Világlátó – 2017. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

Megújulunk, továbbfejlődünk 2018-ban!
Az Európai Sajtószövetség az alapok lerakása után az értelmes jó célok irányában megújul, új dimenzióját hozzuk létre a médiának. Egységesítjük a világnézetünket, a politikánkat, a vállalkozásunkat és a közösségi élményünket olyan alkotásokban, amelyek még tovább segítenek minket. Az EU-s kapcsolataink jó megszervezése immár aktuálissá vált. A Világlátó projektjei: Partner- és Média.party, Rendezvényeken megjelenő Falilap, Hírlevél, Pittbullvárlap, X-Design Centrum és a DNS marketing témáink lényeges újdonságokat eredményeznek. Az értékesítésben is fejlődni fogunk, hiszen a partnereinket bevonjuk a Szponzorszervező Szupercsapatba is. Az Európai Sajtószövetség továbbra is a pozitív mentalitással a konstruktív együttműködés oldalán áll Az EU-EXPO témái ugyancsak hatalmas lehetőségeket biztosítanak számunkra, és ezeket a lehetőségeket felismertük és ki is használjuk. Az egész egységes koncepciónkat az Évnyitó partinkon, 2018. január 29-én ismertetjük. Az Európai Fiatalok Szövetségével együttműködve.

A Szilveszter a szórakozás egyik fontos ünnepe – december 31.
Ilyenkor teljesen lazán vagyunk, párban, barátokkal, egyedül, családdal, csak úgy – mindegy! A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, búcsúztatjuk az óévet, hogy másnap, január elsején, jól kezdődjön az új év.
Minden kedves olvasónknak, partnerünknek, tagjainknak sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!
Európai Sajtószövetség * Európai Fiatalok Szövetsége

“Fölszállott a páva” döntő – december 29.
A hagyományok tisztelete különösen fontos a nemzetünknek. Még a dicsőséges szocializmusban indult a Röpülj páva népzenei, néptáncverseny. A győztesek: Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória:
PENDELY ÉNEKEGYÜTTES
Táncos szólisták és táncospárok kategória:
FODOR MÁTYÁS
Hangszeres szólisták és zenekarok kategória:
PÓSFA ZENEKAR
Táncegyüttes kategória:
KALOTASZEG LEGÉNYTÁRSULAT

Szenteste – december 24.
A Karácsony – Jézus születése – mindenhol a világon nagy ünnep. Családi, de össztársadalmi – a béke, a szeretet, az összefogás egy szebb, jobb világ felé fordulás ünnepe. Ilyenkor érdemes belegondolni, hogy sokkal nagyobb haszna van a családi békének, a baráti összefogásnak, a szeretetnek, mint a feszültségek mesterséges generálásának. A gyermekvárás, a gyermeknevelés is a fókuszban van ilyenkor. Tehát: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak, szimpatizánsunknak, tagunknak, barátainknak, a szépségeknek, a vállalkozóknak is – sok jót a karácsony fa alá …Az eredeti Jézus Krisztusi tanítás lényegét érdemes megismerni: az Ember feletti szinteken, az Angyali szférákban és az Isteni szférában is többen léteznek, alkotnak.

Karácsonyi koncertet ad Edvin Marton – december 23.
A világhírű hegedűművész közvetlenül szenteste előtt dupla előadással kedveskedik a magyar rajongóknak december 23-án 15:00 és 19:00 órától a Budapest Kongresszusi Központban Ave Maria Symphonic Live címmel. Edvin Marton nagyszabású előadásának hangulata megidézi a karácsony meghittségét, és elvezet a hegedűművész epikus világába, ahol igazi ünnepi varázslat várható. “Szeretném megajándékozni a közönségem és rajongóim, egy életre szóló élménnyel. Öt éves korom óta hegedülök, tökéletesítem a hegedű játék művészetét, szeretném átadni adni a virtuozitást, az érzelmeimet és a szeretetemet” – mondta Edvin Marton. A klasszikus zenére épülő show a legjobb zeneszerzőket idézi meg, mint például: Antonio Vivaldit, Niccoló Paganinit, Mozartot és nem utolsó sorban Edvin Marton saját kompozícióit is élvezhetjük. A  két felvonásos produkció nagy szimfonikus zenekarral,  és táncművészettel egészül ki. Az est különlegessége, hogy Edvin Marton 1699-es Antonio Stradivari felbecsülhetetlen értékű hegedűn játszik majd. A világhírű hegedűművész közvetlenül szenteste előtt dupla előadással kedveskedik a magyar rajongóknak december 23-án 15:00 és 19:00 órától a Budapest Kongresszusi Központban. A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg. Fantasztikus  hangulatot ígérnek a szervezők, akik mindig gondosan figyelnek, hogy minőségi szórakoztatást nyújtsanak  a közönségnek.

Megjelent a méltán világhíres Pittbullvárlap karácsonyi száma – december 23.

Téli Napforduló – december 21. 17:30
Nagyon szerencsés csillagzata alakul ki a nagy, pozitív célok megtervezésének, megszervezésének.

Szépkorú művészeket köszöntöttek a szépségek – december 21.
Kis Gabriella: “Egymást segítjük az idősekkel” Az Ódry Árpád Művészotthon lakóinak a még aktív pályatársak adtak műsort, és gyűjtéssel is támogatták őket. Mások mellett Schmuck Andor és a Nemzet Szépe 2017-es királynője is élelmiszercsomagot adott át a szépkorú művészeknek.

World Top Model – december 20.
Különleges, nemzetközi modell-szépségverseny döntőjének ad helyszínt Budapest, a Corinthia Hotelben. A modellek versenyeznek. A fő szervező, Fiore Tondi, olasz divattervező, lapunknak elmondta a sajtótájékoztatón (december 17-én, a Caprice Centrumban tartották), hogy ez a verseny az érzelmekre is hat, a modelleknek fontos, hogy milyen kisugárzása, az emberekre hogyan hat a személyiségük. Negyven ország képviselteti magát a műsoros döntőn, köztük magyar modellel. A lányok már most nagy izgalommal várják a döntőt. Érdekes, hogy nemcsak a szépséget tartják a legfontosabbnak. Ez a verseny is nagykövete a női szépségnek!
A verseny győztese egy kínai modell: Xiao Jiaquin lett.

Erasmus+: újabb rekordév
Az Erasmus program 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek végeztével az Európai Bizottság beszámolt az Erasmus+ program 2016. évi eredményeiről. Az Erasmus+ programról szóló 2016. évi jelentés megerősíti, hogy a program kulcsfontosságú szerepet játszott a közös európai értékekre épülő stabilabb Európa kialakításában. Az Erasmus+ költségvetését az előző évhez képest 7,5%-kal megnövelve az EU minden eddiginél többet, azaz 2,27 milliárd eurót fordított a programra. Ebből az összegből 725.000 európai számára nyújtott mobilitási támogatást külföldi tanulmányokhoz, képzésekhez, oktatási tevékenységhez, munkavállaláshoz, illetve önkéntes tevékenységekhez. Így a jelenlegi program 2014-es kezdete óta immár több mint 2 millióan vehették igénybe a támogatást. 2016-ban a programból 21.000 projekt kapott támogatást, amelyek összesen 79.000 oktatási, képzési és ifjúsági szervezetet érintettek. Mindez 2015-höz képest 15% növekedést jelentett.

Eredményes félévet zárt az EU Tanácsának elnöksége, Észtország
Nagyon sok problémával kellett szembenéznünk, és ezeket csak együtt, összefogva lehetett megoldani. Lényegesen javult az EU gazdasága, a migránsválság kezelése is jó mederbe tért, a társult nemzetek együttműködése szabályozottabb lett. Bár sok még a teendő, de az EU erősödése, fejlődése egyértelmű.

Sportkontroll 
újra Budapesten, most hétvégén! A Sportkontroll profi és amatőr sportolóknak összeállított mentális tréning agykontrollal. Egyszerű, azonnal megtanulható technikák, gyakorlatok, ötletek. Időpontja: 2017. december 16-17. agykontroll@agykontroll.hu Oktató: Domján Áron

Adventi koncert Tokody Ilonával és János Áccsal
Tanyasi lányból lett világhírű operaénekes. December 20-án 19 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes és János Ács, az olasz operarepertoár specialistájaként emlegetett karmester. Az adventi koncerten számos meglepetés várja az érdeklődőket, de Tokody Ilona elöljáróban annyit elárult, hogy világszerte ismert dalokat, operarészleteket hallhatnak majd a nézők.

A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 16-17
2010. december 3-án, a B7-ben, Budapesten került először megrendezésre A Szépségkirálynők Hétvégéje, az Yrisz Klub, a Lélekkutató Intézet és az X-party Központ kezdeményezésre. Ezen a hirdettük meg először az Év Legjobb Szépségverseny díjat, és ekkor kezdeményeztük, hogy hozzunk létre egy európai és fiatalságot erősítő, fejlesztő szervezetet, melynek az Európai Fiatalok Szövetsége nevet adtuk. Ekkor választottuk meg először a Szépségek Királynőjét is.
Idén folytatjuk a hagyományokat, ás kidolgozunk egy lényeges újítást Az Év Legjobb Szépségversenye Díj terén is: előre felkészítjük a szépségversenyek szervezőit, és jó tanácsokkal is ellátjuk, annak érdekében, hogy tényleg méltók legyenek e nemes díjra. A Szépségek Királynőjét idén is megválasztja a szakmai zsűri. eredmények:
A Szépségek Királynője: Maximovits Anett.
Az Év Legjobb Szépségversenye: Miss Hungary.
Konklúziók: a természetbe is visszük a szépségversenyeket. Például a Lovasszínházzal együttműködve. A “Szép a Világ,  benne hazánk, Magyarország!” című filmalkotásunk premierjét a 2018-as Szépségkirálynők Hétvégéjén, december 9-én, Ezüstvasárnapon mutatjuk be. A szépségversenyek között érdemes jól megszervezünk az “Év Legjobb Szépségversenye” címért folyó versenyt, mert ez lényeges innovációt generálhat a szépségversenyek világában.

Miss Írisz választás – december 17.
A Szépség, az Értelmesség és a Kedvesség versenye a Miss Írisz választás, melyet 2002-ben szerveztünk meg először, és azóta minden évben. A fődíj egy különleges Kristálykorona, és természetesen sok ajándék is. Idén egy crossing-party keretében, a Vörösmarty téren kerül megválasztásra a Miss Írisz. 2018-ban a döntő klasszikusan a Szépség Világnapján, október 14-én, a Gálán lesz. Nemzetközi méreteket ölt, hiszen ekkor van az EU-EXPO is, és a Szépség-innováció hete is.
Miss Írisz 2017-ben: Maximovits Anett.

Miss Hungary döntő -december 16.
Divatbemutatókkal, műsorszámokkal, jó kiállítókkal, lelkes közönséggel és 28 szépség-versenyzővel. Az igazi magyar szépségversenyek egyik legjobbika! A helyszín is igazán méltó, az Yrisz Klub Nívódíjas Lurdy Konferencia Központ. Főszervező Répás Lajos lapunknak elmondta, hogy  már a felkészítő táboron, Hajdúszoboszlón, a Hotel Aurumban, olyan különleges színpadi műsoros koreográfiát próbáltak be a lányok, amely filmezésre is kiválóan alkalmas. A megjelent partnerek egyik különleges terméke: elkészítik a Miss Hungary mézét. A szépségek méltán fogják emelni a karácsonyi felkészülés fényét.
Miss Hungary 2017-ben: Hettinger Vivien

A Pénz Világnapja – december 12.
Az emberiség egyik legintelligensebb találmánya a pénz!  Általános egyenértékes, értékmérő eszköz, energia. Jóra használva jót eredményez!

A Jó Istenek Hete – 12. – december 11-17.
Legyünk büszkék az emberiség legnagyobb jótevőire, fejlesztőire! A Jó Istenek Hete is ezt a célt szolgálja, miközben a világnézetünket, valláskultúránkat, ideológiánkat is tudjuk szebbé, jobbá, eredményesebbé tenni. Egy könyv megalkotásába is belekezdünk: “Az emberiség jó istenei” címmel. Az ókortól napjainkig, a földi és az egyetemes világi élet motorjainak számítanak a jó istenek, istennők. Hála nekik!

Almás-csokoládés kávé a legjobbak között
A Kávés Szakma Legjobbjai díjátadó gálán négy kategóriában – kávé, kávézó, barista, kávépörkölő – hirdettek eredményt. Az Umami Coffe Roastery és A Paksi Kávé csapatát az a megtiszteltetés érte, hogy minden kategóriában bekerült a legjobbak közé, amiben indult. Hegedüs László barista nagyon büszke az általa megalkotott kávéra, amely közepén az alma és a körte ízjegyeit hordozza magában, a lecsengése pedig nugátos, csokoládés. A minőség számít, nem a profit Mózsa Ferenc, a kávézóalapítója elmondása szerint A Paksi Kávénak egy év alatt sikerült új irányt mutatnia a kávék terén a környékbelieknek. Olyan kávékultúrát szeretnének meghonosítani, ami nem jellemző az országban.

Fellógatták a szépségkirálynőket
Repülés közben is szexik a Nemzet Szépe lányai. Özer Nóra, a tavalyi Nemzet Szépe győztese, és Biba Kitti, az idei szépségverseny első udvarhölgye kipróbálták a legújabb fitnesz-őrületet, a Bungee fit-et. A Bungee fit egy elasztikus kötél segítségével történő mozgásforma, amit eredetileg táncos fellépésekhez fejlesztettek ki Thaiföldön, de mára a világ számos pontján óriási sikernek örvend. Az ugrások és mozgások végrehajtásában segítséget nyújtó gumikötél egyik végét a plafonra rögzítik, a másik végét pedig a derekat körülölelő övre. Most a Nemzet Szépe korábbi győztesét és idei udvarhölgyét lógatták fel a cél érdekében. Biba Kitti élvezte az edzés minden egyes percét. Elmondása szerint a súlyzóval történő tréningeket egyébként sem szereti, mert nincs benne változatosság.

Lelkes Ásványbörze a Lurdyban – december 8-10.
A karácsonyi bevásárlási láz ezen a hétvégén már közel van a tetőpontjához. Az Ásványbörzére nagyon érdemes kilátogatni, hiszen itt felvonul a szakma színe-java: 230 kiállító mutatja be termékeit. Zömében érdekes, szép ásványok, illetve ékszerek és kellékek lesznek kiállítva. Az egészségterem, a növényvilág, a csillagász boltozat is különleges. Ez egy olyan rendezvény, melyre már túljelentkezés van a kiállítók részéről. Ez nem is csoda, mert nagyon korrektek, alacsonyak standdíjak. A főszervező, az Yrisz Klub Nívódíjas Lelkes András és családja, csapata.
Az Európai Sajtószövetség kezdeményezésére december 8-án, 15 órakor egy érdekes tárlatvezetést tart Lelkes András, bemutatja a csapatunknak a különösen érdekes termékeket.

Női Klub nemcsak nőknek – december 7.
A Csak a nőknek magazin szerkesztősége immár harmadik éve szervez havonta Női klubot. Erre is nagy szükség van, érezzék magukat nőknek  nők!

A Mikulás a Karácsony főpróbája – december 6.
Szent Miklós ünnepén a család, a gyerekek, a barátság van a középpontban. érdemes a kreatív, a szép, a hasznos irányban gondolkodni az ajándékoknál!

Mosonmagyaróvárnál úszta át a Dunát Schirilla György – december 6.
Ráadásul Mikulás ruhában!

Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács – december 4–5.
A Tanács hétfőn várhatóan kialakítja álláspontját az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) megújított megbízatásával kapcsolatban. Emellett a miniszterek áttekintik majd az elektronikus hírközlési adatvédelemről szóló javaslattal kapcsolatban elért eredményeket, és megbeszélést folytatnak a nem személyes adatok szabad áramlására vonatkozó szabályok tervezetéről. A Tanács kedden számba veszi, milyen eredmények születtek a mobilitási csomagra irányuló javaslatok piacra jutási és szociális vonatkozásai terén, valamint megbeszélést folytat az úthasználati díjakra vonatkozó javaslatokról. A miniszterek áttekintik majd, hogy milyen eredményeket sikerült elérni a légi közlekedés terén zajló verseny védelméről szóló javaslattal kapcsolatban. A Tanács várhatóan három témáról fogad majd el következtetéseket.

Természetgyógyász Magazin Karácsonyi fesztiválja – december 3.

A szakma legrangosabb találkozójának is számít ez a fantasztikusan jó rendezvény, melyet idén már a 21. alkalommal celebrálja a Természetgyógyász Magazin csapata, dr. Görgey Katalin főszerkesztő vezetésével. A Villányi úti Konferencia Központban, négy szinten jelenik meg több száz kiállító, és az előadótermekben folyamatosan mennek a hasznos, érdekes előadások. Középpontban a természetes egészségkultúránk van, diagnosztika, terápia, tanfolyam, tréning, eszközök seregszemléje is ez a fesztivál. Érdemes eljönni kicsiknek és nagyoknak, mert még a karácsonyi ajándékok nagy részét is meg lehet venni itt. A jóslás, a grafológia, a kiropraktika, a masszázs, a gyógyteák, az asztrológia, a zeneterápia, az atlasz-korrekció – ezek is nagyon sok embert, érdeklődőt vonzanak. Ez a rendezvény Nívódíjas, és jól szolgálja az emberi szellemi-testi képességek egészségesebbé tételét, fejlesztését.
Üzenet az emberiségnek: Természetesen élni = jól élni!

Prima Primissima díjátadó gála – december 1.
Kik lesznek a legjobbak a legjobbak között? Erről szól ez a rangos díjátadó gála, Demján Sándor a VOSz elnöke kezdeményezése. Több kategóriában hirdetnek győztest. A 2017-ben méltán kiérdemelték a Prima Primissima Díjat:

A Kínai Népköztársaság miniszterelnöke találkozik az EU 16 tagállamának vezetőivel – november 27.
Különösen fontos és haszno Magyoroszágnak is, az Európai Uniónak is a jó kapcsolat Kínával. hatalmas kultúrával és mostanra jó technikával, gazdasággal rendelkezik a szocializmust építő Kínai Népköztársaság. A gazdasági együttműködésnek 1 milliárd eurót alapozott a kínai kormány.

Digitális Pedagógus Díjakat adott át a Tempus Közalapítvány.
Időutazás Süsüvel, „szerethető” múzeumok, interaktív tananyag-feldolgozás természetismeret órákon. Néhány téma, amely a tanárok kreativitását dicséri, népszerűsíti az iskolai IKT eszközhasználatot, és amelyek kitalálói olyan pedagógusok, akiknek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerte el a Tempus Közalapítvány. Az 5 éve elindított Digitális Módszertár arra hivatott, hogy az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket kreatív és innovatív módon alkalmazó tanárok ötlettára legyen. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak el másoktól. A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használata által.

A Nyilas jegyébe lép a Nap – november 22.
Különlegesen szerencsés csillagzat alakul ki, melyben a pozitív kommunikációnak, az erotikának és a közösségi életnek van kedvező háttere.

Tárgyalás az EU Tanácsának következő elnöke, Bulgária képviselőivel.
Takács Szabolcs, az Európai Uniós ügyekért felelős államtitkár bolgár kollégákkal egyeztetett a fontos prioritásokról: az EU bővítése, a migráció, a digitalizáció és a 2020 utáni gazdaság voltak a Fókuszban.

Super Woomen 2017 – november 21.
Különleges díjak átadására került sor a csodaszép Művészetek Palotájában, a www.wmn.hu és a BMW jóvoltából. A legbátrabb nőket díjazták. Az ötletgazda az ismert műsorvezető D. Tóth Krisztina: “Értékeljük a közöttünk élő nagyszerű embereket, a bátor nőket!” A műsorban egy különlegesség nagyon tetszett mindenkinek: improvizatív humoros stand-up csapat játszott el szituációkat, extrém helyszínekre adaptálva (pl. Északi sark, Parlament, Akadémia)

A Gyermekjogok Világnapja – november 20.
Az UNICEF kezdeményezésére ezen a napon is figyeljünk jobban a gyermekekre, hogy jobban élhessünk!

A Testkultúra hete – november 20-26.
Amire most különösen fókuszáljunk: A megfelelő és rendszeres testedzés, a jó alvás, a helyes táplálkozás és a szórakozás.

Átadták a 2017-es Országos Fiatal Vállalkozói Díjat
Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. A díjat idén a 27 éves Suppan Márton, a Peak Financial Services tulajdonosa nyerte el, akinek cége több mint száz országban nyújt online pénzküldő szolgáltattatást. Pénteken zárult a 171 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a kilencedik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

A grafoterápia legújabb vívmánya
Már több mint húsz évvel ezelőtt dolgoztuk ki a grafoterápia1. fokozatát, melynek lényege, hogy ha változtatunk, javítunk a kézírásunkon, pl. szépen írjuk ki a k-betűt, akkor az visszahat a pszichénkre is, jótékonyan. Mára már nagy fokozata volt ismert a grafoterápiának, és most az ötödik szintet is publikáltuk a Grafológusok Konferenciáján. Ennek a módszervek az a lényeges, hogy bal kézzel írjunk valami fontos, lényeges tervet, kérdést, problémát, szándékot, és a leírtak a jobb agyféltekénkre hatva indukálnak hatékonyabb problémamegoldást, kreativitást. Éljünk szebben, jobban!

Esküvőkiállítás a Lurdy Konferencia Központban – november 18-19. A jó párkapcsolatok az esküvő szertartásokkal is gazdagabbak lehetnek. Szerencsére nagy a kínálat az esküvői szertartások és technikák terén. Érdemes tájékozódnunk az ilyen jó rendezvények kínálatáról!

Magyar Írástanulmányi Társaság Konferenciája – november 18.
A magyar kézírás tartalmazza a legtöbb információt a duktorról: egészség, viselkedés, kapcsolatok, viszonyulások, múlt-jelen-jövőkép, tehetség, sok minden látszik egy kézírásban. A magyar kézírás sokkal több információt rejt, mint bármely más nyelv írása. A Lélekkutató Intézet már olyan fejlesztéseket is prezentált, mint pl. a grafoterápia, a grafojóslás, a grafo-divat-design, a grafo-masszázs, stb. És a kibernológia tudománya is nagyrészt a grafológiából lett kifejlesztve.
Érdemes rátekintenünk a nagy magyarok kézírására, hiszen sok jót tanulhatunk Arany Jánostól, Petőfi Sándortól, Kádár Jánostól és másoktól. A mostani konferencia is a hagyományokra épít.

Startol a Fölszállott a páva – november 17.
Még a dicsőséges szocializmusban indult ez a nagyszerű versenysorozat, melyben a magyar népzene, dal és tánc van a fókuszban. Az M’-en lesz látható péntek esténként, egyenes adásban. Jó a szervezés, az biztos, és színvonalas produkciók lesznek, ez is megjósolható!

Jubilál a Fiatal Vállalkozók Hete – november 13-16.
Tizedik alkalommal rendezik meg a gazdasági utánpótlás-nevelés kulcseseményét – ezen múlhat a KKV szektor jövője. Tízéves a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ),és idén tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. November 13-17 között országszerte (Budapesten az Iparművészeti múzeumban) ingyenes előadásokkal inspirálják a fiatalokat és  idén is őszintén, és kendőzetlenül kerülnek terítékre a legégetőbb témák. A FIVOSZt jó szívvel tudjuk ajánlani a fiatal vállalkozó szelleműeknek, mert a csapat pozitív mentalitású és nagy szakértelemmel rendelkezik, és folyamatosan fejlődik. Az elnök, Kovács Patrik, Nívódíjas tagunk, hatalmas teljesítménye, hogy a Fiatal Vállalkozók Hete immár nemzetközi méreteket öltött: 170 országban van ekkor a FVH. Az idei FVH-t Inotay Petra csapata szervezte. További sok sikert kívánunk a fiatal vállalkozóknak! Részletek: www.fivosz.hu

Átadták a Védőnők a gyermekáldásért díjat
Páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem eredményesen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A kitüntetést Ács Rozália és Terényiné Bicsák Ágnes vehették át Novák Katalintól, az EMMI Család és Ifjúsági ügyekért felelős államtitkárától. A védőnői díjat a Babacsalogató alapítvány adományozta. A díjátadást megelőző sajtótájékoztatón az alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Ősapay György bemutatta az alapítvány népszaporulatot segítő célkitűzéseit, ennek oktatási terveit, valamint beszélt a Babacsalogató ambulanciák rendszerének elindulásáról.

A Magyar nyelv napja – november 13.
A beszéd és az írás az emberiség egyik legintelligensebb alkotása. A magyar kézírás pedig a leginformatívabb, a személyiségről a legtöbbet mutatnak. A magyarul való gondolkodás – mindenkire igaz, de minden nép más nyelven fejezi ki gondolatait. Legyünk méltán büszkék anyanyelvünkre!

Különleges, finom méz lett az EU-EXPO hivatalos méze
A Sghubert méhészet terméke kapta meg az elismerést. Nagyon érdekes komponensei vannak, melyek együtt még sehol nem szerepeltek: a virágpor, a méhpempő és a propolisz. Nagyon egészséges, tápláló, javítja a memóriát, és ínyencségnek számít.

Szponzorszervező Szupercsapat tanácskozása – november 13.
Sok jó rendezvény van manapság, ám egy nehézséggel mindenkinek számolnia kell: a szponzoráció szervezése manapság nem olyan egyszerű. És a sok probléma miatt a szervezők is frusztráltak lehetnek. Egy nagyszerű újításunkkal, a Szponzorszervező Szupercsapattal viszont sok probléma könnyen megoldható, különösen a partnerek, a közönség, a műsorszámok szervezése terén. A “kommandó” 10-15 rendezvény szponzorációját segíti, egy potenciális szponzornak 4-6 rendezvényen való megjelenést is tud ajánlani, kedvezőbb áron, reklámokkal. Ezzel mindenki jól jár: a szponzor, a rendezvény és a “kommandó” is. A nagy siker, nyereség előre megjósolható! Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Vállalkozók Klubja, az EU-EXPO, a Diákok és Vállalkozók Fóruma van benne a kommandóban, de külsősök is jelentkezhetnek, a konstruktív együttműködés jegyében.

A Sztárban sztár győztese Horváth Tamás lett – november 12.

A Fidesz Kongresszusa – november 12.
Újraválasztották a korábbi elnökét, Orbán Viktort. Reméljük, demokratikussá válik a Fidesz!

Országos Edzettségi Tesztnap – november 12.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy évről évre egyre edzettebbek legyünk, egyre egészségesebbekké váljunk! Ennek érdekében is találtuk ki még 2009-ben, a TesTudaT Konferenciánkon, az Országos Edzettségi Tesztnap rendszerét. Ennek lényege röviden: öt alapgyakorlatot (fekvőtámasz, felülés, egyensúlyozás, célba dobás, futás/guggolás) kell elvégezni. Normaidő általában 1 perc. A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a nirma, azért, mert hisszük, valljuk, hogy ezt az edzettséget meg lehet őrizni, el lehet érni akár 70 éves korban is. Évente kétszer szervezzük meg az Országos Edzettségi Tesztnapot, májusban és novemberben. De ajánljuk mindenkinek, hogy havonta egyszer önmagát letesztelje, és az eredményeket rögzítse. Ha egy tesztnek az eredménye alacsony, nem baj! Arra kell törekedni, hogy legközelebb jobb legyen az edzettségünk! A témagazda az Európai Fiatalok Szövetsége, főtámogatónk a Magyar Köztársaság Kormánya. Erőre magyar!

Laharo-party – november 11. és 18.
A szórakozáskultúránk új dimenzióját jelentheti a Laharo-party, melyet először még ebben az évszázadban, 2008. május 15-én szerveztünk meg. Az Európai Fiatalok Szövetségének stratégiája, hogy a világot szebbé, élvezetesebbé tegyük. A Laharo-party és a Quantum-diszkó is ezt a célt szolgálja. A nagy expanzió a 2018-as Évnyitó-partinkon indul. Ez év november 18-án az ezotériával is kombináljuk a Laharo-partit: grafotánc is lesz!

A Jó Istenek Hete – november 6-12.
Különösnek tűnhet, de igaz: ha van egy isten, aki ráadásul a férfi princípiumhoz tartozik, akkor szükségképpen kell legyen egy istennő is, a párja. Duálpárok. Sőt, akkor kell legyen több isten is. Ezt a hitünket a tapasztalataink bebizonyították. Tehát a továbbiakban már nem hitkérdés számunkra a több isten létezése, hanem a világnézetünk alapját is képezi ez a tény. A jó istenekben meg lehet bízni, az embernek, a társadalomnak, az emberiségnek a fejlődését, erősödését, sikerességét támogatják. Ezért pedig köszönet és hála jár nekik! A Jó Istenek Hete kezdeményezésünk – Európai Fiatalok Szövetség égisze alatt – tíz próbát már kiállt. Most újabb fejlesztéseket tervezünk, például a misztériumok terén. November 7-én ezt is megtanácskozzuk.

Éljen November 7! A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulója
Az emberiség fejlődésének új, jobb szakaszába lépet 1917-ben, amikor is Oroszországban kitört a forradalom, és a kommunisták vették át a hatalmat, a nemzet irányítását. Vlagyimír Iljics Lenin elnökletével a Szovjet Kommunista Párt

egy olyan világot teremtett, amelyben az ember 99%-a fejlődhetett, válhatott élete pozitívvá. Sőt a társadalomnak is lett rendszerszintű jövőképe: a kommunizmus. Habár az emberiség eddig még csak a szocializmusig jutott el, és a kommunizmus hatalmas jó cél, az biztosan látszik, hogy eddig egyetlen társadalmi rendszer sem bizonyult jobbnak, mit az igazi szocializmus, vagy a nyolcvanas évek dicsőséges szocializmusa. Fontos tehát emlékeznünk a hősökre, és megünnepelnünk a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulóját. Örök dicsőség a hősöknek! Világ proletárjai egyesüljetek!

Elkezdődött a 3-as metró felújítása – november 6.
Az eredeti metrószerelvények még a szocialista Szovjetunióban készültek, a Mityisinszkij Masinosztroityelnij Zavodban. A szocialzmus dicsőíti az a tény, hogy négy évtizednyi folyamatos üzemeltetést kibírtak a szerelvények. Mostan már az aluljárókat, a mozgólépcsőket, az állomásokat is fel kell újítani. Az első szakaszban Újpest központ és a Lehel téri állomás között regenerálják, kb. egy éven át. És reméljük, hogy egy még jobb közlekedési rendszerünk lesz a felújított 3-as metróval!

UFÓ Konferencia – november 4.
A nemzetközi UFÓ szövetség egyik legaktívabb, legeredményesebb tagja a Magyar UFÓ Szövetség, melynek vezetője Kalmár János, aki az Yrisz Klub Nívódíjas tagja. A mostani konferencián neves előadók tartanak világritkaság-számba menő különlegességeket. Az, hogy az emberiségen kívül, túl létezik más intelligens világ, már az ókori Egyiptomban, az indiánoknál is tudott volt. Az UFÓk létezése szükségessé teszi a világnézetünk fejlesztését. Egy modern, XXI. századi civilizációnak előre és a nagyvilág felé kell fordulnia. Ezt támogatja a konferencia is.

Mindenszentek Napja – november 1.
Különleges csillagállás is erősíti az angyalok világát és a szentek szellemét. Ezen a napon arra is kell gondoljunk, hogy az ember szelleme túléli a test elvesztését, és ha jól viselkedett a földi életében, akkor az angyalok befogadják.

A reformáció 500 éves! – október 31.
Ezen a napon, pont 500 évvel ezelőtt függesztette ki a katolikus vallás megreformálására szánt 95 tételét Luther Márton. Azóta már önálló egyházként is működik  reformáció. A napjainkra tartozó üzenete: az emberiség fejlődése és a valláskultúra fejlesztése együtt kell haladjon!

Olimpiai Bajnokok Klubja
A sporttörténeti jelentőségű javaslat, az 1992-es olimpia évének végén, a MOB tisztújító közgyűlésén hangzott el. Az örökifjú “Butykó mester”, azaz Lemhényi Dezső indítványozta, hogy jöjjön létre az Olimpiai Bajnokok Klubja. A kedvező fogadtatás nyomán, dr. Móna István öttusázó olimpiai bajnok, jogi közreműködésének köszönhetően elkészült az alapszabály, és 1993 szeptemberében megalakult a világszerte csaknem egyedülálló klub.

Nemzeti ünnepünk – október 23.
Az 1956 októberi forradalom lényege az volt, hogy egy jobb, igazságosabb rendszer legyen, és a népnyúzó diktátorokat el kell törölni. Az ünnep során emlékezzünk z igazi hősökre!

A kínai kommunista párt kongresszusa – október 23.
A legnagyobb, legnépesebb politikai párt a Kínai Kommunista Párt, melynek 19 Kongresszusán lényegesen megújították a szocialista társadalom rendszerét. A nyitottság mindenképpen hasznos és jó.
Sok sikert kívánunk a kínai népnek a szocializmus építésében!

21. Békéscsabai Kolbászfesztivál – október 19-22.
Kétféle kolbász közismert: a gyulai és a csabai. A mostani fesztiválon bizonyossá válik, hogy a magyar kolbász világhíresen finom. A kolbászfesztivál különlegességei: kolbásztöltő verseny, műsoros vigadalom, sok-sok kiállító, jó hangulat.
Az Európai Sajtószövetség elnöke is részt vett a rendezvényen, sőt a zsűri tagjaként belülről is megfigyelhette a rendezvényt, amely nagyon népszerű, és már átlépte a határokat is. Sokan jöttek külföldről, hogy indulhassanak a kolbásztöltő versenyen, melyre 753-an neveztek.

Jótékonysági koncertet ad Mahó Andrea
Az Artisjus-díjas magyar színésznő, énekesnő november 23-án, csütörtökön 19 órától lép színpadra a Pesti Vigadóban. Koncertjének sztárvendégei Koós Réka, Miller Zoltán és Bebe lesznek, a bevételből  a Korszerű szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítványt támogatja. A közhasznú alapítvány kiemelten támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai tevékenységének fejlesztését, de egyéb területeken is aktívan segíti a szülészet és a nőgyógyászat fejlődését. Mahó Andrea koncertjén  szinte minden stílus képviselteti magát, a komolyabb műfajtól a pop-on át a rockzenéig.

Európai Unió csúcstalálkozója – október 19-21.
Nemzetünk otthona az EU, itt élünk, fejlődünk. Ezért különösen fontos az Európai Parlament ülése. A migránsválság megoldására, a gazdasági együttműködésre, az infrastruktúra fejlesztésére különösen fókuszálnak a képviselők, a tagországok miniszterelnökei.

Útjára indult az almakampány – október 19.
Az elmúlt év kedvező tapasztalatai alapján második alkalommal szervez almafogyasztást ösztönző kampányt közösen az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A „Harapjon rá – alma és holnap” szlogent hirdető akció során november 18-ig öt kiskereskedelmi áruházlánc vásárlói kóstolhatják meg a friss és ízletes hazai gyümölcsöt. Ezt követően sporteseményeken, workshop keretében és az óvodásoknak szóló mikulásünnepségeken és nyugdíjas napokon folytatódik a promóció.
Egy nagyon érdekes tudományos felfedezés, a Lélekkutató Intézet részéről: Az alma az álmot is javíthatja! A módszer egyszerű: vegyünk egy almát, lefekvés előtt fél percig tartsuk a kezünkben, és erősen gondoljunk egy minket érintő, érdeklő feladatra, problémára, melynek keressük a megoldását. Azután tegyük az ágyunk mellé. Másnap reggel, felkelés után fogyasszuk el, és közben eszünkbe jut a megoldás, amit megálmodtunk! Ez a módszer természetesen más gyümölccsel is működhet.

Az autótechnika csúcstalálkozója a Hungexpón – október 18-21.
Szinte mindenkit érint, érdekelhet az autóvilág technikai újdonságai. Ennek rangos seregszemléje van a Hanugexpón. A szakmának azért nagyon jó, mert aktuális rálátást, információkat kapnak a legújabb fejlesztésekről, és tudnak egymással hasznos kapcsolatokat kialakítani. A nagyközönség pedig főleg a gépkocsival rendelkezők köréből jön, és számukra a megbízhatóság, az újdonság és a megfelelő árak a mérvadóak. Persze műsorosk, előadások is emelik ennek a nagy vásárnak a rangját.

100 éves a magyar akrobata, az Eötvös cirkusz alapítójának a felesége
További sok jót, egészséget kívánunk a művésznőnek, aki szépen példázza, hogy meg lehet érni a 100 ávet is egészségesen. A cirkuszművészet ehhez nagyban hozzájárul.

Sebastian Kurz lett az osztrák miniszterelnök – október 16.
Az ausztriai választások világújdonságot eredményeztek: egy 31 éves fiatalember lett Ausztria új miniszterelnöke. A legfiatalabb a szakmában. Reméljük, hogy tevékenysége jó, hasznos, eredményes lesz! Sok sikert kívánunk az új kabinetnek!

A Jó Istenek hete – 10. – október 9-15.
Ha van egy isten, aki Atya, akkor legyen párja, Anyaisten, sőt legyenek többen. A Jó IStenek Hetében egy teljesebb, jobb, szebb, élhetőbb világra fókuszálunk. Hitvilágunkat mi magunk bővíthetjük. A lényeg, hogy a pozitív világképünk, emberi, közösségi kapcsolataink fejlődjenek, erősödjenek. Minden jókat kívánunk a jó isteneknek! Különleges misztériumot is celebrálunk A Szépség Világnapján, X. 14-én, amit rendszeresíteni is fogunk.

A Szépség Világnapja – október 14.
A Szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a Világ megünnepelje! A zene is szép, a tánc is, a vers is, a táj is. A lányok, a nők is szépek. Ennek megünneplését 2003-ban kezdtük el, a Magyarok Házában. Napközben expót szervezünk, benne tanácskozás, virágkötészeti verseny, Lutrimusz-kaszinó, Afrodité Galéra. Este Gála, benne Miss Írisz választás, a Kristálykorona műsora a szépség istennőinek tiszteletére. A szépségversenyünk zsárijének elnöke Fortuna a szerencse istennője. A műsorban divatshow és együtt zenélés. Idén a Városligetben tartjuk. A Budapest Maraton helyszíne is a tér. A testkultúra és a szépség nagyon összekapcsolódik!

EU-EXPO 2017 – október 11-15.
Komplex rendezvénysorozattá fejlődött az EU-EXPO, melyet 2018-ban szervezünk valóban nagy, nemzetközi rendezvénnyé. Idén tervprezentációs tanácskozásokkal a szervezést készítjük elő, tervezzük meg. A nyitó napon, október 11-én, Partner-és Média-partit, EU-EXPO Klubot tartunk. A második nap a Feltalálók és Újítók Napja lesz – hogyan tovább? ezt megbeszéljük az Atlasz-kabinetben. A harmadik nap  szórakozásé, a Humoros Némafilmek Fesztiválja, A Pálinka testvéreinek Találkozója. A Szépség Világnapja X. 14. klasszikus rendezvényünk, jövőre ez is világméretűvé válik. A záró napon összefoglaljuk a konklúziókat, és a terveinket komplettáljuk. Utána elkezdődik a 2018-as EU-EXPO megszervezése, ami október 8. és 14. között lesz. Továbbra is X-party1 szisztémában valósítjuk meg az EU-EXPÓt, a témagazda az Európai Fiatalok Szövetsége. Lényeg: az alkotó társadalmat építjük. Konstruktív együttműködésben.

32. SPAR Budapest Maraton – október 14-15.
A 42 kilométeres táv lefutása már önmagában is nagy eredmény, hát még versenyben, normaidóre! A futás során az futó kétméterenként átlépi a Hartmann hálót, ami behálózza bolygónkat. És egy jó impulzust ad a sejtjeinknek, élteti azokat. A Budapest Maratonon már hagyomány, hogy kisebb távok is vannak, pároknak és családoknak is van verseny. Két napos a nagyszerű rendezvény. Szombaton is vannak versenyek, de az igazi, a nagy maratonra vasárnap kerül sor. A kiegészítő programok, műsorok, kiállítók igazi fesztiválhangulatot biztosítanak. Kocsis Árpád ügyvezető-versenyigazgató és csapata minden évben nagyon jó, sikeres ezt a versenyt is, amit lehetne nevezni a futás ünnepének is.
Eredmény:

Népi játék napja – október 9.
Gyerekek, ifjúság, családok, pedagógusok figyelem!!! Már most lehet jelentkezni! A népi játék napja, Balatoni Kata (egyetemi  tanár, néptánc-pedagógus, programgazda, számos szakmai sikerkönyv írója, itthon és nemzetközi szinten ismert és elismert) nevéhez kötődik, akinek módszertana  fantasztikus sikereket ért el szerte a világban és folyamatosan növekszik az érdeklődők száma. Elhivatottsága,  hitelessége, tudása kiemelkedő. A magyarságot megélni, tanítani, fejleszteni és élvezni!!! Ezúttal játékra invitál! Szóljon egy nap a játékról, pedagógiáról, értékről és legfőképpen a gyerekekről! A magyar népi játék kimeríthetetlen pedagógiai eszköztárként van jelen mindennapjainkban. Fejleszt, nevel és ismeretet közvetít. E nap célja, hogy a világ minden pontján az önfeledt játéké legyen a főszerep. Ismertessük meg tanítványainkkal, gyermekeinkkel a magyar népi játék sokszínűségét, értékét, élményét!
Csatlakozzatok eseményünkhöz, tanuljátok meg 2017 játékait, és az élményeken kívül ha kedvetek tartja, vegyetek részt játékunkban is a sok-sok nyereményért! A kezdeményezéshez már több mint százan csatlakoztak, 8 országból, a Kárpát-medencéből és a tengerentúlról egyaránt.

Fittbalance Aréna – október 7.
Szinte a semmiből fejlődött fel, vált nemzetközi hírűvé a fittneszszövetség rendezvénye, Huber István és Bara Csaba vezetésével, a FittBalance. Sok jó kiállítónak az a véleménye, hogy már megjelenni is érdem, és nagyon hasznos. A Papp László  Sportcsarnok megtelik sportolni vágyókkal, egymást váltják az aerobik, a zumba, a fittkid oktatók a színpadon, és a küzdő téren több százan követik a mesterek utasításait. Jó ez a rendezvény, mert bizonyítja, hogy nagyobb az igény a kultúrált szórakozásra, a testedzésre. Hagyomány, a Miss Fittnesz választás is, ami bizonyítja, hogy a szépségre is jól hat a sport.

Music Expo – szeptember 6-8.
A zene mindenkié! Jó zenére jót táncolni jó – tartja a Laharo-party szellemisége. A zenekultúránk fejlesztése nagyon aktuális. Ebben segít a HAMOSZ nívódíjas rendezvénye a Music EXPO. Főszervező: Andrásik Remo, aki kitalálta a “Hangszert a kézbe!” mozgalmat is. Szenzációsan jó kezdeményezés. Egy hangszeren való játszani tudás hozzátartozik az átlagos műveltséghez. A hangszergyártók nagy seregszemléjei is ez a Music Expo. A kézi hangszerek – furulya, dob, citera, hegedű, cimbalom, zongora, stb. stb. – megjelennek az elektromos technikák. A legújabb szintik, hangkeverők, lejátszók lssan a mai kultúránk részévé válik. Gyerekeknek is különösen ajánlható ez a rendezvény, mert ha valaki jó időben, gyerekkorában megismerkedik a hangszerekkel, könnyen megkedveli, és sikeres zenésszé válhat. Ami jó önmagának és a környezetének is. Hangszert a kézbe!

5. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban – október 7-8.
Az ásványok, féldrágakövek, ékszerek, díszítések hatalmas seregszemléjét mindenkinek ajánlhatjuk. Gyerekeknek lesz képességfejlesztő festészet, ásványokkal, felnőtteknek a csillagvizsgálat mellett érdekes bemutatók, előadások az ásványok világáról. A rendezvényen kiválasztjuk az “Esemény ásványát” – A Szépség Világnapjára, az EU-EXPÓra, a Miss Írisz választásra. Különlegességekre.

Idén dupláz Magyarországon az Oktoberfest – október 5-8.
A világ legnagyobb sörfesztiválja idén ötödik alkalommal látogat el Budapestre, valamint első alkalommal Szombathelyen is ellátogat.  Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja. A rendezvényt más országokban is megrendezik: München, Párizs, New York és Sydney után 2017-ban az Oktoberfest ötödik alkalommal érkezik Budapesten. A szervezők 2017. október 5. és 8. között várják a sörök és finom ételek szerelmeseit a budapesti Kincsem Parkban. A legnagyobb őszi sörünnep hatalmas területén óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramli zenéivel, hivatalos Paulaner Oktoberfest Shoppal, kalandparkkal, és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Az Oktoberfest Budapest négy napja alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.2017. különleges év a magyar Oktoberfest számára, hiszen idén Budapest mellett  a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13-15 között.

FULL MOON PARTY – október 5.
Útjára indul a Morrison’s 2 vedonatúj party-sorozata: a Full Moon Party! Találkozzunk minden holdtöltekor és tegyük felejthetetlenné egy hatalmas bulival! A Morri2 house terme UV fénybe borul, és mindenki kedvére világíthat a sötétben!

A Zene Világnapja – október 1.
1975-ben javasolta Yehudi Menuhin az UNESCO-nak, hogy a zene legyen tárgya, alanya egy világnapnak is. A zene a zaj antagonistája, gyógyhatásai bizonyítottak, és nemcsak a zenehallgatás, hanem az aktív zenélés is terápiás értékű, hiszen az alkotás, a szórkozás élteti, fejleszti az embert!

Digitális csúcstalálkozó, Tallin – szeptember 29.
A csúcstalálkozó platformként szolgál az EU vezetői számára, hogy megbeszéléseket folytassanak a digitális innovációról, illetve annak a biztonságra, az e-kormányzásra, az iparra, a társadalomra, valamint a gazdaságra gyakorolt hatásairól.

Kutatók Éjszakája – szeptember 29.
A tudomány a fejlődés agya. A kutatók a vezetők. A Lélekkutató Intézet a szellem – tudat – test világának fejlesztésére fókuszálva sok nagyszerű kutatási eredménnyel büszkélkedhet.

Európai Sporthét – szeptember 25 – 31.
A mozgás öröm. Ha tudjuk, hogyan, mikor, mit, mennyit, akkor leginkább!

Ismét Angela Merkel lett a Német Köztársaság elnöke – szeptember 24.
A CDU-CSU vezeti továbbra is Németországot. Koalíció kialakításában most elkezdődtek a tárgyalások. Angela határozotan kiáll az EU mellett, és barátságos, konstruktív szemlélete dominál hazájában. Megérdemelten győzött, és további sok sikert kívánunk Angelának és a német társadalomnak!

Szakmát váltott egy napra Hajas László
Mesterszakács lett a mesterfodrászból Hajas László egy teljes napra átvette Wossala Rozina sztárséf helyét a Kishusom nevű éttermében. A mesterszakács feladata volt a bevásárlás és az aznapi különleges menü összeállítása is, de egyáltalán nem illetődött meg a kihívástól. Hajas László volt az egyik főszereplője a Schweppes kísérletének, amelyben három ismert személyiség cserélt életet egy nap erejéig. Ő főzött, Bártfalvi Sándor, a Mary PopKids frontembere fodrászként próbálhatta ki magát, Wossala Rozina mesterszakács pedig énektudását csillogtathatta meg.

Döntött a NOB: 2024-ben Párizsban, 2028-ban Los Angelesben lesz Olimpia
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlése döntött Limában: Párizs rendezheti a 2024-es, míg Los Angeles a 2028-as Nyári Olimpiai Játékokat. Thomas Bach, a NOB elnöke történelmi döntésként értékelte a voksolást, mely 11 évre biztonságot jelentő meghatározója az olimpiai mozgalomnak. A helyszínen van Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, dr. Aján Tamás tiszteletbeli NOB-tag és Gyurta Dánie NOB-tag, a MOB elnökségének tagjai is.
Egyik fontos célunk, hogy a 2024-es Párizsi Olimpián sikeresen meg tudjuk rendezni az Olimpia Szépe választást, mint az olimpiák egyik moduljaként. A 2020-as Tokiói Olimpia idején még Magyarországon szervezzük meg, immár negyedik alkalommal az Olimpia Szépe választást, félig hivatalosan. A nemzetközi együttműködés és az EU-s kapcsolataink fejlesztése révén nagyon illő lehet Párizsban, az Olimpián egy világra szóló szépségversenyt megvalósítani. A szépség, az erő, az értelem, a kedvesség – nagyon is összefüggnek egymással!

OMÉK Szakmai Nap – szeptember 19.
Hogyan kezelhetők a mezőgazdaság kockázatai? A mezőgazdasági kockázatkezelés magában foglalja az időjárási, a piaci és a pénzügyi kockázatok kezelését is. Ezekkel a termelőknek egyre inkább számolniuk kell a biztonságosabb és versenyképesebb termelés érdekében. A mezőgazdasági kockázatokról és ezek kezeléséről az I. OMÉK Szakmai Napon, szeptember 19-én is szó lesz, ahol Kemény Gábor, az Agrárgazdasági Kutató Intézet igazgatója tart előadást “Az agrárium egy kockázatos üzlet! Kockázatkerülési útvonaltervezés” címmel. Az OMÉK nagyszabású, jó rendezvény, két évente szervezik meg a Hungexpón. Idén szeptember 20. és 24. között. Vállalkozóknak, kereskedőknek, őstermelőknek, ínyenceknek, családoknak – szinte mindenkinek ajánlható nagy rendezvény az ONÉK.

Európai mobilitási hét – szeptember 16-24. A mozgás, a természetjárás szórakozva nagyon jó, egészséges.

Budapesti Nagy Sportágválasztó – szeptember 15-16.
Minden lehetőség adott, hogy gyakorlatban megismerkedj 115 sportággal Budapesten, a X. kerületben, a  Merkapt Sportközpontban. A  első, pénteki napja kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati, „családi” napon pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben életed részévé válik. Érdekességképpen lesz rajzverseny is!

Nemzeti Vágta – szeptember 16-17.
Ez egy különösen érdekes, izgalmas, jó rendezvénysorozat.A budapesti döntő klasszikusan a Hősök terén van. És körülötte 200 kiállító – pestiek és vidékiek – mutatják be népművészeti termékeiket. A hangulat tobzódik, amikor a döntőre kerül sor, vajon ki lesz az idei győztes vágtázó, illetve fogathajtó. A szervezők jó műsorral is gondoskodnak arról, hogy mindenkinek élmény lehessen a Vágta.

Az Európai Bizottság elnökének évértékelője – szeptember 13.
Jean-Claude Juncker, az EB elnöke, impozáns, jó hangulatú és optimista beszédében kiemelte, hogy az Európai Uniónak a demokrácia az alapja és a nemzetek együttműködése. Természetesen meg kell védenünk magunkat az illegális és alaptalan bevándorlástól, de a humanitárius megoldásokat is alkalmaznunk kell azokkal, akik valóban menekültek. A tudást az oktatás fejlesztésével és az innováció támogatásával tudjuk erősíteni. Az EU számít Magyarországra is, és a V4-ekre is, de a nemzetközi egyezményeket mindenkinek be kell tartani. Az tény, hogy az európaiak nagy többsége EU-párti. Ez jó hazánknak is, az EU-nak is.

Before-party – szeptember 12.
A rendezvényeknek általában van after-partija, melyeken levezetik a rendezvény feszültségeit, összefoglalják az eredményeit. Még 2005-ben kitaláltuk, hogy legyen before-party, azaz előpartija a Szépség Világnapjának (X. 14.). Klasszikusan szeptember 12-én, Mária napkor tartjuk. A mostani alkalommal az EU-EXPO (X. 11-15.) előpartija is lesz, plusz kombináljuk összevont sajtótájékoztatóval és partnereink bemutatásával.  A lényeg: konstruktívan együttműködve a sikerességért, a jó közösségért. Helyszín az Yrisz Klub Nívódíjas Lurdy konferencia Központ. Megválasztjuk a Party Szépét, a Miss Írisz választás égiszében. Mátyás Barbara lett.

A Jó Istenek Hete – 9. – szeptember 11-17.
Az Európai Fiatalok Szövetségének Alapelveivel összhangban a világnézetünk fejlesztése, tágítása. Az egyik legérdekesebb és legjobb kezdeményezéseink egyike, hogy havi rendszerességgel megszervezzük A Jó Istenek Hetét. Az emlékezés mellett reaktíváljuk, sőt továbbfejlesztjük az ókori, középkori haladó, jó istenek világát. A mostani alkalommal a testkultúrával és a szellemi képességeink fejlesztésével is társítjuk a Hetet. Következő, a 10. Hét, október 9-15. – ezen a héten van a Szépség Világnapja, az EU-EXPO, a pozitív Média és a Szépség-innováció hete is. Természetesen a szépségistennők és a szerencse istenei lesznek a fókuszban. A részleteket megbeszéljük az EFISZ Aktivista klubjaiban.

 

Hastáncgála– szeptember 7.
Az Újpesti Ifjúsági Ház ad otthont rendszeresen a hastánc-fesztiváloknak. Balogh Cecília (Yrisz Klub Nívódíjas) szervezésében. A száz hastáncos lány, nő, asszony – mind-mind bizonyítja, hogy az egyik legnőiesebb sport, önképzés, gyógyítás a hastánc. Még az ókori Egyiptomban találták ki. Ismert a hastánc művészei, istennői, és tanításuk mind a mai napig megmaradt. Indiában, Törökországban is népszerű a hastánc. Magyarországon jelentős versenyeket is szerveznek, pl. az „Ezüstfátyol”, vagy a „Raksarki” versenyek nagyon népszerűek a szakmában. Minden nőnek ajánljuk, vagy otthon, vagy a színpadon, de hetente legalább fél órát hastáncoljanak. Az ösztrogén szintet is növeli. A fantáziát, a kreativitást, a harmonikus mozgást ugyancsak.

Nemzetközi fórum a nők politikai szerepvállalásának megerősítéséről – szeptember 7.
Budapesten, a Corvinus Egyetem Auditóriumában (II. Előadó) kerül megrendezésre. A fórum célja, hogy növelje a tudatosságot a nők politikai életben és közéletben való részvétele kapcsán és elősegítse a párbeszédet a témában. Ennek érdekében számos nemzetközi és hazai előadó osztja meg kapcsolódó tudását és szakmai tapasztalatát. A programtervet mellékelten megtalálja. Az eseményt az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR), a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Budapesti Finn Nagykövetség szervezi, a Friedrich Ebert Alapítvánnyal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Bécsi Észt Nagykövetséggel együttműködésben.

Pozsonyi Piknik – szeptember 2. Budapesten, az Újpesti rakparton került megrendezésre a fesztivál. Sok kiállító jelent meg, húsz színház, harminc könyvesbolt, tokaji aszú bolt, színpadon, koncertek. Baráti hangulat.

Iskolakezdés – szeptember 1.
Az egyik legnagyobb igazságok egyike, amit Vlagyimir Iljics Lenin mondott, hogy “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Mostanra már nagyon sok tanulni valót, értéket, ismereteket hozott létre az emberiség. Tanulni viszont nemcsak az ifjúságnak kell, hanem a felnőtteknek, idősebbeknek is. A tanulás által a tudatunk fejlődik, ezáltal a testünk is, szellemünk is. Az idei iskolakezdésnek nagyon jó, szerencsés a csillagzata, sok jót lehet jósolni, azok számára, kik lelkiismeretesen, szorgalmasan tanulnak, fejlesztik értelmi képességeiket.

74. Velencei Filmfesztivál – augusztus 31.
A legrégebbi, egyik legrangosabb filmszemlén a világ jelentős filmalkotói megjelennek, és bemutatják, hogy mit tud a filmipar. Fontos rész az emberiségnek a filmművészet, érdemes havonta legalább egyszer elmenni moziba. A magyar filmek is jók, a humorosak, a komolyak. Életműdíjat kapott a két színészlegenda: Jean Fonda (79) és Robert Redford (81). Gratulálunk nékik!

 A Magyar Fotográfia Napja – augusztus 29.

Víz Világhét – augusztus 28-szeptember 3.

Megválasztották a Tisza legszebbjét
Rapács Gréta a Tisza 2017 királynője címmel együtt megnyerte azt a lehetőséget is, hogy automatikusan bekerüljön a Nemzet Szépe 2018-as döntőjébe. Néhány nappal ezelőtt rendezték meg az ötödik Miss Tisza International szépségversenyt. Az eseményt a vízi sportok szerelmesei között a Tisza-tó Riviérájaként ismert Abádszalókon tartották 2017. augusztus 19-én, a város polgármestere, Balog Gyula védnöksége mellett. Az ítészek között foglalt helyet Felleg Tícián a Miss Nation világverseny tulajdonosa.

Judo Világbajnokság Magyarországon
A harcművészet legismertebb fajtája a cselgács, a judó. Ezt mindenkinek érdemes legalább egyszer kipróbálnia, hogy tapasztalatot szerezzen a nehézségek, konfliktusok leküzdésében. A budapesti VB-re megérkezett Vlagyimir Putyin, orosz miniszterelnök is, a ki a Judó Világszövetség tiszteletbeli elnöke.

Megalakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs Tanácsa
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott célokhoz illeszkedve, a BME Szenátusa 2017. április 24-i ülésén elfogadta az Innovációs Tanács létrehozására vonatkozó Határozati Javaslatot, majd június 26-i ülésén megválasztotta annak tagjait és elnökét. A Tanács elnökének dr. Pakucs Jánost, a MISZ tiszteletbeli elnökét választották. (Forrás: MISZ Hírlevél)

Kezdődik a szüret
Pontosabban már elkezdődött, de igazán intenzíven szeptember elején indul a szőlőszedés. Majd pedig a borkészítés. Jó gyógyhatása tud lenni a jó bornak, de a mértéket is tudni kell. Inkább a pszichés túlterheltséget, a káros mentális hatásokat lehet jól orvosolni egy pohár minőségi borral. A társaság is fontos, az összekoccintásnak is van ereje…

Heti egészség
A jó egészség az alap. A barátságnak, a munkának, a sportolásnak,  a szerelemnek egyaránt. Ezért az Európai Fiatalok Szövetsége heti rendszerességgel cikket közöl az Európai Sajtószövetség hivatalos oldalán arról, hogy az adott héten mire lenne érdemes még jobban odafigyelnünk, mit lenne érdemes megtennünk, elfogyasztanunk. Ezen a héten, 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között az ajánlatunk a következő:
Argán olaj, amit lehet a hajunkra is kenni, és nagyon jó hatással van a fejbőrre, de meginni is lehet. A SOLIO cég terméke kiváló!
Grafoterápia – a kézírás az emberiség egyik legintelligensebb találmánya. Jól leképezi a duktor karakterét, testi és szellemi állapotát, viszonyulásokat, tendenciákat. Érdemes naponta egyszer íni, legalább egy fél oldalnyit, amelynek tartalmára is és a formájára is odafigyelünk, kontrolláljuk, és a pozitiv jellegét erősítjük. A jó alváshoz, a szép almokhoz is hozzájárulhat a jó grafoterápia.

Vegetáriánus fesztivál – augusztus 26-27.
A vegetáriánus nem fogyaszt húsételt, de értékeli a mézet, a tojást, a kaviárt, a tejet. A vegán csak növényi eredetű ételeket fogyaszt. Nagyon fontos, hogy figyeljünk oda, mit, mennyit, mikor eszünk, iszunk. A Vegafesztivál is ebben segít: hatalmas kiállítói társaság mutatja be, melyik ételnek, milyen hatása van a szervezetünkre. A fesztivál főszervezője Jakus Orsolya, és férje, még 1999-ben kezdték el a Vegafesztivált, az Orczy kertben volt a legelső. Idén is, a Kőbányai Művelődési Központban lesz. Az előadások és színpadi műsorok sem hiányozhatnak. Az Európai Fiatalok Szövetsége és az EU-EXPÓ Klub szervező bizottsága is megjelenik a rendezvényen. Érdekesség: az a lány, aki jobban odafigyel a táplálkozására, a testi edzettségére és pozitívan áll a világhoz, sokkal szebb. Ezért a Miss Írisz választás egyik előversenyét is megszervezzük vasárnap délután, kiválasztjuk a Fesztivál Szépét, aki Bolbás Csilla lett.

Újpesti Városnapok – augusztus 25-27.
Nagy nézőközönséget, hallgatóságot vonz minden évben ez a fesztivál, Újpesten, a Szent István téren. A Balkán fanatic, a Neoton, Korda Gyuri Bácsi és Balázs Klári néni, na meg a sok jó finom falat és ital – ezek fényezik ezt a szép, jó fesztivált. 2018-ban bekapcsoljuk az Európai Testvér-fesztiválok Hálózatába is.

Éljen Augusztus 20!
E napon ünnepeljük nemzetünk új Alkotmányát, melyet 1949-ben fogadtak el, s Magyar népköztársaság alaptörvényeként is működött, nagyon intelligens világ volt a szocializmus. Ugyancsak ünnepeljük az Új Kenyeret is, és a Szent István megkoronázását, i.sz. 1000-ben. Augusztus 20-án országszerte nagyon méltó, szép, jó hangulat rendezvények vannak. A nemzetünk összefogását, egységét jól növelik. Az Európai Fiatalok Szövetségének vezetősége megjelenik a Várkertben, a Városligetben is.
Az Ízek Utcája, immár hagyományosan, a budai Dunparton, a Várkert bazár és a Francia Intézet közötti területen található.
Az Ország Tortája 2017-ben: Balatoni mogyorós.

Magyar tinilány győzött a nemzetközi szépségversenyen
A 13 éves Slud Dominika mindenkit lenyűgözött a Little King & Queen Of The World 2017 gyermek-szépségversenyen Bulgáriában. A következő állomás Nápoly lesz. Az erős nemzetközi mezőnyben magyar versenyző is volt. A 13 éves Slud Dominika tini kategóriában indult, s meg is nyerte a lehető legmagasabb díjazást: Topmodell Super Grand Prix elismeréssel tért haza. A magyar delegáció képviselője, Bartalovics Ildikó elmondta: Dominika csodás alakjával és szépségével elvarázsolta a zsűrit. A csetényi kislány a győzelem után hamarosan Nápolyban is bemutatkozhat egy másik gyermek-szépségversenyen.

Visszatér a Váradi Roma Café
Négy platinalemez és számtalan sláger után augusztus 18-án a Plázs Siófokon áll újra össze a Váradi Gyula, Váradi Róbert, Berki Artúr, Botos Tibor alkotta zenekar. A Váradi Roma Café hosszabb feltöltődés, pihenést követően megújulva, de roma gyökereikkel nem szakítva új dalok szerzésébe kezdtek, melyeket elsőként az augusztusi “Fel, fel és messze” névre keresztelt nagykoncerten hallgathat majd meg a nagyérdemű. A zenekar természetesen legnépszerűbb slágereiről sem feledkezik meg, és az Umbala, a Nem fáj érted a szívem, a Szeress még vagy az Ördög bújt a botomba felidézésével mutatják meg, milyen is egy este a Váradi Roma Café társaságában.

A Strand Szépeszereje verseny – augusztus 12.
Multifunkciós, hasznos és kellemes élményt nyújtó programunknak tervezési állomásához érkeztünk. A 2015-ben megszervezett Strand Szépe, Esze és Ereje versenyt exponálni szeretnénk 2018-ban. A Kispesti Uszoda és Strand lesz a start helyszíne, majd pedig a Tisza-tónál, Velencei-tónál és a Balatonnál is lesznek fordulók. Már ezen a rendezvényünkön is megválasztjuk a Strand Szépét. Az Észversenyben: “Ki tud többet az Európai Unióról és a Hungarikumokról?” az erőverseny próbatételei: vízben futás, húzódszkodűs, szikla hajítás. Természetesen közben fürdés, lángos, üdítő, mosoly.

A Fiatalok Világnapja – augusztus 12.
Fiatalon megmaradni, illetve megfiatalodni, ez nagyon fontos  minden ember számára. A fiatalság fontosságára, a fiatalok megbecsülésére, éltetésére, fejlesztésére is felhívja a figyelmet ez a világnap, amely fontos az Európai Fiatalok Szövetsége számára is. A kispesti strandon megrendezésre kerülő Strand Szépeszereje versenyen természetesen szó lesz a Fiatalság Világnapjáról is.

Az Atlasz-master
Aez első nyakcsigolya az Atlasz. Ez tartja a koponyát. Születéstől kezdve az emberek 80%-ának el van fordulva az Atlasza, sok testi, idegi problémákat okozva. A svájci Schümperli professzor módszere révén 20 perc alatt korrigálható a baj. A gyógymódszerre hazánkban kb. 7 millió embernek lenne szüksége, Különösen hasznos a sportolóknak, modelleknek, művészeknek! Magyarországon a legelismertebb szakértő: dr. Szilvásy István, aki a Világlátó falilapunk megjelenésének napján, augusztus 2-án ünnepli az 57. születésnapját. Jó erőt és egészséget, sok sikert kívánunk a mesternek! www.atlaszprofi.hu

25. Sziget – augusztus 9-16.
Európa legjobb rendezvényének is tartott Sziget fesztivál augusztus 9-én nyitja meg kapuit. A helyszín az Óbudai Hajógyári-sziget. Főrendező: Gerenday Károly. A mostani rendezvénysorozat is nagy érdeklődésre és látogatottságra tarthat számot. A külföldiek aránya meglepően nagy: kb. 80% a nézőközönségben, és a műsorszámokban is kétharmad körüli. A tardicionálisan jó hangulatot a megjelenő kiállítók is fokozzák. Tényleg ki lehet rekeszteni a világot – vannak sátortáborok is. Hosszú a sztárvendégek, fellépők sora, de néhányat itt megemlítünk:  Pink (USA), Iggy Azalea (ausztrál), Metronom (Anglia), Paul Van Dyk (Németország). Ha nyár van, akkor Sziget is van és szórakozás is van!
Újra hajóval a Szigetre!
2017-ben újra jelentkezik a Sziget VIP Boat, a Sziget Fesztivál teljes ideje alatt, hogy luxus motoros hajókkal vigye a Szigetre a fesztiválozni vágyókat! A Sziget VIP Boat három különböző szolgáltatást nyújt. Az EXPRESS szolgáltatás két fix kikötőben, a Batthyány téren és a Wiking Yacht Club – Marina Parton várja az utasokat. Az előbbi helyről nyolc személyes motoros hajóval száguldhatnak, míg az utóbbi kikötőből kényelmes ponton hajókkal utazhatnak a bulizni vágyók, akik induláskor egy welcome drink-et is kapnak. Az EXPRESS hajók délután öt órától este kilenc óráig minden fél órában indulnak, illetve soron kívül is, ha megtelik egy hajó. Mindkét kikötőből maximum tíz perc az út a fesztivál belépési pontjához, ahol szinte sorban állás nélkül lehet jegyet vásárolni, illetve bejutni a területre.

2. Görögdinnye Fesztivál Békésen – augusztus 4-6.
A görögdinnye az egyik legjobb vesetisztító, tehát feszültségoldó, tehát hangulatjavító, tehát érdemes megszervezni egy fesztivált, a görögdinnye apropóján. Békésen. Ez egy aranyos kisváros, Békés megyében. A kétnapos rendezvényen lesz többek között görögdinnye-koktél készítés, Jókívánságfa ültetés, görögdinnyegörgető bajnokság, koncert, Laharo-party. A főszervező, a 12 éves Balogh Boglárka szerint, egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy összejöjjenek családok, utcák, barátok, társaságok, és jó hangulatban hasznosan és kellemesen érezzék magukat. A mintaértékű rendezvény expanzióját is megbeszéljük, hogy 2018-ban már más városokból, az EU-ból is jöhessenek vendégek, kiállítók, fellépők.

Füredi Anna-bál – július 29.
Idén már 192. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden az Anna-bált, ami a legrangosabb bállá nőtte ki magát. Első bálozóknak, máshol  bálozottaknak hatalmas jó rendezvény. Bár a belépőjegy elég drága, de megérheti, hiszen tradicionálisan nagyon igényes, jó hangulatú bál. A műsor, a vacsora, az utcabál, fesztiválszerűvé varázsolja az estet. Eredetileg Egy magyar gróf a lánya tiszteletére szervezte meg először. Az est egyik fénypontja a szépségverseny.
Idén az Anna-bál Szépe a balatonfüredi 18 éves Barna Dorina lett, aki mint eddig, bekerül az Afrodité Galériába, a szépségkirálynők Tárlatába.

Forma1 Magyar Nagydíj – július 28-30.
A Hungaroring világhíres rendezvénye a Forma1, mely rendszeresen július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. A sportág kedvelőinek ez ünnepség. A kilátogatók az izgalmas verseny mellett bemutatókra, vásárokra, más versenyekre is ránézhet. Nagy buli, ez tény.
Győztes: Sebastian VETTEL.

Művészetek Völgye – július 20-30.
A kapolcsi fesztivál minden évben nagy közönséget toboroz a művészeteknek. Az idei is méltán népszerű. Könnyen be lehet látni, hogy a művészet az ember, a közösség számára kiemelten fontos, mert a magasabb szellemi szintekkel van kapcsolatban. A jó zene, amit emberek komponáltak, az angyali szférákhoz is segítenek felkapcsolódni.

Magyar–ukrán-román Üzletember találkozó
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Regionális Fejlesztési Ügynökség (Gyulafehérvár) és a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Központ üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és
Élelmiszeripari Vásár 2017 rendezvény ideje alatt Debrecenben 2017. augusztus 18-án. A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely az agráriparban
működő vállalkozások számára igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre. Az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival az üzleti kapcsolatok bővítését kívánja elősegíteni együttműködő partnereivel a mezőgazdaság és élelmiszeripar érintett területein.

Heti rendszerességű lett az EU-EXPO Klub – július 31.
A vásárok, fesztiválok, expók lényeges megújítására vállalkoztunk 2015 januárjában, amikor is kitaláltuk az EU-EXPO-t. A közösségi élet nagyon fontos, az EU- fejlesztése ugyancsak, a nemzetközi együttműködés pedig létkérdés. Az innováció és a tradíciók őrzése a baráti, konstruktívan együttműködő – X-party 1 szisztémában – Európai Fiatalok Szövetsége által szervezett EU-EXPO modellverzióban 2017. X. 11-15. között jelenik meg, majd 2018 októberében egy valódi, Európai Uniós nagy rendezvényt valósítunk meg, reményeink szerint sikeresen.

Jól szerepeltek a magyarok a 17. FINA Vizes Világbajnokságon
A sportolók is nagyon helytálltak, de a szervezőket és a közreműködőket is dicséret illeti. Tényleg világszínvonalú rendezvénysorozatnak örvendhettünk. A végső éremtáblázatban az 5. hely nagyon méltó.
Megválasztottuk a rendezvény szépség-királynőjét, aki Tunner Adél lett.

Broil King Grillvásár Ürömön – július 29.
Az egész napos rendezvényre azért érdemes eljönni, mert a Broil King grillszakácsai és grillszakértői tudásuk legjavát beleadva mutatják meg a kültéri sütés fortélyait. A finom falatkák kóstolása közben lehetőség nyílik arra, hogy olyan trükköket sajátítson el, mely segítségére lesz abban, hogy otthonában igazi grillkülönlegességeket készíthessen.

EYOF start Győrben – július 22.
Az európai ifjúsági olimpia versenyzőinek száma 1500 fő, akik 14 és 18 év közöttiek. A jovő generációjának nagyon jó, kellemes és hasznos az ilyen rendezvénysorozat. Be tusják mutatni, mire képesek, mit kedvelnek, miket javasolnának. Reméljük a legjobbakat!

A grafológia nagyon jól alkalmazható a tehetség tesztelésére is.
A magyar nyelvű kézírás a legjobban elemezhető grafológiailag. Pár perc alatt felderíthető, hogy kinek mihez van nagyobb talentuma. A művészetekben alkotó vagy megvalósító, mely hangszerekben lenne jó a duktor, vizuális, vagy akusztikus – ezeket és sok mást is fél oldalnyi kézírásból jól meg leget mondani. A PszichoMenedzser Stúdió még 2001-ben kifejlesztette a Talentum TesztCentrumokat, rendezvényeken különösen hasznos!

A természet operaháza Tisza-tavi fesztivál – július 28.
Szenzációs kombináció: komolyzene + divatbemutató + operajóga + gálakoncert. Mindez a természet lágy ölén. Sporttal is ötvözve: kerékpármaraton, csónak- és gyalogtúra. Mintaértékű kezdeményezés, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, három napon keresztül.

Ukrajnai is tagja lesz az EU-nak
A hosszas tárgyalások sikerre vezettek, és az EU beválasztotta tagjai közé Ukrajnát. 2017. szeptember 1-től tehát ismét 28 tagja lesz az Európai Uniónak. Reméljük a legjobbakat!

A hastánc jótékony hatásai
Érdemes tudni, hogy a női hastánc amellett, hogy jó szórakozás, még nagyon egészséges is. A hastánc során a bal és a jobb agyféltekének kell nagyon együttműködni, a testben megnövekszik a női nemi hormonok képzése, a chi energia jobban el tud oszlani. A testi kontroll javul, és ez pozitívan visszahat az agyra, a szellemre. A párkapcsolatot is javítja…

A Holdra-szállás napja – július 20.
48 évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. Érdekes, hogy, bár a technika azóta sokat fejlődött, mégsem volt Holdra szállás.

Klímavédelem az emberiség egyik legfontosabb ügye -‘július 19. Az ENSZ rendszeresen foglalkozik a klímavédelemmel. A ma közgyűlésén felszólal a magyar köztársaság elnöke is.

A magyar női vízilabdacsapatot a Vodafone is támogatja – július 19. Jól szerepelnek a magyar lányok a FINA vizes világbajnokságon, egymás után győznek a kemény, küzdelmekben. A háttérben a szakvezetés, a család is ott van, szerepük hatalmas. És kell, hogy a vállalkozói szféra is támogassa a sportot – ezzel mindketten csak jól járnak, fejlődnek, erősödnek. A Vodafone nemzetközileg is nagyra becsült telefonos cég komoly támogatója a sportnak. Minőség, tisztesség mindkét oldalon, ez a jó.

A Nagy Francia Polgári Forradalom ünnepe – július 14.
A Nagy francia Forradalom – 1789 – az emberiség számára nagy ünnep, hiszen ekkortól kezdődött el a feudalista társadalmi rendszert felváltó kapitalista rendszer. Budapesten, tradicionálisan, a Francia Kultúrintézetben és környékén tartjuk meg az ünneplést. Tíz éve még 3 napos volt, de az idei is jó kell, hogy legyen. Az Európai Fiatalok Szövetsége külön delegációval vesz részt a rendezvényen, és üdvözli a francia testvéreinket.

Már letölthető a Hoops
Fedezd fel Budapestet a Hoopps digtális idegenvezetőjével! Indul a megfizethető applikáció alapú autózás Budapesten. Hosszú háttérmunka eredményeként most már bárki letöltheti a Hoopps nevű alkalmazást okostelefonjára, és néhány kattintással digitális idegenvezetővel felszerelt autót is rendelhet vele. Az ember nem is hinné, hogy mennyi titkot, érdekességet találhat Budapest utcáin, de a Hoopps digitális idegenvezetőjével többé nem akadály, hogy könnyedén fedezzük fel a város rejtett szépségeit. A Hoopps egy világon egyedülálló, új utazási forma, amely ötvözi a komplex idegenforgalmi, s turisztikai szolgáltatásokat. A startup a marketing és turisztika összefogásával kínál megfizethető applikációs alapú autós utazást, ezzel megkönnyítve a hétköznapok közlekedését Budapesten. Az innovatív idegenvezetés lényege és kiemelendő pontja a turisztikai szolgáltatás, amely az autóban, mozgás közben válik értelmezhetővé. Az autóban ülve bemutatják az útvonalon található nevezetességeket, valamint a leglátogatottabb és leghangulatosabb helyeket.

EU Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa – július 11.
A Tanács várhatóan következtetéseket fogad el az EU tőkepiaci unióról szóló cselekvési tervének félidős felülvizsgálatáról, valamint a nemteljesítő hitelekről a bankszektorban. Az észt elnökség munkaprogramja, valamint az adótanácsadó szervezetekre vonatkozó átláthatósági szabályok is szerepelnek a napirenden.

A Jó Istenek Hete 7. – július 3-9.
Tisztelettel emlékezünk, adózunk és ápoljuk az emberiség nagy, pozitív alakjait, isteneit. Istennek azokat tekintjük, akik alapvető jó tettekkel, mágiával, kezdeményezéssel kiérdemelték, hogy az emberiség istenként tekintsen rájuk. Természetesen az örök élők közé tartoznak. A Jó Istenek Hetében fontos, hogy a köztudatban is erősítsük az ó-egyiptomi, az ó-görög, az indián, a távol-keleti, a római, az ős-magyar isteneket, istennőket. Hisszük, hogy az istenek világa is növekszik. Tudjuk, hogy vannak férfi és női istenek, akinek hála, az emberiség él és virul. Az angyalok szintje, a Mennyország, azoknak a szellemeknek a világa, ahol a jóság, az életerő, a szerelem, a szex, a pozitív gondolkodás dominál. A Lélekkutató Intézet és az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezte ezt a misztériumot, a monoteista dogmákon túllépve. 2018. március 25-én a TesTudaT Konferencia a vallások, az ezotéria, az okkultizmus, a parapszichológia konszenzus konferenciája lesz. A következő Jó Istenek Hete: 2017. augusztus 14-20. Ekkor indítjuk a nagyobb projektjeink expanzióját – EFISZ, EU-EXPO, A Szépség Világnapja, Dialektikus idealizmus, A Miss Írisz választás megújítása, Quantum-diszkók.

33. Kék szalag vitorlásverseny a Balatonon – július 6.
Európa legnagyobb, legrangosabb vitorlásversenyén a kétszáz indulónak egy nagy feladata van: körbekerülni a magyar tengert. Általában a katamaránok győznek, de a szakemberek szerint idén is bármi lehetséges lesz. A verseny nagyon jó képet fest rólunk, hiszen tényleg sokan állnak rajthoz, a mezőny nemzetközi.

12 éves a Kormányzati Tanácsadó Jósda – július 5.
Még 2006-ban, a második Emese bálon, július 5-én alakult meg az azóta legendássá vált Kormányzati Tanácsadó Jósda. Fontos céljai közé tartozik, hogy az ezotéria, a parapszichológia, a transzcendentális tudományok alkalmazásával a nemzet érdekeit szolgáló tanácsokat, tanulmányokat dolgozzon ki. Megfigyelései átlépnek a háromdimenziós téren. Meggyőződésük szerint a szellemek és az angyalok világával is fontos a kommunikáció, a jó kapcsolat. A jóslás azt jelenti, hogy jót láss! Fel kell tárni a problémákat, segíteni kell azok megoldását és erősíteni kell a pozitív jövőképet.  A Kormányzati Tanácsadó Jósda lapunknak egy különleges időpontot jelzett: 2017. augusztus 17. (+/- 2 nap). Ekkor nagyon érdemes indítani a nagyobb, komolyabb vállalkozásokat, érdemes a nagy döntéseket meghozni. Ugyanis együtt áll a Nap és a Felszálló Holdcsomópont – ez jót jelez. A Lélekkutató Intézet és az Yrisz Klub által alapított Kormányzati Tanácsadó Jósda fontos szerepet kapott az Európai Fiatalok Szövetsége által kezdeményezett „Dialektikus idealizmus” kidolgozásában, ami a XXI. században aktuális eszmerendszer és ideológia. Prezentációja November 7-én várható.

17. Vizes Világbajnokság Budapesten
Az utóbbi évek legnagyobb sporteseményére készül Magyarország. A FINA Vizes Világbajnokság inspirált sok jó fejlesztést mind a sportok, mind a közterületek terén. Nagyon reméljük, hogy a magyar csapat az élmezőnyben végez, drukkolunk, hajrá magyarok! Az ünnepélyes megnyitóra július 14-én kerül sor, a Duna-parton épített színpadon. A tévében is lehet majd követni a sporteseményeket, illetve sok köztéren állítanak fel hatalmas kivetítőket.

Észtország az EU Tanácsának a soros elnöke – július 1.

Nyár a romantika jegyében
Itt a nyári vakáció, a szabadság, üdülés időszaka. Idén a csillagok is a romantikát, a szerelmet, a vidámságot sugallják. Érdemes ezt kihasználnunk, és azokra a rendezvényekre, eseményekre odafigyelünk, amelyek a romantikus életünket, kapcsolatunkat az angyalok világával jobban erősítik!A Víz Világhét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük