Világlátó – október – 2012

Posted by & filed under Hírek.

Halloween és Mindenszentek – október 31. – november 1.
Az ősi vallások, mint például a kelta wicca is a teljes világot szemlélte, a természet és az ember kapcsolatát, az életet tartotta mindenek felettinek. A női istenségben is bizonyosak voltak. Ez a nagyon pozitív világnézet, vallás tartja egyik legszentebb ünnepét október végén.
A kereszténység pedig november elsején a “Mindenszentek” napjával tiszteleg a meg nem születettek emlékének, az aprószenteknek is. Kis belső ünnepséget, figyelmet érdemes most erre is fordítanunk!

Windows 8 Magyarországon
Komoly tudósok őgy tartják, ha valamilyen tudományos produktum megjeéenik Európában, Magyarországon is, az tényleg jó lehet. A W8-at a Sonyval közösen prezentálták, egy érintőképernyős tabletpc-vel. Reméljük, hogy tényleg jól alkalmazható operációs rendszer lesz a W8!

Megnyílt a Képzőművészeti Múzeum Cezanne kiállítása
Az alkotó fantázia figyelmes tanulmányozása az egyik legjobb gyógyszer a kritikus időszakok, a problémák, a válság megoldására. Cezanne, Munkácsy, Leonardo … és még hosszú a sor, akiket érdemes megtekinteni. Cezanne-t inkább a vagabund, nonkonform, merész inspirációk érdekében tudjuk ajánlani.

A futás hatékonyan edzi a testet!
“A Zöldgömb Sport Klub 2012. október 28-án rendezi meg szokásos Római-parti Trapp Parti elnevezésű rendezvényét.  Idei eseményünket a Klub alapítójának és Tiszteletbeli Örökös Elnökének Ujj Zoltán (1956-2012) szellemének ajánljuk.” – forrás: MOB

Perl of Danube – Duna Gyöngye – október 25.
Érdekes, izgalmas, jó szépségversenyek közé tartozik a Duna Gyöngye, a Kri-san hajszalon igazgatójának, Krizsan Győzőnek a főszervezésében. „Óvjuk meg a Dunát, a természeti kincseinket, és ehhez a mozgalomhoz hívjuk a szépségeket is” – ez Győző jelmondata, amit érdemes megszívlelni, és megnézni a multifunkciós versenyt is, melynek időpontja: 2012. október 25. A fodrászok és a sminkesek is versenyeznek, feladatuk a 8 szépség felkészítése. Nyilván a jó műsor sem maradhat el, sőt az after parti, melyen a partnerek is nexusba kerülhetnek. Látványban nem lesz hiány, fényképezőt érdemes vinni. Helyszín:  Planet Star Club, Bp. V. Váci u. 33.
Eredmények: a “Duna Gyöngye”: Nigrinyi Csilla Tekla, “Miss Tourism World Hungary”: Makk Andrea.

A népszabadság napja . október 23.
Az 1956-os forradalomban felébredt a magyar nép, és nemzetté szerveződésének nagy állomását sikeresen megtette: leverte a diktátorokat, és a szocializmus fejlettebb fokozata felé kezdett haladni.

Két nap önmagadért – október 20-21.
Nagyszabású életmód-kiállítást és fesztivált szerveztek a Millenárisba.Az indiai ayurvedikus kultúra, a holisztika, a numerológia, a grafológia, a bioélelmiszerek, az alfa nyelvtanfolyamok, a fitneszgépek – széles spektruma várta a tudatosabb, szebb életre fogékonyabbakat.

Miss Duna – október 19.
A szépségversenyekben sok jó van. Leginkább a szépségek, a műsor, a partnerek. A Miss Duna idén először került megrendezésre. 15 szépségversenyzővel, változatos műsorral, melyben fellépett a gyönyörű és kellemes hangú musical énekes Bányoczky Nóra is. A Belváros patinás szórakozóhelyén, a Creolban nagy tömeg előtt versenyző lányok közül a győztes Nagypál Kriszti lett.

Különösen szerencsés nap! – október 17.
Ritka csillagászati képlet alakul ki október közepén. Újhold is van, a Felszálló Holdcsomóponton. Valami nagy, jó akció kezdetének jó most a csillagzata!

Hungexpo, a kapcsolatgyár – október 16-18.
Magyarországon és egész Kelet-Európában egyedülálló kiállítás a SERVICE EXPO, az üzleti szolgáltatások kiállítása, mely az idei évben második alkalommal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kifejezetten szakmai jellegű rendezvény a cégek hatékony működéséhez kíván hozzájárulni azzal, hogy egy helyre gyűjtve mutatja be a kis- és középvállalkozásoknak a különböző típusú üzleti szolgáltatásokat. E hiánypótló rendezvény az idén új környezetben, egy szolgáltatási kiállításcsokor részeként (egy időben a HOVENTA, BUDAPEST CALLING és BUSINESS TRAVEL SHOW kiállításokkal) kerül megrendezésre.

A Szépség Világnapja – október 14.
Az Yrisz Klub 2003-ban kezdeményezte, hogy október 14-én a Szépséget, amely megjelenik az élet minden jó területén, amely a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, ünnepelje meg a Világ. Azóta sokat fejlődött a projekt: napközben Expón kerülnek bemutatásra a különlegességek, a Dália virágkötészeti versenyben idén  az 50. születésnapját ünneplő OMEGA együttes zenéjére kell kompozíciókat alkotni, a Szépségversenyek Tanácskozásán az Év Legjobb Szépségversenye díj odaítéléséről döntenek, illetve a szisztémát is továbbfejlesztik. Az esti Gálán tartják a Miss Írisz választás döntőjét, immár a 11. alkalommal. A műsorban fellépő művészek, zenészek ugyancsak a szépséget éltetik. A Miss Írisz fejére valódi Kristálykorona kerül. A feladat idén adott: lényegesen továbbfejleszteni a Szépség Világnapja rendszerét. Nagyon nagy lehetőségeink vannak, hiszen tudjuk: szép a Világ!
Eredmények, díjak: “Az Év Legjobb Szépségversenye” lett a Playmate of the Year – 2012. “A Szépségek Díját” kapták: LifeDirector, Kelet Csillaga, See Hosztesz, Rendőr Kultúrális Egyesület. A XI. Miss Írisz: Fehér Gréta, hajdúböszörményi diáklány lett, megérdemelte a Kristálykoronát!

Nobel-békedíjat kapott az Európai Unió
A norvég bizottság választása, a több mint kétszáz jelöltből az Európai Unióra esett. Teljesen helyesen, hiszen az EU nagyon sokat tett az emberek és a nemzetek békés egymás mellett éléséért, immáron hatvan éve!

Creol Opening – október 12.
A Belváros egyik legismertebb szórakozó helyének számít a Zrínyi utcai Creol Bár. A péntek esti rendezvények mindig valami különlegességre épülnek: pl. japán gésák mutatják be a szusit, vagy pedig virágsziromágyon tálalják fel a kaviáros szendvicseket. Érdemes megnézni, jót mulatni – itt is!

Sugarbird divatparti és FIAT 500 L premier – október 10.
Érdekes kombinációval rukkol elő az 5. születésnapját ünneplő divattervező cég: sztármodellekkel (pl. Zimány Linda – többszörös szépségkirálynő, Dukai Regina, Horváth Éva) bemutatja az őszi-téli divatot és mellesleg a legújabb FIAT 500 L gépkocsit is. A kombináció jó fantáziára utal, ebből pedig az következhet, hogy a ruháknak is lesz kreativitása, érdemes lesz megvásárolni! A premier hangulatát a Fiat Magyarország sztárvendége Zséda is növeli. Az esélyegyenlőség egyik zászlóvivőjének számító, paksi szépségkirálynő (születésétől néma) Weisz Fanni kollekciója is bemutatásra kerül. Helyszín a meseszép Boscolo Event Center.

A Pozitív Média Hete – október 8-14.
Az Európai Sajtószövetség (EPA) 2009-ben kezdeményezte, hogy a Szépség Világnapjának hete, egyben a Pozitív Média Hete legyen. Ennek lényege, hogy a jó, pozitív hatással rendelkező információk (jó hírek) mennyiségét és arányát is növeljük a fekete médiával szemben. Az EPA alapelvei közé tartozik az ősi tanítás: “Ha közölsz egy jó hírt, visszakapod! Ha rossz hírt közölsz, azt is visszakapod!” A PszichoKibernetikai Laboratórium szakértői kimutatták, hogy a híreket néz, hallgató 5-14 évesek a publikált események szereplőibe gyakran a közeli hozzátartozójukat is beleképzelik. Ezért nagyon lényeges, hogy a kisgyerekek a pozitív híreket figyelhessék. Nyilván a szerelmesek és minden jóérzésű ember számára is fontos, hogy azt lássa, hallja és megértse: szép a Világ!

FitBalance – október 7.
A Millenáris zsúfolásig meg van telve a fitnesszel és az egészséges életmóddal – akkor ez FitBalance! A fantasztikus rendezvény egyik vezéralakja Bara Csaba, akit a szakma egyszerűen “marketing-gurunak” becéz, lapunknak elmondta: az egészséget menedzselni nem csak munka, hanem küldetés is. Mosolyog, mint mindig, és barátságos stílussal szervezi a legjobb kiállítókat, partnereket. A mostani FitBalancon megjelenik Shubert Norbi és Rubint Réka is. Na meg 150 kiállító és 8 ezer fős közönség.

OMEGA 50 – október 6.
A magyar rocklegenda, az Omega együttes immár 50 éve vezeti a könnyűzene világát. Még a dicsőséges szocializmusban kezdték pályafutásukat, és értek el világsikereket a műfajban. Az 50. születésnapi, a Nagy Koncertre a Budapest Sportcsarnokban kerül sor. Abszolút telt ház előtt mutatják be a legszebb Omega dalokat, mint pl. a “Gyöngyhajú lány”, a “Léna”, a “Napot hoztam, csillagot” és még vagy ötvenet. Az együttes vezetője, Benkő László a “Világlátónak” elmondta, hogy már a felkészülés izgalmai és örömei is növelik a zenészek életkedvét, vitalitását. Természetesen izgulnak, hogy jól sikerüljön a program, hiszen ilyen csak egy van. Aki teheti, menjen, tapsoljon, énekeljen, mert a közösségi hangulat energiája őt is feltölti!

A BNV Szépe
A 2008-as kezdeményezés lényege, hogy a Budapesrti Nemzetközi Vásáron dolgozó lányok (hoszteszek, asszisztensek) közül egy zsűri kiválasztja azt az egyet, akire a legjobban illik a Miss Írisz választás követelménye: szép is, értelmes is, kedves is. 2012-ben egy fitnes edzőre, Horváth Adriennre esett a zsűri választása.

Vezető nélküli autók Amerikában
A Google több éve fejleszti az okos autókat, melyek sofőr nélkül száguldanak az úton az utasaikkal. Már fél millió kilométert tettek meg egyetlen baleset nélkül. Valószínűleg jobb a reflexidejük, és érzékelnek olyasmit is, ami nehezen meglátható. Az emberiség fejlődik, jó irányban.

Újra kinyit az Almássy téri Szabadidőközpont – október 4.
A görög és a magyar táncházak, a jó bálok, a slágerdiszkók, a bemutatók és vásárok százainak adott otthont a Központ. Még az igazi szocializmusban vált kedvelt élményközponttá. Most, egy lelkes fiatal csapat munkája sikeresen újraélesztette az “Almássy teret”. A nagy nyitópartin neves sztárok, vállalkozók és főleg huszonéves diákok csodálhatják meg a felújított, átalakított rendezvényhelyszínt, melynek a továbbiakban “Next Centrum” lesz a neve. A négy napos “Grand opening”-en fellépnek a mai zenekultúra vezetői, dj-i, énekesei is. Szóval: újra van egy megmentett nagyszerű élménycentruma Budapestnek!

Életműdíjas lett Gálvölgyi!
A legnagyobb színművészeink közé tartozó Gálvölgyi Jánost Életműdíjjal tüntették ki. Az amit ő megmutat az életből, művészi fokon, arra tanít, többek között, hogy az életet szeretni és élvezni lehet és kell is. Gálvölgyi az Élet művészei közé tartozik.

Árkád Divat – október 3.
Az egyik legnyereségesebb üzletközpontunk, az Örs vezér téri Árkád immár klasszikussá vált szokása, hogy október elején bemutatja az őszi divatot. Reprezentatív nagy műsor keretében. A tavalyi nagyon színvonalas volt, az ideiről hírlik, hogy még jobb lesz. A lényeg viszont az, hogy a divat hazai diktátorai új színt, új formát és új hangulatot terjesztenek az újságírók, a kereskedők és a közönség szemei elé. Megéri megnézni!

BNV – október 3-7.
A Budapesti Nemzetközi Vásár már 1948-ban is létezett, majd a szocializmusban, a hetvenes-nyolcvanas években igazán világhírű lett. Két héten át bemutatkozott a hazai és a kb. 50 külföldi kiállítók színe-java. Az idei BNV éppen ezért a retrő jegyében került megrendezésre. A retro kocsma és bulik mellett a Kölyökparádé is nagyon népszerű, és újdonságként jelentkezik az Ezo-sziget, az ezotéria szakértői adnak hasznos tanácsokat vállalkozóknak, diákoknak, szerelmeseknek. Érdemes kilátogatni, tanulmányozni, vásárolni, bulizni! A BNV Szépe is megválasztásra kerül, a Miss Írisz választás bónuszfordulójaként. A sajtó megjelenő képviselői pedig a “Legszimpatikusabb Pavilon” díját is kiosztják. A BNV továbbfejlesztéséről a Diákoki és Vállalkozók Fóruma is foglalkozik október 4-én és 6-án. Az első napon is sok hasznos ötlet került felszínre!
Eredmény: a BNV Szépe 2012-ben Horváth Adrienn lett. A kedvesen moslygós fitnesztréner autentikus az egészséges szépség terén!

A Zene Világnapja – október 1.
A jó dallam már a bölcsőnktől velünk van. Az, hogy gyógyhatása van evidens. És megszépíti a hallgatót is – a szép dal, a jó zene. Ezért fontos, hogy igényesek legyünk a zenehallgatásunk során (otthon, a discoban, a koncerteken stb. Éljen és szépüljön a Zene!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük