Világlátó – 2017. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

Az EU Tanácsának soros elnökségét Észtország veszi át – július 1-től
Nagyon sok feladat vár most az elnökségre. A külpolitikai helyzet sem egyszerű, hiszen érdemben kezelni kell a migráns-válságot generáló diktatúrákat, a brexitet, az orosz kapcsolatot,és más problémákat. A belügy is komplex, hiszen az egységes, szervezett piac és gazdaság mellett az egészségügy és az oktatás is sok feladatot képez.
Ám azt nyugodt szívvel megjósolhatjuk, hogy 2017 augusztusától már újra előre, a pozitív jövő flé fordulunk, és nyerünk is.
Sok sikert kívánunk Észtországnak az EU elnökséghez!

Kezdődik a Volt fesztivál Sopronban – június 26.
A nyitónapon is hatalmas tömeg ünnepelt, fesztiválozott Sopronban. Harsányi Levente és Rátonyi Hajnalka vezették a műsort, és hirdették ki a Petőfi Rádió díjainak nyerteseit. Ez a fesztivál a sok érdekessége mellett azért is jó, mert bemutatja, hogy lehet szépen, hangulatosan és vidáman élni. Ez a lényeg.

Tó Szépe – június 25.
A Gyömrői tó nagyon egészséges, megérdemli, hogy a szépségversenyzők is bereklámozzák, ajánlják. A romantika városa is Gyömrő, ezt a címet méltán viseli a város. A mostani, immár 11. szépségversenyen a lányok egy rövid interjú keretében nagyon szépen bemutatták a várost, a tavat, a lehetőségeket. Külön érdekesség a tó közepén található büfé. A műsorban fellépő tánccsoport gyerekek és ifjak produkciói ugyancsak színvonalas különlegesség volt. A szépségversenyen 11 lány vett részt. A Tó Szépe 2017-ben:

Olimpia Éjszakája – június 23.
Az 1978-ban induló, majdnem négy évtizedes múltra visszatekintő Olimpiai Ötpróba a hagyományokhoz visszanyúlva, illetve azokra támaszkodva 2017. áprilisában újra kezdetét vette: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztossággal karöltve, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság, mint a program elnevezésének jogtulajdonosa gondoskodik a megvalósításról. A sorozat koordinációs feladatainak ellátását az 5próba Rióba lebonyolításával bizonyító Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda végzi. Az Olimpia Éjszakája rendezvény társszervezője és stratégia partnere a Testnevelési Egyetem. Az Olimpiai Ötpróba eseménynaptárában szereplő éves szinten több mint ötven rendezvény mellett kiemelt esemény a 2017. június 23-án, Olimpia Éjszakája elnevezésű fővárosi ingyenes sportünnep. Az Olimpia Éjszakája péntek 21:00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik és szombat 04:00 óráig tart majd, amelyre Győrből érkezik és kerül átadásra a nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok (EYOF) hivatalos lángja is.
Az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezi, hogy az Olimpia Szépe választás – immár a negyedik alkalommal – megszervezésre kerüljön a Tokiói Olimpián

Hangszert a kézbe! – június 21-24.
A hangszeres zenélés dupla öröm: annak, aki játszik, mert tud zenélni, és annak is, aki hallgatja. Persze a szép zenéről van szó. A Music Expo szervezői a csillagászati nyár első napjára exponálják a hangszerek seregszemléjét a Várkert Bazárba. Egy hangszeren való játszani tudás hozzátartozik az általános műveltséghez! A Hangszert a kézbe-BUDAPEST esemény mini színpadán június 24-én (szombat 18.00. órától) a Várkert Bazár​-ban lép majd fel a Sex In The Black Hole​. A fellépés, csakúgy mint a teljes rendezvény INGYENESEN látogatható. Nagy szeretettel várunk mindenkit.

A csillagászati nyár kezdete – június 21.
Az asztrológia az emberiség ősi, máig érvényes tudománya. A csillagok, a Nap és a Hold állása miként hat az emberre, már szakértői kompetencia. Nagyon hasznos, értelmes tudomány, amely jól alkalmazható a közéletben, a párkapcsolatban, az egészség terén is. Idén a csillagászati nyár kezdete pontosan: 2017-06-21 6 óra. A Nap együtt áll a Merkúrral, ami kapcsolatok kialakításában, a kommunikáció fejlesztésében jó. A Hold a Vénusz orbiszában van, ez a nőknek, az egészségükben és a tevékenységükben jelent támogatást. Különösen szerencsés konstelláció lesz június 27-én, este. Természetesen a személyre szóló asztrológia az igazi. Kombinálva grafológiával!

Az EU Tanácsa – június 19.
elfogadta az „Az EU együttműködése a civil társadalommal a külkapcsolatokban” című következtetéseit. A Tanács tudatában van annak, hogy a társadalmi szervezetek sokrétű szerepet töltenek be azáltal, hogy a demokrácia előmozdítói, és védik a jogokkal rendelkező személyeket, a jogállamiságot, a társadalmi igazságosságot és az emberi jogokat.
A Tanács hangúlyozza a következtetéseiben, hogy a társadalmi szervezetek kulcsfontosságúak az Unió globális stratégiájának és a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó menetrendnek a sikeres végrehajtása szempontjából, ideértve a fenntartható fejlesztési célok teljesítését is.
Napjainkban egyre több országban szűkül a civil társadalom mozgástere, ezért most a Tanács újólag megerősíti, hogy ellenzi az egyesülési, a véleménynyilvánítási és a békés gyülekezési szabadság indokolatlan korlátozását, amely hátráltatja a társadalmi szervezetek munkáját. A Tanács kiemeli a következtetéseiben, hogy az Unió elkötelezett amellett, hogy fontos szerepet vállaljon a polgári szabadságjogok helyzetének megerősítésében és a civil társadalmi mozgástere szűkülésének megállításában.
A Tanács üdvözli az Unió civil társadalommal folytatott külkapcsolati együttműködése terén a legutóbbi, 2012-es tanácsi következtetések óta elért eredményeket. Üdvözli továbbá, hogy az EU 2012 óta növeli a társadalmi szervezetek támogatására fordított pénzügyi forrásokat, és megállapítja, hogy az EU vált a helyi társadalmi szervezetek legfőbb támogatójává, többek között olyan szervezetek esetében, amelyek a humanitárius segítségnyújtás, valamint az emberi jogok és a demokrácia védelmének és előmozdításának területén működnek.

Kínai gyógyászat Magyarországon
A tradíciók a kínai gyógyászatban világszerte ismertek, elismertek. Mostantól a SOTE is tanítani fogja.  Kormányszintű együttműködés része lett ez a nagyon fontos egészségügyi projekt.

 

Ötven éves lett a Hungexpo
Családi nappal ünnepelte ötvenedik születésnapját a Hungexpo. Magyarország legnagyobb kiállításszervező cége a Budapesti Vásárközpontban látta vendégül a Hungexpo családot. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a Hungexpo egyedülálló a magyar gazdaság történetében.

Magyarország a V4-ek elnöke június 19.
Sok feladat vár ránk a Visegrádi Négyek élén. Az EU aktuális, lokális problémák, kihívások, fejlesztések, a migránsválság megoldása, a nemzetközi együttműködés újabb lehetőségeinek kifejlesztése.

Miss World Hungary – június 18.
Az egyik legrangosabb nemzetközi szépségverseny magyarországi döntőjét a Duna televízió is közvetítette. Színvonalas műsorban 14 szépség vetélkedett a koronáért, a nemzetközi döntőbe jutásért, ami Kínában lesz. A győztes, Magyarország Szépe 2017-ben: Koroknyai Virág

Apák Napja -június 18.
A család áll apából, anyából és gyerekekből. Van Gyermeknap, van Anyák napja és már van Apák Napja is. Ilyenkor még inkább értékeljük, elismerjük és dicsérjük apukánkat. Ez a lényeg: a szeretet, az összetartás, melynek az apa az egyik nagyon fontos pillére.

Gyógyvizekre alapozott rekreációs táborok
Felméréseink szerint a 30-40 éven felüliek pszichés és testi leterheltsége ugrásszerűen megnőtt az elmúlt öt évben, ezért nagyon aktuális olyan táborok szervezése, amelyek animáltak, előre megtervezettek, és praktikusan a magyarországi gyógyvizekre alapozottak. Az Európai Fiatalok Szövetsége idén is szervez ilyen tábort. Két fő helységre: Tiszacsegére és Békésre. Az ilyen táboroknak a települések fejlesztésére is nagyon jó hatása lesz.

Megválasztották a Nemzet Szépét – június 17.
Kis Gabriellát választották a 2017-es Nemzet Szépe győztesének szombaton a gödöllői Grassalkovich kastélyban. A rendezvényt szinte napra pontosan 150 évvel azt követően szervezték meg, hogy megkoronázták Sissit, az utolsó magyar királynőnket. A több száz jelentkező közül 12 lány jutott be Nemzet Szépe felkészítő táborába, s 10 versenyző mutathatta meg magát szombaton a zsűri előtt. Az eseményen a külső és a belső is érték, fontos volt a lányok természetessége, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel sem lehetett indulni. A 21 éves szépségkirálynő a szerbiai Zentán született, jelenleg Szegeden dolgozik ápolónőként a sebészeti klinikán. Gabriellának a tavalyi győztes, dr. Özer Nóra adta át a Nemzet Szépének járó egyedi tervezésű koronát. A nyertes kiemelkedő díjazásban is részesült: 1 millió forint készpénzt, a Magyar Talléros Kft. jóvoltából egy Fiat 500-as gépjárművet, egy hetes marokkói utazást, Silka modell szerződést, CND Nail jóvoltából 1 éves bérletet és Pearl Cosmetics ajándékcsomagot is kapott. “Szépségkirálynőként azt az üzenetet szeretném terjeszteni, hogy nekünk magyar nemzetként össze kell tartanunk. Attól függetlenül, hogy egy határ választ el bennünket, ez a legfontosabb” – mondta Kis Gabriella. “Nemzetünk legszebbjei nem csak küllemükkel, hanem az eszükkel is elbűvölnek minket. Örömmel tölt el bennünket, hogy a korona megszerzésénél túlmenő karrier célokkal rendelkeznek királynő jelöltjeink.” – mondta Felleg Tícián, a Nemzet Szépe tulajdonosa.  Magyarországon második alkalommal kerül bemutatásra a Nemzet Szépe szépségverseny, amelynek célja, hogy a szép lányok egyben hazájuk egyfajta exportőrré is váljanak. A Magyarországon Nemzet Szépe elnevezés alatt megrendezésre kerülő Miss Nation’s Beauty világverseny kapcsán szépségeinken keresztül a legjobb magyar termékeket is lehetőségünk lesz bemutatni a világ számos pontján. A Nemzet Szépe 2017-ben: Kis Gabriella.

Fókuszcsoportos EU-EXPO Klub – június 16.
Haladni kell a korral, és megfelelő módszerekkel sokkal hatékonyabbá tehetünk egy klubdélutánt. A kreativitást növelő csoportmódszerek már elterjedtek Európában, de hazánkban még mindig kevesen ismerik, éppen ezért kettős haszonnal is jár, amikor a témáinkat intelligens módon tervezzük, szervezzük meg. A mostan EU-EXPO Klubot a Budpesti Sörfesztiválon, a Szabadság téren szervezzük meg. A stratégiai fontosságú kérdéseket (pl. az EU-EXPO helyszíne, tematikája) beszéljük meg. Persze a Partner és Média-party komponensre is figyelünk. A Miss Írisz választás lényeges megújításának mozgalmát ugyancsak folytatjuk. Különleges party-falatok is lesznek a hangulat tuningolásához.

Belvárosi Sörfesztivál – június 15-18.
A Budavári verzió most a Szovjet Hősök Emlékművénél, a Szabadság téren jelentkezik. Kb. 120 féle sört lehet megkóstolni a három nap alatt. A belépés ingyenes, a kilépés is legyen biztos. Érdemes tudni, hogy a sör javítja az alvást, álmodást. Ugyanakkor stresszoldó hatása is jó. A fesztiválon a sör mellé falatok és koncertek. A romantika jó színtere is egy ilyen hangulatos esemény. Ez a rendezvény méltó folytatása a legendásan jó Budavári Sörfesztiváloknak.
A Sajtó Söre 2017-ben:

Budapesten lesz a Cselgáncs Világbajnokság
A cselgáncssport történetében először az augusztus végén kezdődő, budapesti világbajnokságon rendezik meg a vegyes csapatok küzdelmeit. Változik a hagyományosan a vb-k zárónapján tartott férfi és női csapatversenyek lebonyolítási rendje, mivel a 2020-as tokiói olimpiára már a vegyes csapatok párharcai is bekerülhetnek az ötkarikás programba. „Ezt aláhúzandó, a vb szeptember 3-i záró napjára Budapestre érkezik Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is, mint ahogy a díszvendégek között köszönthetjük majd Vlagyimir Putyin orosz államfőt is, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnökét” – fejtette ki az MJSZ vezetője

Olimpia Ötpróba 
A korábbi évtizedek hagyományaihoz visszanyúlva újult meg idén Olimpiai Ötpróba program, amely hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit fogja össze. Az Olimpiai Ötpróba zászlója alatt hat sportág legnagyobb eseményei sorakoztak fel, azzal a céllal, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport. A 2020-as olimpiáig tartó Olimpiai Ötpróba program országszerte futás, úszás, országúti kerékpározás, hegyi-kerékpározás, evezés (kajak-kenu) és túrázás sportágakban várja a mozogni vágyókat. Az egyes eseményeken teljesíthető különböző távokért pontok járnak, amelyek a program ideje alatt egy online profilban gyűjthetők és garantált jutalmakra válthatók:

Lelkes Ásványbörze a Lurdyban – június 9-11.
Nyárköszöntőnek is tekinthető hatalmas vásár. Az ásványok, az ékszerek, műalkotások seregszemléje. Kicsiknek, nagyoknak, vállalkozóknak – mindenkinek érdekes lehet.

XIV. Napfényes Fesztivál –  június 11-én
A testi-lelki-szellemi egészség egyik legszínesebb és legátfogóbb hazai rendezvénye! A Dürer Rendezvényházban megrendezésre kerülő program idei előadói: Müller Péter, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Laár András, Dr. Boldizsár Ildikó és Váradi Tibor. A holisztikus szemlélet jegyében természetgyógyászati konzultációk és workshopok sora várja az érdeklődőket, a workshopok számát a nagy érdeklődésre való tekintettel idén másfélszeresére emeltük. A Nagyszínpadon az előadások között olyan sztárok gondoskodnak az igényes szórakozásról, mint Szinetár Dóra, a tavaly nagy sikert arató Fool Moon együttes, Holcz Gábor bűvész és Kövi Szabolcs fuvolaművész, akinek vetítéssel egybekötött meditatív koncertje zárja a napot. Várják a gyermekeket is gazdag szabadtéri programajánlattal: meseösvény, gyermekkoncertek (Mintapinty, Katáng zenekar), öko- és népi játszótér, ingyenes kézműves foglalkozások, bűvészshow. A Fesztivál elmaradhatatlan részét képezik az egészséges ételkülönlegességek, valamint a kiállítás és vásár.

88. Ünnepi Könyvhét- június 8-11.
Az írás az emberiség egyik legintelligensebb találmánya. A könyvben sok tudás, ismeret, élmény, tanítás, mosoly is leképződik. Fontos, hogy olvassunk. Lehet könyvet, lehet tabletet, de fejlesszük intelligenciánkat. A lehetőségek bőséges tárházát mutatja be a Vörösmarty téren a Könyvfesztivál. Sok-sok kiadó felhozatal minden értelmes embernek tud valami jót ajánlani.
Egy különlegesség: Az álmok világa – Művelt Nép Könyvkiadó.

Fenntartható Divat Napjai – június 7-9.
Az Olasz Kulturális Központban (Bp., Bródy Sándor u. 8.) különleges divattervezői koncepció került bemutatásra a sajtó és a szakma számára. A lényeg: a divattermékek anyaga legyen megújuló, akárcsak az energia. A koncepcióról nemzetközi konferenciát szervezett a Global Sustainable Fashion Week alapítója a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület. Kiemelt vendégország: Olaszország. Főszervező: Mányiné dr. Walek Gabriella. A fenntarthatóság a divatban is nagyon fontos!

Gálvölgyi János 69 éves
Születésnapja alkalmából sok boldogságot, jó erőt, jó egészséget és további sok sikert kívánunk a színművészet nagymesterének!

Pünkösd, a Mennyország ünnepe – június 4-5.
A mennyország létezik, ahová a belépést a tiszta lelkiismeret biztosítja. A feltámadás a halál után azt jelenti, hogy nincs is halál, éppen ezért érdemes úgy élni, hogy méltók legyünk a mennybejutásra, meghalás nélkül. Az öregedés oka egyébként is a halálhit, amit érdemes leredukálnunk. A Pünkösdi ünnepek során az embereknek egymáshoz is és a jó istenekhez is érdemes fordulni, a kapcsolatainkat javítani.

Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé – június 2-4.
A városi sportcsarnoknak most nem a sport lesz a bérlője, hanem a mulatozás, a jobbnál-jobb koncertek, a sör és a csülök, na meg minden más is. A kiállítók, vásározók portékái is nagyon aranyosak, jók, érdemes vásárolni a bulizás mellett! Olyan sztárok léptek fel a központi színpadon, mint pl. a legendás Saragossa Band, a Neoton, Karamel, az Intim Torna Illegal, és mások.
A fesztivál gasztronómia különlegessége volt a rántott csülök. Ezt eddig csak az első Magyar Cigány Vendéglő készítette le. A finomság mellet nagyon korrekt, vendégbarát kiszolgálás is volt, nagyon dizájnos pavilonban. Mindezek alapján a “Sajtó Elismerő Oklevelét” ítéltük oda a Kira Vendéglőnek, és ajánljuk őket másoknak is, mert más rendezvényeken is szívesen megjelennek!

China Mart Expo – május 31. – június 2.
A kínai gazdasági, tudományos, művészeti kapcsolataink már a dicsőséges szocializmusban is jelentősnek volt mondható. Idén a kínai vállalkozók bemutatják a technikai világújdonságaikat, a termékeik, terményeik különlegességeit. A Diákok és Vállalkozók Fórumát is celebráljuk a helyszínen. Nagyon megéri ellátogatni erre a rendezvényre a vállalkozóknak, mert sok jó üzleti lehetőség kínálkozik. A szervező China Cham és a China Mart minden évben nagyon jó színvonalat biztosít.

HOGYAN SZERETNÉK ÉLNI? – május 29.
Rajzpályázat, melyet a Magunkért Mozgalom hirdetett általános iskolás és óvodás gyermekek számára. 110 szebbnél-szebb alkotás érkezett, a gyerekek kreativitása határtalan! Helyszín: Csodák Palotája 1036 Budapest, Bécsi út 38-44. (volt Új Udvar) A rendezvényen közreműködik Gubás Gabi színművésznő és Varsányi Ferenc animációs filmrendező.

Alexandrov együttes koncertje – május 28.
A legendás szovjet hadsereg művészegyüttese továbbra is él és virul. Világjárók. Budapesten a Sportarénában adtak telt házas koncertet, fantasztikusan jó műsort. A százfős együttes zenei és ének teljesítménye tényleg világszínvonalat képvisel. Érdekességképpen a szovjet, orosz katonai dalok mellett elénekeltek magyar slágert is, amit a közönség végig ütemesen tapsolt. A jó hangulat jó happy endje volt a gyermeknapi ünnepségeknek.

Gyermeknap – május 28.
Május utolsó vasárnapja a gyermeknap. Ekkor még inkább figyelünk a gyermekekre, hogy jól fejlődjenek, egészségesek legyenek – testileg is, szellemileg is. A Gyermeknapon kinyílnak a rendezvényhelyszínek, a Városliget, a főterek, a vidámparkok, hogy a gyermekek még inkább érezzék, hogy a társadalmunknak nagyon-nagyon fontosak. Éljenek a gyermekek!

Bajnokcsapat lett a Honvéd – május 27.
A legendás NB I. győztese a Budapesti Honvéd, 24 év után ismét megkapta az aranyserleget. Megérdemelten lett első, gratulálunk a focistáknak, az edzőknek, és további sok sikert kívánunk a nemzetközi versenyen is.!

XX. Nagy Sportágválasztó – május 26-27.
100 sportág közül lehet választani, melyik tetszik, melyikhez van tehetség, melyikkel érdemes foglalkozni. nagyon hasznos kezdeményezés!

Miss Alpok-Adria Magyarországi Döntő – május 26.
Az egyik legismertebb szépségverseny magyarországi döntőjét idén a ReMix Klubban, a Nyugatinál szervezik meg. Hagyományosan szép koreográfia, jó műsor és szép lányok. Kell, hogy erősödjünk hitünkben, meggyőződésünkben, hogy szép a Világ!
Miss Alpok-Adria Magyarország 2017-ben: Drábóczi Dominkika

Családok Budapesti Világtalálkozója – május 25-27.
A családok a társadalom alapegységei. A jó társasági, közösségi élet bölcsője. A jó család jó párkapcsolaton alapul. A gyerekek életenergiája visszahat pozitívan a családra, a szülőkre is.

26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadás – május 24.
Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese, Szabó István, az EMMI (a verseny társszervezője) főosztályvezetője, ill. számos vendég, érdeklődő, valamint a sajtó képviselőinek jelenlétében került sor az ünnepségére, az Ericsson K+F Központban, Budapesten. A rendezvényt Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke nyitotta meg, majd Monszpart Zsolt és Dr. Szabó Gábor a MISZ elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Európa Tanács * Ifjúság-politika – május 22-23.
Az Ifjúsági Tanács ülésén megvitatott legfontosabb kérdés a fiatalokkal folytatott párbeszéd, valamint az ifjúságpolitika terén folytatott jövőbeli európai együttműködés volt. A Tanács mindenekelőtt állásfoglalást fogadott el az ifjúságpolitika területén 2018 után folytatandó európai együttműködéssel kapcsolatos szakpolitikákkal összefüggésben a fiatalokkal folytatott (strukturált) párbeszéd jövőbeli alakulásáról. Az állásfoglalás felvázolja a párbeszéd következő ciklusának legfontosabb prioritásait. A következő ciklus fő témája: „Fiatalok Európában: hogyan tovább?” Az állásfoglalásban a Tanács kéri, hogy vizsgálják meg, miként lenne javítható a párbeszéd, és hogyan tehető az a jövőre nézve hatékonyabbá. Emellett kéri, hogy fordítsanak különös figyelmet arra, hogy hogyan alakítható ki konstruktív és érdemi párbeszéd, illetve együttműködés a különböző hátterű fiatalokkal, az ifjúságkutatókkal és a politikai döntéshozókkal, valamint az egyéb kapcsolódó ágazatok érdekelt feleivel. A következtetéseket fogadott el az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés 2018 utáni stratégiai kilátásairól. A következtetések iránymutatásul szolgálnak a Bizottság számára, amely féléves értékelést készít e terület legfontosabb szakpolitikai eszközéről, az EU ifjúsági stratégiájáról. A következtetésekben a Tanács kiemeli, hogy a jövőbeli stratégiának ágazatközi jellegűnek, rugalmasnak, reagálóképesnek és átláthatónak kell lennie, és figyelembe kell vennie, hogy a politikai, társadalmi, kulturális és gazdasági helyzet rohamosan változik Európában. A következtetéseket fogadott el arról, hogy milyen szerepet tölt be az ifjúsági munka abban, hogy támogassa azoknak az alapvető életkészségeknek a fejlesztését a fiatalok körében, amelyek elősegítik a fiataloknak a felnőttkorba, valamint az aktív polgári szerepvállalás és a munka világába való átlépését.

Múzeumok Éjszakája – május 20.
A nagyon népszerű rendezvény központi helyszíne Budapesten a Nemzeti Múzeum. A látogatók a Múzeumkertben is már sok jó dologgal találkozhatnak, és a múzeumokban az érdekességeket, a hasznosságokat megcsodálhatják.

Belga Sörfesztivál – május 19-21.
Az istenek itala is volt az ókorban a sör. Sok fajtájában gyógyhatású anyagok is vannak. Például a malátának jó relaxáló hatása van, a gyömbéresnek pedig éppen stimuláló effektusa jelentős. A Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna Budapest Pláza. Természetesen lesznek jó falatok is, és zenés táncos szórakozásra is lesz lehetőség. A Dixiland Band koncertje ismét nagy tömeget vonz. A romantikának, a barátságnak, a vállalkozásoknak is jó helyszíne lehet ez a nagyszabású rendezvény.

Magyar Világtalálkozó – május 14-21.
Határokon túlívelő összmagyar összefogás ennek a rendezvénynek a legfontosabb küldetése. A főszervező dr. Tanka László, lapunknak elmondta, hogy idén már a hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Világtalálkozó, és a korábbiaktól eltérően, több helyen egyidejűleg lesznek programok. Konferenciák, szépségverseny, találkozók, vásárok. Mint mindig, most is nagyon jónak ígérkezik a Világtalálkozó, melynek sajtótájékoztatója május 4-én lesz a Stefánia Palotában. Május 14-én pedig Balatonlellén, az első Világtalálkozó helyszínén lesz hatalmas fesztivál. Érdemes megmozdulni, összefogni!
Megválasztották a termékkiválóságokat,a Magyar Világtalálkozó ásványvize a somogyi Fonte Verde, bora az Egri Korona Borház Egri Cuvée-je, pálinkája a Gustó pálinkák lettek. A Világtalálkozó dalának címe: „Ne hagyd el hazádat!” – képes klipje ezen a linken érhető el: https://youtu.be/JbfgScHvziQ
Május 20-án a Világtalálkozó Szépe döntőjének Sztárvendégei: Radics Gigi, Király Viktor, Palcsó Tomi.
Helyszín: 1021 Budapest, Hársligeti út 5-7. Európa Congress Center
A Világtalálkozó Szépe 2017-ben: Idrányi Sára (Baden, Ausztria)

Székely Fesztivál – május 12-14.
Nagyon jó hangulatú, kedves, igazi székely emberek, vállalkozók, művészek seregszemléje ez a rendezvény idén is, a Millenárison. Néhány különlegesség a felhozatalból: fenyő- és propoliszos mézek, áfonyaszörp, homoktövis velő, Csíki sör, ágyas meggypálinka, össztánc székely dalokra, zenékre.

Idén május 11. a Közlekedési Kultúra Napja,
illetve a hetet az ENSZ “Road Safety Week”-nek, azaz az utak biztonságossá tételének dedikálja. Magyarországon a fiatalok baleseteinek és utakon elhalálozásának statisztikája elkeserítő. A legfrissebb hazai és nemzetközi adatok alapján a friss jogosítvánnyal rendelkező, 18-24 éves fiatalok a közlekedés során vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. Ezért a Ford és az Országos Rendőr-főkapitányság közösen, egy kimondottan fiatalokat célzó vezetéstechnikai képzést indít. A sajtót tájékoztatják: Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, szülő, Kiss Csaba: rendőr alezredes, ORFK-OBB, Albert Péter: vezetéstechnikai szakértő és tréner, Györke Orsolya: Ford regionális PR-igazgatója.

Ipar Napjai a Hungexpón – május 9-12.
Megint rekordszámú kiállító mutatja be, hol tart ma az ipar. Külön érdekesség a 4.0 Ipar, hogy ez mit is jelent, egy konferencia keretében mutatják be. A Hungexpo egyik legrangosabb vására ez, melynek gyökerei a dicsőséges szocializmusban nagyon kedvelt Tavaszi BNV-ék világát idézi. A vállalkozóknak és a tudósoknak is nagyon ajánlható.

Eurovíziós Dalfesztivál döntője – május 9. 11. 13.
A világon a top három legnézettebb műsor ez a nagyon rangos dalfesztivál. Jól megmutatja a mai trendeket a szórakoztatóiparban, és a közönség véleménye pedig jelzés a művészeknek, milyen irányba érdemes haladni. A magyar versenyző, Pápai Joci is színpadra lép, drukkolunk neki. A Dal győztesére nagyon kíváncsiak vagyunk.

Emmanuel Macron fölényesen győzött a francia elnökválasztáson – május 7.
Nagyon megnyugodhatunk, mert egy fiatal, ambiciózus, EU-párty elnöke lett Franciaországnak, az Európai Unió oszlopos országának. Az új elnök csupán 39 éves, és korábban szocialista miniszter is volt. A konkurensét Mrin Lupint, aki viszonylag retardált volt, az új elnök 66%-kal legyőzte. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk Franciaország őj elnökének, Emmanuel Macronnak!

Európa Nap – május 7.
Az európai béke napja és az EU ünnepe is egyben. Mindenkinek ajánljuk ezt a rendezvényt, melyet idén a Szabadság téren szerveznek meg. A fontos információkat egyenesen a szakértőktől tudhatjuk meg. Milyen a nemzetközi diákmozgalom?  Milyen EU-s támogatást kapott Magyarország? Milyen jogokkal rendelkezünk?  Megbizonyosodhatunk arról a tényről, hogy miért egy jó világ felé halad az Európai Unió. Persze a szórakozásnak is helye lesz.

Anyák napja – május 7.
Anyánk köszöntése ezen a napon (is) különösen fontos. Minden értelmes, anyaszült ember számára nagy ünnep az Anyák napja. Kicsit többet gondoljunk az anyaistennőre is, a Földanyára is, Nutra, Szűz Máriára, Emesére és a többi nagy, életet adó anyánkra.

Dunai Regatta – május 6.
Az egyetemek legendásan jó sportfesztiválja, a Dunán, a Műszaki Egyetem rakpartján. Idén is nemzetközi mezőny rajtolt a sárkányhajók és az evezősök versenyén. A kommentátor Gundel Takács Gábor volt, az egyik legjobb kommentátora hazánknak. Húszezer néző (többségük egyetemista, vagy oktató) drukkolta végig a versenyeket. Egy-egy szám kb. 10 perces volt, tehát nagyon nagy megterhelést jelentett a versenyzőknek. A Pécsi Egyetem, a BME, a Testnevelési Egyetem csapatai nyertek. Este pedig buli, koncertek a Nagysátorban és a Főszínpadon. Az igazi jó, a dicsőséges szocializmus hangulatát időző diákvilág képződött le.

XXV. Természetgyógyászati Kongresszus és Kiállítás – május 6.
A természetgyógyász szakma egyik csúcstalálkozójának is számít ez a rendezvény a Hotel Aquincumban. A diagnosztika, a terápia, az eszközök, a szolgáltatások, az élelmiszerek nagy seregszemléjén bárki válogathat a neki megfelelő termék, téma közül. Megjelenik a lapunk fő támogatója, az Atlaszprofi kft vezető főorvosa is. A jó hangulat tovább fokozza az élmény melletti tanulás színvonalát. Főszervező: dr. Taracközi István, a  Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke, és a vezetőség.

A kaszinók misztikuma
Fortuna istennő templomainak is szoktuk nevezni a kaszinókat. Már az ókorban is játszottak. A magyar kártya, a rulett, a nyerő gépek, a black jack mind-mind ügyesen segíti, fejleszti, erősíti a szellemet és a képességeket. A nyeremény dupla öröm. Nagyon szerencsés napok májusban: 9. és 12. A Szerencsejáték  – kenó, lottók, Euro Jackpot – és a Las Vegas Casinok epicentrumát képezik a misztériumoknak. Sok szerencsét kívánunk!

Food Truck Show- május 5-7.
A vadnyugati és mégis magyaros hangulatú gasztronómiai rendezvény a Kincsem parkban a kulináris élvezetek tere lesz. Kb. húszezer látogató és 150 kiállító. Különösen a hamburgerek, a szendvicsek, grill ételek vannak a fókuszpontban. Persze a sör, bor, pálinka, whisky sem hiányozhat. A műsor tovább fokozza a jó hangulatot.

A Szabad sajtó Világnapja
A szabad sajtó létfontosságú a működő demokrácia számára. A mai napon – az újságírás szempontjából nehéz körülmények között – ünnepeljük a sajtószabadság világnapját. A véleménynyilvánítás szabadságát és a sajtószabadságot világszerte egyre több támadás éri. A szabad, sokszínű és független média a világ minden táján elengedhetetlen a demokrácia előmozdítása és védelme szempontjából. A szabad sajtó és a véleménynyilvánítás szabadsága egyaránt a demokrácia alapját képezik, hozzájárulnak a stabil, inkluzív társadalmakhoz, valamint segítenek a feszültségek oldásában és a konfliktusok megfékezésében. Az EU támogatja a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlesztési menetrend végrehajtását, amely kiterjed az információhoz való egyetemes hozzáférés és a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítására.

Ballagás után kezdődik az érettségi – május 5.
A középiskolások legnagyobb megmérettetése az érettségi. Idén is az írásbelivel startol a számadás, majd pedig jönnek a szóbelik, s a felvételik. Reméljük, hogy sikeresek, okosak lesznek a tizennyolcéveseink!

Kulcsár Krisztián a  Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke – május 2.
A szervezet közgyűlésén a második fordulóban választották meg új elnöknek az egykori párbajtőr olimpiai bajnokunkat, Kulcsár Győzőt. További sok sikert kívánunk a MOB-nak és az elnöknek!

60 éves a Magyar Televízió – május 1.
Kezdetben fekete-fehér volt. Érdekes Híradó és folytatásos Filmek. Ki mit tud, Táncdalfesztivál, Esti mese, A Tenkes kapitánya, Bors, Ivanhoe – és sok más érdekesség miatt közkedvelt volt a tévé. A dicsőséges szocializmus idején még közösségi élményeket is adott, mert nem minden családban volt televízió, ezért összejöttek szomszédok, barátok, rokonok. A televíziózás az emberiség fejlődésének új szakaszát is segítette.

Majális – április 29. – május 1.
Klasszikusan az egyik legjobb össznemzeti, népi, nemzetközi ünnepség és fesztiválsorozat a Majális. Ez már az igazi tavasz, a barátság, a romantika, a család, a különlegességek hétvégéje. Sőt hétfője is. A dicsőséges szocializmusban nagy ünnep volt Május Elseje, a munka ünnepe. Idén is minden városban, faluban tartanak Majálist. Idén még egy nagyon szerencsés csillagzat is jó, szerencsés sugárzással biztosítja a részvevők jó hangulatát.

FitBalance Aréna – május 30.
Nívódíjas, jó rendezvény, Bara Csaba vezetésével. A Sportarénában kerül megrendezésre. A fitnesz szakma csúcstalálkozójának is számít. Száznál is több kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. Reggeltől-estig bemutatók, fitnesz órák, tanfolyamok, előadások. A mozgás örömeire koncentrál ez a rendezvény, amely idén már 11. évadjába lépett.

A Tánc Világnapja – április 29.
Az emberiség egyik legjelentősebb, legintelligensebb találmányainak egyike a tánc. Sok fajtája létezik, pl. társastánc, hastánc, sámántánc, néptánc, vitustánc. A táncolás javítja a két agyféltekénk együttműködését, a chi energia felerősödését, szétterjedését a testben, kellemes agyhullámok generálódnak, növekszik a problémamegoldó képesség, javul a párkapcsolat is. A tesTudatunk is fejlődik. A Tánc az egyik legfontosabb díszvendége a Szépség Világnapjának (X. 14.)

EU-EXPO Klub + Partner- és Média-party – április 28.
Különösen fontos most, hogy a nemzeti és nemzetközi együttműködés erősödjön, fejlődjön. Mindkét témánk, az EU-EXPO Klubunk is, a Partner-és Média-partink is ezt a célt szolgálja. A Klub főtémái most: az Európai Testvérvárosok és Fesztiválok Hálózatának szervezése, valamint az Ország-világjáró Gasztro-IrodaBusz megvalósítása (májusban). Mint általában, most is lesz szó a szépségversenyek, a Miss Írisz választás megújításáról, ez már komoly mozgalommá nőtte ki magát. A díjak, ajándékok terén mondjuk el újításainkat. A partnereinknek is szót adunk, a megjelentek egymással is konspirálhatnak – ez az EU-Expo Klub egyik nagy értéke. Terveink szerint 2017. október 11-15-ig tartanánk meg az első EU-EXPÓt.

Guangdong, Kínai-Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Fórum – április 26.
A kereskedelmi fórum különlegességei: a Kína Foshan Háztartási és Bútor termékei A rendezvény során lehetőség lesz az említett termékeit gyártó kínai vállalatok képviselőivel találkozni, együttműködési lehetőségekről tájékozódni. A részvétel a rendezvényen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A fórum végén üzleti ebéddel várják a résztvevő vendégeket.

RENEXPO® Víz és energia 2017. április 25-27.
Belexpocenter, Belgrade. A RENEXPO® Víz & Energia 2017 negyedik alkalommal kerül megrendezésre Szerbia fővárosában, Belgrádban. A konferenciák témái kiemelkedő fontosságúak a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem szempontjából, és olyan témákkal foglalkoznak, mint a vízvédelem, a hulladékkezelés, az energiahatékonyság, a napenergia, a vízenergia, a bioenergia és a szélenergia, frissítések és fejlett technológiák.

Nemzetközi Táncháztalálkozó – április 21-23.
Nívódíjas rendezvénysorozat. Helyszínek: Fonó Budai Ház, Sportaréna, Fáklya Művelődési Központ. A program főszervezője Hollókői Lajos és csapata már több mint egy évtizede bemutatják, hogy igenis a tánckultúra az emberiség legnagyszerűbb, az öt legintelligensebb találmányainak egyike. Idén is lesznek sztárvendégek, pl. Boban Marcovic Orcestra vasárnap. Szombaton éjszakai bál. Kicsiknek, nagyoknak, magányosoknak, pároknak, családoknak, rendezvényszervezőknek, szinte mindenkinek ajánlható ez a jó rendezvény!

A Föld Napja – április 22.
általában is, de ezen a napon különösen is törődjünk életterünkkel, a Földdel. Köszönjük meg a Földanyának a szeretetét, a gondoskodását!

Könyvvásár a Millenárisban – április 21-23.
Ilyen rendezvényeken különösen érdemes jó könyveket vásárolnia mindenkinek! Ugyanis a jó hangulat, fesztiválos buli, zene, érdekes előadások hangulata, szellemisége is társul valamilyen mértékben a megvásárolt termékekhez.

Hazavarunk! Panoráma Világklub – április 21.
A Magyar Világtalálkozó idén, májusban is nagyon sok, országos rendezvényei május 14-én, Balatonlellén indul. Lesz szépségverseny, május 20-án, díjátadások, találkozók, konferenciák. Vendégország: Mongólia. A Magyar Konyha Vílágnapja május 18-án lesz.

Az Olimpiai Ötpróba célja
a szabadidő-sportolók létszámának megnövelése, egy egészségesebb magyar társadalom kialakítása. Sajátos pontrendszer alapján működik; 5 sportágban (úszás, futás, kerékpár, kajak-kenu/evezés, illetve túrázás) közel 60 eseménnyel várja a sportolni vágyókat az ország egész területén.

EU CIVIL INFORMÁCIÓS PONT
2016 áprilisától a tájékoztató szolgálat mellett működik az EU Civil Információs Pont (EUCIP). Az EU Civil Információs Pont célja a civil szervezetek tájékoztatása az európai uniós pénzügyi forrásokról, pályázati lehetőségekről, továbbá a partnerkeresés elősegítése. Az EU Civil Pont személyesen, illetve a 06 1 209 9737-es telefonszámon érhető el. A kérdéseket előzetesen feltehetik a civilinfo@eu.hu címen

A Nap a Bika jegyébe lépett – április 20.
Az asztrológia ősi tudomány, az ezotéria egyik gyöngyszeme. Lényege, hogy a kozmikus, csillagászati környezetünket is beleveszi az élet alakulásának értelmezésébe. A Napot tartjuk az élet forrásának, és a Hold, a csillagok, a Föld is élő bolygók, sok mindent jelképeznek. A jelképeket, a hatásokat ismeri fel az asztrológia tudománya. A mostani napjegyváltás főleg a realitások talaján mozgó kezdeményezéseknek ad nagy energiát, a vállalkozásoknak, a nemzetközi összefogásnak. A párkapcsolatok stabilizálásának is kedvenc jegye a Bika. Különösen sikeres, szerencsés napok: április 22. 28. május 1. 9. 17.

Jók az új metrószerelvények!
Az M3-as vonalán már négy évtizede szállítják az utazó közönséget a még a Szovjetunióban, a Mityisinszkij Masinosztrojityelnij Zavodban készített szerelvények. Örök dicsőség az alkotóknak! Idén tavasszal lényegesen felújítva, szép, knyelmesebb metrókocsik állnak üzembe. Fehérek, még barátságosabbak belül. Szinte irodának is alkalmasak. Meg szórakozásra s utazásra is.

Húsvéti ünnepek – április 14-17.
Az eredeti Jézus Krisztusi tanítások szerint az emberi élet szerves része a Világnak, van fentebb és lejjebb. Akik jól viselkednek, a közösségüket, az emberiséget fejlesztik, azoknak az angyali szféra a továbblépés.
A halál valójában nem létezik, csak rémkép! A feltámadás példája is ezt tanítja. Tehát a Húsvéti ünnepek arról kell szóljanak, hogy az élet a valóság. Ahogyan ezt az Alapelveinkben is ismertetjük.
A locsolkodás ősi szokás, a természetvallásokból ered. Ilyenkor a összejönnek a családok, a párok, jó a társadalomnak is, hiszen együtt ünnepelünk, együtt szórakozunk, építjük a nemzetünket. Budapesten érdemes megtekinteni a Vörösmarty téren, a Vajdahunyad várnál Bikás parknál, Kispesten az EuroParknál lévő vásárokat, fesztiválokat is.

A Magyar Költészet Napja – április 11. Megújítjuk A Szép Dal Ma … versíró versenyünket. A klasszikus zenéken kívül a filmzenékre is lehet verset írni. A verseny döntőjére a Szépség Világnapján X. 14-én kerül sor.

Vivicitta – április 8-9.
Kezdetben még Matáv Vivicitta volt a neve, most a Telekom támogatja Budapest egyik legrangosabb futófesztiválját. A Budapest Sportiroda szervezésében tízezrek vesznek részt, futnak, sportolnak, szurkolnak, vásárolnak, buliznak. Nagyon helyes, hogy a szórakozást és a sportolást összekapcsolják!

Lurdy-házi Ásványbörze – április 7-9.
Az ásványvilág színe-java összegyűlik a Lelkes Ásványbörzéken. A különlegességek, a szép termékek, kézműves ékszerek seregszemléje. 150 kiállító, 5000 látogató. Nagy eredmény. És e mellett nagyon jó hangult, baráti társaságok találkozója is.

Április 7-én, az Egészségügyi Világnapon 1950 óta minden évben arra emlékezünk, hogy 1948-ban ezen a napon alapította meg az ENSZ a WHO-t (World Health Organization), az egészségügyi világszervezetet, melynek célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása.

CONSTRUMA – március 5-9.
A Hungexpo egyik legjelentősebb vására, fesztiválja nagyon sok kiállítóval nagyon sok látogatót vonz. A részleteket március 30-án reprezentatív sajtótájékoztatón ismertetik: Ganzer Gábor vezérigazgató,Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke, a CONSTRUMA fővédnöke, Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, RANSTAD – a világ második legnagyobb humán erőforrás tanácsadójának magyarországi munkatársa, Tóth Szabolcs, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. regionális marketing igazgatója,
Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szakmai titkára
Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója és Szalai Levente, a CONSTRUMA kiállításigazgatója.
Néhány különlegesség, amit ajánlunk mindenkinek a figyelmébe:
A Magyar Kert dísznövényei, melyek felélénkítik a házak udvarát. Napelemes faházak, amelyek már energiát termelnek pluszban. Magyarországon az építőiparban foglalkoztatottak száma jelenleg körülbelül 272 ezer fő, míg a háromszor nagyobb területű Németországban majdnem tízszer annyian dolgoznak e területen. Itthon 2008 és 2016 között csaknem 36 ezerrel csökkent a munkavállalók száma, 12 ezren dolgoznak külföldön regisztráltan, ám a becslések szerint további 30 ezren nem regisztrált módon végeznek munkát más országokban. Idehaza 8 év alatt körülbelül 36 ezer szakképzett munkaerő tűnt el az építőiparból, az ágazati termelékenység az Európai Unión belül nálunk az egyik legalacsonyabb. “Nem kérdés, hogy 2017-ben a kapacitás- valamint a munkaerőhiány jelenti az új beruházások, fejlesztések indításának és a meglévők befejezésének legnagyobb kihívását” – hangzott el március elején, a Magasépítés 2017 elnevezésű konferencián. (Forrás: Hungexpo sajtó, Kövesdi Péter)
2015. április 15-én a Construmán szerveztük meg az első EU-EXPO Klubot, ez alkalomból is kicsit ünnepelünk, szervezkedünk.

Éljen Április 4!
Hazánk felszabadulásának ünnepe. 1945-ben ezen a napon a hős szovjet hadsereg segítségével felszabadult hazánk a náci elnyomás alól. Örök dicsőség a hősöknek, egy méltó megemlékezést, ünneplést megérdemelnek!

Grafológusok konferenciája – április 1.
A magyar kézírás a legintelligensebb kézírás, mivel a legtöbb információt tartalmazza a duktorról, az író személyiségéről, viselkedéséről, állapotáról, párkapcsolatáról, tehetségéről, viszonyulásairól. A grafológia tehát nagyon hasznos a személyiség elemzésben és tréningezésében is. A Magyar Írástanulmányi Társaság mostani konferenciáján a történelmi kézírás a fő téma, de persze az aktualitások, fejlesztések is fókuszpontba kerülnek. A grafológia új dimenzióját, a kibernológiát (pl. az internetes honlapok elemzése) 2009-ben fedeztük fel, és dolgoztuk ki, mára önálló honlapunk is van (www.kibernologia.hu) A grafológusok konferenciáján új vezetőséget is választunk, és a terveinket is megbeszéljük.

Újraindul az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozat
A majdnem négy évtizedes múltra visszatekintő Olimpiai Ötpróba program idén áprilisban a hagyományokhoz visszanyúlva újra kezdetét veszi: hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeinek összefogásával népszerűsíti a testmozgást és az aktív életformát egészen a 2020-as tokiói olimpiai játékok kezdetéig – jelentették be a Magyar Olimpiai Bizottság székházában tartott pénteki sajtótájékoztatón.„Nagy öröm számomra, hogy ismét egy fontos esemény tájékoztatóját tarthatjuk a MOB székházában – köszöntötte a megjelenteket Borkai Zsolt, a MOB elnöke. – Fontos, hogy a mozgás örömével megismertessünk minden embert. Jó volt látni, hogy az elmúlt négy évtizedben mindig sok sportot szerető látogatott ki a rendezvényekre. Rendkívüli ez a mostani kezdeményezés, amely kormánybiztos úrtól jön. A sport megismertetése mellett a Magyar Olimpiai Bizottság szeretné terjeszteni az olimpiai eszmét egészen Tokióig, ameddig a program tart. Személyesen is részt fogok venni a próbákon, ha nem is mindegyik, de szeretnék példát mutatni a sportolni vágyó embereknek. Köszönöm a kormány támogatását a program folytatásában.”
A MOB elnöke lapunknak elmondta, hogy a 40 évnél idősebbek jelentkezését is nagyon várják. A rendszeres testedzés különösen fontos lenne az idsebb korosztálynak is! 

Megjelent a győri EYOF első hírlevele
Magyarország első olimpiai eseményét, a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) 10 sportágban, közel 50 ország részvételével júliusban, Győrben rendezik. A szervezők a minél szélesebb tájékoztatás érdekében hírlevelet adnak ki; az első, márciusi számot cikkünkben találják. Ez alkalommal köszönti az olvasókat Borkai Zsolt, a MOB elnöke, a rendező város polgármestere.

Baranya megye és Paks Szépe választás – március 26.
A szépségek meghódítják Paksot!
Minden évben egy nagyon rangos szépségverseny keretében megjelennek a művelődési központban a szépségek, és nagyon hangulatos, látványos műsor keretében exponálják, hogy a magyar lányok mennyire szépek, kedvesek és értelmesek is. A partnerek, kiállítók is jól járnak, hiszen a termékeikhez egy kellemes hangulat is társul, ennek értékteremtő hatása is van. Az idei Paks Szépe választást—mint midig—Nagy Ildikó szervezi. Az Európai Fiatalok Szövetsége 2016-ban „Az Év Legjobb Szépségversenye” címet is ennek a versenynek ítélte oda. Az idei versenyre március 26-án kerül sor, és megcsodálhatjuk többek között a Csillag Show együttest, a műsorban fellép Beliczai Balázs, a Dumaszínház, Katona István. Jótékonysági célú is a rendezvény, egy kisgyermek operációját segítik. A paksi tehetségek bemutatkozása, egy divatbemutató tovább fűszerezi a kellemes estét.
Mint azt lapunknak elmondta Paks város alpolgármestere, nagyon fontosnak tartja a városvezetés a közösségi életet, annak támogatását, fejlesztését. A Paks Szépe választás meg azért is fontos, mert nagy rá az érdeklődés, a városon kívüliek is szívesen ellátogatnak rá.
Eredmények:

XII. TesTudaT Konferencia – március 25.
Nagyon sok közéleti témával foglalkozunk a legrangosabb konferenciánkon. A vallások megújítása, a társadalmi rendszerünk lényeges fejlesztése, az EU-s kapcsolataink bővítése, a reinkarnáció jelenségének bizonyítása (és ennek fontossága), a duális párkapcsolatok, a kibernológia 4. fő tétele, a szépségversenyek megújítása – mind-mind fókuszpontba kerül. A Jó Istenek Hetében, március 20-27. nagyszerű helyen (Thököly Vendéglőben) és nagyszerű társaságban tartjuk meg a konferenciánkat, amit idén először, crossing-party módszerrel szervezünk. Az egyik leglényegesebb napirendi pontunk az ideológiánk megvitatása, melynek egy nagyon szép, jó hatású nevet adtunk:“Dialektikus idealizmus”. Hogy ez miről szól, arról az Európai Fiatalok Szövetsége oldalán lehet tájékozódni. Az ötödik TesTudaT Konferenciánkon sikerült megalkotnunk a vezérelvünkké vált konklúziót: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” A konferencia után egy laza
Írisz-party lesz este,
melyben startol a XV. Miss Írisz választás és a “Hastáncstúdiók versenye az Ezüstfátyolért. Kellemesen és hasznosan – ez a klasszikus jelmondatunk, most nagyon aktuális. A szépségversenyünk küldetése, hogy a szebbik nemet éltesse, fejlessze, mert a nő és a férfi – isteni szinteken is – egységet alkot. Így szép a világ!
Az Írisz-party Szépe címet méltán kiérdemelte: Nagy Viktória
A műsorban fellépett a Voyage együttes. Az Élmény Hangulatának Lenyomata kottában, üzenetben és rajzban jelenik majd meg.

EU csúcstalálkozó Rómában – március 25.
Hatvan évvel ezelőtti eseményt tekintjük az Európai Unió megalapításának, igaz akkor még csak hét állammal és korlátozott gazdasági programmal. A pozitív kezdeményezés világméretűvé a kilencvenes évek végére vált, az EU létrejöttével. A szocializmus nemes eszméit is integráló nemzetközi összefogásnak, együttműködésnek nagyon jó tere az EU. A Római Egyezmény évfordulóján a megjelent EU-s miniszterelnökök egy zárónyilatkozatot írtak alá, melyben az EU további erősítésére tettek hitet, tervet. Ez nagyon pozitív és biztató jel arra, hogy a népek együttműködése erősödni fog.Az EU-EXPO projektünknek is nagyon kedvez ez.

EU-EXPO Klub – március 21.
A nemzetek céltudatos együttműködését, az alkotó társadalmat szolgáljuk az EU-EXPO projektünkkel. Praktikusan klubszerűen szervezzük, ami azt jelenti, hogy nemcsak magára a nagy eseményre, az EU-XPOra koncentrálunk, hanem a klubokkal a szervezésre is – ez is legyen jó, sikeres élmény! A mostani összejövetelünknek több fontos programja van, de a legfontosabbak: az EU-s kapcsolataink kialakítása, a klubtagság szervezése, az Európai Testvérvárosok-fesztiválok Hálózatának építése. Egy szép, kedves és értelmes lányt is keresünk, aki a klubok háziasszonya lehetne. A Miss Írisz választás ezt is támogatja.

A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség zászlóbontásának ünnepe – március 21.
A KISZ millióknak adott közösséget, életértelmet. A dicsőséges szocializmusban, a nyolcvanas években a fiatalság legjobb közössége volt. Az Európai Fiatalok Szövetsége elődjének, mintaképének tekinti a KISZ-t. Ebből az alkalomból ünnepséget is szervezünk, valamint Partner- és Média-partit, EU-Expo Klubot. Megbeszéljük a továbbiakat, a nemzetközi expanziónkat is. Koccintunk a KISZ ünnepe alkalmából, megemlékezünk a szép múltról, hogy a jövőnk is szép legyen.

60 éves az ötös lottó, Magyarország legnépszerűbb szerencsejátéka.
Élmény játszani, élmény nyerni! Fortuna istennőnek is legyen hála! Vágyak, célok, tervek – megvalósítás, ehhez a szerencsére is szükségünk van az ész, az akarat, a cselekvés mellett.

Innovációs Nagydíj zsűriülése
A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kapja, amely a 2016. évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A felhívásra 38 pályázat érkezett. A bírálóbizottság a formai és a tartalmi szempontokat alaposan mérlegelte. A 2017. március 7-i zsűriülésen – Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesének vezetésével – a legjobbnak ítélt 12 pályázatot titkos szavazással rangsorolta, döntően az elért többleteredményt figyelembe véve, és odaítélte a díjakat, valamint kiválasztotta a MISZ Startup Innovációs Díjában részesített pályázatot is. Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én kerül sor az Országházban. Az innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők.

Véradásért ingyen belépő a Wake-Up! Day-re
Ajándékba kapják a belépőjegyüket azok, akik március 21. és március 30. között véradáson vesznek részt és regisztrálnak a Wake-Up! Day szervezőinél. A véradók Hosszú Katinka, Shane Tusup, Lisa Nichols, Marisa Peer, Jeffrey Allen, Kemény Dénes, Pásztor Anna és Litkai Gergely előadásait hallgathatják meg. A hasznos tanácsok és sikersztorik mellett kézzel fogható eszközökkel, azonnal alkalmazható technikákkal gazdagodhat minden résztvevő.

A Magyar Tanácsköztársaság kikiáltásának ünnepe – március 21.
A magyar társadalom, nemzet fejlődésének fontos szakasza volt a kapitalizmusból a szocializmusba való átmenet. Oroszországban 1917-ben indult meg a fejlődés, forradalmi erővel, Magyarországon 1919. március 19-én kezdődtek a pozitív változások.
Örök dicsőség a kommunista hősöknek!

Megnyílt a CeBIT Hannoverben – március 20.
Az informatika világának nagy találkozóján ezernyi cég mutatkozik be, és prezentálják az informatika, a komputerizáció, a kommunikáció fejlesztéseit, tendenciáit, csúcstermékeit. A magyarok 21 pavilonnal jelennek meg. A konklúzióra nagyon kiváncsiak vagyunk!

A Víz világnapja – március 19.
Az őselemek egyike. Az élet eleme, az érzelmet, a megoldóképességet is a vízhez rendeljük. Megbecsüljük. A Víz világnapján erőstsük meg a döntésünket, hogy óvjuk a környezetünket, és benne avizet – a folyókat, a tengereket, az esővizet is. Az Agykontrollban a “pohár víz” technikája nagyon értékes: este, lefekvés előtt egy fél pohár vizet íva gondolunk valami fontosra. És reggel, mikor megisszuk a másik felét, rájövünk a megoldásra, mit csináljunk, hogyan legyen jobb. A víznek, a tengernek vannak istenei, istennői is. Őket is dicsőítsük e napon!

Kecskeméti Csokoládéfesztivál – március 18-19.
Abban mindenki egyet ért, hogy az édességek egyik legjobbika a csokoládé. És sokan tudják azt is, hogy mértékkel eszegetve, jó hatással van az idegrendszerünkre is. Kellemesen megnyugtat és a kreatív gondolkodást is támogatja a csoki. A csók is 🙂 A Csokifesztiválon, műsorokkal fűszerezetten lehet megnézni, megízlelni, megvenni a finomságokat. A városi sportcsarnok lehet, hogy kicsi lesz?

Nemzeti ünnepünk – március 15.
Az emberi társadalmi rendszerek fejlődésének fontos állomása a feudalizmusból a polgári társadalmi rendszerbe való átalakulás. A központilag vezérelt császárságot felváltotta egy jobb világ, 1848-ban, hazánkban is. Petőfi Sándor, Kossuth Ferenc, Széchenyi István és a márciusi ifjak nagy lelkesedéssel, pozitivitással egy szebb, jobb rendszerben hittek, és akarták, tudták is megvalósítani. Azóta minden évben megünnepli a magyar nemzet Március 15-ét, emlékezve a nagyokra, és természetesen az aktuális, társadalmi szintű problémák, feladatok megoldására is koncentrálva. Idén ismét nagy ünnepségekkel készülünk. Az Európai Fiatalok Szövetsége és a Diákok és Vállalkozók Fóruma összejövetelt szervez a Vörösmarty téren.

Újraválasztották Áder Jánost – március 13.
Az Országgyűlés újraválasztotta Áder Jánost, így újabb öt évre ő lett a köztársasági elnök. Sok sikert kívánunk az országépítő, nemzeteket iis, az EU-t is erősítő munkájához! Kihívója Majtényi László volt, aki a Parlamentben tartott beszédében sok jó, okos, követetndő dologról beszélt. Reméljük, hazánk mostmár fellendől!

Az idei hannoveri CeBIT kiállításon 21 magyar cég mutatkozik be, Magyarország a jövőben partnerországa szeretne lenni Európa legnagyobb digitális szakkiállításának – közölte a Design Terminál (DT) az MTI-vel. A magyar pavilon kreatív koncepcióját kidolgozó társaság szerint a sikeres megjelenés befektetőket hozhat a tudás- és technológiaigényes iparágakba, segítheti a magyar cégek nemzetközi terjeszkedését és erősítheti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat

Az Európai Tanács ülése – március 9–10.
Az Európai Tanács márciusi ülésének fő témája a gazdasági kérdések lesz, ideértve a kereskedelmet, az egységes piaci stratégiákat és az európai szemesztert. Az uniós vezetők ezenfelül tanácskozást folytatnak majd a migrációról, a külső biztonságról és védelemről, valamint a nyugat-balkáni helyzetről. Az Európai Tanács várhatóan elnököt választ a 2017. június 1-től 2019. november 30-ig tartó időszakra. Március 10-én, pénteken a 27 uniós vezető nem hivatalos ülés keretében megkezdi az előkészületeket a Római Szerződés 60. évfordulójára.
Az Európa Tanács elnöke ismét a lengyel Donald Tusk lett.
Minden értelmes ember érdekelt az EU fejlődésében! Sok sikert kívánunk az Európa Tanácsnak!

Koncz Zsuzsa koncert – március 11.
Magyarország legelismertebb táncdalénekesnője Koncz Zsuzsa, immár tizedik alkalommal tart teltházas koncertet legnagyobb sportcsarnokunkban, a Pap László arénában. Az “Ég és Föld között”, “Valaki kell, hogy szeressen!”, a Táncdalfesztivál győztes dal: “Szerbusztok régi barátok” – mind-mind hozzájárultak nemzetünk művészi kincseinek gyarapításához. A művésznő jó egészséggel, nagy emberszeretettel, nagy művészi, énekes képességekkel mutat példát mindenkinek.

Nemzetközi Nőnap – március 8.
Mindenki egyetért azzal, hogy a női nem csodaszép és kedves, megünnepelnünk ezt méltóan illek. Ki virággal, ki vacsorával, de minden férfinak köszöntenie kell, illik a nőket, a nő ismerősöket! Sőt, még az istennőket is!

Kulturált szórakozás
Tudományos alapja is van annak, hogy az embereknek melyik, milyen zene tetszik a legjobban. Még 1980-ban készítettek egy nagy felmérést Amerikában. Kiderült, hogy az embernek az a zene tetszik a legjobban, amelyiknek a hangfrekvencia-intenzitás spektruma 1/f eloszlású. Az ihletett, pozitív hangulatú, kreatív szerzők művei jobban tetszenek, mint a gépi tüctüc zenék. Igaz ez a diszkókra is! Március 18-án: Laharo-party – igazi zenékkel, műsorral, tánccal.
A pestieknek különösen tudjuk ajánlani a Liget Clubot, a Népligetben. Normális, jól táncolható zene, csodaszép helyen és környezetben. Romantika centrumának is tekinthetjük.

Az Ország Tojásán dolgozik Zsigóné Kati
Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat. Európa legjobb tojásdíszítője a bejelentéskor elmondta: a különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, s 2018. húsvétjára fog elkészülni.

Mosoly
Felmérések szerint a gyerekek naponta 100-200-szor mosolyodnak el. A felnőttek csupán 10-30-szor. Pedig, aki tud mosolyogni, az már tud valamit!

UTAZÁS – március 2-5.
Utazni mindenki szeret, vagy szeretne. Mikor, hova, miért, kikkel, hogyan? Na ezekre a kérdésekre választ kap, ha kilátogat a Hungexpo szervezésében idén 50. alkalommal sorra kerülő UTAZÁS Kiállításra. Kicsiknek és nagyoknak, sportolóknak, családoknak, szerelmeseknek, párkeresőknek, vállalkozóknak, tudósoknak, művészeknek, szórakozni vágyóknak külön is ajánlható a rendezvény. Idén Oroszország lesz a vendégország. Nagyon fontos, hogy jó legyen a kapcsolatunk! Bemutatkoznak az orosz különleges úticélok: Ural, tengerpart, Szentpétervár, Krím, Kaukázus, stb. Természetesen az orosz ételkülönlegességeket is meg lehet majd vásárolni. A hazai vendégváros Győr. Itt kerül megrendezésre az Európai Ifjúsági Olimpia idén nyáron. A nagyszerű sportversenyen a magyar csapatot az első öt helyre várjuk. A kerékpárosoknak is érdemes eljönni, hiszen nemcsak megcsodálhatják a kiállított kétkerekűeket, hanem meg is vásárolhatják. Az UTAZÁS kiállítás igazgatója Raffai János és csapata idén is mindent megtesznek, hogy a kilátogatók és a kiállítók elégedettek legyenek!
Lássunk szép világot!
Megválasztjuk az UTAZÁS Szépét is
, aki 2017-ben: Bandur Anita, a Robinson Tours PR osztály vezetője.

Oscar-gála – február 26.
A filmművészet Nobel-díjasainak ünnepe az Oscar-díjak átadása Los Angelesben. idén is érdekeltek vagyunk, tavaly pedig megnyertük a Saul fiai című alkotással. A fél világ készül a nagyszabású rendezvényre. Mi ma a legjobb? Erre a kérdésre kapunk választ, az Oscar-díj 2017-es ünnepségén.
Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje nyert a Los Angeles-i díjátadón. Ez az első alkalom, hogy magyar filmet díjaztak ebben a kategóriában, ráadásul ez volt a rendező első jelölése és legelső rövidfilmje. A díj átvételekor azt mondta: neveljük úgy a gyerekeinket, hogy büszkék lehessünk rájuk. Nagyon jó koncepció, megérdemelte az Oscar-díjat, gratulálunk!

Hargitai Miklós a MÚOSZ új elnöke –  február 25.
tisztújítás az újságíró szövetségben. A 44 fős küldöttgyűlés 34 szavazattal választotta meg Hargitai Miklóst, a Népszabadság korábbi, a Népszava jelenlegi munkatársát a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökének.Hargitai Miklós bemutatkozója.

Food Truck Show – február 24-26.
Különleges megjelenéssel: mikrobuszokba építetten jelennek meg a Show-n a kiállító gasztronómiai cégek. Az utcai prezentációra készített, feltuningolt járművekben különösen finom szendvicsek, sütemények, italok várják a közönséget. Persze jó műsorral kombináltan. A millenárisban kerül először megszervezésre ez a fesztivál, nagyon jó szervezésben, nagyon jó csapattal. Családoknak, pároknak, vállalkozóknak különösen ajánljuk.
A sajtó a Fesztivál Szépének megválasztotta Gál Mirandolinát.

A házasság hetének konklúziói
A XXI. századra nagyon átalakulni látszik a házasság intézménye, ami klasszikusan, valójában a nő és a férfi kapcsolata, szerelemre alapozottan. Az igazi duálpárokba vetett hitnek nagy szerepe van ebben, életeken át hat az igazi párkapcsolat. A Házasság hetében erre is rá kell fókuszáljunk. Kellenek olyan módszerek, melyekkel az előző életeinkre reálisan rálátunk, a párkapcsolatunkat fel tudjuk erősíteni. Az 1991-ben kifejlesztett módszerünk, az “Öntisztító meditáció” 1-4. fokozata is nagyon alkalmas erre.
Mindenkinek javasolhatjuk, hogy az igazi párját keresse és találja meg, és fejlessze. A gyerekek is jobban járnak, megmaradnak a családban.
Február 25-én egy fantasztikusan jó party kerül megrendezésre a Vörösmarty u. 38-ban, amikor is a párra találásunknak is lesz szerepe.
“Top Day Fesztivál” a magazin nagyszabású bulit szervezet a Vörösmarty u. 38-ban található Bródy palotában. A kiállítók barátságosan bemutatták, mi a trendi egy esküvőben, hogyan, mivel érdemes ünnepelni a Nagy Napot.

“Arany Medve” Díj a magyar filmnek – február 18.
A Berlini filmfesztiválon a magyar filmnek ítélte oda a zsűri a fődíjat, az “Arany Medvét” . A rendezővel, Enyedi Ildikóval készítünk interjút, amit hamarosan leközlünk.

A Dal 2017 magyar győztese – február 18.
Az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntője nagyon izgalmas volt. A mi kedvencünk egy gitáros együttes, nagyon szép, dallamos, ritmusos dallal vívta ki a nézők elismerését. Ám a győztes végül egy cigány énekes lett, aki ugyancsak szép programot mutatott be. A nemzetközi döntőre március 13-án kerül sor. A harmadik legnézettebb tévéműsor a világon a Dal 2017 nemzetközi döntője, idén Kijevben tartják.

Az Európai Unió Tanácsának ülésein a következő két hét során megtárgyalandó fő témák áttekintése:
Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács (Oktatási kérdések) – 2017. február 17.

A Tanács várhatóan következtetéseket fogad el az alábbiakról: befektetés az európai ifjúságba, különös tekintettel az Európai Szolidaritási Testületre magas színvonalú oktatás mindenki számára A Tanács ezenfelül megbeszélést folytat majd az oktatás és képzés társadalmi kohézióhoz való hozzájárulásáról, valamint a 2017. évi európai szemeszter keretében a közös európai értékek előmozdításáról.
Versenyképességi Tanács (Belső Piac és Ipar), 2017. február 20.
A Tanács célja megállapodásra jutni a fogyasztóvédelmi együttműködés megerősítésére szolgáló szabályokról. A miniszterek megvitatják, miként lehet támogatni az induló vállalkozásokat és ösztönözni az uniós vállalkozásokba történő immateriális beruházásokat. Az elnökség beszámol a gépjárművek típus jóváhagyási rendszerének folyamatban lévő reformjáról.
Gazdasági és Pénzügyi Tanács, 2017. február 21.
A Tanács áttekinti az adóügyekben nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékének összeállítására irányuló munka állását; felkérést kaphat továbbá arra is, hogy állapodjon meg a harmadik országok adórendszereivel való, hibrid struktúrából adódó diszkrepanciák megszüntetését célzó javaslatról.
Midezek is jól bizonytíják, hogy az EU nagyon hasznos, jó Magyarország számára is, és az EU minden tagjának is!

Különleges futóverseny
Február 25-én, szombaton harmadik alkalommal kerül megrendezésre a BBU Föld Alatti Futóverseny – Magyarországon egyedülálló helyszínen a kőbányai pincerendszerben.

XIII. Szóvivő bál – február 17.
Nemcsak szóvivőknek! Az egyik legnépszerűbb magyarországi bálok közé tartozik a szóvivők egyesületének szervezésében, immár klasszikusan az Európa rendezvényhajón. A jó hangulatú társaság létszáma kb. négyszáz, a menü 5 fogásos, a műsor 8 szereplős, köztük olyan sztárokkal, mint pl. Szűcs Judit, Bródy János, Galambos Lajos, a Helikon együttes. A színvonalas műsort vezeti Bényi Ildikó. Természetesen a táncos mulatozás sem maradhat el. Felvezetéskép több díj átadására is sor kerül. A főszervező, Orodán Sándor az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy szerencsére sok a jelentkező és a támogató is. A műsorban pedig az igazán minőségi és szórakoztató jelleg a meghatározó. Korlátlan étel és italfogyasztás benne van a jegyárban, ami 35 ezer forint.
Nagyon kell manapság az ilyen program a sok konfliktálás helyett! A Tánc az emberiség 5 legintelligensebb találmányainak egyike, a Tarot kártya 21-es lapja, a duálpárok találkozása, egyesülése.

Kiberverseny
Az NKE Rendészettudományi Karának hallgatói diadalmaskodtak a közelmúltban rendezett nemzeti kiberversenyen, így ők utazhatnak tavasszal a genfi Cyber 9/12 nemzetközi vetélkedőre.
A kibernológia még nem volt tananyag, de várhatóan a 2018-as versenyen már az lesz.

Budapest felszabadulásának ünnepe – február 13.
A hős szovjet csapatok 1945. február 13-án szabadították fel fővárosunkat a náci megszállás alól. Örök dicsőség és hála a hősöknek! A központi ünnepséget február 12-én tartottuk a Szovjet Hősök Emlékművénél, a Szabadság téren.

Figyelemre méltó adat:
a rendszeres testedzés 30%-kal csökkenti az emlőrák kialakulásának valószínűségét, lényegesen növeli a szexuális potenciált.

X. Budapesti Mangalica Fesztivál -február 10-12.
Csak minőségi, ellenőrzött, kiváló termékek, étkek vására, Fesztiválja kerül megrendezésre a Főváros egyik központjában, a Szabadság téren. A mangalica készítmények mellett a méznek, a sajtnak, a pálinkának is helyet adnak a szervezők. A jó hangulat idén is biztosítva van!

Évértékelőt tartott Orbán Viktor – február 10.
A szokásos, immár 19. évértékelőjének egy különösen fontos üzenete számunkra, hogy bátornak kell lenni, és nem szabad középszerűnek maradni. Ez bizony nagyon igaz!

Pepsi Bloggerőpróba – az influencer marketing egy új megközelítése
Negyedik hete tart a Pepsi legújabb kampánya, a Bloggerőpróba, melynek keretein belül 4 hazai blogger – név szerint Szilva, Unfield, Goodlike és I HaveNo Idea Hungary – különböző, a téli évszakhoz kapcsolódó feladatokat old meg 8 héten keresztül. A felhasználók hétről hétre követhetik az eseményeket a Pepsi weboldalán, illetve YouTube-on, sőt, az egyes fordulók kimeneteleit is megtippelhetik. A legtöbb pontot összegyűjtő felhasználó pedig nem kevesebb, mint 1.000.000 forint készpénzt nyer a játék végén.

Fa Nándor 8.-ként ért célba a versenyen
93 nap alatt teljesítette a Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny 24 500 mérföldes távját, amin eredetileg 29 hajó indult, és 18-nak van még esélye arra, hogy külső segítség nélkül, tehát a versenykiírásnak megfelelően teljesítse a távot. A beérkezéskor Fa Nándor úgy ugrált a fedélzeten, mint egy gyerek. Ma mindenkit szeretek − üvöltötte, amikor célba ért. Aztán a legközelebbi hozzátartozói és az ellenőrök is felszálltak a hajójára. A kiváló magyar hajóst magyar és francia szurkolók népes tábora várja Les Sables d’Olonne-ban. Fa Nándort a helyiek élő legendaként tartják számon, nyugodtan mondhatjuk, nincs ember, aki ne ismerné a nevét – az éttermekben, kocsmákban gratulálnak még az egyszeri szurkolónak is a magyar szólóvitorlázó teljesítménye miatt – írta az index.hu.

Egészség ez Európai Unióban – február 9.
Különösen fontos témákról tartanak konzultációt, nyílt tanácskozást az Európa Pontban.  Szeretné tudni, mit tesz az Európai Unió a betegségek megelőzéséért, a minőségi egészségügyi ellátásért? Hogyan támogatja az Európai Bizottság a kutatást és az innovációt az egészségügy területén? Érdekli, hogy a Bizottság miként mozdíthatja elő a tagállamok közötti együttműködést és segíthet közvetlenül egészségügyi válsághelyzetek kezelése esetén? Érdekli Európa jövője? Kérdezze Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer biztonságért felelős uniós biztost, aki az Európai Uniót érintő aktuális témákban is válaszol a kérdésekre.
Beszélgetőpartnere Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár lesz. Moderátor:    Bakos Piroska

FeHoVa – február 9-12.
A Hungexpo második legnépszerűbb rendezvénye a horgászat, a vadászat, a természet kedvelőinek. Ez Kelet-Közép-Európa legjelentősebb szakmai kiállítása. Rekordok évről évre! A FeHoVa tavaly több mint 60 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról, a szervezők ebben az évben sem számítanak kevesebb vendégre. Az „A” (fegyver, vadászat) és „G” (horgászat) pavilonban 17 ország 300 kiállítója vonultatja fel termékeit, szolgáltatásait. A rendezvény egyre növekvő regionális jelenőségét mutatja, hogy a kiállítók minden évben nagyobb és nagyobb területeket foglalnak el. A horgász-kiállítók, akik két évvel ezelőtt költöztek önálló pavilonba pillanatok alatt „belakták” a megnövelt teret. Számuk tavaly 30%-kal nőtt. Idén egy még nagyobb és modernebb pavilonban mutathatják be portékáikat, kínálatukat. Ugyancsak a bővülő kínálat és a látogatók számának növekedése indokolja, hogy idén először a Budapest Boat Show-t nem a FeHoVa-val egy időben, hanem egy másik időpontban (február 23–26. között) rendezik a Vásárközpontban. A FeHoVa ünnepélyes megnyitója 2017. február 9-én, 10.00-kor lesz az A pavilonban, a Vadász Színpadon.

“Mágikus Afrika” – kiállítás megnyitó – február 6.
Az Újpesti Ifjúsági Ház gyakran ad otthont hastáncos rendezvényeknek. Most egy különleges kiállítással, Bagyinka Bernadett festményeihez társul a dobszóló és a hastánc.
Az ilyen konfúziónak nagyobb és jobb a hatása a közönségre.

7. Kolbásztöltő Fesztivál, Komlón – február 4.
Az igazi jó hangulatú rendezvényekre nagyon nagy szükség van. Erre példa ez a fesztivál is, amit Komló város polgármestere fővédnökölt. A környékről, sőt külföldről is jöttek csapatok, akiknek az volt a feladatuk, hogy a standjukon saját technikával (nem gépi) kellett elkészíteni kolbászt tíz kiló sertéshúsból, amit a város biztosított. A 107 csapat megtöltötte a város sportcsarnokát. A munka közben nagyon hangulatos, vidám zene szólt, amire napközben is sokan táncoltak. A főszervező, Szarka Elemér képviselő, lapunknak elárulta, hogy ezt a fesztivált fokról fokra fejlesztették fel. összefogtak a környéki települések képviselőivel, és azt tartották nagyon fontosnak, hogy jó hangulatú, jó társaság jöjjön össze, hasznosan és kellemesen tölthessék a hétvégét. A Fesztivál díszvendége a Magyarországi Szóvivők Egyesületének képviselői voltak, Orodán Sándor elnök vezetésével.
Feladat: 2018-ban 3-4 csapatot mi is beszervezünk.

Alkossunk közösen!
A mozgalmunk lényege, hogy rendezvényeken a megjelent partnerekkel, közreműködőkkel, a közönséggel együtt alkossunk valami érdekeset, értékeset. Ez lehet rajz, szobor, vers, történet, kotta.
Az Élmény Hangulatának Lenyomata – különleges alkotás!

Hasznos és érdekes műsorok az M5-ön.
Az ismeretterjesztés széles spektruma az iskolásoktól a diplomásokig, szinte mindenki számára értékes információkat mutatnak be ezen a csatornán.

Putyin elnök Magyarországra látogat – február 2.
Már nagyon időszerű volt, hogy magas szinten lehessen egyeztetnünk a közéleti, gazdasági kapcsolataink alakulását. Sokat várhatunk az orosz elnök látogatásától, reméljük, hogy a két ország közötti hagyományosan jó kapcsolat erősödni fog.
Fontos az is, hogy az EU is gazdagodjon az egyeztetések által!

Európai kommunista és munkáspártok találkozója
Brüsszelben megkezdődött az európai kommunista és munkáspártok találkozója. 34 országból 45 part vesz részt.  A pártok a Görög KP meghívása alapján az Európai Parlament épületében üléseznek. A Magyar Munkáspártot Thürmer Gyula elnök képviseli.
Érdemes tudni: az emberiség egyik leghaladóbb eszméje a kommunizmus.

Téli mulatozás farsang, bál februárban.
A nagy hideget kibírni a farsangozással, mulatozással sokkal könnyebb!

Színes-Balaton-jég-rendezvény – január 28.
Megtartják a Balatonátcsúszást Badacsony és Fonyód között – közölte Kardos Gábor ötletgazda az MTI-vel. Szombat reggel megfelelőnek bizonyultak a látási viszonyok, a meteorológiai központ szerint egy kilométernél nagyobb a látótávolság, és nagyobb köd nem várható – mondta Kardos Gábor, főszervező. A Balatonátcsúszáson a Badacsony és Fonyód közötti 5,2 kilométeres távot vízimentők biztosításával tehetik meg a jelentkezők a tó jegén, az északi partról indulva. Bakancs és korcsolya (vagy jégszörf, kite, jégvitorlás), kötél és tájoló, továbbá feltöltött telefon vízmentes tokban – ezeket kérték a szervezők alapfelszerelésként Facebook-oldalukon. Ajánlott még a síbot, jégszög, mentőmellény és neoprén aláöltözet is. (MTI)

Téli Sportágválasztó – január 28-29.
Sportolni, testünket edzeni, erősíteni jó és egészséges. Hobbi szinten, vagy versenyszerűen. A gyerekeknél az is nagyon fontos, hogy időben ráleljenek arra a sportágra, amihez talentumuk van, szívesen is csinálják. A felnőtteknél ugyancsak. A Nagy Sportágválasztón bemutatkozó 100 sportág közül lehet választani. Helyszín az Újpesti Jégpalota.
A testedzésre is igaz: aki tudja a mértéket, az tudja az értéket!

Indul a HUNGEXPO! – január 25.
Az agrárszakma, a technika, a gyártás, a magyar kertgazdaság, a borászat, a szőlészet egyik legnagyobb nemzetközi szinten is az egyik legnagyobb vásárával, az AGROmashEXPO-val indítja fennállásának 50. évét a legendás HUNGEXPO. Telt ház várható – ahogy mindig.
Az idei már 35. alkalommal nyitja kapuit az AGROmashEXPO. Kezdetben kétévente, majd a piaci igényekhez igazodva évente rendezték, változó időpontban. Az utóbbi években már mindig január végén, a mezőgazdasági szezon holt idejében, így biztosítva a szakembereknek, a gazdáknak a kínálat felmérését vásárlási döntéseik előtt. Eleinte főként a szabad területen vonultak fel a traktorok, mígnem a 2000-es évektől kizárólag fedett területen. Idén a 350 kiállító már jó előre, minden pavilont megtöltött, sőt két sátrat is kell állítani a HUNGEXPO területén, hogy minden megjelenni kívánó cég bemutathassa legújabb termékeit. 2017-ben ismét önálló sátorban jelenik meg az Agrármarketing Centrum, bemutatva a fejlesztési és piaci lehetőségeket, a szakmai újdonságokat és önálló, a kiállítás teljes ideje alatt zajló szakmai programmal várva a látogatókat. Az agrárium legnagyobb hazai kiállításához ezúttal is csatlakozik a MAGYAR KERT (parkok, kertek fenntartásának gépei, eszközei) valamint a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET (borászati technológia szakkiállítása). Szinte mindenki tud hasznos, érdekes, jó dologgal, kiállítóval, programmal találkozni. A jó üzletek megkötésére is kiválóan alkalmas ez a vásár!

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
A nyelvében, a kultúrájában él a nemzet! Mindenkinek fontos, hogy a nagyok szellemiségét, alkotásait ismerjük, értsük, megbecsüljük. A Magyar kultúra Napja a Himnuszunk keletkezésének dátumához igazodik. A magyar Himnusz él, és megújítjuk, hogy még jobban lelkesítsen minket. 

24. Esküvő Kiállítás és Vásár – január 21-22.
A fradistadion reprezentatív csarnokában kerül megrendezésre idén az Esküvő Kiállítás. Fontos, jó, szinte mindenkinek az egyik leglényegesebb eseménye az esküvő. E kiállításon bemutatásra kerülnek a megfelelő prezentációs, nívós eszközök, helyek, műsorok is. Kell egy jó párkapcsolat, mindannyiunknak, és az esküvő valóban boldog életünket erősítheti.

Kezdődik a Kínai Hold Újév a Kakas jegyében – január 21. és 28.
A kínai újév vagy tavaszünnep a világ népességének negyede számára az év legnagyobb ünnepe, nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik. Időpontja évről évre változik, általában az európai naptár február 4 éjéhez legközelebb eső újhold napján van. A tavaszünnep a tavasz és egyben az újév kezdete, ilyenkor a nagycsaládok tagjai összegyűlnek és megajándékozzák egymást, valamint elbúcsúztatják az óévet és biztosítják a szerencsét az újévre. 2017 a Kakas éve lesz. A kakas jegyében születettekről azt tartják, hogy világosan és logikusan gondolkodnak, nehezen viselik a kényszert, a sürgetést, a feszültséget. Színe a fehér, amely a kínai hagyományok szerint az ősz, az érettség jelképe, egyben az érintetlenség, a tisztaság és az üdeség színe is. Bár Kínában az emberek fehér ruhában gyászolnak, ez a szín a szerencsét is jelezheti, főként ha fehér madarak képében jelentkezik. A Kakas a nyugati irányhoz, tehát az alkony óráihoz, a napnyugtához kapcsolódik. Idén a China Mart-ban várjuk Önöket szeretettel, sok érdekes programmal készülünk! (Forás: Facebook – China Smart Expo)
Az üzenet: a Kakas az új hajnalt, egy jobb nap kezdetét is jelzi!

Esküvő Kiállítás új helyszínen – január 21-22.
Már megszokhattuk, hogy az év kezdeté van egy álomszép esemény, álomszép témával: az esküvővel. Száznál is több kiállító – esküvőszervezők, zenekarok, helyszínek, kellékek, stb. – mutatják be terméküket, a nagyközönségnek. Idén új helyszínen, a Grupama Arénában celebrálják a fesztivált a szervezők.
Különleges kérdés: esküvő, vagy élettársi kapcsolat?

EDUCATIO KIÁLLÍTÁS 2017 – január 19-21.
Továbbtanulnál? Itt a helyed! Új helyszínen, a Hungexpón, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17.
Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A rendezvény célja, hogy a pályaválasztók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő valamennyi lehetőséget: intézményeket,
ösztöndíjakat, szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, a hallgatói életet, sőt, ezen túlmenően karrierépítési tanácsokat is kapjanak. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével. A belépés ingyenes!
Az oktatási rendezvény szervezői kibővített programkínálattal és szélesebb kiállítói palettával készülnek 2017-re. A felsőoktatás hazai képviselői mellett számos nemzetközi partner is megjelenik a kiállítók között, támogatva azt az elképzelést, hogy az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás egy
regionálisan is ismert, a közép-európai térségben is mérvadó oktatási kiállítás legyen. A három napos seregszemlén közel 200 kiállító 18 országból, és mintegy 33.000 látogató vesz részt évről évre. Hazai és külföldi intézmények jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a tanulmányokat követő jövőképről, vagy az oktatási innovációkról. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a karriertervezés. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek
meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt.
A nagy tanítás: Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!

Az új amerikai elnök beiktatása – január 20.
A tavaly októberi választásokat Donald Trump nyerte meg, így ő lehet az USA 45. elnöke. Sokakat felkavaró karaktere, viselkedése mellett van egy nagyon kiemelkedő jó aktivitása: ellenzi az abortuszokat. Persze sok mindenben lehetne vele vitatkozni, de egy biztos, hogy most nagybb szükség van olyan politikusokra, akik képesek a szürkeség főlé emelkedni, akarnak valamit, valami jót.
Reméljük, hogy az új amerikai elnök az emberiség fejlődését szolgálja!

Évnyitó Partner és Média-party + EU-Expo Klub – január 19.
Az összevont sajtótájékoztatók rendszerét 2007. január 17-én szerveztük meg először, a Magyarok Házában. Akkor 7 téma sajtótájékoztatóját tartottuk meg. Mára kibővült a tematikánk: meghívjuk a partnereinket is, annak érdekében, hogy egymással megismerkedve, kapcsolatot építve tudjanak még eredményesebbek lenni. A prezentált témákat mi választjuk ki, vagy mi kezdeményeztük, de a helyszínen más érdekes, hasznos téma is bemutatásra kerülhet. Nagyon hasznos az ilyesmi, mert a közösségekre egyre nagyobb igény van. Az EU-Expo Klubunkat is jobban tudjuk így szervezni. Mi több még leendő sztárokat is felfedezhetünk, hiszen bemutatkozhatnak zenészek, énekesek, táncosok. Mindenki jól jár! A mostani alkalommal elindítottuk új szervező stratégiánkat: a személyre cégre specializált meghívások rendszerét.
Lényeg: hasznosan és kellemesen!

Új elnököt választ az Európai Parlament – január 17.
Martin Schulz öt év után távozik az Európai Parlament éléről.

Antonio TAJANI – 8th Parliamentary term

Hét EP-képviselő jelentette be, hogy indul az elnöki posztért, de amennyiben az első fordulóban egyik jelölt sem kapja meg a szükséges mennyiségű szavazatot, az EP-képviselők visszaléphetnek, vagy éppen új képviselők jelöltethetik magukat a további szavazási fordulók előtt.
Az Európai Parlament új elnöke az olasz Antonio TAJANI lett.
Sok sikert kívánunk az EP új elnökének!

Kreatív Gyermeknap
Az első budapesti bevásárló központ, a Dunapláza minden hónap végén, vasárnap, Kreatív gyereknapot tart – annak érdekében, hogy a plázaláz mellett legyen másra is fókuszálni: az alkotásra. Gyerekek “beoltása” ilyen irányba, kincset ér!

A Hó Világnapja – január 15.
Bizony ilyen is van, és milyen érdekes, izgalmas programokra ad alkalmat ez az ünnep. 2018-ban a Hó Világnapja tiszteletére szervezzük meg a II. Hóemberkészítő és Hógolyódobó Világkupát.
A hó gyógyhatásai: látványa megnyugtat, sportolásra alkalmas, meg játszásra is.

Ingyenes utazás az Európai Unióban
Az Európai Bizottság várhatóan még idén konkrét bejelentéssel fog élni az 18. életévüket betöltött európai fiataloknak járó ingyenes InterRail-bérletről szóló javaslat kapcsán – ez derült ki az Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő által szervezett brüsszeli tanácskozáson, amelyen a magyar politikus meghívására részt vettek az ötletgazda német aktivisták. (forrás: societas.hu)
Inspiráció: lássunk világot, hogy itthon még jobban élhessünk!

Indul A Dal! – január 14.
Európa legnépszerűbb könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát ez a dalverseny. Minden ország nagy erővel, művészettel, kreativitással készül rá. Ami különösen érdekes, hogy csak olyan szerzeménnyel lehet indulni, amelyiket addig sehol máshol nem adták elő. Mind a nemzeti, mind pedig a nemzetközi döntőnek több előrendezvényei vannak. Megjósolható, hogy a Magyar televezió, amelyik élőben adja ezeket, nézőcsúcsokat dönthet. Az Euroviziós Dalfesztivál döntőjére márciusban kerül sor.
Érdemes tudni: a szép zenéket, melyeket ihletett hangulatban emberek alkottak,  hallgatni ezeket jó a testnek (különösen az agyműködésnek) és a szellemnek, na meg a szerelemnek is!

I. Hóemberkészítő és Hógolyódobó Világkupa – január 8.
Békés egy kis város Békés megyében, kb. 18 ezer fős. Az utóbbi időkben egyre különösebb  rendezvényekről válik híressé. A nyáron volt az 1. Görögdinnye-fesztivál, és most télen, a leghidegebb időszakban pedig a Hóemberkészítő és Hógolyódobó Világkupa. A szervezők – Balogh Boglárka vezetésével –  sok meglepetéssel készülnek mind a versenyszámokban, mind a műsorban.
Tanulság: A kreativitásnak, a fantáziának nem szabhat határt a zord idő.

A Vízkereszt ünnepének üzenete
A kereszténység legnagyobb ünnepe a Karácsony. amit követ a Vízkereszt. Igazából az a jelképe, hogy a már felnőtt ember, tudása é tapasztalatai összegzése alapján jobban meg tudja határozni, mi legyen a világnézete, a vallása.
A lényeg: olyan hitrendszert, világnézetet mellé érdemes kiállnunk, amit érdemesnek tartunk követni, a gyakrolatban is, és a valóságnak, a józan észnek is megfelelő.

A 2017-es év madara: a tengelic
Nagyon ritka fajta, kevesen is ismerik. Aranyos, színes, kicsit félős, de nagyon barátságos kismadár.
Jó tudni: a természet megismerése növeli a természet szeretetét is!

Az alkotó társadalmat fejlesszük!
Ez lesz a mottója az EU-EXPO-nak, az Európai Fiatalok Szövetségének, a Diákok és Vállalkozók Fórumának, és természetesen az Európai Sajtószövetségnek is. A Kormányzati Tanácsadó Jósda és más szervezetek ugyancsak szolgálják ezt a szemléletünket. Az EU erősítése is idetartozik, a nemzetközi expanziónknak tehát megvan a jó filozófiai, gyakorlati háttere.

Ország jót láss!
A Kormányzati Tanácsadó Jósda (KTJ) már a megalakulásának évében, 2016-ban indított egy olyan kezdeményezést, hogy a magyar nemzetet érintő jóslásokkal segítse hazánk egységét, fejlődését. 2017-ben az EU is a fókuszpontba kerül. A jóslás lényege: a pozitív jövőkép erősítése, a negatív kilátások, problémák megoldása mellett. A KTJ évnyitó tanácskozásának (január 11.) első napirendi pontja kidolgozni egy komplex jóslás-programot 2017-re. A “Világlátó” Hírlevelek, On-line és Falilap is közöl a jóslatokból. Legyen sikeresebb, még jobb ez az évünk!

Az EU soros elnöke: Málta
Sok nagy feladata lesz Máltának, az EU soros elnökségében. Reméljük, kívánjuk, hogy sikeresen oldja meg, oldjuk meg a problémákat, és az EU fejlődése, egysége növekedjen 2017-ben is!

Mosolyokkal feldúsított, sikerekben gazdag, boldog új, 2017-es évet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük