Világlátó on-line – 2012. január

Posted by & filed under Hírek.

Esküvő Kiállítás – január 28-29. – Budapesti Sportaréna

Minden nehézségek, válságok ellenére még mindig megvan a rangja az esküvőknek. A szertartás ünnepélyességének biztosítása mára önálló szakmává nőtte ki magát. Van lehetőségünk a nősülés (férjhezmenetel) illő pompájának biztosítására: jobbnál jobb cégek között lehet válogatni, szebbnél szebb helyszínekre lehet tervezni, hangulatosabbnál hangulatosabb műsort lehet celebrálni. De a tény, tény marad: az igazi házasságok a mennyben köttetnek – eleve elrendeltek. Olyan társadalmat kell létrehoznunk, amelyben ez megvalósulhat!

Miss Alpok-Adria magyar döntő – január 28.
A miskolciak vállalták, hogy megszervezik a nemzetközi szépségverseny magyarországi döntőjét. Az egyetem aulájának falai szerencsére nagyon erősek, mert több mint kétezer fős közönséget kell befogadniuk. A miskolciak készülnek, az egész várost mozgósítják. Aki szeretne jó rendezvényt, jó műsort, jó közönséget, jó partnereket és persze szép lányokat látni, annak ez a nap kihagyhatatlan.
* Eredmény: nagyon jól szervezett jó műsor. 21 szépség. Nagy VIP, jó ellátás, szép installációk. Hosszú műsor. A győztes: Borkai Petra, győri lány, Győr Megye Szépe.

A Nagy Laharo party – január 27.
Mindenki tudja: jót táncolni jó! A Laharo partikon van jó tánczene: latin, hastánc, rock-and-roll és klasszikus disco. A Laharo partik hangulatát fokozza majd egy-két különlegesség is: Brazil Karnevál bemutató a Brazil Kulturális Központ jóvoltából, Zámbó Krisztián új  énekműsorának premierje, a legjobb filmek leghumorosabb jeleneteiből készített FilMiX. Lesznek EB táncoslányok, Miss Írisz választás castingja is (jelentkezni lehet a helyszínen is) és Retro Dj. Bajnokság. Persze sok zenével, tánccal. A Laharo party Arca Jancsovics Ildikó lett.

Az influenza egyik legjobb ellenszere
Az olajfa önmagában ezer évig is elél. Egyszerűen nincsen olyan baktérium, gomba, vírus, parazita, amely kárt tudna benne tenni. A titok nyitjára már az ókorban is rájöttek. Egyiptomi papok és papnők szinte minden fertőzést, élősködöt, vírust ki tudtak írtani a szervezetből az olajfa levelének kivonatából. Manapság kapszulában van kiszerelve, és kapható a jobb természetgyógyászati helyeken, 2-4 ezer forintért beszerezhető egy öt fős család téli szükséglete.

Educatio 2012 – január 21-22.
A Sportarénában mindig jó hangulatban diákos kíváncsisággal és nagy szakmai tisztelettel rendezik meg a tanulás gyakorlati értelmét bemutató kiállítást. A felsőoktatás ünnepének is tekinthető a rendezvény, több tízezren látogatják minden évben.

Maya indián sámánok próféciái 2012-re
Különleges előadássorozatot szervez a VAM Design Center. Elismert szakértőket kértek fel arra, hogy a mostanság egyre inkább felismert paradigmaváltásról mondják el véleményüket, fókuszálva az ókori maya bölcsek tanításaira. Világvég, vagy világbéke? A szellem fejlődése. Dimenziókapuk. Új gének. Szombaton és vasárnap 17 órakor kezdődnek az előadások, március közepéig tartanak, a kapu nyitva áll a befogadó közönség számára.

Az Európai Parlament új elnöke: Martin Schultz
Rendkívül dinamikus, határozott, céltudatos és jó szándékú embernek ismerik kollégái. Nehéznek találja az EU helyzetét, sőt inkább kritikusnak, de mindenképpen az összetartás párján áll. Bízunk benne, hogy EP elnökségi tevékenysége kiemelkedően hasznos és eredményes lesz az Európai Unióban. Ehhez kívánunk Martin Schultz úrnak jó erőt és egészséget!

IV. Miss Írisz Larion Zoé lett a Blikk Szépe
A január 14-én a Symbolban megtartott versenyen a többség által a legszebbnek tartott lány, Larion Zoé győzött. A vállalkozóvá érett szépség 2006-ban nyerte meg legrangosabb szépségversenyét, a Miss Írisz választást. A szakmai zsűrit lenyűgözte a szépsége mellett az értelmessége is.

Európa Szigete
A legjobb fesztiválnak járó díjat kapta meg a legendás Sziget-fesztivál. A Hajógyári-szigeten kezdetben Diáksziget néven indult, majd Pepsi-Sziget lett, mostanság pedig csak nemes egyszerűséggel: Sziget. Gerenday Károly “professzor” vezetésével a csapat példát mutat rendezvényszervezésből a Világnak. Csak gratulálni lehet nekik!

Szentágothai-év is 2012
Az orvostudomány Nóbel-díjra érdemesült professzora tiszteletére az ENSZ nevelésüggyel foglalkozó szervezetének javaslatára 2012 Szentáhothai-év is (hasonlóan ahhoz, hogy 2011 Liszt-év volt) A funkcionális anatómia kidolgozója legendásan jó előadó volt, sok híres tudóst nevelt fel még a dicsőséges szocializmus idején a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen. Nagy elismerés a magyar tudománynak az ENSZ kezdeményezése.

Miss Alpok-Adria Budapesti döntő – január 13.
Sok szép lány bizonyítja, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon – szerintünk. A Miss Alpok-Adria méltán kiérdemelte az Év Legjobb Szépségversenye díjat 2010-ben! A mostani fordulón, az országos döntő előtt is közvetlen, színvonalas műsor, sztárok, szépségek és nagyon barátságos VIP és közönség lesz a Moulin Roge-ban.

A Magyar Olimpiai Csapat Aranyfokozatú támogatója a K&H Bank
A K&H Csoport január 13-án immár kilencedik alkalommal adta át egyösszegű 1-1 millió forintos támogatását három kiváló sportolónak. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram történetében először teljes mértékben a sportszerető nagyközönség választotta a díjazottakat. Az [origo] internetes hírportállal közösen szervezett közönségszavazás során a kilenc jelöltre több mint 200 ezer szavazat érkezett.

Péntek, 13.
Babonás egy nap, az biztos. A szerencse napja lehet sokaknak, hiszen több kaszinó is akciót szervez ekkorra, pl. Budapesten az Atlantis és a Lurdy Game World is. A Miss Alpok-Adria budapesti döntőjére is ekkor kerül sok, a Moulin Rouge-ban. Szerencsések a szépségek (sok díj, ajándék) és nyilván a közönségük is. Az IMF-es delegációnk munkája is ezen a napon exponálódik.

A Magyar Televízió közvetíti a Forma-1-et
Hosszas és alapos előkészületek után a Magyar televízióban és Rádióban is figyelemmel kísérhetjük a szupersport eseményeit. Korábban az RTL Klub közvetített, most négy évre az MTV szerződött a magyar és a nemzetközi menedzsementtel. Nagyszerű, szakértő csapatot verbuváltak, ennek következtében értéked és érdekes műsorok várhatók.

Gyorskorcsolya EB Budapesten – január 6-8.
Európa legnagyobb szabadtéri korcsolya pályája található a Városligetben. A sportolók és a közönség örömére jó időben zajlik a kitartás versenye, a hosszútávok leküzdése. Napi belépőjegy 5000 Ft, amiért jár több korcsolyapálya belépőjegy ajándékként. Hajrá magyarok!

Az Év Fiatal Magyar Borásza – január 7.
2011 december 31-én, éjfélkor lezárult az Év Fiatal Magyar Borásza szavazás. Kettős siker született: Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján. A nyertesek díjukat szombat este vehették át egy exclusive borkóstoló keretében a Petőfi Sándor utcai Silenus étteremben. A borkóstolást és az eredményhirdetést követően fellépett a Maszkura és a Tücsökraj. Immáron harmadik alkalommal szervezték meg az Év Fiatal Magyar Borásza szavazást. A fogyasztók 85 borászt jelöltek a díjra, majd szavaztak.  Knap Gábor a Borászportál főnöke lapunkat tájékoztatta a részletekről, a műsorról és arról is, hogy mint minden évben, úgy idén is a Vak Diákok Sportegyesülete hozza az Év Fiatal Magyar Borászának járó díjat, egy vakok által készített boroskancsót. A díjátadó buliban, ahogyan tavaly is gyűjteni fognak a Vak Diákok Sportegyesületének, A magyar vörös bor terápiás célra történő felhasználás és az orosz export fejlesztése érdekében 2012-ben  együttműködésbe kezd a Borászportál és az Yrisz Klub.
A rendezvény értékelése: **** (nagyon jó, de a hely kicsinek bizonyult)

Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnökének újévi köszöntője
2012. január elsején a Parlamentből kívánt minden honfitársunknak sikeres, boldog új évet Schmitt Pál. Különösen a felelősségteljességet hangsúlyozta, a politika, a vallás, a média és az élet minden területén. Lelkesítő szavai igazi sportemberhez méltóan az előrehaladást exponálták, a visszafejlődés helyett. Bízzunk benne, hogy 2012 sokkal jobb, boldogabb lesz, bár 2011 is jó volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük