Világlátó – 2014. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

kellemeskarit

Szilveszteri össznépi ünnepély országszerte – december 31.
Ilyenkor csak az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, jóba legyünk társainkkal, barátainkkal, barátnőinkkel, családunkkal. És reményekkel, tervekkel, akaratokkal telve tekintsünk a következő évre! Egy érdekes babona: ha az Új Év első napján egy Jókívánságlapot dobunka Dunába, és a Napistenhez, Holdistennőhöz fordulunk jó szívvel, értelmesen, akkor megháromszorozódik a kívánságunk ereje, beteljesülése!

A magyar beat ünnepe
Ötven évvel ezelőtt kezdte meg fantasztikus, színvonalas működését a legendás Illés zenekar, Szörényi Levente vezetésével. Idén a magyar beat ünnepe is a fél évszázados jubileumuk. És ahogyan igaz magyarokhoz illik, ünnepélyes keretek között átadják a mostani huszonéveseknek a staféta botot. A zene: mindenkié, az angyalok hangja…

25 évvel ezelőtt startolt a magyar vállalkozói szféra – december 29.
Mindenkit összehívó, összefogó Vállalkozók Klubja az MSZP székházában szervezte meg a Fehér házi bulit, egy elő-szilveszteri bált. A tervezett létszám 400 helyett 800-an jöttek el. Az átlagos két órás báli műsor 4,5 órát tartott. Utána a legnépszerűbb hazai táncegyüttes, Szidor László vezette Old Boys, hajnal fél ötig nyomta a zenét. Az est szervező háziasszonya Zsila Ágnes százados, a főrendező Szilvásy Péter a Vállalkozók Klubja alapítója volt. 2015-ben a Szépség Világnapja – X. 14-én lesz a világszenzáció…

ARANY VASÁRNAP – december 21.
A szeretet ünnepe, az istenek jóságos megnyilvánulása az emberiség felé. Ilyenkor inkább arra gondolunk, és azért dolgozunk, ami összetart, ami fejleszt minket. A Karácsonyi ünnepek az egész emberiség és a Lélek mosolya a Világra.

Yrisz Klub Nívódíj Gála – december 20.
yk-nivodijgala-2014-12-20-b1Tíz évvel ezelőtt alapítottunk egy különleges Nívódíjat, mellyel a kiemelkedő vállalkozó, innovációs és együttműködő tevékenységet ismerjük el a köreinkben.. A nívódíjasok egymással közvetlenül lekonspirálhatnak, azzal a biztos tudattal, hogy a kapcsolat konstruktív lesz. 2014-es Yrisz Klub nívódíjasok: Csermák Orsolya (Niky Strassz), a “Virtuózok” szervezői, Szombat Péter békési vállalkozó, Rajkó Tamás a Kardnial Coffe igazgatója, dr. Szilvásy István az Atlaszprofi kft vezetője, Kohl Kornél és Varga Andi rendezvényszervezők.

Művészet az oktatásban, a tanulásban
Ha az ember maga is komponál, zenél, fest, szobrászkodik, táncol, akkor sokkal jobban tudja értékelni más alkotásait is! Egyre többen ismerik fel, hogy érdemes már az iskolákba is elterjeszteni a művészeteket, és kombinálni akár a matematikával, a fizikával, a földrajzzal, a kémiával. Az Európai Fiatalok Szövetségének 2015-ös programjában kiemelt szerepet kap az aktív művészet, a rekreáció és a szórakozás mellett.

Miss Hngary döntő – 2014. december 20.
misseuhunKi lesz 2014-ben Magyarország szépségkirálynője? 29 szépség közül lehet majd választani, csodás karácsonyi műsor keretében a megújított Lurdy Konferencia Központ dísztermében. A 400 fős közönség és a 20 partner és kiállító a műsor mellett megtekintheti az Aphrodité Galériát – a szépségversenyek tárlatát is. Lesz különteremben VIP-szektor. A műsorról részletesebben és a szépségekről a Média-partin hallhatunk, láthatunk többet. A Miss Hungary verseny igazgatója: Répás Lajos, partnerszervező: Szilvásy Péter. A 2014-es Miss Hungary tablója bekerül az Aphrodité Galériába is.
Miss Hungary-2014: Kovács Kinga.

A Szépségkirálynők Hétvégéje – december 19-21.
Az első Hétvége 2010. december 4-6. volt, immár sokkal népszerűbbé vált a szépségkirálynők méltó exponálása. A Hétvége csúcspontja december 20-án, az Yrisz Klub Nívódíj Gála és a Miss Hungary döntője.
Megválasztásra kerül a Szépségek Királynője is, aki 2014-ben: Faragó Valéria (VII. Miss Írisz)

Fiatal vállalkozók csökkenthetnék a munkanélküliséget
Vállalkozói szemléletű fiatalok segítését tűzte ki célul Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezete. A programba 18 éves kortól lehetne jelentkezni. Mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 18-30 éves) fiatalokat segítene felkészíteni saját vállalkozás indítására a VOSZ-KVBSZ , amennyiben elnyerik az ehhez szükséges kormányzati támogatást. A szervezet többek között ismeret- és készségfejlesztést nyújtana a fiataloknak üzleti tervük kialakításához, valamint pénzügyi támogatást kínálna a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez. A program már 2015 első negyedévében elindulhatna.

Női Kézilabda Európa Bajnokság
A győri stadionban kerül megrendezésre ez az izgalmakkal teli sportág női csúcstalálkozója. Tíz év után ismét Magyarország látja vendégül Európa legjobb női kézilabdázóit, de ezúttal nem egyedül, hanem Horvátországgal közösen. A december 7-én kezdődött kontinenstornának hat város adott otthont. A csoportküzdelmekből a középdöntőbe jutó hat-hat nemzeti együttes Debrecenben és Zágrábban mérkőzik a négyes döntőbe jutásért, amit karácsony előtt néhány nappal, december 19-21. között rendeznek Budapesten. A magyar nők az élbolyban vannak, és az ötödik helyezést érték el.

Egy kis Balaton Budapesten – december 14.
Budapest – Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a Balatoni Kör és partnerei összefogásából megszületett Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló december 14-én a városligeti Műjégpályán.Nyugat-Európában számos helyen rendeznek olyan adventi vásárt, ahol egy egész régió mutatkozik be a nagyobb, fővárosi közönségnek – Budapesten mindeddig nem volt ilyen. Az első régiós tematikájú adventi vásárt a Balatoni Kör a Magyar Turizmus Zrt. segítségével hagyományteremtő szándékkal hívja életre. A szervezők téli élményekkel teli programokkal és balatoni ízekben-zamatokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket december 14-én, vasárnap a Városligetben. (forrás: borászportál.hu)

Ezen a napon van még a “Jónak lenni jó!” – jótékonysági adománynap a közmédiában. Egy hívás díja 250 forint, amivel az adományokhoz járulhatunk hozzá, melyeket a szegény sorban élő gyermekeknek osztanak szét.

Kommunizmus Konferencia – Nemzeti Összefogás az Életért – december 14.
vcs-1A magyar nemzetet érintő, foglalkoztató legfontosabb problémák megoldásával foglalkozik ez a konferenciánk, melyet november 7-én kezdtünk el és 2015. március 25-én, a X. TesTudaT Konferenciánkon komplettáljuk. A tanácskozásokra bevonjuk a diákságot, a vállalkozókat, a politikusokat, az újságírókat, a rendezvényszervezőket és a szépségeket is. A tudósok, a művészek, a gyógyítók is a körünkbe tartoznak. A tanácskozások konklúzióit rögzítjük és propagáljuk. Előre magyar!

Magyar Ízek Karácsonyi Fesztiválja – december 12-23.
Ételek, italok magyar specialitások mesébe illő környezetben lesznek megismerhetők, megvásárolhatók.
magyarizekAz Erzsébet téren, az Óriáskerék előtt, december 12-23-ig megjelennek a kézműves magyar ízek szakértői, készítői. A rendezvény ingyenesen látogatható, ez most lényeges. A kísérletező kedvűek saját maguk is készíthetnek szaloncukrot, boros címkét, téli koktélt. A rendezvényt Pap Krisztián (Yrisz klub Nívódíj 2012.) és családja, barátai szervezik 2010 óta. Egyéneknek, pároknak, vállalkozóknak, családoknak, társaságoknak egyaránt ajánlható, színvonalas fesztivál. Részletek a Média-partin, illetve az interneten

Pearl of Danube döntő – december 10.
perlofdanubeKi lesz az év “Duna Gyöngye”? Annak ellenére, hogy a Dunában nincs is gyöngy, mégis lesz, mert megválasztják egy rangos szépségversenyen, a Pearl of Danube-n (“Az Év Legjobb Szépségversenye – 2009”). A komplex programba belefér a fodrászok és sminkesek csapatversenye, jó műsor is. A főszervező Krizsán Győző mesterfodrász (Yrisz Klub nívódíjas), korábban a Kri-san hajó szervezte versenyeit, nagyon jó hangulatban, jó társaságban. Most is az lesz! A verseny győztese bekerül az Afrodité Galériába is.
Pearl of Danube 2014:

Az emberi jogok napja – december 10.
Az emberi élethez, a családhoz, a közösséghez való jog alapjog az ENSZ alapokmányában! Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben nyilvánította december 10-ét az emberi jogok napjává annak emlékére, hogy 1948-ban ezen a napon fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ebben a dokumentumban foglalták össze az úgynevezett klasszikus politikai és polgári jogokat, továbbá a gazdasági, szociális és kulturális jogok bizonyos körét. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát a világ összes állama ratifikálta.

