Világlátó – december 2012.

Posted by & filed under Hírek.

Az Európai Sajtószövetség szakértői és partnerei ezúton is kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikeres, boldog 2013-as esztendőt kívánnak a magyar népnek, az Európai Uniónak, Európának és a nagyvilágnak!

Legyen szebb és jobb a jövőnk! A jelenünk is.

Miss Hungary – 2012 – december 29-30.
Különleges helyszínen, a Műjégpálya műemlékcsarnokában került megrendezésre a Miss Hungary nemzeti szépségverseny döntője. A hangulatos VIP szalonban 20 lány lépett a zsűri és a közönség elé. Óriás LED-falon kivetítve is lehetett látni a korcsolyázó nagyközönségnek. A mezőny ismét erős, azaz nagyon szép volt. A győztes  egy 18 éves diáklány, Kelemen Henike lett. Aki megkapta “A Szépségek királynője” címet is. A rendezvény tényerősítő jellegű is volt: a magyar lányok a legszebbek a világon!

152 nap alatt a Föld körül
Űrhajóval – úgy túl könnyű. Repülővel, autóval sem észvesztő. Na de kerékpárral?! Főleg egy nőnek! Megtörtént a világcsúcs. Betegség, kutya- és madártámadás nehezítette a tervét, de végül egészségesen visszaérkezett a hét végén Nápolyba Juliana Buhring, aki kerékpárjával 152 nap alatt pedálozta körbe a Földet. Ő az első nő, aki kerékpáron tett meg mintegy 29 ezer kilométernyi utat. (MOB.hu)

A világ legdrágább sportversenye
Csak a nevezési díj egy milliárd forint. A legveszélyesebb versenyek közé tartozik. Hatodszor nyerte meg a 68. Sydney-Hobart vitorlásversenyt pénteken a Wild Oats XI. (MOB.hu)

EU-s támogatást nyertünk!
Új típusú, innovatív geotermikus erőmű létesítésére 39,3 millió euró támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szakmai közreműködésével benyújtott magyar projekt az Európai Unió pályázatán – tájékoztatott a tárca.

100 év felett
Japánban több mint 50 ezren élnek, akik száz év felettiek. Többségük egészséges!

Elsöprő siker a zöld acél
Veena Sahajwalla ausztrál professzor nyerte meg a 30 ezer dolláros fődíjat találmányával az Innovation Challenge versenyen, amelyet a The Australian újság hirdetett meg. Az acél készítésénél a már hulladéknak számító autókerekeket is újrahasznosítják. (vjm.hu)

Miss Hungary – december 29.
A Műjégpályán kerül megrendezésre az egyik legrégibb magyar szépségverseny. Sok-sok viszontagság után. A verseny izgalmas és szép lesz, meg különleges is, hiszen a jégpályán korcsolyázni is lehet a drukkolás közben, sőt korcsolya diszkó is lesz. A műsorvezető nem más, mint James Bond magyarhangja: Kautzky Armand és Német Edit. A fellépők között van Balázs Fecó, Keresztes ildikó, Radics Gigi és a Magyar Szinkronkorcsolya válogatott is.

Éjféli mise – december 24-25.
XVI. Benedek pápa celebrálta Vatikánban a kereszténységé, a katolicizmus legnagyobb ünnepi miséjét. A születés és a szeretet ünnepe mindenhol a civilizált világban nagy ünnep. Az emberiség felemelkedése, szervezettségének új dimenziója, a megváltás folyamatának kezdetét is jelenti a Karácsony. A pozitív folyamatok lassan, de biztosan hatnak!

Zahorán Ádám nyerte az ultramaratoni futóversenyt Mainzban – december 26.
míg édesapja, Zahorán János harmadik lett. A fiatalabb magyar versenyző beszámolója szerint taktikusan versenyzett, ez első kilenc km-es körben az ellenfelei képességeit mérte fel, majd tíz km után állt az élre, onnantól pedig végig az első helyen futva, magabiztos győzelmet aratott megdöntve a viadal pályacsúcsát. Zahorán János kiélezett küzdelemben harmadik helyen ért célba kevéssel elmaradva a helyiek kedvencétől, Steffen Kohlertől. (MOB.hu)

Parlamenti karácsonyi műsor gyermekeknek – december 25.
A jövő generációja az ország házában nagyszerű műsort élvezhetett. A régi szép időket idéző koncerten felcsendültek az örökzöld dalok, a gyerekek is énekelték. Reméljük, a tiszta szív és érzelem energiája megmarad majd a parlamenti tanácskozások idején is.

OMEGA az MTV-1-ben – december 22-23.
A hazai popzene világsztárja az Omega együttes (Yrisz Klub Nívódíjas) mondanivalója örök emberi érték, nagy tanítás: “Csillagok útján meghal, ki továbbmenni fél!” Tehát: Előre! – hogy mondhassuk a Gyöngyhajú lánynak, Lénánakl: “Napot hoztam, csillagot!”

Nincs Karácsony Corvin nélkül! Nincs Karácsony WAMP nélkül!
A dicsőséges szocializmus idején vált híressé a Corvin áruházat reklámozó felszólítás. Most a Millenárisban heti rendszerességgel jelentkező WAMP-ra érdemes nagyon figyelni, mert minőségi, érdekes termékeket lehet látni, vásárolni.

Csoóri Sándor kapta a Duna tv díját – december 23.
Aranyat hozott az Aranyvasárnap világhíres írónknak, a Magyarok Világszövetsége egykori elnökének, Csoóri Sándornak. A jubiláló Duna-tv díját kapta meg. Minden elismerést megérdemel mindkettő, Csoóri Sándor is és a Duna-televízió is, amelyik nagyban hozzájárult Magyarország kultúrájának, tudományának, művészetének világhíressé tételéhez.

Feltaláltuk a rák ellenszerét!
PÉCS – Megtörtént a csoda! Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség, a rák. A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt. A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.
Hirdetés Közel száznyolcvanezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése. A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét. A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.

VI. Miss Írisz Konkoly Ági világsikere
A Miss Universe nemzetközi döntőjébe bejutni nagy szó, hát még az első tízbe! Konkoly Áginak, aki első szépségversenyén győzött a Miss Írisz választáson 2007-ben, nagy erőt adott a hazai, baráti támogatás, drukkolás, és elérte, amit magyar szépségversenyző eddig még nem, hogy az első tíz közé került a Miss Universe döntőjében. Nagy elismerés Áginak!

Karácsonyi WAMP – december 15-16.
A Millenárison csúcsforgalom, csúcshangulat alakul ki Ezüstvasárnap idején. Az ásványvilág megelevenedik, és dizájnerek, kereskedők ajánlják szebbnél-jobb termékeiket, különösen a karácsonyfa alá. Akit meg a sport, az egészség is érdekel, menjen át a Teátrumba  ahol a Fitnesz Világbajnokságot rendezik, jó műsorral, és nagyszerű kiállítókkal.

X-faktor döntője – december 16.
Az RTL Klub népszerű tehetségkutató versenyének győztese Oláh Gergő lett. Keményen megküzdött érte. A második helyezett Antal Timi ugyancsak nagy zenei karrier elé nézhet.

Megújul a Kossuth tér
A magyar nép, nemzet főtere a Parlament és környéke, méltán Magyarország büszkesége – 2014-re megújul. Ilyen nagymérvű átalakítást, fejlesztést legutóbb a dicsőséges szocializmus idején csináltak, most pedig már a XXI. századra továbbfejlesztjük, korszerűsítjük. És még inkább igaz lesz: “Álmok álmodói, világra szóló magyarok!”

Fitnesz Világbajnokság Budapesten – december 15-16.
A Millenáris ad otthont a fitnesz és a testépítés kedvelőinek. A Magyar Fitnesz és Testépítő Szövetség elnöke, Huber István (Yrisz Klub Nívódíjas) a “Világlátónak” elmondta: “Az abszolút telt házas rendezvényt ismét Magyarországon megrendezni nagy megbecsülést, elismerést jelent. Ugyanakkor a Szövetség kiemelkedően jó marketing és szakmai teljesítményét is jelzi: hatszáz versenyző a világ 51 országából érkezik. A csilláron még van hely :)” Bara Csaba, a Szövetség marketing-guruja szervezi a sajtót, a VIP partikat, és a kiállítókat is. A standdíj nem olcsó, de nagyon megéri, aki számít jelen van! A rendezvényre kilátogatók biztosak lehetnek abban, hogy egészségük, a testi és a tudati állapotuk javul, mi több ráláthatnak a nagyvilág fitnesz oldalára is. Torna cucc kötelező! Napi fél óra testedzés mindenkinek jót tesz. A fitnesz is ezért van.

Gyönyörű szépségek versenye Gyöngyösön – december 14.
A Megye Szépe és a Miss Alpok-Adria verseny egyik legérdekesebb fordulója a gyöngyösi. A műsort ugyanis a megyei táncegyesület tagjai produkálják, amolyan karácsonyi fesztiválként. A főszervező a Radír kft csapatára a barátságos és színvonalas szervezés jellemző, a VIP-ben mindig jó a hangulat, a zsűri és a támogatók, partnerek jó kapcsolatokat építhetnek, a nagyközönség a városi sportcsarnokban kényelmesen érzi magát, és kellemesen is. A szépségverseny győztese Tihanyi Inez lett, a “Világlátó” különdíjasa pedig Baranyi Diána.

Panoráma Világklub – december 20.
Az egykori Metro (ma: Bazaar) Klubban tartja Luca napi vidám és hasznos összejövetelét a “Magyar Világtalálkozó” csapata, a Panoráma. A társaság jó, baráti, konstruktív. Politika és vallás függetlenül a magyarságról szól, “Magyarok a magyarságért” jelmondattal. Külföldről is sokan jönnek, Ausztráliából, Kanadából, Dél-Amerikából is, olyan magyarok, akik értékelik hazájukat,magyar anyanyelvüket. Művészek és vállalkozók, újságírók és tudósok egyaránt megjelennek.

Yrisz Klub Nívódíjasok 2012-ben:
az OMEGA együttes, Ács Bálint (producer), Keresztessy Gyula (igazgató, Teapalota), Gimesi András Gime (asztrológus), Pap Krisztián (igazgató, Kézműves Magyar Ízek Fesztiválja), Lief Director kft, Metro-Bazaar Klub.
A konstruktív együttműködésért, a magas szakmai színvonalért megérdemelten kapták meg a kitüntető címet.

Pálinka Ünnep – december 12.
Hagyománnyá vált, hogy a Gyulai Pálinkafesztivál győztes pálinkája bekerül a Vajdahunyad-vári Mezőgazdasági Múzeumba. Kis ünnepség is kijár a győztesnek,  a pálinka hungarikum, és az UNESCO által is elismert magyar minőségi termék. Lovász Sándor az esemény főszervezője a “Világlátónak” elmondta, hogy évről évre nő a pálinka-verseny presztízse és szakmai tekintélye, 2013-ban tíz ország részvételével szervezik meg a Pálinka Világkupát, Gyulán. A gyógyfürdőjéről, a szabadtéri színpadáról és a várról híres városba kifejezetten érdemes ellátogatni, különösen 2013. áprilisában, a Pálinkafesztiválra! Érdekesség: a pálinka védőszentje egyébként Szent Miklós, aki az i.sz. 500-as években élt, és a gyermekeket is védelmezte, sőt még a kurvákat is.

Világjátékok-kvóta 2013-ra
A gyönyörűen szép Székely Lilla a harmadik nem olimpiai sportágak világversenyére készülhet. A magyar uszonyos és búvárúszó klasszis az augusztusi lignanói Európa-bajnokságon két aranyérmet és két bronzérmet szerzett, és többek között egy Európa-csúcsot is úszott. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint az Eb-s eredményei alapján Székely két számban is (100 méteres felszíni és 50 méteres búvár) kvalifikálta magát egyéniben a Caliban megrendezendő Világjátékokra. (MOB.hu) A MOB Sajtóbizottságának vezetőjét, Riskó Gézát Príma Primissima díjjal tüntették ki. A MOB Hírlevelek jól és szépen szerkesztettek, érdemes olvasni!

Yrisz Klub Nívódíj Gála – december 12.
Az év eredményeinek áttekintése mindig hasznos: tudunk belőle tanulni és az eredményeink és a céljaink ismeretében tervezni is. Az Yrisz Klub 2004-ben kezdeményezte, hogy a kiváló közösségi és vállalkozói, művészi, tudományos tevékenységet végző partnereknek Nívódíjat adományoz. 2012-ben öten érdemelték ki e nemes rangot. Évértékelés és elismerés napja 2012-ben a 12-dik hónap 12-dik napján lett.

I. Kibernológiai Konferencia az Yrisz Klub Nívódíj Gálán – december 12.
A kibernológia a grafológia kiterjesztése az internetre. Lényeg: a publikációk elemzése (grafikák, szöveg, láthatóság, kapcsolatok, háttérszín stb.) alapján elkészíthető egy személyiségkép a publikáció készítőjéről, alkotóiról. Az elemzés tárgya nem a kézírás, hanem a monitoron látható honlapkép. A karakterológiai diszciplína 2010. november 11-én kerül először publikálásra az I. Jósdakonferencián. A műhelymunkák eredményeképpen most szakmai konferenciára is sor kerül, asztrológusok, grafológusok, fengshui szakértők, pszichológusok, szépségversenyzők részvételével. Az esemény egyben az Yrisz Klub Nívódíjasainak kihirdetésének ünnepsége is. Helyszín a legendás Lurdy Konferencia-Központ. Témagazda: Szilvásy Péter asztro-grafológus.

A Naprendszer határán
A héten nem csak a Marson dolgozó Curiosity szolgált izgalmakkal az űrkutatás rajongóinak, hanem egy sokkal távolabb barangoló robotfelderítő is. A csillagközi űrhöz egyre közeledő Voyager 1 a Naprendszer egy egészen új területére bukkant, amit a NASA mérnökei “mágneses sztrádának” neveztek el. (RP Hírek)

Szépségverseny Miskolcon – december 9.
A Miss Alpok-Adria Magyarország és a Megye Szépe verseny kiemelt állomása ez a rendezvény. Már a tavalyi, az országos döntő is csúcs volt, a mostanira is elmondható: jó szervezés, szép lányok, versenyzők, jó műsor, lelkes közönség, jó partnerek, szép helyszín (a miskolci egyetem aulája) A szervező team mindent beleadva ismét bebizonyítja: legszebbek a magyar lányok 🙂 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Szépe Nagy Nikolett lett. A Világlátó szerkesztősége Kóczián Petrát tartotta a legszebbnek.

Iparművészeti Múzeum Karácsonyi Vására – december 8-9.
A kétszáz iparművész alkotásait megnézni, megvásárolni a nagyközönségnek is ajánlott és a kereskedőknek is!

A Vállalkozók Napja – Príma Primissima Gála – december 7.
A leghíresebb magyar nagyvállalkozó Demján Sándor, akinek a nevéhez többek között a Westend City Center létrehozása is kapcsolódik, kezdeményezte a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatását élvezve a Prima Primissima Díj létrehozását. A díjátadó gálán a “Legjobb a legjobbak között” címért folyik a verseny, igazából a nemzeti elismerés. Tíz kategóriában hirdetnek Príma Primissima díjasokat. 2012-re az esemény egyben a Vállalkozók Napja is lett. 1989-ben ezen a napon “szállt fel a füst”, és a hazai közélet vezetői, a politikusok és a vállalkozók hasznos és vidám rendezvényen találkoztak, hogy összefogjanak. Egységben az erő!
A közönségdíjas Príma Primissima – legjobb a legjobbak között – Bodrogi Gyula lett, nagyon megérdemelten.

„ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON – 2012”
mely cím nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés. A díjat Év Bortermelője elnevezéssel 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját. 2012-ben a Tokaji borvidék mestere, Áts Károly kapta a kitüntető címet.

Arany-gél
A KAQUN víz már szinte minden gyógyszertárban, sőt drogériában és közértekben is kapható. A magyar szabadalommal készített oxigénnel dúsított ásványvíz különösen az immunrendszerünkre, a vér tisztítására, az emésztésre van jó hatással. A fejlesztői munka szenzációs újabb terméket eredményezett: 24 karátos aranylemezkéket tesznek KAQUN gélbe, aminek a bőr rekreációjában van bizonyítottan kimagasló hatása. Amerika és francia nagy cégek érdeklődnek a nemzetközi forgalmazás lehetőségeiről. A KAQUN cég igazgatója, dr. Robert Lions egyébként úgy is ismert, hogy “a Sifu”, aki a kerepesi Shaolin templomot létrehozta, aki a Kung Fut Magyarországra behozta.

UNESCO védnökség a “Röpülj páva” műsornak
A dicsőséges szocializmus három legendás televíziós versenye: “Táncdalfesztivál”, “Ki-mit-tud?” és a “Röpülj páva!” A népművészetünk ápolása és fejlesztése nagyon fontos, nemzeti érdekünk értékeink megbecsülése. Az új életre kelt műsor elődöntőinél tart. Több ezreket mozgósított a színpadokra, és százezreket a televízió képernyői elé.

BNI Konferencia – december 4.
A hálózatokra alapozott marketing szakértői és vállalkozók tartottak nagyon hatékony konferenciát, Network Marketing címmel a Lurdy Konferencia Központban. A főszervezők egy nemzetközi licenc szerint szervezték az eseményt, amelyen 400-an jelentek meg. Kb. 30-40 új kapcsolatra, névjegyre lehetett szert tenni a résztvevőknek. A tíz személyes asztaltársaságok minden tagja bemutatkozott, ajánlhatta cégét és jelezhette partnerigényét. A nagyon barátságos, konstruktív légkör jó talaja az újabb üzletnek, sikernek. Évente kétszer szervezik meg, méltán nagy az érdeklődés. Mideczky Ágnes a BNI Magyarország kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta, hogy a visszajelzések alapján nagy a megelégedettség, mindenkinek megérte résztvenni a konferencián, aminek rendszere Amerikából származik, és két éve van hazánkban is.

Az első SMS pont húsz éve – december 3.
Egy angol mérnök készítette el az első olyan telefont, melyen lehetett már SMS-t küldeni. A legenda szerint a főnökének kívánt kellemes Karácsonyt. Mára abszolút elterjedt, és a civilizált élet fontos részévé vált.

Természetgyógyászati Karácsonyi Fesztivál – december 2.
A szakma legnagyszerűbb rendezvénye, melyet a természetgyógyászati Magazin szervez a Villányi úti Konferencia Központban. Már júniusban elkelnek a standhelyek. “Aki számít, jelen van” – itt garantált a több ezer fős közönség, a nagyon jó műsor, értékes előadásokkal, a vidám hangulat. A főszervező Görgey Kartalin ideológiája, hogy az ilyet csak tiszta szívvel lehet jól megszervezni. Ezt mindenki megérzi, és már év közepén bejegyzik a naptárukba az emberek. Lehet venni értékes élelmiszereket, karácsonyi ajándékokat, tankönyveket, részt lehet venni vizsgálatokon, konzultációkon (asztrológia, kineziológia, grafológia, NLP, csontkovácsolás stb.) A lényeg: ez a Fesztivál már hozzátartozik a karácsonyi felkészüléshez!

ZUMBA® Fitness Party – december 2.
1300 fős teltház – elővételben az összes jegy elkelt a ZUMBA® Fitness rendezvényre, melyre érkezik Amerikából Gina Grant ZUMBA® Fitness világsztár. A „zumbaőrület” hazánkban is hengerel, mert kellemesen, olykor humorosan is átmozgat, edz és erősít. Törődjön többet egészségével, aki teheti, menjen el a XII. kerületi SportMaxba egy kis egészségért.
“A sikert csak megszállottsággal és a szakma tiszteletével lehet elérni!” – mondta a Grundmann Béla főszervező, aki már a következő, országos turnéra készül, nemzetközi szakértők, előadók bevonásával.

Tudatos Életvitel Nap – december 1.
Az emberek nagy része tesz Újévi fogadalmakat, azonban 80 %-uknak nem sikerült azokat betartani.  A jó szokások hatékony és tartós kialakításának segítésére egy forradalmian új webes eszközt talált ki egy 35 éves magyar fiatalember: Müller Zoltán. A www.LifeDirector.com weboldal 2012 március 16-a óta érhető el a felhasználók számára. Az oldal felkészítése a nemzetközi terjeszkedésre ez évben elkezdődött. A vállalkozó kedvű házaspár a BarCamp Web 2.0 2012-es versenyén a legjobb tíz közé került. A LifeDirector Kft immár második alkalommal szervezi meg a rendezvényt  2012 december 1-én, a Lurdy Konferencia Központ dísztermében. Neves szakértők tartanak előadást az egészség, család, munka, kikapcsolódás és fejlődés témákban, továbbá ingyenes állapotfelméréseken vehetnek részt a jelenlévők. Két érdekesség a programból: Kánya Kata, aki a szerelem és a siker kapcsolatáról beszél, valamint Kellemen Katalin, aki elmondja, hogyan gazdagodhatunk meg 200 forintból is. Az már csak hab a tortán, hogy értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra a résztvevők között például egy hétvégi kiruccanás 2 fő részére Gyenesdiásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük