EPA-LAP 2008EPA-LAP 2007EPA-LAP 2009

Európai Sajtószövetség - European Press  Association

A Szépség Világnapja - 2009. október 14. - Lurdy ház - Sikermix 


5. Emese bál- 2009. július 5. A Miss Írisz választás és az Ezüstfátyol hastáncverseny - Citadella, Panoráma sátor

Kormányzati Tanácsadó Jósda

Lélekkutató Intézet


Hírek - információk - események - érdekességek

  Január 26. Lidó Casino 1 éves születésnapi partija.
  Fergeteges hangulatban zajlott a parti. Élőzenés, táncos,

  műsoros bulin elsőosztályú étel és italválasztékkal. Az érdeklődésre jellemző adat: 24 ezer tombolaszelvény. A CD-plazmatévé fődíjat nyerte egy szerencsés nő.  

    A Nemzeti Sportszövetség február 16-án, a Magyar Sportok Házában tartotta a Díjátadó gáláját. A 150 résztvevő jelenlétében kiosztották a legrangosabb kitüntetéseket: a

  2006 év sportolójának, a sportvezetőjének, az utánpótláskorú versenyzőjének, az edzőjének,  a sportújságírójának, valamint életműdajat és különdíjakat is kiosztottak. A jó hangulatú rendezvényen a Cotton Club Singers is koncertet adott. A zenés  vacsora mellett sok új kapcsolat született.  További információ a Nemzeti Sportszövetség honlapján található: www.nssz.hu 

   Esküvői szalon 2007. Idén a BS-ben, azaz a Papp László Sportarénában fér már csak el a vásár. A normál, megfizethetőtől a full extrásig

  minden bemutatkozik. A Pólus Palace mint az egyik legszebb rendezvénykastély már 2-3 millióból kihoz egy 100 fős esküvőt.  A limusinok 50 ezres mulatságok, de tíz személynek nagyon kényelmes és kellemes.

   Januárc26-tól Dévényi-retró-diszkó.

  A CHAMPS SPORT PUB-ban. A régi szép idők hangulatát felidézte a dizsi. Mind a vendégek, mind a személyzet nagyon rendes, kultúrált, jókedvű volt. Kéthetente van ilyen buli. Az italárak a szokásos szinten, egy kóla 300,-, egy Belliys 900. Hely van, a berendezés a hangulatnak megfelelően jó. 

   A Csók Tenisz - már nemzetközi figyelmet is kiérdemel. A hazai szalon-tenisz egyik legrangosabbika lett. Politikusok, színészek újságírók, üzletemberek mérik össze erejüket, gyorsaságukat, rettenthetetlenségüket a párbajpáston, ami nem más, mint a tensiz pálya. Itt lehet erősködni, agresszívnek lenni, győzelemre törni.  Érdemes is. Nagy díjak, nagy trófeák, nagy népszerűség, ami a győztesnek kijár. 2007-ben, immár sokadszor a Kormány csapata győzött. Megérdemelten, magabiztos főlénnyel. De az izzadság után, a partin a sör mindenkinek egyaránt, ugyanúgy gyöngyözött. 
  A képen Szilvásy György kancelláriaminiszter

  és Balázs György mesteredző látható, a győztes csapat tagjai.

  Síppal, dobbal dzsideriduval!! Farsang van, zene, buli. Nemzetközi porondon. A színhely egy csodaszép palota, a Néprajzi Múzeum. Az aulában koncertek,

  táncok. A körgalérián pedig a balkkán, azon belül is a bolgár eredet fotói láthatók. Trákok természeti világa. Szinte belép az ember azóriás fotó képbe, olyan eredetinke tűnk. Tisztának. Mint a zenéjük. Nehéz egy helyben hallgatni, mert erősen igerli a táncvezérlő izmokat. A hazánkban élő bolgárok ünnepe minden évben ez, február 17-én. MInt megtudtuk a nagykövetség kereskedelmi vezetőjétől, a magyar és a bolgár nép testvéri kapcsolata inkább megerősödött az Európai Únió által. A magyar-bolgár mérlegben a magyar aktívum a jellemző. Mi inkább gyógyszereket, tudományos, tecnikai termékeket szállítunk, a bolgároktól különleges érceket, nyersanyagokat, és a nők varézslatos illatanyagát, a rózsaolajat kapjuk. 

  Hajókiállítás februárban. Már most érdemes spórolni a nyári vakációra. Jobbnál jobb ajánlatokat kínáltak az idei Hajó

  és vízisport kiállításon, a Hungexpo rendezésében. A hajócsodák közül többet sikeresen eladtak, az utazási irodák pedig megtölthették a buszokat, repülőket.  A fotón látható hajó 2*500 KW-os, óránként 150 liter üzemanyagot fogyszt, négy+két személyes. Már el is adták, de vannak még, jut mindenkinek. 

Új erőre kapott a Hungexpo: nagy sikerrel és nagy nézőközönséggel rendezték meg a Sport, Szabadidő Kiállítást és Vásárt. Mint a sajtóosztály vezetőjétől, Pákozdi Józseftől megtudtuk, az expó sajtója, reklámja nagyon jó volt, hatását Klauszman Viktornak, a PR vezetőjének köszönheti. 

Az előzetes adatok szerint a vasárnap esti zárásig közel 85.000 érdeklődő kereste fel a Szabadidő 2007 kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A 14. Nemzetközi fegyver, horgászat, vadászat, a 12. Sport és életmód, illetve a 6. Nemzetközi motorkerékpár szakkiállításokon összesen 413 kiállító 22 ezer négyzetméteren állta az érdeklődők rohamát.
Az eseménydús 5 nap alatt két színpadon több mint száz előadás, filmvetítés, verseny és bemutató zajlott. A hét végén több száz látogató kapcsolódott a II. Fittinfo fesztivál - sztárok vezényletével - megtartott „mozgás-óráiba”.Március 15. Nemzeti ünnepünkön a délelőtti zászlófelvonásra a magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc adta meg az engedélyt, és ezt követően megkezdődtek az ünnepi műsorok. Demszky Gábor Budapest főpolgármestere a Petőfi téren tartott nagy tömeg előtt beszédet, a nemzeti összetartozásról, az összefogásról. Különösen szép, látványos műsor kápráztatta el a közönséget a Nemzeti Múzeum kertjében. A gyerekeket is bevonó és történelmi csemegét mutató programot sajnos néhány csibész megzavarta, ők seholsincs országból: Füttymániából jöttek.  A délutáni fideszes nagygyűlésen kb. 80 ezren jelentek meg. Igen szép teljesítménynek mondható ez a mozgósítás. Kár, hogy az előadók nem a témáról, a nemzeti ünnepünkről beszéltek, hanem aktuális kormányoppozíciós szentbeszédeket nyomattak. Kicsit érthetetlen egy olasz, EU néppárti képviselő megjelenése és igehirdetése a kommunista rémralomról. A történelmi tényektől nem zavartatta magát, erősen elvonatkoztatott attól, hogy kommunizmus még nem is volt sehol, de szidta, kissé logikátlanul is.  Az esti csetepaté valószínőleg egy manipuláció következménye lehetett, se nem magyar, se nem demokrata szándékok kezdtek erőszakosan érvényesülni, amit a rendőrség nagyon helyesen, nagyon határozottan megfékezett. Az ország többségében, rendben, méltósággal megünnepeltük egyik legjelesebb eseményünket, a Magyar Forradalom és Szabadságharc 159. évfordulóját.


Szent Patrick Nap a Fonóban. A budai zene és táncház minden évben helyt ad az írek egyik legjelesebb ünnepének, a St. Patrick Napnak. Az ír zene rajongói már jóval a kezdés előtt megtöltik a házat, és mire elkezdődik a koncert, a műsor, addigra már minden hely elkelt. Az ezer forintos belépő nem is sok, a művészi élményért bőven megéri. A Fonóban egébként új kezdeményezés indul az igényes, szellemi kultúrára kiéhezett közönségének. Három nappal az ír est után irodalmi összeállítás lesz: 2007. március 20-án, kedden Világlíra sorozat: Dylan Thomas - A csontnak partjain. Vendégeggyüttes: Bran együttes, az ír zenék specialistája.

  Óriási produkcióval, igazán látványos és különleges műsorral, március 31-én megválasztották Vecsés Szépét. A 25 fős mezőnyt előbb 12 főre redukálták, majd a zsűri kiválasztotta a legszebb hármat. A részletek a szervezők honlapján megtalálhatók: www.vecsesszepe.hu címen. Tényleg elismerés illeti Viliék csapatát, mert a műsor nagyon szép volt, a zsűri nagyon kedves és segítőkész, a lányok pedig gyönyörűek. Igaz, megvolt nekünk is a kedvencünk, akik megnyerték az Íriszbálon a versenyt. A fotók magukat mutatják:

             

  30. alkalommal szervezték meg az Utazás Kiállítás és Vásár régenvárt programját a Hungexpón március 29. és április 1. között. Az ezer forintos belépőjegyért egésznapos élmény várta a látogatókat, és nagyon sok kedvezményes ajánlat. Ilyenkor különösen érdemes valamire befizetni, mert: sokkal olcsóbb, nagyobb repertoárból lehet választani és a hangulat aurája felerősíti a kiválasztott program érzelmi töltését. Kevesebbért jobban járunk! 
  A fényképen a szakácsmesterek versenyének eredményiírdetése látható. A Velencei-tó Napok nyári rendezvénye, az Agárdi Pop strand, a villányi és egri bortúrák, a török Riviera és még több száz jobbnál jobb ajánlat kiválasztásához érdemes ellátogatni a Hingexpo honlapjára: www.hungexpo.hu címen.

           

  Megtudtuk, hogy a 2008-as Pekingi Olimpiára április 6-ig még lehet helyeket foglalni - uszkve 1-2 millió rotintért, 16 napra, 14 eseményre. Biztosan sok magyar eljut a nézőközönségbe, és nagyon sok magyar versenyzőnek drukkolhatunk a döntőkön. 

  A 15. Karát Ékszer és Dárgakő Kiállítás és Vásár idén az ezüst ékszerekből vonultatott fel nagy kollekciót. A fáldrágakők közül az ametiszt és a hegyikristály az idei sláger. Meglepő módon sok ékszerész ért a drágakövek élettani hatásaihoz, és eleve úgy ajánlja termékeit, hogy az illetőnek mire van szüksége - a mentális és a testi síkon. Haladunk....


ÁPRILIS 21-22.
Második ingyenes
ISOTECH BULI
Charlie koncert, B. Tóth László retró diszkó, Miss Írisz 2. előverseny, Komáromi Pisti, Muck Ferenc szaxofonvirtuóz, Angels tánckar, Dolly koncert, Ezüstfátyol Hastáncstúdiók 2. előversenye, Beatles-show.
Családi sportnap.

Cyber gyerek kérjél bocsánatot!
és sok más, jobbnál jobb sláger kerül be szombaton este B. Tóth Laci retró diszkójába.
Mint azt a híres dídzsé kiszivárogtatta, legalább ötven extázis-számmal készül az ISO-TECH bulira.

- Melyik a te kedvenc számod? – kérdezte munkatársunk Lacit.
- Leginkább a One Way Ticket tetszik és a Barna lány a körben című örökboneyM-ek.
- Az utóbbi talán átvitt értelemben is?
- Hm. Igen. Mint magyar dídzsé nagyon büszke vagyok erre a számra, ugyanis, közismert tény, hogy a „Gyere be rózsám, gyere be!” kezdetű népdal átdolgozásával szerezték a zenéjét.
- A Charlie-koncert után lépsz a keverőerősítőkhöz. Mit gondolsz, kíváncsiak lesznek még rád az emberek?
- Feltétlenül, a diszkó miatt hallgatják majd Charlit végig!

- Helló Charlie! Mit üzensz annak a több ezer nézőnek, aki április 21-én, az ISO-TECH bulin meghallgatja a koncertedet?
- Nekik azt üzenem, hogy könnyű álmot hozzon a szél!
- Aludjanak el?
- Nem, de hogy! Előtte levő napon aludjanak, mert szombaton este úgysem tudnak. A hatodik visszatapsolásom után, hajnal 3-kor pedig még rázendítek néhány jó dalra, amit még sosem adtam elő. - A B. Tóth szerint őrá lesznek kíváncsiak az emberek. Igaz ez?
- Akkora sikerem lesz, hogy a B. Tóth retró Charlit fog tartani!

- Helló, Dolly! Hogyan készültök a bulira?
- Indulok a szépségversenyen és a hastáncversenyen is.
- De a műsorra hogyan készültök?
- Az ábrándos szép napok éneklésével.
- ?
- A lényeg, hogy miközben énekeljük, közben daloljuk is, és párhuzamosan dúdoljuk meg danásszuk is. A dal eredeti olasz nyelvén, magyarul és lettül. Ez a gyakorlat fejleszti a legjobba az énektudásunkat.
- Szoktatok fekvőtámaszt csinálni a színpadon?
- Szoktunk.
- Mennyit?
- Igazából csak a koncert után, legfeljebb egyet.
- A B. Tóth retródiszkóra ti is eljöttök?
- Mi 2007. április 22-én lépünk fel, de elmegyünk. Milyen úton indulunk, még nem tudjuk, mert senki sem tudja, hogyan kell eljutni a helyszínre.
- Megnéztétek a www.isotech.hu honlapján?
- Mi nem, de a soför sem, mert nem ért az internethez.
- Akkor hogy juttok el a helysíznre.
- Az ISO-TECHesek tudják, és kijönnek elénk a reptérre. Onnan komppal megyünk tovább, kicsit vonatozunk is, és pár órás száguldás után megérkezünk.
- Szerintetek, ki nyeri meg a Hastánc versenyt? A Scope Pálma, vagy a Nefertiti, vagy egy harmadik közül?
- Ők előttünk lépnek fel, tehát akkor mi nyerünk – időt! A közönség látványt!

- Szia Győrky Géza! Igaz, hogy hat danod van?
- Igaz!
- Miben szerezted?
- Karatéban.
- Leszel zsűritag a Miss Írisz választás 2. előversenyén, 21-én, este?
- Ja.
- Szépeknek tartod a lányokat?
- Annak.
- Fogsz bemutatót tartani zenére 22-én?
- Fogok.
- Téged mi érdekel az ISO-TECH bulin?
- A Miss Írisz választás és az Angels lányok.Május 9. Dunaparrt. A világbéke napjára
emlékezett több tízezer ember, fáklyás felvonulást, élőláncot alkotott annak érdekében, hogy inkább a béke, az építő szellem uralkodjék ebben az országban is. Az est fénypontja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde volt, melyben a társadalom józaneszű, jó érzésű összefogását szorgalmazta. Az alkalomhoz egy emlékfalat is állított az MSZP, melyre minden résztvevő aláírhatta a nevét, jelezvén egyetértését a haladó eszmékkel. A fötty-mütty huszárok, akik megrekedtek dedós korukban, ez alkalommal sem tudták otthonfelejteni zajtcsapó szerszámaikat. A két tucat őrültnek csak a hangja volt nagy, fordított arányban állt az eszükkel. A tendencia viszont örvendetes, hogy immár komolyabb attrocitásokra nem került sor, a rendőrség és a józan többség ura volt a helyzetnek.  Az esti fáklyafény csodálatos emléket hagyott mindenkiben.


Pálinkafesztivál - 2007 május 11-13.
Józan maradt mindenki a Pálinka fesztiválon. Egy darabig. A Deák téren megrendezett három napos parti bejáratánál kígyóózó sorok álltak, hogy bejussanak a pálinka igazi ízére és a jó műsorra várók. A pálinka: Hungaricum. Nemzetözileg védett név. A speciálisan elkészített gyümölcs-cefréből speciális eljárással készített szeszesital a pálinka, ez a név csak Magyarországon előállított pálinkára használható. Illetve egy kivétel van: Ausztriában is megengedett a barackpálinka előállítása és a név használata.  De mit tud a pálinka? Ez egyik legősibb magyar italnak van jótékony hatása is: a gyomorra, emésztésre evés előtt és után, a fejfájásra, a társasági hangulat fkozására, vértisztító is, különösen a szederpálinka.  hagyományos exportcikkünk. A vodka, a konyak, a whisky mellett a pálinka is elismert népi gyógyszer. Csak: tudni kell, hogy mikor, miből mennyit. És akkor tényleg egészségünkre válik. Egy-két centiliter elegendő kell legyen egy alkalommal.A Pünkösdi ünnepek idején nagy belpolitikai vihart kavart az a kiszivárgott tény, hogy a 2006. augusztus 20-i vihar mesterségesen előidézett tömegmanipuláció következményeként alakult ki. Az információt az X-party1 szisztémában létrehozott Kormányzati Tanácsadó Jósda nem publikus leveleiből idézte a média. Az emberek végre elgondolkodtak, hogy a paranormál természeti jelenségnek milyen sok értelmetlen áldozata, szenvedés volt a következménye, ugyanakkor egyfajta rezisztencia és ellenállás is kialakult a társadalomban, a magyar nemzetben, melynek segítségével már immunis, védekezőképes hasonló gonoszságokkal, orvtámadásokkal, mint amilyen az
abortusz szuggerálásával szemben. Az ország eléggé hevesen reagált, de megedződött, fejlődött.


A Mrs. Globe nemzetközi szépségverenyre első alkalommal delegál versenyzőt Magyarország. A tényleg nagyon szép
Dúzs Anikó családos, divattervező. Anikó exclusive interjújában közölte: "Maga a tudat, hogy ilyen nagy versenyen indulhatok, már az is fantasztikus. Természetesen győzni szeretnék, mert rangos eseményt meg kell tiszteljük azzal, hogy nyerni megyünk. Készülök, jobban figyelek magamra, egészségemre. A családom nagyon drukkol, eljönnek velem Kaliforniába. A mezőny nagyon erős, de bízom magamban!" A hazai küldöttet a Miss Hungary szervezői delegálják.
A Mrs Globe döntőjében a magyar versenyzőnő, Dúzs Anikó hatodik lett, ami felmúlta a várakozásainkat. Gratulálunk!


Június 13. Professzori színvonalú előadást tartott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Közgazdasági Egyetemen. A nyolcszáz főnyi közönség, főként diákok, újságírók előtt 80 slide-ból álló rendkívül informatív diavetítésben mutatta be a kormányfő országunk helyzetét, a korábbi évek állapotát, a tendenciákat. Értelmezte az egészégügy gazdasági helyzetét, forráshiányait, és  a megoldási jvaslatokat. Az oktatás problematikájáról is külön szólt. Jelezte, hogy a diákok tandíja a technikai színvonal fejlesztésére és az oktatók megbecsülésére, megfizetésére  folyik. Az országunk nemzetközi megítélése jó, de a vállalkozásokért még többet kell tennünk. A reform egyik lényege, hogy az ország költségvetése egyensúlyba kerüljön, vagyis a kiadások és a bevételek nivellálüdjanak. Jelenleg több a kiadás, mint a fedezet, a forrás. Várhatóan 2008-ra érjük el azt a szintet, melyről dinamikusan tudunk fejlődni. A közönség szokatlanul erősebben megtapsolta az előadást, ami nagy szimpátiára vall.


Június 14-17. A
8. Harley Dawidson motoros találkozó Alsóörsön mindig nagyo tábort vonz. Az ideire egy érdekes, jellemző adat: a felvonuló motorosok száma meghaladta a 4000-et, a motorkonvoj hossza pedig tíz kilóméternél is hosszabb volt. A hazai rocklegendák közül az Edda koncertje tekinthetőcsúcsnak. Két órán át tartotta a közönséget mámorító zene-transzban. Mag Mihály, a voalkód királya, a szervezők egyike elmondta, hogy az ilyen rendezvények alkalmával a résztvevők feltöltődnek az élményekkel és a Harley Dawidson legendájával, amit máshol nem kaphat meg. A Balaton partján a hazai és a nemzetközi közönség több színpad körül, félszáz kiállító és műsorsátor közül választhatott. A szombati desszert az Animels koncertje volt. A hetvenes-nyolcvanas évek közkedvelt amerikai rockcsapatát háromszor tapsolták vissza. A Harley olyan márkanév, melyért érdemes fizetni. Egy négymilliós motorban 2 millió a márkanév, mondta egy szakértő, de sokkal többet ér. A sztrádák cirkálója, az utak királynője, királya is egy jól felépített Dawidson.

Június 22. A 10. Dunakarnevál gálája a Margitszigeten, a szabadtéri színpadon. A jól szervezettség és a nagyon magas művészi színvonal jellemezte a három órás műsort. Felléptek erdélyi, mexikói, görög, török, lenygel, szerb, litván és természetesen magyar népmtáncosok. Az azték produkcióban a táncstílus volt a legérdekesebb, mely kihasználta az egész testet, és látványos elemekkel bővült, mint pl az izgalmas jelmez és a tűzserleg. A közönség is próbatételnek lett kitéve: egy vihart kellett eloszlatni, amelyet egész nap jeleztek, mégsem következett be. A Sepsiszentgyörgyről érkezettek vastapsot provokáltak a publikomtól, a magyar néptáncosokat pedig háromszor tapsolták vissza. A görög szirtakit a nézők is énekelték, táncolták, a tribünök majdnem leszakadtak. A mexikóaiak slágerének a háttérkórusát háromszáz lelkes és amatőr adta, a publikumból. A népművészet, konkrétan ez a gála olyan az emberi szellemnek, mint egy gépkocsinak atankolás. Mehetünk tovább, energiáal telve - mindenképpen nagy hála illeti a rendezőket: Mucsi Istvánt és Hollókői Lajost és tolmácsát Andreát, na és természetesen a közreműködőket is.

Mága-varázs június 23-án az Operett szíbházban. A teltházas előadás szerencsés nézőközönsége többszörös vastapssal stimulálhatta tenyéreflexológiásan jobb és bal agyféltekéséjét, ami köztudomású, hogy nagyon egészséges. A legszebb dallamok keltek életre a hegedű virtuóz és a zenekar jóvoltából. Bördös Tamás műsorigazgató a produkcióért és az MTV1-ben, a Csináljuk a fesztivált sorozatért kiérdemelte az Yrisz Klub Nívódíját. A koncert után
száz VIP vendég gratulált Mága Zoltánnak, a vilgáhíres, fiatal hegedűsnek. Mint lapunknak elmondta: a jó családi háttér sokat jelent, a kislányával együtt szokott sokat fellépni. Büszke magyarságára, és ezt mindenhol szívből hírdeti. A magyar nép pedig tenyerén hordzza, megérdemli az elismeréseket!


Polgár sakknap - június 24-én a Hotel Royalban. A világhíres Polgár lányok öszesen száztáblás szimultán partit adtak a bátor jelentkezőknek. Csak néhány fanatistának sikerült győzelmet vagy döntetlent kiharcolnia. A középső lány a kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a kiegyensúlyozott, jó családi háttér segít a legjobban. Mind a három lány, a szülőkkel és a saját családjukkal összetart, segítik egymást. Büszkék arra, hogy magyarok. A Nestlé és és az Aquaprofit támogatásával a sakksport ismét erőre kapott. Érdekesség: a hexasakkot is ki lehettt próbálni. A helyszínen volt Kovács Kálmán egykori miniszter, államtitkár, aki maga is nagy kedvelője és ismerője a sakknak. A sajtótájékoztatón legalább 50hazai és külföldi kollega jelent meg, ami jelzi a jó előkészítést és különösen a Polgárlányok népszerűségét.


Július 5-én este Emese bál. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő bál néhány kiemelkedő értéke: az Emese főpapnője választás, melyben a szépségeknek Emese koráról kellett ismereteikről számot adni. Emese főpapnőjévé a 17 éves veszprémi leányt, Friedl Szilviát választotta a zsűri. A másik különlegesség: a Kormorán koncertje, melyet a két szólóénekesnő Tóth Renáta és Géczi Erika celebrált, mivel ez a Kristálykorona beavató szertartása is vol. Fellépett  Komáromi Pisti is, aki méltán híres énekes a Kárpát-medencében. A Nefertiti hastáncstúdió 14 fővel mutatta meg milyen az igazi hastánc. Sőt még magyar népzenére is hastáncoltak. A stúdió bejutott az Ezüstfátyolért folyó verseny döntőjébe.  A bált egy magyar retró diszkó tette teljessé, Dj. Krémer nyomatta a jobbnál jobb dalokat.  A helyszínt és a kíváló vacsorát az Árpádház étterem biztosította, a Magyarok Házában.


Július 14.: a Francia Polgári Forradalom ünnepe. Budapesten, a Francia Kultúrintézet előtti utcában két napos bulira, vásárra, fesztivála hívta a látogatókat a nagy ünnep szervező stábja. Érdekességképpen a magyar régiók, városok francia testvérpartnerei egy-egy pavilonban mutatkoztak be. A nagyon kedves és érdeklődő francia vállalkozók és magyar partnereik szívesen fogadták meghívásunkat a Szépség Világapjára. Az estet dizájn tüzijáték pompázta komletté.
A nemzetközi érdeklődésre jellemzően, dániából is érkeztek művészek, énekesek.


Szépségverseny a köbön! A Kri-San mestrefodrász hajóján egymást követte a Pearl of Danube (Dunagyöngye) július 17-én és a Miss Internet szépségverseny, július 18-án, Velencei-tó Szépe választás elődöntője július 21-én, Székesfehérváron.
 A lányok a nagy melegben (majdnem 40 fok volt) kellemesen érezték magukat - mert fürdőruhában lehettek. A  közönségnek, különösen a férfiaknak kétszeresen is melegük lett, látván a lányokat is. A néhány kép ízelítő a partikról:
Horváth Tünde (Miss Írisz döntős!) a Dunagyöngyén

A szépséges Leila hercegnő a Miss Interneten
Az elődöntők után izgatottan várjuk a döntőket!

Huszonhét lányból 14-en jutottak a döntőbe (július 28., Agárd) a Velenceitó Szépe előválasztáson.


OMEGA KONCERT - augusztus 3-án, a Hungaroringen.
Jubíleumi koncertet mutatott be a legendás világhírű magyar rock-csapat. A 45 éve alakult együttes vezetője Benkő László exclusive telefonos interjút adott az Európai Sajtószövetségnek.
- Minden fellépésünkre, így erre is nagyon felkészülünk. Fél éve kezdtük el a próbákat.
- Izgultok?
- Egy nagyszerű színész barátom, Sinkovits Imre azt mondta nekem egyszer: "Az a színész, aki nem izgul fellépés előtt, az vagy nem színész, vagy ripacs." Mi most nagyon izgulunk. Különben nagyon jó hatással van a fellépő művészekre a színpadi szereplés izgalma: növeli az adrenalin szintézist, felelrősíti az életenergiát.
- Melyek a ti kedvenc dalaitok, a saját repertoárotokban?
- A Gyöngyhajú lány, a Fekete pillangó, a Léna. Ez utóbbinak külön legendája is van. Amikor megírtuk, együtt dolgoztunk a Boney M vezetőjével, Frank Fariannal, aki akkor komponálta a Raszputyint. Ezt a dalt nem engedték lejátszani itthon, mert kissé provokatív volt a szvege. Majd ránkfogták, hogy mi is együttműködtünk a dal komponálásában, és ezért a Lénát is tiltani akarták, de én megvédtem, mindenkinek elmagyaráztam, hogy a két dal független egymástól.  A Fekete pillangó egy zenés-táncos művészfilm alapja volt. Nagyon nagy sztárok működtek közre. Megnyertük a Montreux-i Filmfesztivált is. Ezt kevesen tudják. Mi is csak máshonnan hallottuk. Valaki pedig lenyúlta az okleveleünket, meg a díjat. De ennek ellenére nagyon örülünk, és nagyon büszkék vagyunk erre az alkotásunkra.
- A retró diszkóban tizenévesek szinte sírva az örömtő énekelik a Régi csibészeket, a Ptróleum lámpát, a Neoton dalokat, az Illés számokat.
- Ezt örömmel hallom, nagyon jól esik. Különösen az meglepő, hogy a mai tizenévesek nem is emlékezhetnek ezekre a számokra, mert 20-30 éve alkottuk.
- Többen fáklyavivőnek tartják az Omegát, a hazai rockvilág csillagát. Vannak-e még terveitek.
- Mi folyamatosan fejlődünk. Egy számot nem adunk elő kétszer ugyanúgy. A külföldi kollegáktól is sokat kapunk, tanulunk. Mick Jagger koncertjén a technikai bázison láttam, mennyire embernek kezelik a nézőt. Mi is így fordulnuk hozzájuk. Ők nem jegyvásárlók, akik növelik a profitot, hanem érző, élő emberek.
- Azt hiszem, az igazi sztár ettől sztár.
- Visszük tovább a fáklyát. Koncertezünk itthon és külföldön. A Szépség Világnapján is különleges programmal készülünk.
- Akkor hajrá OMEGA!

NB-1. Jó meccs a Siófok - Debrecen összecsapás, augusztus 3-án. A pirosmezes Loki a végsőkig küzdött a Siófok csapatával. A gigászi harc 18. percében fantasztikus akciógolt lőtt a vendéglátó a vendég kapujába. Ésszel játszott a Siófok, a Loki pedig nagy rutinnal védekezett, majd gyorsan ellentámadott. A hazaiak élvezték a szurkolók erősebb bíztatását, így pszichésen kissé erőtlenebbenek hatottaka vendégek. Azután megjött az önbizalom, és tíz perc múlva kiegyenlítettek. A meccs intenzívebben igényelte a szurkolók hangerejét, a konferansz többször is sportszerű buzdítást kért. Ezen mindenki jót nevetett, mert általában éppen csend volt, amikor a figyelmeztetések elhangzottak. Azután pedig nevetés. A jó hangulat megvolt. A lelátók kétharmada megtelt, a szervezőket dicsérte a kultúráltság. Kár, hogy kissé lepukkadt már a siófoki stadion. Egy nemzeti bajnokságban résztvevő együttes, a Balaton fővárosa megérdemelne egy szép stadiont. A szünetben gyerekek kergették a bogyót. Talán egy humoros, szórkoztató műsor még több nézőt fog vonzani. A pompom-lányoknak is lenne szerepe. De tény: jó foci volt, a bírók igazságosan adtak ki 3 sárgát. A közönség a meccs végén elégedetten ment haza.


SIÓ Miss Balaton
Zsúfolásig megtelt házzal tartották meg a Balaton legszebb estjét, a Balaton szépe választást. Augusztus 3-án, a Szabadtéri Színpad lépcsőin is ültek, VIP vendégeknek nem jutott hely. Szerencséje volt a szervezőknek, jó időben tartották a hazai reláció egyik legértékesebb szépségversenyét. A Modróczki házaspár csapata méltán elismert, mindig jó versenyt szerveznek. Idén újítottak: a 30 éves szponzor, a SIÓ (üdítőiről híres) az 1977-ben született lányok, nők, asszonyok számára is meghírdetett egy versenyt. Nyolcan jutottak be a döntőbe.
- Igazán jó hangulatú volt a felkészülés. Sok programot szerveztek nekünk. Voltunk autókiállításon és versenyen, gyárlátogatáson is. Minden versenyző értékes, nagyon szép fürdőruhát, HP fényképezőt, coctail ruhát kapott. Én boldog vagyok, hogy ebben a programban részt vehettem - mondta az EPA-nak az egyik versenyző, Nagy Gabriella.
A "nagy mezőny" 16 fős lett. A zsűrinek ilyenkor szinte lehetetlen helyzete van, mivel legalább a felük esélyes volt a győzelemre. Egy jogászlány kapta meg a fődíjat, a SKODA FABIÁT. A három milliót érő gépkocsi nagyon biztonságos, gyors, kényelmes. Csodaszép, a szépségverseny győzteséhez van kitalálva a fényezése. A tavalyi győztes, aki idén zsűritag is volt, Zimány Linda úgy gondol a SIÓ Miss Balatonra, hogy ez ma a legjobban szervezett szépségversenyünk, és örökké büszke lesz arra, hogy egy évig ő hordhatta a design koronát. A győztes lánynak egy óra kellett ahhoz, hogy felfogja: tényleg ő győzött, ővé a kocsi, a SIÓ különdíja egymilliós utazásicsekk és még sok más is. Leginkább: ő a Balaton arca. Európa tengerének fényképarca lenni, világszépét is jelenti.
Kis csapatunk szerény különdíjat ajánlott fel a 10-es versenyzőnek, Lillának, aki megkapta a Tiszacsegi Szépségkastély beutalóját, a Miss Írisz választsá döntőjébe szóló akkreditációt és egy ékszert, az Yrisz Klub felajánlásaként.
A televízió előtte is, utánna is sokat foglalkozik a Sió Miss Balatonnal, fogunk még hallani róluk.


Augusztus 20. Államalapításunk, alkotmányunk és az új kenyér ünnepe. Az ország védőinek tisztavatása. Dísszemle, repülők és helikopterek. Előeste ExperiDance
fergeteges táncprodukciója a Hősök terén. Red bull sportrepülő világkupa. Tánc, kirakodóvásár. Kicsiknek és nagyoknak. Borfalu, benne a legjobb hazai borok és pálinkák. A magyar nép ünnepel, boldog, erősödik, mert a nemzeti ünnepek erősítenek. Az esti tűzijáték, melyet milliók láthattak, békés, szép volt. Viharmentes, ahogy kell. A 20 perces műsorban a modern priotechnika és látványeffektek legjobbjai lettek felvonultatva.
             

111. BNV - a legnagyobb, legjelentősebb magyar kiállítás és fesztivál szptember 8-án egnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Az idei év újdonságai és a klassziusan bevált termékek bemutatója egyben kapcsolatgyár is - ahogyan ezt a lapunknak elmondta Barabás János vezérigzgató. A manapság francia invesztícióval is működő BNV idén a középvállalkozóknak és a külföldi nagyonak ad otthont. A specialtások: Mobilshow, az "Otthona is legyen intelligens!", a "Kell a jó könyv!", a "Landy kalandok", a "Légibemutató a BNV fölött". A jegyvsárlók megnyerhetik a KIKA fődíját, az egy millió forintos bútorokat. A nagyszínpadon egymást váltják a jegjobb hazai rockbandák, népi együttesek, énekesek, táncosok. A BNV sokkkal több egy vásárnál, jelenti a családi élményparkot, a jó üzletek megkötését, a flörtölést, a szórakozást, az újdonságok elsőkézből való megismerését is. A hazai vállalkozóknak egyfajta megmérettetés és nagyon hatékony reklámozás is a BNV. 


Fő szezon - szeptember 14-16. Budapest, Westend City tetőkertjén sok-sok faházikóban jobbnál jobb borokat, pálinkákat mérnek, és az utazási irodák, szállodák is kínálják széles választékukat. Akinek szüksége van a sárvári termálvízre, nosz, ötcsillagos hotel nyílik októberben, mindne igényt kielégít. Avagy a falusi túrizmus most trendi? Tisza-tó, Tiszafüred hotelek és apartmanok. Ősszel szép a tisza, mikor folyik. Hortobágy, Kilenclyukú híd, ménes, vendégszeretet. Nyugalom. Hortobágy gyöngyszeme, a Tiszacsegei Szépségkastély. A kiállítás hostessei nagyon kedvesek, udvariasak és jól tájékozottak. A dombóvári pálinkaház vezetője mindent tud a kisüsti pálinkáról. A kis háziasszony pedig nagyon agitatívan bizonyítja, hogy a pálinka egészséges. Kipróbálni érdemes!
Dunagyöngye - szépség és szépítőverseny. Az egyik legérdekesebb eseménysorozatnak tekinthető a szakmában. A különlegességét az adja, hogy a modellek, a szépségek és az őket szépítő sminkesek és fodrászok is versenyeznek. Egy-egy sminkes-fodrász két versenyzőt szépít meg, így négyfős csapatok alakulnak. A lányoknak véleményt kell mondaniuk a Dunáról, amely Európa második leghosszabb folyója, 10 országot köt össze. A KRI-SAN Hajón zajlottak az előversenyek, a nyolc fordulóból huszan jutottak a döntőbe, amely a népligeti E-klubban lett megrendezve. A nagyszerű műsorban fellépett a Tánccirkusz, Sunny, a műsorvezető pedig a Szépség Vilgnapján is háziasszonykodó Zimány Linda volt, és társa a nyolc előverseny konferansziéja Perjés Zoli. A nívós műsor közepette a verseny győztese Sónyák Szilvia lett, fodrásza Balogh Máté, sminkese Benedek Annamária.  A Duna és környezetünk megóvása érdekében is életrehívott verseny, játék és munka kitalálója Krisan Győző hajművész, jövőre nemetközi méretűvé fejleszti a produkciót. Legyünk szépek, természetesen, tisztán - ez a jelszava.

Budapest Maraton - szeptember 30., Városliget. Az év legnagyszerűbb tömegsporteseményének számít a családi sport és életmódnap. A Budapesti Sportiroda nagyszerű szervezésében több tízezer ember válhat egészségesebbé mind testileg, mind szellemileg. Lefutni a legyőzhető távolságot óriási próbatétel. Fel kell készülni rá. Koncentrálni kell. ÍOlykor egy kis szenvedés. Futás közben transz, rájönni, hogyan lehet legyőzni az akadályokat. Leginkább önmagunkért és szeretteinkért küzdeni. A célban minden átértékelődik.Megjavul a világ. Ezt köszönhetjük a szervezőknek is és a névadó szponzornak a Plusz Kereskedelmi RT-nek is. A vasárnap délutáni ingyenes "vidám és életmódpark" megélénkíti azokat, akik kicsit elkókadtak, akit belefáradtak a stresszbe, szeretnének egészségesebben, szebben élni. UNIQ, Gáspár Laci, Maróth Viki és Nova Kultúrzenekar, Sörsátor, Sramlisátor, Gyerekjtékpark, Plus Torta (15 éves a névadó szponzor) + nagy taps. A non plus ultra, a fantasztikus sztárcsapat koncertje. A hazai könnyűzene , a diszkó és más műfajok megteremtője, a 80-as évek álomcsapata másfél órás koncertje tomboló sikert aratott. A Neoton Famila még most is pont olyan nagyszerű, mint húsz évvel ezelőtt.  Ádám és Éva, meg a többiek, két dobossal és egy orgonista kislánnyal mindannyiunk slágereit elevenítették fel.  Háromszor lettek visszatapsolva. A tűzijáték szólt nekik is, a tömegnek is, a szervezőknek és a sportolóknak is. A Budapest Maraton bebizonyítja, hogy tudunk egészségesen, jó hangulatban ünnepelni, szórakozni - élményeket szerezni.

55 éves a RAJKÓ. A KISZ Központi együttesének is számító világhíres zene és tánckar idén ünnepli megalakulásának 55. évfordulóját. Az alapító muzsikusok, élükön Farkas Lajossal, különleges képi módszerrel oktatták a fiatal, zömében cigány zenészeket. Gyorsan és jól tanultak meg játszani könnyűt és nagyon komoly, nehéz darabokat. Az együttes bejárta a világ 108 országát, hírét adva a magyaroknak, a zenének és a táncnak. Túlélve a rendszerváltás viszontagságait, megőrizve a hagyományokat talpon maradt a százhúsz tagú együttes. A felnőtté vált zenészek és táncosok, vendégeikkel nagyszabású műsort adtak a Művészetek Palotájában, október 4-én. A teltházas érdeklődés jelezte, hogy van igény a RAJKÓra, kell, legyen, éljen tovább, egészségesen, sikeresen!
A koncert szervezői, a KlutúrART nívós produkciójában fellépett a Magyar Köztársaság Érdemrendjével kitüntetett Mága Zoltán, hegedűvirtuóz, az ír stepptánc élcsapat Ronan Morgan, aBudapest Klezmer Band, a Magyar Fesztivál Balett, a Budafok Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekar, a hegedű prímásai: Jónás Mátyás és Puka Károly, Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Budapesti Ifjúsági Kórus. A Rajkó együttes "főnöke", mentora igazgatója Gerendás István beszédében optimizmusára utal, hogy a Rajkó ismét olyan mint 30 éve, él és működik, bár elég nehéz anyagi körülmények között van, de lesz még fellendülés. A 300 művész produkcióját Horváth István rendezte. Bolero, Carmina Burána, Kállai kettős, Galántai táncok, Pacsirta - és még harminc. Örök élmény marad!

Masashi Action Machine -japán csúcs-jazz-tánc. A Budapest Arénában mutatkozott be a magyar közönségnek a világhírű tánc-csoport. A műfaját nehéz meghatározni, mert az akrobatikus elemekben igencsak gazdag produkció tradicionális japán tánc és harcművészeti elemekben is bővelkedett. A zene, a koreográfia és a jelmez lenyűgözte a közönséget. Talán a díszlet lehetett volna jobb is. A tíz fős csapatot egy kis nő vezeti, irányítja - állítólag nagyon nagy szigorral, fegyelemmel. A napi tíz-tizenkét órás gyakorlás eredménye: világhír. Masashi Mishiro 1990-ben, Nagoyaban alapított csapata bejárta Amerikát, Európát, Afrikát és Ázsiát.  A művésznő szerint sem ismer határokat a tánc. Át is lépi ezeket. Olykor szaltóval. A közönség pedig csak ámul, majd tapsol.

A Szépség Világnapja, 2007. október 14-én, a Budai Fonóban.

Az év csúcseseménye az Yrisz Klub és az X-party világában a Szépség Világnapja. Hónapokkal korábban elkezdődik a szervezés, a konspiráció, a reklámozás. Nagy élmény már ez is. Jó kapcsolatok születnek, fejlődnek. Így volt ez idén is. Lássuk csak, mit hozott a rendezvény!

A Szépség Expón megjelent az Intergaléria 6 festőművésze, Lapu Mihály vezetésével. Különleges karakterű, hangulatú kortársalkotások között tettünk egy múzeumi sétát. A Szépségeket és a közönséget Goya szépunokája, Goya von Gerendássy Ács György vezette körbe. A Szépségek végül is a művész úr alkotását tüntették ki a Szépségek Díjával. A 3. Dália virágkötészeti verseny a Carmina Burana zenéjére történt. Az alkotások majdnem megszólaltak. A művészek bebizonyították, hogy nemcsak a festőecsethez értenek, hanem a virágokhoz is. A versenyt a galéria vezetője (aki egyben virágkötő mester is volt) nyerte meg. A Szépségversenyek tanácskozásán húszan vettünk részt. Sok hasznos gondolat hangzott el, hogyan lehetne még jobbá tenni a szépségversenyeket. A tanácskozás doyenje Krisan Győző volt, aki a Dunagyyöngye választás főszervezője, a Krisan fodrászhajó igazgatója. Az elhangzott konstruktív javaslatokat beépítjük a következő Miss Írisz versenybe is. A Világnapok Találkozója ismét poszteresen történt, jövőre már jelen lesznek a nagyobb napok nagyságai, vezetői is. Az esti Gálán, amit minden alkalommal a Szépség istennőinek tiszteletére celebrálunk, igen izgalmas, jó műsor és versenyek voltak. A Miss Írisz választás és az Ezüstfátyol, hastáncstúdiók versenyének a döntője nagyon érdekes volt, a versenyzők magas színvonalról és szépségről tettek tanúságot. Az Ezüstfátyolt a Pekarik Ancsa csapata nyerta, ezüstérmes lett a Nefertiti csapata, Kovács Zsuzska vezetésével. A Miss Írisz választást a karcsú szépség, Konkoly Ági nyerte, övé lett a Kristálykorona, amit Botos Péter, üvegművész készített el. Ugyancsak fődíjként megkapta Ábrahám Péter festőművész „Öszép” alkotását is. A Tiszacsegei Szépségkastélyba beutalót nyert, és Major Laura textilművész hernyóselyem stóláját is megkapta. A főiskolás diáklány nagyon meg volt hatva a nem remélt győzelemtől és az ajándékoktól. A Las Vegas Casino klasszikus rulettversenyén Friedl Szilvia győzött, holtversenyben Horváth Tündével. A Miss Írisz választás második helyezettje Vincze Tímea, hajdúböszörményi diáklány lett (17 évesen) és a a harmadik hyelyezettnek járó ajándékokat Hajdú Eszter vette át. Gratulálunk nekik, és a többi Szépségnek! A Gála műsorán még fellépett a kecskeméti rézfúvós sztárcsapat, a Kúna család, a Fortissimo együttes. Fantasztikus sikert arattak a klasszikus és a sláger feldolgozásaikkal. Többek között a Carneval de Paris, az Újvilág szinfónia nyitánya, a 1482 c. film betétdala, a Rómeó s Júlia musicalzene és a Monti csárdás hangzott el. A Magyarországon elsőként az íír-kelta táncot bemutató Vona Éva együttese, a Celtic Sunrise megvastapsoltatta a közönséget. A slágergyanús Gipsy Girl dalt Sunny adta elő, táncolt rá Deák Diana táncakrobata.

Elmondhatjuk, hogy jól megrendeztük, megvalósítottuk immáron ötödik alkalommal a Szépség Világnapját. Volt jó műsor, jó társaság, jó hangulat, szponzorok (Mag Misi, Fekete Sanyi), győztesek. A következő évit már a nemzetközi porondon kell celebrálni. Sikeresen: jó műsorral, jó hangulattal, nagy közönség előtt és nyereségesen. Uff!   

A rendezvényről a TopModell Magazin tulajdonosa, Klébez Feri nagyon jó fotókat készített, melyeket meg lehet tekinteni, a honlapunkról:  http://www.x-party.hu/aszv/aszv07/aszv07-a1.html.

2007. október 28.    (KlubLap, 2007. október, 45. próbaszám)

Megnyitott a Budapest Casino.

November 3-án, asztrológiailag nagyon jó konstellációban ünnepélyes VIP partival startolt a Westend City utcaszintjén található Fortuna Club Casino. A menedzsment az Yrisz Klub Nívódíjas Atlantis Casino vezérkara. A partin különleges coctailokat kevert a mindenkaszinó szépséges tündére Maya, aki lapunknak elmondta, hogy továbbra is az Atlantisban marad, de a különleges alkalomra besegített. A kaszinó nagyobb lett, mint volt, a hostessek kedvesek, a grémium tisztességes. Érdemes elmenni, szerencsét próbálni! Sok sikert kívánunk – magunknak is, sok nyereséget.

2007. november 4.

Talma világbajnok!

A gyorsasági motorosok világbajnoka 1 25 ccm-es kategóriában egy magyar legény: Talmácsi Gábor. Magabiztos győzelmével fantasztikus örömöt szerzett a rajongóknak, és magának is. Az utolsó futamban elegendő volt az ezüstérem, hogy az összesítésben az élen végezzen, megelőzve klubtársát, a spanyol Faubertet. Jó hír még, ezzel kapcsolatban, hogy magyar küldöttség tárgyal a VB szervezőkkel annak érdekében, hogy legyen Magyarországon is motorverseny, akár már 2009-ben. Újhelyi István, államtitkár vezette csapat biztosan eléri, hogy a Hungaroringen drukkolhassunk a motorosoknak is, a Forma-1 csatája mellett.
2007. november 4.

Éljen November 7!

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90. évfprdulóját is megünnepeltük az Yrisz Klub partiján. Az alkalomra festménykiállítást is celebráltunk, az Intergaléria óvoltából. A klubesten megjelent az Ökonet másodk embere, Lőrincz János is, aki hasznos előadást tartott a korszerű étrendkiegészítők és környezetvédelmi termékekből. Az Árpádház étteremben megjelent "tömeg" elvtársi hangulatban beszélgetett a Tiszacsegei Szépségkastély projektről, valamint arról, hogy kell őrizni a régi értékeket, emlékeket., is.

November 9.


Magyarországi Szővivők Egyesületének közgyűlését november 8-án tartottuk. Az aktuális programtervek, a különdíjakra jelölés valamint a számítógépes megjelenés voltak a fő naprendi pontok.  Orodán Sándor, az MSZE elnöke tájékoztatott a jövő évi Szóvivő Bál szervezéséről is. A nagy esemény (az év rendezvénye volt ebben az évben) 2008. február 8-án lesz, és nagyon széps helyen: az Európa hajón.
November 9.


Hó show, SPA és Wellness, valamint Környezetvédelmi kiállítás
kezdődött november 8-án a Hungexpo területén. A Top 3-ban jegyzet wellness fesztiválon sok újdonság is megjelent. Az InBody Testösszetétel Analízis nevű készülék képes arra, hogy egy-két perce alatt mgevizsgálva az emberi testet annak összetételét (izom, zsír, víz, csont stb.) kimutassa, jelezve azt is, hogy milyen irányban érdemes változtatni, menyit. A wellnesshotelek továbbra is sláger a piacon, a Hévizi tó négyháktorján télen is 24 fokos a víz, és 7 órán belül kicserélődik, olyan gazdag a forrása. Lehet kapni 3 wattos napelemes készüléket, amellyel gyorsan fel lehet tölteni mobiltelefonunkat. A standoknál lévő hostessek továbbra is nagyon szépek. A komplex kiállítás vasárnapig tart.
November 9.


Tiszacsegei Szépségkastély startparti - november 17.
Délelőtt a Szépségfa (egy fiatal hársfa) csoportos elültetésével hivatalosan is megkezdődött a Szépségkastély-projekt. A 29 vállalkozó, művész, szépség aktív részvétele eredményeképpen egy világújdonság keletkezik. Mi magyarok létrehoztunk egy különleges Szépségkastélyt, melynek technikái, szolgáltatásai és patinás múltja (Vay Ádám kuruc generális portyázó kastélya az alap) nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a beutaltak megszépülhessenek belül is és küvül is. A kollektív összefogás, a baráti hangulat, a jókedv, a műsorok, na és a kastély tuljdonosa, a frissen avatott máltai lovag Sir Sándor IStván Fekete, meg az X-party partnerek, az Yrisz Klub a garancia arra, hogy a Szépségfa nő, és az emberek szépülnek.  
November 20.LG-Hungary - A felső vezetés fogadta és látta vendégül a Magyar Szóvivők Egyesületének képviselőit november 21-én. A Könyves Kálmán körúti székházban bemutatták az LG múltját és jelenét. A Gold Star márkanevet korábban használó cég Koreai. Mind a fejlesztés, mind a felső vezetés is Szöulban koncentrálódik, de jelen van Amerikában, Ázsiában és Európában, több rszágban is.
           
Az 50 éves cég itthoni forgalma meghaladta a 6 milliárdot, és piacvezetőnek számít a szórakoztató elektronikában, a monitorok és a mosógépek világában is. Eddig  Lengyelországban vannak Európában  fejlesztő bázisuk, a magyar szakemberek, mérnökök bevonása csak jövtől esedékes, amikor is lényeges megújulásra lesz szükség az LG-ben. A Show-room-ban bemutatott termékek (megtekinthető az irodaházban) tényleg csúcstechnikát képviselnek. Itt látható a világon egyedülálló, szemüveg nélkül nézhető 3 dimenziós óriástelevízió is. A minőség-ár aráyban az LG tényleg nagyon korrekt, nyugodtan ajánlható!A Magyar Tudomány Ünnepe - Montagh Imre emlékére - november 22.
Az ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai Karán tartották meg a magyar tudomány napját. Minden évben más főtémakör kerül elektronmikroszkóp alá, idén a beszéd és a kommunikáció volt a fő beszédtéma. Egyrészről a hangképzés, logopédia tudománya, másrészről a hangműveszei, a kommunikátorok, a színművészek, énekesek kerültek a figyelem középpontjába. A szervezők elmondták, hogy az érdeklődés nagyon nagy volt, mind a nézők, mind a felkért előadók körében. Venczel Vera, Hardy Mihály, Major Szilvia, Orodán Sándor, Szilágyi Péter, Eperjes Károly, a Szkéné színház, Hacki Tamás, Jose Parmelo Perez Alvarez és még sokan mások kaptak mikrofont, hogy a lelkes diákság (ezen a napon oktatási szünet volt az ELTE-n!) és a meghívottak előtt és velük együtt ünnepeljék a magyar tudomány ünnepét.
   
A rendezvény megérett arra, hogy államilag is támogatott legyen!IFEFOODAPEST Élelmiszeripari Szakkiálítás a Hungexpón. November 20-22-ig a szakma gyártói és forgalmazói terített asztalokkal várják kollegáikat és a vendégeket. A nemzetközi seregszemln bemutatásra kerül minden, mi szemnek és szájnak ingere. Néhány különlegesség: a Vivien nevű magyar ásványvíz, a SONTI ananászlé Bakuból, "Pannon" test-tisztító tea a Herbáriától, ízesített tejszívószál, strucctojás, eredeti cider (almából készített szeszesital), pörkölt szerecsendió mézes szezámmaggal burkolva, Öko-tej, és még sok más. Nagy felfedezésünk a Gránátalma- áfonya nektárJó a szemre és nagyon jó aphrodisiacum! 
November 23.


Fittnes Világbajnokság - az egyik legrangosabb testépítő és fittnes verseny, melyet második alkalommal szervezhet meg hazánkban a Magyar Testépítő és Fittnes Szövetség. A helyszín a Budakalászi Sportcentrum volt, december 1-2-án. A 40 országból jött versenyző csapat szinte akrobatikus mutatványokra volt képes. A nők, a lányok szépek és egészségesek, a férfiak erősek - érdemes fittnek lenni. Erről szólt ez a verseny. A kiállítók többsége is jó alalmat kapott arra, hogy megfelelően reklámozza termékeit, szolgáltatásait.


Emődön van a mangalica fővárosa. Itt található a génbank is. Ez egy kis település, lengyel. A baráti nép még 200 évvel ezelőt települt ide, néhány családdal. Kevesen tudják, hogy a mangalica-sonka spanyol koprodukcióban világelső. Az emődi sertéstelepen csúcstechnika és a tradíció egyszerre van jelen. A kültéri állattartás mellett a mikrocsipes malackák fennvannak az interneten, és komputer vezérelt etetőrendszerek működnek. A gazdaságban nyolcan dolgoznak, és a termelési érték több milliárd forint. Elég hatékonyak. Nem panaszkodnak. Dolgoznak.


A Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága vizsgálatot indított az Egymásért, Egy-másért alapítvány tevékenysége kapcsán. A meghallgatásokat Demeter Ervin vezette, aki nagyon intelligensen és konstruktívan kezelte, kis csapatával az ügyet. A nemzet bízhat a bizottságban és a "titok"minisztériumban is -ez jó!


Yrisz Klub Nívódíj Gála - 2007. december 5-én.. A Krisan Hajón ünnepélyes keretek között lettek átadva a design nívódíjak, a pozitív közösségi munka elismeréséül. A díjazottak: Krisan Győző, mesterfodrász, Lapu Mihály festőművész, Sir Sandor István Fekete kastélytulajdonos, Rózer Tibor nyomdász vállalkozó, Bíró Katalin cukrász, Maria Hellebrandt természetgyógyász, Mag Mihály, a vonalkód királya és Konkoly Ágnes Hatodik Missírisz. Ugyancsak a nívódíj gálán került kihírdetésre két új szépségverseny premier előtt fordulója győztesének kihírdetése is.  A BNV Szépe 2007-ben Svidro Réka lett. Az igazán nagy BNV Szépe választásnak méltó megalapozása megtörtént. A Kaszinók Tündére 2007-ben a Lusrdy Házban található Game World Casino hostesse, Oláh Erika lett.  A nívódíj gála Zepromedcsoval (zenés, progressziós meditáció, csoportosan) komplettálódott.


Prima Primissima '07 - a világhíres magyar vállalkozó, Demján Sándor alapította díjak átadása  a Művészetek Palotájában. Az ország értelmesebb többségét megmozgató szavazás eredményeit december 7-én, este egyenesben közvetíti a Magyar Televízió. A díjalapító a művészetnek,a kultúrának, a tudománynak tiszteleg, a legjelesebb képviselők kitüntetése által. A pénzjutalom is tekintélyes, de ez a díj inkább szól az eredmények megbecsüléséről. Köszönet érte az alapítónak, a díj működtetőinek!

December 7.

Díjkiosztó Siófokon - december 13-14.  A 2007. évi teljestíményért díjakat osztottak ki a belügyminisztérium dolgozóinak. Az államtitkár frappánsan kijelentette, hogy a jó rendőrre mindig szükség van, függetlenül attól, mi  a neve a felettes minisztériumnak. A jó hangulatban lezajlott ünnepélyes eseményben a rendőrök, a tűzoltók, a büntetés végrehajtók, a katasztrófa védelmisek kaptak csodálatos design oklevelet, serleget. A kétnapos konferencián a jövő éves sporttervet és a legkorszerűbb pszichológiai szűrőt is megbeszélték a szakértők.
Esti táncpartin a mulatós zene, a disco és a rock and roll egyaránt szerepet kapott.

Decemberr 15.


Határtalan Európa ünnepsége - december 20-án 23-tól nagyszabású partikat rendeztünk a határainkon, melyek ezek után Európa belső határai lesznek. Megszűnik az ellenőrzés, a határátléptetés. Az emberek boldogan, kiteljesedve érezhetik magukat, egy nagy Európához is tartozunk. Mi bővülünk az EU tagországokkal, ők bővülnek, velünk, magyarokkal. mindenki jól jár. A Hegyeshalmon történt ünneplésnek három nagyon prominens díszvendége is volt: Gyurcsány Ferenc miniszterelnökünk, Göncz Kinga külügyminiszterünk és Takács Albert az IRM minisztere. Közvetlen, nagyon hangulatos, baráti estély volt. A miniszterelnök a maga őszinte, közvetlen stíluával invitálta meg a többszáz fős ünneplő tömeget (köztük a sajtó munkatásrait is) egy koccintásra, és a svédasztalos állófogadásra. Felhangzott a Szózat és Európa csodaszép himnusza, az Örömóda is. Lebontották a határsorompót, és tapsviharos tüzijátékkal lett teljes a határtalan ünnepség. Az esemny horoszkópja nagyon sok jót, egészséget és gazdagságot igér a csatlakozóknak, az EU integráció híveinek.

December 21.

Megnyílt az Intergaléria - december 21. A belvárosban, az Astoriához közel, a régi Filmmúzeummal szemben, a Károlykörúton, egy reprezentatív Amóra üzlet pincehelyiségében megnyílt az InterGaléria, melyet az Yrisz Klub Nívódíjas Lapu Mihály festőművész rendezett be barátainak műalkotásaival. A galériaigazgató a megnyitón elmonfta, hogy a hely sok művésznek ad majd lehetőséget bemutatkozásra. Szobrászok, festőművészek, zenészek és táncosok is prezentálhatják tudásukat. Egy hatéves kislány, Gál Isis hárfaművészés édesanyja tartottak avantgarde zenei műsort. A téli napfordulóra időzített galéria-starton neves művészek, vállalkozók is megjelentek. Az Intergaléria ad ja helyszínét a február 14-i Valentin napi mulatságnak is, melynek különlegessége a festőmodell-szépségverseny, az Yrisz Klub koprodukciójával.


Fehér Karácsony
. Idén csodaszép hótakaróval kedveskedett a tél Karácsony ünnepén. A nagy bevásárlási láz után (kétszer többen, kétszer többet költöttek, mint tavaly) a család és a szeretet ünnepén milliók kaptak és adtak ajándékot szeretteiknek. Jó ez így. Békésen, boldogan teltek a Karácsonyi ünnepek!

December 26.

A legjobb szépségversenyek közé számító Miss Hungary
választással ért véget idén a szépségversenyek sorozata. A Thália színház nagyszerű helyszín egy ilyen országos rendezvénynek. A légkör, a nézők, a stílus, a berendezés - mind, mind erősíti a szépségeket, és ők viszont: beragyogják az épületet, rámosolyognak a nézőkre, a szervezőkre. Izgulnak, mérgelődnek, drukkolnak és örülnek. Szépülnek. Ez a szépségversenyek egyik legfontosabb küldetése. 31 lány versenyzett a címekért, a díjakért. A coctail ruhás, a bikinis és az estélyi ruhás bemutatkozás látványos koreográfiára épült. A nézők tapsoltak, fütyültek - merd drukkoltak a kedvenceiknek. Az ünnepek miatt egyébként kockázatos rendezvényen félig megtelt a nézőtér. Látható volt, hogy nagyon sok problémával kellett megküzdeniük a szervezőknek, Répás Lajos csapatának. A nagy létszámú versenyő csapat őket is dicsérte.  Csősz Boglárka. az I. Miss Írisz volt az egyik műsorvezető, Kasuba Szilárd a másik. Játékosan, lazán, naívan bakizva, de jól kivágva magukat konferálták és kommentálták az eseményt. Tény, hogy voltak jobb rendezvényei is a Missmodelsnek, de az is igaz, hogy a nagy politikai csatározások, értelmetlen viszályok, társadalmi diverzifikációk miatt idén nehezebb volt boldogulni a rendezvények sikeres megszervezésével. Megmaradt a Miss Hungary. Ki lett hírdetve a győztes kislány: Koller Katalin. Az ő fejére került a korona. Most egy évig ő lesz a középpontban. A Tiszacsegei Szépségkastélyba egy hétvégés beutalót kapott az Yrisz Klubtól Dalnoki Tímea. A Tini kategóriában is volt verseny, és látva a lányokat, örülhetünk, mi magyarok, hogy nagyon szépek, ha nem a legszebbek! a magyar lányok. A Szépség Világnapján, és a Miss Írisz előversenyeken még az is kiderül, hogy értelmesek és kedvesek is. Fejlődik a női nem, a Lélek pompája a szépség.

Deceber 31.

Last changed: 01/29/2007, 10:51:44