Világlátó – 2017. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

21. Békéscsabai Kolbászfesztivál – október 19-22.
Kétféle kolbász közismert: a gyulai és a csabai. A mostani fesztiválon bizonyossá válik, hogy a magyar kolbász világhíresen finom. A kolbászfesztivál különlegességei: kolbásztöltő verseny, műsoros vígadalom, sok-sok kiállító, jó hangulat.

Jótékonysági koncertet ad Mahó Andrea
Az Artisjus-díjas magyar színésznő, énekesnő november 23-án, csütörtökön 19 órától lép színpadra a Pesti Vigadóban. Koncertjének sztárvendégei Koós Réka, Miller Zoltán és Bebe lesznek, a bevételből  a Korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítványt támogatja. A közhasznú alapítvány kiemelten támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai tevékenységének fejlesztését, de egyéb területeken is aktívan segíti a szülészet és a nőgyógyászat fejlődését. Mahó Andrea koncertjén  szinte minden stílus képviselteti magát, a komolyabb műfajtól a pop-on át a rockzenéig.

Európai Unió csúcstalálkozója – október 19-21.
Nemzetünk otthona az EU, itt élünk, fejlődünk. Ezért különösen fontos az Európai Parlament ülése. A migránsválság megoldására, a gazdasági együttműködésre, az infrastruktúra fejlesztésére különösen fókuszálnak a képviselők, a tagországok miniszterelnökei.

Útjára indult az almakampány – október 19.
Az elmúlt év kedvező tapasztalatai alapján második alkalommal szervez almafogyasztást ösztönző kampányt közösen az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A „Harapjon rá – alma és holnap” szlogent hirdető akció során november 18-ig öt kiskereskedelmi áruházlánc vásárlói kóstolhatják meg a friss és ízletes hazai gyümölcsöt. Ezt követően sporteseményeken, workshop keretében és az óvodásoknak szóló mikulásünnepségeken és nyugdíjas napokon folytatódik a promóció.
Egy nagyon érdekes tudományos felfedezés, a Lélekkutató Intézet részéről: Az alma az álmot is javíthatja! A módszer egyszerű: vegyünk egy almát, lefekvés előtt fél percig tartsuk a kezünkben, és erősen gondoljunk egy minket érintő, érdeklő feladatra, problémára, melynek keressük a megoldását. Azután tegyük az ágyunk mellé. Másnap reggel, felkelés után fogyasszuk el, és közben eszünkbe jut a megoldás, amit megálmodtunk! Ez a módszer természetesen más gyümölccsel is működhet.

Az autótechnika csúcstalálkozója a Hungexpón – október 18-21.
Szinte mindenkit érint, érdekelhet az autóvilág technikai újdonságai. Ennek rangos seregszemléje van a Hanugexpón. A szakmának azért nagyon jó, mert aktuális rálátást, információkat kapnak a legújabb fejlesztésekről, és tudnak egymással hasznos kapcsolatokat kialakítani. A nagyközönség pedig főleg a gépkocsival rendelkezők köréből jön, és számukra a megbízhatóság, az újdonság és a megfelelő árak a mérvadóak. Persze műsorosk, előadások is emelik ennek a nagy vásárnak a rangját.

100 éves a magyar akrobata, az Eötvös cirkusz alapítójának a felesége
További sok jót, egészséget kívánunk a művésznőnek, aki szépen példázza, hogy meg lehet érni a 100 ávet is egészségesen. A cirkuszművészet ehhez nagyban hozzájárul.

Sebastian Kurz lett az osztrák miniszterelnök – október 16.
Az ausztriai választások világújdonságot eredményeztek: egy 31 éves fiatalember lett Ausztria új miniszterelnöke. A legfiatalabb a szakmában. Reméljük, hogy tevékenysége jó, hasznos, eredményes lesz! Sok sikert kívánunk az új kabinetnek!

A Jó Istenek hete – 10. – október 9-15.
Ha van egy isten, aki Atya, akkor legyen párja, Anyaisten, sőt legyenek többen. A Jó IStenek Hetében egy teljesebb, jobb, szebb, élhetőbb világra fókuszálunk. Hitvilágunkat mi magunk bővíthetjük. A lényeg, hogy a pozitív világképünk, emberi, közösségi kapcsolataink fejlődjenek, erősödjenek. Minden jókat kívánunk a jó isteneknek! Különleges misztériumot is celebrálunk A Szépség Világnapján, X. 14-én, amit rendszeresíteni is fogunk.

A Szépség Világnapja – október 14.
A Szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a Világ megünnepelje! A zene is szép, a tánc is, a vers is, a táj is. A lányok, a nők is szépek. Ennek megünneplését 2003-ban kezdtük el, a Magyarok Házában. Napközben expót szervezünk, benne tanácskozás, virágkötészeti verseny, Lutrimusz-kaszinó, Afrodité Galéra. Este Gála, benne Miss Írisz választás, a Kristálykorona műsora a szépség istennőinek tiszteletére. A szépségversenyünk zsárijének elnöke Fortuna a szerencse istennője. A műsorban divatshow és együtt zenélés. Idén a Városligetben tartjuk. A Budapest Maraton helyszíne is a tér. A testkultúra és a szépség nagyon összekapcsolódik!

EU-EXPO 2017 – október 11-15.
Komplex rendezvénysorozattá fejlődött az EU-EXPO, melyet 2018-ban szervezünk valóban nagy, nemzetközi rendezvénnyé. Idén tervprezentációs tanácskozásokkal a szervezést készítjük elő, tervezzük meg. A nyitó napon, október 11-én, Partner-és Média-partit, EU-EXPO Klubot tartunk. A második nap a Feltalálók és Újítók Napja lesz – hogyan tovább? ezt megbeszéljük az Atlasz-kabinetben. A harmadik nap  szórakozásé, a Humoros Némafilmek Fesztiválja, A Pálinka testvéreinek Találkozója. A Szépség Világnapja X. 14. klasszikus rendezvényünk, jövőre ez is világméretűvé válik. A záró napon összefoglaljuk a konklúziókat, és a terveinket komplettáljuk. Utána elkezdődik a 2018-as EU-EXPO megszervezése, ami október 8. és 14. között lesz. Továbbra is X-party1 szisztémában valósítjuk meg az EU-EXPÓt, a témagazda az Európai Fiatalok Szövetsége. Lényeg: az alkotó társadalmat építjük. Konstruktív együttműködésben.

32. SPAR Budapest Maraton – október 14-15.
A 42 kilométeres táv lefutása már önmagában is nagy eredmény, hát még versenyben, normaidóre! A futás során az futó kétméterenként átlépi a Hartmann hálót, ami behálózza bolygónkat. És egy jó impulzust ad a sejtjeinknek, élteti azokat. A Budapest Maratonon már hagyomány, hogy kisebb távok is vannak, pároknak és családoknak is van verseny. Két napos a nagyszerű rendezvény. Szombaton is vannak versenyek, de az igazi, a nagy maratonra vasárnap kerül sor. A kiegészítő programok, műsorok, kiállítók igazi fesztiválhangulatot biztosítanak. Kocsis Árpád ügyvezető-versenyigazgató és csapata minden évben nagyon jó, sikeres ezt a versenyt is, amit lehetne nevezni a futás ünnepének is.
Eredmény:

Népi játék napja – október 9.
Gyerekek, ifjúság, családok, pedagógusok figyelem!!! Már most lehet jelentkezni! A népi játék napja, Balatoni Kata (egyetemi  tanár, néptánc-pedagógus, programgazda, számos szakmai sikerkönyv írója, itthon és nemzetközi szinten ismert és elismert) nevéhez kötődik, akinek módszertana  fantasztikus sikereket ért el szerte a világban és folyamatosan növekszik az érdeklődők száma. Elhivatottsága,  hitelessége, tudása kiemelkedő. A magyarságot megélni, tanítani, fejleszteni és élvezni!!! Ezúttal játékra invitál! Szóljon egy nap a játékról, pedagógiáról, értékről és legfőképpen a gyerekekről! A magyar népi játék kimeríthetetlen pedagógiai eszköztárként van jelen mindennapjainkban. Fejleszt, nevel és ismeretet közvetít. E nap célja, hogy a világ minden pontján az önfeledt játéké legyen a főszerep. Ismertessük meg tanítványainkkal, gyermekeinkkel a magyar népi játék sokszínűségét, értékét, élményét!
Csatlakozzatok eseményünkhöz, tanuljátok meg 2017 játékait, és az élményeken kívül ha kedvetek tartja, vegyetek részt játékunkban is a sok-sok nyereményért! A kezdeményezéshez már több mint százan csatlakoztak, 8 országból, a Kárpát-medencéből és a tengerentúlról egyaránt.

Fittbalance Aréna – október 7.
Szinte a semmiből fejlődött fel, vált nemzetközi hírűvé a fittneszszövetség rendezvénye, Huber István és Bara Csaba vezetésével, a FittBalance. Sok jó kiállítónak az a véleménye, hogy már megjelenni is érdem, és nagyon hasznos. A Papp László  Sportcsarnok megtelik sportolni vágyókkal, egymást váltják az aerobik, a zumba, a fittkid oktatók a színpadon, és a küzdő téren több százan követik a mesterek utasításait. Jó ez a rendezvény, mert bizonyítja, hogy nagyobb az igény a kultúrált szórakozásra, a testedzésre. Hagyomány, a Miss Fittnesz választás is, ami bizonyítja, hogy a szépségre is jól hat a sport.

Music Expo – szeptember 6-8.
A zene mindenkié! Jó zenére jót táncolni jó – tartja a Laharo-party szellemisége. A zenekultúránk fejlesztése nagyon aktuális. Ebben segít a HAMOSZ nívódíjas rendezvénye a Music EXPO. Főszervező: Andrásik Remo, aki kitalálta a “Hangszert a kézbe!” mozgalmat is. Szenzációsan jó kezdeményezés. Egy hangszeren való játszani tudás hozzátartozik az átlagos műveltséghez. A hangszergyártók nagy seregszemléjei is ez a Music Expo. A kézi hangszerek – furulya, dob, citera, hegedű, cimbalom, zongora, stb. stb. – megjelennek az elektromos technikák. A legújabb szintik, hangkeverők, lejátszók lssan a mai kultúránk részévé válik. Gyerekeknek is különösen ajánlható ez a rendezvény, mert ha valaki jó időben, gyerekkorában megismerkedik a hangszerekkel, könnyen megkedveli, és sikeres zenésszé válhat. Ami jó önmagának és a környezetének is. Hangszert a kézbe!

5. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban – október 7-8.
Az ásványok, féldrágakövek, ékszerek, díszítések hatalmas seregszemléjét mindenkinek ajánlhatjuk. Gyerekeknek lesz képességfejlesztő festészet, ásványokkal, felnőtteknek a csillagvizsgálat mellett érdekes bemutatók, előadások az ásványok világáról. A rendezvényen kiválasztjuk az “Esemény ásványát” – A Szépség Világnapjára, az EU-EXPÓra, a Miss Írisz választásra. Különlegességekre.

Idén dupláz Magyarországon az Oktoberfest – október 5-8.
A világ legnagyobb sörfesztiválja idén ötödik alkalommal látogat el Budapestre, valamint első alkalommal Szombathelyen is ellátogat.  Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja. A rendezvényt más országokban is megrendezik: München, Párizs, New York és Sydney után 2017-ban az Oktoberfest ötödik alkalommal érkezik Budapesten. A szervezők 2017. október 5. és 8. között várják a sörök és finom ételek szerelmeseit a budapesti Kincsem Parkban. A legnagyobb őszi sörünnep hatalmas területén óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramli zenéivel, hivatalos Paulaner Oktoberfest Shoppal, kalandparkkal, és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Az Oktoberfest Budapest négy napja alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.2017. különleges év a magyar Oktoberfest számára, hiszen idén Budapest mellett  a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13-15 között.

FULL MOON PARTY – október 5.
Útjára indul a Morrison’s 2 vedonatúj party-sorozata: a Full Moon Party! Találkozzunk minden holdtöltekor és tegyük felejthetetlenné egy hatalmas bulival! A Morri2 house terme UV fénybe borul, és mindenki kedvére világíthat a sötétben!

A Zene Világnapja – október 1.
1975-ben javasolta Yehudi Menuhin az UNESCO-nak, hogy a zene legyen tárgya, alanya egy világnapnak is. A zene a zaj antagonistája, gyógyhatásai bizonyítottak, és nemcsak a zenehallgatás, hanem az aktív zenélés is terápiás értékű, hiszen az alkotás, a szórkozás élteti, fejleszti az embert!

Digitális csúcstalálkozó, Tallin – szeptember 29.
A csúcstalálkozó platformként szolgál az EU vezetői számára, hogy megbeszéléseket folytassanak a digitális innovációról, illetve annak a biztonságra, az e-kormányzásra, az iparra, a társadalomra, valamint a gazdaságra gyakorolt hatásairól.

Kutatók Éjszakája – szeptember 29.
A tudomány a fejlődés agya. A kutatók a vezetők. A Lélekkutató Intézet a szellem – tudat – test világának fejlesztésére fókuszálva sok nagyszerű kutatási eredménnyel büszkélkedhet.

Európai Sporthét – szeptember 25 – 31.
A mozgás öröm. Ha tudjuk, hogyan, mikor, mit, mennyit, akkor leginkább!

Ismét Angela Merkel lett a Német Köztársaság elnöke – szeptember 24.
A CDU-CSU vezeti továbbra is Németországot. Koalíció kialakításában most elkezdődtek a tárgyalások. Angela határozotan kiáll az EU mellett, és barátságos, konstruktív szemlélete dominál hazájában. Megérdemelten győzött, és további sok sikert kívánunk Angelának és a német társadalomnak!

Szakmát váltott egy napra Hajas László
Mesterszakács lett a mesterfodrászból Hajas László egy teljes napra átvette Wossala Rozina sztárséf helyét a Kishusom nevű éttermében. A mesterszakács feladata volt a bevásárlás és az aznapi különleges menü összeállítása is, de egyáltalán nem illetődött meg a kihívástól. Hajas László volt az egyik főszereplője a Schweppes kísérletének, amelyben három ismert személyiség cserélt életet egy nap erejéig. Ő főzött, Bártfalvi Sándor, a Mary PopKids frontembere fodrászként próbálhatta ki magát, Wossala Rozina mesterszakács pedig énektudását csillogtathatta meg.

Döntött a NOB: 2024-ben Párizsban, 2028-ban Los Angelesben lesz Olimpia
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlése döntött Limában: Párizs rendezheti a 2024-es, míg Los Angeles a 2028-as Nyári Olimpiai Játékokat. Thomas Bach, a NOB elnöke történelmi döntésként értékelte a voksolást, mely 11 évre biztonságot jelentő meghatározója az olimpiai mozgalomnak. A helyszínen van Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, dr. Aján Tamás tiszteletbeli NOB-tag és Gyurta Dánie NOB-tag, a MOB elnökségének tagjai is.
Egyik fontos célunk, hogy a 2024-es Párizsi Olimpián sikeresen meg tudjuk rendezni az Olimpia Szépe választást, mint az olimpiák egyik moduljaként. A 2020-as Tokiói Olimpia idején még Magyarországon szervezzük meg, immár negyedik alkalommal az Olimpia Szépe választást, félig hivatalosan. A nemzetközi együttműködés és az EU-s kapcsolataink fejlesztése révén nagyon illő lehet Párizsban, az Olimpián egy világra szóló szépségversenyt megvalósítani. A szépség, az erő, az értelem, a kedvesség – nagyon is összefüggnek egymással!

OMÉK Szakmai Nap – szeptember 19.
Hogyan kezelhetők a mezőgazdaság kockázatai? A mezőgazdasági kockázatkezelés magában foglalja az időjárási, a piaci és a pénzügyi kockázatok kezelését is. Ezekkel a termelőknek egyre inkább számolniuk kell a biztonságosabb és versenyképesebb termelés érdekében. A mezőgazdasági kockázatokról és ezek kezeléséről az I. OMÉK Szakmai Napon, szeptember 19-én is szó lesz, ahol Kemény Gábor, az Agrárgazdasági Kutató Intézet igazgatója tart előadást “Az agrárium egy kockázatos üzlet! Kockázatkerülési útvonaltervezés” címmel. Az OMÉK nagyszabású, jó rendezvény, két évente szervezik meg a Hungexpón. Idén szeptember 20. és 24. között. Vállalkozóknak, kereskedőknek, őstermelőknek, ínyenceknek, családoknak – szinte mindenkinek ajánlható nagy rendezvény az ONÉK.

Európai mobilitási hét – szeptember 16-24. A mozgás, a természetjárás szórakozva nagyon jó, egészséges.

Budapesti Nagy Sportágválasztó – szeptember 15-16.
Minden lehetőség adott, hogy gyakorlatban megismerkedj 115 sportággal Budapesten, a X. kerületben, a  Merkapt Sportközpontban. A  első, pénteki napja kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati, „családi” napon pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben életed részévé válik. Érdekességképpen lesz rajzverseny is!

Nemzeti Vágta – szeptember 16-17.
Ez egy különösen érdekes, izgalmas, jó rendezvénysorozat.A budapesti döntő klasszikusan a Hősök terén van. És körülötte 200 kiállító – pestiek és vidékiek – mutatják be népművészeti termékeiket. A hangulat tobzódik, amikor a döntőre kerül sor, vajon ki lesz az idei győztes vágtázó, illetve fogathajtó. A szervezők jó műsorral is gondoskodnak arról, hogy mindenkinek élmény lehessen a Vágta.

Az Európai Bizottság elnökének évértékelője – szeptember 13.
Jean-Claude Juncker, az EB elnöke, impozáns, jó hangulatú és optimista beszédében kiemelte, hogy az Európai Uniónak a demokrácia az alapja és a nemzetek együttműködése. Természetesen meg kell védenünk magunkat az illegális és alaptalan bevándorlástól, de a humanitárius megoldásokat is alkalmaznunk kell azokkal, akik valóban menekültek. A tudást az oktatás fejlesztésével és az innováció támogatásával tudjuk erősíteni. Az EU számít Magyarországra is, és a V4-ekre is, de a nemzetközi egyezményeket mindenkinek be kell tartani. Az tény, hogy az európaiak nagy többsége EU-párti. Ez jó hazánknak is, az EU-nak is.

Before-party – szeptember 12.
A rendezvényeknek általában van after-partija, melyeken levezetik a rendezvény feszültségeit, összefoglalják az eredményeit. Még 2005-ben kitaláltuk, hogy legyen before-party, azaz előpartija a Szépség Világnapjának (X. 14.). Klasszikusan szeptember 12-én, Mária napkor tartjuk. A mostani alkalommal az EU-EXPO (X. 11-15.) előpartija is lesz, plusz kombináljuk összevont sajtótájékoztatóval és partnereink bemutatásával.  A lényeg: konstruktívan együttműködve a sikerességért, a jó közösségért. Helyszín az Yrisz Klub Nívódíjas Lurdy konferencia Központ. Megválasztjuk a Party Szépét, a Miss Írisz választás égiszében. Mátyás Barbara lett.

A Jó Istenek Hete – 9. – szeptember 11-17.
Az Európai Fiatalok Szövetségének Alapelveivel összhangban a világnézetünk fejlesztése, tágítása. Az egyik legérdekesebb és legjobb kezdeményezéseink egyike, hogy havi rendszerességgel megszervezzük A Jó Istenek Hetét. Az emlékezés mellett reaktíváljuk, sőt továbbfejlesztjük az ókori, középkori haladó, jó istenek világát. A mostani alkalommal a testkultúrával és a szellemi képességeink fejlesztésével is társítjuk a Hetet. Következő, a 10. Hét, október 9-15. – ezen a héten van a Szépség Világnapja, az EU-EXPO, a pozitív Média és a Szépség-innováció hete is. Természetesen a szépségistennők és a szerencse istenei lesznek a fókuszban. A részleteket megbeszéljük az EFISZ Aktivista klubjaiban.

 

Hastáncgála– szeptember 7.
Az Újpesti Ifjúsági Ház ad otthont rendszeresen a hastánc-fesztiváloknak. Balogh Cecília (Yrisz Klub Nívódíjas) szervezésében. A száz hastáncos lány, nő, asszony – mind-mind bizonyítja, hogy az egyik legnőiesebb sport, önképzés, gyógyítás a hastánc. Még az ókori Egyiptomban találták ki. Ismert a hastánc művészei, istennői, és tanításuk mind a mai napig megmaradt. Indiában, Törökországban is népszerű a hastánc. Magyarországon jelentős versenyeket is szerveznek, pl. az „Ezüstfátyol”, vagy a „Raksarki” versenyek nagyon népszerűek a szakmában. Minden nőnek ajánljuk, vagy otthon, vagy a színpadon, de hetente legalább fél órát hastáncoljanak. Az ösztrogén szintet is növeli. A fantáziát, a kreativitást, a harmonikus mozgást ugyancsak.

Nemzetközi fórum a nők politikai szerepvállalásának megerősítéséről – szeptember 7.
Budapesten, a Corvinus Egyetem Auditóriumában (II. Előadó) kerül megrendezésre. A fórum célja, hogy növelje a tudatosságot a nők politikai életben és közéletben való részvétele kapcsán és elősegítse a párbeszédet a témában. Ennek érdekében számos nemzetközi és hazai előadó osztja meg kapcsolódó tudását és szakmai tapasztalatát. A programtervet mellékelten megtalálja. Az eseményt az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR), a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Budapesti Finn Nagykövetség szervezi, a Friedrich Ebert Alapítvánnyal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Bécsi Észt Nagykövetséggel együttműködésben.

Pozsonyi Piknik – szeptember 2. Budapesten, az Újpesti rakparton került megrendezésre a fesztivál. Sok kiállító jelent meg, húsz színház, harminc könyvesbolt, tokaji aszú bolt, színpadon, koncertek. Baráti hangulat.

Iskolakezdés – szeptember 1.
Az egyik legnagyobb igazságok egyike, amit Vlagyimir Iljics Lenin mondott, hogy “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Mostanra már nagyon sok tanulni valót, értéket, ismereteket hozott létre az emberiség. Tanulni viszont nemcsak az ifjúságnak kell, hanem a felnőtteknek, idősebbeknek is. A tanulás által a tudatunk fejlődik, ezáltal a testünk is, szellemünk is. Az idei iskolakezdésnek nagyon jó, szerencsés a csillagzata, sok jót lehet jósolni, azok számára, kik lelkiismeretesen, szorgalmasan tanulnak, fejlesztik értelmi képességeiket.

74. Velencei Filmfesztivál – augusztus 31.
A legrégebbi, egyik legrangosabb filmszemlén a világ jelentős filmalkotói megjelennek, és bemutatják, hogy mit tud a filmipar. Fontos rész az emberiségnek a filmművészet, érdemes havonta legalább egyszer elmenni moziba. A magyar filmek is jók, a humorosak, a komolyak. Életműdíjat kapott a két színészlegenda: Jean Fonda (79) és Robert Redford (81). Gratulálunk nékik!

 A Magyar Fotográfia Napja – augusztus 29.

Víz Világhét – augusztus 28-szeptember 3.

Megválasztották a Tisza legszebbjét
Rapács Gréta a Tisza 2017 királynője címmel együtt megnyerte azt a lehetőséget is, hogy automatikusan bekerüljön a Nemzet Szépe 2018-as döntőjébe. Néhány nappal ezelőtt rendezték meg az ötödik Miss Tisza International szépségversenyt. Az eseményt a vízi sportok szerelmesei között a Tisza-tó Riviérájaként ismert Abádszalókon tartották 2017. augusztus 19-én, a város polgármestere, Balog Gyula védnöksége mellett. Az ítészek között foglalt helyet Felleg Tícián a Miss Nation világverseny tulajdonosa.

Judo Világbajnokság Magyarországon
A harcművészet legismertebb fajtája a cselgács, a judó. Ezt mindenkinek érdemes legalább egyszer kipróbálnia, hogy tapasztalatot szerezzen a nehézségek, konfliktusok leküzdésében. A budapesti VB-re megérkezett Vlagyimir Putyin, orosz miniszterelnök is, a ki a Judó Világszövetség tiszteletbeli elnöke.

Megalakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs Tanácsa
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott célokhoz illeszkedve, a BME Szenátusa 2017. április 24-i ülésén elfogadta az Innovációs Tanács létrehozására vonatkozó Határozati Javaslatot, majd június 26-i ülésén megválasztotta annak tagjait és elnökét. A Tanács elnökének dr. Pakucs Jánost, a MISZ tiszteletbeli elnökét választották. (Forrás: MISZ Hírlevél)

Kezdődik a szüret
Pontosabban már elkezdődött, de igazán intenzíven szeptember elején indul a szőlőszedés. Majd pedig a borkészítés. Jó gyógyhatása tud lenni a jó bornak, de a mértéket is tudni kell. Inkább a pszichés túlterheltséget, a káros mentális hatásokat lehet jól orvosolni egy pohár minőségi borral. A társaság is fontos, az összekoccintásnak is van ereje…

Heti egészség
A jó egészség az alap. A barátságnak, a munkának, a sportolásnak,  a szerelemnek egyaránt. Ezért az Európai Fiatalok Szövetsége heti rendszerességgel cikket közöl az Európai Sajtószövetség hivatalos oldalán arról, hogy az adott héten mire lenne érdemes még jobban odafigyelnünk, mit lenne érdemes megtennünk, elfogyasztanunk. Ezen a héten, 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között az ajánlatunk a következő:
Argán olaj, amit lehet a hajunkra is kenni, és nagyon jó hatással van a fejbőrre, de meginni is lehet. A SOLIO cég terméke kiváló!
Grafoterápia – a kézírás az emberiség egyik legintelligensebb találmánya. Jól leképezi a duktor karakterét, testi és szellemi állapotát, viszonyulásokat, tendenciákat. Érdemes naponta egyszer íni, legalább egy fél oldalnyit, amelynek tartalmára is és a formájára is odafigyelünk, kontrolláljuk, és a pozitiv jellegét erősítjük. A jó alváshoz, a szép almokhoz is hozzájárulhat a jó grafoterápia.

Vegetáriánus fesztivál – augusztus 26-27.
A vegetáriánus nem fogyaszt húsételt, de értékeli a mézet, a tojást, a kaviárt, a tejet. A vegán csak növényi eredetű ételeket fogyaszt. Nagyon fontos, hogy figyeljünk oda, mit, mennyit, mikor eszünk, iszunk. A Vegafesztivál is ebben segít: hatalmas kiállítói társaság mutatja be, melyik ételnek, milyen hatása van a szervezetünkre. A fesztivál főszervezője Jakus Orsolya, és férje, még 1999-ben kezdték el a Vegafesztivált, az Orczy kertben volt a legelső. Idén is, a Kőbányai Művelődési Központban lesz. Az előadások és színpadi műsorok sem hiányozhatnak. Az Európai Fiatalok Szövetsége és az EU-EXPÓ Klub szervező bizottsága is megjelenik a rendezvényen. Érdekesség: az a lány, aki jobban odafigyel a táplálkozására, a testi edzettségére és pozitívan áll a világhoz, sokkal szebb. Ezért a Miss Írisz választás egyik előversenyét is megszervezzük vasárnap délután, kiválasztjuk a Fesztivál Szépét, aki Bolbás Csilla lett.

Újpesti Városnapok – augusztus 25-27.
Nagy nézőközönséget, hallgatóságot vonz minden évben ez a fesztivál, Újpesten, a Szent István téren. A Balkán fanatic, a Neoton, Korda Gyuri Bácsi és Balázs Klári néni, na meg a sok jó finom falat és ital – ezek fényezik ezt a szép, jó fesztivált. 2018-ban bekapcsoljuk az Európai Testvér-fesztiválok Hálózatába is.

Éljen Augusztus 20!
E napon ünnepeljük nemzetünk új Alkotmányát, melyet 1949-ben fogadtak el, s Magyar népköztársaság alaptörvényeként is működött, nagyon intelligens világ volt a szocializmus. Ugyancsak ünnepeljük az Új Kenyeret is, és a Szent István megkoronázását, i.sz. 1000-ben. Augusztus 20-án országszerte nagyon méltó, szép, jó hangulat rendezvények vannak. A nemzetünk összefogását, egységét jól növelik. Az Európai Fiatalok Szövetségének vezetősége megjelenik a Várkertben, a Városligetben is.
Az Ízek Utcája, immár hagyományosan, a budai Dunparton, a Várkert bazár és a Francia Intézet közötti területen található.
Az Ország Tortája 2017-ben: Balatoni mogyorós.

Magyar tinilány győzött a nemzetközi szépségversenyen
A 13 éves Slud Dominika mindenkit lenyűgözött a Little King & Queen Of The World 2017 gyermek-szépségversenyen Bulgáriában. A következő állomás Nápoly lesz. Az erős nemzetközi mezőnyben magyar versenyző is volt. A 13 éves Slud Dominika tini kategóriában indult, s meg is nyerte a lehető legmagasabb díjazást: Topmodell Super Grand Prix elismeréssel tért haza. A magyar delegáció képviselője, Bartalovics Ildikó elmondta: Dominika csodás alakjával és szépségével elvarázsolta a zsűrit. A csetényi kislány a győzelem után hamarosan Nápolyban is bemutatkozhat egy másik gyermek-szépségversenyen.

Visszatér a Váradi Roma Café
Négy platinalemez és számtalan sláger után augusztus 18-án a Plázs Siófokon áll újra össze a Váradi Gyula, Váradi Róbert, Berki Artúr, Botos Tibor alkotta zenekar. A Váradi Roma Café hosszabb feltöltődés, pihenést követően megújulva, de roma gyökereikkel nem szakítva új dalok szerzésébe kezdtek, melyeket elsőként az augusztusi “Fel, fel és messze” névre keresztelt nagykoncerten hallgathat majd meg a nagyérdemű. A zenekar természetesen legnépszerűbb slágereiről sem feledkezik meg, és az Umbala, a Nem fáj érted a szívem, a Szeress még vagy az Ördög bújt a botomba felidézésével mutatják meg, milyen is egy este a Váradi Roma Café társaságában.

A Strand Szépeszereje verseny – augusztus 12.
Multifunkciós, hasznos és kellemes élményt nyújtó programunknak tervezési állomásához érkeztünk. A 2015-ben megszervezett Strand Szépe, Esze és Ereje versenyt exponálni szeretnénk 2018-ban. A Kispesti Uszoda és Strand lesz a start helyszíne, majd pedig a Tisza-tónál, Velencei-tónál és a Balatonnál is lesznek fordulók. Már ezen a rendezvényünkön is megválasztjuk a Strand Szépét. Az Észversenyben: “Ki tud többet az Európai Unióról és a Hungarikumokról?” az erőverseny próbatételei: vízben futás, húzódszkodűs, szikla hajítás. Természetesen közben fürdés, lángos, üdítő, mosoly.

A Fiatalok Világnapja – augusztus 12.
Fiatalon megmaradni, illetve megfiatalodni, ez nagyon fontos  minden ember számára. A fiatalság fontosságára, a fiatalok megbecsülésére, éltetésére, fejlesztésére is felhívja a figyelmet ez a világnap, amely fontos az Európai Fiatalok Szövetsége számára is. A kispesti strandon megrendezésre kerülő Strand Szépeszereje versenyen természetesen szó lesz a Fiatalság Világnapjáról is.

Az Atlasz-master
Aez első nyakcsigolya az Atlasz. Ez tartja a koponyát. Születéstől kezdve az emberek 80%-ának el van fordulva az Atlasza, sok testi, idegi problémákat okozva. A svájci Schümperli professzor módszere révén 20 perc alatt korrigálható a baj. A gyógymódszerre hazánkban kb. 7 millió embernek lenne szüksége, Különösen hasznos a sportolóknak, modelleknek, művészeknek! Magyarországon a legelismertebb szakértő: dr. Szilvásy István, aki a Világlátó falilapunk megjelenésének napján, augusztus 2-án ünnepli az 57. születésnapját. Jó erőt és egészséget, sok sikert kívánunk a mesternek! www.atlaszprofi.hu

25. Sziget – augusztus 9-16.
Európa legjobb rendezvényének is tartott Sziget fesztivál augusztus 9-én nyitja meg kapuit. A helyszín az Óbudai Hajógyári-sziget. Főrendező: Gerenday Károly. A mostani rendezvénysorozat is nagy érdeklődésre és látogatottságra tarthat számot. A külföldiek aránya meglepően nagy: kb. 80% a nézőközönségben, és a műsorszámokban is kétharmad körüli. A tardicionálisan jó hangulatot a megjelenő kiállítók is fokozzák. Tényleg ki lehet rekeszteni a világot – vannak sátortáborok is. Hosszú a sztárvendégek, fellépők sora, de néhányat itt megemlítünk:  Pink (USA), Iggy Azalea (ausztrál), Metronom (Anglia), Paul Van Dyk (Németország). Ha nyár van, akkor Sziget is van és szórakozás is van!
Újra hajóval a Szigetre!
2017-ben újra jelentkezik a Sziget VIP Boat, a Sziget Fesztivál teljes ideje alatt, hogy luxus motoros hajókkal vigye a Szigetre a fesztiválozni vágyókat! A Sziget VIP Boat három különböző szolgáltatást nyújt. Az EXPRESS szolgáltatás két fix kikötőben, a Batthyány téren és a Wiking Yacht Club – Marina Parton várja az utasokat. Az előbbi helyről nyolc személyes motoros hajóval száguldhatnak, míg az utóbbi kikötőből kényelmes ponton hajókkal utazhatnak a bulizni vágyók, akik induláskor egy welcome drink-et is kapnak. Az EXPRESS hajók délután öt órától este kilenc óráig minden fél órában indulnak, illetve soron kívül is, ha megtelik egy hajó. Mindkét kikötőből maximum tíz perc az út a fesztivál belépési pontjához, ahol szinte sorban állás nélkül lehet jegyet vásárolni, illetve bejutni a területre.

2. Görögdinnye Fesztivál Békésen – augusztus 4-6.
A görögdinnye az egyik legjobb vesetisztító, tehát feszültségoldó, tehát hangulatjavító, tehát érdemes megszervezni egy fesztivált, a görögdinnye apropóján. Békésen. Ez egy aranyos kisváros, Békés megyében. A kétnapos rendezvényen lesz többek között görögdinnye-koktél készítés, Jókívánságfa ültetés, görögdinnyegörgető bajnokság, koncert, Laharo-party. A főszervező, a 12 éves Balogh Boglárka szerint, egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy összejöjjenek családok, utcák, barátok, társaságok, és jó hangulatban hasznosan és kellemesen érezzék magukat. A mintaértékű rendezvény expanzióját is megbeszéljük, hogy 2018-ban már más városokból, az EU-ból is jöhessenek vendégek, kiállítók, fellépők.

Füredi Anna-bál – július 29.
Idén már 192. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden az Anna-bált, ami a legrangosabb bállá nőtte ki magát. Első bálozóknak, máshol  bálozottaknak hatalmas jó rendezvény. Bár a belépőjegy elég drága, de megérheti, hiszen tradicionálisan nagyon igényes, jó hangulatú bál. A műsor, a vacsora, az utcabál, fesztiválszerűvé varázsolja az estet. Eredetileg Egy magyar gróf a lánya tiszteletére szervezte meg először. Az est egyik fénypontja a szépségverseny.
Idén az Anna-bál Szépe a balatonfüredi 18 éves Barna Dorina lett, aki mint eddig, bekerül az Afrodité Galériába, a szépségkirálynők Tárlatába.

Forma1 Magyar Nagydíj – július 28-30.
A Hungaroring világhíres rendezvénye a Forma1, mely rendszeresen július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. A sportág kedvelőinek ez ünnepség. A kilátogatók az izgalmas verseny mellett bemutatókra, vásárokra, más versenyekre is ránézhet. Nagy buli, ez tény.
Győztes: Sebastian VETTEL.

Művészetek Völgye – július 20-30.
A kapolcsi fesztivál minden évben nagy közönséget toboroz a művészeteknek. Az idei is méltán népszerű. Könnyen be lehet látni, hogy a művészet az ember, a közösség számára kiemelten fontos, mert a magasabb szellemi szintekkel van kapcsolatban. A jó zene, amit emberek komponáltak, az angyali szférákhoz is segítenek felkapcsolódni.

Magyar–ukrán-román Üzletember találkozó
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Regionális Fejlesztési Ügynökség (Gyulafehérvár) és a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Központ üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és
Élelmiszeripari Vásár 2017 rendezvény ideje alatt Debrecenben 2017. augusztus 18-án. A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely az agráriparban
működő vállalkozások számára igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre. Az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival az üzleti kapcsolatok bővítését kívánja elősegíteni együttműködő partnereivel a mezőgazdaság és élelmiszeripar érintett területein.

Heti rendszerességű lett az EU-EXPO Klub – július 31.
A vásárok, fesztiválok, expók lényeges megújítására vállalkoztunk 2015 januárjában, amikor is kitaláltuk az EU-EXPO-t. A közösségi élet nagyon fontos, az EU- fejlesztése ugyancsak, a nemzetközi együttműködés pedig létkérdés. Az innováció és a tradíciók őrzése a baráti, konstruktívan együttműködő – X-party 1 szisztémában – Európai Fiatalok Szövetsége által szervezett EU-EXPO modellverzióban 2017. X. 11-15. között jelenik meg, majd 2018 októberében egy valódi, Európai Uniós nagy rendezvényt valósítunk meg, reményeink szerint sikeresen.

Jól szerepeltek a magyarok a 17. FINA Vizes Világbajnokságon
A sportolók is nagyon helytálltak, de a szervezőket és a közreműködőket is dicséret illeti. Tényleg világszínvonalú rendezvénysorozatnak örvendhettünk. A végső éremtáblázatban az 5. hely nagyon méltó.
Megválasztottuk a rendezvény szépség-királynőjét, aki Tunner Adél lett.

Broil King Grillvásár Ürömön – július 29.
Az egész napos rendezvényre azért érdemes eljönni, mert a Broil King grillszakácsai és grillszakértői tudásuk legjavát beleadva mutatják meg a kültéri sütés fortélyait. A finom falatkák kóstolása közben lehetőség nyílik arra, hogy olyan trükköket sajátítson el, mely segítségére lesz abban, hogy otthonában igazi grillkülönlegességeket készíthessen.

EYOF start Győrben – július 22.
Az európai ifjúsági olimpia versenyzőinek száma 1500 fő, akik 14 és 18 év közöttiek. A jovő generációjának nagyon jó, kellemes és hasznos az ilyen rendezvénysorozat. Be tusják mutatni, mire képesek, mit kedvelnek, miket javasolnának. Reméljük a legjobbakat!

A grafológia nagyon jól alkalmazható a tehetség tesztelésére is.
A magyar nyelvű kézírás a legjobban elemezhető grafológiailag. Pár perc alatt felderíthető, hogy kinek mihez van nagyobb talentuma. A művészetekben alkotó vagy megvalósító, mely hangszerekben lenne jó a duktor, vizuális, vagy akusztikus – ezeket és sok mást is fél oldalnyi kézírásból jól meg leget mondani. A PszichoMenedzser Stúdió még 2001-ben kifejlesztette a Talentum TesztCentrumokat, rendezvényeken különösen hasznos!

A természet operaháza Tisza-tavi fesztivál – július 28.
Szenzációs kombináció: komolyzene + divatbemutató + operajóga + gálakoncert. Mindez a természet lágy ölén. Sporttal is ötvözve: kerékpármaraton, csónak- és gyalogtúra. Mintaértékű kezdeményezés, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, három napon keresztül.

Ukrajnai is tagja lesz az EU-nak
A hosszas tárgyalások sikerre vezettek, és az EU beválasztotta tagjai közé Ukrajnát. 2017. szeptember 1-től tehát ismét 28 tagja lesz az Európai Uniónak. Reméljük a legjobbakat!

A hastánc jótékony hatásai
Érdemes tudni, hogy a női hastánc amellett, hogy jó szórakozás, még nagyon egészséges is. A hastánc során a bal és a jobb agyféltekének kell nagyon együttműködni, a testben megnövekszik a női nemi hormonok képzése, a chi energia jobban el tud oszlani. A testi kontroll javul, és ez pozitívan visszahat az agyra, a szellemre. A párkapcsolatot is javítja…

A Holdra-szállás napja – július 20.
48 évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. Érdekes, hogy, bár a technika azóta sokat fejlődött, mégsem volt Holdra szállás.

Klímavédelem az emberiség egyik legfontosabb ügye -‘július 19. Az ENSZ rendszeresen foglalkozik a klímavédelemmel. A ma közgyűlésén felszólal a magyar köztársaság elnöke is.

A magyar női vízilabdacsapatot a Vodafone is támogatja – július 19. Jól szerepelnek a magyar lányok a FINA vizes világbajnokságon, egymás után győznek a kemény, küzdelmekben. A háttérben a szakvezetés, a család is ott van, szerepük hatalmas. És kell, hogy a vállalkozói szféra is támogassa a sportot – ezzel mindketten csak jól járnak, fejlődnek, erősödnek. A Vodafone nemzetközileg is nagyra becsült telefonos cég komoly támogatója a sportnak. Minőség, tisztesség mindkét oldalon, ez a jó.

A Nagy Francia Polgári Forradalom ünnepe – július 14.
A Nagy francia Forradalom – 1789 – az emberiség számára nagy ünnep, hiszen ekkortól kezdődött el a feudalista társadalmi rendszert felváltó kapitalista rendszer. Budapesten, tradicionálisan, a Francia Kultúrintézetben és környékén tartjuk meg az ünneplést. Tíz éve még 3 napos volt, de az idei is jó kell, hogy legyen. Az Európai Fiatalok Szövetsége külön delegációval vesz részt a rendezvényen, és üdvözli a francia testvéreinket.

Már letölthető a Hoops
Fedezd fel Budapestet a Hoopps digtális idegenvezetőjével! Indul a megfizethető applikáció alapú autózás Budapesten. Hosszú háttérmunka eredményeként most már bárki letöltheti a Hoopps nevű alkalmazást okostelefonjára, és néhány kattintással digitális idegenvezetővel felszerelt autót is rendelhet vele. Az ember nem is hinné, hogy mennyi titkot, érdekességet találhat Budapest utcáin, de a Hoopps digitális idegenvezetőjével többé nem akadály, hogy könnyedén fedezzük fel a város rejtett szépségeit. A Hoopps egy világon egyedülálló, új utazási forma, amely ötvözi a komplex idegenforgalmi, s turisztikai szolgáltatásokat. A startup a marketing és turisztika összefogásával kínál megfizethető applikációs alapú autós utazást, ezzel megkönnyítve a hétköznapok közlekedését Budapesten. Az innovatív idegenvezetés lényege és kiemelendő pontja a turisztikai szolgáltatás, amely az autóban, mozgás közben válik értelmezhetővé. Az autóban ülve bemutatják az útvonalon található nevezetességeket, valamint a leglátogatottabb és leghangulatosabb helyeket.

EU Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa – július 11.
A Tanács várhatóan következtetéseket fogad el az EU tőkepiaci unióról szóló cselekvési tervének félidős felülvizsgálatáról, valamint a nemteljesítő hitelekről a bankszektorban. Az észt elnökség munkaprogramja, valamint az adótanácsadó szervezetekre vonatkozó átláthatósági szabályok is szerepelnek a napirenden.

A Jó Istenek Hete 7. – július 3-9.
Tisztelettel emlékezünk, adózunk és ápoljuk az emberiség nagy, pozitív alakjait, isteneit. Istennek azokat tekintjük, akik alapvető jó tettekkel, mágiával, kezdeményezéssel kiérdemelték, hogy az emberiség istenként tekintsen rájuk. Természetesen az örök élők közé tartoznak. A Jó Istenek Hetében fontos, hogy a köztudatban is erősítsük az ó-egyiptomi, az ó-görög, az indián, a távol-keleti, a római, az ős-magyar isteneket, istennőket. Hisszük, hogy az istenek világa is növekszik. Tudjuk, hogy vannak férfi és női istenek, akinek hála, az emberiség él és virul. Az angyalok szintje, a Mennyország, azoknak a szellemeknek a világa, ahol a jóság, az életerő, a szerelem, a szex, a pozitív gondolkodás dominál. A Lélekkutató Intézet és az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezte ezt a misztériumot, a monoteista dogmákon túllépve. 2018. március 25-én a TesTudaT Konferencia a vallások, az ezotéria, az okkultizmus, a parapszichológia konszenzus konferenciája lesz. A következő Jó Istenek Hete: 2017. augusztus 14-20. Ekkor indítjuk a nagyobb projektjeink expanzióját – EFISZ, EU-EXPO, A Szépség Világnapja, Dialektikus idealizmus, A Miss Írisz választás megújítása, Quantum-diszkók.

33. Kék szalag vitorlásverseny a Balatonon – július 6.
Európa legnagyobb, legrangosabb vitorlásversenyén a kétszáz indulónak egy nagy feladata van: körbekerülni a magyar tengert. Általában a katamaránok győznek, de a szakemberek szerint idén is bármi lehetséges lesz. A verseny nagyon jó képet fest rólunk, hiszen tényleg sokan állnak rajthoz, a mezőny nemzetközi.

12 éves a Kormányzati Tanácsadó Jósda – július 5.
Még 2006-ban, a második Emese bálon, július 5-én alakult meg az azóta legendássá vált Kormányzati Tanácsadó Jósda. Fontos céljai közé tartozik, hogy az ezotéria, a parapszichológia, a transzcendentális tudományok alkalmazásával a nemzet érdekeit szolgáló tanácsokat, tanulmányokat dolgozzon ki. Megfigyelései átlépnek a háromdimenziós téren. Meggyőződésük szerint a szellemek és az angyalok világával is fontos a kommunikáció, a jó kapcsolat. A jóslás azt jelenti, hogy jót láss! Fel kell tárni a problémákat, segíteni kell azok megoldását és erősíteni kell a pozitív jövőképet.  A Kormányzati Tanácsadó Jósda lapunknak egy különleges időpontot jelzett: 2017. augusztus 17. (+/- 2 nap). Ekkor nagyon érdemes indítani a nagyobb, komolyabb vállalkozásokat, érdemes a nagy döntéseket meghozni. Ugyanis együtt áll a Nap és a Felszálló Holdcsomópont – ez jót jelez. A Lélekkutató Intézet és az Yrisz Klub által alapított Kormányzati Tanácsadó Jósda fontos szerepet kapott az Európai Fiatalok Szövetsége által kezdeményezett „Dialektikus idealizmus” kidolgozásában, ami a XXI. században aktuális eszmerendszer és ideológia. Prezentációja November 7-én várható.

17. Vizes Világbajnokság Budapesten
Az utóbbi évek legnagyobb sporteseményére készül Magyarország. A FINA Vizes Világbajnokság inspirált sok jó fejlesztést mind a sportok, mind a közterületek terén. Nagyon reméljük, hogy a magyar csapat az élmezőnyben végez, drukkolunk, hajrá magyarok! Az ünnepélyes megnyitóra július 14-én kerül sor, a Duna-parton épített színpadon. A tévében is lehet majd követni a sporteseményeket, illetve sok köztéren állítanak fel hatalmas kivetítőket.

Észtország az EU Tanácsának a soros elnöke – július 1.

Nyár a romantika jegyében
Itt a nyári vakáció, a szabadság, üdülés időszaka. Idén a csillagok is a romantikát, a szerelmet, a vidámságot sugallják. Érdemes ezt kihasználnunk, és azokra a rendezvényekre, eseményekre odafigyelünk, amelyek a romantikus életünket, kapcsolatunkat az angyalok világával jobban erősítik!A Víz Világhét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.