Évértékelő és tervező Vállalkozók Klubja – december 9.
vkeMég a Magyar Népköztársaság idején létrehoztuk Vállalkozók Klubját, egyesületté alakult 1990-ben a magyar-szovjet relációban, idén is nagy sikerrel megszervezte a Magyar – Orosz Üzleti Fórumot. Ez volt a legjelentősebb vállalkozói rendezvény a két ország között 2014-ben (főszervező Újhelyi Sándor a VKE elnöke). Jövőre folytatjuk, és még nagyobb partnerséggel, az Európai uniót is bevonva szervezzük meg 2015. november közepén. A szórakozásnak és gasztrokultúrának is hódolva lesznek rendezvények, pl. a Lajosmizse Sör és Csülökfesztivál, vagy a Pálinka Testvéreinek Találkozója. A hazai vállalkozókat s a diákságot is összehozzuk, fórumokon, fesztiválokon. “Sör, virsli és fehér asztal mellett mindent meg lehet oldani!” 🙂

XVIII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál – december 7.
A természetgyógyász és az ezotéria kedvelőinek és mestereinek ez a legrangosabb rendezvénye, melyet a Természetgyógyász Magazin szervez, dr. Görgey Katalin vezetésével. tgymNagyszerű előadók érdekes témákról tartanak előadásokat. A Villányi úti Konferencia Központban három szinten lesznek kiállítók, termékbemutatók, szolgáltatók. AZ esti koncert hangulata is fantasztikus, egységet alkot a közönség, a szervezők, a partnerek, a közreműködők. Mindenkinek ajánlható ez a rendezvény! Egy különlegesség a sok közül: az ezüstjubileumát ünneplő Baktai Ervin Asztrológiai egyesület mint díszvendég, tart előadást, Janák Lajos vezetésével egy külön teremben.

Az új amerikai nagykövet: Colleen Bell
ambdesignate_bell500A szinte szépségkirálynő Colleen Bell lett az USA új budapesti nagykövete. Kedves, értelmes nő. Frenológiai (arckarakterológiai) elemzése alapján mondhatjuk, hogy figyelmes, gyorsan és lényegre-törően reagál, érzékeny is, a jóra, a rosszra is adekvátan reagál. Mint igazi nőnek az emóciók, az intuíciók különösen fontosak. Rendkívül korrekt és megbízható. Érzékenységével nem érdemes visszaélni, mert a negatívumokat is jól megjegyzi. Dinamikusa, perspektivikus személyisége az átlagnál nagyobb dominanciával érvényesül. Az igényes művészet kedvelője, a kritikai érzlke nagy, hamar észreveszi és szóvá is teszi a disszonanciákat. A pozitív társadalmi erők számára kifejezetten jó választás volt Colleen Bell személye a magyar – amerikai kapcsolatok kiemelten fontos szerepére! Sok sikert kívánunk az új nagykövet asszonynak!

Príma Primissima Díj – december 5.
A nagyszerű kezdeményezést, hogy a legjobbakat a legjobbak között díjazzák a nagy magyar vállalkozó, Demján Sándor (Yrisz Klub Nívódíjas) találta ki és valósította meg. A hazai “Oscar-díj” tulajdonosainak örök hírnevet szerez e megbecsülés.

Hosszú Katinka a világ legjobbja
A nemzetközi sportszövetség döntése értelmében a magyar úszónő lett 2014-ben a világ legeredményesebb sportolója. Gratulálunk Katinkának, és további sok sikert kívánunk neki!

Megújul a 10 ezer forintos
A mai technikáknak megfelelően megújítjuk a bankjegyeinket. A pénz az emberiség egyik legintelligensebb találmánya (a kézírás, a tánc, az internet mellett), általános egyenértékes és értékmérő. A közösségi összetartozás tudatot is erősíti. Persze vannak anomáliák, de a lényeg, hogy bán nem a pénzből élünk, de a szociális életünkben kiemelten fontos szerepe v pénznek. A mostaniakat már nem lehet sem hamisítani, sem pedig manipulálni, ezért az igazi értékek lesznek értékesebbek.

“Világlátó” Partner- és Média-party – december 3.
Az Internet megjelenésével nagyon nagy mértékben átalakult a média – is. Szerencsére már 2007-ben kitaláltuk és megvalósítottuk a Média-party rendszerét, amelynek lényege: egy alkalommal több téma sajtótájékoztatóját tartjuk meg, és a megjelent partnereket, újságírókat, vállalkozókat is bevonjuk a témák sikeres megvalósításába. Konstruktív együttműködés, ami az X-party szisztéma fontos jellemzője.
vilaglato-pmpA mostani alkalommal olyan jelentős rendezvényeknek adunk szót, mint a XXII. Miss Hungary döntője, a XVIII. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál, a Kézműves Magyar Ízek Karácsonyi Vására, a Bálna-buli, a Pearl of Danube döntője, a Dominium Akadémia megnyitása, az Európai Fiatalok Szövetsége 2015-ös főbb projektjei. A partneri kapcsolatoknak is fontos szerep jut, a megjelentek egymással is jó nexusba kerülhetnek. A rendezvény háziasszonya a szépséges Fryda, aki az Európai Unió Himnuszának, az Örömódának az eléneklésével kezdi a programot. Helyszín a megújult Lurdy Konferencia Központ. Témagazda: Szilvásy Péter.

Német tematikus nap – november 30.
A német barátaink kultúrájával, művészetével, gasztronómiájával ismerkedhetünk ezen a tematikus napon. A közévé egész nap érdekességeket sugároz a témával kapcsolatban.
Az Európai Unió himnusza Beethoven IX. Szimfóniája, az Örömóda, ugyancsak a világ egyik legkiemelkedőbb alkotása a német nemzettől.

A Virtuózok győztek! – november 28.
virtuozok1Az MTV1-en már a harmadik fordulón is túljutottak a Virtuózok sorozatban. Bizony, büszkék lehetünk, hogy milyen sok fantasztikus zenei tehetség él, működik hazánkban. A Virtuózok ötletgazdája egy fiatal nő, Peller Mariann, aki már egy éve tervezte a műsort. A lényeg, hogy felfedezzük a komolyzene tehetségeit és népszerűsítsük is az emberi alkotásokat (szemben a tüc-tüc zenékkel). A sorozat döntőjére december 12-én kerül sor, valószínűleg csúcsot dönt a nézettség. A Gálára december 20-án tartják a SYMA csarnokban. Megjósolható a megérdemelt teltház!
A fantasztikusan jó, kreatív, konstruktív kezdeményezésért és a magas színvonalú megvalósításért elismerésül az Yrisz Klub Nívódíjat is kiérdemelte 2014-ben az ötletgazda, Peller Mariann. A nemzetközi expandálás előre megjósolható!

Vitality-day – november 28.
A csillagok állása nagyon kedvez a romantikának, a szerelemnek, a testi örömöknek. Érdemes kihasználni, elmenni diszkóba, szórakozni!

A fürjtojás gyógyító hatása
Nyersen is fogyasztható a fürjtojás. Nagyon sok tápanyag közül az E-vitamint emeljük ki, amely rögtön hasznosítható, növeli a vitalitásunkat, a sejtjeink energiafelhasználást is. A fehérje az arcunkra kenve pedig ránctalanít és kellemes alfa-állapotot, nyugalmat gerjeszt. Napi egy fürjtojás is elegendő. A  Q10 termelésben is segít. A tojássárgája a hajra, fejbőrbe masszírozva táplálja a hajhagymákat, segíti az új hajszálak növekedését is!

A római pápa Brüsszelben
A fenntartható társadalom, az emberi értékek érdekében szólalt fel II. Benedek pápa Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A keresztény világ (és a szocializmus is) az emberi közösséget tartja a legfontosabbnak, a jóléti társadalomért küzd, a fogyasztói társadalom viszont ál-értékeket generál. Beszédében II. Benedek kiemelte az emberi élet védelmének fontosságát a magzati kortól kezdődően.

A rendszeres testedzés fontossága
Szoktuk mondani, hogy informatika világát éljük. Az internet (az emberiség egyik legnagyszerűbb találmánya a kézírás, a tánc mellett) és a komputerizáció mellett kevésbé lett fontos a testi egészségre való odafigyelés. Márpedig a kettőnek egyensúlyban kell lennie! Fontos tehát, hogy rendszeresen eddzük testünket. Számításaink szerint minden számítógép mellett eltöltött óra után 5-9 perc kondizás lenne jó. Az Országos Edzettségi Tesztnapra (2015. május 17.) már most érdemes készülni! Erőre magyar!

A vidék szórakozása
retro-futuro-disco-bajnoksag-a1Jelenleg nagyon alacsony szintre csökkent a vidéki szórakozási lehetőség. Éppen ezért az Európai Fiatalok Szövetsége kezdeményezésére országos crossing-konferenciát  és szervező bizottsági találkozókat kezdeményezünk annak érdekében, hogy a romantika, s szórakozás, a mosoly ismét elérje azt a szintet, amelyet a nyolcvanas években, a dicsőséges szocializmusban tapasztalhattunk. Első lépésként a Békés városi lehetőségeket tárjuk fel (november 22-én), indítjuk el. A “Világlátó” a maga erejével, publicitásával is hozzájárul a sikerekhez. Folytatás hamarosan!

Megújulás előtt az Olimpia
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke kedden bemutatta az Olimpiai Agenda 2020-at, mely 40 (20+20) javaslatot tartalmaz a NOB és az olimpiák megreformálására.
„Ez a negyven ajánlás olyan, mint egy kirakós játék. Ha összeilleszted a darabjait, akkor egy olyan kép rajzolódik ki, mely megmutatja: a NOB megőrzi az olimpiai játékok különlegességét és erősíti a sportot a társadalomban” – fogalmazott a német sportvezető Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeumban, ahol több olyan olimpiai érmes is megjelent, aki részt vett az előzetes egyeztetéseken. Az ajánlások közül néhány kiemelt fontossággal bír:
– Változna az olimpiák pályázati rendszere. A jövőben a NOB kérné fel a potenciális érdeklődőket, hogy mutassanak be egy olyan pályázatot, mely egybecseng a hosszú távú sportszakmai, gazdasági, szociális és környezetvédelmi szükségleteikkel. A javaslat kiemeli: a korábbinál jóval nagyobb lehetőség lenne arra, hogy az adott városon kívül rendezzenek meg versenyszámokat. Újdonság, hogy az olimpia akár az országhatárokon is átnyúlhatna – tiszteletben tartva az olimpiai falu integritását.
A mi részünkről pl. az Országos Edzettségi Tesztnappal és az Olimpia Szépe választással is hozzájárulunk a megújuláshoz, az olimpiák népszerűsítéséhez, a testkultúránk fejlesztéséhez.

A Nemzet Művészei
A Nemzet Művésze díjat azzal a céllal hozta létre a kormány 2013-ban, hogy a legkiemelkedőbb művészek számára méltó életkörülményeket biztosítson életjáradék formájában. Az elismerés egyidejűleg legfeljebb 70, a színházművészet, az irodalom, a zeneművészet, a képzőművészet, a filmművészet, az építőművészet, a táncművészet, az iparművészet, a fotóművészet, a népművészet és a cirkuszművészet területén jelentős értéket létrehozó alkotó számára adományozható. Szinte mindannyian még a dicsőséges szocializmusban kezdték pályájukat, és alkottak kiemelkedőt. Gratulálunk a díjazottaknak, akiknek a havi illetménye 620.000 Ft lett. Megérdemlik!

Fiatal Vállalkozók Hete – november 17-21.
A FIVOSZ szervezésében nagyon ötletes, kreatív hét hirdeti, hogy Magyarországon érdemes vállalkozónak lenni. A fiatalok egyre nagyobb hányada ismeri fel, hogy a szabad kezdeményezések és társulások rendszerét (köztársasági demokráciát) kell építenünk annak érdekében, hogy egyre jobban éljünk. A start up, a show business, a life stile, a mentor np, a nemzetköziség és még sok modul alkotja a rendezvénysorozatot. Központ Budapesten a Múzeum utca 17-ben, de vidéken is több helyen. Konstruktívan, együttműködve!

Grafológusok találkozója – november 15.
tollhegyek
Az emberi kapcsolatok a kézírásban – ez a fő téma. Tíz szakértő tart előadást, a szakmának, HR-eseknek, érdeklődőknek. Az előadók között olynok is szerepelnek, mint pl. dr. Agárdi Tamás, aki a magyar grafológia zászlóvivője, az Írástanulmányi Társaság alapítója, vagy Katona Ági, Egerből, vagy Vékony Györgyi, aki a MÍT jelenlegi elnöke. A kézírás, mint tudjuk, az emberiség egyik legintelligensebb találmányainak egyike. Fontos személyiségfejlesztő hatása van, a szellemi dimenziókra is!

A Magyar Nyelv Napja – november 13.
1844. november 13-án született meg a korszakalkotó döntés, hogy Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar lesz. Ez a nyelv és különösen a kézírás a világ egyik legintelligensebb alkotása. Szerényen, de legyünk büszkék erre!

Riói érmek a fenntarthatóság jegyében
Elektronikai hulladékot is felhasználva készíti el a 2016-os riói olimpia érmeit a Brazil Pénzverde. A játékok szervezőbizottsága ezzel is a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid! 
Először látható Magyarországon egy olyan kiállítás, mely lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy felfedezhessék a technika szépségeit kizárólag a játék, az építőkockák és az interaktív modellek felhasználásával. Az interaktív kiállító részben a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 táblagéppel irányítható, megépített modell várja az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. A mintegy 40 négyzetméteres videó bemutató területen a látogató animációs tudományos videókat tekinthet meg. A Játszóházban építőkockák tízezrei várjak a látogatókat korosztálytól függetlenül, hogy mindenki elkészíthesse saját modelljét. A moziban a legújabb és legsikeresebb mesék várják a gyerekeket. A Tanulószobában 30 perces vezetett foglalkozásokon különböző szerkezeteket és gépezeteket lehet építeni. Ez kiváló közös program a szülők és gyerekek számára, miközben a gyerekek megismerkedhetnek a fizikai alapvetésekkel. Az elkészíthető szerkezetek között van a futószalag, a körhinta vagy éppen versenyautó, melyek egy építőkocka készletből az iPad-ek által instruálva épülnek és mozdulnak meg. Helyszín: VAM Design Center (Budapest, Király utca 26.)

Világversenyre megy a legszebb magyar anyuka
A kétgyermekes Víg Anikó Kínában, a Mrs. Globe nevű világversenyen képviseli hazánkat. A szépségversenyen kizárólag anyukák indulnak. Magyarországot Víg Anikó képviseli Kínában, azon a Mrs. Globe nevű nagy múltra visszatekintő, amerikából induló, jótékonysági, világméretű szépségversenyen, amelyen kizárólag anyukák indulhatnak. A kétgyermekes édesanyja már nagyon várja megmérettetést, és bízik benne, hogy dobogós helyen végez. “Nyerni megyek, de nem lesz könnyű dolgom, mert több nagyon szép hölgy van a mezőnyben.” drukkolunk!

Sütemény és Tortafesztivál – november 8-9.
IMG_20141109_123611A hazai cukrászdák, cukrászmesterek fesztiváljának méltó helyet adott az Iparművészeti Múzeum. Ötven kiállító mutatta be remekeit, és a közönség örömmel vette elő pénztárcáját, mert megérte vásárolni. A kézműves finomságok közül kiemelkedik a “KicsiCake”, amely egyszerűen imádnivaló. Témagazda Novák Kriszta, a Gasztro Marketing kft vezetője szerint nagyon nagy örömmel fogadta a szakma a kezdeményezést, amelyet mindenképpen folytatni kell.

Erőre magyar! Országos Edzettségi Tesztnap – november 9.
Az edzettség az egészségünk fontos komponense. 2009. március 15-én szerveztük meg először, azóta minden tavasszal és ősszel meghirdetjük. A lényeg: évről évre legyünk egyre edzettebbek! A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma. Alapgyakorlatok: célbadobás, egyensúlyozás, fekvőtámasz, felülés és futás. A “Legyünk természetesen egészségesek!” – mozgalmunk fontos része ez a tesztnap.

Éljen November 7. a Nagy októberi Szocialista Forradalom ünnepe!
vcs-11917-ben Oroszországban az elnyomott többség öntudatra ébredt, és magához vette a hatalmat, életének irányítását. A szocializmus és a kommunizmus – az emberiség legnagyobb eszméje kezdhetett valóra válni. Lenin vezetésével a hős bolsevikok kivívták a nép hatalmát, példát mutattak ezzel a Világnak. Magyarország 1919. március 21-én a Tanácsköztársaság kikiáltásával csatlakozott A szocialista társadalom rövid lényege: a szabad kezdeményezések és társulások szabályozott rendszere. Sokkal intelligensebb, mint a korábbi feudalista, kapitalista rendszer, azok méltó továbbfejlődése. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepét a dicsőséges szocializmusban minden évben megünnepeltük, csak úgy, mint hazánk felszabadulásának ünnepét, április 4-én, vagy az Új Alkotmány ünnepét, augusztus 20-án. Mai világunkban újra át kell gondolnunk, milyen társadalmi rendszert építsünk, esetleg térjünk vissza a szocializmus útjára! Ilyen és más nemzetünket érintő fontos témák megvitatására kezdeményezzük (EFISZ) a Kommunizmus Konferenciát a “Nemzeti Összefogás az Életért” címmel, november 7-től 2015. március 25-ig, a X. TesTudaT Konferenciáig.

A Holdistennő és az angyalok napja – november 6-7.
a2345Tény és valóság az angyalok létezése, az is hogy szeretik a jó embereket, és segítik is! A Holdistennő, aki az emberiség anyjának is tekinthető a Telihold idején sugározza energiáját, amely nagyon-nagyon hasznos az emberek számára, különösen az optimizmus, a szeretet, a párkapcsolat, az intuíció, a vidámság, a művészi ihlet terén. Az angyalok éjjelén egy szép zenére meditálva, théta állapotba juthatunk, amely az egészségünknek is nagyon jó hatással van, de telepatikusan tudunk másokkal is kommunikálni, szeretteinknek segíteni is. Az angyalok útbigazítanak, csak kommunikáljunk velük minél többet!

China SMART Expo – november 6-8
A Kínai Népköztársasággal egyre jobb, aktívabb kapsolatban vagyunk. Mind vállalkozói, mind tudományos, mind művészeti szinten. Az Expón teljesen széles spektrumban jelenik meg a kínai gzadaság.

Top Manager Partner-party
Új verziója jelentkezik a Vállalkozók Klubjának és a Partner-party rendszerének. Kiemelkedő eredményeket elért vállalkozók, sajtóguruk, szépségek, rendezvényszervezők 2-3 hetente összejövünk, mindig egy másik partnernél, és kapcsolatainkat fejlesztjük, témáinkat menedzseljük. Három napirendi pont: Az Európai Rekreációs Központok és Táborok szervezése, a nemzetközi kapcsolataink bővítése és a házigazda ajánlatai. Start: november 19.

Mindenszentek napja és ősi ünnep – november 1.
A természetvallások, ősi világkép alkotók ekkor ünnepelték a szellemi szféra újjászületését, a Wicca újév kezdetét. Később keresztény ünnep is lett, a mindenszentek, ameg nem szültett gyermekek és az elhunytak szellemének ünnepe. Ilyenkor érdemes meditációban hozzájuk fordulni, mert a kollektív tudat is felerősíti kapcsolatainkat a túlvilággal, az angyalokkal.

Az új Európai Bizottság startja – november 1.
eu-a1Megkezdi munkáját az újonnan választott Európai Parlament Bizottsága, melynek új elnöke Jean-Claude Juncker lett.
Megjósolható egy pozitívabb, koncentráltabb, még hatékonyabb vezetés, az EU összetartozás-tudatának fejlődése. Ennek leginkább az lesz az alapja, hogy a tagországok közötti informális kapcsolatrendszerek – különösen a diákság és a vállalkozói szférában – katalizáltabban fognak működni.
Az Európai Sajtószövetség “Világlátó” Média konferenciát szervez 2015. tavaszán, és ez a konferencia főleg az internet alapú infokommunikációval, újságírás szemléletével és új médiastratégiákkal foglalkozik.
Az Európai Fiatalok Szövetsége a rendezvényekre és a rekreációra koncentrálva szervezi kapcsolatait, tagságát.
Az új “juncker Bizottságnak” sok sikert, jó hangulatot, konstruktív partnereket, pozitív célrok sikeres magvalósítását kívánjuk! Éljen a népek testvéri összetartása, éljen az európai Unió!

November 1-től Belvárosi Gasztrosétánnyá változik az Erzsébet tér
A rendezvény négy hónapon át, havonta váltakozó tematikával tölti meg a belváros ékkövét pezsgéssel. Novemberben Belvárosi Liba és Újbor Fesztivál, decemberben Belvárosi Karácsony, januárban Belvárosi Disznótor, februárban pedig Belvárosi Sajtfesztivál várja az érdeklődőket. A szervezők (Netz István és csapata, Koczka Máté PR főnök) az óriási street food utcává változó téren minden héten érdekes programokkal, színpaddal, fűtött terasszal készülnek, továbbá hétvégente termelői piac is nyílik.

Borkultúra, táplálkozás és grafológia
– a személyiséget jellemző grafológia arra is képes válaszolni, hogy milyen legyen az étrendünk, milyen italt érdemes fogyasztanunk. A grafoterápiával jelentős gyógyítást érhetünk el, hiszen minden betegségnek vannak pszichés komponensei a testi tünetek mellett.

Jótékonysági koncert
Egy nyírségi kislány, 2 évesen már több műtéten esett át, de még szüksége van gyógykezelésre. Vastag Csaba jótékonysági koncertet ad a kisgyerek meggyógyításáért október 24-én, pénteken, 18 órakor a Lurdy Konferencia Központban. Belépőjegy ára 3200 Ft. Hasznos és kellemes rendezvény…

A Nap a Skorpió jegyébe lép – október 23.
Jó alkalom arra, hogy a Skorpió jegyének megfelelő kezdeményezéseinket elindítsuk, felerősítsük. a párkapcsolatokban a szenvedélyes erotikának is eljött az ideje. Vállalkozásainkban legyünk kitartóak, erősek, sikerorientáltak! Egészségünk érdekében napi fél óra testedzés mellet, után irány a disco, a mulatozás is!

Virtuózok
Egyedülálló különleges versenyt rendez Magyarország a zenész tehetségek, a virtuózok felfedezése érdekében. Tény, hogy a téren nagyon jók vagyunk: minden hangszeren jól játszanak a diákok, a mesterek. És miért fontos a klasszikus, szép zene? Annak, aki komponálja, kifejezi az angyalok üzenetét, aki lejátssza, annak fejlődik a személyisége, a kreativitása, a feladatmegoldó képessége is. Aki pedig hallgatja, az egy transz állapotba is kerülhet, amelyben gyógyulhat, megoldhatja feladatait, rájöhet a problémáinak eredetére és megoldására. A Virtuózok a társadalom elitjéhez tartoznak. Október 17-től a magyar televízióban is bebizonyítják.

VII.Magyar – Orosz Vállalkozói Fórum
vke-movf-2014A két ország testvéri kapcsolatának a vállalkozói szféra biztosítja leginkább a kézzelfogható bizonyítékokat. Egy üzlet akkor jó, ha kölcsönösen jó, ha már a következőt kötik. Nagyon prominens vállalkozói, állami vezetői delegáció érkezik X. 19-17-i Fórumra, a Hélia Hotelbe. Érdemes áttekinteni az orosz delegáció listáját, mert ezekhez igazítjuk a magyar üzleti felet. A Fórum főszervezője Újhelyi Sándor a VKE elnöke. A vállalkozói szféra koncepcióját meg kell újítanunk, az EFISZ vezérelvének: Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé! – megfelelően.

A Szépség Világnapja – október 14.
aszvn-a-a1“A szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a Világ megünnepelje!”
Napközben Expo, este Gála. A központi helyszín idén is a Nívódíjas Lurdy Konferencia Központ.
Vendég világnapok: a Költészet és a Zene.
Az Expo Szépség-fórumának két fő témája: az Európai uniós kapcsolataink és a Világlátó Média Konferencia.
Az Európai Sajtószövetség megalakulásának 10. évfordulóján egy innovatív konferenciát is szervezünk. Az esti Gála a szépség istennőinek tiszteletére celebráljuk, benne a Miss Írisz választás döntője és a Kristálykorona műsora.
missirisz-hb-2014A XIII. Miss Írisz: Hérs Barbara.Az eseményt egy Jókívánságfa ültetésével tesszük teljessé.

A Pozitív Média Hete – október 13-19.
apozitivmediahete-2014A Szépség Világnapjának hete egyben a Pozitív Média Hete is. Arról szólunk (még intenzívebben), hogy szép a Világ.

Önkormányzati választások – október 12.
Ismét választás, most az egykori tanácselnökök utódjaira, a polgármesterekre kell szavazni. Nagy feladat vár majd rájuk, hiszen nagyon sok lemaradás alakult ki az elmúlt 3-5 évben. A városok, falvak közösségi életére kell most fókuszálni, a szocializációt ismét felerősíteni.

Közösségi kertet avattak Szegeden
Botka László hangsúlyozta: az ilyen közösségi kertek “kis mértékben szólnak a kertészkedésről, nagyobb mértékben a közösség építésről”. Európa nagyvárosaiban évek óta működnek hasonló kertek és ezek sikerein felbuzdulva kereste meg a civil kezdeményezés a várost, melyet támogattak – tette hozzá.

II. Oktoberfest – Budapesten – október 9-12.
Idén még nagyobb helyszínen, Budapest szívében, a Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre az Oktoberfest Budapest. Ezúttal 4500m2-es fűtött sörsátorral, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, több színpaddal, hazánk legnagyobb retro együtteseivel, utcabáljával, hangulatidéző sramli zenéivel, óriás kalandparkkal és az Álomautó Múzeum nagyszabású autó show-jával készülünk. Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a ‘Budapest Utca’, fővárosunk kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A ’Világkonyhában’ nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is. Továbbá a ’Kultúra Főutcáján’ ismét találkozhatnak hazánk népszerű színházaival, társulataival és kedvükre válogathatnak Budapest legnagyobb söröskorsó börzéjén!  Az Oktoberfest története egészen 1810-ig nyúlik vissza. Az az esemény, amely elindította az ünnepséget, I. Lajos (akkor még trónörökös) és Terézia hercegnő esküvője volt. A budapesti Oktoberfest főszervezője Netz István, PR menedzsere Kocka Máté. A rendezvényen a jó sör, jó műsor, jó társaság, jó hangulat megjósolható.

Armel Opera Fesztivál- október 3-17.
Már a kisgyerekeknek érdemes operát hallgatniuk, mert nagyban fejleszti a kreativitásukat és az életszemléletüket. Az Opera Fesztiválon a diákok is célközönség, részükre a belépőjegy csupán 500 Ft. Az Erkel színház a központi események helyszíne. Díszvendég: Franciaország művészei.

Gombold újra! – október 3-5.
Közép-Európa egyik legjelentősebb divateseménye. Verseny is, az öltözéktervező pályázat döntője. A Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre. A szakma színe-java képvisleteti magát, ezért különösen ajánljuk azoknak, akik divattervezéssel, szabászattal, designnal szeretnek foglalkozni.

Budapesti Music Expo – október 3-5.
A zene – mindenkié. Kétféle létezik: rossz és jó zene. Civilizációnk egyik szenzációja. Mindkét agyféltekénkre hat, és ha zenélünk, akkor mind a racionalitásunk, mind az irracionalitásunk egységre törekszik, fejlődik. A Music Expón bemutatkozó több száz cég és fellépő a Syma csarnokban kb. 50 ezres rekord közönséget vonz. A hangulatot csak muzsikálva lehet leírni. Ide érdemes szervezni találkozókat, partner-partikat, Aktivista-klubot is! A belépés ingyenes. A Music Expo országos expanzióra készül, hiszen szükség van a jó zenére mindenhol. A “Hangfoglalás” folytatódik.

A Zene Világnapja – október 1.

A Magyar Népmese Napja – szeptember 28.
A szórakozás és a tanulás kvintesszenciája a népmese. Az emberiség egyik legszebb, legérdekesebb, legszórakoztatóbb találmányainak egyike. A mesék a gyermekkorunk tápláléka, ezért lényeges, hogy jó meséket meséljünk, olvassunk, hallgassunk! A tündérek és az angyalok világa váljon valóságra!

Itthon vagyok! Magyarország szeretlek!
Jó magyarnak lenni! Nagyot álmodni merni! Hasznosan és kellemesen élni!

Kutatók Éjszakája – szeptember 26.
A jövő Nobel-díjasai, kutatói köztünk élnek. Legyenek minél többen. A Kutatók Éjszakája hívja azokat, akik az innovációban, a kutatás-fejlesztésben szeretnék megtalálni társadalmi létezésük értelmét. A Műegyetemen 16-23-óráig tartanak “tárlatvezetéseket” a különleges laborokban, pl. az Ericcson laborban is. A helyszíneken tesztek, játékok, bemutatók inspirálják a szürkeállományunk aktiválását 🙂

2001 óta szeptember 26-a az európai nyelvek ünnepe – szeptember 26.
Minden évben események százai teszik emlékezetessé Európa-szerte a nyelvek ünnepét… > Tudj meg többet!

Édes napok – szeptember 19-21.
A csokoládé, az édesség világa mindenkit vonz. Vagy azért, mert szereti enni, vagy azért mert szereti ajándékozni, árusítani. A minőségre egyre inkább odafigyelünk. Érdemes ezért megtekinteni az Édes Napok kínálatát a Budai Várban! Kis mintavételezés, bevásárlás is jó lesz 🙂

Aktivista klub a Nemzeti vágtán – szeptember 20.
“Kellemesen és hasznosan!” – elvünk alapján feljavítjuk a rendezvények közösségi életét egy-egy Aktivista klubbal, ami partner és média-party is, a Vállalkozók és Diákok Fóruma és Miss Írisz casting is. A szocializmus eszméit újraélesztjük, a konstruktív együttműködés jegyében. Közben fesztivál és egy különleges rendezvény: a Nemzeti vágta. Sok jó kiállítóval, műsorral, jó hangulatú közönséggel. Mindenki jól jár.

Rendszeressé válik a “Világlátó” hírlevél – szeptember 19.
Az Európai Sajtószövetség hírlevele több éves fejlesztés után kétheti rendszerességgel jelenik meg. Elsődleges célközönség: vállalkozók, diákok, rendezvényszervezők, szépségek, újságírók, művészek, tudósok, gyógyítók, sportolók.

Olvass Rejtőt!
A legendás író, alias P. Howard műveiben mesteri módon kezelik a problémákat, a szépséget, a romantikát. Humorosan. Érdemes lesz középiskolai tankönyvnek, kötelező olvasmánynak minősíteni egy-két Rejtő-klasszikust, mint pl. a Piszkos Fred a kapitányt, vagy a Szőke ciklont, vagy a Boszorkánymestert. Jó szórakozást!

Miss Universe Hungary – szeptember 15.
Vajna Tímea kezdeményezésére egy különlegesnek ígért szépségversenyre kerül sor. Csak a meghívottak láthatják élőben, a közönség az interneten követheti.
Eredmény:

Budavári Borfesztivál – szeptember 10-14.
A bor ünnepének is tartják ezt a fesztivált. Patinás helyen, rangos borok, ételek, italok, műsor. A szakma és a közönség találkozóján mindkettő fejlődik. Idén az egészség és borkultúra a fókuszban. Mindkettő ránk fér …:)

Kardinális kávé
Egy kárpátaljai magyar család gondolt egyet, és megalkotta a fesztiválok kedvenc kávéját. Na, nem rögtön így, hanem először csak a legjobb brazil zöld kávékból kikísérletezték, hogyan a legjobb. Arabika és robuszta, ízek, harmóniák … és a májusi Magyar Világtalálkozó, most meg a SzeptEmber Feszt hivatalos kávéját adták. tényleg finom, és aki szereti a kávét, mindenki dicséri. Cukor, tej nélkül is finom. Következik az Octoberfest a Vajdahunyad-várban.

SzeptEmber Feszt – szeptember 5-7.
Százezer embernek ad hétvégi hasznos és kellemes kikapcsolódást Gál Gábor és csapata, a Népligeten.
Fesztivalszepe-2014A fantasztikus műsorözön öt színpadra oszlik el. 250 kiállító kínálja termékeit a gasztronómia, a divat, a tuningautók, a természetgyógyászat, a kézművesség világából. Lesz egy különleges, reformhatású szépségverseny a Fesztivál Szépe címért, Ezo-sziget, elültetésre kerül egy Jókívánságfa, amely jókívánságlapokban gyökerezik. A Vállalkozók és Diákok Fórumában az EU-s kapcsolatok, a szórakozáskultúránk lesznek a fókuszpontban. Aki teheti, aki szereti a jó hangulatú vidám társaságot, annak érdemes kilátogatnia a SzeptEmber Fesztre! Alkotás + Közösség + Élmény. A Fesztivál sütijét is elkészítik, 10 komponensből.
Eredmény: a Fesztivál Szépe: Takács Zsófia.

Vidéki Színházak Fesztiválja Budapesten – szeptember 6-13.
Az élet egy nagy színház. Milyen szereped van, milyen jelmezed van? A helyzet egyszerű is, bonyolult is. Te vagy az író is, a szereplő is, sőt még a közönség is. Pontosabban: mi vagyunk. Hogyan játsszunk, mit, kikkel – ebben segít a színház. Idén 3. alkalommal rendezik meg a Thália színház kezdeményezésére a vidéki színházak seregszemléjét a fővárosban. Teltház van mindenhol. A jegyek, bérletek már előre elkeltek.  A “Világlátó” kérdésére őszintén válaszolnak a sajtótájékoztatón megjelent színésznők: minden fellépés előtt izgulnak. Mert értékelik, nagyra becsülik a közönséget. Érthető, hogy teltházak vannak Budapesten is, vidéken is.

Becsöngettek – szeptember 1.
Az egész magyar nemzet számára izgalmas, nem pedig csak a tanulók és tanárok számára az iskolakezdés. A jövő nemzedéke kell, hogy tanuljon, fejlődjön, szellemileg, testileg, erkölcsileg és közösségileg is. Már a ngy kommunista vezető, Vlagyimir Iljics Lenin is megmondta a Komszomol II. Kongresszusán, hogy az ifjúság legfontosabb geladata: tanulni, tanulni, tanulni! Hisszük,reméljük, tudjuk, hogy a mai fiatalok is szeretnek tanulni, célt látni az Életben! Együtt az ország, a nemzet.

Egészséges táplálkozás rendezvénye: 18. Vegafesztivál – augusztus 30-31.
Jakus Orsolya férjével kezdte megszervezni a Vegetáriánus Fesztivált. Az Egészségvár Alapítvány mint rendszergazda autentikusan és nagy szakmai igényességgel ad helyet a jobbnál finomabb vega élelmiszerek gyártóinak, forgalmazóinak, és jut hely a természetgyógyászoknak és ezoterikus szakembereknek is. Nyilván érdekes a “húsevőknek” ia, hiszen az italok, a sütemények ízvilága ugyancsak nagyon jó. Az előadások sem maradhatnak el, meghallgatható pl.Bonifert Anna összefoglalja, mi a probléma az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával egyrészt a saját egészségünkre nézve, másrészt a bolygó más lakóira és a jövő generációkra nézve. Mi köze az állattartásnak a terrorizmushoz? Vagy a devizahitelhez? És a fogyasztói társadalomhoz? Helyszín: Budapest, Pataky Művelődési ház, Kőbánya. Belépőjegy nincs, a rendezvény színvonala tényleg magas.

SpaTrend Expo – augusztus 22-30.
Igazi különlegességekkel indul az nyár utolsó, és egyben az év legnagyobb wellness kiállítása SpaTrend Expo. Az egyre növekvő rajongótáborral rendelkező, évről-évre népszerűbb, nemzetközileg is elismert rendezvény idény tényleg világkülönlegességekkel fűszerezi meg az egyébként is ízletes kínálatot.

Élmezőnyben a Magyar Csapat!
Az ifjúsági olimpia félidejében volt mit ünnepelni a Magyar Csapat szálláshelyén péntek este. Az eddigi érmeseket és helyezetteket köszöntötték a csapatgyűlésen: a mieink hat nap alatt 6 aranyat, 1 ezüstöt és 5 bronzot nyertek. Pénteken már a helyszínen szurkolt a delegációvezető Szabó Bence. A MOB főtitkára a megérkezése után egyből a faluba sietett, hogy találkozzon a fiatalokkal. A második félidőben az atléták, a kajakosok, az öttusázók és a tornászok számítanak éremesélyesnek, de a lány kosarasok válogatottja és a teniszező Stollár Fanny is szolgálhat kellemes meglepetéssel.(mob.hu)

Ünnepel az ország – augusztus 20.
10557340_1593575550869567_5096996649524185638_nÁllamalapításunk ezer éves évfordulója, az Új Alkotmányunk 65 éves évfordulója és az Új Kenyér ünnepe hagyományosan augusztus 20. Igazából háromnapos ünnep, mert már 19-én elkezdődik, többek között a Clark Ádám térről induló Ízek Utcájában, ahol mindenki megkóstolhatja az Országtortát és az új Ország Kenyerét. Messzi földön híres már ez az esemény is. 20-án pedig a nemzeti lobogónk ünnepélyes felhúzása a Kossuth téren, katonai tiszteletadással. Este pedig elmaradhatatlan a tűzijáték, a jó, pozitív gondolatok megfogalmazásának, terveink elindításának fénypontja. Istenek és emberek nagy ünnepe Augusztus 20.
Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ennek az ünnepünknek mi, magunk vagyunk az ünnepeltjei. Higgyünk egymásban, bízzunk és cselekedjünk a magyarságunkhoz méltóan!
A nemzeti ünnepünk tiszteletére megjelent a “Világlátó” hírlevelünk is.

You Tube Ki mit tud? – augusztus 18.
Az IT élmezőnye fogott össze, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználva felfedezzük az ország tehetségeit. A verseny sajtpartijának moderátora, Hajós András lapunknak adott exclusive interjújában elmondta, hogy “Ha normálisan használjuk az internetet, az informatikát, a You Tube-t, akkor felfedezhetünk olyan tehetségeket (a művészetek, a szórakoztatások terén is), akiket egyébként észre sem vennénk. Ezért is pártolom ezt a kezdeményezést.” – … melyhez társult a Vodafone, a 444.hu, a Google és még sok más cég is. Péterfy Bori, mint zsűritag, hangsúlyozta, hogy mindenkinek megadatik a lehetőség, de szigorúan fog zsűrizni. A győztes egy gépkocsit nyer, meg 1 milliós You Tube menedzselést, és egy Vodafon IT ajándékot. Kíváncsiak vagyunk a végeredményre!

Csúcsesemények: Sziget fesztivál és a Kajak-kenu OB.
Nézőcsúccsal zárt az idei Sziget Fesztivál. Gerenday Károly és csapata szervezésében. Becsülhetően 350 ezer külföldi és 70 ezer magyar látogatója volt a Szigetnek. A jó hangulat önmagában is elég, hogy tömeg legyen.
Szolnokon a hazai élsportok gyöngyszeme a kajak-kenu országos bajnoksága izgalmas versenyek után kitermelte a világversenyző magyar csapatokat. Nagy esélyünk van sok aranyat betermelni…

Sikeres volt idén is a “Balatoni nyár”
A Magyar Televízió délelőtti műsorában ráláthattunk a nagyvilágra. Érdekesen, gyakran humorosan mutatták be a műsorvezetők, mi szép,  mi jó, mi finom. A Balatont körbejártuk. A műsorfolyam végén, augusztus 17-én, az összes műsorvezető egy asztalhoz ült – jó volt látni és hallani a sztárcsapatot. Jövőre is megnézzük!

Miss Bikini – augusztus 17.
“Az Év Legjobb Szépségversenye” címmel 2013-ban kitüntetett szépségverseny idén a budapesti Dagály strandon kerül megrendezésre. Pikáns, színes program, napközben egy jó strandolás közben. Húsz szépséggel tényleg öröm a nyár! A strand pedig a régi, szép időkre emlékeztet, a szocializmus idején is sok esemény volt a strandokon.
Eredmény: Miss Bikini Hungary 2014 Molnár Dalma

Miss International Hungary – augusztus 15.
Egy korona az őszinte szépségért, Miss Grand Hungary – plusz egy korona a békéért.
A nemzetközileg is jegyzett, minőségi rendezvény magyar döntőjének sajtótájékoztatóján a szépségversenyezők smink nélkül jelentek mg – bizonyítva, hogy a szépségük valódi, természetes. A Miss International Hungary 2014-ben Kármán Dalma lett.

Sziget Fesztiválköztársaság -augusztus 11-18.
Európa legrangosabb fesztiválja kezdetét veszi. Koncertek tucatjai, mulatozás, diákság és nagy nemzetközi kapcsolat. Sok-sok turista települ ki a Hajógyári-szigetre, és sátrakban lakva végig élvezik a színvonalas rendezvénysorozatot. Főrendező: Gerenday Károly.

Felavatták az újjáépített Fradi-stadiont – augusztus 10.
Rekord idő alatt, 14 milliárd forint ráfordítással készült el a Népligetben az új Fradi Stadion. A megnyitóra 20 ezren voltak kíváncsiak. A teltház előtt megmérkőzött az FTC az angol Chelsie csapatával, és bár biztosra volt vehető, azért az eredmény (1:2) mégis csak dicséretére válik a Fradinak.

III. Lecsőfröccs Piknik – augusztus 8-10.
Több mint harmincféle lecsóval, hozzájuk pedig különleges fröccsökkel, vodka, whisky és sör alapú spriccerekkel várja látogatóit a budapesti Lecsófröccs Piknik, Józsefvárosban, a Palotanegyed szívében, a Mikszáth Kálmán téren. A lecsó hagyományosan a híres magyar étel-klasszikusok közé tartozik. Habár balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. Minden családnak megvan a saját lecsóreceptje. A nemzetközi lecsókínálat mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a fröccs.

Magyar győzelem a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon – augusztus 8-10.
17 éremmel ismételtük a múltkori győzelmünket, és az éremtáblázat élére kerültünk a vízisportok egyik legnépszerűbbjén, a kajak-kenu vb-én.  Második lett a rendező Oroszország. A sportvilágban ismét fejlődtünk.

Miss Balaton – augusztus 9.
Hat év után ismét megrendezésre került a Miss Balaton. Annak idején ez volt az ország egyik, ha nem a legjobb szépségversenye. A mostani is színvonalasra sikerült. Kiemelést érdemel, hogy a versenyzőket három hétig készítették fel, ami nagyfokú odafigyelést, törődést jelez. Korábban Siófokon, most Balatonfüreden lett megszervezve a verseny, 16 fővel, nagy közönséggel, Dukai Regina szervezésében. A Miss Balaton 2014: Király Lili.

Holdtölte-party – augusztus 10.
A Telihold egyben ünnep is: a Holdistennő napja, azaz estje. Ilyenkor a két nem, a női és a férfi vonzása a legerősebb. Jó ilyenkor romantikázni …

A Strand Szépe, Esze és Ereje – augusztus 9.
rituNagyon sok élménnyel gazdagít mindenkit a strand. A családokat, az egyéneket, a párokat – mindenkit megmozgat.
Most még többeket fognak vonzani a magyar strandok: mozgalom-szerű kezdeményezésünk egy multifunkciós verseny: A Strand Szépe, Esze és Ereje. Férfiaknak, nőknek egyaránt érdekes. A „béta” verzió, a főpróba augusztus 9-én Magyarország egyik legjobb strandján, a Velencefürdői TóParty Rendezvénystrandon kerül megrendezésre, az Európai Fiatalok Szövetsége és a Miss Írisz választás égisze alatt. Legyünk természetesen egészségesek! Végeredmények: erőversenyben győztes: Szilvásy Péter, észversenyben: Egri Frenc, a Strand Szépe 2014-ben: Torday Júlia.

Díszkivilágítás a Parlamentnek – augusztus 3.
A magyar Parlament a világ egyik legszebb építménye, az Országgyűlés háza. Tisztelet övez. És mostantól esténként díszkivilágítás is. Így még szebb, még méltóbb nemzetünkhöz, hőseinkhez, tudósokhoz, művészekhez, dolgozókhoz, kommunistákhoz, az egész magyarsághoz.

Művészet a tavon
A Városligeti-tó a csónakázási lehetőségekről volt ismert. Mostantól egy multikulturális központtá is vált. Egy szigetet építettek, amin felelevenítik a Városliget történelmét, különlegességeit, és helyt kap egy arab művészi képtár is. Az augusztus 7-20-ig tartó művészi fesztivál az Art Moments programjának fontos része.

Bevásárló és Tematikus utcák
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara  Nonprofit Kft-je (BUM), mely támogatja és segíti a Budapesten működő bevásárló és tematikus utcákat, mint amilyen a Ráday utca. Ezen túlmenően szeretnénk bemutatni a Ráday Soho Egyesület Iparművészeti Múzeummal és Magyar Nemzeti Múzeummal létrejött együttműködését, hogy miként tudnak a vállalkozók együttműködni a környezetükben lévő intézményekkel úgy, hogy abból igazán sikeres és hosszú távú kapcsolat alakuljon ki. Az együttműködés a júniusi Terített asztalok – Múzeumok éjszakája című eseményhez kapcsolódik, érdemes az Iparművészeti Múzeum„ Pompa az asztalon” című kiállítását is megtekinteni, amit a Múzeumok éjszakájára a Ráday Soho Egyesülettel történő közös munka ihletett. Miért is fontos a szép teríték?

Ezüstérem és bronzérem az EB-n
A magyar női vízilabda válogatott a bronzmeccsen győzött, és harmadik lett, a magyar csapat nagyszerű sorozat után végül ezüstérmes lett.

Hungaroring – július 26-27.
A Magyar Forma1 Nagydíj ismét izgalmasnak tűnik, mert az új szabályok értelmében a motorokat át kellett konstruálni. A jó időnek a látogatók tízezrei külön örülhetnek. Kérdés, ki lesz a győztes?

Az Anna bál – július 25.
Legendás rangos magyar bál. A helyszín is csodás: Balatonfüred. A műsor egyik fénypontja, a mindenki által jól ismert Anna bál Szépe választás.

A Nándorfehérvári Győzelmünk ünnepe – július 22.
A déli harangszó a hősökért szól – 1456-óta, amikor Hunyadi János vezetésével legyőztük az oszmán birodalom támadó hadseregét. Mi magyarok.

Megvan az önkormányzati választások időpontja!
Október 12-én lesz. Különösen jó kozmikus csillagállásban kerül megrendezésre, két nappal a Szépség Világnapja előtt. Ekkor együtt áll a Nap a Felszálló Holdcsomóponttal. A megújulás, a fejlődés szinte garantált, a magyar társadalom újra előre felé nézhet, és a világ ismét büszke lehet ránk, magyarokra!

A Napisten napja – július 22.
Minden napjegyváltáskor történik valami új, reméljük, jó A Rák jegyéből az Oroszlán jegyébe lép a Nap, ekkor a kezdeményezések kivitelezésének, a társulások aktivizálása, vezetése kap jó égi támogatást. A Napisten felé, az angyalokhoz fordulás minden ember abo ovo képessége. Érdemes fejlesztenünk.

KulcsarEdinamisswhung-2014Miss World Hungary – július 20.
Az egyik legrangosabb szépségverseny döntőjére kerül sor. A győztes kijut a világbajnokságra. Nagy kérdés: most milyen hazánkban a szépségideál. Izgalmas és érdekes verseny elé nézünk 🙂 A győztes: Kulcsár Edina.

Hihetetlen teljesítmény!
Zahorán János révén ismét magyar sikerrel zárult a Stuttgart közeli Dettenhausenben rendezett nemzetközi 24 órás futóverseny. 
A magyar atléta 24 óra alatt 205 km-t tett meg, melynek során több mint 1600 méter szintemelkedést küzdött le, illetve nappal meg kellett birkóznia a 36 fokos kánikulával is.Az elmúlt két évben Zahorán János fia, Ádám nyerte a viadalt, tavaly 215,4 km-es pályacsúccsal. (mti.hu)

Magyar éremeső az U23 Kajak-kenu Európa Bajnokságon
Három arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat szombaton, a Szegeden zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság első döntős napján.
Első lett 1000 méteren az idősebb korosztályban Dombvári Bence, a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakpáros – utóbbi egység megvédte címét – és az ifjúságiak mezőnyében a kenus Hajdu Jonatán, aki Balla Leventével párosban egy második helyet is gyűjtött. A bronzérmet a Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita összetételű ifjúsági női kajaknégyes kapta 500 méteren.(mob.hu)

Az HEBC jelentése – július 17.
A Magyar Európai Üzleti tanács 1998-ban alakult az Európai Gyáriparosok Kerekasztalának (ERT) kezdeményezésére.Tagjai: ABB, AkzoNobel, British Telecom, Ericsson, GDF SUEZ, Heineken, Magyar Telekom, Nestlé, Nokia, DMW, Philips, SAP, Shell, SKF és Volvo. A HEBC évente jelentést készít,  Magyarország üzleti életének fejlesztése érdekében. Idén különleges témát választottak: “A fenntartható is inkluzív növekedés” címmel. A tapasztalatok összegzése, a javaslatok prezentálása, az újságírók bevonása sokat segít hazánknak. 1200 milliárd euró éves forgalmat bonyolítanak ezek a cégek. Érdekes konklúzió: szükség van egy jó, motiváló, megvalósítható társadalmi célrendszerre!

Belvárosi szurkolói központ a Március 15. téren
A budapesti vízilabda Európa bajnokság utolsó négy napjára igazi stadion hangulatot varázsol a Vodafone Budapest belvárosába, a Március 15.-e térre, jelentette be dr. Beck György a Vodafone Magyarország elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Az immár hétfő hajnal óta épülő, több mint 200 tonnás Vodafone Arénában a számos kísérő program mellett közel 300 néző szurkolhat, nézheti közösen a meccseket és reményeink szerint ünnepelheti majd a hazai sikereket, mondta dr. Beck György. A július 24. és 27. között látogatható Vodafone Aréna hatalmas, 4*10 méteres, 300 ezer darab led izzóból álló kivetítőjét a Március 15. térről is jól lehet majd látni így nem csak az Arénából, de a térről is tömegek nézhetik majd az EB férfi és női elődöntőit, helyosztó mérkőzéseit és természetesen a döntőket is.  Az eseményeket a térről figyelők, a medence üvegfalán át, szinte a víz alól nézhetik majd a bemutató meccseket, valamint az egyéb attrakciókat.
IMG_20140723_110157Az avató ünnepségen – július 23-án -a “Világlátó” kérdésére válaszolva Kemény Dénes, a legendás szövetségi kapitány elmondta, hogy a magyar vízilabda-válogatott edzőinek végsőkig ki kell tartaniuk, figyelemmel, szakértelemmel. A finisre való koncentrálásának aranyérem lehet az ajándéka. A Vodafone azért társul ehhez a sporthoz, mert a PR és a marketingstratégiájukban a két élmezőnybe tartozó szervezet brandje jól erősíti egymást.
Mindenknek ajánlani tudjuk a partiszervízt biztosító céget, a “Kiosk” büfét, a Március 15. téren. A termékeik finomak, a felszolgálók kedvesek, nagyon korrektek.

Repülőből ugrik ki Aleska Diamond
A volt pornószínsznő hamarosan négyezer méter magasból veti magát a mélybe egy repülőről. Aleska a machopokeren már hozzászokott, hogy nagy tétekben játszik, most ezt átülteti a valós életbe is. Aleska Diamond tandemugrásra készül, július 27-én a kaposújlaki sportrepülőtéren. A zuhanás közel egy percig tart majd, ezt követően pedig öt percet ereszkedik amíg földet ér.

Füves pálya után medence
A foci VB után július 14-től Magyarország rendezi meg a Vízilabda Európa Bajnokságot. Abszolút időszerű, nyáron, kánikulában. A drukkolás folytatódhat. Természetesen a magyaroknak szurkolunk, a nyitómeccset, ha megnyerjük, akkor mi leszünk a bajnokok 🙂 Hétfőn este: Magyarország – Spanyolország, élőben a köztévében. Hajrá magyarok!

A németek lettek a focivilágbajnokok
Hatalmas viadalok után finisébe érkezett a FIFA Foci VB. A döntőt Németország és Argentína vívta. A hosszabbítás utolsó perceiben berúgták a győzelmet jelentő gólt a németek. Angela Merkel kancellár is jelen volt és boldogan gratulált csapatának. A házigazda barzilok – minden dicséretet megérdemelnek! – a hollandokkal játszották a bronzmeccset, negyedikek lettek. A sportrajongók, szimpatizánsok hatalmas szurkolásteli élményekkel gazdagodtak. Reméljük, akarjuk, hogy a következő foci VB-n mi magyarok is ott leszünk, sőt győzünk is!

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberi civilizációnk fejlődésének mérföldköve volt az 1789. július 14-én kezdődő polgári demokráciát létrehozó forradalmi eseménysorozat Párizsban. a kultúrált világ minden évben megemlékezik erről. Az emberekben ilyenkor megerősödik a tisztességes társadalmi létezésbe vetett hit, büszkeség, optimizmus.

holdistennoej-a1A HoldIstennő Éjszakája – július 12.
Különleges csillagászati konstellációban alakul ki a Telihold. Ilyenkor érdemes romantikázni, vagy meditálni, csodálni a természetet. A női istenség központja a Hold, és ilyenkor nagyon pozitív sugárzás éri az azt befogadni képes embert.

EzoExpo Lurdy – július 12-13.
Az ezotéria a belső összefüggések tudománya. Minden mindennel összefügg. Kérdés: hogyan. Az emberi szellem, tudat fejlődésének kulcsa az ismeretek és az összefüggések helyes szisztémában való értelmezése. A Lurdy Konferencia Központban száz kiállító és előadó bizonyítja, hogy tudatunknak még sok módja van a fejlődésre. A helyesen értelmezett materializmus, az ősi vallások a mai csúcstechnikák, mind, mind fontos tápláléka agyunknak, szellemünknek. Érdemes ellátogatni mindenkinek erre a különleges EzoExpóra.

Kékszalag – július 10-12.
46. alkalommal rajtol Európa egyik legrangosabb vitorlásversenye, a Kékszalag. Balatonfüredtől megkerülik a tavat. Két napja van rá a versenyzőknek.Nagy tisztelet övezi a győztest. A tóparti városban a hétvége össznépi mulatsággá alakul.

A Gitár Romantikája – július 8.
A szerenádok kedvenc hangszere a gitár. Dallam-orientált hangszer. Kellemes hallgatni, és aki tudja használni, annak is élvezet. Egy különleges gitárverseny döntőjét szervezik meg a Városligeti Műjégpálya épületében. Kiemelt támogatók: a Yamaha és a Hangfoglalás Magazin. A zsűri is rangos: Gerendás Péter, Tátrai Tibor és Balogh Roland. A program 18 órakor kezdődik és ingyenesen megtekinthető. Szervező: Sensation Event&Congress Kft. Hódos Edina PR igazgató. A zsűri elnöke, Gerendás Péter szerint szenzációsan jó volt a mezőny, a magyar gitárosok tényleg világszinvonalúak.

X. Emese bál – július 5
Különleges módot választunk egy magyar bál megvalósításában. A Sziget-szeme Óriáskeréken kezdünk, majd pedig a Sörfesztiválon folytatjuk. A program fontos részét képezi az X-party3 szisztéma ismertetése, a Miss Írisz választás keretében az Emese főpapnője választás, a Kristálykorona bemutatása, a Lutrimusz-kaszinó és a tánc. A lényeg most is:
“Jó magyarnak lenni!
Nagyot álmodni merni!
Hasznosan és kellemesen élni!”
E kis programmal az ősmagyar kultúránknak is emléket állítunk, ősanyánknak Emesének és korának a dicsőségét is felemlítjük – emlékeink újra élnek! Újításképpen crossing-party szerűen szervezzük meg a rendezvényt. Az “Emese főpapnője” címet Fekete Tamarának adtuk.

Lényeges fejlesztéseink a sajtó, a média terén
A 2005. október 14-én (a Szépség Világnapján) elkezdett X-party1 témánk, az Európai Sajtószövetség a média-innováció terén vált nagyon erőssé, jelentőssé. 2015-től az egyik legfontosabb feladata lesz a sajtónak: motiválja, inspirálja az egyéneket és a kollektívákat az igazi értékek irányába: a közösség és a sikerélmény felé. Ismeretekkel, alkotásokkal és jó kapcsolatok szervezésével. A július 18-i Média-partink kiemelten fontos témája lesz ez az új irányzat.

A Magyar Egészségügy Napja – július 1.
Mindannyiunknak fontos az egészségünk. Tudomány. Hagyomány. Ősi módszerek és csúcstechnikák. Semmelweiss Ignácz születésnapja egyben a Magyar Egészségügy Napja is. Legyünk egészségesebbek!

Olaszország az Európai Unió soros elnöke – július 1-től
Az Európai Unió egyik legfontosabb közösségformáló rendszere az informális elnökség. Magyarország 2011. első félévében töltötte be ezt a tisztséget. Ez év elejétől Görög Köztársaság, s július 1-től az Olasz Köztársaság az elnök. Főbb prioritások: az EU fejlesztése, új utak, lehetőségek és a bővítés. Megjósolható, hogy az új EB elnökkel, a tekintélyes, nagy tudású Jean-Claude Juncker elnökkel kiegészítve ez évben az EU egy új fejlődést képes megvalósítani. Mi rajtunk nem múlik, mi magyarok érdekeltek vagyunk ebben. Hajrá Európai Unió, hajrá nemzetek egysége!

Az Európai Unió parlamentjének elnökévé ismét Martin Schultzot választották meg. A szociáldemokrácia élharcosának ezúton is gratulálunk és nagyon sok sikert kívánunk neki, és természetesen az Európai Unió parlamentjének! 

Tanítások:
Thai Chi Világnap (VI. 15.): „A változás és az állandóság örök egységet alkot.”
Pünkösdi ünnepek: „A haláltól való félelem helyett inkább élvezzük az életet!”
Könyvvásár: „Minden jót elkezdhetsz ma is és holnap is. De ha ma kezded el, akkor holnap már folytathatod!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük