Exclusive interjúk

Posted by .

Ezt az oldalt különös kezdeményezésképpen azoknak szenteljük, akik emberségükkel, konstruktivitásukkal, együttműködő készségükkel méltán kivívják a társadalmunk, az emberek nagyrabecsülését.
Tudjuk, ők vannak többségben, és csak kevesükről van módunkban itt írni.
Exclusive interjúkkal, felvételekkel exponáljuk az arra igazán méltó személyeket, közösségeket.

2016. július 23. OMEGA koncert az Agárdi Postrandon
Interjú Benkő Lászlóval és az együttes gitárosával.
Szoktatok izgulni a fellépések előtt?
Sinkovits Imrét idézném – válaszolta Benkő László, az együttes vezetője, Yrisz Klub Nívódíjas – “Az a színész, aki a fellépés előtt nem izgul, az vagy nem színész, vagy ripacs.” Mindig izgulunk egy kicsit, mert nagyra értékeljük a közönségünket!
Mi a véleményetek a most elterjedt “zombi zenékről”?
Az a véleményünk, hogy nem játszunk ilyet! Sőt, azt javasoljuk, hogy a kreatívan, jó szándékkal megírt dalokkal biztosan és stabilan el lehet jutni a topra.

December 13 – 14. – Yrisz Klub Nívódíj Gála
Palotás János egyike annak az öt magyar lelkes, vállalkozó szellemű embernek, aki 25 évvel ezelőtt megalapította a magyar vállalkozói szférát. Méltán kapott 2013-ban Yrisz Klub Nívódíjat.
– Ha valami jót kitalálok, azt sosem adom fel. Négy diplomám van, egyetemen is tanítok, létrehoztam kollégáimmal a Vállalkozók Országos Szövetségét, még a szocializmusban. Szép világ volt. Most is az, ha azzá teszem magamnak. A Dominium Vini a szívem csücske. Az üzlet felett fontos, hogy jó társaság legyen. És van!

A kürtőskalács mindenhol kedvenc csemege. A Ferenciek terén található egy állandóan telt házas bolt, melynek tulajdonos igazgatója Molnár László (Yrisz Klub Nívódíj 2011).
– A szakmámban a legfontosabb a minőség. Meg a korrektség, a kölcsönösségen alapulva. Brüsszelben a hungarikumokat is bemutattam, Berlinben új boltot nyitottam. Mosolygok, mert szeretem az embereket. Sokat dolgozom is, hogy engem is megbecsüljenek. Így jó, így érdemes élni!

December 1. – XVII. Természetgyógyász Karácsonyi Fesztivál
A szakma legrangosabb, legszínvonalasabb rendezvénye. Főszervező dr. Görgyei Katalin, a TermészetGyógyász Magazin főszerkesztője. A nagy kérdés: az internet és az individualizálódás veszélyeire mit lép a mai természetgyógyászat?
– Személy szerint az élő kapcsolatokban hiszek. Csak nemrégen indultunk meg az Interneten. Jó a véleményem a Világhálóról, de csak akkor jó, ha az embert, a társaságot, az egészséget szolgálja.

Október 24. – Magyar – Orosz Vállalkozói Fórum
Az 1988-ban létrehozott Vállalkozók Klubja 1990-ben a Szovjet Kultúra és Tudomány Házával való nagy együttműködéssel expandált, és egyesületté alakult. A VKE 2013-ban is megszervezte a két ország vállalkozóit mozgósítő Fórumot, melynek egyik reprezentánsa Alekszej Csurszin, nagyköveti főtanácsos volt.
– Hála a kkv szektor öntevékeny és konstruktív szemléletének, kezdeményezéseinek, mára a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok ismét reneszánszát élik. Jómagam itt végeztem az egykori Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, és látom, tapasztalom a magyar nép vendégszerető barátságát. Mindenkinek tudom ajánlani, hogy látogasson el Oroszországba, és megbizonyosodhat arról, mi oroszok is nagyon tiszteljük, becsüljük a magyarokat!

Szeptember 28. – Vegyészmérnöki kar évfolyam-találkozója
Az egyetem elvégzése után Ausztráliában kapott ösztöndíjat, majd települt ki, lapított családot Lovrecz György:
– A magyar mérnököket mindenhol a világban megbecsülik, szeretettel fogadják, mert képzettségük tényleg “világszínvonalas”. Engem egy nagy vegyipari konszern foglalkoztat, biofermentációs anyagokat gyártunk, fejlesztünk. A gyerekeim a helyi magyar közösségeket is építik, szervezik. Jóban vagyok a szülőhazámmal, Magyarországgal és az otthonommal, Ausztráliával is. Egy a lényeg: az emberséges elhivatottság.

Augusztus 20. – Nemzeti Ünnepünk
A budai rakparton idén is sok jó kiállító mutatta be termékét. A hungarikumnak számító pálinka az ünnepeink egyik itala. Csalló Jenő híres pálinkakészítő mester:
– Még a szüleim “titkos” receptje alapján készítettem gyógynövényes pálinkát. Vannak olyan pálinkáim, mint az Ararat, vagy a Conac. Az a véleményem, hogy a magyar pálinka ízre, beltartalomra és gyógyhatásra is világcsúcs. Nincs még egy olyan tömény szeszes ital, amelyiknek ennyi válfaja lenne, mint a magyar pálinkának.
Akár gyógyszernek is használhatjuk a pálinkát, az influenza ellen, a nátha ellen, a depresszió ellen, sőt a megszálló démonok ellen is. Csak a dózist és a minőséget tartsuk be!

Július 14. – A Nagy Francia Forradalom ünnepe
1789-ben ezen a napon vette kezébe sorsának irányítását a francia nép. Új társadalmi rendszert alkotott: polgári demokráciát. Világra szóló ünnep ez az esemény.
– Egész Franciaország ünnepel ezen a napon. Bár ma volt egy tragikus vonatkatasztrófa, de ez emberek szíve ilyenkor egyszerre dobban, hiszen nagyot alkottunk! – mondta Roland GALHARAGUE a Francia Köztársaság budapesti nagykövete.
– Itt, Magyarországon hogyan érzi magát, mint ember, mint nagykövet?
– Szerintem a magyarok is nagyon barátságosak, szeretek itt lenni! – válaszolt mosolyogva a nagykövet.
– Mi a véleménye a két ország kapcsolatáról?
– A magyarok és a franciák jól kijönnek egymással az Európai Unió egységében. Mindkettőnknek, minden tagnak nagyon fontos, hogy ez az egység megmaradjon, az Európai Unió fejlődjön! Mi jól megvagyunk egymással, az együttműködésünk a vállalkozók, a művészek, a tudósok, a sportolók, a turisták szférájában jónak értékelhető.
– Van-e reményünk arra, hogy jövőre igazán méltó, nagy ünnepség legyen Budapesten is a forradalom napja?
– A finanszírozáson túl a hely, a Bem rakpart biztosítása is lényeges. Idén sok pénzt kértek, de reméljük, hogy jövőre a Magyar Köztársaság Kormánya méltóképpen fogja támogatni a rendezvényünket!
– Fantasztikus jó koncertet láthattunk a színpadon!
– Azért is különleges, mert a magyar együttes és a francia világsztár zenekar, a “Le Train fatal”  közös produkcióját szinte alig próbálták. A nagy hangulat és a harmónia jellemzi igazán a francia és a magyar nép összetartását!

Június 14. – Tankcsapda koncert
A nagy népeszűségnek örvendő 23 éves rockbanda a Budapest Parkban tartotta utolsó fellépését, tízezer fős közönség előtt. A Soproni Sörgyár is támogatta a rendezvényt, melyben helyet színpadra léphetett két fiatal zenekar is. A VIP sajtótájékoztatón exclusive interjút adott a “Világlátó”-nak a Tankcsapda frontembere.
– Ha meg lehet fogalmazni egy mondatban, mi a Tankcsapda hitvallása, művészi ars poetcája, mit mondanál?
– Hát, nem is tudom, még nem gondolkodtam ezen.
– Mégis, mit üzentek a zenétekkel, mit üzentek a világnak?
– Az az üzenetünk, hogy szeressétek a zenét, mindegy  milyen a műfaja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük