“Világlátó” – 2020 II. félév

Posted by & filed under Hírek.

Word Press Fotókiállítás a Nemzeti Múzeumban – szeptember 23.
A 21. századi technika, informatika csúcsdesign termékei megérdemlik, hogy múzeumokban is megörökítsék. A mostani, második kiállítás során is sok szép, jó alkotás kerül bemutatásra, melyek tényleg múzeálisak lesznek 10-20 év múlva. A mostani kiállítás különlegessége:

Kezdődik a csillagászati ősz – szeptember 22. 14:30
A Nap a Mérleg jegyébe lép. A kialakuló csillagászati konstelláció kedvez a jó közösségi életnek és az egyéni egészség fejlesztésének is. Szerencse is növekszik, ha a társadalom felé haladunk, fejlesztjük a nemzetünket. Céljaink kiegyensúlyozottságára is érdemes fókuszálnunk, a siker megjósolható.

Édes Napok a Bazilikánál – szeptember 18-20.
A csokoládé, a desszertek és más finomságok csúcstalálkozóján minden látogató találhat valami finomságot.

Propagáljuk az ideológiánkat, a Dialektikus idealizmust
Az Európai Fiatalok Szövetsége égiszében, a Lélekkutató Intézet nagy fejlesztését, a XXI. század világnézetét, a Dialektikus idealizmust érdemesnek tartjuk nagyobb körben is ismertetni, propagálni. A lényeg: haladjunk a korral, legyen az emberiségnek aktuálisan jó, a XXI. század ismeretein alapuló világnézete. Ez értelmes emberek, a jó közösségek, a társadalom hasznára, előnyére válik az ideológiánk.

Az EU jövőjével kapcsolatban tartottak vitát az EP-ben – szeptember 17.
Ursula von der Leyen
, az Európai Bizottság elnöke első alkalommal tartott évértékelő beszédet, amelyben ismertette a Bizottság eddigi eredményeit és felvázolta a jövőbeli terveit. Az évértékelőt vita követte a képviselőkkel, akik értékelték a testület munkáját.
A Bizottság elnökének tervei között szerepel az egységes piac előtt álló akadályok lebontása, új stratégia a Schengeni térség kapcsán, a károsanyag-kibocsátás csökkentése 55%-kal 2030-ig és a beruházás a digitális technológiákba. Ursula von der Leyen az uniós döntéshozatal folyamatát is felgyorsítaná.

Partner- és Médiaparty is a Before-party – szeptember 12.
A Szépség Világnapja (X. 14.) és az EU-EXPO felkészítő tájékoztatóját, a Before-partit kombináltuk a Partner- és Média-partinkkal. Ez nagyon konstruktív tanácskozást eredményez. Megtervezzük a közeljövő eseményeit, programjait. Lényegesen újítunk a szépségversenyünk terén, és a Szeniorskola témánkra is fókuszálunk. A szórakozáskultúránkban is újítunk: a találkozó végén énekelve fejlrjük ki gondolatainkat, véleményeinket, javaslatainkat.

Az EU Tanácsa jóváhagyta a 2020. évi uniós költségvetés 6,2 milliárd euróval történő növelését, amelynek célja a Covid19-válság hatásainak kezelése, valamint többek között az oltóanyag-stratégia finanszírozása.

Az Európai Sajtószövetség továbbra is pozitív média – szeptember 9.
A nagy eszmei irányelvünket továbba is érvényben tartjuk: “Ha közölsz egy jó hírt – visszakapod! Ha rossz hírt közölsz – azt is visszakapod! Inkább érdemes a pozitív híreket exponálni, terjeszteni, hogy éljünk egyre jobban!

Az Olvasás Világnapja – szeptember 9.
Az emberiség legintelligensebb találmányainak egyike a kézírás, és ez implikálja az olvasni tudást is.

Magyar fejlesztésű szépségkávét dobtak piacra
Kollagénnel szépülhet a bőrünk egy presszókávé áráért Európában elsőként vált elérhetővé az a száz százalékosan magyar fejlesztésű újdonság, amit minden, a külsejére igényes nő imádni fog – főleg, ha kávé nélkül el sem tudná képzelni a mindennapokat. Ez a kávé ugyanis igazi bőrszépítő hatóanyag-koktél: fiatalít, akárcsak a kozmetikai kezelések. Ráadásul az ébresztő italunk ízéről sem kell lemondanunk!

Életmód Expó a Lurdy Konferencia Központban – szeptember 5-6.
Tudjunk szebben, jobban élni – de hogyan? Erről szól az első alkalommal megrendezésre kerülő Életmód Expó. Módszerek, termékek, szolgáltatások, technikák hatalmas repertoárját mutatja be a rendezvény, melyen megjelenik a Lelkes Ásványbörze is. Kortól függetlenül mindenkinek ajánlható ez a jó rendezvény.

Sportcentrum a Városligetben – szeptember 2.
Legyünk természetesen egészségesek! mozgalmunkban fontos objektum a konditerep. A Városligetben most átadott sport parkban sok jó, egészséges rendezvényt tudunk megszervezni.

Budapesti Sörfesztivál – szeptember 1-6.
A Szabadság tér benépesül a sör kedvelőivel. A jó műsor és a jó hangulat biztosított.  A sajtó különleges terméknek minősítette:

Új tanév kezdete – szeptember 1.
Sok iskolába reggel már becsöngetnek. Kezdődhet a tanulás őszi  időszaka. És igaz a nagy tanító, Lenin iránymutatása: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Ezt ki fogjuk terjeszteni a felnőtt korra is, sőt a Szeniorskolában a 70 éven felüliekre is. Mindenki jól jár, ha fejlődik a tudata, a szellemvilága, az ismeretrendszere, a gyakorlata is.

A Kézzel írt levelek, a levelezés világnapja – szeptember 1.
Az emberiség öt legintelligensebb találmányainak egyike a kézírás. Nagyon jó hatással van ránk is, és azokra is akiknek egy jó, érdekes, hasznos levelet írunk!

A napozás jó hatása a szellemünkre
Érdemes tudni, hogy a föld, emberi élet forrása a Nap. Ha élőnek tekintjük a Napot, akkor a benne élő angyalokat, jó isteneket is meg tudjuk érteni, tudunk velük kommunikálni. A napozásnak tehát a szellemünkre, tudatunra is van jó hatása, nemcsak a testünkre. Érdemes ezt jól, értelmes célokra használnunk!

Különleges előadások a Női klubon – augusztus 27.
Az egészségünk és a szórakozásunk mellet néhány fontos tudnivalókról is szó van a Csak a nőknek magazin klubestjén az OKISZ székházában. A reinkarnáció jelensége ismeretéről is szó lesz, Szilvásy Péter előadásában. A kiállítók termékei ugyancsak különlegesek, jók.

Közelebb hozza a művészetet a fiatalokhoz egy családi vállalkozás
Soha nem késő váltani – derül ki Zborai Eszter történetéből, aki a számok világát hátrahagyva vetette bele magát a művészeti életbe. Férjével közösen vezetik startup-jukat, amivel magyar alkotókat támogatnak, miközben közelebb hozzák a művészetet a fiatalokhoz.

Miss Bikini szépségverseny – augusztus 22.
Nyáron a strandok világa is előtérbe kerül, és e vidámság egyik jeles eseménye a Miss Bikini szépségverseny, idén Balatonbogláron. A szépségek bikiniben mutatják be bájaikat, és érdekes műsorszámokkal kombináltan. A versenyt a Miss Hungary főnöke, Répás Lajos és csapata szervezi. Jó időben jó társaságban – érdemes eljönni.
Eredmények:Miss Bikini 2020 – Sirkó Patrícia.

Átadásra került a felújított Millenáris – augusztus 21.
Nagyon szép és rendezvényeknek kiválóan jó hely Budán a Millenáris. Most sok érdekességgel kombinálva ismét kezébe veheti a város szervezősége.

Nemzeti ünnepünk — Augusztus 20.
Idén különleges módon ünnepeljük Augusztus 20-át. Kisebb rendezvényeken fókuszálunk a nemzeti összetartozásunk jeles eseményeire: a Szent István királyi honalapításra, a Magyar Népköztársaság Alkotmányának megalkotására, az új kenyér ünnepére. A kellemes hangulatunkat fokozzák a műsoros fesztiválok, a különleges képzőművészeti és gasztronómiai termékek is.
A lényeg: ünnepeljük meg magyarságunkat, mert jó magyarnak lenni. Fontos helyünk és szerepünk van Európában, az Európai Unióban is! Ünnepi partinkat az Erzsébet téren tartjuk 17 órai kezdettel.

Koncertekkel ünnepli a Magyar Nemzeti Múzeum az idei augusztus 20-át
Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komoly zenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Új dallal ad erőt a túléléshez Vizy Márton
Új saját dalt és videoklipet adott ki Vizy Márton. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett zeneszerző, előadóművész ’Az Út’ című dala ahhoz az életérzéshez kapcsolódik, amelyet 2020-ban mindannyian átéltünk, amikor életünk a világjárványhoz kapcsolódóan határozottan átalakulni kényszerül. A klipben négy magyar híresség is szerepet kapott: Kiss Ramóna, Kautzky Armand, Kovács András Péter és Kabát Péter lépteit követték a kamerák az útkeresés közben.

I. Patakparty focikupa – augusztus 15.
Nagyon jó hangulatban, jó szervezéssel hat csapat részvételével kisfocipályás bajnokságot szervezett a zuglói önkormányzat. Indultak a szóvivők, az újságírók, az MTK-sok, az Újpestiek, a zuglóiaik, a postások. A lényeg: 2-szer tízperces meccseket játszott, mindenki mindenki ellen. Mintaértékő rendezvény exponálta a közösségi élet, a sportolás fontosságát, jelentőségét.

EU4Health néven új programot indít az EU,
amelynek célja, hogy Európa egészségügyi rendszerei felkészüljenek a #Covid19-járványhoz hasonló, határokon átnyúló válságokra ▶ eptwitter.eu/qsXZ

A vidámság fejleszti az immunrendszerünket! – augusztus 11.
Ennek égiszében is tudjuk ajánlani a Pittbullvárlapot, mely a humorizálás új dimenzióját is kreálja. Már 2007 májusa óta.

Olimpia Szépe választás innovatívan – augusztus 8.
Kreatív tanácskozás témája: “Legyen szépségverseny az Olimpián” A tanulmányunkat megküldjük a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, s döntést ők hozzák. Az olimpia nemes eszméjét a szépségek is exponálják! Az első Olimpia Szépe választást 2008-bán szerveztük meg Siófokon a Rendőrség Aranypart hoteljának aulájában. Az ideit, meghívásos alapon, a Morridon’s 2. VIP szalonjában tartjuk. 2020-ban az Olimpia Szépe: Kovács Lili.

Piknikpark a Westend tetején
Sportolni is lehet, bulizni is lehet, kreativizálni is lehet a nyáron a Westend tetőkertjében. A hangulatos design biztosítva!

74 éves a magyar forint
Az emberiség egyik légintelligensebb találmányainkat egyike a pénz. A szocializációs is nagy mértékben segíti a pénzrendszer. A magyar forint is!

Balaton-átúszás – augusztus 1.
Az egyik legrangosabb tömegsport-rendezvény hazánkban a Balaton-átúszás. Aki erre képes, az büszke lehet a fizikumára, az egészségére, a pszichés erejére is. Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást, írta az MTI. Az úszók reggel 8 óra óta vágnak neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távnak, amelyet a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesített,

Kékszalag vitorlásverseny – július 30.
A három napos rendezvény egyik ékessége a Balaton-világának. Nemzetközi szinten is elismert verseny vitorlás hajók számára. Több százan indulnak tíz kategóriában. Egy nap alatt kell megkerülni a versenyzőknek a Balatont. Szerencsére jó időben, nagy közönség előtt!

A jó napozás hasznossága – július 27.
Tény és való, hogy a földi, emberi élet forrása a Nap. Az életet sugározza minden élőlénynek. Ezt tudatosítva felhasználhatjuk egészségünk érdekében is!

Strandok Éjszakája – július 25.
A gyógyvizes fürdőket különösen ajánljuk, jó hatással vannak a testre is, a szellemre is!

30 éves jubileumunk – július 24.
A Vállalkozók Klubja égiszében 1990 július közepén vettük fel a kapcsolatot a budapesti Szovjet Kultúra és Tudomány Háza vezetőségével. Fantasztikusan jó és hasznos lett ez az együttműködés, hiszen ekkor startolt hazánkban az ezotéria, a természetgyógyászat, a parapszichológia tudománya is. Kotlarszkij professzor az íriszdiagnosztikát honosítottuk újra Magyarországon, hiszen azt a tudományt még az 1980-as években Péczely Ignác fedezte fel és dolgozta ki. Létre is hoztuk a Péczely Ignác Íriszközpontot, amelyet a Szovjet Kultúra és Tudomány Házában működtettünk éveken át. Grafológia, íriszdiagnosztika, műtét nélküli szürke-hályog-gyógyítás és rövid/távollátás gyógyítás – nagyon sikeres volt. A Vállalkozók Klubja felfejlődött nagy, nemzetközi konferenciák szervezésével, és egyesületté is alakult. A Diákok és Vállalkozók Fórumának gyökerei ide vezetnek! A továbbiakban folytatjuk a hagyományokat és új, hasznos kreatív témákat is megvalósítunk. Fórumainknak sok jó témái vannak.

A Nándorfehérvári győzelem napja – július 22.
A déli harangszó is arra emlékezteti az emberiséget, hogy a jó legyőzi a gonoszt! Az 1456-os nándorfehérvári csatában a hős vezérünk Hunyadi János vezetésével legyőztük a dogmatikus iszlám sereget. A felvilágosodás is a kezdetét vehette.

Balatonlellén koncertezik idén először az Omega,
a legendás popegyüttes augusztus 16-án lép fel.

PMP témánk: az Olimpia Szépe választás – július 24.

Ülésezik az Európai Unió vezető miniszterelnökeinek tanácsa – július 17.
Sok sikert kívánunk, a részletekről beszámolunk az Európai Uniónak!
A gazdasági megújulás és összefogás a lényeg. A tervezettnél tovább tartott a tanácskozás, de sikeresen zárult július 20-án. Új fejlődési szakaszba léphet az EU!

35. Forma-1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen – július 18-19.
A győztes: Hamilton, aki immár nyolcadszor nyert a Humgaroringen.

Lenin szobrot avattak Németországban
A kommunizmus megalapítója Vlagyimir Iljics Lenin méltán megérdemelné, hogy Magyarországon, Budapesten is szobrot állítsunk neki, hiszen vezetésével az emberiség egy új, jobb világ felé vehette életcélját, a szocializmuson keresztül a kommunizmusba. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepén idén a Szabadság téren állítunk szobrot Leninnek.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség egyik legnagyobb eseménye volt a Nagy Francia Forradalom 1789. július 14-ben indult. A feudalizmust felváltotta a polgárosodás világa!

Felpezsdült az élet a koronavírus legyőzése után – július 12.
Az értelmes, pozitívan, optimistán gondolkodó emberek immunrendszere is jó, a koronavírust simán leküzdi, megöli. És Most már inkább a nyaralásra, a szórakozásra fókuszálhatunk!

Cirkuszok éjszakája – július 10-11.
A cirkuszművészek, az artisták is bizonyítják, hogy az ember szuper dolgokra is képes. Ezért nagyon nagy tisztelet illeti a cirkuszokat! Idén Balatonlellén szervezik meg a szuper-prezentációt. A Fővárosi Nagycirkusz művészeit nemcsak a lelkes közönség, hanem a szakma, más cirkuszok vezetői is megnézik – és meghívják a számukra szimpatikus produkciók művészeit.

Aktív kikapcsolódás és egészségturizmus Bács-Kiskun megyében
Újdonságokkal is várják idén az utazókat. A sok látnivalónak, programlehetőségnek és a 2020-as fejlesztéseknek köszönhetően Bács-Kiskun megye idén még vonzóbb a turisták számára. A két folyó közét választó utazók Kiskunhalason, Hajóson, Tiszakécskén, Lakitelken és Bugacon is számos újdonsággal találkozhatnak. A borturizmus mellett Bács-Kiskun új „zászlóshajója” az egészségturizmus, amely a kiváló minőségű termálvíz és az aktív kikapcsolódási lehetőségek miatt egyre fontosabb szerepet tölt be a megye életében

Hidrogén a természetes energiaforrások egyike – július 8.
A víz szétválasztható hidrogénre és oxigénre, a napenergiával. Ezután a hidrogén elégethető, és hasznosítható vízzé válik. Hamarosan ez természetessé válik, a napelemek mellett.

A Csokoládé Világnapja – július 7.
A finomságok egyik centruma a csokoládé.

A Magyar Tudományos Akadémia új elnököt választ – július 7.
Fontos feladatok előtt áll a tudományos világ: vagy megújulva továbbfejlődik, vagy a dogmatikus világképekre korlátozódik. Hassunk a haladás, a fejlődés irányába, és legyen jó a tudomány világa hazánkban! Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé. Sok sikert kívánunk a felelősségteljes munkájához, az MTA tagjainak is.

Emese bál-party – július 5.
Ősanyánk Emese – megérdemli, hogy jó szívvel gondoljunk rá, és megünnepeljük a névnapján. Az ősmagyar kultuszunk felelevenítését is fontosnak tartjuk. A nyolcszázas években még a Nap és a Hold felé fordultunk, istenként tiszteljük őket, a földi élet forrásának tartottuk. Logikusan, életünket értelmezve. Az idei partinkon egy nagyszerű kezdeményezésünket is prezentáljuk.

Táncolni öröm!
Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein.  Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba július 16. és 23. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

93 éves Gina Lollobrigida – július 4.
L
uigina Lollobrigida 1927. július 4-én született az olaszországi Lazióban. Szépségével már fiatal korában magára vonzotta a tekinteteket, modellként dolgozott, majd ennek köszönhetően figyelt fel rá az olasz filmipar.

Hatalmas sikerrel szerveztük meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát pont kilenc éve Balatonlellén, az I. Magyar Világtalálkozón – július 3.
A két szféra – diákság és vállalkozások – konstruktív együttműködése nagy jelentőségű a társadalmunkban. Ezért találtuk ki 2011 elején, hogy tartsunk rendszeresen, kreatívan fórumokat, melyekkel tudunk sok hasznosat, jót produkálni a nemzetünk életében. Idén megújulva továbbfejlődünk. Az EU-EXPO témaköreire fókuszálva tartjuk a tanácskozásainkat. Havonta kétszer. A szórakozáskultúránkat is megújítjuk. Az értékesítésben a DNS-marketinget alkalmazzuk. Következik az Olimpia Szépe választás – augusztus 8-án. Ennek előkészítése is fontos témánk.

Újranyitottak Budapest kedvenc szórakozó helyei
A koronavírusjárvány-mizéria lecsengése után ismét kinyithattak a szórakozóhelyek. A vidámság, a szórakozás növeli az ember életkedvét, az immunrendszerét is. Irány tehát a ReMix, a Morrisons, a Fröccsterasz és a többi kulturált szórakozóhely!

Az Európai Unió soros elnökségét Németország látja el – július 1.
Nagy feladatok és lehetőségek előtt áll az EU – sok sikert kívánunk, és teszünk is ennek érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük