Világlátó – 2014. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

Elkezdődött az aratás
Jó termést lehet jósolni a magyar mezőgazdaágban. A mennyiség mellet a minőség is megfelelő. Egy érdekesség: aki a Holdistennő napján (június 28-án) magyar élelmiszert fogyaszt, és mellette valami jó, kreatív feladatra is gondol, annak az agyműködése feljavul, és megtalálja a megoldást.

Választ az Európai Unió Parlamentje
Fontos döntéseket kell meghozzon az EP. Újabb ciklusra meg kell válasszák a legmegfelelőbb vezetőket, akikkel az Európai Unió még jobbá, még sikeresebbé fejlődhet. Szükség van e nemzetek egységéré, a nemzetek belső fejlődésére is és az internacionalizmusra is, amint ez volt, és jól működött a dicsőséges szocializmus idején. Az új vezetőségek innen is jó erőt és sok sikert kívánunk!

Az Atlasz-kabinet
Angyalföldön, a Visegrádi utcában nyílt meg egy különleges terápiás központ. Az első nyakcsigolya, az Atlasz, ami a fejet tartja, már a születéskor gyakran kicsit elfordul, és ez a torzulás blokkolja a normális agy-törzs kapcsolatot. A svájci Schümperli professzor kitalálta a gyógymódot. Ma Magyarországon 8 specialista dolgozik, gyógyít, közülük is kiemelkedik dr. Szilvásy István (a legendás Állami Egészségügyi Központ létrehozó főigazgatója). Az Atlasz-kabinetben lehet tesztelni és gyógykezelni is, de a szupertechnika lehetőséget biztosít pl. nagy rendezvények (SzeptEmber Feszt, a Szépség Világnapja, Országos Edzettségi Tesztnap) fókuszcsoportos megbeszélésére is. Az egészség és a közösség szimbiózisa az Atlasz-kabinet.

China Expo – június 24-27.
Most az Ázsia Centerbe hívják a magyar és a kínai vállalkozókat, üzletembereket. A rendkívül heterogén prezentáció és megbeszélések jó lehetőségeket biztosítanak a jó üzletek, a jó kapcsolatok kötésére.

Új Budapest Galéria
A szép design-ú Bálna Budapestben kapott helyet a kortárs magyar művészek galériája. Megnyitásképpen a festőművészek mellett megjelent a Zsolnay porcelán manufaktúra is. Két, hatalmas és mesébe illő vázát mutatnak be. Iskoláknak, kluboknak különösen jó hely a Bálna, és benne a Galéria is. Jó az aurája!

XIX. Duna Karnevál – június 18-22.
A színpompás hangulatot a Vörösmarty téren minden évben nagy közönség éli meg. Az ideinek különös fénypontja volt a gyerekek tánca.

Nyári Napforduló – június 21. szombat 11:45
Nagyon jó, szerencsés csillagászati konstelláció alakul ki a Nyári Napfordulón. A Napisten i velünk va, mert az egészség, a munkasiker és a párkapcsolat is jó energiákat kapnak, sőt a pénz, az anyagi sikerek is felerősödnek. Használjuk ki jól a lehetőségeket,a Kozmosz pozitív sugallatait!

A Magyar Úszás Napja – június 21.
A vízi sportok minden embernek egészségére válnak, különösen az úszás nagyon hasznos. Itt is érdemes figyelembe venni a szabályt, amit futásnál és pálinkánál is érdemes betartani: “Aki tudja a mértéket, az tudja az értéket!”

Józsefvárosi Sörfesztivál – június 20-22.
A nyárt is kezdjük szépen, jól hasznosan és kellemesen! Az Európai Sajtószövetség Nyárnyitó Média-pikniket szervez a Józsefvárosi Sörfesztiválon, június 21-én, 17 órától. Ennek keretében megválasztjuk a Fesztivál Sörét is, és a Miss Írisz égisze alatt a fesztivál szépét is. Persze hasznos, fontos témák is szóba kerülnek, egy jó pohár sör mellett. Érdemes mindenkinek kilátogatni erre a bulira is!

OMEGA a Hősök terén – június 16.
Hatalmas sikert aratott a százezres publikum előtt az Omega együttes. Még a dicsőséges szocializmusban indult a “banda”, a slágereivel felkerült a magyar és a nemzetközi toplistákra. Egyértelműen Benkőék csapata jelenti ma hazánkban a pop-rock együttesek epicentrumát. A Gyöngyhajú lány, a Léna, a Napot hoztam, csillagot mind dallamvilágában, mind tartalmában is a művészi, szép alkotások gyöngyszemei.

Thai Chi Világnap – június 15.
A kerepesi Shaolin Templomban rendezik meg immár hagyományosan a távol-keleti élet-energiaművészet napját, Scherflek József vezetésével. Előadások, zenés-progressziós meditáció, chikung és Thai Chi gyakorlatok, kung-fu show – minden, ami ezen az ünnepen érdekes, hasznos.

Kispesti Juniális – június 14-15.
A korábbi fesztiválon fellépet már az Irigy Hónaljmirigy, a Fourtissimó, a Gombey Dance Band is, és most, szombaton az exHungaria ad fergeteges koncertet. Persze vásár is van, játékok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

China Smart Expo – június 12-18.
A kínai tradicionális termékek mellett a csúcstechnikák is megjelennek az Expón, a budapesti Cbina Martban. Két különlegesség :Guangxi tartományból  fahéj esszencia – 10 ml (kb. 10 euró) ami 200 kg fahéjból készül. Ajánlható a kozmetikusoknak és az élelmiszereseknek. A másik egy tea-tabletta, ami igazi kínai teafűből készül, és az íze fantasztikus. Partner vállalkozóknak különösen érdemes elmenni, üzletelni a China Martba!

Kezdetét veszi a Foci VB! – június 12.
Teliholdkor indul a világ egyik legnézettebb sporteseménye a FIFA Foci Világbajnokság Brazíliában. Haverok, buli, csajok, szórakozás és tévé (vagy kivetítő) Az egész világ focilázban ég. Jó dolog a labdarúgás. A régi szép időkben, a dicsőséges szocializmus idején hatalmas népszerűsége volt a grundfocinak. Most újra felelevenedhet a gyerekkor, a suli, és a drukkolásban mindenki jól érezheti magát, mert a foci duplán csapatjáték: a pályán és a nézőtéren is. A megnyitó után az első meccs: Brazília – Horvátország. Reméljük, hogy a következő Foci VB-re kijut a magyar csapat is!

StartUpDíj a prezinek
Nagyon rangos elismerést kapott a magyar prezentációs szoftverfejlesztés Angliában. A StartUpDíjjal tüntették ki a Prezi csapatát. Méltán lehetünk büszkék rájuk, és a magyarságunkra is!

Budavári Sörfesztivál – május 12-16.
“A söröm az örömöm!” valójában a jó sör sok gyógyhatású anyagot tartalmazhat. Lazít, mert stresszet i old. Alvást is javít. Van benne energia. Könnyen felszívódnak a hatóanyagok az alkoholos oldatban. A lényeg viszont, hogy a Budavári Sörfesztivál tálcán kínálja az alternatívákat. Barna, világos, köleses, gyümölcsös, sőt lesz forralt sör is. Vendégország az egyik sörparadicsom: Csehország. A hangulat startját az élő legenda a BONEY M együttes biztosítja. A jegyár nem drága, egy fesztiválos sörösköcsög is benne van. A gyerekeknek alkoholmentes üdítő ajánlott. Egész napos program az egész családnak, pároknak, magánosoknak, cégeknek.

Pünkösdi ünnepek – június 8-9.
A Jézus Krisztusi példa az élet győzelmét jelenti, bizonyítja. Az Élet van. A halál csak fikció, de megvalósítására sokan próbálkoznak. Az emberi szellem halhatatlan, és a viselkedésétől, a tetteitől függ, hogy fel kerül-e a Mennyekbe, vagy lesüllyed a pokolba. Aki tisztességes, annak nem kell minduntalan a templomban bűnbocsánatokért könyörögnie. Élje életét emberek között, pozitívan. Ez vezet felfelé.

II. Fröccs és Barbecue fesztivál – június 7-9.
A Duna-part ismét vigad. A Bálnában és környékén szervezik meg a fröccs és a grill piknikjét. Persze lesz műsor, jó hangulat, jó társsaság is. Netz István és csapata világcsúcsdöntő kisfröccsöt is készít: 1000 literes edényben készül, és a nyitó napon meg lehet kóstolni. Ekkor lesz az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja, a Diákok és Vállalkozók Fóruma és a Partner-party is. A látogatók nagy száma miatt érdemes már délután kilátogatni. A Kolbice-t megkóstolni is érdemes, mert nagyon finom. A gyermekprogramokon fókuszban lesz a pozitív, kreatív gondolkodás, a társasági szellem erősítése. A Duna parti piknik csúcspontja az esti utcabál lesz. Mindenkinek ajánlott, belépő díj nincs. A Pünkösdi ünnepeknek jó helyszín, eseménye ez a rendezvény.

Pálinkaleves
Ha van borleves, miért ne lehetne pálinka leves is. A Bexytal (Békési-Szilvásy welness pálinka kompozíció) témagazdája most a pálinkalevessel aratott nagy sikereket. Van már vaníliás, mandulás és tiramisu pálinkaleves. Egészségünkre!

Bálna Budapest
Nagyon szép kívülről és belülről is. A Belvárosban van, jól megközelíthető, a 4-es metró Vásárcsarnoki megállójától 4 percre. Kihasználatlanul, de nagy reményekkel. Igazi rendezvényközpont. Megbeszéléseknek, tanfolyamoknak, sajtótájékoztatóknak, tréningeknek, fesztiváloknak, szépségversenyeknek van igazán kitalálva. 2013. novembere óta nyitva. Az Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista klubjainak kedvelt helyszíne. Ajánljuk vállalkozóknak,rendezvényszervezőknek, művészeknek! És a szerelmeseknek is.

Napfényes Élet Fesztivál – június 1.
Mára az egyik legrangosabb életmód, természetgyógyászati, ezozerikus fesztiválok közé emelkedett a rendezvény. A PeCsa ad neki otthont. Teltház. Látogatók, kiállítók, műsorok kívül, blül. Néhány érdekesség: bűvészshow, rajzelemzés, gerinctorna, a női szépség harmóniája, Magyar Mise. Főszervező: Váradi Tibor. Magas színvonal!

Csajfeszt – május 29. – június 1.
Fő színhely a Corvin Sétány és a Corvin Pláza. A csajok vannak a középpontban, a lányok, a nők. A műsorban, a vitaműsorokban, a divatbemutatókban. Jó ez így, kell, hogy fejlődjön, szépüljön a szebbik nem.

Fashion and Face – május 31.
A divatmodellek versenye két kategóriában zajlik: arc és alkat. A jelentkezők száma most is meghaladta a 40-et. A lányok szépek voltak, akár kifutón, akár címlapon szerepeljenek. Főszervező: Répás Lajos,aki a Miss EU Hungaryt is szervezi. A verseny győztese: Kocsó Münika lett.

Az Ipar Napjai – május 27-30.
A Hungexpón immár hagyománnyá vált, hogy május végén megrendezik az Ipar Napjai kiállítást. A díjak is átadásra kerülnek, és a kiállítók egymással is kapcsolatot köthetnek. Érdemes megjelenni, megnézni. Különlegességek: 3D-s lézerfotó. Az Ipar Szépét is megválasztjuk:

Cannes-i Nagydíj egy magyar alkotásnak
A Fehér Isten kapta eg a nemzetközi filmszemle egyik legrangosabb fődíját Cannes-ben. Mundruczó Kornél rendezte, és nagyon különös témával foglalkozik a film. Egy kutyatelepen fellázadnak a mostoha bánásmód miatt a kutyák. És tarolnak – mint ahogyan az elnyomott emberek is megtették pl. 1917-ben. Mintaértékű, hogy különlegesen érdekes, jó dolgot magas színvonalon megvalósítva feljuthatunk a csúcsra, az elismerésekhez. Igazi alkotásokkal.

Az Újpesti Dózsa lett a bajnok
Hatalmasan izgalmas döntőt játszott az Újpest a DVITK-val a Népstadionban – telt ház előtt. A 90 perc 2:2-es döntetlenje után következtek a 11-es rúgások, melyből az Újpesti csapat került ki győztesen. Így a nemzetközi versenyen a bajnokcsapatunk képviselheti Magyarországot. Hajár Dózsa!

Gyermeknap – május 25.
Mindenki volt gyerek, és a gyerekek lesznek a jövő társadalmának tagjai. Szemünk fénye a gyermek. Éljenek, erősödjenek, fejlődjenek, egészségben, boldogan!

Európai Parlamenti választások – május 25.
Az Európai Unió Magyarország, a magyar nemzet élettere. Fontos mindannyiunk számára, hogy fejlődjön az EU, az egység megmaradjon. Hogyan, miként – ez már lehet vita tárgya. A fontos az, hogy a népek, nemzetek összefogása, az internacionalizmus és a hazaszeretet meglegyen. 2014-ben az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége is expandál az EU-ba, főleg nagyobb rendezvények kapcsán, mint pl. a SzeptEmber Feszt, a Szépség Világnapja, a Vitalitás Táborok, fesztiválok. Hajrá Európai Unió!
Kezdeményezzük, hogy minden EU-s tagállam fővárosában legyen egy Európa szobor, a görög istennő tiszteletére.

IV. Magyar Világtalálkozó – Világfalu – május 23-25.
Határokon átívelő összefogás a jelszava a Világtalálkozó szervezőinek. A lényeg: legyünk büszkék, szerények és méltóak arra, hogy magyarok vagyunk, és figyeljünk értékeinkre, figyeljünk egymásra. Ha összefogunk – megmaradunk! A mostanság tapasztalható politikai széthúzás helyett a nemzeti egységre van szükségünk, ennek jegyében szerte a nagyvilágból jönnek a magyarok, a Panoráma Világklub 120 egységének szervezésében. A kezdeményező dr. Tanka László családjával, barátjaival, vállalkozókkal összefogva idén negyedszer hozza létre a világfalut (sok más rendezvénnyel együtt) a SYMA csarnokban. Hungarikumok, találmányok, ízek, italok, kézműves alkotások – sok-sok kiállító, partner van jelen. A közönséggel és egymással is koprodukálnak. Csak így jutunk előre! A Világfalu főszínpadán heterogén műsorszámok, mindenki találhat magának tetszőt. Lesz Diákok és Vállalkozók Fóruma, szépségverseny, kávés piknik, pálinkabemutató (Fülig Jimmy és Piszkos Fred) divatbemutató, zene, tánc. Minden, ami kell egy Magyar Világtalálkozóba.

A Nagy Sportágválasztó – május 23-24.
A sportolás, a mozgás életünk alapja, öröm is lehet, hiszen, ha megfelelően csináljuk, akkor termelődnek a boldogsághormonok is. Manapság száznál is több sportág van. Hogy melyikben leszünk sikeresek, melyik nekünk a megfelelő azt csak a gyakorlatban tudjuk  letesztelni igazán. Ha idejében elkezdi egy kisgyerek a neki megfelelő sportot űzni, akkor nagyobb valószínűséggel lesz sikeres. Felismerték ezt a Nagy Sportágválasztó mozgalom szervezői is, és már 22 városban, évente többször is megszervezik a hatalmas eseményt. Többnyire családok vettek részt most is. 15 ezren! A Merkapt Sportközpont adott helyt az eseménynek. Fantasztikusan jó, hasznos és érdekes lett idén is. A marketing igazgató, Szilágyi László a lapunknak elmondta, hogy elhivatottságból csinálják, a kiállítóktól nem is kérnek standdíjat, de megválogatják, hogy kit hívnak. 100 sport mellett még hangszereken is lehetett játszani. Egy szintetizátoron például megmutatták, hogy an lehet egy nemzetközi innovációs innovációs nagydíjjal is kitüntetett magyar módszerrel megtanulni napokon belül.

Új termékkel jelent meg a Milka Csoki
A lila színű csomagolásáról ismert finomságban most nápolyi szerű ostya van bevonva tejcsokival, és benne barackos, epres krém. A hoszteszek által promótált édesség csomagolásán van egy jókívánság is. Fogyasztás előtt olvassuk el az üzenetet, kicsit gondoljunk bele, képzeljük el, és azután hamm! Nagyon okos tanítás ez.

Rosália – május 9-11.
A bdai Cseresznyéskert ad otthont a legjobb hazai borok bemutatójának, fesztiváljának. A rosé borok mellett most különösen ajánljuk a testes vörösborokat, mivel gyógyhatású komponensei segítik a jó alvást – is. A rosék mellett a pezsgők is felsorakoznak, az ajándékozások elmaradhatatlan része!

eisberg – FiBalance Fesztivál – május 11.
8 év, 17, rendezvény , több százezer látogató és sportoló, csak néhány szám a FitBalance események történetéből! Ismét megrendezésre kerül a FitBalance egészség és mozgásfesztivál a Papp László Budapest Sportarénában. Európában is egyedülállóan, 26 színpadi aktivitás és program kerül megrendezésre, a legnépszerűbb fitnesz irányzatoktól az innovatív mozgásformákig. Több száz hazai és nemzetközi oktató és prezenter áll színpadra, hogy megmozgassa a több mint 5000 látogatót! Az életmód expón, 100-nál is több kiállító jelenik meg, interaktív programokkal egészségügyi szűrővizsgálatokkal és különleges aktivitásokkal.

Erőre magyar! Országos Edzettségi Tesztnap – május 11.
2009. március 25-i TesTudaT konferencián döntöttünk arról, hogy létrehozzuk az Országos Edzettségi Tesztnap-rendszerét. Évente kétszer szervezzük meg, tavasszal és ősszel. Jelenleg öt alapgyakorlatot kell teljesíteni azoknak, akik tesztelni szeretnék edzettségüket. Két különlegességet is tartalmaz az Országos Edzettségi Tesztnap szemlélete: a 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma és évről évre legyünk egyre edzettebbek. “Tisztelje egészségét, tesztelje edzettségét!” A Tesztnapon megjelennek művészek és szépségek is. A budapesti központi helyszín a Margit-szigeti Úttörőstadion tornakertje. A rendezvény főtámogatója a Magyar köztársaság kormánya és az Európai Fiatalok Szövetsége.

Eurovíziós Dalfesztivál döntő – május 10.
A világ egyik legsikeresebb, legnézettebb műsorainak egyike. Határokon átívelő művészi kapcsolatok, országok közötti nemes vetélkedés.

Világtalálkozó sajtóparti – május 7.
Évről évre egyre nagyobb és jobb a Magyar Világtalálkozó. Idén is sok programmal bővelkedik, országszerte. Tanka László, családja és barátai kezdték el megszervezni még 2011-ben, Balatonlellén. Az ideinek egyik fénypontja lesz a Világfalu – május 23-25. a SYMA csarnokban, Budapesten. A műsor részleteit a Világtalálkozó honlapján lehet megtekinteni.

Lovász László a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Világhírű matematikus professzor, akinek a tudomány pártpolitikai viszályoktól való mentesítése és a felek összebékítése is fontos célja. Nagyon sok sikert kívánunk az elnök úrnak, a Magyar Tudományos Akadémia megújításában, fejlesztésében is!

IMG_20140508_114512A Szovjet Hősi Emlékmű megkoszorúzása – május 8.
69 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án győzött a Szovjet Hadsereg a nácik által kirobbantott II. Világháborúban. Ennek a dicsőségnek állított emlékművet a magyar nemzet a budapesti Szabadság téren. Minden évben illően emlékezzünk a hősökre!

Megalakult az új Országgyűlés – május 6.
A 2014-es parlamenti választások eredményeként létrejött az új Országgyűlés, melyet ünnepélyes keretek között Áder János a Magyar Köztársaság államelnöke nyitott meg. Nagy munka vár a honatyákra és honanyákra, hiszen az ország, a nemzet mentális szintű divergenciáját kell visszafordítani, az európai integrációt kell pozitív irányba vezetni. A köztársasági funkciók feljavítása, a demokrácia fejlesztése, a társadalmi szintű pozitív jövőkép és célrendszer is az ország felelős vezetőinek magasztos küldetése, kötelessége, joga és lehetősége. Hajrá Magyarország! A politikai szféra, mint a hat hatalmi ág egyike, fontos szerepet tölthet be a társadalom életében, bár a többi öt hatalmi ág jelentősége is nagy. Rajtunk is múlik, hogy életünk egyre jobb és szebb legyen.

Elkezdődött az érettségi – május 5.
A magyar írásbeli vizsgával vette kezdetét az idei érettségi időszak. 83 ezer diáknak mostantól kell bebizonyítania, hogy méltó a magyar nemzet felnőtt állampolgárságára – érett tagja lett társadalmunknak. Bár kissé disszonánsnak tűnik, hogy az írásbelinél lehet helyesírási tanácsadó szótárt is használni (a dicsőséges szocializmus idején még tilos volt), ám a ma követelményei már mások. Grafológiai felméréseink szerint a mai fiatalok lelkesek, kreatívak, energikusak – alappal hihetünk, bízhatunk bennük, de a vezetés, a társadalom jövőképének megalkotása, fejlesztése azért az idősebb generáció feladata marad, együttműködve a diáksággal. Hajrá diáklányok, diákok!

Magyar lányok győztek – május 4.
A női kézilabda bajnokok ligája döntőjét magabiztosan nyerte a győri csapat. Megvédte bajnoki címét. Ismét jó, érdekes, izgalmas sporteseménynek adott otthont a Sportaréna.

Anyák Napja – május 4.
Anya csak egy van! – és mindenkinek a legdrágább is, hiszen emberi létünk forrása is az anyaméh (persze az apa szerepe is igen fontos!) Az Anyák Napján külön is figyelünk arra, hogy az anyánkat mosolyogni lássuk. Ez nekünk is jó. Egy virágcsokor, kedves szavakkal, énekkel – és puszi. Éljenek az Anyák!

A Nemzeti Múzeum értékei
“A múlt – jelen – jövő láncolatában épül, fejlődik a személyiség!” – ezért érdemes megidőzni a múzeumokban, hogy fixáljuk magunkban a múlt értékeit, hogy tudjuk mire alapozni terveinket is. A budapesti Nemzeti Múzeum rendszeresen jelentkezik újdonságokkal, pl. 1800-as évekbeli vasszobrokkal, vagy korhű ruhákkal, vagy tárlatvezetéses szeánszokkal. A szellem tápláléka is egy-egy múzeumi szemlélődés. Mindenkinek nagyon ajánlható!

Hastáncgálás Laharo-party a Bálnában – május 3.
A hastánc az egyik legjobb női sport, és szórakozás is. A nemi energiák gerjesztésének atomreaktora. Főleg, amikor 8-10 magasan képzett hastáncos ad elő szebbnél szebb produkciókat. A feromon-hormonok koncentrációja biztosan emelkedik ilyenkor, és hetekig a légtérben is marad. Balogh Cecilia (Yrisz Klub Nívdíjas) kihasználta a lehetőséget, és a Belvaros egyik gyöngyszemében, a Bálnába hozta össze a műsort. A plusz Laharo-party csak hab a tortán! Hiszen jót táncolni jó!

SPA Trend Expo – május 2-11.
A SPA, a wellness már hozzátartozik mindennapjainkhoz. Szauna, jakuzzi, sóbarlang, pezsgőfürdő és még sok más hasznosság kerül bemutatásra az SPA Trend Expón, az Ürömi Kulturális Központban. A szakembereknek különösen ajánlható a vásár, hiszen a legújabb trenddel is meg lehet ismerkedniük. A rendezvény szervezői kíváló munkát végeztek!

10 éve az EU-ban!
eu-a12004. május 1-jén lettünk hivatalosan is tagja a nemzetek egységének, az Európai Uniónak. Az EU a tapasztalataink szerint rendkívül intelligens szervezet, és rajtunk is múlik, hogy együtt sikeresebbek legyünk. A magyar nép, a nemztünk érdeke és célja is, hogy az EU-ban maradjunk, és együtt fejlődjünk. Az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége ezúton is köszöni és köszönti az Európai Uniót!

Éljen Május Elseje!
A dicsőséges szocializmusban az egyik legnagyobb ünnepnek számított, de még mai munkaszüneti nap május elseje. A munka ünnepe. Több, mint száz éves múltja van, acéltudatos emberi tevékenységnek,a munkának állítunk emléknapot, tisztelgünk előtte, mert szeretjük. Kollektívákat, nemzeteket kovácsol össze egy-egy nagy cél, melynek a megvalósítása munkát igényel. Május 1-jén felvonulás, műsor, romantika, majális, buli. Irány liget, a főtér, mindenhol megünneplik az országban.

Debreceni Stadion átadva – május 1.
20 ezer fős közönség előtt ünnepélyesen átadták a felújított debreceni Nagyerdei Stadiont. A DVSC és a Magyar All star válogatott vívta az első csatát. A játék, a hangulat volt a lényeg. Mert a sport az örömszerzés egyik forrása.

Ballagás – április 30.
Országszerte elballagtak a középiskolai diákok. Nagyon nagy emlék ez mindenki számár: a diáknak, a szülőknek, a tesóknak, a tanároknak, a barátoknak. Méltó megünneplése négy év tanulásnak, és nagy kapunyitás a világra. A felnőtté válás kulcsfontosságú eseménye. Az Európai Fiatalok Szövetsége, a Diákok és Vállalkozók Fóruma is sok szerencsét, sok boldogságot és sikert kíván a diákoknak az Életben!

Két új szent lett – április 27.
A római katolikus egyház szentté avatta II. János pál pápát, és XXIII. János pápát. A hatalmas eseményen 1 millióan vettek részt Vatikánban, a Szent Péter téren. II. Ferenc pápa új színt, új lendületet készül adni a kereszténységnek, a megújulás, megtisztulás reménységével. Az eseményen Magyarországot Erdő Péter bíboros és Áder János államfő képviseli.

Miss Elegance döntő – április 26.
A különleges szépségversenyen két kategória van: 30 éven aluliak és felüliek versenye. A főszervező Bodor László évekig szervezte a nagyon kedvelt Miss Internet versenyeket, most pedig a Miss Elegamnce-t. Jó hangulatú szurkolók, partnerek jellemezték az elődöntőket, várhatóan a döntőnek is meg lesz a méltó romantikája. Eredmény:

A könyvek fontossága
Az emberiség öt legjelentősebb alkotásainak egyike az írás. Gondolataink, véleményeink, fantáziánk rögzítése, megörökítése és másokhoz való eljuttatásának egyik legjobb módszere az írás, és ezen belül is a könyvírás. Szellemi, tudatos életünk tápláléka. Írni is öröm, jó dolgokat olvasni is öröm. Országszerte Könyvfesztivál adja meg a rangját a könyv írás-olvasás szférájának.
Egy hasznos tanítás: a könyvolvasás mindkét agyféltekénkre gyógyító hatással bír!

Szent György-nap -április 24.
A hős, aki legyőzte a gonoszt, a sárkányt méltó példaképévé vált az embereknek. A bátorsága rendőrség erénye is, ezért a Rendőr-nap egybeesik a Szent György-nappal.

f-1A Föld Világnapja – április 22.
Élő bolygónk a Föld, minden embernek éltető alapja. Szoktuk volt mondani, hogy a Földanya, aki gondoz minket, és ezért örök hálával tartozunk, fordulunk felé. Az istenek (Napisten, Holdistennő) és a Föld tisztelete megérdemel mindent, és külön is egy napot, melyen még inkább megbecsüljük. Éljen a Föld, az emberiség – bőségben, egészségben, egyre jobban, jobban és még jobban!
Telepatikusan az Orionidák is köszöntötték a földlakókat, hogy továbbra is megmaradjon élő, szép, kedves, jól éltető lakhalyüknek!

A Magyar Kreativitás Napja – április 27.
A Rubik-kocka premierjének napja lett a magyar kreatív alkotók ünnepnapja. Idén pont negyven éve, hogy elindult világ-körüli útjára a híres Rubik-kocka. Ezen a napon méltóképpen megemlékezünk a nagy magyar kreátorokról, ápoljuk emléküket és alkotásaikat.
E napon Amerikában is kiemelt téma a világra szóló magyar alkotások bemutatása.

“Fölszállott a páva” döntő – április 19.
Még a dicsőséges Kádár-rendszerben kezdték el a népzene, a néptánc hagyományainak, értékeinek a bemutatását, ápolását verseny formájában. Ma is ugyanúgy különleges fesztivál-szerű verseny a “Páva”. A magas színvonal, tudás, igényesség elvitathatatlan a döntősöktől – bármelyikőjük méltán lehetne győztes. Ám a zsűri “szigorú”, a nézők viszont (akik szavaznak) lelkesek. Ezért is különös dicsőség megnyerni a “Fölszállott a páva” vetélkedősorozatot. Nagy újítás lesz 2015-ben, hogy a főszereplők: a gyerekek!

Húsvéti nagy események – április 18-21.
Cam000517A húsvéti ünnepek, a Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe egyben tavaszköszöntő is, a természetvallásúaknak is nagy ünnep. A Jó győzelme a Gonosz felett. A Világosság győzelme a Sötétség felett. A Mennyország diadala is a Húsvét. A Jézus Krisztusi tanítások fontos része a szeretet mellett az igaz szerelem, amely képes megváltani, megváltoztatni minden embert, jobb irányba terelve, az egészség, a teljesség felé. Krisztusi tanítás még a tisztességes emberek számára az is, hogy nincs halál, az csak kényszerképzet. A húsvéti locsolkodás egyrészt megtisztulás, de romantika is. Világszerte nagy ünnepünk a Húsvét.

orszagpalesz-2014

Gyulai Pálinkafesztivál – a pálinka hungarikum, sőt gyógyszer is. Az egyik legjobb démonűző szer, csak ismerni kell a dózist. A Pálinkafesztivál az ország legjobb rendezvényei közé tartozik, Lovász Sándor ötletgazda főszervezésében (Yrisz klub Nívódíj – 2012.) A műsorban fellép az Irigy Hónaljmirigy, lesz Fásy mulató, Pálinka szépe verseny és egy különleges Guines-világcsúcskísérlet: 10000 darab tojásból készül el a világ legtörékenyebb vára. A hangulat nagyon jó, éjfélig nincsen részeg. A gyümölcs és a pálinka fővárosává válik Gyula.Az ország pálinkája:

Vajdahunyad-vári húsvéti piknik – ingyenesen látogatható rendezvény, különösen a gasztronómia iránt rajongóknak jelent nagy élményt. Netz István főszervező és csapata sok különlegességgel csábítja az érdeklődőket. Ide is érdemes elnézni! Hétfőn egy különleges Partner-party is rásegít a közösségi élményekre.

Kalandozás a Nemzeti Múzeumban, zárás után
100 x szép. Tárlatvezetés másként, zárás után! 100 perces utunk során időben és térben nagy területeket átszelve megismerkedünk az épület történetével, a hozzá kötődő jelesebb személyiségekkel és a magyar történelemben betöltött szerepükkel. Megnyílnak a közönség elől elzárt terek, ahol megszólalnak az elmúlt kétszáz évben itt megfordult személyek, a titkok tudói. Minden hónap első szerdáján 17–19 óráig. Időpontok: április 2; május 7; június 4; július 2. Programjegy: 1500/fő, családi jegy: 3200 Ft. A nemzeti hagyományaink, alkotásaink ismerete csemege a szellemünknek!

Telecom Vivivcitta Városvédő Futás – április 13.
A tömegsport, az utcai futóversenyek klasszikusának számít már a Vivicitta. Idén már félmaraton is lesz, ám a lényeg a 12 km-es táv. Családoknak is van táv. A Margit-szigetre ünnep lesz kilátogatni! A testedzés fontos része a szellemi és testi egészségünknek!

II. Budapesti Leves- és Főzelékfesztivál – április 11-13.
A jó táplálkozás, a gasztronómia értékei mindenkinek fontosak. Játékos, laza, fesztiválos hangulatban, jó társaságban a finom falatokat megkóstolni, ötletet meríteni férfiaknak és nőknek egyaránt különleges. A hazai sztárok mellett távol-keletiek is megjelennek: Japánból, Kínából, Indiából származó ínyencségekkel ismerkedhetünk. A kellemeset a hasznossal is kombináljuk: a nyitónapon Partner-partit szervezünk, vállalkozóknak, diákoknak, szépségeknek, és megtárgyaljuk a következő feladatokat is.

A Költészet Napja – április 11.
“Versben mondom el, mi szívemből ered, neked, kedvesem!” A szépség, a szellem a versben is megjelenik, sőt nagyon i szereti ezt a formát. A magyar költők ezernyi műve bizonyítja ezt. A Szépség Világnapjának (október 14.) a Költészet (és a Zene) a vendég világnap, nagyon logikusan 🙂

40 éves az ABBA együttes
abbaA világ egyik legismertebb, legnépszerűbb pop-diszkó együttese az ABBA. Első fellépésén a Waterloo című dalukkal arattak hatalmas sikert. Azóta 100 dalt komponáltak, melyek nagy része felkerült a slágerlisták élére. A két nőből és két férfiből álló svéd együttes bekerült a halhatatlanok társaságába, angyalian jó zenéjükkel, emberségükkel. Az “I Have a Dream” lágerük a TesTudaT Konferencia nyitódala lett. Az ABBA slágereknek még terápiás jó hatása is van. Persze a diszkókban fejti ki legjobban a “gyógyhatást”. Videoklipet is először az ABBA készített. Hallgassuk dalaikat!

Megújul a Laharo-party rendszere
A szociális felmérésünk eredménye elszomorító: az emberek többsége nem jár rendszeresen táncolni, önfeledten szórakozni. Sokszor azért, mert nem is tud hova menni. Ezért nagy szükség van arra, hogy a Laharo-party rendszerét megújítsuk, expandáljuk. A quantum-tánc, diszkó lesz az egyik lényeg, a XXI. század tánca. A fejlesztő mozgalom már egy évtizede elkezdődött, a nagy premier a Szépség Világnapján lesz, október 14-én. Továbbfejlesztettük a FilMiX-et (az Írisz bálon) és a show-elemeket is. A lényeg marad: “Jót táncolni jó!”

Országgyűlési választások – április 6.
Nagyon-nagy izgalommal várjuk az eredményeket, féléves politikai küzdelmek kimeneteleit. Többen összefogtak, hogy legyen egy új, jobb kormány, mások nagyon radikálisok, de a nemzeti érdekeket hangsúlyozzák,és vannak, akik a régieket stabilizálnák. Nagy kérdés, hogyan győz a magyar nemzet, a nép, a világ most ránk figyel. Progresszió, vagy regresszió, konstruktív összefogás, vagy további széthúzás. Nagy a tét.  Mi a haladás és a nemzeti egység párján állunk. Az Európai Fiatalok Szövetsége előre tekint, de a múlt értékeit is megbecsüli. Reméljük, hogy az új magyar kormány is ebben érdekelt lesz.

Éljen Április 4!
69 évvel ezelőtt, 1945. április 4-én űzte ki hazánkból az utolsó náci megszálló csapatot a hús szovjet hadsereg, a magyar partizánokkal összefogva. Azután megkezdődhetett a magyar nemzet újabb, jobb, szebb korszaka, a szocializmus építése. Bár voltak súlyos problémák, mint pl. a rákosi-féle személyi kultusz, amely behódolás volt a sátáni sztálini-kultusznak, de mégis diadalmaskodott a jó, a haladás eszméje, a kommunizmus.
felszab-1961-re leraktuk a szocializmus alapjait, majd 1986-tól a fejlett szocializmus építésébe kezdtünk. A Kádár János vezette Magyar Szocialista munkáspárt és a Kommunista Ifjúsági Szövetség a magyar nép élén nagyon sokat tudott használni országunknak és az egész emberiségnek is. Az egyik legnemesebb gondolatot fogalmaztuk meg a kommunizmus jelmondatában: “Világ proletárjai egyesüljetek!” – csak helyesen kell tudni értelmezni …
Ezután következett volna az optimális társadalmi rendszer, a kommunizmus építése, ám 1989. október 23-án elárulták a magyar népet, és negyedévszázada a retrográd destrukció erősen dominál még most is, 2014-ben. Bízunk benne, hogy a 2014. április 6-i választáson az összefogás (baloldali és liberális) diadalmaskodik, és újra fellendülés lesz a magyar nemzet életében. Ennek érdekében az Európai Fiatalok Szövetsége, különösen az Aktivista klubokban, mindent megtesz.
A vezérelvünk: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!”

Construma – április 2-4.
A Hungexpo öt legnépszerűbb kiállításainak egyik az építőipar és a lakberendezés szakvására. Sokakat érint és érdekel, vagy azért, mert épít, vagy berendezkedik, lakásfelújít, vagy csak kíváncsi a trendekre, sőt a kiegészítő műsorokra, fórumokra. A Construmán többek között a Diákok és Vállalkozók Fóruma is megrendezésre kerül, mi több, megválasztásra kerül a Construma Szépe is. A kiállítók sora hosszú, széles-spektrumú, az érintett vállalkozóknak érdemes tanulmányozni a rendezvény honlapját!

III. Pálinka Világ Kupa
Gyulán lebírálták a pálinkákat és gyümölcspárlatokat. A Pálinka Fővárosában, Gyulán, a D-Hotelben, március 26-27-én lezajlott a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa Gyula – Budapest (benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztivál Pálinkaversenye) érzék-szervi bírálata, Lovassy György versenyigazgató irányításával.  A 22 tagú zsűri 2 napig végezte a 6 országból, 205 regisztrált nevezőtől, 621 beérkezett mintából, 615 bírálatát. Az előtte elvégzett kémiai vizsgálatok során 6 minta nem felelt meg az előírásoknak. Lovász Sándor főszervező elmondta, hogy Magyarország, Románia és Szerbia legjobb bírálói voltak Gyulán, hogy szakmai hitelességükkel alátámasztva végezzék el a munkát, a 2014. január 22-én kiírt versenyszabályzatnak megfelelően. Eredményhirdetés a XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon, április 19-én, szombaton. Azon a hétvégén, amikor Gyula az ország legrégebbi, legnagyobb és legjelentősebb pálinkás eseményén megkapja a főváros kulcsát, így április 18-21 között joggal viselheti a Pálinka Fővárosa címet. Az ideiglenes városnév táblákat már láthatják a Békéscsaba, illetve Románia felől a városba érkezők.

Kézműves Magyar Ízek Vására – március 29-30. – Millenáris
Nívódíjas rendezvény! Az étel-ital készítő mesterek felvonulása, hangulatfokozó műsorokkal, bemutatókkal. Papp Krisztián és családja kezdte el, zseniális vállalkozói konstrukciót alkottak. 150 kiállító egyöntetűen állítja: aki számít, az itt van, bár még nagyon sokan szívesen megjelennének. 3000 íz, itthonról, Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból.  Megéri elmenni! Néhány kuriózum: a Gedeon Izsáki Borpince muzeális értékű bora a Kadarka, vagy a debreceniek Csipkebora, avagy a Szerbiában készített fekete szederből készített Vasbor, avagy a Köles sör, a szegedi csípős paprika, a teafüves méz, a Csalló pálinka, avagy a mustáros meggylekvár – és a sor még folytatható. Ősszel is lesz Vásár…

Indul a 4-es metró – március 28.
Még a dicsőséges szocializmusban, a szovjet metrószerelvények törték át a közlekedés addig ismert felső határát: napi százezreket volt képes utaztatni a Mettró, a Mityisinszkij Masinosztroityelnij Zavod még mindig működőképes (40 év után is!) kocsijai. A fejlődés következő lépése mostanra, hogy kiépült az 4-es metró, a Keletitől Kelenföldig. Élmény az utazás, ha tisztesslgesen karbantartják a kocsikat és az állomásokat, és az új M4-nek például a romantikus komponense is erős lesz. Érdemes megtapasztalni!

Veterán Atlétika Világbajnokság Budapesten
Olga Kotelko korosztályos világrekordot jegyez, női magasugrásban 78 centit, és erre se legyintsünk, mert a Kanadába bevándorolt ukrán matróna 95 esztendős. Alighanem ő a földkerekség legkorosabb celebje, a BBC külön stábot repített miatta Budapestre; azt azonban most sem árulja el, hogy mi a hosszú élet titka. Nem elveszett ember a néni, hamarosan megjelenik az önéletrajzi könyve, abban ez is benne lesz – jegyzi meg. Azt azért büszkén újságolja, hogy egy komplett orvosi vizsgálat kimutatta, a szervezete harminc évvel fiatalabb annál, mint az életkora alapján várható lenne. S jó példával szolgálhat azoknak, akik még nem adták a fejüket az atletizálásra, hogy soha sem késő: ő is 77 évesen vágott bele, előtte szoftballozott. (Forrás: mob.hu)

33. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – március 28-30. 
Állami Eseménynap 
A Táncház Egyesület által a Sportarénában kerül megszervezésre. A táncházvilág színe-java megjelenik! 2500 fellépő, nagyszínpad, négy kamaraterem, folk-kocsma, 15 ezer fős közönség, 100 jobbnál jobb kézműves kiállító. Kárpát-medencei ízelítő. Főrendező: Hollókői Lajos. Az esemény a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelt programja.

II. Budapesti Sajtfesztivál – március 28-30.
Nagyon sok egészségesen hasznosítható komponenseket tartalmaz a sajt, mint táplálék. Kombinálni is lehet, ismert a tiramisu torta, és újdonságként megjelenik a Fesztiválon a sajtsör és a camembert-es kávé is. A Bálna Budapestben kerül megszervezésre fesztiválos környezetben a sajt bemutatkozása. A színes műsortárból ajánlható egy diákdivatshow, vagy szombaton este a retró diszkó. A nyitó napon, pénteken a legtöbb kiállító jelentős árkedvezménnyel árusít, és ismét megrendezésre kerül a Partner-party az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja. Jó étvágyat, jó szórakozást!

Circus Clasicus
A Fővárosi Nagycirkusz a Nemzetközi Cirkuszfesztivál nagy sikere után most újabb “csodával” rukkol elő. Bemutatásra kerülnek a klasszikus legjobbak, a csillagok, a mindenki által kedvelt cirkuszi számok. A gyerekek őrjöngve nézik majd, hogy ilyen is van? A felnőtteknek pedig egy nagy-nagy tanítás a cirkuszvilággal kapcsolatban:
“A cirkusz csillagai a különleges, magas színvonalú tökéletességre való törekvésre tanítanak meg minket. Hogyan kell valamit jól kigondolni, megtervezni és tökéletesen kivitelezni?!” – az Élet minden területén hasznos tudás ez!
A Circus Classicus különlegességeiről a március 28-i sajtótájékoztató szólnak. 14 ország 25 világszámmal mutatkozik be.  A világbajnok magyar artisták is a porondra lépnek.

TesTudaT Konferencia – március 25.
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az ezotéria és a testkultúra szakmai csúcstalálkozója. A 2009-es Konferencia konklúziója a “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” lett az Európai Fiatalok Szövetségének vezérelve. Idén is napirenden lesz a Nagy Paradigmaváltás, az ember és az internet, a kapcsolatunk a túlvilággal és más, különösen fontos témák. A Lélekkutató Intézet egyik legjelentősebb rendezvénye 2006-óta.

Tavaszköszöntő – VII. Írisz bál – március 21.
Kezdődik a tavasz, nyílnak a virágok, kell, hogy jól, ünnepélyesen indítsuk a szerelem évszakát! Az Írisz bálon hagyományosan startol a Miss Írisz választás és a hastáncstúdiók versenye az Ezüstfátyolért. Különleges diákdivatshow is bemutatásra kerül. A megjelent partnerek, szépségek, újságírók, vállalkozók a bál égisze alatt egymással is konspirálhatnak, tervezhetnek újabb okos, jó dolgokat, programokat.
BoriAdrienn-2013-03-21A Partner-party keretében rekláminterjúk is készülnek. A névadó Írisz a szivárvány istennője tiszteletére, aki a férfi-női párkapcsolat ihletője is, egy különleges szobrot is felavatunk, valamint bemutatásra kerül a Kristálykorona, a Miss Írisz választás fődíja (döntő a Szépség Világnapján, október 14-én) A helyszín az Yrisz Klub Nívódíjas Lurdy konferencia Központ. A szépségeknek különösen ajánlott jó hangulatú rendezvény.
A bál sztárműsorvezetője a mára országos szépségkirálynő IX. Miss Írisz Dara Edit.

A Boldogság Világnapja . március 20.

Kínai – Magyar Üzleti Fórum – március 20.
A magyar vállalkozók nyitnak az EU-felé és nyitnak Keletre is. A tájékozódás mellett ugyanolyan fontos, hogy legyenek jó kapcsolataink is. A Piac és Profit szerkesztősége a China Martban szervezi szakmai fórumát, melyre érdemes elmenni azoknak, akik a kínai vállalkozókkal szeretnének üzleti, tudományos, kulturális kapcsolatot kialakítani. Az előadások kifejezetten gyakorlatorientáltak, a lényegről, a lehetőségekről, a konkrétumokról szólnak.

Nemzeti ünnepünk – március 15.
Abban minden magyar ember egyetért, hogy az 1948-49-es forradalom és szabadságharc a nemzetünk egyik legnagyobb ünnepe. Összefogott a magyarság, annak reményében és céljából, hogy a kizsákmányolókat, a népbutítókat és a nemzetünket degradáló, korlátozó személyeket, csoportokat elkergesse az országból. Az ünnep tárgya az összefogás maga, annak ereje, hangulata. A megújulás a szocialista forradalmakhoz volt hasonló, a társadalmi fejlődés érdekében. Kellett a polgárosodás, az egyéni, alulról jövő kezdeményezések értékelése, a centrum intelligenciájának fejlesztése. Ma is aktuális 48 üzenete, hogy összefogással, nagy célok érdekében a nemzetért, a világért érzett felelősséggel van értelme a társadalmi létünknek. Idén is sok helyen ünnepelhetünk. A fővárosban felavatják a Parlament előtti megújult Kossuth teret, a Múzeumkertben pedig kirakodóvásár, fesztivál, műsor, a Petőfi szobornál, a Felszabadulás téren és minden kerületben nagygyűlések, megemlékezések – összefogás.
Jó magyarnak lenni!

Kossuth díjak – március 14.
Hazánk legrangosabb állami kitüntetése a Kossuth- és a Széchenyi-díj. Nagy munkával, nagy teljesítménnyel lehet csak kiérdemelni. Idén az egyik díjazott a még a dicsőséges szocializmusban megalakult és alkotó, világhíres folkzenekar, a Vujicsics együttes is kapott Kossuth díjat. Gratulálunk minden kitüntetettnek!

Nemzetközi Nőnap – március 8.
Éljenek, viruljanak a nők!
Virágot nekik, pezsgőt!
Boldog mosolyt, szépséget
Férfiakkal egységet!

Duna-parti Piknik – március 6-9.
A Bálna Budapest impozáns épületében és környékén, a Duna-parton szerveznek tavasz- és nőköszöntő pikniket Netz Istvánék (korábbi rendezvényeik: Halfesztivál, Karácsonyi Fesztivál, Márton-napi Fesztivál stb.). A mostani piknik különlegességei: Torkos csütörtök (50 %-os árkedvezménnyel), Partner-party, vízpartipiknik, nőnapi sokadalom, Ezo-sziget, közös főzés, színpadi műsor. Maga a helyszín is érdekes, a novemberben megnyílt Bálna Bevásárló és Rendezvény Központ a hangulatos nagyterme és folyosói, na meg az udvar és a Duna-part. Naponta este tízig nyitva, és ingyenesen látogatható. Romantikus, vállalkozói, fiatalos – ezek a kulcsszavak.

Orosz kultúra
Ősi gyökereink földjén a népdal is többszólamú, csodálatos harmónia. Delegáció járt Budapesten, bemutatva a népi képzőművészetet, divatot, festészetet, dalvilágot. A Finnugor Szövetség szervezésében az Orosz Kulturális Központban csodálatos műsorral élénkítették fel a magyar és az orosz nép megbonthatatlan barátságát.

Oscar-dí  -2014.
A filmszakma legrangosabb seregszemléje az Oscar-díj Gála. Nehéz manapság “még jobb” filmet készíteni, hiszen az elmúlt száz év során szinte minden variáció megjelent – mondhatnánk, de ez nem igaz. A filmművészet az irracionalitás szférájába is tartozik, és ez kimeríthetetlen. Mindig van újabb, van jobb. A filmvilág csillagai idén: Lupita Nyong’o, Brad Pitt, Steve McQueen. A legjobb filmek: a Gravitáció és a 12 év rabszolgaság lettek. Kíváncsian várjuk a magyar bemutatót!

Miss Alpok-Adria magyar döntő – március 1.
Az Év Legjobb Szépségversenye Díjával kitüntetett rendezvénysorozat finisét Miskolcon szervezték meg. A sok szép lány közül végül is Dara Edit (IX. Miss Írisz) érdemelte ki a koronát és a fődíjakat. A nemzetközi döntőbe két udvarhölgyével jutott be. Drukkoljunk a sikerüknek!

Utazás – 2014 – február 27. – március 1.
A Hungexpo egyik legrangosabb és leglátogatottabb rendezvénye, melyen megjelenik Magyarország kicsiben: a turista centrumok, kastélyok, szállodák, gyógyfürdők. Az utazási irodák nagy kedvezményekkel szerveznek érdekesebbnél érdekesebb utakat. Kicsiknek, nagyoknak, egyéneknek, pároknak, társaságoknak, családoknak nagy élmény és jó kapcsolat ez a vásár, kiállítás.
Az Utazás Kiállítás és Vásár hivatalos aftre-partija 27-én, 21 órától a Városligeti-tó csarnokában kerül megrendezésre. A kötetlen találkozó a nexusbővítés melegágya!

Sportinnovációs eszmecsere – február 27.
Tavaszi “eszmecserére” invitál a Magyar Sporttudományi Társaság Sportinnovációs Szakbizottsága. A konferenciát február 27-én, csütörtökön, a Magyar Sport Házának földszinti tárgyalójában 13 és 16 óra között rendezik. A konferencián előad többek közt a közelmúltban kinevezett női kézilabda-kapitány, Németh András és dr. ITO Mamoru professzor (fotó), a japán HOSEI Egyetem, Testnevelési Karának oktatója, aki a sportsérülések megelőzéséről és kezeléséről fog beszélni. Az esemény főszervezője és házigazdája Győrfi János, a szakbizottság elnöke, a MOB tagozati koordinációjáért felelős osztályának vezetője. A konferencia teljes programja innen letölthető.

X. Szóvivő bál – február 21.
A szóvivő szakma mára önálló tudománnyá fejlődött. Nagy cégek és szervezetek számára a jó kommunikáció szinte létkérdés. A szóvivők abban segítenek, hogy a cég, a vállalkozás, a szervezet tevékenysége, célja érthető, elfogadható legyen a közönség számára. A pozitív hatásnak mindenki örül. Hogyan lehet ezt elérni? Nos, ez a szóvivők tudománya. És hogy a pozitivitás még inkább materializálódjon, megszervezik a Szóvivő bált, ami mára Magyarország legrangosabb báljainak egyike. Az Anna bál és az Operabál hasonlítható hozzá. A mostani alkalommal a műsorszámok (mint mindig) méltóan színvonalasak: a Mystery Gang, Zséda, Gáll Isis, a Varidance. Másorvezetők: Bényi Ildikó és Süveges Gergő. A jó tánczenét a Helikon zenekar biztosítja. A rendezvény főszervezője: dr. Orodán Sándor, a szóvivők elnöke.

A farsang hava
Februárban az ember szívesen mulatozik. A téli álmok és vágyak materializálódnak. Mindenki szeretne jól élni, egyre jobban, és ebbe a szemléletbe beletartozik a bálozás, a diszkó, a szórakozás is. A farsangnak van egy másik funkciója, a szórakoztatáson kívül: a félelmeinket túlnagyítva, kifigurázva, elúzi azokat. Gondoljunk a jelmezes bulikra! A tán a szerelmesek csúcstalálkozóinak kezdete. Fontos, hogy legyenek jó báljaink, táncos szórakozó helyeink, ezért az Európai Fiatalok Szövetsége országos hálózattá fejleszti 2014-ben, a kormányváltást követően a Laharo-partikat, valamint kifejleszti a XXI. század táncát, a Quantum-táncot és a Quantum-diszkót is.

A Házasság Hete – február 10-16.
A jó házasság biztos alapja a boldogságnak, a jó családnak. Az is fontos, hogy igaz párok keljenek egybe. Manapság szerencsére sok jó módszert ismerünk (pl. grafológia, asztrológia, kártyajóslás, tánc, stb.) melyekkel meggyőzően tesztelhetők a párkapcsolatok. Ilyenkor érdemes még jobban figyelnünk arra, hogy jó kapcsolatunk legyen, és az jó legyen!

A tantra
Az ősi keleti szexkultúra egyik gyöngyszeme a tantra. A szerelmesek ritmusait (bio és pszicho) hangolja össze a módszer, és ennek segítségével sokkal élvezetesebb, mi több hasznosabb lehet az intim együttlét. Az Európai Fiatalok Szövetsége, az Alapelveinknek megfelelően 2014. második felében a Rekreációs Központok és Táborokban “tananyag” lesz a tantra is.

II. Budapest Halfesztivál – február 13-16.
A Múzeumkert, a Palotanegyed benépesül, jobbnál jobb halfalatokkal, kiállítókkal, közönséggel és fellépőkkel – a halfesztiválon, a Nemzeti Múzeum kertjében és környékén. Rekordnak számít, hogy 50 halfajtát lehet megkóstolni. Az izgalmas érdekesség: halászléfőző verseny. Csütörtök kvázi szakmai nap, a szombat biztos teltházas, hiszen a rendezvény ingyenesen látogatható. A szakmai közönségnek is különösen ajánlható, hiszen a hortobágyi, a bajai, a kecskeméti és még 5 régió vállalkozói, halászai is megjelennek, érdemes velük üzletelni a budapesti, sőt a külföldi cégeknek, vállalkozóknak. Szombaton este pedig irány a Bálna, ahol hangulatos retro-parti várja a vidámságot, a táncot kedvelőket.

Budapest felszabadulásának ünnepe – február 13.
bp-felszabadulas-2014

A Házasság Hete – február 10-17.
A boldogságunk kvintesszenciája a jó párkapcsolat, az egészséges erotika, a szex, s mindez a legjobban egy összehangolt házasságban működik. Manapság nagyon sok jó módszer létezik (pl. grafológia, asztrológia, kártyavetés, tánc stb.) a párkapcsolatok tesztelésére és fejlesztésére. Az is tény, hogy a stabil házasságban felnövekvő gyermekek sokkal vitálisabbak, pozitívabbak. A Házasság Hete rávilágít arra, hogy az emberi élet párban, heteroszexuális, házasságban az igazi! A dicsőséges szocializmus idején nagy népszerűségnek örvendett, manapság kiegészül az élettársi kapcsolattal -és ez is jó dolog. Várhatóan ezen a héten a várva várt szerelem is megerősödik, hétvégén országszerte sok jó rendezvény támogatja a szerelmeseket, a házasokat.

Kezdődik a Téli Olimpia Szocsiban – február 7.
A sportvilág csúcspontja az Olimpia, amit legelőször Kr. e. 776-ban szerveztek meg Olümpia nevű görög városban. Már a világ legnagyobb rendezvénye lett. Egy nyári Olimpia után két évvel szervezik meg a Téli Olimpiai Játékokat.
socsi-2014A nagyszerű Oroszország egyik üdülőközpontja, Szocsi város ad otthont idén a sportolóknak, a felkészítőknek, a partnereknek, a médiának és természetesen a publikumnak. A magyar csapat az eskü letétele után már 4 nappal korábban beszállásolta magát, és reméljük, hogy sok éremmel fog hazatérni, a nagyszerű versenyek még nagyszerűbb hangulatával övezve. A sport, a szisztematikus testedzés az Európai Fiatalok Szövetségének is stratégiai komponensi közé tartozik, lásd Vezérelvünk!

Budapesti Mangalica-fesztivál – február 7-9.
Immár negyedik alkalommal szervezi meg a szakmai szövetség a Szabadság téren a Mangalica fesztivált, ami a jó hangulatot biztosító műsor (délelőtt néptánc, este vidám zene) és kiállítók bemutatóin túl egyben vásár is. A mangalica tenyésztők és húsfeldolgozók legjobbjai árusítják termékeiket, méghozzá nagyon kedvező áron. A fesztivál ingyenesen látogatható, és érdemes bevásárolni, mert a különlegességeket ritkán lehet egyébként megvenni.

Kínai Holdújév – február 1.
A kínaiak másképpen számítják a naptárat, mint mi európaiak. A Holdújévvel kezdődik az évük. Minden évnek más nevet adnak, a 12 kínai állatjegyből és a négy őselemből kombinálva. Az újévet a Millenárisban is köszönthetik, ekik kilátogatnak a kínaiak nagyszerű rendezvényére.

Évnyitó-party – január 29.
Nagy céljaink és megvalósítási terveink kerültek bemutatásra az Évnyitón, ami Aktivista klub, Európai Sajtószövetség Média-partija, Diákok és Vállalkozók Fóruma, Yrisz Klub is volt egybe. A party meglepetése a csodaszép háziasszony: Munkácsi Vivien volt. Bemutatásra került egy különleges prezentációs komputer-monitor (55 colos) egy holland cég jóvoltából. A színhely a többszörösen kitüntetett (Yrisz Klub Nívódíj, Szépségek Díja) Lurdy Konferencia Központ volt. Jó kezdet, fél siker! – tartja a szólás, ennek alapján sikeres lesz a 2014-es mozgalmi évünk!

AGROmashEXPO – január 29-február 2.
Az idei évünknek jól kell sikerülni a mezőgazdaságban is! Már most kell készülni a vetésre, a betakarítás eszközeinek biztosítására, a kereskedelemre is. A Hungexpo e célnak szenteli ez év első nagy rendezvényét. Szinte mindenki jól jár, aki kilátogat a vásárvárosba, mert a partnerkapcsolatok, az információk terén nagyon jókat lehet bővülni.

Mozinéző, iroda-idő
Amikor esik az eső, havazik, és nem érdemes kimenni, akkor irány egy mozi, egy színház, vagy pedig alkotás, problémamegoldás az irodában, otthon, baráti találkozókon. Mert utánna jön a jó idő, és akkor élvezhetjük a szellemi alkotás eredményeit!

A Magyar Kultúra napja – január 22.
Szerencsére ez egy olyan nap, amit mindenki nyugodtan megünnepelhet. Se szeri se száma a megemlékezéseknek, a köszöntőknek. Egy jó tanács: ezen a napon olvass el egy nagyon szép magyar verset! Az ünnepi hangulat és a szép vers (szerelmes, hősi, fantasztikus – mindegy, csak szép és pozitív legyen) együtt felerősíti a szellemvilágodat, tudatodat.Egy próbát megér!

115. “China Import and Export Fair” vásár bemutatkozó rendezvénye – január 20.
A “China Import and Export Fair” (mely Kantoni vásárként is ismert) Kína legnagyobb kereskedelmi vására, mely évente több mint 200.000 látogatót és potenciális vásárlót vonz 210 országból és térségből. Erre a Kantonban (Guangzhou) évente kétszer megrendezett vásárra a világ minden részéről érkeznek kiállítók. Minden egyes kiállításon több mint 58.000 standon 150.000 termék kerül bemutatásra – így ez az egyik legnagyobb és legátfogóbb vásár a világon.

Educatio – január 16-19.
A felsőoktatás diákjai találkoznak a nagyvilággal 🙂
Helyszín a Budapest Sportaréna. Ajánlható a vállalkozóknak, a művészeknek, a rendezvényszervezőknek, a szépségipar képviselőinek. Hasznos is, tanulságos is, nyereséges is lehet mindenkinek.

A kézírás fontossága
Az emberiség egyik legintelligensebb találmánya a kézírás. Kifejlesztése évezredeket igényelt. Koncentrálódik e tudásban a szellemi és a testi, anyagi tudás, a spiritualizmus kvintesszenciájának is tekinthetjük. Ha kézzel írunk, kialakul egy komplex bio-pszicho-feedback, az agyunk, a kezünk, a szemünk, a tudatunk egységben kell működjön. A kézírás során – ezt kevesen tudják – a szellemvilággal, az angyalokkal is kapcsolatba kerülünk. A párkapcsolatunkat, az énképünket is képesek vagyunk javítani a kézírás során. A grafoterápia pedig egyenesen csodákra is képes. Az internet, a komputer mellett érdemes kézzel is írnunk!

Budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság
A január 15-én induló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság a Syma csarnokban kerül megrendezésre. Érdemes tudni, hogy a korcsolyázás, a tánc és a röplabda formásítja legjobban a női lábat:) Az egyik legnehezebb sportok közé tartoznak a jeges sportok, és szerencsére az egyik leglátványosabb a jégtánc. Érdemes figyelemmel kísérni az EB-t, és drukkolni a magyar csapatnak!

Megnyílt az Atlasz-kabinet – január 9.
Az Atlasz, az első nyakcsigolya tartja a fejet. Sokaknál (az emberek 80%-ánál) a születés során elfordul egymástól a koponya és a gerinccsigolya – sok testi, keringési és idegi problémát okozva. A svájci Shümperli professzor több éves kutatómunkával felismerte az alapproblémát és megtalálta a gyógymódot is. Módszerének neve: Atlaszprofilax. Magyarországon kilencen vannak (csupán), akik kitanulták a módszert, és a licenc alapján gyógyíthatnak. Önnek is megér egy tesztet, hogy helyén van-e a feje! S ha nincsen, akkor egy fél órás kezeléssel ismét helyére kerül. A gyógyulás végleges.

X. Cirkuszfesztivál – január 9-13.
A Budapesti Nagycirkusz évente ad otthont a világ cirkuszcsillagainak, leendő sztárjainak.
fesztivalA Cirkuszfesztivál mára a főváros egyik legszínvonalasabb, legszínpompásabb és legszórakoztatóbb rendezvénye lett. A több mint 30 számot két különböző műsorban, összesen hat előadáson mutatják be az artistaművészek, a cirkuszi szakértőkből álló fesztivál-zsűri értékeli a teljesítményeket. A testület elnöki tisztét Fredi Knie, a svájci Nemzeti Cirkusz igazgatója tölti be. A rendezvény január 13-án a hagyományoknak megfelelően látványos gálaműsorral zárul, ekkor rendezik az ünnepélyes díjkiosztót is. Egyaránt szól a kicsiknek és a nagyoknak. Az idei fesztivál különlegességei: a magyar csapat és egy kötéltáncos lány a Kínai Népköztársaságból.

Elrajtolt a Dakar
Az autósoknál a portugál Carlos Sousa, Miguel Ramalho páros, míg a motorosoknál a spanyol Joan Barreda nyerte az első szakaszt a 2014-es Dakar-ralin. A magyarok közül a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós autós trió a 126 célba érkezőből a 112. helyet szerezte meg, közel 75 perces hátránnyal, míg a 164 motoros között Dési János a 104. lett, közel negyvenperces hátránnyal. A 40 quados között viszont kifejezetten jól szerepelt Somfai Mátyás, aki a legjobbhoz képest 12:50 perces hátránnyal, kilencedikként várja a folytatást. (forrás: mob.hu)

Miss Alpok-Adria Budapesti Döntő – január 4.
A szépségversenyek egyik kitüntetettje a Miss Alpok Adria, pótszilveszterrel, Vastag Csaba koncerttel bővítetten rendezi meg a még 2013-as budapesti döntőjét. A győztes bejut az országos döntőbe. A szép és kellemes évkezdet nagyon fontos! 🙂
A verseny győztese: Garai Flóra

Fantasztikus jó csillagállással indul a 2014-es esztendő!
A haladó erők ismét megerősödnek, összefognak, konstruktívan együttműködnek.
2014-ben tervezhető már, hogy egyre szélesebb körben kapcsolódunk az Európai Unió szervezetéhez, tagállamaihoz, és informális szinteken folyhatnak a vállalkozói, rendezvényszervezői, diák, egészségturizmus kezdeményezések, társulások.
Az Európai Unió soros elnökségét az első félévben Görögország tölti be, majd pedig Olaszország.
A görögök egyik istennője Europea – mint tudjuk. Éljen Európa!
Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében a hazaszeretetet külön hangsúlyozta, mert ez az, amiben minden magyarnak egyet lehet érteni.

Az Európai Fiatalok Szövetsége 2014-ben a rendezvényekre fókuszáltan nemzetközi expanzióba kezd. A részleteket a január 29-i Évnyitónkon prezentáljuk.

Január 1. a Béke Világnapja is.
II. Ferenc pápa ünnepi beszédében a béke és az igazság fontosságát emelte ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük