Világlátó – 2012. szeptember

Posted by & filed under Hírek.

“Itt van az ősz, itt van újra, s szép mint mindig énnekem!” – kellemes időben érdemes kimenni és egy jót túrázni, futni. Például egy Sziget-kört tenni!

Nyit az Opera – szeptember 29.
Különleges nagy rendezvénnyel indítja évadját az Állami Operaház. Erkel műve, a “Hunyadi László” kerül bemutatásra, ám nem csak a benntlévők láthatják, hanem akik elmennek az Opera elé, ugyanis egy óriáskivetítő elé 1200 széket kitesznek, és lazán lehet élvezni a komoly művészetet.

Megválasztották a Legudvariasabb pincért – szeptember 28.
Mitől barátságos egy pincér? A magabiztos gyakorlati tudás az egyik legfontosabb része a barátságosságnak, ugyanis azok az emberek, akik ilyen tudás birtokában vannak, sokkal nyitottabban, magabiztosabban kommunikálnak a világgal. Szintén kiemelt helyen szerepel az attitűd, problémakezelés, empátia és persze a mosoly is. A Pincér Akadémia által szervezett akció célja, hogy a vendégek barátságos és szakmailag felkészült pincérekkel találkozzanak az éttermekben. A Legbarátságosabb pincér versenyre bármilyen magyar felszolgálót nevezhettek a budapesti étteremvezetők.
A fődíjat végül Forintos Gábor, a Zila Kávéház és Étterem pincére vehette át.

Kávé-csúcskísérlet – szeptember 30.
Vasárnap 6400 pohár 1600 liternyi tartalmával kívánja létrehozni a világ legnagyobb kávés-pohár képét 30 hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Guinness világrekord-kísérlet bonyolult logisztikát igényel, ezért a hallgatók már hetek óta alaposan készülnek: hosszas kísérletezés, számítás és szervezés előzi meg a világszenzációnak számító 8×8 méteres ábra megszületését. A www.sztarold.hu intelligens hírkereső portál által szervezett akció 5 órás időtartama alatt minden egyes hallgatónak minimum 213 poharat kell majd megtöltenie kávéval, majd elhelyeznie azt a kép előre meghatározott pontjaira.

A Turizmus Világnapja – szeptember 27.
Szinte minden ember szeret túrázni, akár városban, akár a természetben. Magyarországon stratégiai ágazat a turizmus, hiszen 420 ezer ember dolgozik ebben az iparban, és a nemzeti jövedelem több, mint 10 %-át is ez adja. A világnapon érdemes jobban fókuszálnunk arra, hogy a nagyvilág különösen kedvel a Balatont, a gyógyfürdőinket, a fesztiváljainkat.

Édes Napok Budapest – szeptember 19-23.
A Budai várban már megszoktuk a jobbnál jobb rendezvényeket. Most a “Csokifesztivál”-é a pálya. A minőségi készítmények seregszemléje ez. Tudjuk, hogy a kakao, a csoki indián eredetű, már a maya, az azték sámánok is alkalmazták, kezdetben gyógyításra, majd pedig a vezérek étele lett. A csokiban van teobromin, ami a koffeinhez hasonló, de a hatása kevésbé agresszív, inkább határozott és hosszabban tart. Javítja az agyműködést, a memóriát és a hangulatot is, mivel a melatonin, a boldogsághormon szintézisét segíti. Ennyit a tudományosságról, a gyakorlat az, hogy szinte mindenki kedveli a csokoládét. A fesztiválnak még nagyon jó a hangulata is, hiszen sok jó ember összejön, jó műsorokat látni a színpadokon. Érdekesség, miért jó elmenni egy csokifesztiválra, akár most a Várba: ha ajándékba, vagy magunknak veszünk csokoládét, ahhoz egy kellemes élmény is társul. Dupla jó hatás. A szervezők célja: egy olyan szakmai seregszemle, amelynek európai híre emeli a kézműves magyar édességek megítélését, értékét és a fesztivál minősítését. Néhány világhírű márka jelenléte pedig emeli a fesztivál színvonalát. Idén Németország a vendégország, híresen jók a német csokik, édességek.
A férfi szemnek csemege: a Miss Cherry Quin szépségverseny, melyet Szalkai Nikolett, 18 éves nagykátai diáklány nyert.
A “Sajtó csokija” a Joghurtos, fehér csokoládés aszalt meggy” lett, a mátészalkai NOBILIS Zrt. terméke.

A Nagy Magyarok Arcképcsarnokának újabb tagja: Kemény Dénes mesteredző
A háromszoros olimpiai aranyérmet kiharcoló magyar vízilabda-válogatott kapitánya pályája csúcsán visszavonul.   “Nem volt könnyű a döntés, mert az elmúlt 16 évben rengeteg örömet kaptam a játékosaimtól, a munkatársaimtól, a szurkolóktól. Mindig igyekeztem munkával, figyelemmel, szeretettel viszonozni, remélem, valamennyire sikerült” – mondta Kemény Dénes. Sikerült. A magyar és a nemzetközi sportvilág egyaránt csak gratulálhat a kapitánynak! Mi is gratulálunk, és köszönjük a világszínvonalú teljesítményt, mellyel a sportnak, a vízilabdának sok-sok hívet szerzett a három diplomás mesteredzőnk.

Internetezés és testedzés
A komputerezés csodás dolog, de kellő mértéket itt is be kellene tartani. A világháló böngészése, a közösségi oldalakon való kommunikáció közben gyakran megfeledkezik a felhasználó arról, hogy: nem eszik, nem iszik, nem mozog, nem társalog. Ez a káros mellékhatás egyszerűen kiküszöbölhető, ha 50 percenként tartunk 10 perc szünetet, és mozgunk, eszünk-iszunk, társalgunk. A komputerezés napi dózisa egészséges embereknek kb. 3-4 óra, max. Éljünk egyre egészségesebben!

Sörfesztivál – Szépségverseny
Hihetetlenül izgalmas szépségverseny volt 16-án Győrben, a Széchenyi téren. A Sörfesztivált megfelelően felpezsdítette az esemény. Slezsák Antal főszervező jó műsorral is gondoskodott, hogy a szépség kellemes eseményhez társuljon. A győztes Nagy Vivien diáklány lett. Felkerült a Dicsőségtáblára.l

Majki Bionapok
Egy Fejér megyei kisvároska Majk. Benne középkori kastély, és egy Skanzen-szerű lakótelep. Nagyon érdekes és barátságos hely. Fogta magát egy családi vállalkozás, és megszervezett egy Bio-Natura hétvégét. Masszázs, tisztánlátó, élelmiszerek, tanácsadó, biosör stb. Igazi élmény mindenkinek. A példa követhető!

Nemzeti Vágta – szeptember 15-16.
A Hősök tere ad helyet a Nemzeti Vágta döntőjének. Óriási felvonulás, sok kiállító, vidéki városok prezentációja. És nagyon elismerésre méltóak azok a lovasok, akik egyáltalán bejutottak a döntőbe. A győztesnek diadal kijár. és a műsor, amit a Duna Tv egyenesben közvetít.

A nemzet üdítője
A Szentkirályi Ásványvíz Zrt. vegyészei, gyógyszerészei elkészítették a nemzet üdítő italának a receptjét, melyben harmincegy gyógynövény szerepel. Ez biztosan világbajnok lesz, és nagyon egészséges is. Szeptembertől már lehet kapni a boltokban.

Budavári Borfesztivál – szeptember 12-16.
204 kiállító, ötezer minőségi magyar és külföldi bor, nagy koncertek, víg hangulat – ez a 21. Borfesztivál tömören. A többi jön magától. A részletek a plakátokon, az interneten, a Facebookon és a médiában. Tény, hogy a borászati szakma ünnepének is tekinthetjük a rendezvényt. A Hunnium 895 frontembere, a Jó Laci betyár szerint idén jó ízűek lesznek a magyar borok, a beltartalmuk magas, bár a mennyiség kevesebb a tavalyinál. A fesztivál nagyon jó lehetőség ara, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban ízlő, megfelelő nedűt – természetesen a mértéket is!
Szeptember 14-én megválasztásra került a “Sajtó bora 2012”: a Polgár Pincészet 2011-es évjáratú Portugieser lett a győztes.

X. +Médiaparty – szeptember 12.
Ebben az évben kezdtük rendszerbe állítani a pozitív kezdeményezések összevont sajtótájékoztatóinak parti-szerű megszervezését. A konstruktív együttműködés a média, a vállalkozók, a rendezvényszervezők és partnereik, valamint a szépségek bevonásával jó hangulatot teremtett, és ebben igazán könnyebben lehet bemutatni és megszervezni valami jót. A X. +Médiaparty egyben a Szépség Világnapjának és a BNV Ezo-sziget Before partija, sőt a Miss Írisz választás elődöntője is.
Eredmény: a Before party Szépe a debreceni szépség, Sós Franciska lett.
A Before party díszvendégei volt: Steinfeld Katrine, az EU soros elnökségét betöltő Ciprusi Köztársaság Budapesti Nagykövetségének 1. titkára, akivel az EU-s körkép kapcsán a konstruktív együttműködési lehetőségekről beszélgettünk. Folytatás a BNV-n, az Ezo-szigeten és a Diákok és Vállalkozók Fórumán.

Száz évvel ezelőtt született a Radnóti múzsája
Gyaarmati Fanni, a magyar költő kedvese, verseinek ihletője, és életének társa száz éves. Megköszönve mindazt, amit a magyar költészetért tett “Fifif néni”, tiszta szívvel kívánunk neki további jó erőt és egészséget!

Vincze Lilla és a Napoleon Bouldvard – szeptember 9.
Gödöllőn ad koncertet a nagyon dallamos, dinamikus zenéket játszó együttes és az énekesnő. A slágereinek egy nemzedék nőtt fel. A “Legyetek jók, ha tudtok” mai is a slágerlisták elején lenne található. Akik szeretik az igazán szép, komoly hangzású könnyűzenét, azoknak csemege lesz ez a koncert!

Jó bor, jó egészség!
2012. szeptember 8–9-én 23. alkalommal rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Ingyenes koncertek, vásári falatok, kézművespiac, gyermekprogramok.
Leírás
Európában egyedülálló az a 40 kilométernyi feltárt, összefüggő pincerendszer, amely a városrész alatt húzódik. A hegyek gyomrában lévő közel 100 millió liter tárolókapacitás, a palackozóüzemek, a pezsgőérlelő pincék, hangulatos pincelátogatások és borkóstolók, a művészien faragott ódon hordók és borászati eszközök mind-mind részei Budafok-Tétény mai arculatának.

Nike Budapest Félmaraton – szeptember 9.
A legyőzhető távolság 21 km. Ezt inkább férfiaknak ajánljuk, de sok nő is rajthoz áll. Nagy kihívás, teljesítésérre büszkék lehetünk. A mostani verseny időpontja számmisztikailag is érdekes: 2012. 09. 09. 09:00-kr startol a mezőny. A Budapest Sportiroda szervezésében egy rangos sportesemény, kiegészítő műsorokkal, kiállítókkal, játékokkal – mindenkinek ajánlható rendezvény!

A Közmédia Napja – szeptember 8.
A Millenárison tartjuk a média egyik nagy seregszemléjét, a közmédia felvonulását, bemutatkozását. Az egész napos rendezvény monstre műsorral kedveskedik a közönségnek. Jelezve azt, hogy a média dominánsan pozitív. A jóság, a fény, mindíg erősebb!

A Magyar Dal Napja – szeptember 8.
Idén Szombathely a magyar dal fővárosa, de még több tucat városban is megünneplik a Dalt. Amit hallgatunk a csecsemőként, amit dalolunk az iskolában, amire egyszerre léptünk a seregben, amivel udvarolni is tudunk, amit dúdolunk, ami örömet okoz. Öt évvel ezelőtt találta ki a híres popzenész, Presser Gábor, hogy a magyar dal ünnepelésre méltó. Mára az egész ország dalol e napon. Sőt a villamosok is: Budapesten a Nagykörúton zenés, koncertes villamosok közlekednek. De aki teheti: irány Szombathely, irány a dalolás!

Iskolakezdés – szeptember 3.
“A jó pap holtig tanul!” ismert közmondás. Nagyon népszerű volt egykor a híres Lenin-i útmutatás is: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” A lényeg, hogy az eszünk, az értelmünk és a testünk egyre jobb legyen, összhangban fejlődjön. Ma ez még inkább fontos, hiszen jelen világunkban jogosan elvárható, hogy Érettségi bizonyítvány meglegyen, mögötte persze tartalommal. Fontos, hogy most az egész magyar nép álljon a rajthoz: főleg a diákok, de a tanárok is, a szülők is, és mindenki más, aki értékes tagja akar lenni a társadalomnak. Az iskolakezdés ünnep, a tanulás, a szorgalom, az osztályközösségek ünnepe is. Adjuk meg a maga méltóságát, drukkoljunk együtt a magyar diákoknak, iskolásoknak ezen a napon – is!

Szüreti fesztivál az RSZKK-n
A Rendőrség Kiképző Központjában, a budapesti Vágóhíd utcában gyakran szerveznek több ezrer fős szórakoztató rendezvényt. Immár megszokott, hogy szeptember első hétvégéjén szüreti fesztivál keretében ünneplik meg a nyarat, és kezdik el az őszi szezont.

Diákolimpia – szeptember 1.
Az oroszországi Kazanyban szervezték meg a kajak-kenu Diákolimpiát, melyen a magyar csapat ismét aratott. Érdekesség: amikor a győztes tiszteletére felvonják a nemzeti lobogót, aközben nem az illető nemzet himnuszát játsszák, hanem a “Gaudeamus igiturt”. Ez a dal a diákok himnusza. Az olimpia legeredményesebb magyar versenyzője Szilvásy Nóra, BME-s diáklány volt.

Jó hangulat: Sörfesztivál a Budai várban
Gyógyító, mámorító, barátkozó, ismerkedő – sok jó kihatása van a sörnek. Főleg, ha fesztiválhoz kötik. Immáron második alkalommal szervezték meg a Budavári Sörfesztivált – nagy sikerrel. Jó, barátságos közönség, kiállítók, szervezők. A műsor is különleges: sramlizenekar, svéd együttes, magyar rockabilly. Az ismert sörguru, Melegh György, a fesztivál sörcsapoló mestere, minden magyar sörgyár (Soproni, Kőbányai (Dreher, Heineken) és Borsodi sörök egyik képviselője szerint, a sör frissen csapolva az igazi, főleg, ha jó szívvel adják. A Sörfesztivál egyik különlegessége a Miskolc város söre a “Korty”, melyet csak nagyon kivételes alkalomra vihetnek ki a városból. A rendezvény főszponzora a Nano Energizer cég. Motorolaj-adalékot forgalmaznak. “Sokan jönnek kocsival, és őket nagyon érdekli ez a különlegesség, amivel növelhető a motor hatásfoka és élettartama is.” – mondta a cégvezető, Kemény Gábor. A fesztivál egyik gyöngyszeme a miskolci Soltész pince pavilonjában is megjelent Bobkó Gréta Adrienn, az közismert szépségverseny-műsorvezető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük