“Világlátó” – 2021. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

AGROmashEXPO – idén on-line formában – március 3-6.
A Hungexpo különösen jó rendezvényét idén on-line formában rendezik meg. Tehát az internet segítségével lehet látogatni, és a kiállítókkal kommunikálni. Érdemes kipróbálni, sok hasznos információval gazdagodhatunk!

Pénz7 – március 1-7.
A pénz az emberiség legintelligensebb találmányainak egyike. Általános egyenértékes, szocializációt segíti, értékmérő. Fontos, hasznos a pénz, de természetesen nem kell túldimenzionálni, hanem célszerűen használjuk! A Pénz-en az iskolában is tanítják mindezt.

A vidámság jó hatással van az immunrendszerünkre – február 24.
Egzaktul, műszerekkel is lehet bizonyítani, hogy a vidámság, ami növeli az életkedvünket, az immunrendszerünket is fejleszti, erősíti. A pandémia idején ez most különösen hasznos információ!

A testkontroll fontossága – február 17.
Az egészségünk érdekében, a fizikai kondíciónk erősítése érdekében is nagyon jó a tudatos testkontroll, testépítés. A lényeg az, hogy a fizikai, biológiai téren kívül a szellemi, a tudati képességeinket is ismerjük fel és alkalmazzuk. A covidjárvány idején különösen hasznos, ha a testkontrollunkat fejlesztjük!

A Jó Istenek Hete – február 8-14.
Már az 52. alkalommal szervezzük meg az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus alapján a Jó Istenek Hetét. Nagyon hasznos, fontos projektünk ez, mert a világnézetünket tágítja, fejleszti és erősíti is. Fő témakörünk ezen a héten a Művészet – a zeneszerzésre, a versírásra és a festészetre is fókuszálunk.

A Kínai holdújév kezdete – február 14.

A Rádiózás Világnapja – február 13.

A Házasság Hete – február 8-14.
A jó házasság nagyon lényeges! Kell egy szép nő és egy értelmes férfi, akik valóban összeillenek. Érdemes letesztelni ez például táncolással, kreatív alkotással, ízlésegyeztetéssel is. A jó család az alapja a jó családnak.

Az otthoni tervezés ideje van most – február 5.
A járvány egyik pozitív mellékhatásának tekinthetjük, hogy több időnk van az otthoni munkákra, a rendezvények tervezésére, előkészítésére is!

Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiválja: FilmyxIQum
A  fantázia, a humor és a jó vállalkozói együttműködés során a diákság is megmozgósítható annak érdekében, hogy egy különleges filmsorozat feldobja a nézők, az alkotók, a partnerek hangulatát, életkedvét. A filmpremier március 25-én lesz, az Írisz bálpartin, ahol a Miss Írisz választás első előversenyére is sor kerül. Persze a zene tánc is műsoron lesz. – Érdemes már most, januárban megtervezni a jó eseményeket, programokat! – január 31.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)  – január 27.
és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága 2021. január 27-én. Az együttműködő felek közös célja az ELKH kutatóhelyeinél keletkező tudományos eredmények gazdasági és társadalmi hasznosulásának elősegítése, az ELKH és az innovációban érdekelt többi szereplő közötti együttműködések erősítése. Az együttműködési szándék kinyilvánítása mellett a felek kialakították a 2021. évi közös munkatervet, amelyben rögzítették az együttműködés első évének tervezett tevékenységeit.

Kézilabda Világbajnokság Egyiptomban
Nagyon küzdelmes sport. Sok izgalommal, változatossággal. A világbajnokságot a férfiaknál Dánia nyerte meg.

Elkezdődött a Dal 2021 – január 30.
A magyar könnyűzene fesztiválján sok versenyző indul, köztük sokan szinte művészi előadással nyűgözik le a zsűrit és a közönséget.

Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása
Hazánkban készül Európa első csuklós hidrogénbusza A kormány bejelentésének értelmében 2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezernél nagyobb településeken, ennek következtében a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-nál készülnek hazai forgalmazásra magyar know-how-val és összeszereléssel elektromos autóbuszok, ráadásul legkésőbb augusztusig elkészül első csuklós hidrogénbuszuk is, ami egyedülálló egész Európában. Céljuk, hogy a közeljövőben még több magyar partnerrel működjenek együtt, ezért folyamatosan keresik a kapcsolatot a honi beszállítókkal.

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
A magyar Himnusz keletkezésének napján tartjuk a kultúránk megünneplését egy külön eseménysorozatban. Kölcsey Himnusza jelentős alkotás, érdemes továbbfejlesztenünk, megújítanunk. Ritmusában is, a szövegében is. 2016-ban e napon játszottuk le először egy kis zenekarral a vidámabb, lelkesítő zenét. A kultúránk világára legyünk méltóan büszkék!
Évnyitó parti – január 21.
Kifejezetten hasznos szokott lenni ez a multifunkciós rendezvényünk. Ismertetjük ez éves terveinket, programjainkat a klubtagoknak, partnereinknek, újságíróknak. Sok újítás lesz idén, a TesTudaT Konferenciánkon a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust exponáljuk. Megszervezzük az első Életmód táborunkat július 5-11. A Szépség Világnapjára – X. 14. – fókuszálunk az EU-EXPO 2021-es programsorozatában, október 11-17. A Miss Írisz választást is megújítjuk, csapatverseny is lesz, különleges zenei koreográfiát is bemutatunk. A Partner és Média-partinkat ezentúl is havi rendszerességgel megszervezzük. A megvalósítható, fenntartható fejlesztésekre nagyon fókuszálunk 2021-ben.
Beiktatták az új elnököt az USA-ban – január 20.
Nagy választási csaták után végül győzött a józan ész, a demokrácia, és megválasztották Joe Bident az Amerikai Egyesült Államok Elnökének. Nagy valószínűséggel ez nagyon jó hatással lesz az amerikai társadalomra is, meg az emberiségre is. Magyaroknak különösen hasznos, hogy egy barátságosabb, értelmes elnöke lett az USA-nak. Sok sikert kívánunk az új elnöknek, csapatának és az amerikaiaknak!
Magyar Innovációs Nagydíj
mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további,
összesen nyolc kategóriában kaphatnak díjat, melyek átadására 2021. áprilisában kerül sor. A pályázaton Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt.
További információ: bit.ly/38rjjdp
Diákok és Vállalkozók Fóruma – január 14.
A két szféra konstruktív együttműködése nagyon fontos. Az EU-EXPO témaköreire fókuszálunk a további összejöveteleinken, tanácskozásainkon.

Testvérek Világnapja – január 12.
Jó családban, jó testvérekkel élni jó!

Keleti Andrea 100 éves – január 9.
A világhíres, olimpiai és világbajnok tornásznő életszemlélete példaértékű+

Portugália vette át az Európai Unió soros elnökségét
2021 első félévében látja el fontos beosztását a portugál vezetés. Sok sikert, fejlődést kívánunk az EU-nak is, Portugáliának is!

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük