Világlátó on-line 2012. március

Posted by & filed under Hírek.

Táncháztalálkozó
A nyelvében és a zenéjében él a nemzet! És jót táncol a népzenére. Harmincéves hagyomány, hogy a tavasz egyik ünnepe az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodó Vásár a sportarénában. 2300 fellépő három nap alatt olyan hangulatot teremt, hogy még a sánta is meggyógyul, a néma is dalra fakad. A zenekarok, énekesek hazai és környékbeli országokból jönnek, megmutatják, mit tudnak, és őrzik a lángot: a magyar népművészetet, és éltetik az emberben az élet szeretetét. Nyilván a párkapcsolaté a főszerep, hiszen a magyar táncok (a többihez hasonlóan) páros táncok, a férfi és a nő örök kapcsolatának romantikája. A fesztivál időpontja: március 30-április 1. A főszervező: Hollókői Lajos.
Lapunknak nyilatkozott a rendezvény egyik leghíresebb zenekarának, a Muzsikás együttesnek a vezetője, Sipos Mihály: “Mi azt üzenjük a magyaroknak, a világnak, hogy mindenkinek az igazi értéket kell képviselnie, vinnie. A matematikusnak is, a zenésznek is. Harminc éves munkánk értékesnek bizonyult: például a New York-i Carnegi Hallban adott koncertünk után vastaps volt, állva ünnepeltek minket, magyarokat, Bartókot és a népi kultúránkat. A közönség szeretete tart minket örökifjúnak. Keddenként pedig a gyerekek, mert az FMH-ban tartunk nekik aprók táncházát. 4-6 éves korban érdemes már elkezdeni!”

Tuningshow – márc. 30- ápr. 1. – Hungexpo
Az autó-motor “őrülteknek” szól ez a rendezvény, meg mindenki másnak, ugyanis a kiegészítő műsorok univerzálisak. A Tuningshow Szépének egy miskolci diáklányt választott meg a zsűri.

K&H Bank az Olimpiáért
Újabb olimpiára készülő sportolónk kaptak egy-egy millió forint támogatást a K&H banktól. Ez a bank a 2011-es évben nyereséges volt. A vezérigazgató-helyettes, dr. Baba Ágnes a lapunknak adott interjújában egy különös tanítás értékű kijelentése: “Az olimpikonoktól mi is kapunk, mi is tanulunk: szorgalmat, kitartást, sikerességre való törekvést. Kemény Dénes mesteredzőt külön is meghívtuk egy továbbképző tanfolyamunkra oktatni.” Zseniális ötlet, sikeres megvalósítás!

Jótékonysági Grácia és Mona Lisa koncert – március 31.
Érden van egy különleges gyógy-termálvízű strand. Különlegessége, hogy nem savas, hanem lúgos, kb. ph9. A gyógyhatása a bőrre, az idegrendszerre nagyon jó. A strand megmentésére március 31-én jótékonysági koncertet szerveznek, melynek sztárja: a Grácia – női hegedű virtuóztrió, és a Mona Lisa énektrió. Mindkét csapat fellépett már a Szépség Világnapján is. Amit művelnek az a komolyzene, a könnyű zene, a cross-over műfaj csúcsa.

Veled Uram! – premier – március 30. – Operett színház
A méltán világhíres rockopera, az “István, a király” szerzőpárosa: Szörényi Levente és Bródy János ismét nagyot alkotott. Most a XXI. század emberéhez szólnak a csúcstechnikák igénybevételével, és megtartva az ősi hangzásokat, rigmusokat, tánclépéseket. A fantasztikus mű premierjén fellépnek a műfaj csillagai – tanítást adnak a Közönségnek, hogy mi az értéke a zene, a dal, a tánc világában. Egy-két különlegesség:

Erotika Expó – március 30-31. – Hungexpo
Az erotika az egészségünk fontos része. A szerelem is, és a szex is. Mi a pornó? Kevesen tudják, hogy a szót egy francia rendező találta ki a 30-as években, és azt jelenti, hogy minden amire gondolsz, amit fantáziálsz a szexben, de nem teszed meg. Az Erotika Expo a Tom Média szervezésében a műsorával, a hangulatával egészséges lökést ad a tavaszi zsongásnak. Érdemes kilátogatni, mert sok más jó rendezvénnyel együtt jelentkezik a szex-rendezvény.
Szombaton délután adják át a Pornó-Oscar Díjat.

73 éves Bud Spencer – március 29.
A “Különben dühbe jövünk”, a “Megint dühbe jövünk” a “Nincs kettő négy nélkül” a “Piedone a zsaru” – már klasszikusok közé tartozó filmek egyik főszereplője Bud Spencer boldogan és egészségesen ünnepelhette 73. születésnapját, ezzel is bizonyítva, hogy a játékfilmjeiben van élet, van energia, van szeretet, és leginkább humor. További hasonló jókat kívánunk Budy-nak!

TesTudaT Konferencia – március 25.
A hetedik konferencia nagyon központi témákkal foglalkozik: az Internet hatása az emberre, valamint a több isten létezése lesz a kerekasztal-tanácskozás fókuszában

Média+party – március 21.
A tavasz első napját köszöntjük a pozitív kezdeményezések exponálásával, a sajtó és a vállalkozók összefogásával. Bemutatkozik a Táncháztalálkozó, Hollókői Lajos főszervező által, valamint a Gyulai Pálinkafesztivál és egy új tudomány, a kibernológia is. Az Aurum Lounge támogatásával, az Irish Cat-ben celebrált rendezvény két meglepetése: a Miss Írisz választás castingja és este a Szent Patrik ünnep.

A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség zászlóbontásának ünnepe – március 21.
Milliókban él még ma is annak a régi szép világnak az emlékei, amelyek a legendás KISZ-hez kapcsolhatók. A taggyűlések, a választások, a Kilián-körök, az Építő táborok, a nemzetközi találkozók, a fesztiválok – mind-mind hozzájárultak ahhoz, ami az emberi élet értelme és célja: közösségben, közösségért, közösség által. Makarenkó, a nagy tanító, és Lenin, a forradalmár, a párt és a KISZ örökre példát mutatott arra, hogy a történelmet, az életünket mi magunk is írhatjuk, és kötelességünk is egyre jobbá és jobbá tenni a világot.

Tavaszpont – március 20. kedd, 6:00 – Budapest
Ha megtekintjük az időpont horoszkópját, nagyon megörülhetünk, mert jó csillagzatban lép át a Nap a Halak jegyéből a Kos jegyébe, a tavaszba. Aminek nagyon kedveznek a csillagok: a kommunikáció, a tudás alapú, különleges új vállalkozások, a nemzetközi kapcsolatok (kiépítés és ápolás, fejlesztés) és a szépségipar. Egy nappal az Újhold előtt érdemes jól meggondolni, mit akarunk és hogyan, letisztítani, és határozottan elindítani. Most tényleg igaz, amit a Kormányzati Tanácsadó Jósda négy éve már elkezdett: „Ország jót láss!”

A Magyar Tanácsköztársaság kikiáltásának ünnepe – március 19.
1919-ben a magyar nép győztes forradalmat nyert a zsarnoksággal szemben, a kizsákmányolást és az önkényt legyőzve milliók számára tette lehetővé az emberi életet, a tanulás lehetőségét, a munka értelmét és egy boldogabb jövő építését. Kun Béla, Ságvári Endre és a többiek örök dicsősége a magyar nemzet életét erősítik.

Tavaszi Fesztivál – március 16-25.
A nagyszerű rendezvénysorozatnak idén lesz egy különlegessége, amit mindenkinek a szíves figyelmébe ajánlunk: „Énekel a város – március 25.”  Kórusok járják a főtereket, országszerte, és együtt-éneklésre bíztatják az arra járókat. Fantasztikusan jó ötlet, hiánypótlás a sok besavanyodás után. A dalra fel után táncra magyar, Sportarénában az Országos Táncház-találkozó. Európai Unió által is kitüntetett, hungaricum-rendezvény, 2300 fellépővel, 25 ezer nézővel, március 30-április1-ig.

Szent Patrik Nap – március 17.
Ír barátainknak egyetlen nemzeti ünnepe van, a tavasznyitónak is számító Szent Patrik Nap. Ilyenkor minden meseszerűen megelevenedik, és az írek legendás életszeretete, jókedve tetőfokára hág. Ki manónak, ki tündérnek öltözik. Zsibongás van, szép dalok és táncok. Jó élni!

Nagy Kossuth-díj
Csoóri Sándor elismerten az egyik legderekabb magyar ember. Még a szocializmus idején vált híres íróvá, népművelővé, majd pedig a Magyarok Világszövetségének lett az elnöke. Az ezredfordulóban jó helyen volt, és vállalta nagy kihívásokat, derekasan helytállt. Elsőként vehette át a minősített, Nagy Kossuth-díjat március 14-én. Gratulálunk neki is és a többi Kossuth-díjasnak is!

A magyar nemzet ünnepe – március 15.
Tény, hogy a nemzeti ünnepeinknek összetartó ereje és üzenete is van. Nagy eredményeinkre mindenki büszke lehet. 1848-ban létrejött a társadalom új és jobb szintje a Köztársaság. A fejlődés tény, az értelmezés nézőpont kérdése. Lényeg, hogy inkább előre haladjunk, és ne pedig vissza a régmúltba. A Köztársaság utáni fejlettségi szintet a Népköztársaságot az 1960-as években értük el. Most március 15-én ünnepeljünk, és emlékezzünk: tudunk összetartani is!

3. Magyar Kézműves Ízek Fesztiválja – március 9-11.
Családi kezdeményezésből nőtte ki magát ez a csoda jó rendezvény – várhatóan 15ezer látogató, 120 kiállító, 5000 íz. A Millenáris egykori jelmondata: “Álmok álmodói, világra szóló magyarok!” ismét beigazolódik. A nyitónapon a Balkán Fanatik együttes adott koncertet. A főszervező, Pap Krisztián és csapata nagy küldetést vállalt fel: a magyar ízek, mesterek népszerűsítését, bebizonyítva, hogy a jó minőségű ételek támogatják a jó minőségű életet. A vásárra szombaton délelőtt kilátogat Schmittné Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke, aki a színpadon főzni is fog a vásárban is fellelhető alapanyagokból. A rendezvény egyik különlegessége, hogy dolgozó lányok közül a szakértő zsűri megválasztotta a Fesztivál Szépét – Józsa Barbara személyében.

OMEGA – szimfonikus koncertsorozat indul – március. 9. – EGER
A tavaszi hadjárat március 9-én indul és májusig péntek-szombatonként hazai sportcsarnokok a célpontjai. Ennek a sorozatnak a programja három részre épül. A szokásos előzenekari funkciót a Szimfónia rész helyettesíti, amit a Rapszódia és egy Nosztalgia blokk követ. A koncertek szokásosnál ünnepélyesebb hangulatát szimfonikus zenekari kíséret emeli.

Napkitörés – március 7.
Az utóbbi évek legnagyobb Napkitörése történt a reggeli órákban. A Kondratyaev-ciklusnak megfelelően 12 évenként van kiemelkedően magas Napfolttevékenység. A sztratoszférában működő mesterséges holdakat ilyenkor fokozottabban védik. Kicsit spirituális vélemény: több tízezer angyal leszületése várható egy éven belül. Örüljünk nekik!

Kozárd
A 190 fős falucska polgármestere, dr. Hajasné Banos Márta különleges példáját érdemes megismerni. A nógrádi, alig ismert településen pezseg az élet. A helyiség központjában lévő kúria minden hétvégén megtelik. Fotótárlat, gombócfőzés, nemzetközi dalverseny, különleges sportbemutatók, táncos bulik váltják egymást. A környékből is összejárnak. “Nem pénz kérdése!” állítja a polgármesternő, “sokkal inkább szervezés és lelkesedés. Már gyerekkoromban meg szerettem volna mutatni, mi mindent lehet megtenni kicsiny falumban.” Azért kellet a kitartás is, és EU-s pályázatok megnyerése is jól jött. Aki nem hiszi, járjon utána!

Ismét Putyin az elnök – március 4.
Meggyőző többséggel szerezte meg az orosz választók bizalmát Vlagyimir Putyin, aki immár harmadszor vált Oroszország elnökévé. Karakterológusaink véleménye szerint Putyin nagyon határozott, hihetetlenül fegyelmezett és következetes, ugyanakkor mélyen humánus ember is. Prognosztizálni lehet, hogy Oroszországot egy “második pályára” fogja vezetni, amelyben a centralizmusnak és a demokráciának dinamikusabb egysége lesz lehetséges. Erre a kommunista ellenzék is inspirálja, pozitív értelemben.

UTAZÁS 2012 Kiállítás és Vásár a HUNGEXPÓN – március 1-4.
a kiállításnak ma különösen aktualitása van: létkérdés számunkra, hogy jó, produktív kapcsolatban maradjunk a nagyvilággal. Miért érdemes Magyarországra látogatni, és hova érdemes utaznunk – hogy megtudjuk, irány a HUNGEXPO, az Utazás Kiállítás!
Megválasztásra került az UTAZÁS Szépe – 2012, a nagyon kedves, szerény és okos diáklány Bundik Tímea személyében (a törökországi utazási irodák pavilonjának egyik hosztesze, váci lakos)  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük