták, hogy nagyon érdemes a természetes gyógyászat felé fordulnunk.

Word Press Fotókiállítás a Nemzeti Múzeumban – szeptember 23.
A 21. századi technika, informatika csúcsdesign termékei megérdemlik, hogy múzeumokban is megörökítsék. A mostani, második kiállítás során is sok szép, jó alkotás kerül bemutatásra, melyek tényleg múzeálisak lesznek 10-20 év múlva. A mostani kiállítás különlegessége:

Kezdődik a csillagászati ősz – szeptember 22. 14:30
A Nap a Mérleg jegyébe lép. A kialakuló csillagászati konstelláció kedvez a jó közösségi életnek és az egyéni egészség fejlesztésének is. Szerencse is növekszik, ha a társadalom felé haladunk, fejlesztjük a nemzetünket. Céljaink kiegyensúlyozottságára is érdemes fókuszálnunk, a siker megjósolható.

Édes Napok a Bazilikánál – szeptember 18-20.
A csokoládé, a desszertek és más finomságok csúcstalálkozóján minden látogató találhat valami finomságot.

Propagáljuk az ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust
Az Európai Fiatalok Szövetsége égiszében, a Lélekkutató Intézet nagy fejlesztését, a XXI. század világnézetét, a Dialektikus idealizmust érdemesnek tartjuk nagyobb körben is ismertetni, propagálni. A lényeg: haladjunk a korral, legyen az emberiségnek aktuálisan jó, a XXI. század ismeretein alapuló világnézete. Ez értelmes emberek, a jó közösségek, a társadalom hasznára, előnyére válik az ideológiánk.

Az EU jövőjével kapcsolatban tartottak vitát az EP-ben – szeptember 17.
Ursula von der Leyen
, az Európai Bizottság elnöke első alkalommal tartott évértékelő beszédet, amelyben ismertette a Bizottság eddigi eredményeit és felvázolta a jövőbeli terveit. Az évértékelőt vita követte a képviselőkkel, akik értékelték a testület munkáját.
A Bizottság elnökének tervei között szerepel az egységes piac előtt álló akadályok lebontása, új stratégia a Schengeni térség kapcsán, a károsanyag-kibocsátás csökkentése 55%-kal 2030-ig és a beruházás a digitális technológiákba. Ursula von der Leyen az uniós döntéshozatal folyamatát is felgyorsítaná.

Partner- és Médiaparty is a Before-party – szeptember 12.
A Szépség Világnapja (X. 14.) és az EU-EXPO felkészítő tájékoztatóját, a Before-partit kombináltuk a Partner- és Média-partinkkal. Ez nagyon konstruktív tanácskozást eredményez. Megtervezzük a közeljövő eseményeit, programjait. Lényegesen újítunk a szépségversenyünk terén, és a Szeniorskola témánkra is fókuszálunk. A szórakozáskultúránkban is újítunk: a találkozó végén énekelve fejlrjük ki gondolatainkat, véleményeinket, javaslatainkat.

Az EU Tanácsa jóváhagyta a 2020. évi uniós költségvetés 6,2 milliárd euróval történő növelését, amelynek célja a Covid19-válság hatásainak kezelése, valamint többek között az oltóanyag-stratégia finanszírozása.

Az Európai Sajtószövetség továbbra is pozitív média – szeptember 9.
A nagy eszmei irányelvünket továbba is érvényben tartjuk: “Ha közölsz egy jó hírt – visszakapod! Ha rossz hírt közölsz – azt is visszakapod! Inkább érdemes a pozitív híreket exponálni, terjeszteni, hogy éljünk egyre jobban!

Az Olvasás Világnapja – szeptember 9.
Az emberiség legintelligensebb találmányainak egyike a kézírás, és ez implikálja az olvasni tudást is.

Magyar fejlesztésű szépségkávét dobtak piacra
Kollagénnel szépülhet a bőrünk egy presszókávé áráért Európában elsőként vált elérhetővé az a száz százalékosan magyar fejlesztésű újdonság, amit minden, a külsejére igényes nő imádni fog – főleg, ha kávé nélkül el sem tudná képzelni a mindennapokat. Ez a kávé ugyanis igazi bőrszépítő hatóanyag-koktél: fiatalít, akárcsak a kozmetikai kezelések. Ráadásul az ébresztő italunk ízéről sem kell lemondanunk!

Életmód Expó a Lurdy Konferencia Központban – szeptember 5-6.
Tudjunk szebben, jobban élni – de hogyan? Erről szól az első alkalommal megrendezésre kerülő Életmód Expó. Módszerek, termékek, szolgáltatások, technikák hatalmas repertoárját mutatja be a rendezvény, melyen megjelenik a Lelkes Ásványbörze is. Kortól függetlenül mindenkinek ajánlható ez a jó rendezvény.

Sportcentrum a Városligetben – szeptember 2.
Legyünk természetesen egészségesek! mozgalmunkban fontos objektum a konditerep. A Városligetben most átadott sport parkban sok jó, egészséges rendezvényt tudunk megszervezni.

Budapesti Sörfesztivál – szeptember 1-6.
A Szabadság tér benépesül a sör kedvelőivel. A jó műsor és a jó hangulat biztosított.  A sajtó különleges terméknek minősítette:

Új tanév kezdete – szeptember 1.
Sok iskolába reggel már becsöngetnek. Kezdődhet a tanulás őszi  időszaka. És igaz a nagy tanító, Lenin iránymutatása: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Ezt ki fogjuk terjeszteni a felnőtt korra is, sőt a Szeniorskolában a 70 éven felüliekre is. Mindenki jól jár, ha fejlődik a tudata, a szellemvilága, az ismeretrendszere, a gyakorlata is.

A Kézzel írt levelek, a levelezés világnapja – szeptember 1.
Az emberiség öt legintelligensebb találmányainak egyike a kézírás. Nagyon jó hatással van ránk is, és azokra is akiknek egy jó, érdekes, hasznos levelet írunk!

A napozás jó hatása a szellemünkre
Érdemes tudni, hogy a föld, emberi élet forrása a Nap. Ha élőnek tekintjük a Napot, akkor a benne élő angyalokat, jó isteneket is meg tudjuk érteni, tudunk velük kommunikálni. A napozásnak tehát a szellemünkre, tudatunra is van jó hatása, nemcsak a testünkre. Érdemes ezt jól, értelmes célokra használnunk!

Különleges előadások a Női klubon – augusztus 27.
Az egészségünk és a szórakozásunk mellet néhány fontos tudnivalókról is szó van a Csak a nőknek magazin klubestjén az OKISZ székházában. A reinkarnáció jelensége ismeretéről is szó lesz, Szilvásy Péter előadásában. A kiállítók termékei ugyancsak különlegesek, jók.

Közelebb hozza a művészetet a fiatalokhoz egy családi vállalkozás
Soha nem késő váltani – derül ki Zborai Eszter történetéből, aki a számok világát hátrahagyva vetette bele magát a művészeti életbe. Férjével közösen vezetik startup-jukat, amivel magyar alkotókat támogatnak, miközben közelebb hozzák a művészetet a fiatalokhoz.

Miss Bikini szépségverseny – augusztus 22.
Nyáron a strandok világa is előtérbe kerül, és e vidámság egyik jeles eseménye a Miss Bikini szépségverseny, idén Balatonbogláron. A szépségek bikiniben mutatják be bájaikat, és érdekes műsorszámokkal kombináltan. A versenyt a Miss Hungary főnöke, Répás Lajos és csapata szervezi. Jó időben jó társaságban – érdemes eljönni.
Eredmények:Miss Bikini 2020 – Sirkó Patrícia.

Átadásra került a felújított Millenáris – augusztus 21.
Nagyon szép és rendezvényeknek kiválóan jó hely Budán a Millenáris. Most sok érdekességgel kombinálva ismét kezébe veheti a város szervezősége.

Nemzeti ünnepünk — Augusztus 20.
Idén különleges módon ünnepeljük Augusztus 20-át. Kisebb rendezvényeken fókuszálunk a nemzeti összetartozásunk jeles eseményeire: a Szent István királyi honalapításra, a Magyar Népköztársaság Alkotmányának megalkotására, az új kenyér ünnepére. A kellemes hangulatunkat fokozzák a műsoros fesztiválok, a különleges képzőművészeti és gasztronómiai termékek is.
A lényeg: ünnepeljük meg magyarságunkat, mert jó magyarnak lenni. Fontos helyünk és szerepünk van Európában, az Európai Unióban is! Ünnepi partinkat az Erzsébet téren tartjuk 17 órai kezdettel.

Koncertekkel ünnepli a Magyar Nemzeti Múzeum az idei augusztus 20-át
Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komoly zenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Új dallal ad erőt a túléléshez Vizy Márton
Új saját dalt és videoklipet adott ki Vizy Márton. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett zeneszerző, előadóművész ’Az Út’ című dala ahhoz az életérzéshez kapcsolódik, amelyet 2020-ban mindannyian átéltünk, amikor életünk a világjárványhoz kapcsolódóan határozottan átalakulni kényszerül. A klipben négy magyar híresség is szerepet kapott: Kiss Ramóna, Kautzky Armand, Kovács András Péter és Kabát Péter lépteit követték a kamerák az útkeresés közben.

I. Patakparty focikupa – augusztus 15.
Nagyon jó hangulatban, jó szervezéssel hat csapat részvételével kisfocipályás bajnokságot szervezett a zuglói önkormányzat. Indultak a szóvivők, az újságírók, az MTK-sok, az Újpestiek, a zuglóiaik, a postások. A lényeg: 2-szer tízperces meccseket játszott, mindenki mindenki ellen. Mintaértékő rendezvény exponálta a közösségi élet, a sportolás fontosságát, jelentőségét.

EU4Health néven új programot indít az EU,
amelynek célja, hogy Európa egészségügyi rendszerei felkészüljenek a #Covid19-járványhoz hasonló, határokon átnyúló válságokra ▶ eptwitter.eu/qsXZ

A vidámság fejleszti az immunrendszerünket! – augusztus 11.
Ennek égiszében is tudjuk ajánlani a Pittbullvárlapot, mely a humorizálás új dimenzióját is kreálja. Már 2007 májusa óta.

Olimpia Szépe választás innovatívan – augusztus 8.
Kreatív tanácskozás témája: “Legyen szépségverseny az Olimpián” A tanulmányunkat megküldjük a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, s döntést ők hozzák. Az olimpia nemes eszméjét a szépségek is exponálják! Az első Olimpia Szépe választást 2008-bán szerveztük meg Siófokon a Rendőrség Aranypart hoteljának aulájában. Az ideit, meghívásos alapon, a Morridon’s 2. VIP szalonjában tartjuk. 2020-ban az Olimpia Szépe: Kovács Lili.

Piknikpark a Westend tetején
Sportolni is lehet, bulizni is lehet, kreativizálni is lehet a nyáron a Westend tetőkertjében. A hangulatos design biztosítva!

74 éves a magyar forint
Az emberiség egyik légintelligensebb találmányainkat egyike a pénz. A szocializációs is nagy mértékben segíti a pénzrendszer. A magyar forint is!

Balaton-átúszás – augusztus 1.
Az egyik legrangosabb tömegsport-rendezvény hazánkban a Balaton-átúszás. Aki erre képes, az büszke lehet a fizikumára, az egészségére, a pszichés erejére is. Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást, írta az MTI. Az úszók reggel 8 óra óta vágnak neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távnak, amelyet a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesített,

Kékszalag vitorlásverseny – július 30.
A három napos rendezvény egyik ékessége a Balaton-világának. Nemzetközi szinten is elismert verseny vitorlás hajók számára. Több százan indulnak tíz kategóriában. Egy nap alatt kell megkerülni a versenyzőknek a Balatont. Szerencsére jó időben, nagy közönség előtt!

A jó napozás hasznossága – július 27.
Tény és való, hogy a földi, emberi élet forrása a Nap. Az életet sugározza minden élőlénynek. Ezt tudatosítva felhasználhatjuk egészségünk érdekében is!

Strandok Éjszakája – július 25.
A gyógyvizes fürdőket különösen ajánljuk, jó hatással vannak a testre is, a szellemre is!

30 éves jubileumunk – július 24.
A Vállalkozók Klubja égiszében 1990 július közepén vettük fel a kapcsolatot a budapesti Szovjet Kultúra és Tudomány Háza vezetőségével. Fantasztikusan jó és hasznos lett ez az együttműködés, hiszen ekkor startolt hazánkban az ezotéria, a természetgyógyászat, a parapszichológia tudománya is. Kotlarszkij professzor az íriszdiagnosztikát honosítottuk újra Magyarországon, hiszen azt a tudományt még az 1980-as években Péczely Ignác fedezte fel és dolgozta ki. Létre is hoztuk a Péczely Ignác Íriszközpontot, amelyet a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában működtettünk éveken át. Grafológia, íriszdiagnosztika, műtét nélküli szürke-hályog-gyógyítás és rövid/távollátás gyógyítás – nagyon sikeres volt. A Vállalkozók Klubja felfejlődött nagy, nemzetközi konferenciák szervezésével, és egyesületté is alakult. A Diákok és Vállalkozók Fórumának gyökerei ide vezetnek! A továbbiakban folytatjuk a hagyományokat és új, hasznos kreatív témákat is megvalósítunk. Fórumainknak sok jó témái vannak.

A Nándorfehérvári győzelem napja – július 22.
A déli harangszó is arra emlékezteti az emberiséget, hogy a jó legyőzi a gonoszt! Az 1456-os nándorfehérvári csatában a hős vezérünk Hunyadi János vezetésével legyőztük a dogmatikus iszlám sereget. A felvilágosodás is a kezdetét vehette.

Balatonlellén koncertezik idén először az Omega,
a legendás popegyüttes augusztus 16-án lép fel.

PMP témánk: az Olimpia Szépe választás – július 24.

Ülésezik az Európai Unió vezető miniszterelnökeinek tanácsa – július 17.
Sok sikert kívánunk, a részletekről beszámolunk az Európai Uniónak!
A gazdasági megújulás és összefogás a lényeg. A tervezettnél tovább tartott a tanácskozás, de sikeresen zárult július 20-án. Új fejlődési szakaszba léphet az EU!

35. Forma-1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen – július 18-19.
A győztes: Hamilton, aki immár nyolcadszor nyert a Humgaroringen.

Lenin szobrot avattak Németországban
A kommunizmus megalapítója Vlagyimir Iljics Lenin méltán megérdemelné, hogy Magyarországon, Budapesten is szobrot állítsunk neki, hiszen vezetésével az emberiség egy új, jobb világ felé vehette életcélját, a szocializmuson keresztül a kommunizmusba. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepén idén a Szabadság téren állítunk szobrot Leninnek.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség egyik legnagyobb eseménye volt a Nagy Francia Forradalom 1789. július 14-ben indult. A feudalizmust felváltotta a polgárosodás világa!

Felpezsdült az élet a koronavírus legyőzése után – július 12.
Az értelmes, pozitívan, optimistán gondolkodó emberek immunrendszere is jó, a koronavírust simán leküzdi, megöli. És Most már inkább a nyaralásra, a szórakozásra fókuszálhatunk!

Cirkuszok éjszakája – július 10-11.
A cirkuszművészek, az artisták is bizonyítják, hogy az ember szuper dolgokra is képes. Ezért nagyon nagy tisztelet illeti a cirkuszokat! Idén Balatonlellén szervezik meg a szuper-prezentációt. A Fővárosi Nagycirkusz művészeit nemcsak a lelkes közönség, hanem a szakma, más cirkuszok vezetői is megnézik – és meghívják a számukra szimpatikus produkciók művészeit.

Aktív kikapcsolódás és egészségturizmus Bács-Kiskun megyében
Újdonságokkal is várják idén az utazókat. A sok látnivalónak, programlehetőségnek és a 2020-as fejlesztéseknek köszönhetően Bács-Kiskun megye idén még vonzóbb a turisták számára. A két folyó közét választó utazók Kiskunhalason, Hajóson, Tiszakécskén, Lakitelken és Bugacon is számos újdonsággal találkozhatnak. A borturizmus mellett Bács-Kiskun új „zászlóshajója” az egészségturizmus, amely a kiváló minőségű termálvíz és az aktív kikapcsolódási lehetőségek miatt egyre fontosabb szerepet tölt be a megye életében

Hidrogén a természetes energiaforrások egyike – július 8.
A víz szétválasztható hidrogénre és oxigénre, a napenergiával. Ezután a hidrogén elégethető, és hasznosítható vízzé válik. Hamarosan ez természetessé válik, a napelemek mellett.

A Csokoládé Világnapja – július 7.
A finomságok egyik centruma a csokoládé.

A Magyar Tudományos Akadémia új elnököt választ – július 7.
Fontos feladatok előtt áll a tudományos világ: vagy megújulva továbbfejlődik, vagy a dogmatikus világképekre korlátozódik. Hassunk a haladás, a fejlődés irányába, és legyen jó a tudomány világa hazánkban! Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé. Sok sikert kívánunk a felelősségteljes munkájához, az MTA tagjainak is.

Emese bál-party – július 5.
Ősanyánk Emese – megérdemli, hogy jó szívvel gondoljunk rá, és megünnepeljük a névnapján. Az ősmagyar kultuszunk felelevenítését is fontosnak tartjuk. A nyolcszázas években még a Nap és a Hold felé fordultunk, istenként tiszteljük őket, a földi élet forrásának tartottuk. Logikusan, életünket értelmezve. Az idei partinkon egy nagyszerű kezdeményezésünket is prezentáljuk.

Táncolni öröm!
Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein.  Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba július 16. és 23. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

93 éves Gina Lollobrigida – július 4.
L
uigina Lollobrigida 1927. július 4-én született az olaszországi Lazióban. Szépségével már fiatal korában magára vonzotta a tekinteteket, modellként dolgozott, majd ennek köszönhetően figyelt fel rá az olasz filmipar.

Hatalmas sikerrel szerveztük meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát pont kilenc éve Balatonlellén, az I. Magyar Világtalálkozón – július 3.
A két szféra – diákság és vállalkozások – konstruktív együttműködése nagy jelentőségű a társadalmunkban. Ezért találtuk ki 2011 elején, hogy tartsunk rendszeresen, kreatívan fórumokat, melyekkel tudunk sok hasznosat, jót produkálni a nemzetünk életében. Idén megújulva továbbfejlődünk. Az EU-EXPO témaköreire fókuszálva tartjuk a tanácskozásainkat. Havonta kétszer. A szórakozáskultúránkat is megújítjuk. Az értékesítésben a DNS-marketinget alkalmazzuk. Következik az Olimpia Szépe választás – augusztus 8-án. Ennek előkészítése is fontos témánk.

Újranyitottak Budapest kedvenc szórakozó helyei
A koronavírusjárvány-mizéria lecsengése után ismét kinyithattak a szórakozóhelyek. A vidámság, a szórakozás növeli az ember életkedvét, az immunrendszerét is. Irány tehát a ReMix, a Morrisons, a Fröccsterasz és a többi kulturált szórakozóhely!

Az Európai Unió soros elnökségét Németország látja el – július 1.
Nagy feladatok és lehetőségek előtt áll az EU – sok sikert kívánunk, és teszünk is ennek érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük