Világlátó on-line 2012. június

Posted by & filed under Hírek.

Csipkebor
Magyar találmány, és nagyon különleges. Fél literben kb. 8-10 gramm valódi C-vitamin van. Csipkebogyóból készült bor, nagyon ízletes, egészséges, alkohol tartalma kb. 11 %. Debreceni cég gyártja és keres forgalmazókat. Egy üveg ára 2300 Ft – nagyon megéri!

Új hotel a zeniten: HOTEL ZENIT**** Budapest
Az Apáczai Csere János utcában több műemlék, védett épület található. Egyik közülük a híres Apáczai kúria, a 7-es szám alatt található. Gyönyörűen felújították, és négy csillagos szállodává alakították. Június közepétől egy nemzetközi szállodalánc, a Zenit vállalta be. Szögi Péter (30 éves!) a szálloda vezérigazgatója nagy ambíciókkal és pozitív hozzáállással úgy véli, lesz jó respektje a szállodának, különösen a repülővel érkezőknek ajánlja figyelmébe, hiszen a Belváros szívében, közel a Duna-parthoz található a Zenit Hotel.

MTV3D
Haladunk a korral, már a XXI. századan vagyunk, és a technika újabb csúcsokat dönget. A Magyar Televízió kifejlesztette a háromdimenziós (speciális szemüveggel nézhető) tévéadásokat. A sport a közös nevezőink egyike, mindenkit érint, ezért nagyszerű dolog, hogy a foci EB döntőjét és az Olimpiát exponálja az MTV3D.

Rendvédelmi tisztek eskütétele – június 24.
Méltó környezetben, a Budavári Palota Oroszlános udvarában került sor a sikeresen vizsgát tett rendőrök, tűzoltók, bv-sek, vámosok ünnepélyes eskütételére. A megható egységes, pozitív erő láttán az emberekben ismét megerősödhetett a rendőrök iránti bizalma. Pintér Sándor belügyminiszter az avatáson elmondta, hogy a 2012. január 1-től összevont intézményrendszer Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán végzetteknek a magyar alkotmány és a nemzet “immunrendszereként” kell támogatnia a fejlődésünket, az előrehaladásunkat. Az új tisztek díszmenete felemelő látvány volt, a közönség, a szülők tiszteletteljes meghatódással nézték végig. Jó volt hallani az egyként elhangzott “Hazámat szolgálom!” fogadalmat.

Kajak-Kenu Európa Bajnokság – június 23-24.
Zágráb. Olimpia árnyékában a legrangosabb sportverseny ebben az ágban. Nekünk magyaroknak éremeső szokott lenni. Most is.

Erőre kapott a +Médiaparty – június 21.
A nyári napfordulóra lett exponálva ez a kezdeményezésünk, melyre hívunk újságírókat, rendezvényszervezőket, vállalkozókat, szépségeket, tudósokat. A feladat: valami jót jól előkészíteni, megvalósítani. A következő alkalom: július 7-ln lesz, a Magyar Világtalálkozón.

Bemutatták a Magyar Világtalálkozót – június 20.
Nagyon összefogottan és nagy közönség előtt ismertették a II. Magyar Világtalálkozó július 1-8. rendezvénysorozat részleteit. A főszervező dr. Tanka László és nemzetközi-magyar csapata ismét nagyon komoly munkát végzett, melynek eredményeit többek között a Világfaluban, a SYMA csarnokban is megtekintheti a nagyközönség. Érdemes elmenni, családostul, cégestül, mert sok jó magyar megjelenik ezen a rendezvényen!

Görögországban győzött a józan ész és az összefogás – június 17.
A parlamenti választásoknak nagy volt a tétje. Szerencsére a görög nép az EU-mellé tette le a voksát, és az összetartozás, a fellendülés kormányát szavazta meg.

Múzeumok Éjszakája – június 16.
Nagy tömeg, jó műsor a Nemzeti Múzeumban és a többi intézményben. A kifestett Gömböcök nemcsak érdekesek, hanem mágikusak is: a mozgásuk szemmel való követése egy érdekes nyugalomérzetet generál.

Rekordszámú nevezés érkezett a VinAgorára 
Minden idők legmagasabb számú nevezése érkezett az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyre, hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált megmérettetésére. A 630 minta összesen 20 országból érkezett: Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Japán, Libanon, Spanyolország, Tunézia, Uruguay is szerepel a nevező országok sorában.

Megjelenik a Világlátó – falilap – június 14.
A rendezvényeken megjelenő faliújság régi-új műfaj lesz a médiavilág repertoárjában. A “falilap” A/3-A/1-es méretben kerül nyomtatásra, limitált szériában. Az adott rendezvény a főtéma, de a korábbi és a későbbi események, információk, érdekességek is rákerülnek. Nagy előnye, hogy a helyszínen lévőkhöz is igazodik, más rendezvényeket is promótál, és mivel újság kategóriába tartozik, ezért olvasmányos, hasznos médium. Az Európai Sajtószövetség 2007-ben kezdte el kifejleszteni, és megjelent már a BNV-én, a Gyulai Pálinkafesztiválon, a Szóvivő Bálon, a Szépség Világnapján, a Miss Bikinin (Palatinusz Strand) és még vagy 30 alkalommal, helyszínen. Terveink szerint októberben, a Pozitív Média Hetén (okt. 8-14.) kerül országos exponálásra. Partnerek már most jelentkezhetnek, hiszen aktív PR cikkek is megjeleníthetők a Világlátón, melynek szerkesztése kollektívában, a +Médiapartikon történik.

Kispesti Retro – június 10.
Kispest szocialista polgármesterének kezdeményezésére különleges retrópartit szervez a kerület. A vidám hangulatot a legjobb együttesek generálják (pl. 2011-ben a Fourtissimo, az Irigy Hónalj Mirigy, a Goombay Dance Band stb.) Az úrusok is különleges termékekkel jönnek, pl. a helyszínen lehet ólomszobrot öntetni. Este össztánc.

A Királynő – június 9.
A Miss World Hungary magyarországi döntőjére kerül sor a TV”-ben. Nagy versenytársa lesz a labdarúgó EB-nek. A 12 szépség alapos felkészülés után lép a nagyközönség elé. A zsűrinek most is nehéz lesz a helyzete, mert legalább 6-an esélyesek a koronára. A mezőnyben található VI. Miss Írisz Konkoly Ági is – aki megnyerte a Miss Univers Hungary címet! Reméljük, hogy a győztes a világversenyt is megnyeri.

Labdarúgó Európa Bajnokság
Óriási készülődés világszerte, mindenki legalább egy kicsit kiváncsi arra, mi lesz az EB-én. Lengyelország és Ukrajna vállalta a szervezést. Összesen 20 milliárd dollár invesztíciót igényelt a felkészülés, többek között óriási stadionok is épültek. Az biztos, hogy a következő hetekben a focimeccs-közvetítések a televíziók elé hívja a világot.

Van egy perced? Alkoss!
Pályázat 14-30 éves fiatalok részére, Örkény István, az “Egypercesek” novellák szerzője ihletésében.  Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet pályázni, amely egy adott művészeti ágat képvisel (fotóművészet, filmművészet, grafika), vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, népművészetről, illetve mindezek audiovizuális megjelenítéséről.

Emelje poharát az Olimpiai Csapatra! – június 7.
A Soproni márka évek óta elkötelezett támogatója a hazai sportnak, és idén a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos szponzora is lett. A segítség azonban nem merül ki csupán anyagiakban, szeretnék lelkileg is támogatni az Olimpiai Csapatot, és ebben kérjük segítségüket. Sportolóink már lázasan készülnek a nyári olimpiai játékokra, erejükön felül is mindent el fognak követni annak érdekében, hogy kiváló eredményeikkel megörvendeztessék az itthoniakat, és a buzdítás és a szurkolók szeretete a legnehezebb pillanatokon is átlendíti őket. Az eseményen beszédet mond a MOB vezetése, Kemény Dénes, számos élsportoló, olimpikon, valamint Geszti Péter, Wolf Kati, Makány Márta, Abaházi Csaba, és számos más ismert és elismert magyar művész és műsorvezető is, hogy egy-egy videóüzenetben kifejezzék jókívánságaikat az olimpiára indulók számára. A felvett buzdító üzeneteket mi eljuttatjuk a sportolókhoz még a megmérettetések előtt, remélve, hogy ezzel néhány boldog percet szerzünk nekik. Szeretettel és tisztelettel meghívjunk Önt, hogy emelje velünk poharát a magyar versenyzők egészségére, és legyen vendégünk egy közös ebédre a résztvevőkkel! Helyszín: Champs Sport Sörkert, Margitsziget http://www.champssziget.hu/index.php?id=6)

Napfényes Élet Fesztivál – május 3.
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre ez a multikulturális, multitudományos fesztivál, klasszikusan a Petőfi Csarnokban. Workshopok, előadások, konzultációk az egészség, az egyensúly és a teljesség felé. Sztárvendégek: Tolcsvay László, Sáfár Anikó, Bagdy Emőke, Tarr Bence László. A főszervező Váradi Tibor és Alapítványa (Napfényes Élet) mindig jó és tartalmas rendezvényt szervez. Az Alapítvány elnöke, Szili Zsuzsanna elmondta, hogy évről évre növekszik a Fesztivál látogatottsága, és már nemcsak a szakma, hanem a nagyközönség részéről is: 4500-an vettek részt!  A Fesztivál egyik kuriózuma: alkotópark gyerekeknek, felnőtteknek, természetgyógyászok, tanácsadók, egészséges életmódhoz élelmiszerek, vagy 300 kiállító prezentációjában. Egy érdekesség: a biológiai fermentációval előállított szójajoghurt – különlegesen finom és tápláló csemege.

Mesterlövészek Világkupája – június 2-4.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Kiképző Központja parancsnokának, az Yrisz klub Nívódíjas Simon Géza rendőrezredes kezdeményezésére minden év június elején megszervezik a katonái és rendőri szervek hivatásos mesterlövészeinek Világkupáját. A szakma terepen, lőtéren majd pedig a díjkiosztó gálán találkozik. Sokáig mi magyarok vittük el a pálmát, Simonyi Ottó ezredes éveken keresztül legyőzhetetlen lett. Az idei viadalon a kínaiak győztek, de a németek és az amerikaiak is jól szerepeltek.

Libamájfesztivál a Budai várban – június 1-3.
A Kézműves Ízek Fesztiválja szervezőinek különlegessége lett az I. Libamájfesztivál. A jó műsorokkal fűszerezett buli különlegessége, hogy a Tokaji borok díszvendégként megjelennek. És ettől még királyibb a rendezvény. Papp Krisztián (főszervező), a Magyar Kézműves Ízek Szövetségének elnöke a minőségi magyar ételek fogyasztását szorgalmazza, és nagyon igaza van!

Cannes-i filmfesztivál
Átadták az Aranypálmát! Az Oscar-díj gálával egyenrangú európai seregszemle kétségtelenül az egyik legnagyobb húzóereje a filmszakmának. Már megjelenni is érdem, nemhogy díjat kapni. A magyarokat itt is elismerik – ennek örülünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük